|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
zobaczcie jaki cudny tort
http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-dwa-michaly
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
czekaj czekaj czy tz- towi zleciasz |
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
on gotuje, pieczemy oboje, ale częściej ja. Torty tylko ja.
Kiedyś pewnie zrobię (może na moje urodziny w maju), ale jutro robię brzoskwiniowego. A może któraś z was się pokusi o michałkowca i powie czy dobry ?
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
A którego masz ?
|
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co dziś za dzień wkurzającego TZta co . ? U okulisty do dupy Szymek ma astygmatyzm większy niż ja Wada mu wychodzi na + nie wiem do cholery skąd jak u mnie każdy ma minus . Okulary nosić będzie , ale za dwa tygodnie idziemy jeszcze na badania . Bo babka zgłupiała . Tym okiem co niby gorzej powinien widzieć , to on czyta lepiej . Zła jestem jak cholera na te okulary Olkę za dwa tygodnie też zabieram .
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a robiła któas tego brzoskwiniowego z milkywayów??? dobry?
ja zawsze robie nowy tort nigdy 2 razy tego samego nie robię zaczynam menu na urodziny sporządzac
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Spóźnione 100 LAT, RADOŚCI I ZABAWY DLA LENKI i aktualne 100 LAT RADOŚCI DLA OLIroza: Zdrówka dla wszystkich chorych Przypominam że teraz jest bardzo zdradliwa pogoda i nie przesadzajmy z "rozbieraniem" siebie i dzieci. Od ziemi jeszcze mocno ciągnie zimno mimo że temp. fajna. Długo jeszcze tak będzie. To powiedziałam ja - babcia ![]() Ania poczekaj spokojnie do drugiego badania. Cóż okulary mogą być koniecznością ale nie ma co robić tragedii. Trzeba nosić a właściwie pilnować noszenia żeby wada się nie pogłębiała jak Szymek pójdzie do szkoły. Ja się już pogodziłam z okularami u Zosi. Evi jak dobrze pamiętam to ten tort naponczowałam sokiem z brzoskwiń rozcieńczonym przegotowaną wodą. Nie był zbyt słodki. Pyszny, Na ten z masą michałkową się zasadzam właśnie ![]() Machaj pomysł miałam taki sam jak Sara, czyli przygotować szablon kwiatka, upiec tradycyjny biszkopt a później wyciąć kwiatek. Wy tak o sprzątaniu, myciu okien a u nas znowu pochmurno i teraz leje. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Jak dla mnie bardzo dobry i wbrew pozorom jest lekki
|
#908 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bao - nie wiem dlaczego Twój cytat się nie zachował A fotkę wstawię - może z imprezy, żeby było najbardziej aktualne Ale mała dziś dała popis - ja nie mogę jaki z niej uparciuch Może być jej cholernie niewygodnie a i tak nie ustąpi, gdzie ja już bym dawno wymiękła ![]() Wzięłam Olę pod pachy i wyniosłam do drugiego pokoju. Ta biadoli dla pokazania a teść komentuje Dom wariatów normalnie. Ale mi ciśnienie podnieśli we dwoje. A że cicho nie siedziałam, od razu pysknęłam teściowi, to ten focha strzelił ![]() Ania - a wiadomo skąd ta wada? Te plusy? Może Szymek jeszcze z tego wyrośnie? Evi - spóźnione sto lat dla Lenki Edytowane przez catro Czas edycji: 2013-03-07 o 22:36 |
|||
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Oli
![]() Evi z tego co pamiętam to sok z brzoskwin rozcieńczyłam z wodą i nie był bardzo słodki.
|
|
#910 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki za uznanie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co to dzisiaj jakiś dół zbiorowy ![]() Ja tam z dzisiejszego dnia jestem bardzo zadowolona Nawet zapomniałam że jutro dzień kobiet,ale ja nie przywiązuję wagi do tego święta jakoś |
|||||||||
|
|
|
#911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a po drugie, święta prawda - Ola coś zaczyna kaszleć tylko nie wiem, czy to od rozbierania, czy może była zbyt mocno ubrana i sie spociła - teraz pogoda się bardzo szybko zmienia - w słońcu "upal" a gdy słońce zajdzie, od razu zimnica
|
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie rozrabialam antybiotyk dla Nataszy (nowa butelka) i przewrocilam butelkę. No i nie mam dla niej antybiotyku na jutro na 6 rano
Ania - ja byłam juz u 3 okulistow z Oliwka. I każdy mi mówił ze ponad 90 % dzieci ma nadzwrocznosci czyli +. O ile jest to wada do +3 to jej sie nie koryguje. Chyba ze dziecko ma coś jeszcze np. Zeza. Mi trudno sie pogodzić z okularami Oliwki. Moze byłoby mi łatwiej gdybym sama nosiła. A Szybek miał kropienie oczy?
|
#913 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Libra no niby gruntowny, jeszcze mnie te szafy wnekowe przesladuja , ale na to muszę poczekać. Wykladzina chyba nie biała, no napewno nie biała bo nie było
, ale jasna. Juz sama nie wiem jaki odcień wzięłam , mam nadzieje ze nie będę żałować . Raczej dola nie miałam, ale nerwa od wczoraj za ten strych Wogole to cyrki mieliśmy z oddaniem kafelek (14 sztuk) moj tz tak sie wkurzył, az ręka przywalil w biurko kolesia u którego zamawial. Powiedział nam ze można oddać przy zakupie , a teraz niechciali bo to specjalne zamówienie . Na szczęście oddali hajc. Catro , ale akcja. Tak czasem z dzieci jest , no uparta po kimś jest tylko po kim ...
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-03-07 o 23:03 |
|
|
|
#915 |
|
Rozeznanie
|
|
#916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zima wraca to znowu w śniegowce a zanim wiosna nadejdzie to już stary wyczyści![]() Zresztą mam nowe różowe krótkie z lidla ![]() nie przejmuj się tak Cytat:
![]() wczoraj prognozę oglądałam i nie podoba mi się,ale taki tydzień jestem w stanie przeżyć.Najgorzej jak rozpieszczą człowieka piękną temperaturą,słońcem cudownym,błękitnym niebem,a potem cyk szarówa i białe gówno ![]() ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- dziewczyny,a czy z elefantów nie ma numeracji 26+ na stronie wszystko co widzę to max 25,zawsze je Ninie kupowałam,a teraz guzik.Nie wiem jakiej firmy buty jej teraz brać ecco paskudzielce,jedynie jeszcze bartki,ale tam też nic ciekawego nie widzę.Z jakich firm jeszcze buty kupujecie?bo ja zawsze elefanty w sumie brałam to za innymi za bardzo się nie rozglądałam.Jeszcze elefanty zawsze jej na nogę pasowały,a teraz od nowa szukanie i przymierzanie parunastu par. Widziałam,że lasocki wypuścił buty dla dzieci,ale paskudne takie po zmacaniu,że dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Natasza,a widziałaś ccc disney jakie cudne trampki z myszką minnie wypuścił?
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-03-08 o 07:11 |
||
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Oleńko Wszystkiego Najlepszego
---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Dziewczyny Właśnie czekam na śniadanko wykonane przez tż
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja już po śniadanku podanym przez tz. Zaserwował pyszne tościki jako, że on ma dziś urodziny, upiekę mu tego ala murzynka, którego podała wczoraj Libra ana- ja mam odłożone dla małej w ecco- mi się podobają Wczoraj kupiłam małej legginsy panterkowe w h&m i sweterek Ogólnie zła jestem bo mi wszystkie rzeczy wypaćkała pisakami i się nie spierają Z tym ubieraniem to faktycznie ciężko. ja przedwczoraj małej założyłam czape zimową bo innej nie miałam, przyszła ze spocona główką. Wczoraj uszykowałam jej taką lekką- wiosenną, to niania mówiła, że z lekka zimno było i bądź tu mądry...
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
pokaż Asia te buty jak je znajdziesz.Jak gdzieś ecoo nie lubię,co sezon nic mi nie podchodzi z nich
|
#920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
|
|
#921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trampki sa boskie i ta kokarda zamiast językówCytat:
![]() Jestem połamana, spaliśmy na narożniku w salonie, bo w sypialni tż wieczorem wieszał mokrą firankę i była mega wilgoć i zaduch, więc przenieśliśmy łóżeczko do salonu, a my na narożnik - masakra, ja nie wiem jak my tu potem spać na tym będziemy, jak z sypialni mała nas wykurzy wsio mniie boli....do tego wieczorem jakoś źle ugryzłam tylnim górnym zębem i teraz mnie pół górnej szczęki boli i policzek spuchł
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mogliby rzucić jakieś fajne apaszki.I co mały wybór w leginsach w tym sezonie jest
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
A to wystawka mojego dziecka
Była ostatnio z nianią u koleżanki i mi cały czas opowiadała, że Alinka ma na szafie swoje rysunki, więc i ja musiałam na odczepnego poprzyczepiać to co wymalowała ![]() na pierwszym- wujek Sławek ![]() na drugim- kwiatek z oczkami i buźką ![]() na trzecim- tatuś na czwartym- mamusia (znak rozpoznawczy- piegi choć tu akurat mało widoczne)na ostatnim-
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Ja biorę jej coś takiego. Nie jestem pewna czy to na pewno dokladnie te ale coś w tym stylu. bardzo mięciutka skórka, na pewno wygodne. i właśnie w tej kolorystyce- białe i różowa podeszwa. dzis wyskocze sie im przyjrzeć czy to na pewno te. mam je odłożone, niedługo dobijamy targu z koleżanką i wymieniamy się na zniżki ![]() http://shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/ec...466364/1466365
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawo Cytat:
łooo odważna jesteś z taką bielą u mnie takie w grę nie wchodzą.mnie z ecco w ostatecznej ostateczności jeszcze te się widzą http://shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/ec...1697?navId=230 ale to jak już naprawdę wyczerpię wszystkie inne możliwości butowe.
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jaki piękny dzień - A. zabrał Igora na terapię i mam chwilę dla siebie (siedzenie z nim chorym tydzień, to niezwykłe męczące zajęcie). Wczoraj miałam fatalny dzień - skurcze i zmęczenie i do dupy: w sobotę ur. Igora - a A. mi mówi, że jego siostra nie może być i żeby w niedziele zrobić tort i całą resztę. Super... ale jego siostra mieszka z teściami 5 minut stąd i nigdy nie przychodzi do dzieciaka, a raptem tak jej zależy i mamy przesunąć. Kurde - no była u niego raz - jak się urodził. A tak wpada raz na kilka miesięcy, żeby coś od nas pożyczyć czy coś takiego. Wkurzyłam się. Zwłaszcza, że w niedzielę to ja planuję robić ciasto i ciastka do przedszkola na urodziny - w poniedziałek Guciu tam obchodzi. Pierdoła, a wkurzyła mnie, że hoho. Asiulek - Twoja Wercia jest mega zdolna. Serio. Bardzo ładne rysunki. Aneczka - i to piękne obchodzenie Dnia Kobiet - nie prezenty i pierdoły, ale miłe gesty ze strony płci odmiennej. Tak lubię.
|
#927 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co Ty opowiadasz ![]() Madzia się farbuje pewnie właśnie pięknych efektów Cytat:
bo u mnie du.pa śnieg... dobrze, że jeszcze nie umyłam okien ![]() ani balkonu ![]() Cytat:
tym razem taki zwykły ![]() Cytat:
ale jak od 24 będzie to na nią za duże będą... ciekawe czy coś z roszpunką będzie, bo do księżniczek teraz często roszpunkę dają, a może być tak, że roszpunka wygra w tym roku z minnie ![]() dzięki za pamięć Cytat:
śniadanko...super klaski :Kochane ja również życzę Wam pięknego Dnia Kobiet o macie piękne życzenia ![]() Dzisiaj Dzień Kobiet więc cycki w górę i odrzuć z twarzy gradową chmurę, niech żyje cellulit i kurze łapki bo my jesteśmy za☠☠☠iste babki!
|
|||||
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz w h&m mówisz??
|
|
#929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to w przedszkolu tak hucznie obchodzi się urodzinki? Asiu zapomniałam napisać, rysunki piękne. Ale wiesz co? Amelia identycznie rysuje człowieka, no jakbym jej rysunki widziala, ręce też tak od uszu odchodzą oczy tak samo, włoski, ale faktu nie zmienia że zdolna z niej dziewczynka ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
też bardzo ładne. Asi propozycja super, ale ja dziękuje za białe, tym bardziej, że mała jak widzi że ma coś brudne to szału dostaje a na takim butku widać bardzo.
|
||
|
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla kobitek, które znam,
ładnych życzeń parę mam. Zdrowia, szczęścia i miłości, bukiet kwiatów i słodkości! Niech się niesie w cały kraj Dziś dla Pań wszystkiego naj! I wszystkiego njalepszego dla naszych kochanych 3-latków,zdróweczka i radości , oby zawsze były uśmiechnięte i szczęśliwe |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

czekaj czekaj czy tz- towi zleciasz 

Może być jej cholernie niewygodnie a i tak nie ustąpi, gdzie ja już bym dawno wymiękła 
libra?

. Raczej dola nie miałam, ale nerwa od wczoraj za ten strych
, ale akcja. Tak czasem z dzieci jest , no uparta po kimś jest
tylko po kim ...
ale zima wraca to znowu w śniegowce
klaski :