Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 22:45   #3901
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Uciekam spać.Do jutra żabcie Kolorowych snów
Stary 2013-03-07, 22:50   #3902
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
mój kaszel mnie wykończy... postanowiłam kupić inhalator, ma któraś ?? możecie coś polecić ??
potem dla dzidzi się przyda, a teraz mamusia bedzie się leczyć
ja mam ten model, zadowolona jestem, może dla astmatyka, który inhaluje się codziennie by nie wydolił, ale przy przeziębieniach daje radę - małego szybko wyciągnął z 3 zapaleń oskrzeli
http://allegro.pl/inhalator-soho-mid...076896767.html

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Idę oglądać CSI Miami... jeszcze mi zostało ok. 30 odcinków

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 23:08   #3903
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Już dawno się z Wami pożegnałam, ale coś spać mi się nie chce

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
no i mamy siusiaka a miesiac po porodzie bedziemy na weselu podpowiedzcie mi co moge ubrac takiemu malemu??
my jeszcze płci nie znamy ale też idziemy na wesele ok. 6 tyg. po porodzie i też się zastanawiam w co by dziecię ubrać na tą okazję gdyby był chłopak

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Witam po "stu latach" nieobecności. Niestety nie mam możliwości, być tutaj non stop i na bieżąco

We wtorek byliśmy na badaniach prenatalnych- drugich. Na 100% potwierdzona córeczka chyba trzech lekarzy się nie pomyliło mamy filmik z całego USG i fotkę z 3d. Mała ma 470gram, długości już w tym tyg nie podają. Fikała strasznie,cały czas miała nogi na głowie trudna pacjentka się trafiła, Panu doktorowi Wszystko jest w jak najlepszym porządku w drodze do domku zaszaleliśmy, kupiliśmy mój wymarzony wózek i fotelik samochodowy stoi w pokoju i już nie mogę się doczekać spacerów
Pozdrawiam Wszystkie Mamusie
Super fajnie, że się księżniczka potwierdziła

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 23:45   #3904
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Witam po "stu latach" nieobecności. Niestety nie mam możliwości, być tutaj non stop i na bieżąco

We wtorek byliśmy na badaniach prenatalnych- drugich. Na 100% potwierdzona córeczka chyba trzech lekarzy się nie pomyliło mamy filmik z całego USG i fotkę z 3d. Mała ma 470gram, długości już w tym tyg nie podają. Fikała strasznie,cały czas miała nogi na głowie trudna pacjentka się trafiła, Panu doktorowi Wszystko jest w jak najlepszym porządku w drodze do domku zaszaleliśmy, kupiliśmy mój wymarzony wózek i fotelik samochodowy stoi w pokoju i już nie mogę się doczekać spacerów
Pochwalisz się fotkami z usg?

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ja mam ten model, zadowolona jestem, może dla astmatyka, który inhaluje się codziennie by nie wydolił, ale przy przeziębieniach daje radę - małego szybko wyciągnął z 3 zapaleń oskrzeli
http://allegro.pl/inhalator-soho-mid...076896767.html
Inhaluje się nim jakieś leki? Sorki za głupie pytanie,ale pierwszy raz taki widzę

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a mi jakoś tak...smutno.

Nawet nie wiem czemu.
Polecam na smutki głaskanie kota albo ulubioną muzykę-mi ostatnio te dwie metody pomagają.

Dziewczyny, czy któraś z was ma lub miała może ból zlokalizowany na środku klatki piersiowej? Tak pomiędzy piersiami? Ja już trzy razy taki miałam w czasie ciąży i się zastanawiam co to jest,czy jakiś upierdliwy nerwoból czy coś gorszego... Miałam tak już przed ciążą parę razy (ale w odstępach raz na pół roku czy rok),a teraz występuje coraz częściej. Trwa to z 10-15 min i czuję taki jakby mocny,długi i bolesny skurcz, na chwilę ustępuje a potem znów...
Stary 2013-03-08, 06:15   #3905
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:

Super, że córeczka jest zdrowiutka I za zakup wózka

Odnośnie stroju na wesele. My mamy 3 dni po tp Więc raczej nas nie będzie, chyba, że mały urodzi się wcześniej to może do kościoła zajrzymy. U nas na weselu ubrali jednego maluszka bosko. Fakt, że już starszy, bo zaczynał chodzić, ale wyglądał super. Miał białą koszulkę i jeansy na szelkach. Do tego kaszkiet odwrócony daszkiem w tył. Efekt retro, coś jak na zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kaszkiet.jpg (21,8 KB, 15 załadowań)
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 06:19   #3906
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Inhaluje się nim jakieś leki? Sorki za głupie pytanie,ale pierwszy raz taki widzę
można nim podawać wszystkie leki przeznaczone do inhalacji - poza tłustymi olejkami eterycznymi (tych chyba żadnym nebulizatorem nie można). My standardowo podajemy tą drogą sól fizjologiczną, Mucosolvan do inh. przy mokrym kaszlu, przy zapaleniu oskrzeli mały miał Pulmicort z lekiem p/zapalnym.

aaaaaaaaa - dzień dobry!!!

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 06:51   #3907
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
a mi jakoś tak...smutno.
Dziś jeden ze szczęśliwszych dni w Twoim (dotychczasowym) życiu ))
Cytat:

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
my jeszcze płci nie znamy ale też idziemy na wesele ok. 6 tyg. po porodzie i też się zastanawiam w co by dziecię ubrać na tą okazję gdyby był chłopak
Zabieracie takie maluchy na wesele? Nie boicie się, że będzie dla nich zbyt głośno?
My mamy zaroszenie na wrzesień i mam mieszane odczucia, ale Maluch chyba zostanie z Babcią... ewentualnie zabierzemy Babcie ze sobą bo to spory kawałek od nas... I nawet jakby Babcia dzwoniła czy coś to nie dalibyśmy rady szybko wrócić
Cytat:
aaaaaaaaa - dzień dobry!!!
Dobry, dobry

Ja już nawet po spacerze z psem
Już mu się dziś bardzo chciało

za dzisiejsze wizyty, szczególnie te połówkowe!
No i uśmiechu w ten mokro-deszczowy dzień kobiet

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 06:52   #3908
shestiger
Rozeznanie

Dzień dobry i wszystkiego dobrego paniom i panienką w brzuszkach z okazji naszego święta

magdalennne- na własną rękę nic nie biorę a lekarz na razie nic nie przepisał..czeka chyba co powie internista i gastrolog.

Ja dziś idę z córą do lekarza bo jej te biegunki nie ustają zabardzo i już mnie to martwi że tyle czasu

Rozmawiałam o 6 z tż przez telefon i pierwsze co życzenia złożył z okazji dnia kobiet więc pamiętał
Będzie dzisiaj późnym wieczorem albo jutro po południu zależy czy w sobote pracuje, mamy zaplanowaną niedzielę na jakiś spacerek we dwoje po parku Śląskim, wyjście do Zielonej Doliny na naleśnika z kurczakiem którego dawno nie jadłam a uwielbiam a potem wyskoczył ze by chciał pooglądać ciuszki itd więc myślę że zajedziemy do silesii. Mała w tym czasie będzie u 2 dziadków, spędzimy z nią wspólną sobotę a niedzielę chcemy mieć dla siebie póki jeszcze 2 bąbelka na świecie nie ma

Tak samo tż chciał mnie za tydzień zabrać do Bejsc gdzie mieszka jego biologiczna mama i cała reszta, ale mama wyskoczyła że chce NAS mieć na święta Wielkanocne czyli jedziemy tam na aż 5 dni oO. Dowiedziała się też jak traktowała nas Czarownica i powiedziała że jak tylko załaduje sobie konto w telefonie to ona sobie z nią pogada

Podsumowując : Wszystko idzie w dobrym kierunku a maluszek już wstałi kopie mnie w brzuszek^^ ranny ptaszek

eDIT :Czerwony balonik - raczej nerwoból ale ekg nie zaszkodzi więc śmigaj do rodzinnego

Edytowane przez shestiger
Czas edycji: 2013-03-08 o 06:53
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 06:57   #3909
dzoan
Zakorzenienie

Witam z rana Wczoraj nie dałam rady zajrzeć. Zaraz poczytam o czym pisałyście i jak tam wczorajsze wizyty przebiegły
Na dworze paskudnie i deszczowo..blee

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 07:06   #3910
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Witam z rana Wczoraj nie dałam rady zajrzeć. Zaraz poczytam o czym pisałyście i jak tam wczorajsze wizyty przebiegły
Na dworze paskudnie i deszczowo..blee
He he he warunki mamy takie jak nasze dzieci w brzuszkach prawie
Ciemno i mokro... tylko z tą różnicą, że one mają ciepło

Mały
Stary 2013-03-08, 07:14   #3911
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Trafne spostrzeżenie siostro wizażystko

Tak w ogóle to Wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet!! ...jakby Wam, któryś cham życzeń nie złożył

Stary 2013-03-08, 07:16   #3912
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Trafne spostrzeżenie siostro wizażystko

Tak w ogóle to Wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet!! ...jakby Wam, któryś cham życzeń nie złożył
Ja z moim sie w drzwiach minęłam... ja wracałam z psem, a on wychodził do pracy, więc na razie mu wybaczam... ale wieczorem dostanie po twarzy

Mały
Stary 2013-03-08, 07:41   #3913
lachryma
Zakorzenienie

dzien dobry w nasze wspolne swieto
Stary 2013-03-08, 07:45   #3914
shestiger
Rozeznanie

Ja sklerotyk chciałam jeszcze spytać czy wiecie czy do karty ciąży jak wpisują grupę krwi ojca dziecka to czy musi to być potwierdzone papierkiem z badania?czy wystarczy im powiedzieć?
Bo mój ma b rh + a ja 0 rh- i tu się właśnie martwie jak z tym konfliktem lekarz wie o tym a mimo wszystko nie dał mi na badanie czy już jest konflikt
O czy wiecie ile to kosztuje?
Stary 2013-03-08, 07:46   #3915
idzia111
Zakorzenienie

Dzień Dobry Babeczki!
Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy któraś z was ma lub miała może ból zlokalizowany na środku klatki piersiowej? Tak pomiędzy piersiami? Ja już trzy razy taki miałam w czasie ciąży i się zastanawiam co to jest,czy jakiś upierdliwy nerwoból czy coś gorszego... Miałam tak już przed ciążą parę razy (ale w odstępach raz na pół roku czy rok),a teraz występuje coraz częściej. Trwa to z 10-15 min i czuję taki jakby mocny,długi i bolesny skurcz, na chwilę ustępuje a potem znów...
Jeśli chorujesz to lepiej skontrolować to u lekarza rodzinnego, niech posłucha płuc. Jednak może to być od kręgosłupa. Nie masz żadnych problemów/ wady postawy czy coś? Ciąża mocno obciąża kręgosłup i w klatce piersiowej może boleć. Ja mam takie bóle, że czasami ciężko oddychać, a nie jest to od płuc. Miałam tak przed operacją na kręgosłup, potem było ok., a w ciąży wróciło

Cytat:

shestiger tak na gębę nie powinni brać pod uwagę grupy krwi. Można przecież zapomnieć czy pomylić się. To jest zbyt istotne, zeby tak sobie ufać na 100%. Ja z tż robiliśmy już wcześniej badania na gr krwi, żeby samemu zobaczyć czy mamy konflikt. Na szczęście nie, bo istotny jest tu wskaźnik rh, ja mam +, a tż -. Konflikt jest przy sytuacji odwrotnej. Pokazałam swoje wyniki i tż, mnie wynik powtórzono i jak wyszło, że nadal mam + (czyt. wcześniej lab się nie pomylił) to gin zakończył badania. Około 28 tc powtórzy, żeby zobaczyć czy przeciwciał organizm nie wytworzył.

Mi mówił, że jak jest u kobiety - a u mężczyzny + to jest to konflikt. Tylko w dzisiejszych czasach podaje się jakieś zastrzyki i to nie zagraża dziecku.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-08 o 07:54
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 07:54   #3916
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Wszystkiego najlepszego kobietki!!!!!!)))))))))

i Dzień dobry

Wczoraj padłam, tak mnie ten tydzien już umęczył..
Cytat:

Praca napisana?
1/3 i jeszcze dwa weekendy. Wczoraj wysłałam to, co mam, ale w tygodniuto srednio mam siły na pisanie. W weekend zaplanowałam caly na pisanie, już nawet się cieszę, że w szkole rodzenia nauka masażu bo mąż obiecała że w weekend tym bardziej pocwiczy na mnie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
BOZE JESTEM POLMOZGIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NIE 4MYPASSION, TYLKO YSW

aleee nie uciekaj... wracaj..! każdemu może sie zdarzyć
ale tak btw to i tak się zastanawiam co z 4mypassion i jej blizniakam...

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
No więc moja relacja z wizyty
dołączam do NIEBIESKICH, awięc synek )
sprawdziło się to co przypuszczałam na samym początku dopiszcie mnie proszę
co do samej wizyty to jak wspominałam wcześniej to białko mam duże, a więc może to świadczyć o tym, że za dużo tłuszczów w mojej diecie, mam je ograniczyć i powtórzyć wynik jeszcze raz za tydzien aa i jeszcze mam zrobić bad próby wątrobowe i zadzwonić do niego z wynikiem, nie wiem co to jest i boje sie czy oby wszystko jest ok ;/
no i od początku ciazy 6 kg przybrałam ;/ teraz 3 kg w ciagu miesiaca ;/ nie no jak tak dalej pojdzie to ja nie wiem bardzo martwie sie moja waga, musze naprawde ograniczac sie, a wydawalo mi sie, ze nie jem duzo, no ale siedzenie w domu robi swoje
Gratulacje!!) nie wiem czy Cie to pocieszy, ale dzisiaj rano weszłam na wagę (zakupioną wczoraj) i w miesiąc 3,5 kg... czyli 8kg do przodu..
Neni gonie cię

Cytat:
my już PO - pierwsza rozmowa o tym skąd się wziął dzidziuś w brzuchu za nami - chyba w styczniu padło pytanie. A że ja z Norbusiem rozmawiam o wszystkim, o co zapyta, to powiedziałamu, że bardzo z tatusiem chcieliśmy drugiego dzieciaczka i tatuś mocno przytulił mamusię i włożył ziarenko do mojego brzuszka i teraz z tego ziarenka rośnie maluszek Mały usatysfakcjonowany.
To było łatwiejsze niż rozmowa o śmierci i starości w wieku... 2 lat i 9 miesięcy (wizyta w Dolinie Dinozaurów w Chorzowskim ZOO pchnęła temat - wymierania = umierania)

gratulacje!
b.fajnie mu wytłumaczyłaś, a jak poradziłaś sobie z wymieraniem/umieraniem?

Cytat:
Napisane przez majamon Pokaż wiadomość
cześć Kuleżanki!!!!!!!!!
nie było mnie sto lat, ale podczytywałam Was i jestem nawet w miarę na bieżąco, co jest nie lada wyzwaniem - telefon mi padał co chwilkę Miałam problemy z synem,mimo, że się jeszcze nie urodził, a już daje po garach ))) ale przynajmniej już wiem, w którym szpitalu będę rodzić (w Narutowiczu, krakowianki będą wiedzieć )
teraz mam takie bolące bóle brzucha, że prawie ciągle leżę, nabawię się chyba odleżyn...
a tak poza tym to cieszę się bardzo z wszystkich udanych wizyt i rozpoczętych tygodni i nie wiem skąd Wy bieżecie siłę na sprzatania/gotowania czy... remonty drzwi (!!!!!) - ja nie mogę wstać z łóżka
odpoczywaj dużo potem nie będzie czasu:P odzywaj się od czasu do czasu

Cytat:
a mi jakoś tak...smutno.

Nawet nie wiem czemu.

eeee uszy do góry! co tu się smucić... piątek!!! i panowie dzisiaj będą wyjątkowo mili szkoda że tak nie zawsze...

a tak mi się przypomniało, wczoraj na bramie wjazdowej do mnie pracy, wyskakuje pan ochroniarz (zreszta bardzo lubiany) z pudelkiem ptasiego mleczka i czestuje zyczac wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet, i on przeprasza ale jutro (tzn juz dzisiaj) nie bedzie w pracy i dlatego teraz sklada zyczenia i tak każdej kobiecie w firmie) boski!
Cytat:

gratulacje! super ze coreczka potwierdzona, przydadzą się żony dla naszych synow) i fajne zakupy

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Super, że córeczka jest zdrowiutka I za zakup wózka

Odnośnie stroju na wesele. My mamy 3 dni po tp Więc raczej nas nie będzie, chyba, że mały urodzi się wcześniej to może do kościoła zajrzymy. U nas na weselu ubrali jednego maluszka bosko. Fakt, że już starszy, bo zaczynał chodzić, ale wyglądał super. Miał białą koszulkę i jeansy na szelkach. Do tego kaszkiet odwrócony daszkiem w tył. Efekt retro, coś jak na zdjęciu
bardzo fajna stylizacja))

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 07:57   #3917
Guuusiaa
Zadomowienie

Dzień Doberek

Wszystkiego Najlepszego w Nasze Święto Drogie Panie

U mnie nuuuuuuuuda ... Pogoda się popsuła
A byłam umówiona na plażowo- nadmorski spacer

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 07:58   #3918
idzia111
Zakorzenienie

A ja się pochwalę, że tż czekał do północy i złożył mojej mamie życzenia, dał prezent, złożył też mi śliczne życzenia, dostałam bukiet róż i cuuudownego buziaka

A Wam ja daję : roza::r oza:
Stary 2013-03-08, 08:02   #3919
shestiger
Rozeznanie

No właśnie wiem że jakieś zastrzyki, tylko konflikt musi być potwierdzony bo same czynniki rh o nim nie przesądzają bo dziecko może mieć rh- po mamusi^^ mam nadzieję że w najbliższym czasie to sprawdzi mój gin. Tż będzie załatwiał wolne aby być ze mną na usg połówkowym^^
Stary 2013-03-08, 08:02   #3920
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
1/3 i jeszcze dwa weekendy. Wczoraj wysłałam to, co mam, ale w tygodniuto srednio mam siły na pisanie. W weekend zaplanowałam caly na pisanie, już nawet się cieszę, że w szkole rodzenia nauka masażu bo mąż obiecała że w weekend tym bardziej pocwiczy na mnie

a tak mi się przypomniało, wczoraj na bramie wjazdowej do mnie pracy, wyskakuje pan ochroniarz (zreszta bardzo lubiany) z pudelkiem ptasiego mleczka i czestuje zyczac wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet, i on przeprasza ale jutro (tzn juz dzisiaj) nie bedzie w pracy i dlatego teraz sklada zyczenia i tak każdej kobiecie w firmie) boski!
Fajnie mieć takiego męża
Mój mówi tylko, że on nie umie masować, a jak ktoś nie umie to nie powinien tego robić bo może tylko zrobić krzywdę... Tym sposobem nie mam co liczyć na jakiś masażyk

A Pan Ochroniarz po prostu boski!!!!

Mały
Stary 2013-03-08, 08:05   #3921
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

idzia: ale zaplusował)

Shestiger:dziwie się, że nie wysłał cie na badania, albo chociaż nie zażądał dokumentów potwierdzających grupę krwi. U mnie przy Rh- musiałąm zrobić badania na przeciwciała, i pewnie jeszcze dwa razy powinnam je powtórzyć. A na najbliższą wizytę musze w końcu donieść badanie krwi męża, bo lekarz chce miec na papierze, a nie na gębę

dzisiaj kolejne zajęcia w szkole rodzenia, więc pewnie dopiero jutro rano do was zajrzę, albo jakoś z tel po pracy..

kurde ta waga trochę mnie przeraziła...

Margosia: do tego jest po szkole jubilerskiej i teraz naprawia mi bransoletkę, a wcześniej bardzo ważny dla mnie pierścionek i jak chce mu zapłacić to ucieka, słodkiego mówi że nie je a alkoholu nie pije. I co tu wymyślić? a z tym masażem to ma trochę Twój mąż rację... mojego to właśnie pani zaczęła uczyć, wiec nie może się wykręcić

Galeria pazurkowa:

Edytowane przez elaine-blath
Czas edycji: 2013-03-08 o 08:07
Stary 2013-03-08, 08:11   #3922
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Margosia: do tego jest po szkole jubilerskiej i teraz naprawia mi bransoletkę, a wcześniej bardzo ważny dla mnie pierścionek i jak chce mu zapłacić to ucieka, słodkiego mówi że nie je a alkoholu nie pije. I co tu wymyślić? a z tym masażem to ma trochę Twój mąż rację... mojego to właśnie pani zaczęła uczyć, wiec nie może się wykręcić
Taki to Skarb

A że ma trochę t\racji to się zgodzę, ale ja mu nie każe robić niewiadomo jakiego masażu... tylko tak żeby mi plecki trochę dłonią pomasował (nie ma słowa które by to oddało?:P)
Generalnie jest mistrzem wymówek ;>

Mały
Stary 2013-03-08, 08:11   #3923
dzoan
Zakorzenienie

mela1234 Gratuluję i super, że z wcześniaczkiem jest ok

shestiger Za wizytę

malaczarnakejt Trzymam kciuki, żeby teściowa szybko wyjechała Trzymaj się i bądź silna..Plusem jest, to, że przy niej nauczysz się cierpliwości i przy dziecku łatwiej będzie

Persephone niech te problemy gastryczne wreszcie odpuszczą.. Postaraj się o skierowanie, nie męcz się dłużej.

enlevee ja ze 2-3 lata temu stosowała dietę Dukana, dopiero później zaczęło docierac do mnie multum informacji jaka jest niebezpieczna. Schudłam na niej bardzo ładnie i mimo, ze kilka kg wróciło, to figura o niebo lepsza niż przed jej zastosowaniem. Tyle, że moja wersja tej diety była bezpieczniejsza, nie stosowałam się do niej w 100%.. np. zawsze jadłam białka i węglowodany.. zawsze warzywa dodawałam..nigdy samych tylko białek..

Neni1984 super..gratuluję Duży chłopak już!

Stary 2013-03-08, 08:15   #3924
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
No właśnie wiem że jakieś zastrzyki, tylko konflikt musi być potwierdzony bo same czynniki rh o nim nie przesądzają bo dziecko może mieć rh- po mamusi^^ mam nadzieję że w najbliższym czasie to sprawdzi mój gin. Tż będzie załatwiał wolne aby być ze mną na usg połówkowym^^
Zlecenie na badania krwi powinnaś dostać razem z pierwszym skierowaniem na wyniki. Ważne jest czy twój organizm wytworzył przeciwciała. To one są groźne dla maluszka. Jednak te sytuacje, które ja znam w większości kończą się zastrzykami.

Zrób badania krwi dla tż i sobie i będziesz wiedziała co i jak.
Stary 2013-03-08, 08:16   #3925
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z moim sie w drzwiach minęłam... ja wracałam z psem, a on wychodził do pracy, więc na razie mu wybaczam... ale wieczorem dostanie po twarzy
Pewnie szykuje coś na później

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Ja sklerotyk chciałam jeszcze spytać czy wiecie czy do karty ciąży jak wpisują grupę krwi ojca dziecka to czy musi to być potwierdzone papierkiem z badania?czy wystarczy im powiedzieć?
Bo mój ma b rh + a ja 0 rh- i tu się właśnie martwie jak z tym konfliktem lekarz wie o tym a mimo wszystko nie dał mi na badanie czy już jest konflikt
O czy wiecie ile to kosztuje?
Mój nie wie jaką ma grupę krwi i jego mama też tego nie wie
A gin nie kazał mu sprawdzić i wciąż w karcie nie ma grupy ojca wpisanej..hmmm..muszę się tym zainteresować......

Stary 2013-03-08, 08:17   #3926
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Dzień dobry Babeczki
Wszystkiego dobrego z okazji naszego świeta

U nas STRASZNA pogoda i sypie ŚNIEG!!!!
Synuś już mamusie skopał z okazji dnia kobiet Ma wyczucie chłopak

enlevee, dotkaaa, ita83 powodzenia

Ja wczoraj się umówiłam na połówkowe na 20.03 (na 21!!!) i zacznie mi się wtedy 24 tydzień zastanawiam się czy to nie za póżno. We wtorek mi gin powiedział, że mam na to 2 tygodnie więc chyba się mieszczę

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:18   #3927
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

A posiedzę z wami dłuzej.. wypiję jeszcze jedną herbatkę i dopiero do pracy...
Zimnooo, wieeje dzisiaj.. aż się nie chce nosa wychylić z domu

Margosia:
nooo pomiziać plecki może:P jak najbardziej! i stópki (oprócz kostek i pięty)

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-08, 08:20   #3928
rasha90
Raczkowanie

Dzień dobry w naszym wspólnym święcie

U Was też taka marna pogoda, czy tylko Toruń taki szary? Z dobrych rzeczy - temperatury brak, bóli wszelakich też, męczy katar i wszystkie możliwe mięśnie brzucha bolą od tego kaszlu

Odliczam już dni do tego USG w następnym tygodniu... trzymajcie kciuki za dziewczynkę
nadrabianie tych postów to zajęcie na pełen etat...
Stary 2013-03-08, 08:23   #3929
sarna405
Zadomowienie

Hej dziewczyny...Wszystkiego Naj w DNIU KOBIET
Dziś u mnie tak zimno i deszczowo, osłodzę sobię ten ponury dzień czekoladą którą dostałam na dzień kobiet, mąż mi kupił mega dużą jak przyjechał z pracy po nocce.
Co do grupy krwi męża nie mam wpisanej i chciałam zeby mi wpisali powiedzieli ze nie ma potrzeby

Co do tych robaczywych cukierków dostałam odp.

Informuję, że we wszystkich dotychczas zaistniałych i zdiagnozowanych tego typu przypadkach przyczyny leżały w niewłaściwym sposobie bądź miejscu przechowywania wyrobów. Aby móc wyjaśnić Pani zgłoszenie proszę o podanie adresu sklepu i daty zakupu, wagi wyrobu, numeru jego partii oraz okazanie paragonu zakupu. Proszę także o udostępnienie produktu do analizy. Nasz przedstawiciel odbierze próbkę w dogodnym dla Pani miejscu i terminie.
Proszę o podanie Pani adresu oraz numeru telefonu, który umożliwi mi bezpośredni kontakt z Panią.
Czy składała już Pani reklamację w miejscu zakupu?

Niestety ani paragonu nie mamy ani cukierka odrazu wyladował w piecu, wiadomo kto trzyma robaczywe cukierki!!!

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Mój mąż zna grupe krwi i ma wpisaną w książeczke bo jest CHONOROWYM DAWCĄ KRWI
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:25   #3930
rasha90
Raczkowanie

z wrzaskiem uciekłabym od takich cukierków

bo oni zawsze w takich sytuacjach myślą, że wszyscy trzymają te robale/spleśniałe coś/czy-cokolwiek-innego w domu aż oni zdecydują się coś z tym zrobić

raz wykładowca nam puścił w obieg paczkę z figami. Zaglądam do niej (parę osób już smacznie chrupało) a tam wielkie białe robale. Jakoś mniej 'smaczne' się zrobiły...

Edytowane przez rasha90
Czas edycji: 2013-03-08 o 08:26
rasha90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości