|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
oczywiście poucinało cytaty
zaczęłyście pisać o tap madl i przypomniało mi się, że miałam oglądać... dalej jestem jakaś niedobita, z jednej strony już bym chciała urodzić, bo męcząca jest ta końcówka i boję się że jak jeszcze trochę pochodzę to mały tak urośnie, że nie poradzę sobie z wypchnięciem a z drugiej strony dobrze by było jeszcze trochę poczekać... tak w ogóle to super by było urodzić w czwartek albo piątek do południa bo tylko wtedy jest w szpitalu mój lekarz no ale jak nie dziś to dopiero za tydzień czasem mnie denerwuje ale jak ostatnio leżałam w szpitalu to jednak często zaglądał i dobrze mieć kogoś swojego przy porodzie ![]() Cytat:
dla Jasia za dobre zachowanie ![]() oj tam nie zbiedniałby z resztą w piątki przyjmuje tylko pół dnia bo do południa ma dyżur w szpitalu także straty jeszcze mniejsze niż normalnie ![]() Cytat:
Roszpunka co do odgłosów z brzucha to u mnie non stop jakieś pykania itp zawsze po takim pyknięciu obawiam się powodzi wód ![]() wczoraj mały brykał a mąż przyłożył ucho do brzucha i podobno słychać jak się wody przelewają ![]() Cytat:
Cytat:
co do gazu to ja mam zamiar nawdychać się tego ile wlezie ![]() Cytat:
najpierw zaskoczą czymś pozytywnym a potem dowalą podwójnie podziwiam Cię, że jesteś taka dzielna i dajesz radę z tym wszystkim Cytat:
|
|
|
#2372 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Tak na szybko..
Chanel pani za Was cały czas kciuki i czekamy z niecierpliwością na rozwój wydarzeń... nestelle ja się nie dziwię że awanturę zrobiłaś...
|
|
#2373 |
|
Zadomowienie
|
Witamy!
Dziś pełne 38 tc Do terminu porodu zostały nam 2 tygodnie ![]() Byłam już w przychodni zarejestrować się do lekarza. Dowiedziałam się, że moje ubezpieczenie nie jest uregulowane w jakiś sposób. Podpisałam odpowiednie oświadczenie, ale zaskoczona byłam nieźle. Czyżby był to powód, że już całkowicie przejął mnie ZUS i nawet on mnie ubezpiecza? Dziwne... Pierwszy raz coś takiego mi się przydarzyło. No, ale jestem pierwsza w kolejce więc nie jest źle. Rety! Ale mnie wczoraj teściowie wkurzyli, a dokładnie teść. Dawno takich nerwów nie miałam. Później tak mnie brzuch bolał, że nie umiałam się ruszyć. Zaczęło się niewinnie. Przyjechali skorzystać z komputera, bo mają jakieś testy i szkolenia w pracy do zrobienia. Siedzieli sobie spokojnie i nagle widzę i słyszę, że teściu przesuwa meble w pokoju. Pokój ten jest "przejściowy". Meble, to stary segment, który teściowie mają niby zabrać, ale jak na razie tego nie zrobili, jest tam jeszcze parę ich rzeczy. Pytam więc co robi i po co układa meble jak były na początku skoro my z tego pokoju mamy jeszcze stary tapczan wynieść. "Bo tu jest bałagan i ja MUSZĘ to zrobić, aby MÓJ wnuk miał porządek, bo wy nic nie robicie!". Ciśnienie mi podskoczyło i mówię, że ma zostawić meble, bo my czekamy z tapetowaniem, aż oni wezmą meble. A co jeśli wezmą meble za rok czy 5 lat? To uwięzicie nas w takim stanie na rok czy 5 lat. To trzeba poukładać, meble są dobre, a jak będziemy je brać, to wszystko wyciągniecie i wsadzicie w swoje nowe meble. Powiedziałam więc dosadnie, że może on bardzo lubi robić robotę dwa razy, ale my nie lubimy i robić tak nie będziemy. Żyjemy po swojemu, dziękujemy pięknie za rady, ale nie skorzystamy. "Bo MÓJ wnuk nie będzie żył w takim bałaganie i kurzu!". Mój mąż już się nie odzywał, ale mi się taki figther włączył, ze powiedział, że też będziemy jeździć do nich i mówić co nam nie pasuje i co nam się nie podoba, że nasze dziecko w takich warunkach żyć nie będzie, a jeśli on tak bardzo lubi się wtrącać, to niech jedzie do swojej córki do Bydgoszczy i tam robi kontrole, a nie rządzi się u nas. Nigdy nie negowaliśmy ich pomysłów na urządzanie ich domu chociaż niezbyt mi się podoba, ale oni widać są inni. Najbardziej zły jest o to, że nie chcemy ich starych mebli, tapczanu, a dodatkowo powiedziałam, że przerobimy przedpokój (na ścianach są boazerie, które są w kiepskim stanie, wszystko odpada- ale wiadomo- klej wystarczy i jest git, co nie?). Mówię Wam- takiego nerwa miałam, że myślałam, ze urodzę. Jeśli chodzi o remont, to tylko przewiózł raz moje meble, bo mój mąż go poprosił. Nic nam nie pomagał, a jedynie chodzi i układa wszystko po swojemu 'bo on wie, że jego rady są dobre'. No i niech się nie dziwi, że młodzi chcą mieszkać daleko od rodziców. Z moimi rodzicami nie mamy takiego problemu. Oni są zdania "jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz i rób tak byś był szczęśliwy", do niczego się nie wtrącają, a gdy zapytamy o radę to mówią co myślą, ale nie, że wymagają. Masakra jakaś.... Najbardziej mnie w tym wszystkim wkurza to, że największe pretensje mają do swojego syna czyli mojego męża. Non stop jaki to on jest leniwy, gruby, nic nie robi itd. Już miałam im powiedzieć, ze jak wychowali, to tak mają, ale jeszcze się zapowietrzą, że przecież oni idealnie wychowali. ![]() Ech....ulżyło mi trochę.
|
|
|
#2374 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawo za pępek! szybko odpadł! ![]() Cytat:
trzymaj się dzielnie!Cytat:
ale większość ginekologów liczy tak jak napisałam zresztą już kiedyś o tym pisałyśmy chyba http://parenting.pl/portal/jak-obliczyc-termin-porodu tak czy siak Florek powinien już wyjść
|
|
|
|
#2375 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Pomału nadrabiam ale pogoda za oknem nie zachęcająca dzisiaj, co prawda ciepło ale brak słoneczka ![]() Cytat:
Cytat:
Małpka, Leonikowa za opisy porodówCytat:
Tp liczy się OM-3 miesiące + 7 dni czyli faktycznie 2 marzec u Ciebie, lekarz Ci tak wyliczył 27 luty? (widzę, że Liwka już wyjaśniła )Cytat:
![]() ---------------------------------------------------- Wczoraj byłam na wizycie, szyjka skrócona 1,80cm jeszcze zostało. Kazał uważać i nie szaleć bo dziecko główką mocno napiera także może szybko się skrócić. Wypisał mi skierowanie do szpitala jak by się coś zaczęło wcześniej dziać a wizyta dopiero za 3tyg, jedynie na ktg raz tygodniu do szpitala i jak by coś nie tak wychodziło to wtedy wcześniej. Mały naprawdę mały 2537g w 36t5d (na siatce centylowej patrze na 36 czy 37 tydzień?) Do tego brzuszek w stosunku do reszty ciała malutki, łapał kilka razy i w takim większym złapaniu wyszło mu 2 tyg do tyłu i kość udowa na 33t5d, troszkę się tymi wymiarami zmartwiłam, czy wszystko w porządku ![]() Lekarz niby mówi, ze tak, że będzie po prostu chudziutki i malutki ehh... no i wczoraj mnie dół dopadł przez to wszystko i nie mogłam w ogóle usnąć. |
||||
|
|
|
|
#2376 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
Sorce hihi pewnie Piłsudskiego może być, ale ja na razie nigdzie się nie wybieram mój klocuszek sprawia, że po płaskim godzinkę i mam dość, obawiam się że po wejściu na kopce - lekarz by się przydał ale na serce ![]() Chanel_Coco Cytat:
![]() Cytat:
, a poza tym jeśli nie poproszę mojego gina, żeby zadzwonił tam i się dowiedział, czy 29 przychodzę i działamy bo ordynator ma dyżur, czy czekamy i patrzymy się na siebie - jak to drugie, to powiem im że przyjdę po.. nie lubię szpitali, wspólnych sal i innych więc nie planuję sobie tam dni dokładać Cytat:
O a co Ci się stało ?
|
|
|
#2377 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za pępuszek.. ![]() trzymaj się kochana.. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dzień dobry.. ![]() pogoda coś się nam zepsuła i paaaada.. a chciałam znów na spacer się wybrać.. zamiast spaceru trzeba się będzie za sprzątanie domu wziąć..
|
|
|
#2378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dziecko się mieści w siatce, przepływy są ok więc na pewno gdyby lekarz miał jakieś podejrzenia to by Cię wstawił do szpitala na kontrolę jak Mokkę.
|
|
|
#2379 |
|
Raczkowanie
|
Nic mi się nie stało
ale śniło mi się, że rozmawiałyśmy sobie.
|
|
|
|
|
#2380 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2381 | |
|
Rozeznanie
|
o 11 30
![]() Cytat:
|
|
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja kupiłam pokrowiec na przewijak, którego nei będę zakładała na przewijak bo brzydko strasznie to wygląda i pomyślałam, że jako prześcieradełko założę do wózka ale niestety jak włożyłam to wyczuwałam ręką na materacyku te gumki pod spodem, więc nic z tego. I stwierdziłam, że chyba nie będę kupować prześcieradełka tylko pieluchę flanelową rozścielam Cytat:
A ciekawe co z Ewkaaa8891 Aaaa i jeszcze opowiem Wam mój sen A więc śniło mi się że mi wypadł ale to nie najważniejsze, najlepsze jest to jak on wyglądał metalowe grube druty i na końcu taki korek jak do wina tylko z ostrą końcówką
|
||
|
|
|
|
#2383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za tygodnie Z teściem faktycznie sytuacja nie do pozazdroszczenia. Na Twoim miejscu też bym się zagotowała. Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Mówiłam wczoraj mężowi o przerobieniu tej karuzeli i, tak jak myślałam, zapalił się do tego Muszę jechać dzisiaj do pracy zawieźć zwolnienie. Mam nadzieję, że pójdzie szybko. Jak sobie pomyślę, że zaraz kobitki zarzucą mnie standardowym : jak się czujesz? gdzie będziesz rodzić? to nie chce mi się tam jechać
|
|||
|
|
|
|
#2384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdyby było coś nie tak to na pewno skierował by Cie do szpitala na jakieś konkretniejsze badania i obserwacje Moja Misia też chudzinka, wszystkie ubrania jej odstają na brzuszku cięcie w talii ma od urodzeniaCytat:
![]() Też myślę co z Ewką...
|
|
|
|
#2385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2386 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, 1 day to go no zobaczymy .... bo u mnie cisza , mały tak jak zawsze się wierci , skurczu jeszcze nigdy nie czułam , zero czopa ..... CZEKAM ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no trzeba to przeboleć ..... ja w tej chwili słyszę " eeee, przyszłaś ???a już myślałyśmy....." , " łeeeee" , " o nie a co Ty tu robisz" - wszystkie te teksty z dzisiaj ...- babeczkiw przedszkolu robią zakłady ,teraz wiem jak większość obstawiła....
|
|
|
#2387 |
|
Rozeznanie
|
Napiszę jeszcze o minusach mojego porodu to napewno personel tzn. stare położne, którym nie zależało na tym, żeby ułatwić pacjentce poród i gdyby nie to, że chodziłam do SR to nie miałam bym zielonego pojęcia z czego mogę korzystać i co robić, żeby przyspieszyć narodziny maluszka...... gaz został mi dopiero podany jak przyszedł lekarz do którego dzwoniła moja ginka
a jeśli jeszcze chodzi o gaz to na mnie podziałał w ten sposób, że z 3 cm rozwarcia od razu miałam 8 cm, więc pół godz. trwała akcja od momentu podania gazu do urodzenia maluszka jeszcze pyt. o ból to czuje się go ale jest taki odlot, że człowiekowi jest wszystko jedno
|
|
#2388 |
|
Rozeznanie
|
Przedstawiam Wam mojego synka Leośka
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- cudny misiaczek
|
|
|
#2390 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem pod wrażeniem
|
|
#2391 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale sliczny!!!! przecudny po prostu!
|
|
|
#2392 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a sen... czadowy musiało boleć ![]()
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() U nas tez pochmurno;/ Leonek słodziak
|
|
|
|
|
#2394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tym bardziej, że będę rodzić w szpitalu, którego praktycznie nie znam. Tutaj miałam jedną znajomą położną - koleżankę mojej mamy, więc jakby co, to zawsze moglaby szepnąć słówko komu trzeba.Śliczności
|
||
|
|
|
|
#2395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witacie!
No to mamy po wiośnie w Krakowie ![]() Cytat:
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2397 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
#2398 |
|
MBZ♥
|
dzień dobry
![]() Leonikowa Chanel przykro mi![]() Pani ![]() wzoraj próbowałam nagrać Roszpunkowe wygibasy ale nie chce ze mną współpracowac-tylko włączę kamerę i disco się uspokaja ![]() Nestelle nie dziwię się, że zebrałaś siły na awanturę dziś też masz taki zabiegany dzień?Kwiatuszku nie wiem jak się przestawię żeby mówić do Roszpunki po imieniu![]() Monika no właśnie to takie pstrykanie paznokci jakby ![]() O.C. mam podobne skojarzenia co do używanego laktatora Flamaster nie nerwuj się. i za kolejny tydzieńStrippi ale szybko kikutek odpadł.super ![]() Monicca na pewno wszystko jest w porządku Byłam zapisać wstępnie Roszpunkę do pediatry przy okazji musze przepisać siebie bo inaczej jest problem:/
|
|
|
|
|
#2399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tak dla pocieszenia - nie wiem czy wiesz ze mojemu dziecku 3 lekarzy zdiagnozowalo ( w tym kardiolog specjalista) prawostronny luk aorty. i co ? po urodzeniu echo serca - luk lewostronny takze kur.... nie wiem jak oni patrza na to usg. nie smutaj sie jak widac po mojej corci usg jest omylne
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2400 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ciekawe... , oby dobrze
![]() Przystojniak ! A czyli jak dziecko ma być w rejonowej, to sami też tam musimy być ? hm
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

czasem mnie denerwuje ale jak ostatnio leżałam w szpitalu to jednak często zaglądał i dobrze mieć kogoś swojego przy porodzie 

Mamy się z Jasiem dobrze. Ja powoli nabieram wprawy w obsłudze mojego skarba, Jaś dzielnie to znosi i jest w miarę grzeczny
dla Jasia za dobre zachowanie
z resztą w piątki przyjmuje tylko pół dnia bo do południa ma dyżur w szpitalu także straty jeszcze mniejsze niż normalnie
Roszpunka
położna kazała się położyć, żeby nabrać siły na poród ok na początku nie było źle słuchałam muzyki, rozwiązywałam sudoku
dziewczyny moment w którym kładą maluszka jest najpiękniejszy na świecie i wynagradza cały ból
najpierw zaskoczą czymś pozytywnym a potem dowalą podwójnie

nie wiem jak się przestawię żeby mówić do Roszpunki po imieniu