Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 19:05   #4831
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Współczuję . Ja w wieku 16-17 lat miałam okres po 40 dniach oczekiwania. Po czym w następnym miesiącu miałam po 12 dniach krwawienie . W momencie, gdy miałam zapisać się go ginekologa przeszło.

Teraz nie mam problemów z okresem. Ale pojawiło się coś innego i pewnie bez antybiotyków się nie obejdzie.
Ja mam strasznie długie cykle, średnio dwa miesiące
Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Postanowiłam że cały marzec bd chodzić w związanych włosach. Nie mam siły na nic. Boli mnie głowa, jest mi nie dobrze (rzygałam jak kot w szkolnej toalecie) i prawie kumplowi zemdlałam w tramwaju. Mam dość tego wszystkiego i nie mam siły nawet dbac o włosy
Biedactwo
Ja też ostatnio jestem strasznie przemęczona, wyglądam jak narkomanka, mam strasznie zasinione oczy i śpię w szkole...
Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Nie bardzo to rozumiem, ale przyjmuję jak aksjomat za czasów Euklidesa

Kurde, niedobrze się dzieje a wiesz od czego to ?

Mówcie dziś do mnie per Einstein 82% z próbnej fizyki
Mistrzu
Stary 2013-03-07, 19:13   #4832
kwrobel2
Wtajemniczenie

Ja ja wynalazłam super psikacz pod olej moje włosy wreszcie jakoś wyglądają, ale niestety zaczeły wypadać... chyba wiele z Was zaczyna narzekać na wypadanie w okresie wczesno wiosennym... jutro wracam do Rzepy z Joanny, to powinno pomóc...

a co do gina, to ja się jutro wybieram... ostatnio zemdlałam przed @ z bólu... mam nadzieję, ze coś poradzi, zresztą czas na badania, to odstawieniu plastrów... i wogóle czuję jakieś bóle w jajnikach, choć to akurat może być jajeczkowanie
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 19:15   #4833
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość

Mam jeszcze jeden pomysł i pytanie do was jednocześnie: chodzi mi po głowie połączenie wywaru kozieradkowego z wodą pokrzywową/brzozową. Wykminiłam, że alkohol zawarty w wodzie pomoże kozieradce w dostaniu się do skalpu a ekstrakt z brzozy też pomoże na przetłuszczanie i wzmocni włosy. Jest to jakaś myśl, czy lepiej nie kombinować?
Z góry dziękuję!
Nie jestem orędownikiem mieszania kozieradki z czymkolwiek, gdyż jest ziołem dość swoistym - hormonodziałającym
Cytat:

Chodzi mi o to, że myjąc odżywką po prostu myślisz, że drugiego dnia gorzej wyglądają i tak Ci się wydawać tylko może

Mistrz
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Super, więc mamy na wątku fizyka i chemika
Fizyka i chemofizyka
Cytat:

Nie rób tego chcesz kręconego boba a może wyjść dziki pusz, zbyt krótkie włosy nie chcą się falować ja np. musiałam nosić na prosto do długości obojczyków, bo zamiast się kręcić to wychodziła dzika szopa kurde jak zobaczyłam na telefonie Twój post to musiałam zareagować
Słuchaj TŻ-a , bo Ci później .upy nie będzie chciał dać i tabsy się zmarnują
W "Pierwszej miłości" gra dziewczyna, której urody jestem fanką, ale po obcięciu na boba ma dziki bałagan na głowie i mi się nie podoba

Koleżanka mądrze prawi, polać jej
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 19:37   #4834
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Miała kiedyś ,któraś z was jęczmień na oku? W ciągu 2 lat pojawiły mi się jęczmienie na powice 2x. Znikały po pewnym czasie. Natomiast w wakacje powiła mi się jakaś narośl tam gdzie mam dolne rzęsy. Niby Pani w ośrodku uparcie twierdzi, że to jęczmień. Ale czy utrzymał by się pół roku? Byłam też prywatnie i Pani twierdzi, że pojawiła mi się narośl. Trzeba ją usunąć operacyjnie na NFZ. Ale muszę mieć zaświadczenie z ośrodka. A tam, w ośrodku Pani upiera się, że to jęczmień i nie chce mi dać skierowania na zabieg. Od prywatnego nie mogę dostać skierowania na NFZ. Nie wiem co z tym zrobić
ja miałam ale bardzo szybko mi zniknął więc nie pomogę

Cytat:
Einsteinie!

gratuluję!

w przyszłym tygodniu trzymajcie za mnie kciuki będę zdawac prawko!

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 19:43   #4835
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
moja matka regularnie okres zaczęła dostawać po urodzeniu dwójki dzieci. A babcia z łezką w oku opowiada o czasach, gdy pracowała jako nauczyciel i w stanie pernamentnego stresu potrafiła nie mieć okresu przez 9 MIESIĘCY.

Dla mnie tragedią jest to, że od 8 lat miałam okres co 30 dni i nagle Yeb!, we wrześniu tamtego roku skrócił mi się do 24 i tak sobie jedzie do tej pory co 24-25 dni. To jest dla mnie, kufa, dramat, bo ja na tydzień przed okresem dostaję wulkanów na ryju i dzikiego głodu. Wciągam w siebie jedzenie jak odkurzacz, na ten przykład wczoraj od 17 do 21 zeżarłam opakowanie popcornu, poprawiłam dużym latte, dwoma kanapkami z serem żółtym i salami oraz 0,7kg mandarynek. Dziś mam na twarzy 8 turbosyfów i cycki bolą mnie jak uj.
Więc nie wiem czy gorsza jest nieregularność czy świadomość regularnej przemiany w spożywczego potwora z pizzą na twarzy. Dziękuję.

Zbliżam się do shatana, muszę kupić baterie do aparatu. Wiosna idzie, rąbnę fotę o lepszej jakości, a nie jakieś samoje*ki telefonem w łazience do lusterka.
Ja też przed @ Tylko w odrożnieniu od Ciebie mam regularnie (już) co 34-35 dni
Obiad zjedzony, zaraz będę wcinać suszoną żurawinę. Moja nowa miłość

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Mnie też czasem usypia. Jak wypiję i siedzę, i zamulam.
Jak wypiję i się za coś wezmę, to pobudza.

Jeśli mnie boli głowa, po kawie jest u mnie jeszcze gorzej zawsze.

Dobre.
Też mam niskie, ale chociaż mierzalne. ;p

To zmień lekarza...
Też kiedyś chodziłam i nic nie wiedziałam, co ze mną, okres miałam tylko na luteinie lub innych tabletkach na wywołanie, a babka twierdziła, że tak już mam i widocznie do końca życia będę brać, jeśli chcę okres. Dzieci to nieee, nie będę mieć na bank, bo jak to tak.
Zmieniłam lekarza i nagle się okazało, że są inne metody na walkę z brakiem okresu! Dziwne! I że będą miała tyle dzieciaszków, ile tylko zapragnę.

A z tym okresem co 20 dni...
Jako przykładna pacjentka zapisuję sobie i chodzę do lekarza z kalendarzykiem, cały wywiad mam, najlepiej jeśli zapisuję wszelkie uwagi dot. okresu, co też czynię, a raczej czyniłam, bo teraz już mi się unormowało i wszystko idzie wg schematu (nuda, nie? po tylu dziwnych rzeczach, jakie się z moim okresem działy).
I wyszło na to, że nie mam okresu co 20-22 dni, tylko owulacja - okres - owulacja - okres, więc okres mi wychodzi co 40-43 dni zawsze. Dla mnie to zabrzmiało okropnie dziwnie, ale lekarz powiedział, że nie ma w tym nic dziwnego i że to normalne dosyć.
Czyli po prostu mam krwawienie podczas owulacji, co myliłam z @, ale jak później rozmawiałam z lekarzem, to faktycznie widać niewielkie różnice w przebiegu obu.

Jakie offtopy.

Żeby nie było, że nic o włosach:
Idę zdjąć koszulkę z głowy i odkryć, co mi się pod nią zadziało. ;p
Czy Ty przypadkiem nie chodziłaś do tych ginów co ja?
Miałam identyczne problemy. Ginka się upierała, że przez stresy mam rozregulowane okresy (dochodziło do 49 dni) to mi zapisała luteinę.
Kolejna nowa po roku stwierdziła, że 40 dni to wcale nie tak dużo i to przecież normalne. Zapisała mi tabsy anty dla wyregulowania i zleciła badania (dokładnie taka kolejność). Nie wykupiłam tabsów, przyszłam z wynikami i się okazało, że prolaktyna podwyższona. Zapisała bromocorn, po którym raz zemdlałam. Skończyłam ten szit brać i po 2 miechach samo się jakoś unormowało do 35 dni

Cytat:

Kurde, niedobrze się dzieje a wiesz od czego to ?

Miszcz normalnie!
A dziś z Mooonkiem sobie dyskutowałyśmy pod Stasiem jaka to fizyka jest gooopia A tu proszę jaki szalony naukowiec.

Cytat:
chyba od razu kat. C, na śmieciarkę.

Śmierdzę spalonym chińskim żarłem.
A wiesz, że niegłupi pomysł z kategorią na śmieciarkę? Jak sobie paczam w ogłoszenia to się załamuję ile męskich robót.

Obcięłam się dzisiaj. 2-3 cm poszło i mi lepiej. Przynajmniej wreszcie grzywka się przestała podwijać i lokować.
A i zakupiłam dziś maskę JMO z lawendą tam gdzie blackberry
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 19:58   #4836
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Nieładnie

A ja w końcu z maską siedzę
Isana z babassu + maska Alterra + Scandic bananowy + maska Gloria + ruska jajeczna + Bingacz Shea + Bingacz Ghassoul + krem granatowy Isany
I tonik wtarłam i jest bosko
Dziś jeszcze tylko polski i właściwie weekend
No wiem, tak wyszło..

Ale mega mix! Nie masz po tym obciążonych włosów?

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Postanowiłam że cały marzec bd chodzić w związanych włosach. Nie mam siły na nic. Boli mnie głowa, jest mi nie dobrze (rzygałam jak kot w szkolnej toalecie) i prawie kumplowi zemdlałam w tramwaju. Mam dość tego wszystkiego i nie mam siły nawet dbac o włosy

Łączę się w bulu. I nadzieji na lepsze też

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Śmierdzę spalonym chińskim żarłem.
Sezam... Za to go nie lubię i męczę Lidlową butlę od kilku miesięcy a końca nie widać..

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Nie jestem orędownikiem mieszania kozieradki z czymkolwiek, gdyż jest ziołem dość swoistym - hormonodziałającym
Dziękuję za opinię!

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:00   #4837
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Mogę się pożalić?
zakopałam się dziś w błocie, jestem cała obolała teraz od wypychania samochodu, wszystko brudne
i wogle beznadzieja
chce albo śnieg, albo mróz albo cholercia wiosne!

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:01   #4838
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Czy Ty przypadkiem nie chodziłaś do tych ginów co ja?
Miałam identyczne problemy. Ginka się upierała, że przez stresy mam rozregulowane okresy (dochodziło do 49 dni) to mi zapisała luteinę.
Kolejna nowa po roku stwierdziła, że 40 dni to wcale nie tak dużo i to przecież normalne. Zapisała mi tabsy anty dla wyregulowania i zleciła badania (dokładnie taka kolejność). Nie wykupiłam tabsów, przyszłam z wynikami i się okazało, że prolaktyna podwyższona. Zapisała bromocorn, po którym raz zemdlałam. Skończyłam ten szit brać i po 2 miechach samo się jakoś unormowało do 35 dni
Phi, 49 dni to przedłużenie? Ja potrafiłam bez luteiny 8-10 miesięcy nie mieć okresu. ;p
Ba, w ogóle go chyba nie posiadałam bez luteiny lub jeszcze jakiegoś tam leku, którego nazwy nie pamiętam, ale działał jak luteina.
Ja nawet prolaktynę mam dobrze, ale gin mi ją obniżył prawie do dolnej granicy i, jak się okazało, był to strzał w dziesiątkę, bo co prawda z rok te leki brałam, Bromergon, pewnie ta sama substancja co w Twoim leku, ale już ponad rok mam regularnie. Może i co 40-43 dni, ale mam. ;p

Ugh, deszcz pada i na mojej głowie puch. ;/
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:04   #4839
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:

szalona
Cytat:
Miszcz normalnie!
A dziś z Mooonkiem sobie dyskutowałyśmy pod Stasiem jaka to fizyka jest gooopia A tu proszę jaki szalony naukowiec.

Obcięłam się dzisiaj. 2-3 cm poszło i mi lepiej. Przynajmniej wreszcie grzywka się przestała podwijać i lokować.
A i zakupiłam dziś maskę JMO z lawendą tam gdzie blackberry
bo jest nie, wcale nie jestem na mat-fizie

Ja chcę zdjęcie
próbkę?

Stary 2013-03-07, 20:16   #4840
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
hahaha, dzięki za szybką reakcję nie no, tak głośno myślę, ale mi się krótkie chyba też dobrze kręcą, a chciałabym coś takiego jak Styledigger kiedyś miała: http://farm7.static.flickr.com/6201/...d22fc30b_b.jpg
z podgolonym karczkiem, na francusko
Uhh ja mam takie drobno powydzielane falki, weź je sobie
Ale jednak ciągle nie jestem zwolenniczką Twojego pomysłu

Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
Ja ja wynalazłam super psikacz pod olej moje włosy wreszcie jakoś wyglądają, ale niestety zaczeły wypadać... chyba wiele z Was zaczyna narzekać na wypadanie w okresie wczesno wiosennym... jutro wracam do Rzepy z Joanny, to powinno pomóc...
Też zauważyłam może nie jakoś dużo, ale więcej niż ostatnio już się policzymy z Jantarem z paskudami

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Chodzi mi o to, że myjąc odżywką po prostu myślisz, że drugiego dnia gorzej wyglądają i tak Ci się wydawać tylko może

Mistrz

Fizyka i chemofizyka

W "Pierwszej miłości" gra dziewczyna, której urody jestem fanką, ale po obcięciu na boba ma dziki bałagan na głowie i mi się nie podoba

Koleżanka mądrze prawi, polać jej
Nie myję odżywką , do tego jeszcze nie doszłam no ale słyszałam , że zima wraca, to i eksperymenty na razie odstawiam, bo ciężko ściągać czapkę w autobusie jak kurtki do szyb przymarzają , a jednak godzina dziennie jazdy plus przemieszczanie się po mieście nic dobrego mi nie robią

Taki komplemencik, czuję się zawstydzona

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
Einsteinie!

gratuluję!

Trzymam kciuki i spinam poślady!

Cytat:
Miszcz normalnie!
Jakie hejterki fizyki ja Wam dam

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
Mogę się pożalić?
zakopałam się dziś w błocie, jestem cała obolała teraz od wypychania samochodu, wszystko brudne
i wogle beznadzieja
Jeej, ale podziwiam , że sobie jakoś poradziłaś ja bym się pewnie poddała wyśpij się , odpocznij

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:28   #4841
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

XminorXlosX gratuluje fizyki

Blog!
Uśmiech nie boli!
Stary 2013-03-07, 20:41   #4842
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki i spinam poślady!
niedziękuję

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-03-07, 20:51   #4843
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dorzucę jeszcze, że fajnie by było, jakby lekka w miarę suszara była. Jak człowiek ma niskiego pora i suszy godzinę to taka kobyła potrafi być uciążliwa.

uh mnie ten problem przestał dotyczyć. Kiedyś nikt mi nie wierzył, że tak długo schną mi włosy, nawet z suszarką. Dziś to jest 5 min z suszarką bez lekko ponad 2 godziny. Nie wiem od czego mi się to skróciło, ale na pewno przez pielęgnację

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Mnie by pewnie serce stanęło po nich Kiedyś wypiłam 100 ml kawy; miałam drgawki przez sen i zalane krwią oczy
100? toż to pół szklanki
Cytat:
XminorXlosX gratuluje fizyki
i ja

odpukac mam jakieś fajne włosy ostatnio, dzisiaj po scandicu bananowym jak po południu wiązałam kucyka na shakirę to były takie dziwne w dotyku, inne niż zwykle

koleżanka mi dzisiaj narzekała na kondycję włosów i idzie jutro na jakiś zabieg z keratyna do fryzjera i jej sugerowałam, że sama może sobie kupić keratyne i dodawać do masek itp to powiedziała, że jej się nie chce babrać i fryzjer jej na pewno doradzi jakieś szampony po tym itp. Próbowałam twierdzić, że tam niewiele keratyny zapewne, a dużo zbędnych chemicznych dodatków, ale nic na siłę.
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 21:06   #4844
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Uhh ja mam takie drobno powydzielane falki, weź je sobie
Ale jednak ciągle nie jestem zwolenniczką Twojego pomysłu
dlatego wciąż rozważam ale jest szansa, że TŻ mnie do fryzjera nie puści

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 21:27   #4845
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, bo go zmyłam trzema rypaczami
Cytat:
Ach, przypominasz mi stare dobre czasy
Chyba pójdę za radą Scarrabeo i zrobię prawko na śmieciarkę byleby jeszcze elką pojeździć
Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
koleżanka mi dzisiaj narzekała na kondycję włosów i idzie jutro na jakiś zabieg z keratyna do fryzjera i jej sugerowałam, że sama może sobie kupić keratyne i dodawać do masek itp to powiedziała, że jej się nie chce babrać i fryzjer jej na pewno doradzi jakieś szampony po tym itp. Próbowałam twierdzić, że tam niewiele keratyny zapewne, a dużo zbędnych chemicznych dodatków, ale nic na siłę.
Jak mawia mój kolega: rozpędź się... a ściana znajdzie się sama..
Moja zasada od marca: nigdy nie gadaj ze zwykłym człowiekiem na temat włosów

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2013-03-07 o 21:29
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 21:38   #4846
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Ach, przypominasz mi stare dobre czasy
Chyba pójdę za radą Scarrabeo i zrobię prawko na śmieciarkę byleby jeszcze elką pojeździć
a czemu tak fajnie elką? ja własnie jzu bym swoim chciała

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-03-07, 21:54   #4847
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość

paczcie jakie my pracowite, tak nam się chce babrać!
Stary 2013-03-07, 22:00   #4848
XminorXlosX
Zakorzenienie

Dziękuję Wam, kochane jesteście teraz módlmy się o brak tendencji spadkowej w maju

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
dlatego wciąż rozważam ale jest szansa, że TŻ mnie do fryzjera nie puści
No i nie ścinaj, póki dana fryzura nie będzie Ci się śnić po nocach i nie dawać nigdzie się skupić

Cytat:
Taaa, jesteś zupełnie odpowiedzialna za to co robisz, na początku chyba bardziej szukałam policjantów niż uważałam na pieszych np

ver, kiedy się blondzisz?

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 22:11   #4849
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:

Jak mawia mój kolega: rozpędź się... a ściana znajdzie się sama..
Moja zasada od marca: nigdy nie gadaj ze zwykłym człowiekiem na temat włosów
Nie tylko na temat włosów. Dzisiaj koleżanka mi powiedziała, że była u dermatologa i dostała jakiś lek na "I", oraz skierowania na milion badań, bo nie może być w ciąży itp. Pytam czy Izotek, "a no właśnie o to mi chodziło". Pyta się mnie czy ja też nie chciałabym spróbować się tym leczyć, bo podobno wszystkim pomaga, mówię, że w życiu nie zdecydowałabym się na retinoid stosowany wewnętrznie i tutaj pierwsze oburzenie: "ale to nie jest żaden retinocośtam, to jakaś pochodna witaminy A podobno", myślę sobie"ach, no tak, skąd ja w ogóle mogłabym wiedzieć czym jest Izotek, jak nie miałam z nim styczności". No nic, nie próbowałam jej tłumaczyć, że to właśnie o to mi chodziło. Następna kwestia: mówi mi, że zaczyna od poniedziałku i ma to brać 4 miesiące, a wizyty kontrolne co 2tyg. Myślę sobie, no w sumie fajnie, ze tak często wizyty, czyżby w końcu jakiś normalny dermatolog? Ale po chwili światełko, przecież to będzie do ok. połowy lipca, więc trochę ryzykowne. Mówię jej, że jak już zacznie brać, to niech nie zapomni smarować się filtrami. "Nie no po co, ja i tak się nie opalam", nie musisz się opalać, nie będziesz przecież siedziała przez te 4 miesiące w domu", " no nie, ale przecież tę chwilę co będę na dworze, to nic mi się nie stanie", " ech, no jak tam chcesz, żebyś potem nie płakała, że masz pełno przebarwień", " ale przecież skończę tę kurację na początku lipca, więc jak pod koniec pojadę do Chorwacji, to już nie będę tego brała, więc nie będę musiała się smarować". Stwierdziłam, że raczej mojego gadania nie posłucha, więc zakończę tę rozmowę...
Przy zakupie retinoidów powinni w aptece dawać taki test wiedzy na ich temat i oczywiście nie sprzedawać ich osobom, które mogą sobie zrobić nimi więcej szkody niż pożytku...

Edytowane przez moooniek
Czas edycji: 2013-03-07 o 22:12
moooniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 22:35   #4850
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Phi, 49 dni to przedłużenie? Ja potrafiłam bez luteiny 8-10 miesięcy nie mieć okresu. ;p
Ba, w ogóle go chyba nie posiadałam bez luteiny lub jeszcze jakiegoś tam leku, którego nazwy nie pamiętam, ale działał jak luteina.
Ja nawet prolaktynę mam dobrze, ale gin mi ją obniżył prawie do dolnej granicy i, jak się okazało, był to strzał w dziesiątkę, bo co prawda z rok te leki brałam, Bromergon, pewnie ta sama substancja co w Twoim leku, ale już ponad rok mam regularnie. Może i co 40-43 dni, ale mam. ;p

Ugh, deszcz pada i na mojej głowie puch. ;/
Masakra Najgorzej z wyjazdami: nie mogłam sobie kilka miesięcy przed zaplanować dobrego terminu, bo różnie mi @ wypadała. Miałam taki rok, że dosłownie na każdym wyjeździe @: wyjazd w góry, na majówkę i nad morze

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
szalona

bo jest nie, wcale nie jestem na mat-fizie

Ja chcę zdjęcie
próbkę?

Nie będzie zdjęcia póki co, bo ja dysponuję kalkulatorem tylko. Żadnego szału, jeno podcięcie, bo ta fryzjerka rozumie ile to 2-3 cm

Tak, "próbkę"

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Nie tylko na temat włosów. Dzisiaj koleżanka mi powiedziała, że była u dermatologa i dostała jakiś lek na "I", oraz skierowania na milion badań, bo nie może być w ciąży itp. Pytam czy Izotek, "a no właśnie o to mi chodziło". Pyta się mnie czy ja też nie chciałabym spróbować się tym leczyć, bo podobno wszystkim pomaga, mówię, że w życiu nie zdecydowałabym się na retinoid stosowany wewnętrznie i tutaj pierwsze oburzenie: "ale to nie jest żaden retinocośtam, to jakaś pochodna witaminy A podobno", myślę sobie"ach, no tak, skąd ja w ogóle mogłabym wiedzieć czym jest Izotek, jak nie miałam z nim styczności". No nic, nie próbowałam jej tłumaczyć, że to właśnie o to mi chodziło. Następna kwestia: mówi mi, że zaczyna od poniedziałku i ma to brać 4 miesiące, a wizyty kontrolne co 2tyg. Myślę sobie, no w sumie fajnie, ze tak często wizyty, czyżby w końcu jakiś normalny dermatolog? Ale po chwili światełko, przecież to będzie do ok. połowy lipca, więc trochę ryzykowne. Mówię jej, że jak już zacznie brać, to niech nie zapomni smarować się filtrami. "Nie no po co, ja i tak się nie opalam", nie musisz się opalać, nie będziesz przecież siedziała przez te 4 miesiące w domu", " no nie, ale przecież tę chwilę co będę na dworze, to nic mi się nie stanie", " ech, no jak tam chcesz, żebyś potem nie płakała, że masz pełno przebarwień", " ale przecież skończę tę kurację na początku lipca, więc jak pod koniec pojadę do Chorwacji, to już nie będę tego brała, więc nie będę musiała się smarować". Stwierdziłam, że raczej mojego gadania nie posłucha, więc zakończę tę rozmowę...
Przy zakupie retinoidów powinni w aptece dawać taki test wiedzy na ich temat i oczywiście nie sprzedawać ich osobom, które mogą sobie zrobić nimi więcej szkody niż pożytku...
Dociera do mnie po tej opowieści dlaczego nie ma ostrzeżeń przy retinoidach o filtrach: ponowne nabijanie kasy przy produkcji cudownych kremów likwidujących przebarwienia (z kwasami głównie).
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 22:45   #4851
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jak wiesz faceta nie mam, a bardzo facetów lubię Na jazdach (i nie tylko, bo były też miłe przerwy w Galerii) sobie mogłam siedzieć w ich towarzystwie i nie uciekali. Poza elką jeszcze mi się to nie zdarzyło
A auta prowadzić wcale nie lubię. Auto mi się kojarzy z siedzeniem wygodnie, słuchaniem muzyki i pogrążaniem się w marzeniach. Jak się prowadzi to trzeba być skupionym i wgl..

Wiem wiem, nie elki mi trzeba, ale chłopa
Cytat:
ver, kiedy się blondzisz?
Ciężko powiedzieć. Jakoś nie ma ani jednej osoby, która by mój pomysł popierała, więc to chyba musi być tylko moja decyzja. Także czekam na moment aż będę mieć 100-procentową pewność, że tego chcę

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 23:12   #4852
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaludia91 Pokaż wiadomość

paczcie jakie my pracowite, tak nam się chce babrać!
Faktycznie! Niech mi tylko mama raz jeszcze wytknie lenistwo!

Cytat:
Dziękuję Wam, kochane jesteście teraz módlmy się o brak tendencji spadkowej w maju
Spośród osób, które znam, i u mnie tendencje były raczej zwyżkowe, więc nie ma co się obawiać.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 06:46   #4853
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

stwierdzam że bardzo lubię garniera oleo

i wszystkiego najlepszego dla wszystkich kobietek!

Blog!
Uśmiech nie boli!
Stary 2013-03-08, 07:22   #4854
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
i wszystkiego najlepszego dla wszystkich kobietek!
I dla Ciebie

Krem - trzymaj się, mała!
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:06   #4855
JudytaKas
Zakorzenienie

świętujemy kobietki
Nawet moje włosięta po nocy wyglądają dziś piknie

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:09   #4856
201607231719
Konto usunięte

Wszystkiego najlepszego, kobitki kochane

Kurczę, co Wy robicie całe dnie? Troszkę mnie nie było a tu tyllleeee do czytania
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:15   #4857
justusia16
Wtajemniczenie

KOBIETY WSZYSTKIEGO DOBREGO

Cytat:
No wiem, tak wyszło..

Łączę się w bulu. I nadzieji na lepsze też

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Sezam... Za to go nie lubię i męczę Lidlową butlę od kilku miesięcy a końca nie widać..

Dziękuję za opinię!
Leee tylko mi ten sezam z Lidla nie smierdzi

Cytat:
Mogę się pożalić?
i wogle beznadzieja
Rozumiem Cie doskonale...

Sama jade do pracy 4 km przez las... w zimie masakra i teraz jak sie wszystko topi, moje auto jestt calusienkie z blota,i wgl nie oplaca mi sie go myc...
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:21   #4858
Hedonistka
Zakorzenienie

Odżywka Garnier, Sekrety Prowansji, Olejek eteryczny z lawendy i róża z regionu Grasse w ogóle się u mnie nie sprawdziła za każdym razem po jej użyciu włosy są spuszone, wyglądają na suche. Moje włosy nie lubią chyba Garniera
Stary 2013-03-08, 10:22   #4859
201607231719
Konto usunięte

Zastanawiam się, czy nie iść do dermatologa z moim łupieżem, ale z tego co czytam nie wiem, czy jest sens
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:29   #4860
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Nie, bo go zmyłam trzema rypaczami
Aaa to dlatego miałyśmy wcześniej nie pytać, czemu myłaś aż 3 razy
Przepraszam, nie ogarniam

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
KOBIETY WSZYSTKIEGO DOBREGO

Leee tylko mi ten sezam z Lidla nie smierdzi

Masz szalony nos!

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości