Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 12:45   #961
komiksowa
Raczkowanie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
oo, kolejna pracująca ciężarówka jakoś mało nas...
gdybym nie miała 100 km do pracy w jedną stronę, też bym jeszcze pracowała
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 12:46   #962
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
btw. przyszła mi wczoraj paka z allegro od gapa_kids, wszystko się zgadza, mimo, że większość żeby kupowałam poza allegro, dodatkowo nie zapłaciłam za przesyłkę i dostałam gratis 0,5l płynu JELP i 10g próbki Sudocremu - także warto negocjować, warto pytać, polecam tego gape_kids
Super!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 12:49   #963
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ano mało w poniedziałek jak byłam na szkole rodzenia i była propozycja gimnastyki dla ciężarnych to jako jedyna zapytała o której godzinie i kiedy
Stary 2013-03-07, 12:49   #964
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie się te zaczadzenia w ogóle nie podobają... strasznie często się to zdarza w polsce. powinien być obowiązek czujników czadu w pomieszczeniach, gdzie są kominy bądź jakieś sprzęty "groźne"...
moja przyjaciółka kiedyś do mnie zadzwoniła ze szpitala w Sosnowcu. w nocy strasznie źle się poczuła, obudziła się i czuła się jakby miała z 40 stopni gorączki, zawroty głowy itp. zaczęła wołać mamę, która spała w pokoju obok. próbowała wstać, ale zemdlała. mama się na szczęście obudziła, jakąś niesamowitą intuicją zadzwoniła od razu na pogotowie. dalej nic nie pamiętają obie, poza fragmentami jak przez mgłę że wynoszą ją na noszach itp. były w takim stanie że nawet nie dały rady telefonu wziąć ze sobą, nic. dobrze że pamiętała numer to ze szpitala dzwoniły żeby przywieść im jakieś rzeczy. ale masakra, jak sobie pomyślę że jeszcze chwila i byłoby za późno ...
a przyczyna - nieszczelny piec na węgiel. z winy kominiarzy - nie sprawdzili montując piec, że nie ma w ogóle wylotu u góry !!!! jakiś tam był od dołu wylot, nie pamiętam dokładnie jak to było, ale w pewnym momencie zaczęło jakoś inaczej zawiewać i wszystko im do mieszkania leciało. kilka dni wcześniej byli kominiarze na kontroli i było niby wszystko ok teraz mają rozprawę w sądzie o odszkodowanie.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Brzuch ma znowu czkawkę, 3 raz dzisiaj norma to minimum 5x dziennie, nie wiem, czy to normalne, na necie pisze że nic niepokojącego ale jakoś mnie to zaczyna niepokoić, jak to u Was wygląda, mają maluchy tak często? muszę we wtorek gina zapytać
mój mały też ma często - im jest większy, tym częściej - czasami po kilka razy dziennie.

a co do porodu - ja zdecydowanie wolę sn. oczywiście, jak będą wskazania do cesarki, to wiadomo, zdrowie dziecka najważniejsze. ale kiedyś myślałam że nie zniosę tego bólu i będę robić wszystko aby mnie pocięli, a teraz sobie myślę że poród jednak trwa w miarę krótko w porównaniu z bólem jaki się czuje potem po cesarce. po laparoskopii bolało mnie okropnie kilka dni przy ruszaniu się mimo że tylko trzy małe dziurki były i po jednym szwie - a przy cesarce to wiadomo, rana jest o wiele większa.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-03-07 o 12:53
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 12:52   #965
JennyAniolek
Zakorzenienie

Gdyby któraś z Was była zainteresowana to są jeszcze wolne miejsca na Bezpiecznego Malucha w Gliwicach (14.03, czwartek). Właśnie dostałam takie info na maila

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-07 o 12:53
Stary 2013-03-07, 12:58   #966
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Gdyby któraś z Was była zainteresowana to są jeszcze wolne miejsca na Bezpiecznego Malucha w Gliwicach (14.03, czwartek). Właśnie dostałam takie info na maila
nie kuś

Stary 2013-03-07, 13:03   #967
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nie kuś
Do katowic 13go masz bliżej

A właśnie, która się wybiera? Justi? Potterka?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 13:03   #968
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

A właśnie, która się wybiera? Justi? Potterka?
No ja jadę z M. i Anoxee dołącza też Potti chyba nie da rady skoro ma leżeć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 13:05   #969
vil84
Wtajemniczenie

smutno mi, że muszę siedzieć (leżeć) na
ehh mam nadzieję że jak urodzimy też będą jakieś fajne warsztaty dla młodych mam

Stary 2013-03-07, 13:11   #970
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

ja nawet nie wiem, kiedy ta czkawka jest. jak ten brzuch podskakuje? jakoś inaczej niż zwykle? i co ile sekund???

Ja tak samo, jakoś nie umiem rozróżnić kiedy to kopniaki, a kiedy czkawka

Ah...ah...henna mi się nieco zmyła ( po 5 myciach) i jestem zachwycona, zdecydowanie pozostaje przy hennowaniu, a nie chemicznym farbowaniu

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 13:19   #971
Kaaasiulka
Raczkowanie

Nie można tak generalizować. Znam dziewczyny, które doszły do siebie po cesarce błyskawicznie, i znam takie, które dochodziły do siebie bardzo długo po sn. Ja jestem zdania, że po pierwsze jeśli są wskazania do cc, to należy ją wykonywać. A nie myśleć, a może uda się sn. Po drugie uważam, że kobieta powinna mieć też prawo wyboru cc na życzenie. My z mężem też często słyszymy, że bez sensu, że decydujemy się na cesarkę na życzenie. Przecież to ból i pozostaje blizna. Jesteśmy dorośli i wiemy czego chcemy. Jak powiedział nam mój lekarz, nikogo jeszcze nie pozwano za wykonanie cesarki, zaś za jej niewykonanie a i owszem.

Cytat:
moja przyjaciółka kiedyś do mnie zadzwoniła ze szpitala w Sosnowcu. w nocy strasznie źle się poczuła, obudziła się i czuła się jakby miała z 40 stopni gorączki, zawroty głowy itp. zaczęła wołać mamę, która spała w pokoju obok. próbowała wstać, ale zemdlała. mama się na szczęście obudziła, jakąś niesamowitą intuicją zadzwoniła od razu na pogotowie. dalej nic nie pamiętają obie, poza fragmentami jak przez mgłę że wynoszą ją na noszach itp. były w takim stanie że nawet nie dały rady telefonu wziąć ze sobą, nic. dobrze że pamiętała numer to ze szpitala dzwoniły żeby przywieść im jakieś rzeczy. ale masakra, jak sobie pomyślę że jeszcze chwila i byłoby za późno ...
a przyczyna - nieszczelny piec na węgiel. z winy kominiarzy - nie sprawdzili montując piec, że nie ma w ogóle wylotu u góry !!!! jakiś tam był od dołu wylot, nie pamiętam dokładnie jak to było, ale w pewnym momencie zaczęło jakoś inaczej zawiewać i wszystko im do mieszkania leciało. kilka dni wcześniej byli kominiarze na kontroli i było niby wszystko ok teraz mają rozprawę w sądzie o odszkodowanie.

mój mały też ma często - im jest większy, tym częściej - czasami po kilka razy dziennie.

a co do porodu - ja zdecydowanie wolę sn. oczywiście, jak będą wskazania do cesarki, to wiadomo, zdrowie dziecka najważniejsze. ale kiedyś myślałam że nie zniosę tego bólu i będę robić wszystko aby mnie pocięli, a teraz sobie myślę że poród jednak trwa w miarę krótko w porównaniu z bólem jaki się czuje potem po cesarce. po laparoskopii bolało mnie okropnie kilka dni przy ruszaniu się mimo że tylko trzy małe dziurki były i po jednym szwie - a przy cesarce to wiadomo, rana jest o wiele większa.
Kaaasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 13:23   #972
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
niektóre teściowe powinno się palić na stosie dla dobra ogolu:p
oo taak
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Właśnie już Ci wcześniej miałam pisać, że TŻ to TŻ Ty sobie z nim życie układasz i robisz jak chcesz, ale ta jego mamusia to mnie wkurza jak czasami piszesz.
Raz, że się wtrynia, a dwa to w ogóle mam wrażenie, że ona go jakoś mega usiłuje przy sobie trzymać
no cóż..taka zła synowa się trafiała że musi synka chronić

witam się dopiero bo bylam na poczcie itd.

uszkodzone przyszlo mleczko lovela.cale sie wylalo wiec bez sensu o nie pisałam hehe.

w realu kupilam za 15pln 1,8kg proszku dla małej..

chodze caly czas powku rwiana wszystkim.. do tego pogoda sie psuje.. moja mama kochana przyniosla nam dzis jedzonko pyszne, do tego sernik i troche chemii.. tż nie poczuł się nawet by podiękować

moja siorka mnie odwiedzi dziś a do tej pory siedzę sama i ponadrabiam moze troche

Dzień dobry

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 13:28   #973
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No ja jadę z M. i Anoxee dołącza też Potti chyba nie da rady skoro ma leżeć
Anoxe idziesz sama czy z mężem?
Ja chyba będę sama, bo muszę po drodze kilka sklepów zahaczyć, jak zwykle z wózkami
Może kuzynka pojedzie, ale wątpię. Mąż niech idzie kończyć pokój, bo już mam nerwy na remont, on z resztą i tak by nie chciał iść

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Też nie odróżniam.
Wczoraj się martwiłam, że mało się rusza, ale coś mi tam pukało jakby w drugą stronę, bo aż tak jelita nie pracują. Wysikałam się, położyłam spać i ... jak dostałam w pęcherz gdyby tam cokolwiek było to zlałabym się w łóżko

Stary 2013-03-07, 13:29   #974
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
My mieliśmy jechać do Katowic, ale w tym dniu mamy SR , więc jedziemy do Gliwic

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
nie kuś
Wcale nie kuszę

25.04 w Katowicach jest MamPyta Która się wybiera ??
=> http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...l-w-katowicach

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-07, 13:29   #975
xal
Zakorzenienie

Cytat:
My mieliśmy jechać do Katowic, ale w tym dniu mamy SR , więc jedziemy do Gliwic
U ciebie to i tak musisz dojechać, ja mam katowice bliżej o jakieś 30 km

Stary 2013-03-07, 13:31   #976
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
U ciebie to i tak musisz dojechać, ja mam katowice bliżej o jakieś 30 km
Fakt, ale dobrze że tu i tu mamy blisko

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-07, 13:32   #977
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Wcale nie kuszę

25.04 w Katowicach jest MamPyta Która się wybiera ??
=> http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...l-w-katowicach
Sprawdziłam na mailu, zarejestrowałam się na to

Stary 2013-03-07, 13:32   #978
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaaasiulka Pokaż wiadomość
Witajcie. Melduję się po kilkumiesięcznej nieobecności. Udzielałam się na początku ciąży, a potem nie było mi szczególnie "po drodze" z wizażem. Praca i wykańczanie mieszkania skutecznie mnie od wizażu odciągnęły. Kończę 29 tydzień ciąży, będziemy mieli z mężem synka- Konstantego Jana.
hej gratuluję synka
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 13:34   #979
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdziłam na mailu, zarejestrowałam się na to
Ja też, ciekawe czy się dokulamy

Stary 2013-03-07, 13:35   #980
justyna_g4
Zakorzenienie

Zamównienie na rzeczy do szpitala i cześć wyprawki zrobione. A co muszę sobie poprawić humor, że wózka ani widu ani słychu.

Lecę sie ogarnąć bo zaraz Tż wróci z pracy a ja obiadu jeszcze nie skończyłam

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 13:38   #981
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Anoxe idziesz sama czy z mężem?
Ja chyba będę sama, bo muszę po drodze kilka sklepów zahaczyć, jak zwykle z wózkami
Może kuzynka pojedzie, ale wątpię. Mąż niech idzie kończyć pokój, bo już mam nerwy na remont, on z resztą i tak by nie chciał iść
Sama, mąż ma na popołudnie do pracy. Mam nadzieję, że wszystko poukładam i będę mogła pojechać.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 13:38   #982
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ano mało w poniedziałek jak byłam na szkole rodzenia i była propozycja gimnastyki dla ciężarnych to jako jedyna zapytała o której godzinie i kiedy
u mnie w poniedziałek jak były zapisy na ćwiczenia to był dziki tłum chętnych na godziny popołudniowe. i aż się zastanawiałam czy to dlatego żeby chodzić z TŻtami czy bo tyle jest pracujących
Stary 2013-03-07, 13:40   #983
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Sama, mąż ma na popołudnie do pracy. Mam nadzieję, że wszystko poukładam i będę mogła pojechać.
To będziesz moją parą

Stary 2013-03-07, 13:42   #984
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
No łaski nie robisz, jechać musisz! noo i fotelik czeka

Stary 2013-03-07, 13:51   #985
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Chyba oszalała... Najlepiej, żebyś Ty ciężary nosiła...
no najlepiej.. bo synuś biedny bo pracuje..
ale kto do cholery nie pracuje...

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość

axella - Ty to masz teściową, normalnie jak z komedii... o strasznych teściowych,
dziękuję też za wywód nt zasiłku macierzyńskiego, tak też myślałam, że skoro płacę ten preferencyjny dla nowych przedsiębiorców koło 400zł to i mój macierzyński jak wyniesie z 300zł to będzie dobrze ))
to nie komedia..to horror
tak,coś koło 300 chyba że zadeklarujesz/wplacisz wyzszy to wiecej.ja placilam najnizszy,teraz zrobilam myk i macierzynskiego bd miec kolo 2tys/mc
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Zdecydowani jesteśmy na 4rider'a z pompowanymi, ale ewentualnie urban rider.
GRATULUJĘ pozytywnej decyzji!!!

Dziewczyny ten rok to jakaś masakra
O 6 obudził mnie sms.
Patrze moja najbliższa przyjaciółka "Tata zmarł w nocy"
Zadzwoniłam, cośkolwiek udało mi się zrozumieć - w szpitalu po operacji krwotok.
I do tego wszystkiego - jej mama jest chora na schizofrenię taką poważną, a TŻ 2 tygodnie temu stracił pracę, a mieszkają z jej rodzicami, a tata miał takie długi, że chyba utoną
Muszą chyba sprawę założyć o zrzeczenie się spadku.
I generalnie nie mogę jej dziś pomóc, bo dziś pogrzeb Babci
A jej siostra 2 dni temu urodziła dziecko i też jej nie wesprze, bo z dzieciatkiem w szpitalu leżą...
Masakra...

Miłego dnia Wam życzę kobiety, bo już nie zajrzę
straszne..
Ty to biedna nie masz łatwo..ciągle coś.. ale mocno wierze w to,że bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Ja tam w temacie cc powiem tylko, że znam swoją wytrzymałość która graniczy z progiem zero,
oczywiście gdybym nie miała wyboru urodziłabym naturalnie, od tego się nie umiera, ale skoro mogę bez większego bólu to tak chcę - chciałam jak już kiedyś pisałam rodzić sn ze znieczuleniem, jednak jak dowiedziałam się, że czasami porody sn odsyłają z mojej kliniki z powodu braku wolnych miejsc to podziękowałam.

A teraz ponieważ jest ostatni dzień pięknej pogody lecę odkurzyć piętro i ubieram się na spacer )) Do zobaczenia wieczorem!
moim zdaniem to jest tak, czujesz sie na silach-rodzisz sn, nie czujesz-blagaj o cc
po co masz miec traume do konca zycia,skoro jest wybor i mozesz uniknac czegos co jest dla ciebie mega straszne-zrob to

ja chce bardzo urodzić sn,ale jak ktoś sie boi to szkoda by było y myslal tylko o strachu i bólu.. jesli cc zapewn spokoj,to jestem za

Cytat:
Cześć

U nas początek 28 tc a tym samym 7 miesiąca ? Ale ten czas leci

i brawa za Wszystkie nowe tygodnie i wizyty

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

O matko!! Co ta kobieta jest niepoważna?? Mi Tż nie pozwala otworzyć łóżka, nie mówiąc już o noszeniu dużych zakupów. Jakby mi teściowa tak powiedziała to nie dość, że Tż by musiał słuchać co ona sobie wyobraża to chyba jej bym też coś powiedziała. Wogole co ją obchodzi kiedy i na jakie zakupy wy idziecie i po co. Co za ludzie
no ale co zrobić... ten typ tak ma ; )

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Najsamwpierw - heloł, nadrobiłam, ale było ciężko. Przez ostatnie dwa dni odciążałam się totalnie i pochłonął mnie sutasz. Kolczyki dla kumpeli wydziergane i mimo tego, że to dosyć prosty wzór, to ta technika wymaga mega cierpliwości. To w sumie dobrze, będę teraz ćwiczyć, żeby po porodzie mieć jej cały pokłady

Axella, skoro masz taką wredną teściową i jak widać, Wasze stosunki nie układają się zbyt dobrze to chociaż jej nawrzucaj - nic nie tracisz
Mi moja teściowa prawie co tydzień powtarza, jaka to ja będę gruba, to jej ostatnio odpyskowałam. Mam dosyć słuchania tych głupot.
A co do Twojego Tż, ja z moim obecnym mężem przeżyłam mnóstwo bolesnych chwil, wyrzucałam parę razy z mieszkania, on zawsze wracał, łaził, był jak wrzód na tyłku. W końcu się wkurzyłam i odpłaciłam mu tym samym i chyba wtedy zrozumiał. Odbyliśmy finalną rozmowę, wzięliśmy ślub i dzisiaj jesteśmy bardzo szczęśliwym małżeństwem. Może jest i nadzieja dla Ciebie. Faceci w końcu dorastają - oczywiście nie wszyscy, ale życzę Ci, żeby Twój Tż znalazł się po tej dobrej stronie. Czasem jest tak, że żyć ze sobą jest ciężko, ale bez siebie jeszcze ciężej - jak to śpiewał Krzysiu Krawczyk

A w niedzielę w Pozen -15 z rana. A już myślałam, że wygrzejemy się na Malcie - buuuuuu!!!!

sutasz! kocham!!!!
ja tesciowej nie nawtykam bo ona rozmawia z tż,nie ze mna
nam się chyba szykuje taka rozmowa..ale nie wiem jakie beda efekty.. poki co dzis bede "biednym zbitym psem" i zobaczymy co zrobi.mega mnie to ciekawi

jakie -15?!
też chcialam na malte czy cytadele i co? zimno bedzie?! o nie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 14:00   #986
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
moim zdaniem to jest tak, czujesz sie na silach-rodzisz sn, nie czujesz-blagaj o cc
po co masz miec traume do konca zycia,skoro jest wybor i mozesz uniknac czegos co jest dla ciebie mega straszne-zrob to
dokładnie tak
Stary 2013-03-07, 14:24   #987
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
gdybym nie miała 100 km do pracy w jedną stronę, też bym jeszcze pracowała
ja mam 50, i to przez całe monachium muszę się przebijać... dupsko boli od siedzenia w samochodzie tyle czasu, bo jednak najważniejsze jest wówczas bezpieczeństwo a nie wygoda, no ale co zrobić
aaa, najgorsze są korki, jak mi się akurat wydaje, że chcę siusiu
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ano mało w poniedziałek jak byłam na szkole rodzenia i była propozycja gimnastyki dla ciężarnych to jako jedyna zapytałam o której godzinie i kiedy
w niemczech chyba jednak normą jest, że kobiety pracują, bo spotkania w szpitalach itp. są organizowane na 19tą
Cytat:
no!!! takie przykłady mi podawał mój mąż - że kominiarze olewają, nie przeczyszczają, albo właściciel olewa kominiarzy... albo ktoś sobie jakieś cuda sam montuje - i do zaczadzenia jeden krok...
całe szczęście w historii, którą opisujesz, udało się uniknąć trupów, no i ktoś się zajął tym wszystkim i założył sprawę tym durniom mnie to w tych historiach najbardziej wkurza podejście: "ano zaczadzenie, zdarza się" - nie! nie powinno się zdarzać, to nie jest normalne i można temu zapobiegać! tylko nastawienie trzeba zmienić i nie robić za sierotę!
ja się obawiam, że rodzice tej młodej parki, o której pisałam wcześniej, z rozpaczy oleją sprawę... albo właściciel mieszkania powie na odczepne: no zdarza się, pewnie źle piec włączyli... nie wiem, coś czuję, że nikt z tego wniosków sensownych nie wyciągnie i nikt nie poniesie konsekwencji...
Cytat:

Ah...ah...henna mi się nieco zmyła ( po 5 myciach) i jestem zachwycona, zdecydowanie pozostaje przy hennowaniu, a nie chemicznym farbowaniu
skoro się rusza, to jest dobrze, o!
a co do henny - mówiłam! cieszę się bardzo, a twoje włosy będą ci dziękować.
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
chodze caly czas powku rwiana wszystkim.. do tego pogoda sie psuje.. moja mama kochana przyniosla nam dzis jedzonko pyszne, do tego sernik i troche chemii.. tż nie poczuł się nawet by podiękować
a właśnie, co twoi rodzice na postawę tż? starają się nie mieszać, albo mówią coś?
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
u mnie w poniedziałek jak były zapisy na ćwiczenia to był dziki tłum chętnych na godziny popołudniowe. i aż się zastanawiałam czy to dlatego żeby chodzić z TŻtami czy bo tyle jest pracujących
raczej dlatego, że im się wstawać przed południem nie chce
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 14:26   #988
ankaaa206
Wtajemniczenie

mamy wózek!!
jest śliczny, mamy jeszcze prawie rok gwarancji na niego. Właśnie całą tapicerkę wrzuciłam do pralki na pranie ręczne i będzie jak nowy. Jedynym minusem są małe ryski na stelażu, pewnie od wkładania go do bagażnika. Ale i tak jest super jak za tą cenę, no i ten kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (39,8 KB, 41 załadowań)

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 14:30   #989
antoinettee
Zadomowienie

Dziewczyny szybko nadrobiłam bo była moja koleżanka z roczną córeczką. Jakaż ona rozkoszna
Gratuluje skończonych tygodni i sama witam się w rozpoczętym25
Stary 2013-03-07, 14:30   #990
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
mamy wózek!!
jest śliczny, mamy jeszcze prawie rok gwarancji na niego. Właśnie całą tapicerkę wrzuciłam do pralki na pranie ręczne i będzie jak nowy. Jedynym minusem są małe ryski na stelażu, pewnie od wkładania go do bagażnika. Ale i tak jest super jak za tą cenę, no i ten kolor
Faktycznie, wygląda super

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości