|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
ja mam w ubezpieczeniu 1100zł a mąż chyba 2000zł
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przykro czytać Wasze obawy
zjadłam drugie danie-młode ziemniaczki z koperkiem, a do tego mizeria mąż się śmiej, że normalnie wykwintne danie
|
#3574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3576 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3577 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Cytat:
mieszkając z moją matką mąż dawno by mnie zostawił, a ja bym skoczyła z tego 4 piętra. przykro mi to mówić, ale moja matka jest okropna. nikt w życiu mnie tak nie zranił jak ona. teściowa jest ok, ale oni mieszkają 300km od nas. poza tym w 3 pokojowym mieszkaniu jest ich 5 osób a czasami i 6 osób. wliczając w to 102letnią babcie, która sama jest jak dziecko. nie byłoby miejsca dla 9 osób w jednym mieszkaniu. że o braku pracy w tamtej okolicy nie wspomnę.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-07 o 19:12 |
||
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mama nie akceptuje mojego TŻ i ja zamiast sie uwolnic od niej muszę konczyć studia i na tym sie skupiłam, od kilku lat tylko słysze ze nam sie nie uda, ze nie bede miala zycia itd, najlepsze jest to ze moja mama pomaga mi tlyko wtedy gdy nie jestem z TŻ, czyli bardzo rzadko. i dodam ze nie ma powodow by az tak go nienawidzec, jego mama jest bardzo dobra osoba, ma 3 pokoje ale nie chce juz znikim mieszkac, to jej dom i ma takie prawo, pomogła bardzo duzo siostrze TŻ i jej pierszemu wnukowi, tym razem nam powiedzial ze na taka pomoc liczyc nie mozemy bo ona musi zadbac o swoje zdrowie itd najlepsze jest to że nikt nie przejmuj e sie moim stanem tlyko codziennie slucham gadaniny. Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-03-07 o 19:15 |
|
|
|
|
#3579 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a ja po latach mieszkania tam juz sama nie wiem co jest normalne, a co nie... tak w ogóle to czym więcej czasu mija tym bardzie żałuję, że przeprowadziliśm się do tej Łodzi. ale tego już niestety nie cofnę...
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-07 o 19:41 |
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie jest łatwo ale błagam was nie zamartwiajcie się!
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łatwo nie mamy z takimi osobowościami koło nas eh ja największy błąd jaki zrobiłam to taki, że wrociłam zza granicy, na studia itd. a teraz miałabym całkiem inna sytuację. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- dzięki postaram siE:P |
|
|
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny nie było mnie chyba dwa dni, naskrobałyście strasznie dużo, niestety nie jestem w stanie nadrobić, zatoki mi dają mocno w kość, nie jestem w stanie wytrzymać.
Po dzisiejszej wizycie jestem spokojniejsza, moja dzidzia rozwija się bardzo ładnie, serduszko pięknie bije, z USG wyszło że jestem w 7 tyg i 5 dniu, dzieć ma 13 mm ( dwa tygodnie temu pęcherzyk miał 4,5 ) TP mam papiesko na 16.10 wyliczony ![]() Trzymajcie się wszystkie a ja uciekam bo mi oczy za chwilę z orbit wyskoczą ;(
|
#3583 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
stwierdzilismy,że się przeniesiemy. z Łodzi co Sieradza skąd pochodzę bliżej. mam tu rodzinę,którą teraz prxeklinam. sądziłam, że będzie nam tu raźniej, a nie dość, że rodzina jak potrzeba to nas zlewa (a jedyne czego od nich oczekuję to psychicznego wsparcia i żeby od czasu do czasu spotkać się,bo nie mamy w Łodzi żadnych znajomych...ale na to nie możemy liczyc,siedzymy ciągle sami w 4 ścianach). a jak nie potrzeba to się wpierdzielają,rządzą i traktują nas jak przygłupów. zarabiam kuuupe mniej. jedyne na plus to, to, że częściej widuję się z ojcem i mieszkamy sami. choć tak na dobrą sprawę gdybysmy mieli w miarę spokojną sytuację w pracy to i tam moglibysmy sobie na to pozwolić, a kasy w kieszeni zostałoby więcej po opłacie mieszkania i mediów. no i ludzie, może tam nie miałam dzikich tłumów znajomych. kilkoro, z czego jedna czy dwie osoby bardziej zaufane. tu nie mamy nikogo. nawet takich zwykłych żeby spotkac sie w weekend przy piwie i filmie.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-07 o 20:06 |
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z drugiej strony, Edzik to najlepsze, co mnie w życiu spotkało Cytat:
![]() Wiem, że ludzie sobie radzą Ja tylko mówię, że różnie może być. Poza tym zawsze są rodzice, moi się nakupowali dla Edzika - a to ubrania, a to mata edukacyjna Pierwszy wnuk - wiadomo ![]() Podbijam! W ogóle Wam powiem, że któraś napisała, że chciałaby tak zarabiać, żeby nie martwić się becikowym. Zgadzam się w pełni. Nie potrzebuję kokosów, ale jakże miło by było mieć pewność, że starczy mi do 1 i żeby raz na jakiś czas zabrać dziecko do sali zabaw ![]() Jeszcze dodam, że jakbym miała się tak wszystkim zamartwiać, to chociażby stan mojego konta by sprawił, że bym się powiesiła Ale wierzę, że będzie lepiej, idzie wiosna i wszystko się zmieni na lepsze
|
|
|
#3586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo jak ja pomyślę że znowu trzeba bujaczek czy matę kupić... Niby nie jest to konieczność, ale duże odciążenie dla rodzica. I znowu te butelki, smoczki do wymiany co jakiś czas... Dobrze, że zabawek i krzesełka nie zdążyłam sprzedać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana z pewnością nie było ciężko ale tak jak piszesz, jest lepiej, macie wspaniałego, szczęśliwego synka, znalazłaś pracę, rozwodem się nie skończyło, a teraz nosisz w sobie nowe życie! naprawdę nikt (przynajmniej nie ja) nie chciał Cię oceniać! ja bardzo cenię sobie rady oraz doświadczenia mam, należę do osób, które wolą usłyszeć prawdę, nawet najgorszą. nienawidze mydlenia oczu.. eh, jak już się żalimy.. nam też nie jest łatwo. nawet nie jesteśmy małżeństwem.. D. chciał mi sie oświadczyć a tu ciąża, zakup mieszkania, kredyt.. nikt nam nie pomoże finansowo.. musimy zrobić cały remont... i to najpóźniej do sierpnia (a to wiąże się z GRUBYMI tysiącami - a skąd?).. bank nad rzuca kłody pod nogi.. ja na L4 dostaję marne grosze.. D. planuje zmienić prace, bo ta to.. eh szkoda gadać.. ale teraz nie może zmienić, bo nie wiadomo jak będzie w nowej a tu płynność finansowa jest ważna, nawet taka marna płynność.. też się martwimy jak to będzie... ślub oczywiście planujemy po porodzie, jak dojdę do "formy" i uzbieramy pieniądze...
|
|
#3588 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
my sami mieliśmy dość skromny ślub, bez wesela. było przyjęcie, na które uparła się moja matka. od strony męża byli tylko rodzice, bracia i jego chrzestna. za to ode mnie matka musiała nastraszać ciotki, nie dało się jej przekonać, że to nasze święto i my decydujemy. bo my najchętniej wzięlibyśmy cichy ślub jedynie ze świadkami, bo prawo tego wymaga, najlepiej gdzieś w wiejskim kościółku z dala od wscibskich gapiów. tak swoją drogą to mieliśmy w mieście księdza w kościele garnizonowym, który był człowiekiem "dusza". udzielał ślubów za grosze, a nawet i za darmo jak kogoś stać nie było, każdemu. to się ciolki z pozostałych parafii wkurzyli i tak drążyli, że księdza przenieśli w drugi koniec Polski. bo za dobry dla ludzi był.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-07 o 21:11 |
|
|
|
|
#3589 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór,
Z weselszych tematów - jutro Dzień Kobiet No i w przyszłym roku niektóre z nas będą po raz pierwszy oficjalnie obchodzić Dzień Matki (te, u których to 1-szs ciąża, czyli np.ja)
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar, nie chciałam Cię urazić
fakt, że do 11 miesięcy kp (do 5,5 miesiąca wyłącznie pierś, więc w ogóle kosztowała mnie tyle co nic) a potem w 90% gotowałam sama i nie dawałam słoiczków, ale to absolutnie nie było podyktowane wzgledami finansowymi...a tak z ciekawości, czemu nie dostajesz recepty na pepti? synek ma stwierdzoną alergie? |
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- matallewar - bierz jednak pod uwage zte twoje dziecko nie bylo okazem zdrowia, bo i pepti i emolienty miec musialo (moje tylko emolienty i leki wziewne... ale byly refundowane i zamiast 100 zl za pulmicort placilam kilka). raczej mowmy o standardowym dziecku ktore owszem, sra, je i rosnie, wiec podstawa sa pampki, mleko (jelsli sie nie karmi) i ubrania. reszta to niefajny dodatek, którego nie bedzie miec (mam nadzieje) kazda. tez soe dziwie ze nie refundowali ci pepti |
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Pepti nie było refundowane, bo ficz testów alergicznych nic nie wyszlo. Tyle, ze po moim mleku 2 razy wylądował w szpitalu. A na zwykłym mm wysypka i ostre bóle brzucha. Lekarz nie widział podstaw.
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- 83monia ja to Ciebie podziwiam w ogóle, że na 3 się zdecydowaliście. Ja się zastanawiam, jak dam radę z dwójką Jem gyros
|
|
#3593 |
|
Konto usunięte
|
cześć!! nie mogłam spać w nocy i jestem strasznie zamulona- na szczęście za 10 godzin weekend
![]() u mnie w pracy wiedzą już wszyscy - koleżanki z ołpenspejsa się zastawiały kiedy im powiem - takie detektywy z nich, że wyczaiły
|
|
|
|
#3594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz zemdleje chyba... A przede mną 20 osób na badania ;( nawet nie ma gdzie usiąść. Eh, panstowa służba zdrowia :/
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
a ja czekam aż mąż się obudzi bo muszę go do sklepu wysłać
|
|
#3597 |
|
Wtajemniczenie
|
siemanko
dostałam na dzień kobiet śniadanie do łóżka ![]() czy to normalne, że boli mnie brzuch tak jakbym miała zakwasy?
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
mi mąż na razie życzenia złożył, a prezent ma byc później
i daje mi rękę na brzuch i mówi "może tam druga kobieta siedzi"
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was kobietki! DZIŚ NASZ DZIEŃ!
![]() ![]() ![]() ![]() inwersjaWszystko się ułoży,nie martw się Wiem,że czasem cięzko pozytywnie myśleć,ale musisz to zrobić dla maluszka ![]() tancerka ale się cieszę z Twojej wizyty!!! ![]() ![]() Wrzucaj fotki ![]() Zjadłam już jabłko i mandarynkę... pomysłu na śniadanie BRAK
|
|
#3600 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a ja durna przyzwyczajona do Lux Medu gdzie ide na godzinkę i czekam max 10min i to tylko dlatego, że przychodzę za wcześnie. ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
ja ostatnimi czasy nie mam apetyt, wczoraj sniadanie o przed 12h zjadłam, potem ok 17h obiad z mezem jak wrocil z tyry. no i nieszczesnych chipsow wieczorem podjadłam. dzis zamierzam isc do sklepu i licze na to,ze ryby będą. dawno ich nie jedlismy. kotletów juz nie zdzierże.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-08 o 08:39 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

mąż się śmiej, że normalnie wykwintne danie
Nagorsza jest tęsknota. No ale trzeba przeżyć
dzisiaj była głównie wizyta, analiza moich wyników, samopoczucia itp ale lekarz i tak machnął mi szybkie usg
moja dzidziunia przez ostatnie 2 tygodnie podwoiła swoją wielkość i ma już szalone 34,5 mm 

Wiem,że czasem cięzko pozytywnie myśleć,ale musisz to zrobić dla maluszka