W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-03-05, 23:14   #2101
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
Romanaccia dziekowac Sorrento mnie nie zachwycilo, maz nigdy nie byl na Capri no i ew. bysmy poplyneli, tak te miejscowosci turyst. maja zawyzone ceny, ale chyba nie bylas w Toskanii tam to dopiero drogo heh ale co sie dziwic wszedzie jest drozej od Poludnia
Amalifi jest bardzo ladne ,mi sie strasznie podoba ,Positano mnie natomiast nie zachwycilo oprocz pieknego wybrzeza nic tam nie ma ,jest male i nie ciekawe ,nudne ,2 godziny gora na zwiedzanie w zupelnosci wystarcza ,....

ja jeszcze nie bylam na Capri ,mialam jechac z kolezankami,ale w koncu nie pojechalysmy ,moze w te wakacje ,jestem ciekawa

Ah toskania jest bardzo droga to fakt,ale jaka piekna.... warta swojej ceny
Stary 2013-03-06, 07:38   #2102
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

Princi - ja ostatni urlop spedzilam w Sorrento, bylismy tez na Capri, Amalfi, Positano.. Jest pieknie - ale raczej nie polecam rodzinom z malymi dziecmi. jak dla mnie bylo super - wypozyczylismy skuterek i szlelismy wzdluz wybrzeza - rewelacja a widoki zapieraly dech. natomiast plaze pozostawiaja do zyczenia - wszedzie trzeba sie wspinac, wdrapywac, schodzic. raz rzucily mnie fale o brzeg i mimo ze mialam plastikowe butki nie utrzymalam rownowagi - mialam cala noge w krwi. W Sorrento z kolei sa takie podesty drweniane na ktorych sie lezy - jak dl amnie to fatalnie. Mozna bylo lezec na publicznych podestach albo wypozyczyc lozko /lezak - o il e sobie przypominam 35€ za dzien. Piekna jest katedra a Amalfi, a w Positano moglabym non stop ogladac ich ceramike. Piekne maja recznie malowane stoly na bazie z tufu wulkanicznego - min. 2500€ capri jest cudowne - ale to tez taka strefa dla vip-ow. Wypilam tam 3 granity cytrynowe mmmmmm..
Na Ischi tez bylam i mam jeszcze inne wrazenia. Dobra - wracam do pracy.. Milego dnia wszystkim!!!
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-06, 07:52   #2103
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828
evelinar potem nic nie było grzeczna dziewczynką byłam (wyjątkowo) hahahahahahaha

Cześć sjoanna

miłej pracy bambi

ja się właśnie przygotowuje psychicznie na wyjazd do Napletka całe szczęście tym razem jadę pociągiem, bo po waszych opowieści o samolotach i rezerwie paliwa chyba bym w samolocie ze strachu zniosla jajko

Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-06, 08:40   #2104
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

czesc...
witam z krainy deszczowcow!
Princi wybierzcie sie do Baski na Krk. Plytka woda dla dziecka mimo ze sporo ludzi.
Ja bym chetnie wrocila

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-06, 09:02   #2105
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Dzien doberek, ale wichura!

Dziekuje za porady dot. Costiera Amalfitana, jesli chodzi o plaze to nas nie inetresuja, to mialby byc wyjazd na Wielkanoc, mielismy w planach Amalfi, zaparkowalibysmy auto w miare mozliwosci niedaleko, wiec duzego wspinania z dzieckiem by nie bylo, no a na Capri jest ta funivia, pamietam ze tam tez juz na samej wyspia jest w gore i dol, no ale to raczej bylby taki spokojny spacer niz latanie jak wariaci i zwiedzanie, bo z dzieckiem juz sie tak nie da...jak myslicie, to co odradzacie czy sie decydowac?

cuciola w te wakacje jedziemy niedaleko Baska Voda, a Wy macie jakies plany?

bambi
takie wyroby wulkaniczne byly tez na Etnie, kupilam sobie kolczyki i bronsoletke to chyba byla najmilsza z wycieczek na Sycylii a to dlatego, ze na gorze bylo z 24 st a na dole skwar 40st, mielismy z mezem dosc, juz w zyciu nie pojedziemy tam w lato notabene w pierwszym dniu byly 44 st, jak wysiadlam z auta to myslalam, ze poloze sie krzyzem
Ischia zielona i fajne sa termy, tam z dzieckiem na weekend byloby fajnie, tylko ze trzeba ladowac auto na prom itd.
Stary 2013-03-06, 10:36   #2106
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Kupilam sobie gumowce..teraz to moze lac ile chce
piekne, nie?

princi u mnie na razie 0 planow...

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2013-03-06 o 10:47
Stary 2013-03-06, 11:34   #2107
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Cuciola - fajne te kalosze.
Widzialam kiedys na wystawie sklepowej takie sliczne w kwiatki podpisane caloshe. Lub cos tak.

Bylam na Capri - caly dzien.
Jak bylam na wycieczce objazdowej po Wloszech to nocleg byl w Sorento (albo Salerno - co jest na przeciwko wyspy?) a rano poplynelismy promem na wyspe.
Pieknie tam jest! Bardzo mi sie podobalo!
Oczywiscie nie wyobrazam sobie plazowania na kamieniach.

Ale wieje - pada przez to prawie poziomo.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-06, 12:04   #2108
principessina
Zakorzenienie

cuciola fajne te gumiaki! a to taka pogoda u Ciebie? ja nawet nie mialabym ich kiedy tu u mnie zalozyc

sjoanna na przeciwko jest Sorrento ja pamietam jak bylam wlasnie na wycieczce, z Capri zapamietalam to, ze sprite malutki kosztowal 3,5 euro! a to bylo w 2004 roku hehe
Stary 2013-03-06, 13:53   #2109
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

sjoannaskromnisia i znowoz smakowitosci narobila
princia wiesz nie zastanawialam sie jeszcze nad dniem Ojca Wy co planujecie??ooo dawajcie do nas na Toscane nie jest wcale tak drogoprzy okazji nas odwiedzicie

i u mnie pogoda do d.........leje i leje

Apelujemy My chcemy wiosny a kysz Zimo!!!
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-06, 14:40   #2110
principessina
Zakorzenienie

cucciola79 nie chodzi o same ceny w Toskanii tylko to, ze mamy ponad 700 km do przejechania, wiesz benzyna plus autostrada robi sie drogo wolalabym gdzies blizej, bo tez to tylko 3 dni wolnego, nie chce zadnej sfacchinaty
sluchaj kupilam farby Giotto do malowania raczkami, blok techniczny, do tego wydrukuje zdjecie synka i taty i zrobimy laurke, Flavcio odbije swoje raczki i stopki, no bo tak na dobra sprawe on jeszcze jest maly, chyba ze masz inny pomysl??
Stary 2013-03-06, 14:52   #2111
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
cucciola79 nie chodzi o same ceny w Toskanii tylko to, ze mamy ponad 700 km do przejechania, wiesz benzyna plus autostrada robi sie drogo wolalabym gdzies blizej, bo tez to tylko 3 dni wolnego, nie chce zadnej sfacchinaty
sluchaj kupilam farby Giotto do malowania raczkami, blok techniczny, do tego wydrukuje zdjecie synka i taty i zrobimy laurke, Flavcio odbije swoje raczki i stopki, no bo tak na dobra sprawe on jeszcze jest maly, chyba ze masz inny pomysl??
ach te km qrcze ze tak daleko mieszkacie

super super swietny pomyslale tatus sie ucieszy!!jeju a ja nie mam zadnego pomyslu

dzisiaj z rana mialam wizyte CARABINIERI az sie wystraszylam wrrr a oni wpadli zadac mi kilka pytan bo do obywatelstwa potrzebne im to bylo
Stary 2013-03-06, 14:56   #2112
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
Kupilam sobie gumowce..teraz to moze lac ile chce ...
U mnie tez pada , lubie deszczyk ....ciap ciap ciap

w piatek dostaje paczke z PL ,a za miesiac jade do domu na tydzien ,musze koniecznie mojego Manuelka zobaczyc ,bo strasznie za nim tesknie !
Stary 2013-03-06, 15:05   #2113
principessina
Zakorzenienie

cucciola79 oo jak fajnie o co sie pytali? dobrze, ze ubrana bylas, jakby tak wpadli o 8mej a Ty w piazmie jeszcze wpuscilas ich czy tylko tak w drzwiach?
a Wy nigdzie sie nie wybieracie w najblizszym czasie, moze na Pld tez sa piekne okolice

Romanaccia
kiedy lecisz dokladnie? dopiero co bylas w Pl i juz paczka, toz to rozpusta
a czy z Salerno bedziemy mieli za daleko do Amalfi z dzieckiem? taki kryzys a ja patrze i patrze i to co by mnie ineteresowalo cenowo i mialo parking to wszystko juz zarezerwowane! a z Salerno tez mozna poplynac na Capri? to chyba troche daleko by bylo,co? sorki za maltretowanie

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2013-03-06 o 15:10
principessina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-06, 15:13   #2114
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
cucciola79 oo jak fajnie o co sie pytali? dobrze, ze ubrana bylas, jakby tak wpadli o 8mej a Ty w piazmie jeszcze wpuscilas ich czy tylko tak w drzwiach?
a Wy nigdzie sie nie wybieracie w najblizszym czasie, moze na Pld tez sa piekne okolice
a takie cavolate od ilu lat w Italii,czy znam j.wloski(hihihi)itp.a no wlasnie wpadli o 9 a ja w pizamie bylamjeden wszedl do srodka na doslownie chwilke i wyszedlkontrole robia przed wydaniem

a Puglia mojemu Tz.towi zawsze sie bardzo podobala ponoc favolose plaze tam macie??!!
romanacciaa moze Manuelka Ci w paczce wyslali
Stary 2013-03-06, 15:20   #2115
principessina
Zakorzenienie

o matko to co tak wczesnie przyszli! specjalnie tak pewnie, czlowiek najlepiej jakby byl o 7mej juz wyszykowany moglas powiedziec, ze nie znasz wloskiego, tez mi pytanie,co?!
tak tak plaze naprawde ladne, w Salento to naprawde chwilami jak na Karaibach hehe
Stary 2013-03-06, 15:29   #2116
sjoanna
Zakorzenienie

Romanaccia - pada? Naprawde?
U mnie leje - poziomo bo tak wieje dodatkowo!

Cucciola - przy dzisiajszej pogodzie to mnie zastali by nie tylko w pizamie ale spiaca jeszcze.
Gdybym wogole ich wpuscila.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-03-06, 15:31   #2117
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ

Cucciola - przy dzisiajszej pogodzie to mnie zastali by nie tylko w pizamie ale spiaca jeszcze.
Gdybym wogole ich wpuscila.
o Ty spiochu
a princiw przyszlym tyg.ide zrobic sobie to trattamento cheratina zobaczymy co z tego wyjdzie
Stary 2013-03-06, 15:37   #2118
principessina
Zakorzenienie

cucci a jednak zdecydowalas sie?! zrob sobie zdjecie przed i po jestem strasznie ciekawa, a Ty masz swoje jakie wlosy, proste czy takie lekko falowane, ze musisz na szczotke ukladac?? ile trwa taki zabieg? bambi chyba robila z tego co pamietam
Stary 2013-03-06, 16:46   #2119
blackpearlkrk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

Dobry wieczór mi³e Panie dzisiaj pogoda kompletnie nie dopisa³a pada ca³y dzieñ i muszê siê kisiæ w domu ;/
blackpearlkrk jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 16:55   #2120
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
romanacciaa moze Manuelka Ci w paczce wyslali
hehe wlasnie mowilam mamie ,zeby mi Manuelka do torby wlozyla

Mama mowi,ze Manuel rzadzi w domu, ganie po mieszkaniu jak szalony ,bawi sie w chowanego z moim bratankiem,a moj tato mi powiedzial "Manu,to juz nie jest twoj przyjaciel, to teraz moj przyjaciel" chodzi za moim ojcem po domu ,razem buszuja w lodowce i gadaja moi rodzice sa zadowoleni ,ze Manu jest w domu ,kiedys prze 11 lat mielismy identycznego czarnego kotka ,ale byl bardzo chory i odszedl
wszystcy go bardzo kochali ,w domu byla zaloba po jego odejsciu ,teraz stare czasy jakby wrocily ,moj tato strasznie lubi Manu ,a moja mama ciagle go szczotkuje i mu jedzonkiem dogadza ....ciesze sie ,ze moj grubasek tak dobrze sie tam czuje

sjoanna - u mnie ciepie i wieje wiatr

princi - a no do domu jade ,musze troche spraw tam pozalatwiac ,tak sie ciesze ,miesiac temu bylam w PL przez miesiac i teraz znowu

z Salerno do Amalfi jest 30 minut promem ,samochodem odradzam ,drogi sa krete i skaplikowane ,jak utkwicie w korku to juz po was....

zeby poplynac na Capri z Salerno najpierw musisz plynac promem do Maiori czy Minori juz nie pamietam, albo do Amalfi ,jak jak chcialam jechac z Salerno na Capri w sierpniu to nie bylo bezposredniego promu, bilet kosztuje 20 euro ,do Amalfi 12 chyba ,o ile pamietam
Stary 2013-03-06, 17:11   #2121
sjoanna
Zakorzenienie

Romanaccia - cos mi sie tak wydaje ze ci Manuelka nie beda chcieli oddac.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-03-06, 17:21   #2122
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
Princi - ja ostatni urlop spedzilam w Sorrento, bylismy tez na Capri, Amalfi, Positano.. Jest pieknie - ale raczej nie polecam rodzinom z malymi dziecmi. jak dla mnie bylo super - wypozyczylismy skuterek i szlelismy wzdluz wybrzeza - rewelacja a widoki zapieraly dech. natomiast plaze pozostawiaja do zyczenia - wszedzie trzeba sie wspinac, wdrapywac, schodzic. raz rzucily mnie fale o brzeg i mimo ze mialam plastikowe butki nie utrzymalam rownowagi - mialam cala noge w krwi. W Sorrento z kolei sa takie podesty drweniane na ktorych sie lezy - jak dl amnie to fatalnie. Mozna bylo lezec na publicznych podestach albo wypozyczyc lozko /lezak - o il e sobie przypominam 35€ za dzien. Piekna jest katedra a Amalfi, a w Positano moglabym non stop ogladac ich ceramike. Piekne maja recznie malowane stoly na bazie z tufu wulkanicznego - min. 2500€ capri jest cudowne - ale to tez taka strefa dla vip-ow. Wypilam tam 3 granity cytrynowe mmmmmm..
Na Ischi tez bylam i mam jeszcze inne wrazenia. Dobra - wracam do pracy.. Milego dnia wszystkim!!!
piekne sa te okolice. ciekawe kiedy my sie tam wybierzemy moze kiedys jadac do Salento...
Cytat:
przypomnialy mi sie stare lata, jak w szkole robilismy laurki dla rodzicow
Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie tez pada , lubie deszczyk ....ciap ciap ciap

w piatek dostaje paczke z PL ,a za miesiac jade do domu na tydzien ,musze koniecznie mojego Manuelka zobaczyc ,bo strasznie za nim tesknie !
ciekawe czy Manu Cie pozna
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:43   #2123
sjoanna
Zakorzenienie

Zapomnialam napisac ze kupilam sobie w Acqua& Sapone farbe Garniera Color Intense za cale 2,99!
Jak wyjdzie fajna to moze kupie wieksza ilosc.
Jak jeszcze bedzie.

Wie ktoras jak sprawdzic date przydatnosci na farbach?
Bo na opakowaniu jest wytloczone 10K101. Co to oznacza?

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Znalazlam - kalkulator przydatnosci kosmetykow. http://checkcosmetic.net/

Farba jest nowa ze stycznia tego roku.
Jak ladnie wyjdzie to kupie wiecej.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-03-06, 18:13   #2124
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Romanaccia - cos mi sie tak wydaje ze ci Manuelka nie beda chcieli oddac.
Moja mama dzis mi powiedziala "...ale na razie Manuelka jeszcze nie bierz ,on tam sie z twoimi znajomymi w domu stresowal bedzie ,a tu tak swobodnie sie czuje ,rzadzi juz w domu... "

farba Garniera za 2,99 ? ....gdzie ? ,co ? ,jak ?

evelinarav - na pewno mnie pozna przeciez mnie kofa ,nigdy na tak dlugo go nie zostawilam ,nie sadzilam,ze tak strasznie bede za tym grubaskiem tesknic.... jak uslyszalam jego miauczenie na skypie to az sie poplakalam ...jak jakas glupia
Stary 2013-03-06, 18:14   #2125
principessina
Zakorzenienie

Romanaccia dzieki za precyzyjne info, oj to z dzieckiem nie jest odpowiednie miejsce, moze jak Flavio bedzie wiekszy, jak popatrzylam na mapie jakie tam sa krete drogi, to mi sie odechcialo moj maz od poczatku mowil, ze tam jest stromo i tak srednio z dzieckiem, ale ja to lubie sie uprzec, 3 dni przegladalam, ale mnie odwiodlas od celu

sjoanna
fajna stronka w sprawie farby nie pomoge, a co wlosy farbujesz??
Stary 2013-03-06, 18:18   #2126
sjoanna
Zakorzenienie

Romanaccia i inne zainteresowane - w Acqua &Sapone kupilam.
A farbuje od dawna - bo siwych mam duzo juz.

Czy wy wiecie ze wiosna juz do Polski zawitala?
Bylam w szoku jak zobaczylam ze dzisiaj byla taka wysoka temperatura! 12 stopni!

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-03-06, 18:26   #2127
principessina
Zakorzenienie

sjoanna jakos tak niedawno pisalas, ze bylas u fryzjera, ale ten czas leci!
12 st to wiosna? u mnie w zime jest 15 hehe no tak, pamietam jak w kwietniu bylam to dziewczyny chodzily juz w balerinkach a ja w kozakach, poprostu stalam sie zmarzluchem
Stary 2013-03-06, 18:45   #2128
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Wie ktoras jak sprawdzic date przydatnosci na farbach?
Bo na opakowaniu jest wytloczone 10K101. Co to oznacza?
no wlasnie tutaj na kosmetykach nie ma daty waznosci! i to nie jest normalne. pare razy kupilam samoopalacz ktory nie "opalal". pewnie stary byl
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-06, 19:28   #2129
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Romanaccia dzieki za precyzyjne info, oj to z dzieckiem nie jest odpowiednie miejsce, moze jak Flavio bedzie wiekszy, jak popatrzylam na mapie jakie tam sa krete drogi, to mi sie odechcialo moj maz od poczatku mowil, ze tam jest stromo i tak srednio z dzieckiem, ale ja to lubie sie uprzec, 3 dni przegladalam, ale mnie odwiodlas od celu
Oj tak princi z Flavciem i z wozkiem ciekzo by wam bylo sie tam poruszac ,uliczki sa strome ,krete i bardzo waskie ,zameczylabys sie
Ja sie meczylam wspinajac sie pod gore Amalfi jest piekne ,ale z malym dzieckiem zwlaszcza z wozkiem ciezko by bylo sie wam poruszac....
pozatym jedna z najlepszych atrakcji Amalfi ...taras widokowy na zamku..... 780 schodkow jak dotarlam na gore to malo ducha nie wyzionelam i to jeszcze 40 stopniowym upale...

sjoanna - no co ty siwe wlosy masz juz...nieeeee wierze
Stary 2013-03-06, 20:07   #2130
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

sjoanna poczytalas juz Elle? jest sporo reklam?

evelinarav no jak to nie ma dat waznosci? Jest symbol "sloiczek" ze po otwarciu waznosc X miesiecy to taka unijna norma..
nie ma czegos takiego jak data waznosci od daty produkcji, UE to znios³o i jest tylko data waznosci od otworzenia produktu.

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.