![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Hej
![]() ![]() Świetna fota ![]() Ja dziś weszłam na wagę i spadł mi kg - czyli w sumie już 11 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam Was kobietki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj juz nie miałam czasu wejść na wizaż. Byliśmy na usg nerki i jak na razie nie powiększyła się (chyba). Piszę chyba bo wszystkiego dowiemy się 13-go marca (w środę) - jedziemy na kontrole do urologa z tym wynikiem. To jest chore...tyle jeżdzenia... Urolog powinien mieć usg w swoim gabinecie a nie takie jeżdżenie z takim maluszkiem ![]() No więc byle do środy...może wtedy dowiemy się czegoś więcej. A mam pytanko...po jakim czasie od porodu pojawia się okres?? Bo ja 15 go marca już 2 miesiące będę po porodzie a okresu jeszcze nie dostałam (nie żebym za nim teskniła ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świetna fotka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39644515]Dorotka dzisiaj leży mi na rękach, zaczęła się uśmiechać, i nagle śmiać na głos - po czym przestała nagle, taka w szoku, i buzia w podkówkę i ryk! wystraszyła się chyba własnego odgłosu ![]() o ja Cie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Hahaha ![]() ![]()
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Aha dziewczyny dziękujemy bardzo za kciuki
![]() ![]() ![]()
#154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama rownież ślubuje we wrześniu i chciałabym wyglądać do tego czasu wyglądać olsniewajaco ![]() Tak wiec,koniec tego dobrego i do roboty! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Konto usunięte
|
No to w środę też trzymamy
![]() Rany, ale senny dzień dzisiaj. Szaro, pada ciągle :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Mój Tż niby wyszedł do pracy po czym za chwilę wrócił, patrze a w ręce trzyma dwie różyczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#157 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39648413]Natibaby tkana bawełniana jak najbardziej. TU fajne oferty nowych chust:
http://allegro.pl/natibaby-chusta-tk...062318799.html http://allegro.pl/nowa-chusta-tkana-...081497734.html http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...060682005.html z tym, że ta aukcja to chusta 2 gatunku, może mieć zaciągnięcie, przebarwienie jakieś. Istotne o tyle, że potem trudniej sprzedać. I patrz na rozmiar.[/QUOTE] Dzięki wielkie!!! ![]() a jak rozmiar dobrać?
Edytowane przez ewadylewska Czas edycji: 2013-03-08 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego Kobietki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
witam sie w odchowalni :d
przepraszam ze ja nogdy nie cytuje ale zawsze pisze z tel jak karmie mloda ![]() dziewczyny piekne opisy porodow ... Fewcia gratuluje super wesolej ekipy przy cc ... a tak wogole ale Ty jestes laska ![]() Szaja tez laska z Ciebie, a z Dorka w chuscie wygladacie cudnie ... ciekawe kiedy moja przyjdzie ... w koncu zakupilam manhatan ... na lato jak cos zawolam od tz kaski na jakas jasniejsza .. w koncu moze dzieki niej bede miala czas zrobic obiad i cos w domu to tez powinien byc fanem chusty ... a zawinac tez sie da ... najwyzej na sile :d dziewczyny tak wogole moja niunia zaczela dlugo lezec na bujaku a nawet w nim usnela wczoraj ... taka radocha byla .. polozylam ja na chwile zeby pozmywac naczynia wlaczylam vujanie, muzyczke, swiatlo przygasilam .. a ona po 10 min kima w najlepsze .... cos czuje ze baterie mnie zrujnuja hihi Mamuski pytanie mam. mloda jak je to jej sie nosem ulewa. teraz jest przy cycku je delikatnie a co jakis czas leci jej mleko z noska ... to normalne ???? kobitki wszystkiego najlepszego w dniu naszego swieta !!!!!
#161 |
Zakorzenienie
|
hahaha
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39648894]No to w środę też trzymamy ![]() ![]() ![]()
#162 |
Raczkowanie
|
U nas tez szaro buro taka depresyjna pogoda fuuj ale tu to ciagle pada.
Moze troche o sobie napiszemy jestem mama Nathanka urodzonego 29/01 przez cc to juz moje trzecie dziecko i chyba najbardziej dajacego sie we znaki ![]() ![]() a ktoras pisala o odparzeniach ja polecam niezawodna make ziemniaczana wiem ze to za czasow naszych babc ale moje dzieci takie delikatne i jakies alergiczne ze tylko to u nas zdalo egzamin ![]() No i ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Tak będzie idealna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie w Kato?? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39644515]A jak ją usypiasz? I znów - polecę chustę, dzisiaj 3h w domu, potem poszłam na spacer z chustą i też usnęła od razu. Nie znaczy to, że tu propaguję chustę jako sposób jedyny na usypianie dziecka ![]() ![]() A stuknąć cię? ![]() Niedługo zmiana czasu, różnie może być ![]() Ja dzisiaj wyszłam ![]() Ja miałam ubrane: jeansy, podkoszulkę z krótkim, t-shirt z długim, cienką, wiosenną kurtkę bez podszewki, za tyłek. Dorotka: bodziak z długim, bluza polarowa (bez podszewki) z kapturem (kaptur fajnie się nadaje pod chustę, osłania szyjkę), rajtki, spodnie dresowe, grube skarpetki, czapka bawełniana z podwójnej bawełny. I od razu piszę: ubrana za grubo. Spokojnie mogłam założyć nie polarkową bluzę, a jakąś bawełnianą, a i myślę czy nawet nie bodziak z krótkim, i mogłam nie dawać rajtek pod spód, ALE zdecydowanie na te wystające girki potrzebne by były geterki jakieś, muszę zrobić. Same rajtki ze skarpetkami to zimne stópki. Ale tylko stópki, więc myślę, że skarpetki + spodnie i na to fajne, grube getry ciepłe i byłoby ok. I przyszła mi dzisiaj osłonka od Pentelki, ale nie wykorzystałam ![]() A tu fajny wątek o ubieraniu: http://chusty.info/forum/showthread....-ZIMA-lt-lt-lt i http://chusty.info/forum/showthread....osić-połączone Ale co ci przeszkadzają wystające nóżki? ![]() Jakbyś przyjęła moje zaproszenie na fejsie... ![]() Też ![]() Dziękować dziewczyny za pochwały chustowania ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Pisałam wcześniej kilka postów ![]() ojjjj niefajnie ![]() Pięknie ![]() Sylwia, nie zrzędź ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Aaaaaaaaaa i najważniejsze dzisiaj ![]() Dorotka dzisiaj leży mi na rękach, zaczęła się uśmiechać, i nagle śmiać na głos - po czym przestała nagle, taka w szoku, i buzia w podkówkę i ryk! wystraszyła się chyba własnego odgłosu ![]() buzia w podkówke jest najgorsza! ![]() Cytat:
śliczniak! ![]() Cytat:
NO! zgadzam sie ![]() ![]() a ja kobitki życze Wam radosc na codzien, duuuuuzo sil w opiece nad naszymi skarbami, mało zmartwien, zdrowiuskich dzieciaczkow no i zrzucenia zbednych k tym które chca! ![]() ![]()
![]() |
#165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#166 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tam w opakowaniu są 4 sztuki, do jednego takiego wsadzasz baterię paluszek i oszukujesz sprzęt, że masz r20 ![]() Cytat:
![]() Ewa, nie wiem jaki do ciebie rozmiar, nie wiem ile masz wzrostu, jaki biust, jaki rozmiar ubran nosisz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
ASKA -przewaznie dzieje sie tak jak dziecko karmi sie na lezaco wystarczy uniesc wyzej glowke
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Również Wam życze kobietki z okazji naszego święta wszystkiego co najlepsze!!
czas się ubrac ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() silver.. co do @ to jak karmisz piersia to nie masz... tak mi sie wydaje rajt dziołchy ?:P
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
Alex dziekuje za rade. rzeczywiscie mala tak ulewa jak karmimy sie na lezaco ...
Szajka dziekuje :d ... zastanawiam sie czy jest jakas dziedzina na ktorej sie nie znasz i dobra rada nie rzucisz :d
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39648593]O rany, wieki tam nie byłam :d
![]() Marsi, świetny artykuł ![]() To samo ogólnie z lekarzami - dlaczego tak wielu ma w dupie dokształcanie się? dlaczego idąc do lekarza często musimy sami dopytywać się, sugerować, co może być?[/QUOTE] Prawda jest taka, ze lekarze to też byli studenci, a wiekszości studia przepłynęły pod tytułem "ZZZ" albo "pan da 3". Ja widzę u siebie na uczelni, co poniektórym nawet się placem nie chce ruszyc, najlepiej to zrobić za nich. Potem tacy wyuczeni lekarze nas leczą, metodami prób i błędów bo przecież z studiów nic nie wynieśli. A jak na studiach im się nie chciało uczyć to po studiach już wcale nie mają motywacji na pogłębianie wiedzy. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#175 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39648593]
![]() Marsi, świetny artykuł ![]() To samo ogólnie z lekarzami - dlaczego tak wielu ma w dupie dokształcanie się? dlaczego idąc do lekarza często musimy sami dopytywać się, sugerować, co może być?[/QUOTE] no właśnie dlaczego? przecież to natura nas tak stworzyła.....że mamy mleko w piersiach zawsze najlepiej jest się odnosić do przyrody,że przecież zwierzęta nie dokarmiają no i gdzie to wsparcie??? jak oglądałam filmiki amerykańskie propagujące karmienie piersią to wszystkie kładą nacisk na wsparcie bliskich przy karmieniu, żej jest to podstawowy element a u mnie w szpitalu jak bylo jak nie miałam mleka po cc? BUTLA i heja problem z głowy a w domu co? komentarze babc, mam, ciotek: ojej pewnie głodne,mamusia głodzi pewnie nie ma pokarmu ![]() ![]() sama to przerabiałam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a teraz dostałam @ 6 tyg po porodzie chyba nie ma reguły pamiętajcie,że to,że nie ma @ ne oznacza,że nie możemy zajść w ciąże, owulacja może występować, poza tym każdą miesiączke poprzedza owulacja można co prawda robić cały czas testy paskowe Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-03-08 o 10:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
moja dziecię dziś jakieś marudne i osowiałe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bartuś dziękuje ![]() a ja wczoraj w ramach prezentu na dzien kobiet zazyczyłam sobie kwiata doniczkowego ![]() ![]() ![]() ![]() uciekam torche kurze zetrzec, zawsze to lepiej bedzie sie oddychało mimo, ze mąz dalej skuwa płytki w łazience ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
Tutaj z kolei nacisk na kp jest ogromny. Szczegolnie w pierwszym tygodniu. My dostalismy opieprz bo w 3 dniu po cc podalismy mm. Zeby podali mm trzeba podpisac specialna zgode. A jak w szpitalu przychodzila do mnie babka od laktacji to kazala tz sluchac I patrzec zeby mogl mnie pozniej korygowac. Szkoda ze w polsce w szpitalach tak malo o to dbaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zadomowienie
|
E tam 60 kg, co to jest... Chociaż rozumiem Cię, ja chcę do 52 zejść.
![]() Cytat:
![]() Szajka Zaadaptowałam wczoraj chustę i oczywiście oświecenie, odkrycie roku normalnie ![]() ![]() Ale ile można dziecię tak pionowo nosić? I czy nie ma za szeroko nóżek rozłożonych, czy to właśnie dobrze? Zaraz wkleję fotę.. Kurczę, dużo można w tej chuście ale wykąpać się nie wykąpie ![]() Co do KP-wsparcie otoczenia tylko i wyłącznie!!! Jak wszyscy wokół Ciebie latają z butlą mm bo małe pewnie głodne to ryczeć się chce i gówno można, nie ma siły walczyć. I nic, że leje nam się mleko po nogach-nie mamy pokarmu/słaby (taaa 0,5% produkujemy ![]() Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-03-08 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.