|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
własnie ten fioletowawy to był mój pierwszy typ ale jak zobaczyłam ten jaśniejszy na żywo to zgłupiałam i nie wiem który ładniejszy
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam, żeby kupić gondolę Mutsy, ale kolezanka ma ten wózek i ponoć gondolka jest mała:/
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3274 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane, miałam nie pisać ale po prostu muszę się wyżalić… Tylko boję się, żeby to na Was nie wpłynęło jakoś źle, po co Wam takie złe informacje.
Czasami jednak przeczucia nas nie mylą, i trochę żałuję, że nie posłuchałam swoich. Choć i tak niewiele bym zmieniła. Po ostatnim usg (koniec 6 tyg.) nic nie było widać, u mojego gina nie wzbudziło to podejrzeń, ale ja czułam wtedy, że coś jest nie tak. Ale radość się udzieliła i chciałam bardzo mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Tej nocy przed wizytą po raz trzeci śniło mi się, że krwawię. Bardzo bałam się tego, ze coś pójdzie nie tak. Nawet pamiętam na początku jak Was podczytywałam, to miałam zamiar dołączyć dopiero jak będę pewniejsza, po drugiej wizycie. Ale pomyślałam sobie, ze w razie czego chciałabym chociaż być na liście jako aniołkowa mama, bo to taka szczególna pamięć. Wyobrażacie sobie? Tak wtedy myślałam ![]() Dał mi skierowanie na jutro do swojego szpitala i powiedział żeby się nie martwić, ze w ciągu 2 dni wszystko może się jeszcze wydarzyć. Nie wiem jakim cudem powstrzymałam się z ryczeniem do wyjścia z gabinetu… nie chciałam się widzieć z mamą, chciałam tylko jechać do domu i ryczeć. No ale tak dopytywała czy wszystko dobrze, że zajechaliśmy. Mąż z moją mamą ustalili, że może lepiej pojechać jeszcze do innego lekarza i to potwierdzić. Umówiłam się na wieczorną wizytę, pani doktor długo z nami rozmawiała i w przeciwieństwie do mojego lekarza, nie pozostawiła nam żadnych złudzeń. „Tak się dzieje gdy dziecko ma jakąś wadę, natura sama je wyeliminowała”, zarodek obumarł we wczesnym okresie, chociaż u mnie pęcherzyk nadal rośnie (9 tydzień), dlatego tak długo była nadzieja. Mówiła że nieraz tak lepiej, że takie dziecko nie miało szans na przeżycie, ze ¼ kobiet przeżywa poronienie itd. itd. Że w USA ciąży przed 12 tyg. w ogóle nie bierze się pod uwagę, bo wszystko może się zdarzyć, i że lepiej pozwolić działać naturze, niż na siłę tą ciążę utrzymywać. Bo wtedy może się urodzić dziecko z wadami. Dużo jeszcze mówiła, ale jakoś nie byłam w stanie słuchać. Płakałam i myślałam dlaczego ja, przecież miało się urodzić w październiku, jakoś to wszystko do mnie nie docierało. I znów rozmowa z mamą, potem tłumaczenie tego samego teściom. Dobrze, że mój mąż jest ze mną i że był w tych chwilach, bo sama chyba nie dałabym sobie rady… Dopiero w takich chwilach kobieta uświadamia sobie jakiego ma kochanego męża. Cieszę się, że jednak wypisał mi tą kartę ciąży, będę miała pamiątkę po moim nienarodzonym dziecku... ![]() Trochę się martwię co dalej, nie mam krwawień, plamień, a wołałabym w taki naturalny sposób się oczyścić. Boję się zabiegu, narkozy, tego łyżeczkowania… Ale to już inna historia. Trzymajcie się moje kochane, dziękuję Wam za słowa otuchy. Urodźcie zdrowe dzieciaczki i żeby moja tragiczna historia była już ostatnią na tym wątku Buziaki
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
och wadera, trzymaj sie... nie wiem nawet co rpzechodzisz i mam nadzieje ze juz zadna z nas tego sie nie dowie... mam łzy w oczach (hormony tez swoje robia, rycze czasem bez sensu nawet)... trzymaj sie, jak chcesz to badz z nami a juz na bank pisz nam jesli cos sie zmieni, takze w rpzyszlosci!
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym Ci powiedzieć, żebys była dzielna mimo tej straty Trzymam mocno kciuki za Ciebie, super, że masz tak kochanego Męża |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mąż spisał się na medal, dobrze, że jest dla Ciebie wsparciem w tym trudnym czasie. Niby to co ginka mówiła jest logiczne, ma rację, ale w takiej sytuacji ciężko przyjąć to do wiadomości. Trzymajcie sie ciepło i daj znać nastepnym razem miałąm usuwane polipa, narkoza, łyżeczkowanie, miesiąc później się udało
|
|
|
|
|
#3279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
jaki tu spokój
odświeżam co jakiś czas stronę i tak malutko postów że az was nie poznaję ![]() każdy poczuł słoneczko i pewnie jak nie spacerki to sprzątanie mamuśki uskuteczniają ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- jaśniejszy mówisz a sama chcesz czarny
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle mózg mi się cały pozmieniał ostatnio- mąż mnie nie poznaje
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
wadera4 trzymaj się kochana. ..
dziewczyny dzisiaj był zdecydowanie lepszy dzień dla mnie. załatwiłam wszystko u szefowej, w urzędzie też i kupiłam sobie bilet na niedzielę do polski, więc jadę na miesiąc urlopu. Olałam szefową, poszłam do biura, dałam jej nr tel do urzędu i powiedziałam żeby sobie zadzwoniła i zapytała to jej wytłumaczą na czym polega ten zasiłek. coś tam gadała ale nie słuchałam jej nawet bo nie będzie mnie stara pipa denerwować. I mam nadzieję, że to było moje ostatnie spotkanie z tą kobietą. I odpowiadam na pytania dziewczyn: pracowałam w firmie sprzątającej a moja szefowa jest norweżką. Przez te moje zawirowania nikomu nic nie pogratulowałam więc robię to teraz i witam sie w 12 tyg
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę się doczekać chwili kiedy i ja wykręcę się tyłkiem i pomacham w mojej durnej pracy wszystkim łapka i powiem "do zobaczenia za 1,5 roku ![]() a ja jutro 11 tydzień zaczynam
|
|
#3285 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku jak mi się ten dzień dłuży;/ Też bym chciała powiedzieć pracy 'adios" ale zależy mi żeby przepracować do połowy maja
potem to już mi obojętne.Póki co mam dość wstawania o 5 rano więc jutro sobie zaszaleje i wstanę o 6:00---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- jesli chodzi o wózki to ja polecam ten http://allegro.pl/3w1-jedo-bartatina...053485155.html .Siostra go ma i jest na prawdę super ,lekko sie prowadzi, lekko się buja, szybko składa. Gondola jest duża. Wiem że mówiąc duża gondola różne rozmiary ma się na myśli więc napisze tak: pierwsza córa bardzo długo spała w gondoli chyba z 7 miesięcy ale teraz ma synka który jest naprawdę duży (ciuszki nosi na 80 mając 3,5 miesiąca/prawie na roczek, wazy 9,100kg, jest bardzo długi) i jeszcze ma sporo miejsca. Niewiem czy dokładnie ten model znalazłam bo pamietam że to jedo bartatina-->naprawdę godny polecenia
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie obwiniaj sie, bo nic nie zrobilas by zaszkodzic dzidziusiowi... wyplacz sie w ramionach meza, a za jakis czas probujcie znowu...nie mozecie sie poddawac
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
wadera brakuje mi słów by napisać coś odpowiedniego, więc po prostu ściskam Cię mocno i życzę Ci żebyście razem z mężem dzielnie to przetrwali
a ja się melduję po usg.... jest serduszko!! nasza fasolinka ma 4,4 mm i wg usg 6tydz.1dzień ciąży, termin porodu położna mi w kartę wpisała 24 października- obliczone wg OM czyli może być troszkę później ![]() dziękuję za wszystkie kciuki
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś dzielna,wszystko się ułoży! Wielki buziak dla Ciebie!
|
|
|
#3290 |
|
Konto usunięte
|
wadera4 - nie martw się będzie dobrze, też miałam łyżeczkowanie i obumarcie płodu, jak jeszcze kilka dziewczyn na forum - nam się udało i Tobie się uda!!!
|
|
|
|
#3291 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po kąpieli, zaraz wyłączam lapka, poczekam na na wspólnej i może dotrwam do top model-choć wątpię
|
#3293 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka.. dziewczyny straszne wiadomości Wadery mnie zdolowaly
Bo ja nie mam pojęcia czy moje dziecko żyje.. myślalam,że jak nie ma krwawienia, jakiś ostrych bóli to wszystko jest w porządku.. ale jednak nie i się tym stresuję Jutro idę się tutaj zapisać do lekarza na przyszły tydzień.. wkońcu będę już w 12tc... ale się teraz boję jeszcze bardziej ja bym się załamała jakbym uslyszala teraz, że straciłam dziecko..Wadera strasznie mi przykro nie wiem co pisać.. mam nadzieje, że szybko zajdziesz w drugą ciąże i bedzie wszystko OK Fajowe ciuszki macie pokupowane Dziewczyny! ja jeszcze nic nie mam, ani dla siebie ani dla dziecka. Kupię po USG. Cytat:
Ale to, że zdrowie najważniejsze to chyba oczywiste![]() Cytat:
I nie warto tak narażać dziecka taką pracą.. i psuć sobie nerwy taką szefową.. chora baba.. wypocznij w PL, ponoc jest piękna pogoda ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- no 21.30
|
||
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Zgrzeszyłam!
Zjadłam zupkę chińską
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
tancerka ja stawiam na ten jaśnieszy wózek
śliczny jest![]() czarna. ja tez zgrzeszylam w ciąży::P raz rosolkiem z paczki a raz mcDonaldem:P |
|
|
|
#3297 |
|
Rozeznanie
|
Wadera bardzo mi przykro...
Trzymaj się i bądź silna... Dobrze, że napisałaś, czasem człowiek potrzebuje się wyżalić komuś innemu niż partnerowi czy mamie... Zobaczysz ani się obejrzysz a będziesz znów w ciąży i będzie wszystko w najlepszym porządku, musisz tylko w to uwierzyć!!! Trzymaj się cieplutko |
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- A jeszcze miałam Wam napisać, że Tż być może dostanie pracę... ...w Katowicach ![]() A ja mam tu, w Warszawie. Ale lepsze to niż nic
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
wadera4 ściskam mocno
strasznie mi przykro
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak zgrzeszyłam. Dodatkowo wczoraj nie oparłam się coli i chodzi za mną jakieś bezalkoholowe piwo.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

bo w ciąży jestem mega niezdecydowana 

strasznie mi przykro