Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 08:07   #3331
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Dzien dobry MamusieZycze Wam milego i spokojnego dnia

ewcia 85 cudowne fotki maluszka!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 08:10   #3332
agaabuu
Raczkowanie

hej...mam pytanie do dziewczyn, które chorują na niedoczynność tarczycy...czy Wy też szybko tyjecie? Ja mam już na plusie 3 kg, z dnia na dzień ta waga wzrasta a diety tak bardzo nie zmieniłam. Poza tym zawsze rano mam bardzo opuchnięte powieki i całą twarz..jak jest u Was?
Stary 2013-03-07, 08:12   #3333
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
hej...mam pytanie do dziewczyn, które chorują na niedoczynność tarczycy...czy Wy też szybko tyjecie? Ja mam już na plusie 3 kg, z dnia na dzień ta waga wzrasta a diety tak bardzo nie zmieniłam. Poza tym zawsze rano mam bardzo opuchnięte powieki i całą twarz..jak jest u Was?
od kiedy biorę euthyrox to nie wczesniej niestety bardzo szybko przytyłam
jeśli chodzi o ciążę to chyba jestem dalej na minusie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 08:24   #3334
Diorisha
Zakorzenienie

Witam się z rana

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Hej kochane, miałam nie pisać ale po prostu muszę się wyżalić… Tylko boję się, żeby to na Was nie wpłynęło jakoś źle, po co Wam takie złe informacje.
Czasami jednak przeczucia nas nie mylą, i trochę żałuję, że nie posłuchałam swoich. Choć i tak niewiele bym zmieniła. Po ostatnim usg (koniec 6 tyg.) nic nie było widać, u mojego gina nie wzbudziło to podejrzeń, ale ja czułam wtedy, że coś jest nie tak. Ale radość się udzieliła i chciałam bardzo mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Tej nocy przed wizytą po raz trzeci śniło mi się, że krwawię. Bardzo bałam się tego, ze coś pójdzie nie tak. Nawet pamiętam na początku jak Was podczytywałam, to miałam zamiar dołączyć dopiero jak będę pewniejsza, po drugiej wizycie. Ale pomyślałam sobie, ze w razie czego chciałabym chociaż być na liście jako aniołkowa mama, bo to taka szczególna pamięć. Wyobrażacie sobie? Tak wtedy myślałam i jakbym to sobie wywróżyła.. Wczoraj rano pojechałam na zakupy, nawet sobie krem na rozstępy kupiłam, spodnie ciążowe, bluzki… Dla dziecka na szczęście nie kupiłam nic. A potem poszłam sobie na lody (mąż załatwiał wtedy inne sprawy). I tak żarłam te lody, zadowolona z udanych zakupów, i nagle pomyślałam – z czego się tak cieszę? Przecież tak naprawdę nie wiem czy w ogóle jest wszystko w porządku. Poszłam na wizytę. Lekarz spojrzał na poprzednie usg i zaczął wypisywać kartę ciąży. Znów to przeczucie – po co to robi, powinien mnie najpierw zbadać. No i mówi – połóż się tylko na kozetkę, zbadam tętno płodu. Zrobił usg przez powłoki brzuszne, kręci, kręci, nastawia głośność na max, już wiedziałam, że jest źle. I mówi – rozbierz się to cię zbadam. To już mnie tylko upewniło. Usg dopochwowe nie znalazło żywego zarodka
Dał mi skierowanie na jutro do swojego szpitala i powiedział żeby się nie martwić, ze w ciągu 2 dni wszystko może się jeszcze wydarzyć. Nie wiem jakim cudem powstrzymałam się z ryczeniem do wyjścia z gabinetu… nie chciałam się widzieć z mamą, chciałam tylko jechać do domu i ryczeć. No ale tak dopytywała czy wszystko dobrze, że zajechaliśmy. Mąż z moją mamą ustalili, że może lepiej pojechać jeszcze do innego lekarza i to potwierdzić. Umówiłam się na wieczorną wizytę, pani doktor długo z nami rozmawiała i w przeciwieństwie do mojego lekarza, nie pozostawiła nam żadnych złudzeń. „Tak się dzieje gdy dziecko ma jakąś wadę, natura sama je wyeliminowała”, zarodek obumarł we wczesnym okresie, chociaż u mnie pęcherzyk nadal rośnie (9 tydzień), dlatego tak długo była nadzieja. Mówiła że nieraz tak lepiej, że takie dziecko nie miało szans na przeżycie, ze ¼ kobiet przeżywa poronienie itd. itd. Że w USA ciąży przed 12 tyg. w ogóle nie bierze się pod uwagę, bo wszystko może się zdarzyć, i że lepiej pozwolić działać naturze, niż na siłę tą ciążę utrzymywać. Bo wtedy może się urodzić dziecko z wadami. Dużo jeszcze mówiła, ale jakoś nie byłam w stanie słuchać. Płakałam i myślałam dlaczego ja, przecież miało się urodzić w październiku, jakoś to wszystko do mnie nie docierało. I znów rozmowa z mamą, potem tłumaczenie tego samego teściom. Dobrze, że mój mąż jest ze mną i że był w tych chwilach, bo sama chyba nie dałabym sobie rady… Dopiero w takich chwilach kobieta uświadamia sobie jakiego ma kochanego męża. Cieszę się, że jednak wypisał mi tą kartę ciąży, będę miała pamiątkę po moim nienarodzonym dziecku...

Trochę się martwię co dalej, nie mam krwawień, plamień, a wołałabym w taki naturalny sposób się oczyścić. Boję się zabiegu, narkozy, tego łyżeczkowania… Ale to już inna historia.
Trzymajcie się moje kochane, dziękuję Wam za słowa otuchy. Urodźcie zdrowe dzieciaczki i żeby moja tragiczna historia była już ostatnią na tym wątku
Buziaki
Bezbrzeżnie smutne Kochana bądź dzielna.Ściskam Cię mocno i trzymam za Ciebie kciuki

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Jestem tu nowa, więc witam wszystkie razem i z każdą z osobna
Chciałabym dołączyć do Waszego grona, więc wypada napisać kilka słów o sobie.
(...)
Witaj!

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Witam się z rana po nieprzespanej nocy, gdyż Adi mi wojował i piernik punkt 6 już wyspany a ja padnięta;/ Miałam jechac zrobić toxo i morf ale po prostu nie dam rady;/ Dorzucam fotki maleństwa Zdięcia troszke kiepskie bo robione kom ale co ma być widać to widać Ja jestem zakochana:lov e:
Gratuluję pomyślnego usg genetycznego.A fotki cudne
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 08:28   #3335
kaska87
Zakorzenienie

a mi się dzisiaj śniło, że byłam u lekarza na tej sobotniej wizycie i miała być dziewczyna ale sny to chyba na odwrót się czyta hehe

Stary 2013-03-07, 08:32   #3336
nena_milka
Wtajemniczenie

kiedyś któraś z Was napisała, że zajada się winogronem i wierzcie mi od tamtej pory cały czas za mną chodzi... no mogłabym non stop dzwoniłam wczoraj do mamy, że będę w niedziele, powiedziała że kupi mi dwa kilo
i jeszcze soczek Kubuś. ..taaaak. .. a tu nie ma takich w ogóle. ..

dzisiaj w nocy kilka razy się budziłam przez takie jakby ciągnięcia z boku brzucha... Chyba rośnie wiem, że pod koniec będę miała już dość ale... Ja chcę mieć już taki widoczny brzuszek. .. piłeczkę taką
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 08:36   #3337
kaska87
Zakorzenienie

ja ostatnio pożarłam 0,5kg

kurde mąż nadal śpi, a ja bym już zjadła śniadanie

Stary 2013-03-07, 08:57   #3338
nena_milka
Wtajemniczenie

aaaaa mi się jeszcze przypomniało

'a ty będziesz złoty bo się zlałeś w galoty'

widziałyście tą reklamę???
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 08:58   #3339
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
aaaaa mi się jeszcze przypomniało

'a ty będziesz złoty bo się zlałeś w galoty'

widziałyście tą reklamę???
ja mężowi mówię, że Złoty to nasz synuś

Stary 2013-03-07, 09:06   #3340
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ja chyba koło 24 tc pójdę na 3d
ja tez - obydwoje moich dzieci mialo filmiki, fajna pamiatka 9bo zbyt wiele nowych rzeczy to tam wcale nie badał)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 09:14   #3341
Selay
Raczkowanie

witam wszystkie mamusie

od kilku dni was podczytuje i tak mysle w ktorym momecie sie dolaczyc. obecnie jestem w 11tyg i we wtorek mam miec usg genetyczne konczace 12 tydzien. niepisalam wczesniej, poniewaz rowniez mam przezycia jak wadera, ja swoja pierwsza fasolke stracilam wlasnie w 9 tyg. to bylo 2 lata temu....tez wszystko odbylo sie pocichu. zadych plamien, zadnych dziwnych objawow...wszystko normalnie...usg z 7tyg, piekny zarodek serduszko bije....a 2tyg pozniej juz nieeeee, plakalam strasznie...nawet deszcz zaczol padac jak tylko wyszlam z przychodni, a tak ladnie slonce wczesniej swiecilo....mieszakm w NL i tu do 12tyg sie nielyzeczkuje, dostalam tabletki CYTO....dowcipne i ponich dostalam skurczy i moj aniolek sam sie oczyscil....Mam dobra wiadomosc 3 miesiace po poronieniu zaszlam w ciaze, dostalam kilka lekow poniewaz okazalo sie ze mam bialko C i S za niskie (Clexane zastrzki) i niedoczynnosc tarczycy (Eutyrox)....druga ciaze przeszlam rewelacyjnie, im gorzej sie czulam: mdlosci, bol glowy, itd tym bardziej uswiadamialam sobie ze z dzieciatkiem wszystko OK.. urodzilam 2 sierpnia slicznego chlopca (Koray Kamil) i jest moim najwiekszym szczesciem.
planowalam z tz zajsc w kolejna ciaze jaknajszybciej aby miec dzieci blisko siebie wiec 3 miesiace po pordzie znowu zawasolkowalam. boje sie starsznie, ale podczytywanie waszych rozmow pomaga rozluznic moje stresy i obawy.
jesli wadera czyta: prosze porozmawiaj z ginekologioem aby dal ci lek na wywolanie skurczy (lek tak naprawde daje sie na bole brzucha) on naprawde mi pomogl i w domu blisko tz przezylismy oczyszczanie sie organizmu aby nikt nie uszkodzil mi nic lyzeczkowaniem, zwlaszcza ze chcielsmy zajsc w ciaze odrazu, organizm bardzo szybko sie wyleczyl

agaabuu tez mam niedoczynnosc + hasimoto, jak zaszlam w pierwsza ciaze przytylam 8kg w 2miesice!!!!, przy drugiej jak zaczelam brac leki przez 9 miesiecy juz tylko 12kg. wiec moja rada, jesli masz dobrze dobrana dawke to niebedziesz tyc extra wiecej niz zdrowe kobiety. ja wsumie niepilnowalam sie zabardzo i jadlam to na co mialam ochote, niestety po porodzie zjechalam tylko 5kg a reszte dzwigam nadal.

bardzo gratuluje wszystkim malenstw i zycze usmiechnietej ciazy...

ps. jak nastepne usg bedzie oki, oficjalnie sie do was dopisze....mam nadzieje ze znajdzie sie jeszcze miejsce na kolejna w 2pacu
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 09:20   #3342
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Dorzucam fotki maleństwa Zdięcia troszke kiepskie bo robione kom ale co ma być widać to widać Ja jestem zakochana:lov e:
jaaaakie śliczne fotki już małego ludzika gratulacje

jejku 2 dni bez wymiotów już miałam i tak się ucieszyłam że mdłości przechodzą a tu dzisiaj znowu mąż mi zrobił śniadanko do łóżka, zmierzył ciśnienie i znów mam niskie bardzo więc zrobił mi kawy, wszystko weszło ze smakiem a za chwilę jedno wielkie ledwo do łazienki zdążyłam
ja dzisiaj zaczynam 11 tydzień, jestem jeden kilogram na minusie i na 14:40 mam wizytę więc emocjonujący dzień
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 09:20   #3343
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie tyje, nawet troche schudlam przez wymioty...przed ciaza jak sie tarczyca ujawnila to w krotkim czasie przybralam prawie 10 kg...najgorsze ze pomimo cwiczen i diety waga nie spadla ale teraz poki co stoi w miejscu...opuchnietej twarzy tez nie mam...moze idz do endo moze dawka jest za mala....

ewcia super foty! Slodka kruszynka
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 09:21   #3344
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
jaaaakie śliczne fotki już małego ludzika gratulacje

jejku 2 dni bez wymiotów już miałam i tak się ucieszyłam że mdłości przechodzą a tu dzisiaj znowu mąż mi zrobił śniadanko do łóżka, zmierzył ciśnienie i znów mam niskie bardzo więc zrobił mi kawy, wszystko weszło ze smakiem a za chwilę jedno wielkie ledwo do łazienki zdążyłam
ja dzisiaj zaczynam 11 tydzień, jestem jeden kilogram na minusie i na 14:40 mam wizytę więc emocjonujący dzień
genetyczne masz dzisiaj już, czy tylko normalna wizyta?

Stary 2013-03-07, 09:28   #3345
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
genetyczne masz dzisiaj już, czy tylko normalna wizyta?
chyba normalna bo to dopiero 10t 1d więc dzidzi za małe na genetyczne liczę na to że dzidzi nie będzie spało i zamacha mi rączką

niech mi ktoś ogoli nogi bo nie mam siły się podnieść z łóżka po tym pawiu stulecia
Stary 2013-03-07, 09:29   #3346
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
chyba normalna bo to dopiero 10t 1d więc dzidzi za małe na genetyczne liczę na to że dzidzi nie będzie spało i zamacha mi rączką

niech mi ktoś ogoli nogi bo nie mam siły się podnieść z łóżka po tym pawiu stulecia
aha, no to za małe jeszcze

ogol giry bo wstyd będzie

Stary 2013-03-07, 09:34   #3347
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
aha, no to za małe jeszcze

ogol giry bo wstyd będzie
no pójdę zaraz pójdę- nie będę robić wiochy
tylko boję się że jak wstanę to znów coś się wydarzy poprzednia witaminka wyleciała w całości więc chcę żeby ta druga się choć troszkę rozpuściła ale człowiek w ciąży ma marzenia...
Stary 2013-03-07, 09:50   #3348
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Witam się z rana po nieprzespanej nocy, gdyż Adi mi wojował i piernik punkt 6 już wyspany a ja padnięta;/ Miałam jechac zrobić toxo i morf ale po prostu nie dam rady;/ Dorzucam fotki maleństwa Zdięcia troszke kiepskie bo robione kom ale co ma być widać to widać Ja jestem zakochana:lov e:
Matko, jakie wyraźne. U mnie są jakieś mazy. Nie wiem czy ta pani nie zwracała uwagi jak te fotki strzela czy jak. Ale widać, że sprzęt też inny. Ja niestety nawet na monitorze dziecka nie widziałam, lekarka była dość oschła. Rzeczowa bardzo, ale nieprzystępna. Dobrze, że mój M. się wpierdzielił do gabinetu to choć ona zobaczył na żywo. Niestety moja pani ginekolog nie robi tych badań, zapisała mnie do jakiejść babki, którą zna. I faktycznie w necie są o niej opinie, że dobry specjalista, ale, że sztywna i oschła jest.

Poza tym ja naprawdę nie wiem czy o USG genetyczne tj. to samo co test PAPP-A? U mnie też oceniali NT itd. + badanie krwi było. A z kolei słyszałam, że na USG genetyczne idzie się koło 20.tyg i kosztuje ok. 500zł. A wy już o genetycznym mówicie i ceny całkiem inne mówicie. Nic już z tego nie rozumiem.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-07 o 09:54
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 09:51   #3349
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
a masz zwiększoną dawkę leku? zrób sobie badania - TSH i Ft4
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 09:53   #3350
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wydaje mi się, żebym szybko tyła, a niedoczynność mam już leczoną 10 lat. Teraz w 12tc mam ok 1 kg na plusie, chociaż faktem jest że po świętach mi się trochę ogólnie przytyło i nie zdążyłam zrzucić... ale to nie wina ciąży Może masz za małą dawkę euthyroxu? Zwiększałaś w ciąży?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 09:55   #3351
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Poza tym ja naprawdę nie wiem czy o USG genetyczne tj. to samo co test PAPP-A? U mnie też oceniali NT itd. + badanie krwi było. A z kolei słyszałam, że na USG genetyczne idzie się koło 20.tyg i kosztuje ok. 500zł. A wy już o genetycznym mówicie i ceny całkiem inne mówicie. Nic już z tego nie rozumiem.
pierwsze genetyczne wykonuje się 11-13tc

ja mam zwiększoną dawkę euthyrox'u z 25 do 50

Stary 2013-03-07, 10:00   #3352
201704210903
Konto usunięte

Cytat:

a kidey się robi to 2 genetyczne?
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:01   #3353
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Cytat:
no tak, miałam 12t5dz, tylko nie wiem czy to było genetyczne, aczkolwiek miałam oceniane markery wad płodu: fhr, długość ciemieniowo-siedzeniowa, przezierność karku, wymiar dwuciemieniowy, pępowine, łożysko, płyn owodniowy... itp. itd. + test PAPP-A z krwi. wyniki z USG są od razu, a na połączenie ich z badaniami krwi poczekam 1,5 tyg.
ale nie wiem za cholere na ile wyraźny był obraz na USG, bo nie widziałam dzieciątka. mam tylko te nieudane zdjęcia

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-07 o 10:03
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:03   #3354
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
a kidey się robi to 2 genetyczne?
chyba w 20tc

Inwersja wygląda na to, że to było genetyczne

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-03-07 o 10:05
Stary 2013-03-07, 10:05   #3355
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

To masz malutką dawkę i tak Ja miałam wcześniej 75/100 na zmianę, a teraz 100/125 i endo mówi, że to raczej nie koniec jeszcze...

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:07   #3356
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
To masz malutką dawkę i tak Ja miałam wcześniej 75/100 na zmianę, a teraz 100/125 i endo mówi, że to raczej nie koniec jeszcze...
no ja biorę od listopada, więc może mi jeszcze podniesie na 75 bo to trzeba stopniowo niby

Stary 2013-03-07, 10:09   #3357
matallewar
Zakorzenienie

2 gen. chyba 18-22 tc

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:09   #3358
Larysa88
Zakorzenienie

zmienniczka.... jezu jak ja się tego boję!!!!

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie
ps. jak nastepne usg bedzie oki, oficjalnie sie do was dopisze....mam nadzieje ze znajdzie sie jeszcze miejsce na kolejna w 2pacu
witaj wszystko będzie dobrze

witam się z rana ale brzydki dzień dziś już a wczoraj tak fajnie prawie 15 stopni było i słońce caly dzień a dziś jakoś mokro coś ehhh
mam dziś odebrać w sklepie rtv płytę mastercooka i mam nadzieję że kurier dostarczy zlew i nasz aneksik kuchenny będzie można rozplanować )) ale tak btw. beznadziejne są remonty :/ ja jeszcze nie mam za bardzo takiej projektowej wyobraźni, nie wiem gdzie co bym chciała, jakie kolory czy ustawienie, masakra :p

udanego dnia i powodzenia na wizytach!
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:11   #3359
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
witam się z rana ale brzydki dzień dziś już a wczoraj tak fajnie prawie 15 stopni było i słońce caly dzień a dziś jakoś mokro coś ehhh
mam dziś odebrać w sklepie rtv płytę mastercooka i mam nadzieję że kurier dostarczy zlew i nasz aneksik kuchenny będzie można rozplanować )) ale tak btw. beznadziejne są remonty :/ ja jeszcze nie mam za bardzo takiej projektowej wyobraźni, nie wiem gdzie co bym chciała, jakie kolory czy ustawienie, masakra :p
my będziemy urządzać cały dom niebawem i już się doczekać nie mogę, już sobie rysuję co gdzie i jak, przeglądam aranżacje w necie

Stary 2013-03-07, 10:13   #3360
matallewar
Zakorzenienie

W ogóle przekroczylam 6 tys. postow O_O

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości