|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kocyki bierzemy i na plażę idziemy!- Dieta South Beach część XIII
studze budyn (do masy) i jem drugie sniadanie
potem pale papieroska i przekladam kremem wiec zaczyna sie wyzsza szkola jazdy---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja bym pewnie zjadła za duzo![]() ale sie objadłam tą owsianka musze policzyc ile porcji zjadlam truskawek
|
|
|
#4113 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede w tesco hm jutro to tez popatrze i dam znac Ja tez jadlam owsianke ale ze sliwka i gruszka
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#4115 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie pitol głupot!
![]() 280g wyszło 1,75 szklanki czyli powiedzmy ze zjadłam te 2 porcje Czyli zjem na 3ś jabłko ale pojadłam jak świnka ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() i juz sie niemoge jak skosztuje masła orzechowego z owsianką
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie za mało ![]() Pffffff, proszę Cię.... dawaj fotę ! ![]() Ja tu się tak obnażam przed Wami, więc uchyl rąbka tajemnicy i chociaż nam zdradź tą wagę... ![]() No właśnie niech mi ja ktoś trzaśnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4117 |
|
Wtajemniczenie
|
to napewno nie jest 100% japonka i pewnie zamieszkała w USA
![]() t japonki co mieszkaja w Japoni chinach to są chude Niby jedza tłuszcz makarony a jednak maja takie geny ze nie tyją...co innego jak taka japonka/chinka przeniesie sie do kraju gdzie są fast foody i ciezko o zdrowe jedzenie to wiadomo ze moze przytyc chodz to i tak zadkosc...bo u mnie w UK jest mnustwo chinoli i chude jak patyki...a gotuje te tłuste chinskie zarcie
![]() Edytowane przez Arschen Czas edycji: 2013-03-07 o 13:36 |
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
asmenaa, nie ma grubych Azjatek? To mało Azjatek chyba widziałaś
Jest taki utarty stereotyp, że one są malutkie i chudziutkie. Nic bardziej błędnego - mają takie same budowy jak my. U nas też dużo jest szczupłych osób, sa takie grubsze i są mega otyłe. Podobnie w Azji I nie uważam, że oni wyglądają tak samo. Zdziwiłabyś się, dla nich my, Europejczycy również wyglądamy identycznie Podobnie jest z Afrykanami My po prostu żyjemy w tym świecie i widzimy różnice między sobą, a oni mają tak samo.Zjadłam ciacha na II śniadanie, nie powaliły mnie szczerze mówiąc, więc już więcej nie zrobię ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Fakt, Japończycy mają mniejsze skłonności do tycia, ale tyją tak samo jak my! Nie jest regułą, że Japonka, Chinka czy Koreanka to szczupła dziewczyna
|
|
#4119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- ide ogladac American Horror story 2 odc 2 bo odwlekam ten drugi sezon ![]() i brzusio bolii 4dzień@ a ja mam takie bleści ŁAJ ŁAJ ŁAJ AJ?
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tym się żywią, bo prościej, po szybciej, a mało czasu mają. Ale rozumiem, że wszystko co nie nasze wydaje się lepsze i bazuje się na stereotypach, to dość naturalne rozumowanie
|
|
#4121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dyskusja o grubych i chudych azjatach
![]() ![]() A czemu tak w ogóle dziś jest czwartek, a nie piątek... ?---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Moim zdaniem co do tych azjatów to w dużej mierze są to geny |
|
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dosyć siedzenia w domu
Jutro muszę wyjść na świeże powietrze, bo oszaleję. na obiad ugotowałam warzywny miks ala leczo (papryka, cebula, pieczarki, czosnek, seler naciowy, czerwona soczewica), do tego wrzuciłam mojego pieczonego indyka ![]() Wcale mi się chleba nie chce, ale zrobię dziś budyń otrębowy |
|
|
|
#4125 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4126 |
|
Wtajemniczenie
|
oczywiscie ze mozesz zjesc!
![]() jak zjesz marchewke tez nic sie nie stanie
|
|
#4127 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
Neyra, ja z marchewką jadłam zupę, ziemniaki tylko wybrałam.
Jak ta zupa nie ma duzo tego masła i wegety to nic Ci nie będzie. Lepiej zjeść talerz niż potem wrócić głodna do domu i wyżreć pół lodówki
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam właśnie, że to mit, iż częste posiłki przyspieszają metabolizm - klik!
W sensie nie ma na to dowodów naukowych. Jedzenie rzadziej i bardziej kalorycznie na posiłek działa na metabolizm tak samo jak czeste i niskokaloryczne posiłki. Co o tym sądzicie?
|
#4130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Też się ucieszyłam jak to przeczytałam, mogę sobie bez wyrzutów sumienia jeść moje 4 posiłki dziennie
Jak mam wolne to jem jak jestem głodnawa już, także średnio co 4 godziny, po obiedzie nawet 5 godzin. Czasem lepiej zjeść więcej na dłużej, a nie drobnić się co godzinę ![]() Śniadanie i obiad to najważniejsze posiłki w ciągu dnia, także powinny być najbardziej kaloryczne, dobrze robisz
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-03-07 o 18:23 |
|
|
|
#4132 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myjesz może włosy nimi? Zastanawiam się, czy na moich długich kudłach to jest do zrobienia. No i fajna dość forma pilingu, mnie się mojego kawowego nie chce robić regularnie, bo syfi niemiłosiernie. I miodowe, i czekoladowe, i nagietkowe, mmmh. Co do wagi, to wygląda na to, że ważyć się będę średnio 1/mc, więc nie będzie to chyba przesadnie priorytet u mnie, mimo że mam co zrzucać i waga mi przeszkadza. Mam jednak poczucie, że zmieni się dużo więcej, niż liczby tylko, bo już czuję się inaczej. Faktem jest, że czy ze spadkami, czy bez, żyjemy zdrowiej. I mi się to podoba! Cytat:
Dzień mi się układa tak, że 4 posiłki działają tak, jak trzeba - przed szkołą, w trakcie - coś przenośnego, więc sałatka, od jutra owsianka lub owoce ![]() Nie znoszę czwartków.
|
||
|
|
|
#4133 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4135 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i w LF mają kubeczki, a ja uwielbiam taki dizajn kubków, ogólnie zastawy Mydelniczki też mają, ich mam cztery ![]() Włosy myję mydłem Moim zdaniem warto chociażby spróbować. Miesiąc pomyć włosy i zobaczyć jak będą wyglądać. Nie krócej, bo często zdarza się okres przejściowy i pierwsze 2-3 tygodnie włosy mogą wariować, tak czytałam, wiele osób się na to skarży.Mydło Kawa z Cynamonem mocno peelinguje, dobre na uda, pośladki. Jak masz jakieś pytania to dawaj, w asortymencie LF jestem obcykana ![]() Dokładnie! ![]() 4 razy dziennie to takie optimum według mnie. Nie je się w zbyt dużych odstępach typu 5-6 godzin, ale też nie trzeba drobnić posiłków na malusie przekąseczki co 2 godziny. Śniadanie obfite to na 4 godziny zaspokoi, potem II śniadanie lżejsze, więc krócej trzyma i obiad wtedy - znów obfity, więc do kolacji powinien wystarczyć. A kolacja te 3 godziny przed snem. Ja akurat jem zawsze o 20, a nie 3 godziny przed snem, bo czasem jedząc o 21 chciało mi się już spać o 23 i co wtedy, czekać aż się strawi cholera? Więc zaczęłam jeść o 20. Nie chodzę spać głodna, więc jest ok. Tak w temacie, idę przygotowywać kolację - jajecznica z chlebkiem i sok warzywny. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
: pół szklanki płatków owsianych górskich (to będą 2 porcje węgli) zalewasz w rondelku czy innym garnku połową szklanki wody i połową szklanki mleka. Podgrzewasz do zagotowania, jak zacznie bulgotać to mieszasz i tak z 3-5 minut. Czas zależny od tego czy chcesz mieć gęstą, czy rzadką owsiankę. Im gęstsza tym dłużej. Przelewasz do miseczki, dajesz łyżeczkę czy łyżkę masła orzechowego, pokrojone owoce, mieszasz (masło orzechowe pod wpływem ciepła rozpuści się w całej owsiance) i szamasz
|
|
#4137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kretka pocieszyłaś mnie czyli nie popełniam błedów juz myslalał ze dla tego nie chudne ja własnie lubie zjesc pożądne śniadanie i duży obiad a reszte posiłków już skromnie Od niedawna zaczełam sie zmuszac do 5posiłków bo wy ciagle te 5 a ja 4 i myslałam ze za mało jem to jadłam te 5 to sie ciesze ze nie musze sie zmuszaćCo do OWSIANKI BUDYNIOWEJ Mój zmotyfikowany przepis ![]() ja robie owsianke z jednej porcji skrobi: 2łyzki otrąb owsianych +1 łyzke otrab przennych +łyzke siemienia(ja dodaje ale mozna np dodac słonecznik orzechy kto co lubi ) wszystko razem wsypac do miseczki mozna dodac aromatku np vaniliowego i słodzik zalać gorącą woda żeby napęczniały tak na 5 min POł szklanki mleka wlac do garnuszka dodac zółtko jaja i dokładnie wymieszac gdy mleko zacznie sie gotowac wżucić mieszanke otrębów i mieszać jakis czas pogotowac ja lubie pod koniec dać jakąś część jabłka w kosteczkach (mozna tez zetrzeć na tarce)ale lepiej jeść w kawałkach Przelac do miseczki i dodac reszte 'surowego jabłuszka'' Dzisiaj zjadłam z truskawkami Ale np KRETKA je z suszonymi owockam i masłem orzechowym Zalezy jak kot lubi ja preferuje Owoce swieze ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Kretka coś dla Ciebie ![]() ![]() Asmenaa a ty żyjesz? jak TORT?
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też wolę świeże owoce Niestety moje zapasy mrożonek się skończyły i muszę czekać tydzień na przywiezienie nowych ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- ![]() Właśnie, gdzie się podziała asmenaa, całkiem wsiąkła w tworzenie tortu? Koniecznie zdjęcie pokaż!
|
|
#4139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a powiedz mi jak to jest z suszonymi? one mają wieksze IG i są bardziej kaloryczne? Bo dzisiaj w sklepie zauwazyłam taka mieszkanke suszonych Morele,sliwki, kokos itp w paczuszce Chciałam kupić ale bałam sie ze zjem a nie wolno ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Moze zjadłam poł tortu nie moze sie ruszać i wstyd jej sie teraz przyznać Oto dzisiejsze MY MENU: 1Ś pół wiesmaka 5% troche papryki 2 jaja szczyiorek rzodkiewka 1porcja chlebka + kawa z mlekiem 1,5% 2Ś owsianka budyniowa z 2 porcjami truskawek 3Ś Jabłko ![]() Obiad kasza gryczana (porcja) piers w curry i chilli cebulka pieczarki troszke cukini pol papryki czerwonej 1/3fety light troche pasty pomidorowej mniam No i KOlacja niestety musze zjesć bo obiad był o 17. Bedą ala nalesniki z twarozkiem
|
|
|
#4140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od takich naszych, sezonowych nic mi nie jest na szczęście.Suszone mają wyższe ig i są bardziej kaloryczne, mają też dużo węglodanów, ale nie są niezdrowe, więc można jeść ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

???
potem pale papieroska i przekladam kremem wiec zaczyna sie wyzsza szkola jazdy

bo ja bym pewnie zjadła za duzo

Podobnie jest z Afrykanami