|
|
#2881 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Cytat:
w ogóle zapomniałam się zapytać orto o takie dość oczywiste rzeczy, np. dlaczego akurat ten aparat a nie zwykły metal itp. ale chyba to przez jakiś stres bo w gabinecie nie miałam żadnych pytań, a po wyjściu troszkę ich przybyło, ale nadrobimy przy następnej wizycie Dzisiaj wszyscy się mnie pytali dlaczego mam aparat inny niż wszyscy tzn. bez gumek i czy w ogóle będę je miała
|
|
|
|
|
#2882 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
To chyba nie jest dziwne, bo ja też nie mam w domu planu leczenia. Gdybym się nie dopytała o markę aparatu to też bym nie wiedziała. Zapytałam też czemu nie pracuje na Damon. Podobno jest droższy, a wcale nie lepszy, bo miała jakieś problemy z nimi. Damon bazuje na reklamach. A efekt to 90% pracy otrodonty, jego wiedzy i chęci. Nie chcę tu robić nikomu reklamy, ale na jednej ze stron jest opisanych kilka ciekawych przypadków. Niektóre są naprawdę trudne i wszystko leczone na zwykłych aparatach. P. dr umie skręcać różne pętelki i zawijaski, które wsuwają zęby dokładnie tam gdzie chce. http://www.piskorscy.pl/index.php?op...id=7&Itemid=16
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj mam to nieszczęsne dłutowanie
|
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia |
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do planu leczenia, to ja nie posiadam czegoś takiego Ortodontka wszystko przekazuje mi ustnie
|
|
|
|
|
#2888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja orto chyba lubi współpracować z firmą American Ortodontics bo wyciągi też cały czas dostaje z tej firmy ![]() Będzie dobrze Ja na następną ósemkę jestem umówiona na 22.03 i jestem nastawiona optymistycznie
|
|
#2889 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
ja plan leczenia dostałam.
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mu powiedziałam, że mamy taki wątek na forum to stwierdził, że to chore żeby o zębach gadać i jeszcze fotki wrzucać. Gwarantuję Wam, że 90% noszących aparaty nie czyta, nie szuka na formach i ogólnie się nie interesuje. Poziom zaufania do lekarzy jest w Pl dośc wysoki.
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię wiedzieć co się dzieje i za co płacę. Lekarz też człowiek - może się mylić.
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powiem,ale trochę to zachwiało moim zaufaniem do orto...i nie jest mi fajnie z taką niepewnością.
|
|
#2895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tym bardziej, ze tu nie chodzi o wydanie 100 zł, tylko o wiele większą kwotę i to ingerencja długofalowa w zdrowie swoich zębów w końcu jest
|
||
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
Oj ja też chyba bym się broniła rękami i nogami gdyby u mnie wystąpiło nieplanowane usunięcie AŻ 4 zębów. Ja na szczęście ze względu na aparat nie musiałam wyrywać żadnego zębami mam nadzieję, że tak pozostanie do końca leczenia
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od razu powiedziałam jej,że mowy o 4 zębach nie ma.I przystała na wyrwanie tej jedynki na dole,ale przemyślałam sprawę i jedynki też nie dam wyrwać.Do pracy chodzę,z ludzmi codziennie rozmawiam,a u mnie te jedynki no widać no -Mogę ewentualnie dać dolną jedną czwórkę lub piątkę.No nic nie nakręcam się,bo temat mnie męczy.15 kwietnia zobaczę co się u orto będzie działo. może akurat zęby się jakoś rozejdą-choć wątpie
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestem już po ekstrakcji tej nieszczęsnej ósemki!
Wrażliwe osóbki niech nie czytają, co mam do powiedzenia Otóż spędziłam na fotelu 2 godziny! Nie wiem kto się bardziej napocił - doktor od wykonywania zabiegu czy ja ze stresu na fotelu. Przed zabiegiem pytałam doktora czy cała operacja długo zajmie. Powiedział, że postara się jak najszybciej to załatwić, ale ząb jest trochę przechylony i może być różnie. Niestety okazało się, że właśnie to "różnie" było w moim przypadku. Doktor był cudowny, wszystko mi tłumaczył, a jego asystentka mnie uspokajała, ale jedyne co zapamiętałam, to ciągłe mówienie, że jakaś kość uniemożliwia wyjęcie zęba od razu. Ciągle miałam piłowanego zęba, rozcinali mi też koronę, w czasie zabiegu dostawałam drugi raz znieczulenie, bo zaczęło mnie w jednym miejscu boleć... Krew się lała, dobrze że asystentka trzymała cały sprzęt odsysający i dodatkowo wycierała mi buzię. Musieliśmy też robić przerwy, bo buzia mnie bolała od ciągłego otwierania. Śmiałam się do asystentki, że mam ochotę uciec z fotela do domu Zanim zaszyto mi dziąsła, asystentka wraz z doktorem zabrali mnie jeszcze na zdjęcie RTG żeby sprawdzić czy na pewno cały ząb został usunięty. Na szczęście tak! Chyba bym zwariowała, gdyby okazało się, że zostały jakieś resztki.Dostałam antybiotyk, dodatkowo lekarz zalecił brać 3 razy dziennie tabletkę ketonalu. Znieczulenie jeszcze mi nie puściło, a mnie już boli połowa szczęki, coś okropnego Nie mogę dwa dni ćwiczyć i płukać jamy ustnej płynem, 24h nie mogę jeść niczego gorąceego i twardego... Za tydzień jadę na zdjęcie szwów.A teraz najgorsze czego się dowiedziałam ![]() Zanim doktor zabrał się za ekstrakcję powiedział mi, że zanika mi kość przy dolnej szóstce. Poprosił o inną doktor, która obejrzała zdjęcie i moje dziąsła i powiedziała, że mam parodontozę Spytała się czy nie zaniepokoiło mnie krwawienie dziąseł przy myciu zębów. Odpowiedziałam, że tak, ale stomatolog przy usuwaniu kamienia powiedział mi, że źle szczotkuję zęby i to przez to, a jedynym zaleceniem było mocniejsze dociskanie szczoteczki, co zresztą staram się robić. Doktor odpowiedziała, że tak to może powiedzieć każdy i że trzeba się bliżej przyjrzeć mojemu problemowi. Pani doktor poprosiła żebym przyszła do niej za tydzień z moim zdjęciem sprzed leczenia ortodontycznego oraz tego aktualnego, a także mam zabrać ze sobą szczoteczkę, wyciorki itp., żeby mi pokazała jak powinnam dbać o higienę jamy ustnej.Dziewczyny, ta parodontoza mnie załamała. Mam niespełna 20 lat! Pani doktor zasugerowała, że leczenie ortodontyczne musi przystopować... Oczywiście muszę to wszystko skonsultować z ortodontką... Ech, co za dzień ![]() Dodam jeszcze, że nie zamieniłabym doktora na żadnego innego, więc jakby ktoś szukał stomatologa chirurga we Wrocławiu to dam namiary
Edytowane przez Vinnga Czas edycji: 2013-03-07 o 15:42 |
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Wam, że jak teraz patrze na fotki to się zastanawiam jak ja mogłam do ludzi wychodzić z tymi krzywulcami?
|
|
#2903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tylko trzymam kciuki,żeby nie bolało Cię tak jak mnie bolało jak poczujesz,że Cię puszcza to od razu bierz ketolnal-choć mi on nie pomagał ale u Ciebie będzie lepiejwspółczuje cholernie problemu,niestety nie jestem za bardzo w temacie i za wiele nie napiszę.Jesteś mam nadzieję w dobrych rękach i stomatolodzy i orto na pewno sobie z tym problemem poradzą. Co do samej paradontozy słyszałam,że osoby młodsze od Ciebie ją mają Nie przejmuj się póki co,za tydzień się co nieco wyjaśni Trzymaj się! Cytat:
Nawet swój album mam u innej koleżanki-wizażanki,bo u mnie nie da rady. Chcesz to wyślę foto na maila,ale znowu u mnie problem z fotkami taki,że robię je jak kretynka jakaś nie umiem zębów jakoś po ludzku złapać jak wy na fotkach pokazujecie.Mam wersje robocze,ale godne pożałowania
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że problem wykryto już teraz, a nie za 5 czy 10 lat, bo teraz jeszcze można trochę zdziałać. Czeka mnie niestety kiretaż, ale skoro przeżyłam ekstrakcję ósemki to już nic mi nie straszne ![]() Wzięłam ketonal, zrobiłam zimny okład z groszku, trochę pomaga, więc chyba nie będzie tak źle jak u Ciebie ![]() Do usuwania następnej ósemki to chyba się nie umówię najbliższe pół roku Dziwne, że masz taki problem ze wstawianiem zdjęć Ale ja kiedyś nie mogłam wstawić w podpisie takiego serduszka ♥ i okazało się, że to wina przeglądarki
|
|
|
|
|
#2905 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, zęby u Kusum ślicznie się poprzesuwały |
|
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak za dwie godzinki będzie Ci dalej tak fajnie to luzik Cytat:
Próbuję uchwycić te zęby,ale mi nie wychodzi Kusum u Ciebie jest pięknie
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm, może spróbuj ustawić tryb makro (do małych obiektów) i ustaw się blisko aparatu? |
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
No to nie wiem
Twoje zęby nie chca się dać sfotografować ![]() Ja niestety nie mam aparatu, tylko telefon, więc też wychodzą mi średnio wyraźne fotki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

Dzisiaj wszyscy się mnie pytali dlaczego mam aparat inny niż wszyscy tzn. bez gumek i czy w ogóle będę je miała

Jak mu powiedziałam, że mamy taki wątek na forum to stwierdził, że to chore żeby o zębach gadać i jeszcze fotki wrzucać. Gwarantuję Wam, że 90% noszących aparaty nie czyta, nie szuka na formach i ogólnie się nie interesuje. Poziom zaufania do lekarzy jest w Pl dośc wysoki.

nie powiem,ale trochę to zachwiało moim zaufaniem do orto...i nie jest mi fajnie z taką niepewnością.
Tym bardziej, ze tu nie chodzi o wydanie 100 zł, tylko o wiele większą kwotę i to ingerencja długofalowa w zdrowie swoich zębów w końcu jest
-
Twoje zęby nie chca się dać sfotografować