Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-08, 07:07   #2011
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Maciejka brawa dla R za zawartość nocnika Moja to nawet nie bardzo chce na nocniku siedzieć

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Mój syn to śpioch pierwszej kategorii. Musiałam go wykapać o 18.30 bo tarł oczy. Później próbowałam nakarmić ale zjadł trochę kaszki i zaczął płakać. Przytuliłam go a on odpłynął... No i teraz śpi. Ciekawa jestem do której
Nic, tylko się cieszyć Czemu moja nie jest takim śpiochem?

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
A ja dziś dałam pierwszy raz małej coś przeciwbólowego... Ostatniej nocy budziła się mnóstwo razy (nie wiem ile, około 20 ) A przecież nic jej nie jest, tzn. jest zdrowa, na pewno... Zobaczymy jak będzie dziś.
20 razy? Masakra. Może dzisiaj napiszesz, że nie budziła się wcale

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Moja kolezanka urodzila dzis
coreczke wlasnie do mnie dzwonila boziu jak sie ciesze
Gratulacje dla koleżanki I Ami będzie miała koleżankę

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Wiem Choć może wtedy by poszła za mną, a teraz muszę ją wszędzie brać, bo jak tylko zniknę jej z oczu, to tragedia się dzieje.
Może by i poszła za Tobą, ale po drodze jest tyle ciekawych rzeczy. Kontakty, nawet zabezpieczone, kable, nogi od krzeseł i stołów, kosz na śmieci, koła od wózka, pasek od torby... Milion rzeczy
Zdecydowanie stwierdzam, że łatwiej było jak młoda nie raczkowała

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Kopnijcie mnie w tyłek, bo ostatanio za dużo sobie pozwalam na słodkości, których nigdy nie jadłam tyle, a teraz mnie tak ciągnie... chyba zamiast mż muszę zastosować jakąś dietę żeby się zmobilizować..

Nela , trzymam kciuki żeby @ przyszedł. Ja jeszcze nie mam od porodu i nie wiem na czym jadę, już dwa razy robiłam test, ale z nadzieją na drugą kreseczkę, a tam pusto..
za słodycze. Też jestem na odwyku słodyczowym. Nie żebym je całkiem porzuciła, ale jest dużo dużo mniej i rzadziej niż kiedyś. No i polecam w miarę możliwości aktywne wizażowanie. Bardzo dużo dają posty dziewczyn, które piszą, że ćwiczą, że nie jedzą słodyczy itp. A najbardziej mobilizuje Nadalka. Super jej idzie.
Też już się staracie o dzidziusia? Coś mi chyba umknęło...W każdym bądź razie, żeby było po Waszej myśli

No to tyle, z wczoraj. Więcej nie pamiętam

A Bebe Ty się chwaliłaś, że u Was już 16tc? Ogromne gratulacje Jak będziesz miała to wrzuć zdjęcie z usg, z chęcią obejrzę maluszka

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 07:10   #2012
phdwao
Zakorzenienie

Hej!

Maly zobil mi niespodzianke i przespal jednym ciagiem 6h co za cud i swieto!!! Wyspalam sie dzis
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 07:21   #2013
aga 398
Raczkowanie

Bebe dziekuje u dnetysty ok, ale to dopiero początek:p

Ja prawko zdałam za 3 razem;p

Nel_a
gratulowac??

KarolinaPW mojemu też mało brakowało do zabrania prawka:p nie dali jeszcze 2 punktów za pasy bo ja w ciąży byłam, ale nie widocznej, to darowali tylko dlatego że jakoś okres świąteczny był:p
miał równo 24 punkty:p ale musiał jeździc od razu zbijac, bo jego praca uzależniona jest od prawka:p

Depoison oj napewno nie taka stara

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Najlepszego Kobietki!!!

Dalej walcze z katarem, nie moge w żaden sposób jej włożyc fridy, a krople to jest długa walka....

24.08.2012r. Termin porodu
28.08.2012r. Lenka Nasz Najwiekszy Skarb

aga 398 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 07:40   #2014
karolka110
Wtajemniczenie

: roza:Kochane z okazji Dnia Kobiet : roza:
życzę Wam samych szczęśliwych chwil,
: roza:dużo radości w serduszkach, : roza:
zdrówka-to najważniejsze,
s pełnienia każdego z marzeń : roza:
oraz spokoju rodzinnego

kurcze wszystko tak symetrycznie, ładnie dla was zrobiłam, a tu tak wygląda:(

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2013-03-08 o 07:42
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:00   #2015
Linka25
Zakorzenienie

hej
No i mam odpowiedziedź. Po ibufenie mała była innym dzieckiem. Spała 21-4 a potem do 8 czyli tak, jak kiedyś. Niestety ostatnie 2 miesiesiące to częste pobudki, a ostatnie dni to istna masakra (np. 15-20 pobudek). Po ibufenie spała bardzo spokojnie no i nie wybudzała się, Czyli ząbki, to muszą być ząbki prawda? Tylko, czy to możliwe że to ząbkowanie a ząbka nie widać?

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
o matko

Cytat:
O matulu. Sprobuj jeszcze z czopkami virbucol maja rumianek w skladzie sa takie wyciszajace.

Cytat:
Mój brat nie raczkował Ja byłam bardziej jak Lu - chodziłam mając 9 miesięcy
Ooooo a taki wysportowany jest dzis? Tak? (o niego chodzi?)
Może z małą też tak będzie I z Twoją Tynią też

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Trochę dzisiaj zmarzłam i teraz mam dreszcze! Jeszcze nie jestem chora, ale jutro pewnie zostaniemy w domu, albo przed wyjściem założę jedną warstwę więcej.
żebyś się nie zorchorowała

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

20 razy? Masakra. Może dzisiaj napiszesz, że nie budziła się wcale
Raz O 4 na cyca. Tak jak za dawnych czasów
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:01   #2016
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pogrubionego zgadzam się całkowicie. Młode mamy kupują wiele rzeczy i dopiero w praniu wychodzi co i jak się sprawdza. I nawet jeśli są to rzeczy z polecenia to u jednej mamy i dziecko mogło to być must have, a u drugiej być średnio potrzebne.
O tak, Jogger się super składa Ogladaliśmy, jeździliśmy nim w sklepie i jesteśmy zachwycenie tym wózkiem. Tym i wózkiem Peg Perego. Jednak póki co spacerówki nie kupujemy.
Dlaczego tak Ci zależy na składaniu wózka jedną ręką? Chociaż nie powiem taka możliwość w Joggerze to super sprawa
Co do drugiego To już mamy ustalone, że wyglądasz dobrze. Nie ma co się przejmować wyglądem. Jeśli będziesz bardzo się tym przejmować, może ominąć Cię wiele super, rzeczy. Na przykład wyjście z córcią na basen. Uwierz w siebie, jesteś piękną kobietą i nie powinnaś się przejmować
Ad1. Chcialabym jezdzic sama z Tynia do kolezanek we Wrocku i Poznaniu, niekoniecznie samochodem. A nie lubie prosic o pomoc. Gdy beda waskie drzwi tramwajowe, czy w pociagu chce wziac Tynke. jedna reke, a wozek w druga.
Ad2.
Chcemy jutro pojsc, ale...
U NAS SNIEG

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2013-03-08 o 09:06
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:11   #2017
agunia82
Zakorzenienie

Hej
ja na moment w przerwie na śniadanie

Cytat:
hej
No i mam odpowiedziedź. Po ibufenie mała była innym dzieckiem. Spała 21-4 a potem do 8 czyli tak, jak kiedyś. Niestety ostatnie 2 miesiesiące to częste pobudki, a ostatnie dni to istna masakra (np. 15-20 pobudek). Po ibufenie spała bardzo spokojnie no i nie wybudzała się, Czyli ząbki, to muszą być ząbki prawda? Tylko, czy to możliwe że to ząbkowanie a ząbka nie widać?
możliwe u nas maruda od ząbków zaczęła się jakoś w połowie grudnia (na pewno od ząbków) a pierwszy ząbek się dopiero co zaczyna nieśmiało pojawiać...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 08:17   #2018
karolka110
Wtajemniczenie

jeny moja wczoraj miała super humor, a dziś chyba nie, od rana jęczy....
właśnie ją posadziłam przed bajką w TVmusiałam trochę posprzątać a Ona nie mogła chwili sama usiedzieć....i cisza nastała....

Linka Kochana bardzo możliwe, u nas maruda juz jakieś 2 miesiące, a była grzeczna, więc to muszą być wychodzące górnę zebole, przy donych było ok 2 tygodnie jęczenia tylko.....podaję jej Osanit homeopatyczny lek dla maluszków, trochę pomaga, bo nie marudzi tak mocno....

Czas edycji: 2013-03-08 o 08:26
Stary 2013-03-08, 08:20   #2019
Malwina_a
Rozeznanie

Wczoraj o 18 kurier przyniósł spacerówkę, cały dzień na niego czekałam! Wizualnie bardzo mi się podoba, składa się jedną ręką, w porównaniu do mojej z 3w1 (13kg) ten waży 7,5kg i mogę powienieć że czuć że jest mniej. Mała zachwycona tym wózkiem. Ciekawa jestem jak się sprawdzi na dworze bo po domu super się jeździ.

Niewiem jak wy to robicie, praca i dom, ale ja znów mam takie przemęczenie organizmu że ledwie na nogach się trzymam. W nocy milion pobudek, w dzień mega maruda a ja mogę coś zrobić jak śpi (30 min 3 razy dziennie).sama niczym się nie zajmie, a ja staję na głowie żeby ją czymś zabawić. Do tego usypiam ją na rękach plus jakieś tam noszenie tych 10kg i ja mam ręce przy ziemi. Nie wyobrażam sobie jakbym miała iść do pracy jeszcze. 24 godz z moim dzieckiem to ciężka pracaMój tż sam się przyznaje że woli iśc do pracy niż z nią siedzieć.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:20   #2020
phdwao
Zakorzenienie

Linka mozliwe ze zabki ja tez na nie zwalam wszystko, a nie myslisz ze lek ja zmulil i dlatego sie nie wybudzala? Tak tez bywa
Stary 2013-03-08, 08:24   #2021
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

możliwe u nas maruda od ząbków zaczęła się jakoś w połowie grudnia (na pewno od ząbków) a pierwszy ząbek się dopiero co zaczyna nieśmiało pojawiać...
Oby wkońcu wyszedł!

Cytat:
hej
Odpowiedz jest ale rozwiązanie problemu raczej nie bo przecież jej co noc nie będziesz dawać ibufenu. U nas też tyle pobudek i to od października, w grudniu pierwsze 2 zęby, teraz 3 i albo jest albo za chwilę bedzie 4 bo nie da sobie do paszczy zajrzeć.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 08:33   #2022
nadalka
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego kobietki!

Mandi. Ja? no ja bez słodyczy już ok. 66 dni

Nas dalej katar męczy, trzeba ją trzymać w dwie osoby żeby gluty wyjąć:/
Stary 2013-03-08, 08:34   #2023
Mandragorrka
Zakorzenienie

Mam pomyte podłogi, dziecię śpi, obiad się gotuje, a więc czas na wizaż

Cytat:
Ząbek częściowo wyszedł (wieczorem powoliła mi sprawdzić), ale pierwsza jedynka wychodziła kilka dni, więc ciąg dalszy marudzenia nawet mnie nie dziwił. Na szczęście w przerwach się bawiła, a niedawno (niestety po Pedicetamolu) wypiła mleczko i zasnęła.
Żeby z ząbkiem nie było problemu, a dla Ciebie zdrówka

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej!

Maly zobil mi niespodzianke i przespal jednym ciagiem 6h co za cud i swieto!!! Wyspalam sie dzis
Super

Stary 2013-03-08, 08:34   #2024
phdwao
Zakorzenienie

Na endo wysylka gratis, zamowilam
Malemu co nie co
Stary 2013-03-08, 08:39   #2025
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
u nas od stycznia i jest coraz gorzej - czyli ząbek coraz bliżej ale przecież jest ich tyle do wyjścia

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Linka Kochana bardzo możliwe, u nas maruda juz jakieś 2 miesiące, a była grzeczna, więc to muszą być wychodzące górnę zebole, przy donych było ok 2 tygodnie jęczenia tylko.....podaję jej Osanit homeopatyczny lek dla maluszków, trochę pomaga, bo nie marudzi tak mocno....
ale Lilka śpi dobrze?

Cytat:
Linka mozliwe ze zabki ja tez na nie zwalam wszystko, a nie myslisz ze lek ja zmulil i dlatego sie nie wybudzala? Tak tez bywa
nie wiem czy zmulił, bo to jednka nie uspokajający tylko zwykly przeciwbólowy
no bo jak nie ząbki to co? jest okazem zdrowia a śpi źle od stycznia, wcześniej było ok

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Oby wkońcu wyszedł!

Odpowiedz jest ale rozwiązanie problemu raczej nie bo przecież jej co noc nie będziesz dawać ibufenu. U nas też tyle pobudek i to od października, w grudniu pierwsze 2 zęby, teraz 3 i albo jest albo za chwilę bedzie 4 bo nie da sobie do paszczy zajrzeć.
no zdecydowanie nie... dałam raz w ramach testu
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 08:53   #2026
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
Bebe dziekuje u dnetysty ok, ale to dopiero początek:p

Dalej walcze z katarem, nie moge w żaden sposób jej włożyc fridy, a krople to jest długa walka....
Współczuję dentysty, ale wyleczysz i będzie spokój
Zaopatrz się może w katarek, taki do odkurzacza. Moja też bardzo nie lubi wyciągania glutów, niesamowicie się przy tym drze i wyrywa, więc u nas też jest walka. Przy katarku też, ale teraz odciąganie wydzieliny trwa tylko chwilkę i jest łatwiej. Warto się zaopatrzyć.

Cytat:
hej
No to super, że tylko jedna. Tylko szkoda, że po leku. A przeciwbólowych leków też nie można podawać ciągle.
Bardzo możliwe, że to od zębów i niestety to może długo trwać. Gdzieś czytałam, że już może boleć nawet jak jeszcze nie widać zmian na dziąsełkach.

Cytat:
Ad1. Chcialabym jezdzic sama z Ttnia do kolezanek we Wrocku i Poznaniu, niekoniecznie samochodem. A nie lubie prosic o pomoc. Gdy neda wakie drzwi tramwajowe, czy w pociagu chce wziac Tynke. jedna reke, a wozek w druga.
Aha, ja tego nie biorę pod uwagę, bo nie planuję jeździć komunikacją miejską.
W sumie dziecko na biodro, wózek do ręki i pewnie łatwiej wsiąść do pojazdu.

Cytat:
Wczoraj o 18 kurier przyniósł spacerówkę, cały dzień na niego czekałam! Wizualnie bardzo mi się podoba, składa się jedną ręką, w porównaniu do mojej z 3w1 (13kg) ten waży 7,5kg i mogę powienieć że czuć że jest mniej. Mała zachwycona tym wózkiem. Ciekawa jestem jak się sprawdzi na dworze bo po domu super się jeździ.

Niewiem jak wy to robicie, praca i dom, ale ja znów mam takie przemęczenie organizmu że ledwie na nogach się trzymam. W nocy milion pobudek, w dzień mega maruda a ja mogę coś zrobić jak śpi (30 min 3 razy dziennie).sama niczym się nie zajmie, a ja staję na głowie żeby ją czymś zabawić. Do tego usypiam ją na rękach plus jakieś tam noszenie tych 10kg i ja mam ręce przy ziemi. Nie wyobrażam sobie jakbym miała iść do pracy jeszcze. 24 godz z moim dzieckiem to ciężka pracaMój tż sam się przyznaje że woli iśc do pracy niż z nią siedzieć.
Super To teraz musicie zrobić test na dworze.
Co do pogrubionego dobrze, że małż zdaje sobie sprawę, że opieka nad dzieckiem plus dom na głowie to ogrom ciężkiej pracy. Na szczęście mój też ma taką świadomość

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

No Ty U mnie 5 dzień bez słodyczy ale przede mną weekend więc na pewno wszamam coś słodkiego
Żeby katar szybko ustąpił

Cytat:
Malemu co nie co
Małe co nie co zamówiłaś?
Chwal się co

Stary 2013-03-08, 08:58   #2027
karolka110
Wtajemniczenie

Linka no tak Lilka śpi wzorowo, odpukać, od prawie 3 miesięcy, były może w tym czasie 2 pobudki w nocy, tak to min.11 h bez przerwy

u mnie też już poodkurzane, pomyte, teraz ogarnę resztę, potem siebie i na 14 wybieram się zajrzeć na kiermasz dziecięcy, może coś wyrwępogoda znów cudnowna:jupi :ponad 15 stopni

a ja 3 tydzień też bez słodyczy, ciast w w ogóle niczego słodkiego-tylko owoce....ale u mnie to tylko w poście, chyba 5 rok z rzędu sobie tak robię, potem postaram się ograniczyć....a od poniedziałku chyba idę biegać, jeśli tylko pogoda dopisze....bluzę i koszulkę do biegania już mam-z Lidla

Czas edycji: 2013-03-08 o 09:00
Stary 2013-03-08, 09:05   #2028
Mandragorrka
Zakorzenienie

Ostatnio na tapecie są foteliki samochodowe, więc to co wyczytam na wizażu, albo na jakimś blogu to przekazuję małżowi. On na początku patrzył na to wszystko przez palce i fakt, że nie powiedział tego wprost, ale uważał że wydziwiam.
Jakiś czas temu wysłałam mu linka do testu zderzeniowego fotelika z poduchą - link od Wanilki i wczoraj mój mąż poruszył temat fotelików. Zgodził się ze mną, że jednak musimy kupić coś porządnego i że trzeba zagłębić temat fotelików

Stary 2013-03-08, 09:11   #2029
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

U nas noc porażka- młody zamiast zmniejszać ilośc pobudek robi wręcz odwrotnie nawet nie wiem ile razy sie w nocy do niego budzilam

No i tez zastanawiam sie jak Linka czy to od zabkow, chociaż na dziasla jeszcze nic nie widać

Pamietam, ze miałam napisać, ze zazdroszczę Wvictorii ze z Kubusia taki spioch, tez bym tak chciała

Maciejko za nocniczek, R to zdolna dziewczynka

Bebe za kolejne tygodnie ciąży

Mamcia super, ze kumpela urodziła

A zapomniałam napisać, ze w koncu chciałam sie zmontować i trochę pocwiczyc nad moim brzuchem. Więc wczoraj, korzystając z drzemki młodego zaczęłam sie rozciągać i robić brzuszki.... W efekcie po tej chwili ćwiczeń wieczorem bolaly mnie plecy ale nie poddaje sie i dzisiaj spróbuje tez troszkę pocwiczyc

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2013-03-08 o 09:13
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 09:12   #2030
phdwao
Zakorzenienie

Linka u nas te nocki juz byly super i sie spierniczylo w grudniu :/ ale nie tak jak u was do tej pory, ale jest gorzej niz bylo. Zakupy z endo

http://endo.pl/produkty/kategoria/4-...iemowlaka.html

http://endo.pl/produkty/kategoria/4-...a.html?v=99676

http://endo.pl/produkty/kategoria/4-...a.html?v=88250

Wklejam linki bo klikam z jajfona
Stary 2013-03-08, 09:13   #2031
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ooooo a taki wysportowany jest dzis? Tak? (o niego chodzi?)
Może z małą też tak będzie I z Twoją Tynią też
Tak, ten Mam jednego brata. Kto wie... może tak!!!
Grunt, że coś pomogło. Dla mnie to potwierdzenie, że chodzi o ząbki.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego kobietki!

szacun! To więcej niż ja kiedykolwiek wytrwałam!
Biedne Maleństwo... Oby przeszedł w końcu

Cytat:
Mam pomyte podłogi, dziecię śpi, obiad się gotuje, a więc czas na wizaż
Już? Obiad gotujesz?

Cytat:
Aha, ja tego nie biorę pod uwagę, bo nie planuję jeździć komunikacją miejską.
W sumie dziecko na biodro, wózek do ręki i pewnie łatwiej wsiąść do pojazdu.
W takim układzie brałabym Espiro Magic. Do złożenia potrzebne są dwie ręce... Ma za to amorki, składa się wpół i nie zajmuje dużo miejsca w aucie, na pojedynczą rączkę.
Stary 2013-03-08, 09:15   #2032
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio na tapecie są foteliki samochodowe, więc to co wyczytam na wizażu, albo na jakimś blogu to przekazuję małżowi. On na początku patrzył na to wszystko przez palce i fakt, że nie powiedział tego wprost, ale uważał że wydziwiam.
Jakiś czas temu wysłałam mu linka do testu zderzeniowego fotelika z poduchą - link od Wanilki i wczoraj mój mąż poruszył temat fotelików. Zgodził się ze mną, że jednak musimy kupić coś porządnego i że trzeba zagłębić temat fotelików
To super! Moj idzie w odwrotna strone chce wydac sporo kasy bo uwaza ze duzo rowna sie duze bezpieczenstwo, ale noe wiem czy kupimy tulem montowany bo co hak mly podrosnie i mu za bardzo nogi beda wystawac beda zgiete i bedzie mu niewygodnie, to za dlugo tylem nie posluzy i pojdzie przodem, a foteliki tylko przodem sa tansze mysle o romer duo ma 4 gwiazki w tym z komfort 5
Stary 2013-03-08, 09:17   #2033
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Linka u nas te nocki juz byly super i sie spierniczylo w grudniu :/ ale nie tak jak u was do tej pory, ale jest gorzej niz bylo. Zakupy z endo

http://endo.pl/produkty/kategoria/4-...iemowlaka.html

http://endo.pl/produkty/kategoria/4-...a.html?v=99676

http://endo.pl/produkty/kategoria/4-...a.html?v=88250

Wklejam linki bo klikam z jajfona
Długie spodnie - świetne!

Mała przed chwilą padła Pewnie potrawa to max 30 minut
Takie miałam dziś wielkie plany spacerowo-zakupowe, a tu nie dosyć, że odczuwalna temperatura -7, to jeszcze śnieg zacina

Ile Wasze dzieci w nocy wytrzymują bez jedzenia?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
To super! Moj idzie w odwrotna strone chce wydac sporo kasy bo uwaza ze duzo rowna sie duze bezpieczenstwo, ale noe wiem czy kupimy tulem montowany bo co hak mly podrosnie i mu za bardzo nogi beda wystawac beda zgiete i bedzie mu niewygodnie, to za dlugo tylem nie posluzy i pojdzie przodem, a foteliki tylko przodem sa tansze mysle o romer duo ma 4 gwiazki w tym z komfort 5
A pojeździ tyłem w aktualnym foteliku do 13 kg?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 09:21   #2034
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Ten co Wanilka pokazywala tylem montowany jest super.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:27   #2035
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ten co Wanilka pokazywala tylem montowany jest super.
No jest tez go rozwazamy ale jak mam placic 1500zl za to ze tylem pojedzic 2 miesice na przyklad a 1200 za sam motowany przodem wygodniejszy to xhyba wole przodem

Blue w obecnym tylem juz nie pojedzi bo jest za dlugi na niego w zasadzie jutro w nim pojedzie do poznania a juz nie powinien bo glowka jet na zero, nawe jak go wloze w besafe i podrosnie nadal w takim tempie na dlugosc to bedzie marudzil ze niewygodnie bo teraz nogi juz sa na oparciu tylnej kanapy.

Pewnie wiele zalezy od auta my mamy dwa male

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-03-08 o 09:28
Stary 2013-03-08, 09:27   #2036
ewka5891
Zakorzenienie

Phdwao super zakupy

Blue nie zazdroszczę pogody, cho u nas nie lepiej, zimno wieje i leje ;(

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:27   #2037
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Ile Wasze dzieci w nocy wytrzymują bez jedzenia?
moja min.11, max 12h, a Twoja Tyńka??

co do fotelika to ja wolę wydać więcej, ale kupię tyłem montowany-bezpieczeństwo dziecka najważniejsze, muszę wybrać jednak taki z przedziału 9-18kg, bo moja pewnie już waży ponad 9kg, na razie jeszcze spokojnie w MC wchodzi, ale już się pogubiłam jaki polecany był w tej kategorii.....wiem, że ten BeSafe IzI i recaroPolaric, coś jeszcze??
Stary 2013-03-08, 09:27   #2038
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hej u nas kolejna nocka z dupki. Mala jest tak marudna ze juz z nia wytrzymać nie moge !

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:37   #2039
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
No jest tez go rozwazamy ale jak mam placic 1500zl za to ze tylem pojedzic 2 miesice na przyklad a 1200 za sam motowany przodem wygodniejszy to xhyba wole przodem

Blue w obecnym tylem juz nie pojedzi bo jest za dlugi na niego w zasadzie jutro w nim pojedzie do poznania a juz nie powinien bo glowka jet na zero, nawe jak go wloze w besafe i podrosnie nadal w takim tempie na dlugosc to bedzie marudzil ze niewygodnie bo teraz nogi juz sa na oparciu tylnej kanapy.

Pewnie wiele zalezy od auta my mamy dwa male
W naszym starszym małym autku to tylko przodem...

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
moja min.11, max 12h, a Twoja Tyńka??
Moja 5 godzin (rekord to był 8 i była to jednorazowa sprawa).

Cytat:
Hej u nas kolejna nocka z dupki. Mala jest tak marudna ze juz z nia wytrzymać nie moge !
Stary 2013-03-08, 09:41   #2040
katja_22
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
hmm Leoś ma takie dziąsło od kilku miesięcy i ząbka nie widać...
No u nas też już trzeci miesiąc idzie i jeszcze nic się nie wykluło
Wydaje mi się, że z tamtymi było łatwiej...

Cytat:
tak, z brzuszkiem po tej historii było ok. Ale dla odmiany zaczęły ją męczyć dziąsła... dałam pedicetamol i dopiero skończyła się maruda
No tak... Jak nie jedno to drugie Oby ząbki szybko wyszły... A my cóż... Musimy jakoś to przetrwać

Cytat:
Mój brat nie raczkował Ja byłam bardziej jak Lu - chodziłam mając 9 miesięcy
Ja też (rodzeństwo podobnie) pominęłam ten etap, od razu zabrałam się za chodzenie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Oj...
Tak na marginesie, to w piątek zacznę 18 tc, czyli 5 miesiąc!
No to super! Dla mnie 18 tc był wyjątkowy, bo wtedy poczułam pierwsze (takie konkretne) ruchy mojego maleństwa

Już wtedy wiedziałam, że taka cholera to musi być facet :P

Cytat:
Ząbek częściowo wyszedł (wieczorem powoliła mi sprawdzić), ale pierwsza jedynka wychodziła kilka dni, więc ciąg dalszy marudzenia nawet mnie nie dziwił. Na szczęście w przerwach się bawiła, a niedawno (niestety po Pedicetamolu) wypiła mleczko i zasnęła.

A co do zawartości nocniczka, to odpowiem wszystkim... później trzeba ją było podnieść lub postawić, a przewijaka w zasięgu ręki nie miałam, także musiałam dziecię przytrzymać.
Cieszę się, że posadzona co prawda interesuje się wszystkim wokół, ale jak jej się chce, to siusia, a nie ucieka, jak kilka, albo kilkanaście dni temu dni temu. Oczywiście do pieluszki też robi.

Trochę dzisiaj zmarzłam i teraz mam dreszcze! Jeszcze nie jestem chora, ale jutro pewnie zostaniemy w domu, albo przed wyjściem założę jedną warstwę więcej.

Życzę zdrowia wszystkim chorym.
No to super oby reszta wyszła szybko i mniej problemowo

Robi postępy Ja dopiero kupiłam nocnik i trochę sobie tego nie wyobrażam, bo mały przy każdej możliwej okazji zwiewa :P Próby nocnikowej jeszcze nie było

Zdrówka

Cytat:
hej
Możliwe Dobrze, że dzisiaj nocka minęła spokojnie

Cytat:

Super, że jesteś zadowolona z zakupu
Co do reszty... Mam identycznie!! Mały chwilę nie usiedzi, śpi po pół godziny i jeszcze ile się trzeba namęczyć, żeby łaskawie zamknął oczka a i tak czasem jeszcze zerka czy może smacznie spać czy ma już mamę wołać I to jedyne chwile, kiedy mogę coś zrobić. A co do męża to czasem mam wrażenie, że celowo szuka zajęć poza domem... Oczywiście zaprzecza

Cytat:
Malemu co nie co
A co konkretnie?

Już doszłam do końca i obejrzałam Fajne zakupy
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości