Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-08, 09:06   #3961
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Witam
Od rana mam dołka i do tego się obżarłam i mi niedobrze. Jakiś dziwny pasztet jadłam i chyba było trochę smalcu w nim, a ja nienawidzę smalcu! Fuj!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:07   #3962
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
kupujecie łóżeczka z wyjmowanymi szczebelkami/ podnoszonym bokiem czy nie?
Z wyjmowanymi szczebelkami. Jak bedzie starsze, bedzie mogło same wyjsc i nie trzeba za kazdym razem do niego chodzic.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a ja stwierdziłam, że łóżeczko kupię w Ikei.. nie będę się bawiła w żadne kołyski itp chyba.
Juz, ktoras dziewczyna Ci odpisała, ze maja tylko 2 wysokosci. I to mnie zniecheciło do ikeiowskich łozeczek, a jedno było moim faworytem ale to co wybrałas jest bardzo ładne.

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

I ten wózek nas zaintrygował z mężem Za duży wybór tych wózków i nie wiemy już na jaki się zdecydować
Bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Wszystko dobrze, chłopak potwierdzony
Prawie 400 gram waży i ziewał sobie podczas badania
Wszystkie wymiary ok

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Przyszłam oznajmić, że moje dziecko nadal nie pozbyło się siusiaczka, także będzie na pewno synek
Bardzo zdrowy, 11cm Wg usg termin na 16.08

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a ja dzis kupilam dla mojej buby pierwszy ciuch)

chwale się, uwaga:
jakie słodkie moze kiedys tez sobie pozwole na takie ciuszki

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
No więc moja relacja z wizyty
dołączam do NIEBIESKICH, awięc synek )

Cytat:
I tak po ginekologu pojechalismy do McDonalda. Miały być tylko lody, a skończyło się na 2 for U i lodach Ale należało mi się, tak pięknie hoduję naszego synka Aaaa no i waga pokazała 62kg, czyli nic nie przytyłam
Jak Ty to robisz

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
We wtorek byliśmy na badaniach prenatalnych- drugich. Na 100% potwierdzona córeczka chyba trzech lekarzy się nie pomyliło mamy filmik z całego USG i fotkę z 3d. Wszystko jest w jak najlepszym porządku w drodze do domku zaszaleliśmy, kupiliśmy mój wymarzony wózek i fotelik samochodowy stoi w pokoju i już nie mogę się doczekać spacerów

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:11   #3963
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś mija nam 6 lat oficjalnego bycia razem-ustaliłam łatwą datę
Najwspanialsze 6 lat mojego życia
brawo trzeba by to oblać
Neni w ostatnim suwaczku oczekujesz na wizytę 11 miesięcy..jakaż to wizyta?
A ciuszki śliczniutkie

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:11   #3964
yevele
Zadomowienie

Cytat:
hej
Cytat:

We wtorek byliśmy na badaniach prenatalnych- drugich. Na 100% potwierdzona córeczka
super dziewczyny, gratulacje
Stary 2013-03-08, 09:12   #3965
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet ode mnie i mojego małego mężczyzny w brzuszku
Cytat:
Witam po "stu latach" nieobecności. Niestety nie mam możliwości, być tutaj non stop i na bieżąco

We wtorek byliśmy na badaniach prenatalnych- drugich. Na 100% potwierdzona córeczka chyba trzech lekarzy się nie pomyliło mamy filmik z całego USG i fotkę z 3d. Mała ma 470gram, długości już w tym tyg nie podają. Fikała strasznie,cały czas miała nogi na głowie trudna pacjentka się trafiła, Panu doktorowi Wszystko jest w jak najlepszym porządku w drodze do domku zaszaleliśmy, kupiliśmy mój wymarzony wózek i fotelik samochodowy stoi w pokoju i już nie mogę się doczekać spacerów
Pozdrawiam Wszystkie Mamusie
gratuluję udanej wizyty, wózek ładny, ale chyba drogi musiał być nie?

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy któraś z was ma lub miała może ból zlokalizowany na środku klatki piersiowej? Tak pomiędzy piersiami? Ja już trzy razy taki miałam w czasie ciąży i się zastanawiam co to jest,czy jakiś upierdliwy nerwoból czy coś gorszego... Miałam tak już przed ciążą parę razy (ale w odstępach raz na pół roku czy rok),a teraz występuje coraz częściej. Trwa to z 10-15 min i czuję taki jakby mocny,długi i bolesny skurcz, na chwilę ustępuje a potem znów...
ja miałam ale przed ciążą kilka razy- nerwobóle
Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Ja sklerotyk chciałam jeszcze spytać czy wiecie czy do karty ciąży jak wpisują grupę krwi ojca dziecka to czy musi to być potwierdzone papierkiem z badania?czy wystarczy im powiedzieć?
Bo mój ma b rh + a ja 0 rh- i tu się właśnie martwie jak z tym konfliktem lekarz wie o tym a mimo wszystko nie dał mi na badanie czy już jest konflikt
O czy wiecie ile to kosztuje?
mi do karty nie wpisała grupy tz chociaż miałam oryginalną ale my mamy oboje taką samą BRh+ więc brak konfliktu wiec pewnie dlatego nie wpisała. Podejrzewam, że lekarz nie da Ci skierowania dla tz, sami niestety musicie zrobić
Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w naszym wspólnym święcie

U Was też taka marna pogoda, czy tylko Toruń taki szary? Z dobrych rzeczy - temperatury brak, bóli wszelakich też, męczy katar i wszystkie możliwe mięśnie brzucha bolą od tego kaszlu

Odliczam już dni do tego USG w następnym tygodniu... trzymajcie kciuki za dziewczynkę
nadrabianie tych postów to zajęcie na pełen etat...
współczuję choroby, trzymam kciuki za wizytę i dziewczynkę
Cytat:
Dzień dobry
Najlepszego z okazji naszego święta

Malarzem był mój mąż

wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, samych szczęśliwych dni w kolejnych latach
Cytat:
Strasznie dużo naklepałyście od wczoraj
Nadrabiam i końca nie widać.
A poniżej niektóre z ciuszków zakupionych dla mojego synka
Każda rzecz kosztowała ok 2-3 zł
śliczności

plecy mnie bolą dzisiaj a nie ma kto pomasować ich bo tz nie ma. jak się obudziłam w nocy na siku o 2 to mały szalał w brzuszku, na imprezie był czy co:hahaha :

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:12   #3966
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lachryma
kupujecie łóżeczka z wyjmowanymi szczebelkami/ podnoszonym bokiem czy nie?
myślę że takie byłoby najwygodniejsze, opuszczany bok też może dodać coś do komfortu czy bezpieczeństwa jak Maluch już podrośnie

My wypatrzyliśmy takie łóżeczko, na razie w sieci, dobrze byłoby na żywo pooglądać
http://www.drewex.com/asortyment_3-8...nik_ZEBRA.html
Stary 2013-03-08, 09:13   #3967
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Witam po "stu latach" nieobecności. Niestety nie mam możliwości, być tutaj non stop i na bieżąco

We wtorek byliśmy na badaniach prenatalnych- drugich. Na 100% potwierdzona córeczka chyba trzech lekarzy się nie pomyliło mamy filmik z całego USG i fotkę z 3d. Mała ma 470gram, długości już w tym tyg nie podają. Fikała strasznie,cały czas miała nogi na głowie trudna pacjentka się trafiła, Panu doktorowi Wszystko jest w jak najlepszym porządku w drodze do domku zaszaleliśmy, kupiliśmy mój wymarzony wózek i fotelik samochodowy stoi w pokoju i już nie mogę się doczekać spacerów

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ja mam ten model, zadowolona jestem, może dla astmatyka, który inhaluje się codziennie by nie wydolił, ale przy przeziębieniach daje radę - małego szybko wyciągnął z 3 zapaleń oskrzeli
http://allegro.pl/inhalator-soho-mid...076896767.html[COLOR="Silver"]
dzięki, muszę koniecznie jakiś wybrać właśnie do tych przeziębień moich bo się wykończę

shestiger już tu dziewczyny tłumaczyły, a ja się zastanawiam czy 0 Rh nie jest przypadkiem taką krwią, że jej wszystkie inne pasują. Moja siostra ma 0

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego kobietki!!!!!!)))))))))

a tak mi się przypomniało, wczoraj na bramie wjazdowej do mnie pracy, wyskakuje pan ochroniarz (zreszta bardzo lubiany) z pudelkiem ptasiego mleczka i czestuje zyczac wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet, i on przeprasza ale jutro (tzn juz dzisiaj) nie bedzie w pracy i dlatego teraz sklada zyczenia i tak każdej kobiecie w firmie) boski!
u mnie w firmie panowie z działów kupują czekolady a potem chodzą i rozdają wszystkim paniom, zwykle zbieram ze 3-4 czekolady tego dnia, w tym roku niestety nie dostanę ani jednej przez te moje przeziębienie ;(

Cytat:
Dzień dobry w naszym wspólnym święcie

U Was też taka marna pogoda, czy tylko Toruń taki szary? Z dobrych rzeczy - temperatury brak, bóli wszelakich też, męczy katar i wszystkie możliwe mięśnie brzucha bolą od tego kaszlu

Odliczam już dni do tego USG w następnym tygodniu... trzymajcie kciuki za dziewczynkę
nadrabianie tych postów to zajęcie na pełen etat...
u mnie trochę przebija się słońce
no i trzymam kciuki za dziewczynkę

Dzień dobry i wszystkiego naj z okazji dnia kobiet

Ponawiam pytanie, ma któraś inhalator, który może polecić ??

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:13   #3968
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

gratuluje

Cytat:
Strasznie dużo naklepałyście od wczoraj
Nadrabiam i końca nie widać.
A poniżej niektóre z ciuszków zakupionych dla mojego synka
Każda rzecz kosztowała ok 2-3 zł
fajne
Ja ostatnio zakupiłam kilka za 1 zł

Franuś
Stary 2013-03-08, 09:14   #3969
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Istotne jest jaką ty masz grupę i czynnik rh.
Ja mam 0 Rh + a mój tż A Rh - i my mamy niezgodność serologiczną, ponieważ grupa krwi się nie zgadza. Jednak nie jest to groźne dla płodu, ani teraz ani w następnych ciążach. Nie występuje u nas konflikt ponieważ jak mam Rh + a tż Rh -. Gdyby było odwrotnie to może on wystąpić. Pomimo tego miałam robione badania na przeciwciała i będę miała powtarzane.

A i wyjaśniam: jeśli są różne grupy, np. A i 0 to jest to niezgodność serologiczna, a jeśli są różne czynniki Rh, u kobiety Rh - a u mężczyzny Rh + to jest to konflikt serologiczny.
Ja mam A Rh + a mój mąż nie wie nawet jaką ma grupę, a jak będzie miał inna niż A to niezgodność serologiczna będzie? I co to oznacza?

Stary 2013-03-08, 09:16   #3970
rasha90
Raczkowanie

mój Futrzak mnie właśnie zgwizdał... (świnek) chyba mu przytulania potrzeba
Stary 2013-03-08, 09:16   #3971
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
myślę że takie byłoby najwygodniejsze, opuszczany bok też może dodać coś do komfortu czy bezpieczeństwa jak Maluch już podrośnie

My wypatrzyliśmy takie łóżeczko, na razie w sieci, dobrze byłoby na żywo pooglądać
http://www.drewex.com/asortyment_3-8...nik_ZEBRA.html
ja mam model, który identycznie się przerabia zdejmując bok - takie, doleci do mnie we wtorek http://www.drewex.com/asortyment_3-1..._szuflada.html

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
:shestiger już tu dziewczyny tłumaczyły, a ja się zastanawiam czy 0 Rh nie jest przypadkiem taką krwią, że jej wszystkie inne pasują. Moja siostra ma 0
wydaje mi się, że właśnie odwrotnie - 0 pasuje do wszstkich grup, człowiek z 0, może dostać tylko 0

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:18   #3972
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Jeżeli chodzi o łóżeczko to my chcemy turystyczne, ale one maja z boku możliwość odpinania i większy maluch sam może wejść/wyjść

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:20   #3973
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam taki od 2 lat. Małgosię inhaluję przy kaszlu, przeziębieniach i wszelkich chorobach. Też pulmicort, tez Mucosolvan czy Berodual i sól fizjologiczna.
http://allegro.pl/inhalator-elite-ph...071077049.html
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:21   #3974
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja mam A Rh + a mój mąż nie wie nawet jaką ma grupę, a jak będzie miał inna niż A to niezgodność serologiczna będzie? I co to oznacza?
nic

Stary 2013-03-08, 09:25   #3975
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
hej
sprawdziło się to co przypuszczałam na samym początku dopiszcie mnie proszę

no i od początku ciazy 6 kg przybrałam ;/ teraz 3 kg w ciagu miesiaca ;/ nie no jak tak dalej pojdzie to ja nie wiem bardzo martwie sie moja waga, musze naprawde ograniczac sie, a wydawalo mi sie, ze nie jem duzo, no ale siedzenie w domu robi swoje
Gratuluję chłopca
A lekarz skomentował jakoś Twoją wagę?
Mój za każdym razem : " Ooo i bardzo ładnie"
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a gdzie zdjęcia z wizyt??
Mam bardzo niewyraźne, sama tam ledwo coś widzę.
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a mi jakoś tak...smutno.

Nawet nie wiem czemu.

Widzę, że przechodzisz podobny czas jak ja z tydzień temu-nie czułam ruchów i płaczliwa byłam ... Pocieszę Cię, że szybko przeszło
Cytat:

We wtorek byliśmy na badaniach prenatalnych- drugich. Na 100% potwierdzona córeczka chyba trzech lekarzy się nie pomyliło mamy filmik z całego USG i fotkę z 3d.
Gratulacje dla trudnej pacjentki
I udany zakup, super
Cytat:
Tak w ogóle to Wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet!! ...jakby Wam, któryś cham życzeń nie złożył
Życzenia dostałam już z samego rana, ledwo oczy otworzyłam
Nie - nie od mojego męża - od byłego sms

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Gratulacje!!) nie wiem czy Cie to pocieszy, ale dzisiaj rano weszłam na wagę (zakupioną wczoraj) i w miesiąc 3,5 kg... czyli 8kg do przodu..
Neni gonie cię
Ojejku jak fajnie, nie tylko ja jestem gruba
Cytat:
A ja się pochwalę, że tż czekał do północy i złożył mojej mamie życzenia, dał prezent, złożył też mi śliczne życzenia, dostałam bukiet róż i cuuudownego buziaka
Kochany
Mój mi raczej nic nie kupi, bo mu kasy nie dałam, a on jeszcze wypłaty pierwszej nie dostał
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Mój mąż zna grupe krwi i ma wpisaną w książeczke bo jest CHONOROWYM DAWCĄ KRWI
Mój też

Nadrabiam wciąż
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:28   #3976
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mam
Cytat:
Problem jest jeżeli jest niezgodność Rh... Jeżeli ty masz - a mąż ma +

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Mój mi raczej nic nie kupi, bo mu kasy nie dałam, a on jeszcze wypłaty pierwszej nie dostał
Może weźmie zaliczkę

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:32   #3977
shestiger
Rozeznanie

Fiazo ja już zgłupiałam właśnie jak to jest patrzcie tutaj na tabelkę :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Transfuzja_krwi
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:32   #3978
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja nie mam

Problem jest jeżeli jest niezgodność Rh... Jeżeli ty masz - a mąż ma +
Cytat:
nic
A to luz

Stary 2013-03-08, 09:32   #3979
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Gratki za rocznicę
Bedziecie dziś świętować
Możliwe
Cytat:
brawo trzeba by to oblać
Neni w ostatnim suwaczku oczekujesz na wizytę 11 miesięcy..jakaż to wizyta?
A ciuszki śliczniutkie
Hehe, zaraz zmienię

Nadrobiłam
Stary 2013-03-08, 09:32   #3980
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
No to mnie zmartwiłaś bo ja też ma minusowy a nie mamy pojęcia jaką grupę ma mój tż
Będzie musiał zrobić no i lekarza muszę zapytac o to
Nie martw się na zapas. Jednak nawet bez ciąży trzeba znać swoją grupę krwi, mieć zaświadczenie.

Ludzie nie zdają sobie z tego sprawy ile to może ułatwić lekarzom w czasie gdy trzeba natychmiast podać krew. To jest bardzo ważne. Zrób badanie dla męża, prywatnie kosztuje 20-30zł, a jak chce za darmo to może iść oddać krew to nie dość, że będzie znał grupe i Rh to jeszcze zrobią podstawowe badania za free.

Cytat:
Tak na prawdę to nic. Ważne, że ty masz + i możesz być całkowicie spokojna.

Ja jak dostałam wyniki badań z mojej gr krwi to dostałam taką karteczkę, że muszę zgłosić się w 28 tc żeby zobaczyć czy organizm nie wytworzył przeciwciał. Aż do tego stopnia nie znam się, ale coś mi mówili, że to jest związane też z tym, ze organizm kobiety może nie tolerować dziecka. Dlatego też ważne jest czy są przeciwciała i jednocześnie jaki jest poziom leukocytów.

Nie wiem czy aż tak się tym interesujecie, ale leukocyty są wyższe w czasie infekcji, przy nie których nowotworach czy w czasie ciąży. Organizm wytwarza więcej białych krwinek, które są tak jakby ,,żołnierzami" i walczą z infekcją. W czasie ciąży normalne jest, ze mogą być wyższe, jednak po to robi się badania co miesiąc żeby kontrolować ich poziom.

Wszystkie badania nakładają się na siebie i dają obraz tego jak organizm radzi sobie z ciążą.

Nie ma co przeżywać na zapas tylko cisnąć lekarzy o skierowanie na badania (zresztą pamiętacie jakie akcje były z hormonami tarczycy) lub zrobić prywatnie bo zdrowie Wasze i dziecka jest najważniejsze.

Maleństwo Was pozdrawia. Wczoraj mówię do malucha, gdzies tak ok 22:

,,jeśli jesteś chłopcem to skop mocno mamę w prezencie na dzień kobiet, a jeśli jesteś dziewczynką to muśnij delikatnie to powiem dla taty i złoży ci życzenia". Godzina 22:40 zaczęło tak kopać, że brzuch się odkształcał. Śmieliśmy się, że pewnie chłopak, do tego grzeczny bo mamy słucha, a że nie zna się jeszcze na zegarku to zaczęło kopać o ponad godzinę za wcześnie
W nocy też do wiwatu dziecię dało, no i teraz Was pozdrawia właśnie

Jak słabo kopie to ja wtedy je proszę tak jak wczoraj i działa Dwa dni były słabe ruchy, a teraz jest znowu cudownie
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:33   #3981
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

konflikt serologiczny
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,5141240.html

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:34   #3982
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
i dlatego najlepiej zapytać lekarza
z tego wynika że 0 może być dawcą dla każdego, ale biorcą już nie .

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:36   #3983
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Najlepszego z okazji naszego święta

A czeresnie z drzewka wcinasz?

:
i nie raz z mięskiem:/ale jak już swiadoma jestem, że jest robal to nie jem

Cytat:
hej
sprawdziło się to co przypuszczałam na samym początku dopiszcie mnie proszę
co do samej wizyty to jak wspominałam wcześniej to białko mam duże, a więc może to świadczyć o tym, że za dużo tłuszczów w mojej diecie, mam je ograniczyć i powtórzyć wynik jeszcze raz za tydzien aa i jeszcze mam zrobić bad próby wątrobowe i zadzwonić do niego z wynikiem, nie wiem co to jest i boje sie czy oby wszystko jest ok ;/
no i od początku ciazy 6 kg przybrałam ;/ teraz 3 kg w ciagu miesiaca ;/ nie no jak tak dalej pojdzie to ja nie wiem bardzo martwie sie moja waga, musze naprawde ograniczac sie, a wydawalo mi sie, ze nie jem duzo, no ale siedzenie w domu robi swoje
Kathe jedne chudzinki a jedne ciut większe nic nie poradziisz, gratuluję synalka jakie imię?

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
no niestety, części drogie do naszego samochodu. Ale jak zrobimy to, to już mamy na dłuuuugi czas spokój Tanio kupiliśmy samochód, więc się nastawialiśmy na naprawę.

A jak się białkuje drzewa? Ja to zielona w takich tematach, ale określenie ciekawe
Mala...teraz troszke zainwestujecie, potem będziecie o autko dbać i będzie jeżdziło pięknie

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:36   #3984
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
no, czyli z tego wynika, że ja mając 0- mogę dać krew osobom z każdą grupą, a mnie może dać tylko ktoś o grupie takiej jak moja (szczęście, że moja mama, babcia, brat, kuzynka - też mają 0-, tak gdyby coś...)

Stary 2013-03-08, 09:38   #3985
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Kochany
Moj pewnie tez nic nie kupi w tym miesiacy zatwierdził oszczednosc i kazał nic nie ruszac z poprzedniego miesiaca, a wypłaty w tym jeszcze nie dostał żyje na mojej łasce ale za to dzis rano wchodze do łazienki, zaspana, robie to co mam do zrobienia, podnosze głowe, patrze na lustro i sie przestraszyłam, az ciarki po mnie przeszły, myslalam, ze ktos tam sie odbija, a tam napisane słowo : Kocham Cię

Cytat:

Jak słabo kopie to ja wtedy je proszę tak jak wczoraj i działa Dwa dni były słabe ruchy, a teraz jest znowu cudownie
Jakie grzeczne i słuchane

Moje dziecie ostatnio słabo kopie, chyba odwrociło sie pleckami do brzucha, bo tylko czuje jak za kazdym razem ta "kuleczka" zmienia swoje połozenie

Franuś
Stary 2013-03-08, 09:39   #3986
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
To co podałaś dotyczy transfuzji. My mówiłyśmy o konflikcie. Ja mam grupę 0 i mogę oddać każdemu krew, dlatego oddawałam przed ciążą. Ale ja już mogę przyjąć tylko i wyłącznie 0.

Ja Wam powiem, że pewnie co lekarz to inna opinia o konflikcie. Ja chodziłam wcześniej do mojego gina i on mnie uczulał żeby zrobić badania, bo młoda jestem mogę w ciążę, w każdej chwili zajść (jak to brzmi). Ważne jest żeby wiedzieć czy istnieje ryzyko konfliktu czy nie. Moja ciocia ma z tego powodu tylko jedno dziecko.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:41   #3987
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
no, czyli z tego wynika, że ja mając 0- mogę dać krew osobom z każdą grupą, a mnie może dać tylko ktoś o grupie takiej jak moja (szczęście, że moja mama, babcia, brat, kuzynka - też mają 0-, tak gdyby coś...)
A ja słyszałam, ze jak jedno z rodziców ma grupe rh+ a drugie rh- to wtedy dochodzi do konfliktu serologicznego. Ale przy pierwszej ciazy to sie nie zdaza, dopiero przy kolejnych.

My oboje mamy +, ja O, a tz B

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-03-08 o 09:42
Stary 2013-03-08, 09:42   #3988
Neni1984
Zakorzenienie

Iść na spacer czy nie iść?
Pogoda taka sobie, ale przesyłka czeka na mnie na poczcie...
Stary 2013-03-08, 09:43   #3989
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Iść na spacer czy nie iść?
Pogoda taka sobie, ale przesyłka czeka na mnie na poczcie...
iść:P

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:43   #3990
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie

Tymoteuszek życzy Wam wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet i wręcza symboliczne

Ja od razu po obudzeniu dostałam kopniaczka od mojego Malutkiego Mężczyzny więc, życzenia złożył, a mój TŻ też złożył życzenia przed wyjściem do pracy i dał buziaka. A prezent - juz sobie w tamtą sobotę wybrałam żakiecik wiosenny i mi kupił

enlevee, dotkaaa, ita83 powodzenia

Cytat:
Wszystko dobrze, chłopak potwierdzony
Prawie 400 gram waży i ziewał sobie podczas badania
Wszystkie wymiary ok
Super, już kawał słodkiego ciężarku masz do noszenia
I zostaje Kubuś?

Cytat:
Cześć dziewczynki
Przyszłam oznajmić, że moje dziecko nadal nie pozbyło się siusiaczka, także będzie na pewno synek
Bardzo zdrowy, 11cm Wg usg termin na 16.08
Aaa no i ponad 150g waży
Gratulacje, pięknie rośnie Synalek

Cytat:
hej
O proszę nasza drużyna dzentelmentów rośnie w siłę. Gratulacje
Naprawdę 6kg w 23tc to jest dużo?? Ja jestem w 24 i mam ok 6,5kg na plusie i czytałam, że to w jest książkowo i że do końca 6mc należy przytyć przynajmniej 6kg.

Cytat:
Super Dla Małej Księżniczki ujawnionej
Wózek świetny... tylko ta cena

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
He he he warunki mamy takie jak nasze dzieci w brzuszkach prawie
Ciemno i mokro... tylko z tą różnicą, że one mają ciepło
po obejrzeniu wczoraj pogody na weekend mam już dokładnie wytyczony plan - kanapa+kocyk

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości