Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 16:58   #3541
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

tancerka212kla ski:
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:58   #3542
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie dzisiaj była głównie wizyta, analiza moich wyników, samopoczucia itp ale lekarz i tak machnął mi szybkie usg moja dzidziunia przez ostatnie 2 tygodnie podwoiła swoją wielkość i ma już szalone 34,5 mm wymiar z usg zgadza się dokładnie z terminem z OM moja klusia kochana już taaaaaka duża jest że aż jestem z niej dumna nóżki jej urosły długaśne, serduszko mi lekarz włączył- aaaale cudeńko ufffffffffffffffff za 2 tygodnie mam genetyczne więc wtedy lekarz kazał zaprosić męża i sobie popatrzymy na dzidzię dłuuuużej
ale ci fajnie, że masz odstęp dwch tygodni pomiędzy. ja czekam na ten 25 i już mnie czarne myśli dopadają i aż mnie swędzi żeby ten czas szybciej leciał

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:58   #3543
kaska87
Zakorzenienie

Tancia

mój mąż teraz pierwszy raz będzie ze mną w gabinecie i zobaczy Klusia "na żywo" nie mogę się już doczekać by zobaczyć tego małego zbója i reakcji TZ jak zobaczy Kluska

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:59   #3544
tancerka212
Zakorzenienie

no ulżyło mi bo ostatnio przed każdym moim usg na naszym wątku pojawia się jakiś aniołek i potem człowiek przed usg zaczyna schizować
teraz znowu będę kolejne 2 tygodnie jajko znosić do usg genetycznego co my mamuśki się omartwimy w tej ciąży to chyba tylko my wiemy może jak bobaski zaczną kopać to odetchniemy troszkę
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:02   #3545
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Tancia

mój mąż teraz pierwszy raz będzie ze mną w gabinecie i zobaczy Klusia "na żywo" nie mogę się już doczekać by zobaczyć tego małego zbója i reakcji TZ jak zobaczy Kluska
mój pierwszy raz zobaczy w pon
Stary 2013-03-07, 17:02   #3546
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
i ja jestem ciekawa reakcji tżta pewnie w gabinecie będzie opanowany i spokojny dopiero w domu zacznie się podniecać i jarać każdą nóżką i rączką
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:05   #3547
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
i ja jestem ciekawa reakcji tżta pewnie w gabinecie będzie opanowany i spokojny dopiero w domu zacznie się podniecać i jarać każdą nóżką i rączką
mój pewnie tak samo chociaż ja tam z jego miny/oczu i tak wyczytam co tam sobie myśli

Stary 2013-03-07, 17:05   #3548
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Tancia

ja sie zastanawiam jak to jest ze ty masz termin na 5 wrzesnia, ja na 6/7 ale ja jutro zaczynam 14 tc a ty jestes w polowie 12

tancerka super ze wizyta bardzo udana
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:09   #3549
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam jak to jest ze ty masz termin na 5 wrzesnia, ja na 6/7 ale ja jutro zaczynam 14 tc a ty jestes w polowie 12
się nie nadrabiało, a pisałam kilka razy o tym
miałam owu po 20dc, więc termin z OM mam na 5.09 ale lekarz powiedział, że spokojnie tydzień później będzie

Stary 2013-03-07, 17:12   #3550
mariiasia
Zadomowienie

heja!!
nie noooo, wszystkiego to na pewno nie nadrobię
wiecie co, pisałam, że oddam ból brzucha w zamian za mdłości i co? i żadna nie chciała, więc dziś mam mdłości oprócz bólu brzucha!

Cytat:
no ulżyło mi bo ostatnio przed każdym moim usg na naszym wątku pojawia się jakiś aniołek i potem człowiek przed usg zaczyna schizować
teraz znowu będę kolejne 2 tygodnie jajko znosić do usg genetycznego co my mamuśki się omartwimy w tej ciąży to chyba tylko my wiemy może jak bobaski zaczną kopać to odetchniemy troszkę
ja cały czas jestem przerażona. mimo tego, że wczoraj na usg biło serduszko i ulżyło mi bardzo (bo niby ryzyko poronienia się zmniejsza do 3%, ale nie wiem ile w tym prawdy jest ) ale teraz ja jak to ja znalazłam sobie nowy temat do zamartwiania się, bo jak wiecie biorę duphaston, ale w ten piątek kończę i potem jeszcze 8 dni luteina dopochwowo i koniec suplementacji progesteronu i zadręczam sama siebie, czy to nie za wcześnie na odstawienie? czy któraś z Was przyjmuje lub brała dupka albo luteinę?
tak już bym chciała 14 tydz... a ciekawe co wtedy wymyślę
Cytat:
mój tż miał wczoraj ze mną pójść na usg, ostatecznie nie poszedł, a jak mu powiedziałam że było serduszko i dałam mu fotkę z badania to nie mógł sobie darować, że nie był razem ze mną

z tego miejsca też chciałam wszystkim Wam powiedzieć (tym, które wstawiały zdjęcia), że macie piękne brzuszki a Kasiu, u Ciebie jest taki brzuszek jaki ja bym chciała mieć po ciąży
dziś mój tż mówi do mnie: "eej, Tobie już widać brzuszek!", a ja na to niezbyt uprzejmie: "nie, to moje sadło" i jak zobaczył moją minę to już nic nie skomentował

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:17   #3551
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
dziś mój tż mówi do mnie: "eej, Tobie już widać brzuszek!", a ja na to niezbyt uprzejmie: "nie, to moje sadło" i jak zobaczył moją minę to już nic nie skomentował
nie martw się, mój D. za każdym razem jak chce coś powiedzieć pozytywnego lub zakomplementować mi to wychodzi mu to na odwrót

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

a ja czekam aż mi się mięsko rozmrozi i będę robić gulasz (wieprzowy, z pieczarkami, papryką, pomidorami, cebula i czosnkiem) z kaszą i ogórkiem kiszonym D. kończy o 21, wróci gdzieś 21.20 więc jeszcze mam czas

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-03-07 o 17:18
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:17   #3552
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja cały czas jestem przerażona. mimo tego, że wczoraj na usg biło serduszko i ulżyło mi bardzo (bo niby ryzyko poronienia się zmniejsza do 3%, ale nie wiem ile w tym prawdy jest ) ale teraz ja jak to ja znalazłam sobie nowy temat do zamartwiania się, bo jak wiecie biorę duphaston, ale w ten piątek kończę i potem jeszcze 8 dni luteina dopochwowo i koniec suplementacji progesteronu i zadręczam sama siebie, czy to nie za wcześnie na odstawienie? czy któraś z Was przyjmuje lub brała dupka albo luteinę?
tak już bym chciała 14 tydz... a ciekawe co wtedy wymyślę
ja biorę od pierwszej wizyty luteinę, w poniedziałek zmienili mi na duphaston i też się boję, że kiedyś-bo teraz na pewno jeszcze nie-każą mi odstawić, chyba nie zasnę jakoś będę się bała

Cytat:
z tego miejsca też chciałam wszystkim Wam powiedzieć (tym, które wstawiały zdjęcia), że macie piękne brzuszki a Kasiu, u Ciebie jest taki brzuszek jaki ja bym chciała mieć po ciąży
ja dzisiaj mężowi pokazałam moje zdjęcie i Wasze piękne brzuszki i mnie wyśmiał

Stary 2013-03-07, 17:22   #3553
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dwa dni ciszy i się gaduły rozpisały Śliczne brzuszki Wy takie laski że aż mi wstyd Kombinuje jak tu zrobić dobre ujęcie żeby tyłka nie złapać: brzydal: Później może wrzuce-->dziś 13t5dz OM(13t4d z USG)[COLOR="Silver"]
odezwala się ta, której idzie dużo w pupę chciałabym taaak.:d a tu 13 tydzień prawie i bęben

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość

dawno tzn kiedy? ja jestem w 10 tyg teraz i powiem ci ze zaczelam sie martwic ze cos jest nie tk bo mdlosci nie mam od 3 dni
na pewno juz ponad 2 tygodnie! ale byłam na usg i wszystko było ok
nie martw siE

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
kurcze nie chce się spierać, ale wierz mi, że 1000zł miesięcznie na dziecko wydają Ci co mają sporo kasy, ja wiem, że napewno nie będę mogła sobie na to pozwolić. cała moja pensja idzie na mieszkanie i rachunki.
boszzz ja tez raczej nie bede miala na ten 1000 zl, hmm bede musiala byc chyba bardzo gospodarna;p

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
W ogóle nie powinno być kryterium dochodu ani żadnych zaświadczeń, tylko po prostu za każde dziecko 1000 zł i już
ja tez takl uważam, sama jestem akurat w tej biedniejszej grupie, ale jezeli ktoś prezkracza nawet nieznacznie czy znacznie ta granicę to dlaczego ma nie dostać tej pomocy?

tym bardziej, że nasze państwo nie pomaga w inny sposob, przez zadne dodatki na dziecko, zasiłki jakies porzadne...

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja tez wiem: albo znajomosci albo "samotne matki" albo mopsiarze (czesto niestety pracujacy za granica lub na czarno). i takie zuczki jak ja wtedy bula prywatnie

ale teraz bede miec 3 dziecko co niebotycznie zwiekszy mi szanse na zlobek/przedszkole bo rodzina wielodzietna bede
przykladowo: u nas punktacja jest taka
5 pkt za kazde dziecko
20 za bycie samotnym rodziciem
30 za bycie mopsiarzem
10 za prace kazdego rodzica
10 za zameldowanie w moim miescie...

wiec wygrywa! fanfary! samotny pracujacy mopsiarz (25 na 27 dzieci w rpzedszkolu obok mojego bloku, dane dyrektorki)
oł szit jak takpatrze na ta pktacje to chyba bedzie ciezko.
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:22   #3554
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
boszzz ja tez raczej nie bede miala na ten 1000 zl, hmm bede musiala byc chyba bardzo gospodarna;p:brzydal
jak nam dadzą ten kredyt hipoteczny, to też będę musiała dobrze przeliczać wydatki
Stary 2013-03-07, 17:26   #3555
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
(...)
boszzz ja tez raczej nie bede miala na ten 1000 zl, hmm bede musiala byc chyba bardzo gospodarna;p

(...)
moi znajomi mówią, że 500 zł miesięcznie wydatków na dziecko to minimum, a inni na same pampersy i jedzenie wydawali co najmniej 1500 zł- ale mieli wcześniaka z problemami, więc trochę inna sytuacja

uciekam do księgowej, może dowiem się czegoś ciekawego

mój mały wielki cud

72--65--->62

Edytowane przez mariiasia
Czas edycji: 2013-03-07 o 17:29
mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:31   #3556
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
jak nam dadzą ten kredyt hipoteczny, to też będę musiała dobrze przeliczać wydatki
trzymam kciuki za wasz kredyt wiem, że teraz ciężko dostać, a u nas w Polsce to jedyna w sumie możliwość zdobycia własnego kąta

ja to nawet nie marzę i myslę, że jeszcze długo nie będe mogła się starać:P

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
moi znajomi mówią, że 500 zł miesięcznie wydatków na dziecko to minimum, a inni na same pampersy i jedzenie wydawali co najmniej 1500 zł- ale mieli wcześniaka z problemami, więc trochę inna sytuacja

właśnie jak dziecko będzie zdrowe to myslę, że jest mozliwe ograniczyć wydatki

Wam też czas tak szybko leci, dopeiro co dowiedziałam sie o ciąży a tu juz 2 msce stuknęły!
Stary 2013-03-07, 17:34   #3557
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki za wasz kredyt wiem, że teraz ciężko dostać, a u nas w Polsce to jedyna w sumie możliwość zdobycia własnego kąta

ja to nawet nie marzę i myslę, że jeszcze długo nie będe mogła się starać:P

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

właśnie jak dziecko będzie zdrowe to myslę, że jest mozliwe ograniczyć wydatki

Wam też czas tak szybko leci, dopeiro co dowiedziałam sie o ciąży a tu juz 2 msce stuknęły!
dzięki! kciuki się przydadzą... zwłaszcza, że tak jak mówisz, obecnie ciężko jest dostać kredyt...

też mi leci, dopiero się dowiedziałam a tu 13t! a tak wogóle, to kojarzę Cię z wątku "Czy mogę być w ciąży..."
Stary 2013-03-07, 17:36   #3558
Candy Doll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
oj ale do czerwca nie przyjedzie w ogole?? a ty nie mozesz jechac do niego choc na troche?? wiem jak to jest bo my tez zylismy na odleglosc przez 8 miesiecy... ale ja co drugi weekend lecialam do niego na weekend, bylo to bardzo meczace bo po calym tyg pracy musialam wstac w sobote o 3 rano by spedzic z nim poltora dnia a w poniedzialek z powrotem szlam do pracy... no ale wolalam to niz w ogole go nie widziec... nie ma gdzies niedaleko lotniska?? ja latalam na trasie katowice-dortmund...bilety nie byly strasznie drogie...
bedziemy sie odwiedzac chociaz co dwa tyg.. Troszke nas to bedzie kosztowalo ale innej opcji nie widze, bo bym umarla z tesknoty chyba :p

wiecie co zrobilam przed chwila? Wylalam sobie na noge goracy olej z patelni cale szczescie ze nie taki gotujacy! Ale i tak booli... Co za ciamajda ze mnie
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:36   #3559
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
oł szit jak takpatrze na ta pktacje to chyba bedzie ciezko.
W mieście ciężko o miejsce w przedszkolu a we/na wsiach (nigdy nie wiem jak to pisać) to z otwartymi rękoma przyjmują a dzieci mało i tylko szkoły zamykają.
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:40   #3560
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki! kciuki się przydadzą... zwłaszcza, że tak jak mówisz, obecnie ciężko jest dostać kredyt...

też mi leci, dopiero się dowiedziałam a tu 13t! a tak wogóle, to kojarzę Cię z wątku "Czy mogę być w ciąży..."
haha no tak, ja Ciebie też kojarzę,:P
od samego początku czułam, że zaszłam w ciążę długo obserwowałam siebie i zadawalam mnóstwo pytań no i byłam pewna, że Tobie się też udało sądząc po objawach

a teraz obie juz prawie w 13tym tyodniu eh

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
W mieście ciężko o miejsce w przedszkolu a we/na wsiach (nigdy nie wiem jak to pisać) to z otwartymi rękoma przyjmują a dzieci mało i tylko szkoły zamykają.
ja żłobek widzę z okien, mam go dosłownie na podwórku, jestem z Wro i jak ja szłam do żłobka i predszkola z siostra to nie było problemów żadnych. 3 lat temu jak mój chrzesniak miał iść do przedszkola, nie pomogło to, ze jego mama to samotna matka prawie bez dochodow itd,,,, to jakieś szaleństwo

słyszałam, że dziecko zaraz po narodzeniu należy zapisac na liste do przedszkola, nie wiem czy dalej tak jest w miastach
Stary 2013-03-07, 17:40   #3561
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
haha no tak, ja Ciebie też kojarzę,:P
od samego początku czułam, że zaszłam w ciążę długo obserwowałam siebie i zadawalam mnóstwo pytań no i byłam pewna, że Tobie się też udało sądząc po objawach

a teraz obie juz prawie w 13tym tyodniu eh
pamiętam, pamiętam.. chociaż w sumie nam się udało.. przez przypadek ale też byłam pewna, że to ciąża..

no w sumie ja już weszłam w 13t, Ty z tego co pamiętam OM miałaś 2 dni po mnie czyli jutro już równo 12t i wejdziesz w 13
Stary 2013-03-07, 17:44   #3562
Candy Doll
Raczkowanie

A wogole to jak tak szybciorem nadrabialam to widzialam ze mamy nowe mamusie i to w koncu z moich rejonow- Plock
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:48   #3563
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętam, pamiętam.. chociaż w sumie nam się udało.. przez przypadek ale też byłam pewna, że to ciąża..

no w sumie ja już weszłam w 13t, Ty z tego co pamiętam OM miałaś 2 dni po mnie czyli jutro już równo 12t i wejdziesz w 13
dokładnie tydzien i drugi trymestr jejejeee
Stary 2013-03-07, 17:50   #3564
matallewar
Zakorzenienie

Ja nie mówię, ze każde dziecko tyle kosztuje. Ja liczyłam z KM (750 zl, taniej się nie da prywatnie, a państowo się nie należy, za bogaci jesteśmy :/) i wyszło 1600 zl. 4 m-ce zapisywałam wydatki.

Może zależy, gdzie się mieszka, jakie dziecko. Moje jadło pepti, nie refundowane, bo się nie należy, 30 zl za 400 g, tylko w aptece. Piersią nie mogłam, ze względów zdrowotnych. Uzywalismy Dadow, pampers tylko na noc, bo dady co 2 h zmienialam, a pampers jeden na noc i taniej wychodzilo. Bobotic i Dentinox w ilościach hurtowych, fakt mogłam nie sypiac i się i .młodego "przemeczyc"
Ubrania tylko z pepco, z promocji. Bo taniej. Kosmetyki - odparzenia i uczulenie, więc tylko emolienty, ale mogłam zaoszczędzic, dziecko by się meczylo. Ja wolałabym sobie od ust odjąć. Itd.

Chce przez to powiedzieć, ze nie każdy wydaje ile chce/może. Ja wydawałam tyle, ile musiałam. Życzę Wam, żebyście musiały mniej. Zdarzalo mi się zadłużyc na młodego. Więc proponuje się wstrzymac ze stwierdzeniem "nigdy tyle nie wydam" aż dziecko się pojawi, bo naprawdę można się przeliczyć.

Przepraszam za ton, ale chociaż mamy pracę, w kasie nie plywamy. A ja wtedy nie mialam. Ale nie, nie mialam wyboru.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:56   #3565
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja nie mówię, ze każde dziecko tyle kosztuje. Ja liczyłam z KM (750 zl, taniej się nie da prywatnie, a państowo się nie należy, za bogaci jesteśmy :/) i wyszło 1600 zl. 4 m-ce zapisywałam wydatki.

Może zależy, gdzie się mieszka, jakie dziecko. Moje jadło pepti, nie refundowane, bo się nie należy, 30 zl za 400 g, tylko w aptece. Piersią nie mogłam, ze względów zdrowotnych. Uzywalismy Dadow, pampers tylko na noc, bo dady co 2 h zmienialam, a pampers jeden na noc i taniej wychodzilo. Bobotic i Dentinox w ilościach hurtowych, fakt mogłam nie sypiac i się i .młodego "przemeczyc"
Ubrania tylko z pepco, z promocji. Bo taniej. Kosmetyki - odparzenia i uczulenie, więc tylko emolienty, ale mogłam zaoszczędzic, dziecko by się meczylo. Ja wolałabym sobie od ust odjąć. Itd.

Chce przez to powiedzieć, ze nie każdy wydaje ile chce/może. Ja wydawałam tyle, ile musiałam. Życzę Wam, żebyście musiały mniej. Zdarzalo mi się zadłużyc na młodego. Więc proponuje się wstrzymac ze stwierdzeniem "nigdy tyle nie wydam" aż dziecko się pojawi, bo naprawdę można się przeliczyć.

Przepraszam za ton, ale chociaż mamy pracę, w kasie nie plywamy. A ja wtedy nie mialam. Ale nie, nie mialam wyboru.
hej nie denerwuj się, wcześniej tego nie napisałaś dlatego takie były wypowiedzi, oczywiście wcześniej juz było powiedziane, że jak dziecko chore czy uczulone itd to wydatki automatycznie rosną... ja na przykład po to Was czytam by móc zorientowac się jak wygląda sytuacja dla Mamuś;D bo sama jestem zielooona

no i ja tez nam zyczę byśmy nie musiały byc w takiej sytuacji bo na pewno lekko nie miałaś
sama boję się czy się nie przeliczyłam decydując się teraz na ciąże...

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-03-07 o 17:57
Stary 2013-03-07, 17:58   #3566
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
hej nie denerwuj się, wcześniej tego nie napisałaś dlatego takie były wypowiedzi, oczywiście wcześniej juz było powiedziane, że jak dziecko chore czy uczulone itd to wydatki automatycznie rosną... ja na przykład po to Was czytam by móc zorientowac się jak wygląda sytuacja dla Mamuś;D bo sama jestem zielooona

no i ja tez nam zyczę byśmy nie musiały byc w takiej sytuacji bo na pewno lekko nie miałaś
sama boję się czy się nie przeliczyłam decydując się teraz na ciąże...
podpisuję się pod tym
ja też jestem zielona, wszystko dla mnie nowe i nieznajome
Stary 2013-03-07, 18:08   #3567
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
podpisuję się pod tym
ja też jestem zielona, wszystko dla mnie nowe i nieznajome
dla mnie tak samo. i do tego stopnia mnie to przeraża, że zaczynam żałować, że się na to rzuciłam. że zwyczajnie nie poradzimy sobie i tylko zniszczę życie temu małemu człowiekowi...
Stary 2013-03-07, 18:21   #3568
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
dla mnie tak samo. i do tego stopnia mnie to przeraża, że zaczynam żałować, że się na to rzuciłam. że zwyczajnie nie poradzimy sobie i tylko zniszczę życie temu małemu człowiekowi...
wiesz może to głupio zabrzmi ale musisz zacząć myśleć bardziej pozytywnie, ja też sie martwię ostatnio jeszcze bardziej i wydaję mi się, że im bardziej sie martwię tym mam co raz gorzej... musimy jakos pozytywniej popatrzeć na to wszystko, damy rade mimo wszytsko, moja mama wychowala mnie i siostre sama, czasami nie stac jej bylo na chleb, a moje dziecisntwo i tak uważam za bardzo udane głowa do gory,!
Stary 2013-03-07, 18:25   #3569
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
wiesz może to głupio zabrzmi ale musisz zacząć myśleć bardziej pozytywnie, ja też sie martwię ostatnio jeszcze bardziej i wydaję mi się, że im bardziej sie martwię tym mam co raz gorzej... musimy jakos pozytywniej popatrzeć na to wszystko, damy rade mimo wszytsko, moja mama wychowala mnie i siostre sama, czasami nie stac jej bylo na chleb, a moje dziecisntwo i tak uważam za bardzo udane głowa do gory,!
jak juz pisałam cała moja pensja idzie na samo mieszkanie. a nie mieszkamy w luksusach, bo to tylko jeden pokój i stare graty w nim co się sypią.
chcielismy kupic cos swojego, mamy troche odlozone, troche pomoze rodzina, troche z kredytu. mieszkaniowego nie dostaniemy, jedynie mały gotówkowy. ale niestety nie idzie sie dogadac z moją matką. nie chce określić się czy pomoże tylko ciągle szantażuje, gra na emocjach i we wszystkich szuka winy tylko nie u siebie. i nie wiem czy w ogole jest sens brać kredyt, bo nie wiadomo czy ona coś pomoże. a bez tego to raczej nie starczy.
Stary 2013-03-07, 18:26   #3570
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
W przyszłym tygodniu zamierzam powiedzieć szefowi o ciąży. Chcę, żeby wiedział jako pierwszy w pracy, potem już z czystym sumieniem będę mogła plotkować z koleżankami
Ja powiedziałam dzisiaj szefowi. Stresa miałam, ale teraz czuje ulgę. Przyjął to nawet ze spokojem, ale będzie szukał Kogoś na zastępstwo, bo nie ma mnie Kto zastąpić. W każdym razie zagwarantował, że kiedy tylko zdecyduję to mogę wracać na swoje stanowisko

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
jeśli ma ubezpieczenie grupowe i w polisie ma wyszczególnione za urodzenie dziecka. Choć w pzu większość polis powinna to mieć. Musisz sprawdzić
Oboje z mężem mamy dodatkowe ubezpieczenie grupowe w pracy w PZU i ja mam w polisie 1tys. zł za urodzenie dziecka i mąż też chyba podobnie. Obojgu się nam należy

Cytat:
jestem po wizycie dzisiaj była głównie wizyta, analiza moich wyników, samopoczucia itp ale lekarz i tak machnął mi szybkie usg moja dzidziunia przez ostatnie 2 tygodnie podwoiła swoją wielkość i ma już szalone 34,5 mm wymiar z usg zgadza się dokładnie z terminem z OM moja klusia kochana już taaaaaka duża jest że aż jestem z niej dumna nóżki jej urosły długaśne, serduszko mi lekarz włączył- aaaale cudeńko ufffffffffffffffff za 2 tygodnie mam genetyczne więc wtedy lekarz kazał zaprosić męża i sobie popatrzymy na dzidzię dłuuuużej
Super wiadomość

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Supcio Ja już nie mogę się doczekać soboty. To będzie początek 13 tygodnia, więc liczę, że na usg ujrzę człowieczka, a nie tylko 2,5-centymetrową fasolkę, jak ostatnio Chociaż i ta fasolina była cudowna

Kurcze! Ja z tą polisą to skrewiłam na maksa! I figę dostanę, a nie kasę z PZU
2,5cm fasolka? to już przecież spory człowieczek:P chyba, że pomyłka
Co zrobiłaś z tym ubezpieczeniem?
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości