|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
najgorsze jak moja mama spytałą,czemu na cośtam Tż mi nie dołoży.. ona szczerze zdziwiona jest że mi taki uklad pasuje... ja tez jestem zdziwiona..wiec jej sie nie dziwie ![]() Cytat:
mega fajowski!
|
||
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
wygląda jak nówka!! super
|
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
no zajęcia 'poranne' są na 12 więc rzeczywiście trzebaby wstać przed południem
|
#994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja u gapa kids zostawilam ponad 400zł wczoraj i zapłaciłam za kuriera, wczoraj odpisali, ze przygotowywują do wysyłki..qrde teraz to za późno już?? ehh może napisze do nich czy mi dadzą jakiś gratis...
|
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale cóż... następnym razem pomyślę Teraz, jak już zapłaciłaś to wydaje mi się, że po ptokach
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzień przed terminem zaryzykuje, może akurat będę 2-3 tyg po porodzie to się wybiorę w ramach relaksu ![]() hmmmm no tak, tylko w tych godzinach to kto mi się dzieckiem zajmie? dobra, zakładam że będę 1,5 tyg po porodzie i mąż będzie na tacierzyńskim ![]() dzwoniłam do kadr przed chwilą... i zaś mam zgryz. może doradzicie? jeśli któraś przebrnie przez historię ![]() szybko przypomnę: firma się likwiduje, nadal nie postanowili czy ostateczna likwidacja z winy pracodawcy czy tylko zwolnienia. sieć sklepów już przejęła nowa firma, pracowników też, ale tylko tych "czynnych zawodowo" bo generalnie nie mieli w umowie pracowników tylko same sklepy ale żeby nie szukać ludzi nowych zostawili tych z doświadczeniem i podpisali nowe umowy, ja nadal jestem pod "starą" firmą. miesiąc temu dostałam pismo czy zgadzam się na wypowiedzenie za porozumieniem stron i odprawę - odp że nie bo przepadłby mi macierzyński i wszystko. a tu się okazuje, że wcale nie. wypowiedzenie bym miała z końcem maja, żeby na pewno było po urodzeniu dziecka, dostałabym odprawę, ekwiwalent za urlop itp (wyliczyła mi wszystkiego mniej więcej, bo na szybko, na jakieś 6 tyś do łapki- dla mnie to kosmiczna suma). potem przechodzę bezpośrednio pod zus i zus mi płaci dalej macierzyński. czyli - macierzyński mam, kasę mam, opiekę medyczną przez kolejne pół roku w enelmedzie mam zapewnioną darmową (jako "prezent"). na świadectwie pracy będę miała napisane że wypowiedzenie z winy pracodawcy i zwolnienia grupowe więc będą płacić zasiłek. tylko że zostaje bezrobotna. ale - i tak najprawdopodobniej już ruszyły działania alby sądownie zrobić upadłość firmy, i wtedy i tak dostanę wypowiedzenie z winy pracodawcy - zus mi płaci macierzyński, ale nie mam tej dodatkowej kasy. i powrotu do pracy też nie, bo jak pisałam nie jestem "uwzględniona w grafiku" nowej firmy. ufff. tyle. jeśli udało Wam się dobrnąć do końca proszę o komentarz co byście zrobiły na moim miejscu bo chyba się na to zgodzę ale nie wiem czy jakiejś głupoty nie popełnie.
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-03-07 o 14:49 |
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do sprawy z Twoją firmą - skoro nie ma szans aby nowa się przejęła i faktycznie będziesz miała macierzyński zapewniony + niezłą kasę za urlop i odprawę to chyba bym się zgodziła ale niech ktoś mądrzejszy się jeszcze wypowie |
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
anka za wózek
wygląda ekstra!antoinettee za 25t
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko..mój ciązowy mózg ledwo ogarnia,ale myslę że dobrym pmysłem byłoby się zgodzic na taki układ. bo masz i macierzyński, i odprawę.. +opieke medyczną co tez jest fajną sprawa... moim zdaniem idź na to... bo liczyć że może akurat jednak to miejsce pracy czekałoby na Ciebie... nie liczyłabym na to ![]() poza tym te 6tys piechota ne chodzi
|
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
tż w pracy.
mówię mu że wpadnie moja siorka. co powiedział? "o,może wyjdzie z psem?"
|
|
|
|
#1002 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo wtedy już ruszy ten cały proces upadłości, i wtedy firma nie będzie miała z czego wypłacać - a teraz mogę się jeszcze załapać. tak mniej więcej mi dziewczyna w kadrach tłumaczyła, a ufam jej bo pracuje tam prawie 5 lat i od początku nam doradzała. też zresztą sama jest na wypowiedzeniu ![]() dzięki za opinię, czekam na jeszcze ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
... przez telefon gdzie jest mój mózg, może po porodzie wróci
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-03-07 o 15:06 |
||
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapłaciłam ZUS, odłożyłam na mieszkanie i jestem załamana..zostało mniej niż nic
|
|
|
|
|
#1004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam
dzisiaj zeszlo troche dluzej, bo musielismy czekac na wynik badan, ktorego jak na zlosc nie bylo prawie dwie godziny. o 12 chirurg poinformowal, ze wynik znow ten sam "podejrzenie raka brodawkowatego tarczycy". nastepnie konsultacja chirurgiczna - pani bez zastanowienia powiedziala, ze mam sobie najpierw dzidziusia urodzic, pozniej dojsc do siebie i termin operacji 16.09. najblizsze wolne terminy "dla podejrzen" byly wlasnie na wrzesien. gdyby wynik wskazywal jednoznacznie na raka byloby pewnie szybciej. przestudiowala wyniki, pomacala szyje i chce mnie jeszcze 18.08 poogladac i zrobic jeszcze raz biopsje, bo moze to tylko jakis stan zapalny w ciazy...no i w sumie tyle piersia moge karmic az do operacji. podobno wczoraj operowali jakas mamuske i ona sobie odciagala pokarm "na zapas" zeby byl na czas jej leczenia. ps. mala dzisiaj tak dala popalic, ze ledwo wysiedzialam w poczekalni. caaaaly czas broila w brzuchu, az mi bylo wstyd za to moje dziecko ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na ich stronie jest jasno napisane że2-30kg tylko kurier..tyle rzeczy zamówiłam, że te 15zł wydawało mi sie i tak śmiesznie mało za przesyłkę, bo chyba z pół auta będzie moja paczka zajmować haha napisałam do nich że chce gratisy haha zobaczymy czy odpiszą
|
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jeszcze co wyjdzie w sierpniu, bo wygląda na to że dalej nie są pewni dalej zaciskam żeby było OK
|
|
#1008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mleko można mrozić i przechowywać chyba miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciągle 3mam kciuki ![]() możesz karmic!
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że ostatnio się nie oddzywam ale nie mam weny na Wizaż- robię listę wyprawkową, analizuję co mi jeszcze potrzebne, piorę ciuszki, które udało się upolować na ebayu diabli- powiem Ci, że pozytywnie nastrajają wiadomości z wizyty Motylek- przykro mi z powodu babci ![]() Jenny- za kredyt ![]() No i za Was wszystkie oczywiście ogromne - chyba wczoraj mi migneło, że potterka ma problemy z szyjką (o ile czegoś nie pokręciłam ) - w każdym razie za "szyjkowe" Mamy, "cukrzycowe" Mamy, za wszelakie sukrcze i twardnienia brzucha, żylaki, zgagi i inne gratisy 2 i 3 trymestru ![]() My teraz ostro kombinujemy na wózkiem i spodobał nam się o ten- Tako Monodi. Ale, że nowy to nie ma o nim żadnych opinii jeszcze Mogłyby być 3 modele wózków na rynku i byłoby po problemie |
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam wam narobić smaka
Dzisiaj na obiad naleśniki, dla mnie z serem i cukrem, a dla męża z powidłami
|
#1013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
xal narobiłaś mi smaka
właśnie mam ochotę na coś słodkiego, i znęcałam się nad sobą oglądająć zdjęcia ciast na moich wypiekach myśląc jakby tu sobie ulżyć w zachciance..naleśniki to jest myśl! z serkiem, z nutellą, z dżemem jakkolwiek byle na słodko
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie się wydawało, że wyglądałam z takim długim wózkiem idiotycznie(jeszcze jakiś był taki)
|
|
|
|
|
#1017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do reszty to upewnij się jeszcze raz, najlepiej w ZUSie i jeszcze możesz zadzwonić na porady prawne do PIP może ci doradzą co i kiedy ci przysługuje. Cytat:
Coś mi się wydaje że i ty i Zuzia jesteście dla niego priorytetowo dopiero nawet za psem ... A mamusia nr 1 ![]() Cytat:
Oni mają sklep na Damrota, numeru nie pamiętam, po prawej stronie, nie powinnaś przegapić.
|
|
#1018 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Twój TŻ się dokłada coś do mieszkania, jedzenia, czy wszystko mu na spłatę długów idzie? Cytat:
super z tym karmieniem |
||
|
|
|
#1019 |
|
Zadomowienie
|
Axella czytam o tym psie i tak sobie myślę, że ja bym się zapłakała na śmierć jakby mąż chciał mojego suczyska się pozbyć
![]() Diabli dobrze, że tak się skończyło i będziesz mogła malutką karmić
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Naleśniki zdecydowanie szybsze i łatwiejsze niż wypieki. Też miałam ochotę na słodkie i tak jakoś wyszło.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

dupsko boli od siedzenia w samochodzie tyle czasu, bo jednak najważniejsze jest wówczas bezpieczeństwo a nie wygoda, no ale co zrobić 

mnie to w tych historiach najbardziej wkurza podejście: "ano zaczadzenie, zdarza się" - nie! nie powinno się zdarzać, to nie jest normalne i można temu zapobiegać! tylko nastawienie trzeba zmienić i nie robić za sierotę!
mega fajowski!

żeby było OK

) - w każdym razie 
właśnie mam ochotę na coś słodkiego, i znęcałam się nad sobą oglądająć zdjęcia ciast na moich wypiekach myśląc jakby tu sobie ulżyć w zachciance..naleśniki to jest myśl! z serkiem, z nutellą, z dżemem