|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Mam kilka rzeczy o rozm. 68 i są takie same a jedno mniejsze od tego o rozm. 62. Brakuje mi jeszcze takich najmniejszych rzeczy. Muszę kupić maleńkie 56 i 60 (chyba są takie prawda?). 50 chyba nie będę w ogóle kupować.
|
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie !
Margosiu dziś imprezka, gratuluję ![]() Cytat:
Jest jeszcze jedno fajne powiedzenie ,,Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego" ![]() Cytat:
Ja właśnie zapomniałam, że już zaczęłam wczoraj 20 tydzień
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-07 o 09:06 |
||
|
|
|
#3454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za studnióweczkę ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście ostatnio o rzeczach do szpitala. Przepiszę co dostałam u siebie:
- karta ciąży - dowód osobisty - aktualne wyniki badań - wynik grupy krwi - 3 koszule średniej długości (najlepiej z pęknięciem dla matki karmiącej) - szlafrok - majtki, większa ilość par, takich, które raczej wylądują w koszu - papcie, klapki pod prysznic - ręcznik - myjka frotte - kosmetyki bez perfum - podpaski/ długie/ podkłady - saszetki Tantum Rose - sztućce - kubeczki - woda mineralna - małe słodkie co nieco, banany, coca cola - aparat fotograficzny - pieluchy jednorazowe 3-6 kg (około 30 sztuk) chusteczki nawilżające dla niemowląt. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie nie taki dobry-spaliłam garnek ![]() Nastawiłam ryż do gotowania i poszłam pod prysznic i wygotowała się woda i garnek do wyrzucenia ![]() Tylko blondynka mogła tak zrobić ![]() Idę nadrabiać
|
|
|
|
#3459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale non stop tylko Witek Witek Witek az się kurde przyzwyczaiłam..... i jak juz mówię Piotruś albo Rafał to mi nie pasuje:/Cytat:
|
||
|
|
|
#3460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
No i wczoraj było tak:
stracha miałam, że ho ho, stwierdziłam, że Tż idzie sam na USG ![]() Pan doktor miewa humory, a że na dodatek u niego miałam mieć tę amnio to bałam się, że nie uszanuje naszej decyzji, ale wszystko było w porządku i nawet pan doktor kotku do mnie mówił. Synek jeszcze w poczekalni tak mi się rozbrykał, że śmiałam się, że wali z głowki w pępek no i na USG tak wyszło Mały ma niektóre parametry nawet wyższe czyli rozwija się bardzo ładnie. Waży prawie 480 g Pierwsze co pokazał po przyłożeniu głowicy do brzucha to..... siusiol I tak puknęłam Tż w udo, wydając przy tym dość głośne dźwięki, że aż mi się głupio zrobiło ![]() Termin porodu się nie zmienił. Zdjęcie wstawię do klubu później, bo muszę kabel namierzyć do telefonu Pan doktor pytał się czy wszystko u mnie w porządku, więc powiedziałam, że cukier po obciążeniu na granicy no i że rwa/kość ogonowa daje mi popalić, no i mam zalecenie - dieta cukrzycowa, basen i nie wolno mi przytyć więcej niż 3-4 kg bo dotychczas doszło mi 10 Mam sięnie martwić, że tylko tyle i że nawet gdybym schudła to nic ![]() No i chyba w skrócie (jeśli to skrótem można nazwać) wszystko. Jutro wizyta u gina prowadzącego, bo ten wczorajszy prowadzi usg i jest specjalistą genetykiem dziś zawiozłam siusiu i na wszelki wypadek zrobiłam sobie morfo czy mi hemo nie spadła po wirusie. zmykam, później nadrobie i wstawię foto trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! |
|
|
|
#3462 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
![]() Dawno mnie nie było. Mam urwanie głowy... nauka do matury, przygotowanie ślubu, wesela. Uznaliśmy z tż, że ślub 5 października nie jest dobrym pomysłem i mieliśmy do wyboru przyspieszyć bądź odłożyć na przyszły rok. A, że w przyszłym roku będziemy mieli milion innych wydatków to robimy teraz, a mianowicie 13 kwietnia. W przyszłym roku będą chrzciny, poza tym chcemy założyć instalację gazową, bo póki co mamy ogrzewanie węglem. Zaproszenia rozwiezione/rozesłane, sala zamówiona, orkiestra też. Sukienka i buty kupione. Wszystkie formalne sprawy ogarnięte. Także już z górki. Od tygodnia jestem na zwolnieniu, a 14 marca mam wizytę Już tak dawno nie widziałam mojego maluszka, że się nie mogę doczekać. Jestem już w 17 tc, maleństwo się troszkę wierci, brzuszek dużo nie urósł. Dziewczyny na zwolnieniu, mam pytanie. Wy też dostajecie zwolnienie co miesiąc i musicie donosić za każdym razem do pracodawcy? Mówcie co mnie ominęło? Pozdrawiam serdecznie Was i wasze maleństwa
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami . Trzymam mocno kciuki za wizyty
![]() Dzisiaj spedzam czas z Wami do 11 bo za 10 11 musze isc po moja małą księżniczkę do szkoły Mam takie pytanko czy ktoras z Was robiła pieczarkowa (wstyd sie przyznac ale pierwszy raz robie ta zupke a tak mam na nia ochote ) U nas ta zupke jem tylka ja i moja corka obecnie
|
#3464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
60 chyba nie ma. Są co 6: 50, 56, 62, 68itd. Ja na 50 nie kupuję w ogóle a na 56 zamierzam tylko kilka sztuk.
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
60 chyba nie ma..sa 62 bodajze..
|
|
|
|
#3467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki zatem, żeby już zawsze było bajkowoCytat:
dla maluszka Że tak pięknie rośnie![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- A i u nas już 23 tydzień
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Czarownica ale duży maluch
Asiunia no w końcu Bierzecie ślub w moje urodziny A zwolnienie gin może wystawić na max miesiąc i trzeba donosić do pracy. |
|
|
|
#3469 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
u mnie już po pięknym słoneczku, ktoś mi je ukradł i jest znowu ponuro ![]() Jakoś ostatnio mam więcej energii i mało mnie na forum bo ciągle coś robię , ale sumiennie was nadrabiam żeby nie było ![]() Dziś w planach zakupy, wstąpię też do lumpka może coś upoluję potem obiadek racuchy z jabłkami na specjalne życzenie Tż-a, a potem porządki i wystawię kilka rzeczy na allegro co by sie troszkę pozbyć nadmiaru w szafach ![]() Trzymam kciukasy za wizytujące mamusie Czarownica gratulacje synka Gusia bardzo podoba mi sie imię Kornelia moja siostra ma Kornelkę i wołamy na nią Nela Cytat:
|
|
|
|
|
#3470 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brawa dla Synusia No i uważaj teraz na siebie Na basenik to sama bym się przeszła Chociaż byłam niedawno. Dobrze robi na plecy![]() Cytat:
Już się zaczynałyśmy martwić, ze nic się nie odzywasz Ja zwolnienie dostaję co trzy tygodnie i odnoszę do pracodawcy
|
|
#3471 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja działam chyba na baterie słoneczne wczoraj słoneczko świeciło i tak fanie było i tyle energii miałam, dzis pochmurno i szaro i na nic nie mam ochoty i nic mi sie nie chce. Kiedy będzie juz na stałe wiosna ?????????Cytat:
Cytat:
za maluszka.Tera to już z górki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam raz jeszcze i mam zaznaczone na karteczce, którą dostałam, że pieluch 30 sztuk.
No to dobrze. To 50 nie kupię w ogóle. A skupię się na kilku sztukach 56 i więcej 62
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję rozpoczętych tygodni, 100dniówki i trzymam kciuki za wizyty! Ja się jakoś nie wyspałam dziś... szybko noc mi zleciała, o 7 pobudka na siusiu. Niebawem jedziemy po teściową i będzie nam umilać czas w domu :P |
|
|
|
#3474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jedna strona drzwi juz gladziutka jak jedwab. poprawilam kolor i zaraz lakierek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulujemy i proimy o fotki sukni, bucikow, no wszystkiego
|
|
#3475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I już nawet wszystko pozałatwiane.. gratuluję dobrej organizacji Zwolnienia są wypisywane na 3-4 tyg i trzeba iść po nowe.. Ja jeszcze nie jestem na L4, więc dziewczyny będą lepiej wiedziały ![]() Cytat:
W ogóle uczę się po kolei zup..wielu nie robiłam |
|||
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, która z Was jest z okolic Lublina i zna miasto/wie gdzie są sklepy z ciuszkami i akcesoriami dla dzieci? Wybieramy się z tż w sobote, już zaplanował wolny dzień w pracy, bo ma jakieś załatwienia, a ja wykorzystam czas i chcę pooglądać wózki itp. |
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamuśki
![]() Rozpoczynam 24 t.c (wg usg 25) ![]() już 11 dni nie wymiotuje i mam nadzieje, ze tak zostanie. gdzie jest słońce?
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno od połowy przyszłego tygodnia wiosna wraca.
|
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiunia jeśli przemyśleliście wsio i jesteś przekonana, że szybszy ślub będzie ok, to trzymam kciuki żeby tak było ![]() PS. A jak tato? |
|
|
|
|
#3480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żałuję bardzo, że u mnie nie ma takich sklepów. Wszędzie tylko po kilkanaście wózków, a tam był duży wybór.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

He he he... Chyba się zmotywuję i zrobię mężowi kawę, żeby nie było, że leniem jestem
Studnióweczka 

i tak nie dam za wygraną 

?????????
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)