|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kocyki bierzemy i na plażę idziemy!- Dieta South Beach część XIII
Cytat:
A tutaj to w sumie możesz mieć rację, dlatego warto spróbować odstawić te owoce z późnych posiłków Ja się naczytałam o tym jakie to złe jeść owoce wieczorem, bo to cukier w końcu - jadłabyś batoniki do kolacji? I się tego trzymałam. A owoce z rana jakoś nawet bardziej mi pasują, do owsianki i do twarogu/serka/jogurtu na II śniadanie, idealnie. Popołudnie i wieczór to pora warzyw ![]() Ale przyznam się Wam, że od jakiegoś czasu nie jem warzyw za bardzo na kolację, nie mam ochoty się zmuszać Jem te pare plasterków pomidora czy ogórka na kanapkach, czasem kawałek papryki czy pare marchewek. Po prostu mi się nie chce, odrzucają mnie.
|
|
#3992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie dzwie ci sie wogle mi zaczyna przechodzic chęc na warzywa a Tobie po 7 miesiacach to juz wogole
|
|
|
#3993 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz jakoś odbieram to jako dość przygnębiające zajęcie i przepłacam na paczkowane. Nawet z kaszą można przesadzić, 3 woreczki to jest jakieś siedem porcji. ![]() Mieszkanie zmienię pewnie dopiero we wrześniu, bo ten piekarnik, to jedyna jego wada - jes zadbane, właściciele nieczepialscy, lokalizacja idealna. Tak mi chodzi diabelska myśl po głowie, żeby rzucić pomysł postawienia komunalnego piekarnika w piwnicy. Póki go nie wcielę w życie, mam dodatkową motywację, żeby odwiedzać dom czasem. ![]() Co do miksera - no właśnie na początku tego roku dokonałam nieekonomicnzego zakupu blendera solo. Widziałam w sumie w rossmanie po 40, w cenie stewii, chyba się szarpnę. ![]() Cytat:
Mleka niewiele. :< Cytat:
|
|||
|
|
|
#3994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę nie jest źle, spróbujesz i zobaczysz że z każdym razem będziesz przebiegać dużo więcej... Po bieganiu się bardzo szybko kondycja polepsza ![]() Prawda.... ??? hehe Cytat:
też tak jem... ![]() A może rano rób sobie owsiankę z owocami na I lub II śniadanie ? Albo omlet z serkiem homo + truskawki i dżem tak jak ja dzisiaj ??? Same owoce rzadko kiedy jem... Zawsze w owsiance lub z serkiem homo A dziś mówiłaś że chciałabyś żeby nie chciało Ci się jeść TADAAAAAM
|
||
|
|
|
#3995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jutro zrobie tak trcohe zmienie kolejnosc na 1 Ś pol wiesniaka bo mi jeszcze został z warzywkami jajka i 1 porcja chlebka 2Ś owsianka z malinkami mrozonymi 3 Ś(zamiast podwieczorka ) zjem jabłkoObiad to jeszcze nie wiem i Kolacja ![]() moze byc? TŻ własnie je orzeszki w panierce z chilli z lidla oszalec mozna
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aż tyle kaszy? Gdzie Ty to mieściłaś? Kasza była na śniadanie, obiad i kolację? ![]() Piekarnik dobra rzecz, spraw sobie lepiej, będziesz pyszne rzeczy tworzyć ![]() Mleka i jogurtu, pamiętaj. Jogurt też nabiał. Dokładnie! Czekam na te warzywka, własne, działkowe. Nie jem ich z jakąś przyjemnością przesadną, ale są smaczne i lepiej się je spożywa niż te zimowe g*wno. Jest jakaś różnorodność poza tym. Na chwilę obecną żywię się tylko przecierami pomidorowymi / pomidorami z puszki / pomidorami świeżymi (do kanapek), ogórkami świeżymi / konserwowymi / kiszonymi, papryką (ale nie za często, bo droga) i kapustą pekińską. Taaadam! Na jesień jeszcze dużo cukinii i bakłażanów jedliśmy, ale teraz cena zabija. Nie lubię za to zimy, że wszystko co świeże (warzywa i owoce) jest drogie i jest naprawdę mały wybór
|
|
#3997 |
|
Raczkowanie
|
To jeśli chodzi o pory dnia, to mniej więcej tak, że do obiadu - skrobia i cukry, po obiedzie - białko i warzywa, si? A jak to wygląda z treningami, tak samo? (przed s + c, po - b + w?)
|
|
|
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mogłabym jeść owoce o każdej porze.
Jak nastanie sezon truskawkowy,to będę je jeść od rana do wieczora, z jogurtem naturalnym albo same, Kocham truskawki, sezon na nie jest krótki, bo koło miesiąca i nie zamierzam się powstrzymywać. Ja urodziłam dziecko 3 października, więc ostatnie miesiące ciąży przypadły mi na goracy lipiec, sierpień i ciepły wrzesień z rekordowym chyba wysypem śliwek. Jadłam owoce non stop, te śliwki to na kilogramy i schudłam jeszcze pod koniec ciąży, nie planując tego ![]() Ja mam zawsze kaca giganta, na sama myśl o nim przestaję pić. W sylwestra niewiele wypiłam, ale trochę pomieszałam i miałam kaca dwa dni ![]() Moja współlokatorka ze studiów, z ktorą morze alkoholu wypiłam kiedyś zalała się w trupa tak, że zasneła żygając na kiblu. Ja ją rozebrałam, ubrałam w piżamę, tylko majtki zostawiłam i położyłam ją spać. Na drugi dzień strasznie przeżywała, że widziałam jej cycki A ja tylko dostęp do toalety chciałam uzyskać Lecę do łóżka. TŻ strasznie mnie denerwuje, bo co chwilę pyta czy już zrezygnowałam z ćwiczeń, a potem sie śmieje, że to taki żart.Pięknie, uśmiałam się jak cholera. |
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze dużo fasoli, ciecierzycy jemy, ale nie liczę tego jako warzywa, a jako strączki
|
#4000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No mówię przecież, że trzy posiłki. Szybko i smacznie, do tego feta/papryka/pomidor/kefir, różnorodność niemalże zachowana. ![]() Piekarnika nie kupię na swój rachunek, bo przeprowadzam się często, a mi się nie widzi przerzucać go przez plecy i wlec na drugi koniec miasta. Ale właścicieli mam super, przedyskutujemy to, może ich przekupię zapowiedzią fasolowca. ![]() Twaróg też nabiał, też ma lecieć mi w tę samę miarkę? Ojeju, będę musiała kupić mniejsze kubki. Sałat nie jadasz żadnych? Ja się teraz tym ratuję, połykam opakowanie rukoli w dwa dni maks.
|
|
|
|
|
#4001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie w ciągu dnia lepiej skrobie jeść do obiadu, nie po. Choć w praktyce to musisz na sobie zobaczyć, ja przez pierwsze 2 miesiące jadłam białkowe kolacje i było mi zawsze niedobrze, brzuch mnie bolał strasznie, a jak wprowadziłam sobie porcję skrobii to od razu lepiej się zrobiło i nie miałam takich problemów. Teorii na temat węglowodanów na kolację jest dużo, jedne zakładają, że odkłada się w tłuszcz i się tyje, drugie, że można je jeść i nawet warto. Mój trener powiedział, że lepiej jeść, że ta teoria o białkowych kolacjach jest już przestarzała. Poza tym białkowe kolacje obciążają organizm, można mieć problemy ze snem, nie czuć się wypoczętym, organizm się męczy zamiast odpoczywać. Węglowodany są łatwiej strawialne i lżej się człek czuje. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() Rozumiem, my to mamy 3/4 swoich rzeczy, w tym duże sprzęty jak kanapa, komoda i lodówka, ale mieszkamy w kawalerce i jakby nie było jest to nasz dom. Jak będziemy się wyprowadzać to weźmiemy co nieco ze sobą, a resztę sprzedamy ![]() Twaróg nie nabiał, to białko Sałata? Fuj
|
|
#4002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Latem, to ja mogłabym się żywić samymi owocami. Jakoś nie widzę tych trzech porcji. Śliwki, truskawki, czereśnie, maliny, przepyszne jabłka, khhh. No, ale w lipcu, to przecież już nawet ruch będę lubiła. ![]() Przyszła mi paczka z BiochemiiUrody, żel hialuronowy jest cudowny. |
|
|
|
|
#4003 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez są ok, ale to nie to... no i cena.... ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Żartować mu się zachciało... ![]() Cytat:
Twaróg można wiadrami, serki homo raczej też ![]()
|
||||
|
|
|
#4004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to chwilowo nie mam domu, mama z siostrą na miejscu zmieniły mieszkanie na mniejsze i jak przyjeżdżam, to śpię na kanapie z rzeczami w plecaku. I na dodatek wcale mi to nie przeszkadza, urodzony tułacz jestem. Tylko książki trzeba gdzieś trzymać. ![]() Fakt, pewnie, że białko. Ja też nie samą, z octem balsamicznym i pomidorem, oliwkami, papryką, co tam warzywnego akurat mam pod ręką. Ładne to i chrupie jak zdrowe.
|
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z czym używasz? Też miałam, ten podwójny, ale niestety nie dla mnie. Jestem zbyt sucha i atopowa na HA z olejami, tylko latem zdawało egzamin. Moja twarz lubi aptekę i kosmetyki dla atopowców Chciałam się przerzucić na naturalne kosmetyki, składy czytam od lat, siedzę w temacie naturalków tyle samo czasu, do reszty ciała i włosów (moje mydła ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Sałata z dodatkami też fuj, jedynie warzywa z dodatkiem sałaty ujdą
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-03-06 o 22:25 |
|
|
|
|
#4006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój pierwszy właśnie przyszedł. Mam ostatnio potwornie przesuszone dłonie, spróbowałam z odrobiną oleju kokosowego i na to uczucie ulgi długo czekałam. W paczce przyszedł mi też olej tamanu, sprawdzę, na ile się to połączenie z moją twarzą polubi. Ja jestem na etapie poznawania swojej skóry i w ogóle naturali, stąpam sobie nieśmiało dość jeszcze, testuję oleje, czytam, uczę się. Idą mi też pierwsze próbki minerałów. ![]() Sama robisz mydła? |
|
|
|
|
#4007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgubilam i nie bylo dzis porcji obiadowej bo mi nie pasowala do tego ![]() Ogolnie dzis zjadlam 4 posilki bo w ogole glodna nie bylam po tym obiedzie! ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Tez mam, uzywam od dawna ale nie widze raczej jego cudownosci
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
||
|
|
|
#4008 |
|
Rozeznanie
|
witajcie! Mogę dołączyć ?
![]() My kobiety chcemy widzieć szybkie efekty więc 1 faza 2 tygodniowa nam to umożliwia, ja już jestem zniecierpliwiona osiągnięciem wymarzonej sylwetki i z chęcią przejdę na dietę south beach. Próbowałam kiedyś, lecz na 1 dniu się złamałam dopadł mnie całkowity brak humoru,zaczełam płakać. ![]() Chciałabym spróbować jeszcze raz. Macie pomysły jak się do tego przygotować i jak wytrzymać? ![]() Miłej nocy ;*
|
#4009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Ja jestem na tej diecie dopiero 2 dzien, ale moge Ci tylko powiedziec ze 1 dzien jest najgorszy caly dzien chodzilam glodna, rozdrazniona i w ogole do dupy za przeproszeniem ! Ale dzis juz bylo dobrze Dzien przed dieta jadlam to na co mialam ochote, mowilam sobie ze to ostatni dzien i ze chce byc szczupla !!! Motywuje sie patrzac w lustro na moje tluste cielksko a moge wiedziec ile chcesz schudnac ??
|
|
#4010 | |
|
Raczkowanie
|
Moja skóra z zachłannością chłonie wszystko, co ją ponadprogramowo nawilża, ale ostatnio na dłonie nie działało mi zupełnie nic, poza nocą z olejami pod rękawiczkami.
Dzisiejsze popołudnie spędziłam z żelem i olejem i efekt jest dwa razy lepszy, toteż się zachwycam. Zobaczymy, jak poradzi sobie z innymi wyzwaniami, u mnie ich pod dostatkiem. ![]() Cytat:
Zrozumiałe, że szybkie efekty są pożądane, ale chyba warto się nastawić na trwałą zmianę, bo w sumie sama pierwsza faza, to tylko kolejna krótkotrwała dietka. W końcu decydujesz się na odpuszczenie niektórych produktów raczej bez odwołania. Jeżeli zaczynasz z tym przekonaniem, to wytrzymanie tych dwóch tygodni nie powinno być przesadnie wielkim wyzwaniem dla Twojej siły woli. Ja jutro mam ostatni dzień I fazy i powiem Ci, że wcale ciężko nie było. Zależy też pewnie od Twoich nawyków żywieniowych, ale naprawdę - różnorodność możliwości jest spora, a te dokuczliwe ograniczenia skrobii i owoców - są tylko stanem przejściowym, i tak trzeba o nich myśleć. Po takim detoksie w drugą fazę wchodzi się ze zdrowym zniecierpliwieniem, nie odbierając jej jako dalszego ciągu diety, a jej urozmaicenia. Poszperaj za przepisami na I fazę, http://kuchnianaplazy.blox.pl/tagi_b/47886/I-faza.html http://blog.polskiesouthbeach.pl/search/label/faza%201 http://dietetyczniesiostro.blogspot....ACH%20I%20FAZA http://quchniawege.blogspot.com/ jest tego pełno i idzie sobie dogodzić. Powodzenia i informuj o przebiegu! |
|
|
|
|
#4011 |
|
Raczkowanie
|
Arschen szukasz dzemu? Ja kupilam dzem bez cukru w sklepie Morissons ale mysle ze sa w tesco lub w asdzie.
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Joł, joł, joł
![]() Nie.... ? Cytat:
SB to cudowna dieta, polecam przejrzeć strony o SB i przepisy, skomponuj posiłki na jakieś 3-4 dni a potem to uż jakoś pójdzie, sama zobaczysz
|
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
jeszcze godzinka do sniadania ![]() ogolnie dzisiaj moje wyzwanie- tort
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#4014 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Ja je wciskam przynajmniej do obiadu
|
|
|
#4016 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Pochwal się potem tym tortem chce go zobaczyć ![]() No ja jem warzywa na II śniadanie np. 1 pomidora + kilka plastrów ogórka i do obiadku dużą porcję... A potem to już raczej rzadko...
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mam do koncu pomyslu na niego ![]()
|
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Improwizuj
Ty masz zmysł cukierniczy więc na pewno Ci wyjdzie Dziewczyny ![]() Zastanawiam się nad kupieniem jakiegoś dobrego suplementu... ![]() Kiedyś brałam linesse i ten therm line właśnie, ale wtedy nie ćwiczyłam... Teraz jak codziennie prawie ćwiczę to może by mi coś te suplementy popchnęły te spadki co ??? ![]() Powiedzcie mi coś
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??Zalezy o jakich suplementach myslisz czy np na metabolizm czy na spalanie czy co?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

No gdyby nie Ty to pewnie dalej bym siedziala na tylku i sie obzerala ;p chociaz troche mi to zeszlo zanim sie zdecydowalam na ta diete 
I się tego trzymałam. A owoce z rana jakoś nawet bardziej mi pasują, do owsianki i do twarogu/serka/jogurtu na II śniadanie, idealnie. Popołudnie i wieczór to pora warzyw 
Jem te pare plasterków pomidora czy ogórka na kanapkach, czasem kawałek papryki czy pare marchewek. Po prostu mi się nie chce, odrzucają mnie.

Też nie mieliśmy w pierwszym mieszkaniu, po roku się wyprowadziliśmy (ale nie tylko z tego powodu, nie nie 

?