|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: FACEBOOK serwis społecznościowy
Ja też mam problem z Facebookiem, baaardzo wolno się ładuje albo wcale
![]()
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." Edytowane przez Buzzerka Czas edycji: 2013-02-21 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2282 |
Konto usunięte
|
Dot.: blog - facebook
Otóż to, nie mam żadnego bloga, na którego zaglądam regularnie z przeglądarki, wszystkie mam na Facebooku i same do mnie docierają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2283 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co to za następna superakcja, w której pisze się "jadę gdzieś tam na X dni"?
![]()
![]() |
#2285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Okay moje piękne panie. To o tej porze roku jeszcze raz ...koncentrujemy się na raku piersi! Pamiętacie, w zeszłym roku? Kiedy w polu statusu, pisałyśmy jaki mamy kolor biustonosza?. W ubiegłym roku było tak wielkie zainteresowanie uczestników, że został wywołało to niezły szum Takie ciągłe uaktualnianie statusu przypominało wszystkim, dlaczego to robimy i skupia uwagę na ważnym temacie. Nie wolno Wam o tym powiedzieć żadnemu mężczyźnie. Niech sami zgadują A teraz do działania. Proszę skopiujcie ten tekst i wyślijcie go do wszystkich swoich znajomych koleżanek (jako prywatna wiadomość!). Akcja: W polu statusu wpisujesz gdzie jedziesz i ile miesięcy Cię nie będzie. Jest to już ustalone. To gdzie jedziesz to miesiąc, w którym się urodziłaś a dzień miesiąca, w którym się urodziłaś oznacza liczbę miesięcy jak długo Cię nie będzie. Np. jeśli urodziłaś się 21 stycznia to wpisujesz: "Jadę do Meksyku, na 21 miesięcy." Wyślij tę wiadomość tylko do kobiet i zobaczymy ile szumu wywoła to w tym roku. Nasze biustonosze w ubiegłym roku poszły na cały świat Styczeń - Meksyk Luty - Londyn Marzec - Miami Kwiecień - Dominikana Maj - Francja Czerwiec - Petersburg Lipiec - Austria Sierpnia - Niemcy Wrzesień - Nowy Jork Październik - Amsterdam Listopad - Las Vegas Grudzień - Kolumbia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
chce zablokowac wszytskie swoje zdjęcia tak aby były widoczne jedynie dla znajomych. chce zostawic jedynie profilowe i 'zdjęcia w tle'. próbowałam, każde zdjecie edytowałam w celu zmiany go na widok 'twoi znajomi' ale jak sprawdziłam jak wygląda moj profil publicznie to jednak osoba nieznajoma moze zobaczyc moje zdjęcia, fakt tablica jest zablokowana ale zdjęcia nadal dostępne. poradzicie cos ?
![]() |
#2287 |
Wtajemniczenie
|
Podrzucę temat z głupim pytaniem, żeby nie spamować. W którym momencie ma sens zakładanie fanpage bloga na Facebooku? Z jednej strony zdaję sobie sprawę z tego, że w moim przypadku - skoro nie mam bloga na blogspocie, a w związku z tym widgetu z obserwatorami - jest to w sumie jedna możliwość przypominania o sobie zainteresowanym. Sama odwiedzam regularnie głównie (albo tylko) te blogi, które zalajkowałam na Fejsie, kiedy widzę, że jest jakaś nowa notka. Z drugiej strony u siebie jestem świeżynką i nie powalam ilością UU, a zawsze żywiłam przekonanie, że zakładanie swojego fanpage dla pięciu osób jest pretensjonalne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie zakładanie fanpage'u dla pięciu osób nie jest pretensjonalne.
Popatrz na to jak na reklamę. Te osoby like'ują. Like'i i posty czesto FB udostępnia na tablicy, więc może to zobaczyć ktoś następny. Swoich własnych znajomych można też poprosić o zalike'owanie i udostępnienie czasem notki czy samego fanpage'u. Mam sporo znajomych, którzy FB wykorzystali do reklamy swoich blogów lub firm. Są takie fanpage'e, których sama nie przeglądam, mam wyłączone pokazywanie ich postów na tablicy, bo akurat nie interesuje mnie ich tematyka, ale gdy znajomi poproszą to udostępniam te ważniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Ja powiem tak, fanpage bloga założyłam w momencie, kiedy miałam około 300 obserwatorów, było to rok temu, w styczniu
![]() ![]() Chociaż jak dla mnie, zakładanie fanpage bloga mając niewielu obserwatorów może się raczej mijać z celem...
Narysuj mnie Pociągnij kreskę Dodaj uczucia Stwórz... To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście. Edytowane przez trustmyself Czas edycji: 2013-02-27 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2290 |
Zakorzenienie
|
No ale czy zakładanie bloga, gdy nie ma się czytelników też nie mija się z celem?
![]() Fanpage proponuję traktować jako sposób na reklamę i dotarcie do szerszego grona ludzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2291 |
Konto usunięte
|
Fanpage powinien byc od poczatku i koniecznie z widgetem likeboxa na blogu. Jesli trafiam na ciekawy blog to nie patrze na ilosc fanow tylko klikam z widgetu likea traktuje to jako subskrypcje, jesli tego nie ma to coz, przepada mi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
Hm, powiedzmy, że jest to jakaś reklama, jeśli ma się ochotę rozreklamować w taki sposób wśród znajomych. U mnie blog zna, cóż, bardzo mała część moich znajomych, bo jakoś nie mam ochoty chwalić się nim szerszemu gronu
![]()
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
To zależy jakiego bloga chcemy mieć.
Mojego nie mają nawet znajomi, czyta go siedem osób, tych samych od dziesięciu lat, prowadzących swoje na tej samej zasadzie. W życiu bym do niego nie założyła fanpage'u, bo jest dla mnie zbyt osobisty abym chciała mieć 2000 czytelników Ale jeśli ktoś prowadzi bloga tematycznegm np. z recenzjami książek, kosmetyków to zazwyczaj chce trafić do szerszego grona osób, a Facebook może być jednym ze sposobów na dotarcie do nich ![]() Tapnięte z mojego HTC ONE V |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś, gdy weszło się na jakąś stronę, fanpage to mozna było zobaczyć osoby, które też lubią tę stronę. Czy taka opcja teraz zniknęła czy tylko mi się wydaje?
![]() |
#2295 |
Zakorzenienie
|
Zniknęła
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2296 |
Zadomowienie
|
w kazdym albumie jest okenko, dzieki ktoremu mozesz wybrac dostepne dla wszystkich, tylko mnie, znajmoych itd
![]() zaznaczasz tylko znajomych, i zatwerdzasz ![]()
![]() |
#2297 |
Zadomowienie
|
Facebook- pomoc techniczna :) pomocy!
Cześć dziewczyny!
Mam pytanie odnośnie obsługi facebooka a dokładnie chodzi mi o taką sprawę: widzę że niektórzy z moich znajomych mają tak ustawione konta, że jedynymi znajomymi jakich widzę są Ci których i ja mam na liście (wspólni znajomi). Też chciałabym taką opcję mieć, ale tylko dla jednej osoby. Dlatego, że jedna z moich koleżanek z zamiłowania trzepie konta moich znajomych i rodziny, potem komentuje i dopytuje kto co z kim po co - no masakra. Ostatnio weszła na konto mojego faceta i zaczęła wyśmiewać, że gdzieś literówkę walnął ![]() Pozdrawiam! ![]()
![]() |
![]() |
#2298 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Facebook- pomoc techniczna :) pomocy!
Jest taka możliwość bo sobie ją ustawiłam, ale nie wiem czy można dla jednej osoby. Niestety nie pamiętam jak może ktoś inny się jeszcze wypowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wchodzisz w swoich znajomych, klikasz "Edytuj" i ustawiasz "Kto może zobaczyć Twoich znajomych" na "Znajomi": fb1.jpg A później wchodzisz na główną stronę FB i na liście po lewej obok "Znajomi" klikasz przycisk "Więcej": fb2.jpg Wybierasz listę "Ograniczenie dostępu": fb3.jpg Potem w prawym górnym rogu "Zarządzaj" i dodajesz delikwentkę do tej listy - od teraz będzie widziała tylko to, co masz ustawione jako "publiczne" ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z drugiej strony, że też mam w sobie na tyle hamulca, że jej zwyczajnie nie usunęłam z kontaktów. Hamulec albo dupowatość ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2301 |
Rozeznanie
|
Da się zablokować tylko kilka poszczególnych zdjęć? nie całe albumy.
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
tak, obok daty dodania każdego zdjęcia masz ikonkę i tam sobie zmieniasz.
![]() |
#2303 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny taka sytuacja: nie ma się kogoś w znajomych i nie ma się też zaproszenia od tej osoby. Mimo to raz na jakiś czas przychodzi pytanie na maila "Czy znasz osobe X?" - Zawsze pytanie dotyczy tej samej osoby.
Czemu tak się dzieje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2304 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
20.05.2017 ŚLUBUJEMY ![]() ![]() Edytowane przez HelenaTrojańska Czas edycji: 2013-03-09 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez _zolza Czas edycji: 2013-03-10 o 00:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2306 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I jeszcze dawno temu, jak założyłam fejsbuka i miałam 0 znajomych, to w propozycjach pojawił się jeden chłopak, z którym kiedyś pisałam maile ![]()
![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
być może fejsik powiązał wasze adresy mailowe.
![]() |
#2308 |
Przyczajenie
|
Ja mam fb ale mało co siedzę na komputerze, więc często na nim nie bywam ale jak już mam wł system to fb oczywiście też. Jak byłam młodsza to cały czs tam siedzialam, teraz mi się to znudziło
![]()
![]() |
#2309 |
Wtajemniczenie
|
Na czacie koło telefonu pojawiają się jakieś godziny, rozumiem, że to czas, ile godzin temu dana osoba logowała się z telefonu, tak? Można jakoś usunąć te dane, żeby nie pojawiały się koło moich danych na czacie?
![]() |
#2310 |
Zakorzenienie
|
W dzienniku aktywności nie dodają mi się ostatnio nowe zdarzenia. Np. Dodałam ostatnio kilku znajomych. Mam ich teraz na liście, ale w dzienniku aktywności nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.