|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: naanahanae i lesyeux przechodzą na dietę:)
Cytat:
jego sie pije. Powiem, ze smak jest po prostu wstretny. Nic nie daje jego popicie. Najlepiej wymieszac np. z mlekiem. On chyba osadza sie w zoladku, bo pozniej odbija sie przez caly szien. Blee. 100ml kosztuje ok 32 zl. D nabycia w herbapolu ale tak jak jest napisane: stanowi ważny element diet odchudzających. Ma za zadanie regujacie procesow trawienia.
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
eeeeee to ja pewnie nie mogę bo jestem na antykonceptach
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczęta
![]() ja nadal choruję to mi daje świetny pretekst to tego żeby się pobyczyć- zwolnienie lekarskie- wreszcie mam ferie ![]() a choroba też mi służy ;P nie mam tego smoczego apetytu ![]() ostatnimi czasy żywię się tylko jogurtami (jetem na antybiotykach więc to jest jak najbardziej wskazane) zupą ogórkową i sałatką z cykorią, kurczakem bananem rodzynkami i curry mniamniuśna chce ktos przepis?nie jest "ciężka" ![]() papa
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
naan, pewnie pyszne
Ja dzis wszamala dwa batony (tak, wiem nie powinnam, ale nic rano nie jadlam a bylam glodna, ale 480kcal nie powinno mi zaszkodzic ) i ryz z kurczaczkiem, cykoria, kukurydza, groszkiem, ananasem i curry (840 kcal). Tak wiec dziennego zapotrzebowania (ok 1500 kcal) jeszcze nie przekroczylam Jakbym miala ochote pozniej zjesc jakas mala kanapeczke to bede mogla to zrobic z czystym sumieniem ![]() Po tygodniu: Waga: 68,5 kg (1,5 kg mniej % tluszczu: 29,5 (2,1% mniej % wody: 48,4 (1,4% wiecej
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
No to jeśli bierzesz pod uwage tylko pierwszą fazę to niestety możesz kogos wprowadzić w błąd mówiąc że ta dieta jest restrykcyjna, albo co gorsze niezdrowa.
Pierwsza faza jest wstępem do diety i ma konkretny cel i niestety trzeba sie z tym pogodzić. A co do efektow 8 kg mniej Pozdrawiam Was sedecznie
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
kurde.... niewiem co i jak ale czuje sie jak BOMBA ;-(( bylam chora 5 dni lezalam w domu, zaczelma troche podjadac i teraz SZOK ;-( ;-( nie moge no.... mam 3 razy wikeszy brzuch dupe i NOGI ;-( załamana jestem..mma dość... ;-( jezuu..dlaczego inni jedza jedza co chca a my... musimy sie meczyc ;-( to nie fer... pozatym idzie wiosna i lato , a ja dalej BOMBA pomocy..jezu.... ;-(( pozatym, mając 19 lat mam takie rozstepy na brzuchu jakbym urodzila juz 2 dzieci ;-(( SZOK, ;-(((( chetnei zamknelbaym sie w pokoju, i zajadala slodyczami... nie mam sily walczyc |
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Nioo ja po tygodniu zrzucilam dokladnie1,1 kg,nieduzio ale zawsze cos;D
Lesyeux,głowka do gory,kazda z nas ma czasem gorsze dni w szczególnosci w chorobie.Dzis sobie jescio pofolguj a od jutra marsz,zaczynamy od nowa!
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
lesyeux Postanowiłam że dorzucę i w tym wątku swoją wypowiedz widzę że może komuś jest potrzebna i może chociaż troszkę wesprze lub pomorze... nie wiem co dla Ciebie jest motywacją dla mnie to dziwne stała się sukienka
wiem to śmieszne zerwałam wtedy z chłopakiem ważyłam około 88kg :/ okropność przy 161 cm wzrostu poprostu tłuścioch nie oszukujmy się...szłam raz z mama i na wystawie wisiała sukienka piękna czerwona obcisła idealna :P powiedziałam że chciałabym taka albo chociaż zmieścić sie w taką... mama od jutra dieta i już ...stosowałam jej rygorystycznie wiem że nie zdrowo poszłam bo na 700kcal dziennie pozniej miałam problemy z włosami ale Tobie polecam diete 100-1200 kcal i nie poddawaj się dzisiaj waże 59,5 kg jestem z siebie dumna ale chce jeszcze kilka kilo w doł wiec nie łam się nie obżeraj sie tymi słodkościami przy każdej załamce boone Ci nie pomagają a wrecz odwrotnie...pozdrawiam i życzę wytrwałości
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
VIRIS skończmy już temat diety SB.
ja nie jestem z niej zadowolona i nikomu jej nie polecam, nawet będe odradzać i nikt mnie do niej nie przekona. pierwsza faza jest moim zdaniem nie zdrowa a mam wykształcenie biologiczne więc wiem co mówię. 1 faza jest nieodłączną częścią tej diety więc nikogo nie wprowadzam w błąd. jak to mówią zdrowe jedzenie to zdrowe jedzenie. więc nie przekonuj mnie bo mnie nie przekonasz, a mam prawo do wyrażania swojej opinii. zwłaszcza że nie robię z gęby cholewy bo tę dietę wypróbowałam i naprawdę bardzo źle się przy niej czułam więc ją przerwałam. tobie odpowiada- ok, rozumiem i szanuję to. ale zdania nie zmienię. EOT aktualizacja: 1.Naanahanae CEL: -7 kg, minimum 6 cm,procent tłuszczu 27,37% chce zredukować do 19% JEST 2 KG MNIEJ (jeszcze 5), -3,76% TŁUSZCZU (jeszcze 4,61%) 2.lesyeux CEL:-35 kg JEST 4 KG MNIEJ (jeszcze 31) 3.ivi_c CEL:-7 kg JEST -2,4 kg (jeszcze 5,6 kg) 4. Viris CEL:-19 kg JEST 8 KG MNIEJ (jeszcze 11) 5.ŚmigEłko CEL:-7 lub 8 kg 6. Jaga_2001 CEL: -14 kg JEST 1,5 KG MNIEJ (jeszcze 12,5), -2,1% TŁUSZCZU 7.Balbinka85 CEL: -5kg JEST 1,1 KG MNIEJ (jeszcze 3,9)
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Cie do niczego nie przekonuję. Po prostu stwierdzam fakty a nie sugeruje się tym że mi dieta nie pasuje czy pasuje.
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!!
Gratuluje sukcesów w odchudzaniu. Musze przyznac ze Wasze wyniki zmobilizowaly mnie do tego zeby zaczac sie odchudzac. Muszę!! Wzrost 166, a waga to 75 Już dłużej nie chce tak wyglądać, kiedys wazylam 58 kg a teraz , jakbym wazyla 60 to bylabym szczesliwaOd dziś koniec ze słodyczami, frytkami, pizza!! Zaczynam cwiczyc Pozdrawiam!!! |
|
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki za wsparcie ;-) |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki wiosna lato BIKINI !!!! dlaczego laski ktore nic nei robią by sexi wygladac bo sa szczuple cale zycie maja nam sptrzatnac z przed nosów swietne rybaczki, stroje kapielowe, sexi stringi, klapeczki, bluzeczki !! ;-) mamy czas by teraz ostrooo pracowac, juz czuje zapach lata.. robi sie coraz cieplej ;-)) CHUDNIJMYyyyy ;-* UDa sie nam .. ;-)) pozdrawiam NIE DAMY SIE !!!!
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
witam was dziewczynki
jak wasze dietkowe poczynania?u mnie nawet dobrze bo nie mam czasu a później sił żeby jeść. jak nie zapomnę jutro się zważę. trzymam za was kciuki ![]() dopisuje nasza nową uczestniczkę ![]() aktualizacja: 1.Naanahanae CEL: -7 kg, minimum 6 cm,procent tłuszczu 27,37% chce zredukować do 19% JEST 2 KG MNIEJ (jeszcze 5), -3,76% TŁUSZCZU (jeszcze 4,61%) 2.lesyeux CEL:-35 kg JEST 4 KG MNIEJ (jeszcze 31) 3.ivi_c CEL:-7 kg JEST -2,4 kg (jeszcze 5,6 kg) 4. Viris CEL:-19 kg JEST 8 KG MNIEJ (jeszcze 11) 5.ŚmigEłko CEL:-7 lub 8 kg 6. Jaga_2001 CEL: -14 kg JEST 1,5 KG MNIEJ (jeszcze 12,5), -2,1% TŁUSZCZU 7.Balbinka85 CEL: -5kg JEST 1,1 KG MNIEJ (jeszcze 3,9) 8. molly83 CEL: -15kg trzymamy kciuki i czekamy na pierwsze efekty
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jak na razie wszystko stoi. Ciesze sie, ze nie idzie w gore
![]() Biore sie za siebie i to ostro. Zapisuje sie z kolezanka na aerobik i silownie
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Witaj , ciesze sie bardzo za do nas dołączyłaś molly83
CEL: -15kg trzymamy kciuki i czekamy na pierwsze efekty. ************************* ************************* ******** U mnie było tragicznie..ale motywuje się ponownie.. zobaczy się... dieta to bardzoo dużo wyżeczeń.. i to mnie najbardziej boli acha i to że efekty nie są z minuty na mintkę tylko z tygodnia na tydzień ************************* ************************* ****** " matura " polski ,biologia. angielski !!! trzymajcie kciuki,to już w maju !!! SZOK************************* ************************* ******* Buziaki zmykam baj baj baj ;-*** |
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
czy ja też mogę do Was dołączyć?? mam 162 cm i 71kg, chcę zrzucić 19 kg, jakby się dało to do sierpnia ważyć będę się co piątek - obiecuję i żadnej coca-coli, ani kropli, nawet nie będę myśleć o niej, już nie myślę -wcale
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
No to wykupilam sobie dzis karnecik na silke i fitness
Zaczyna od poniedzialku Ciesze sie, bo w karnet wliczona mam tez saune A to wszystko za 72 zl/miesiac czyli bardzo taniutko
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
aktualizacja:
1.Naanahanae CEL: -7 kg, minimum 6 cm,procent tłuszczu 27,37% chce zredukować do 19% JEST 2 KG MNIEJ (jeszcze 5), -3,76% TŁUSZCZU (jeszcze 4,61%) 2.lesyeux CEL:-35 kg JEST 4 KG MNIEJ (jeszcze 31) 3.ivi_c CEL:-7 kg JEST -2,4 kg (jeszcze 5,6 kg) 4. Viris CEL:-19 kg JEST 8 KG MNIEJ (jeszcze 11) 5.ŚmigEłko CEL:-7 lub 8 kg 6. Jaga_2001 CEL: -14 kg JEST 1,5 KG MNIEJ (jeszcze 12,5), -2,1% TŁUSZCZU 7.Balbinka85 CEL: -5kg JEST 1,1 KG MNIEJ (jeszcze 3,9) 8. molly83 CEL: -15kg trzymamy kciuki i czekamy na pierwsze efekty 9. doryta CEL: -19kg trzymamy kciuki i czekamy na pierwsze efekty no u mnie też stoi ale jakoś mnie to nie martwi. miałam się dzisiaj zważyć ale zapomniałam ;/ ja oczywiście zaszalałam i niecały tydzień po choróbsku rozchorowałam się ponownie. w nocy gorączka 39 z hakiem rano po polopirynce 38 zwolnienia już nie wezmę bo nie było mnie już cały tydzień na zajęcaich, poza tym jak przyjde do lekarza i okaże się że nie brałam przepisanych antybiotyków (nigdy ich nie biorę) to mnie rozniesie na strzępy. ja już tego pojąć nie mogę, nigdy nie chorowałam. raz na rok trafiał mi się katarek a teraz jestem chora o 4 miesięcy z 1-2 tygodniowymi przerwami. jaga rzeczywiście taniutko ten twój karnecik. ja mam na pływalnie. kupiłam go w grudniu i byłam 2 razy bo od grunia calay czas choruję. teraz byłam zdrowa przez tydzień to miałam zamiar zacząć biegać od niedzieli i chodzić na basen. całe szczęście karnet jest ważny do czerwca
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
na prośbę balbinki podaję przepis na sałatkę z cykorii i kurczaka.
jak się ją pierwszy raz sprubuje to się bydaje dość dziwna... ale później... poprostu szał ![]() 6 cykorii 1 banan pół cytryny 3 piersi z kurczaka (pojedyncze) 1,5 łyżki ghee (sklarowanego masła) - wysterczy normalne masło 3 łyżki curry 40 g dużych rodzynek (ok. 2 łyżki) 1 łyżka migdałów bez skórki 2 pomidory 6 łyżek śmietany 18% 1 mini kostka przyprawowa Czosnek Knorr pęczek szczypiorku sól, pieprz Sałatka indyjska z cykorią To jest taka zaskakująca słodko-gorzka sałatka, którą robi się naprawdę w kilka minut. Kurczak jest bardzo delikatny, bo smaży się go w ghee (indyjskim sklarowanym maśle). Cykoria z kolei daje taki lekko cierpki smak, żeby nie było za słodko, a pomidory i szczypiorek super kontrastują z bananem i rodzynkami. Można ją jeść od razu, kiedy kruchutkie kawałki kurczaka są jeszcze ciepłe. Albo można ją odstawić do lodówki, żeby wszystkie smaki się super przegryzły. Dla 4 osób Czas przygotowania: 10 min Jak to zrobić: 1. Pokrój cykorię w cienkie paseczki (jeśli zaczniesz kroić od strony listków, cykoria nie będzie taka gorzka). Wrzuć do dużej miski. 2. Obierz banana i pokrój go na ukos w talarki. Dodaj do cykorii i skrop cytryną. Wymieszaj. 3. Piersi pokrój w grubą kostkę. 4. Na patelni rozgrzej 1,5 łyżki ghee, dodaj łyżkę curry i piersi kurczaka. Smaż, ciągle mieszając, aż będą rumiane. 5. Przełóż kurczaka do miski z cykorią. Dorzuć rodzynki. 6. Posiekaj migdały. Pomidory pokrój w ósemki. Dodaj wszystko do miski. 7. W oddzielnej miseczce wymieszaj śmietanę z 2 łyżkami curry. Wkrusz mini kostkę przyprawową, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. 8. Wlej sos śmietanowy do reszty składników. Grubo posiekaj szczypiorek i posyp nim sałatkę. Dobrze wymieszaj. Dodaj sól i pieprz do smaku. Przykryj folią i wstaw do lodówki, żeby smaki się przegryzły. dziewczynki. ja jej wogóle nie dosalam ani nie dopieprzam. tylko jak już wezme sobie na talerzyk to przyprawiam kilkoma propelkami magi knora (!). wam też radzę przy pierwszym przygotowywaniu nie dosalać. myślę że najpierw trzeba się do niej przyzwyczaić a później szukać swojego smaku.
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa!
Właśnie się ważyłam ![]() jest cudownie jest wspaniale ![]() wskazówka po lewej stronie 50-tki. ostatni raz widziałam ją po lewej stronie 50 tki 5 lat temu !!! odchudzałam się już z milion razy i nigdy nie udało mi się przekroczyć 50tki... a 5 lat temu ważyłam 45 kg i nosiłam TYLKO rozmiar S. teraz noszę S lub M. 49 kg ![]() jak to cudownie wygląda. wystarczy że schudnę do 46-47 kg i będzie sczerze mówiąc to troszkę się tego spodziewałam. w ciągu ostatnich 2 dni zjadłam 1 parówkę, 1 kromkę chleba 2 łyżki ziemniaków, 3 łyżki mizerii, 1 chochelkę pieczarkowej, i ze 4 łyżeczki torta na urodzinach babci... a no i 1 twiksa i pół baunty wiem że to bardzo mało. zdziwiłabym się gdyby przekroczyło to łączne 1000 kcal. ale ja poprostu nie mam apetytu. to co zjadłam to i tak na siłę. te batony wciągnełam żeby dostarczyc sobie łatwej energii. wszystko smakuje tak jakby wogóle nie miało smaku. takie...trocinki. no dziewczynki wklepałam obwody na mój profil na fit to gether i... jestem już stanowczo fit procent tłuszczu 21,81 % (fit 21-24) spadek o 3 procent potraciłam po 2-3 cm w obwodach. teraz w pasie mam 63.5 jak zaczynałam miałam 67.bioderka też mi zeszło- 4 cm. nawet mój TŻ to zauważył. powiedział że coś mam mniejszą pupkę :P "od dziś po domu chodzisz bez spodni" ![]() w łydce zbiłam 1 cm. fajnie bo miałam zawsze problem z kupnem wysokich butów. mała stupka 36 rozmiar i 35 cm w najszerszym miejscu na łydce. oj dziewczynki ale się cieszę ![]() bez was nie doszłabym do tego ![]() ale.... dalej walczymy.
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
no i jeszcze aktualizacja:
1.Naanahanae CEL: -7 kg, minimum 6 cm,procent tłuszczu 27,37% chce zredukować do 19% JEST 3 KG MNIEJ (jeszcze 4), 3.5 cm mniej, -5,56% TŁUSZCZU (jeszcze 2,81%) 2.lesyeux CEL:-35 kg JEST 4 KG MNIEJ (jeszcze 31) 3.ivi_c CEL:-7 kg JEST -2,4 kg (jeszcze 5,6 kg) 4. Viris CEL:-19 kg JEST 8 KG MNIEJ (jeszcze 11) 5.ŚmigEłko CEL:-7 lub 8 kg 6. Jaga_2001 CEL: -14 kg JEST 1,5 KG MNIEJ (jeszcze 12,5), -2,1% TŁUSZCZU 7.Balbinka85 CEL: -5kg JEST 1,1 KG MNIEJ (jeszcze 3,9) 8. molly83 CEL: -15kg trzymamy kciuki i czekamy na pierwsze efekty 9. doryta CEL: -19kg trzymamy kciuki i czekamy na pierwsze efekty
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Naanahanae gratuluje
![]() Mi waga nie spadla niestety ale centymetrowych pomiarow jescio nei robilam moze sprobuje ![]() I dziekuje za przepisik ![]() Swoim entuzjazmem dodalas mi motywacji. Gratulacje jeszcze raz
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
dzięki
![]() poprostu jeszcze nigdy nie udał mi się przekroczyć "magicznej liczby 50". a jak będzie 47 to już w ogóle zwaruję ależ mi to dodało kopa ! a tak wogóle to czuje sie juz troszkę lepiej. smoczego apetytu jeszcze nie mam, ale zjadłam pożwyne śniadanie i prawie obiad
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
molly83 oraz doryta
miło ze zaczynacie dietkę . Szczerze przyznam ze te 4 kg co mi ubyło chyba powróciło... jak zmora... powinnam dostać porządne lanie ; - ( zawsze tak mam wytrzumuje troche i tyje , chudne tyje chudne tyje SZOK NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEE pomocy nic nie robię tylko JEM dziewczyny wy narazie nie macie efektów bo zaczełyście dopiero mniejmy nadzieję że zmotywuję się i zaczne od NOWA tak jak wy doryta oraz molly83 jak się zawziełyście by walczyś z KG ??? kilgramami ?? ************************* ************************* ***** ja uciekam jutro wyjazd do częstochowy przed maturą ;-) wstaje o 3.30 raniutko ide spać. Kolorowych Snów dziewczyny
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
teraz mozecie zerknąć kto się kryje za nickiem lesyeux ;-) moje real foto ;-P buziaki ******************* zmykam lulu |
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ladne zdjatko aczkolwiek nei da sie powekszyc albo nie umiem
![]() Ja swoje moge Wam mailikiem przeslac bo z Avatarem mam wciaz problemy:/ Lece wszamac jakas warzywna kanapeczke bo meni duuuzio nauki dzi sczeka ech. Dobranoc
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Was w ten paskudny dzionek
ja miałam zważyć się w piątek ale nie wytrzymałam i zrobiłam to dzisiaj, niestety nie ubyło mi nic (dokładnie 71,6) w związku z tym od dzisiaj wprowadzam modyfikacje do mojej diety - całkowite zrezygnowanie z pieczywa (zamiast tego peczywo chrupkie), jeśli tłuszcze to tylko oliwa, mniej owoców (wbrew pozorom są bardzo kaloryczne) na rzecz warzyw, wyeliminowanie produktów z dodatkiem cukru - zobaczymy jakie efekty to przyniesie Cytat:
a masznie mogłam się powstrzymać masz rację, na razie nie mam efektów ale się NIE PODDAJĘ i nie powracam do starych nawyków tylko dlatego, że nie chudnę - jestem cierpliwa, wprowadzam zmiany do diety i więcej się ruszam, aby te efekty były Pozdrawiam
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
u mnie wszytsko ok jem sobie i jem sobie ((( lipa............. brzuch coraz wiekszy kurde bela jak ja jestem głupia baba- pzrepraszam za to że tak łatwo dałam sie złamać tym smakołykam jak chipsy,batony itp. inaczej się nie nazwę głupia lesyeux mam takie naewy ze tak sie wyłamałam.. czas pokaże waga 94 kg ;-( umiar umia w jedzeniu tzreba zamienić korytko na talerz ![]() buziaki papa ************************* * zajrze tu w niedziele baj baj |
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie dalej wszystko stoi w miejscu...
aLe mysle, ze po okresie wskazowka ruszy w dol ![]() EDIT: A na fitnesie daja nam niezle w kosc. Niby miesnie brzucha mam rozcwiczone (a tu mam najwiecej tluszczu), zakwasiki sa ale leciutkie tak nogami ledwo przebieram Szkoda, ze nie widzieliscie mojej kumpeli, ta to ledwo chodzi. Wczoraj wogole nie dala rady sie ruszac, a zajecia byly w poniedzialek... Dzis nie cwiczyla, poszla tylko na saune... Uwazam, ze dobrze zrobila, bo nie dalaby rady
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.

Powiem, ze smak jest po prostu wstretny. Nic nie daje jego popicie. Najlepiej wymieszac np. z mlekiem. On chyba osadza sie w zoladku, bo pozniej odbija sie przez caly szien. Blee. 100ml kosztuje ok 32 zl. D nabycia w herbapolu 

(tak, wiem nie powinnam, ale nic rano nie jadlam a bylam glodna, ale 480kcal nie powinno mi zaszkodzic
(840 kcal). Tak wiec dziennego zapotrzebowania (ok 1500 kcal) jeszcze nie przekroczylam
Jakbym miala ochote pozniej zjesc jakas mala kanapeczke to bede mogla to zrobic z czystym sumieniem
kurde.... niewiem co i jak ale czuje sie jak BOMBA ;-((
bylam chora 5 dni lezalam w domu, zaczelma troche podjadac i teraz SZOK ;-( ;-( nie moge no.... mam 3 razy wikeszy brzuch dupe i NOGI ;-( załamana jestem..mma dość... ;-( jezuu..dlaczego inni jedza jedza co chca a my... musimy sie meczyc ;-( to nie fer... pozatym idzie wiosna i lato , a ja dalej BOMBA pomocy..jezu.... ;-(( pozatym, mając 19 lat mam takie rozstepy na brzuchu jakbym urodzila juz 2 dzieci ;-(( SZOK, ;-(((( chetnei zamknelbaym sie w pokoju, i zajadala slodyczami... nie mam sily walczyc 

Już dłużej nie chce tak wyglądać, kiedys wazylam 58 kg a teraz 

miło ze zaczynacie dietkę . Szczerze przyznam ze te 4 kg co mi ubyło chyba powróciło... jak zmora... powinnam dostać porządne lanie ; - (