![]() |
#2041 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Dzień dobry
![]() Ja po śniadanku. małe się właśnie obudziło z pierwszej drzemki i gadać do ochraniacza w łóżeczku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na wyciąganie wydzieliny z nosa polecam katarek. Dużo lepszy i skuteczniejszy. Również wszystkiego dobvrego dla wszystkich kobietek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kolację jada ok. 19-19.30 i pierwsza pobudka jest między 6 a 7 rano. Czyli jakieś 11 h daje radę. Z tym, że na kolację zjada kaszkę zrobioną na 180ml wody+ mm+ kaszka. A pierwszy posiłek to mm zrobione na 180ml wody czyli porcja ma ok. 210 ml. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak myślałam, ze o niego chodzi ![]() No właśnie, potrzebowałam jakiegoś potwierdzenia, bo z początku to nie wiedziałam czy nie chodzi o jedzenie, chociaż ostatnimi czasy to już byłam pewna, ze jedzenie nie ma tu nic do rzeczy i że nie budzi się na cyca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | ||
Zakorzenienie
|
Młoda się budzi, ale mam nadzieję, że jeszcze da mamusi chwilę na wizaż
![]() Cytat:
![]() ![]() phdwao spodenki w kratę cudne ![]() No, ba ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem ![]() Ale ostatnio ma dwie pobudki (gdzie te czasy co spała całą noc???), zasypia ok 22,30 potem pobudka ok 1 i 4. Jest super ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() a dlaczego tylko przodem??w małych autach tyłem się nie da?? phdwao wydaje mi się, że skoro BeSafe jest do 18 kg czyli ok 4 lat, to spokojnie jeszcze długo Nasze dzieci mogą tyłem pojeździć....
#2045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niemniej liczę, że w następnej ciąży będzie mi dane czuć ruchy ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Zakorzenienie
|
Aaa wlasnie zostalam wycslowana przez 30stu chlopow!!
![]() ![]() ![]() ![]() Co do fotelika jak nie zdzizeje to bedzie dobrze, tylem bezieczniej no ale przeciez adac nie rozroznia podczas testow czy przodem czy tylem zatwm 4 gwiazdki btu i tu powinny chronic tak samo, romer na ktory sie czaje ma system blokujacy wychylania sie szyi podczas uderzenia Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-03-08 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ja z pytaniem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zdrówka dla Igusi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() sposób z przeciwbólowym u mnie też działał i myślę że to były zęby, teraz wprawdzie dalej się budzi ale tych pobudek jest 3-4 bo niestety jak sie wybudzi to nie umie zasnąć sam, smoczka nie chce, musi mieć cyca, czasem wystarczy 3 sek z cycem i śpi dalej Cytat:
- BeSafe iZi Combi X3 (montaż z użyciem 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków), - Besafe Combi X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX), - BeSafe iZi Kid X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX), - Maxi-Cosi Mobi (montaż z użyciem 2 lub 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków), - Fair Bimbo G0/1 (montaż z użyciem dodatkowej ramy ISOFIX), - Recaro Polaric (montaż z użyciem ISOFIX), - Britax max way - britax first class plus Lada chwila wejdą na rynek polski m.in. foteliki: - Graco Duologic (montaż z użyciem ISOFIX), - Graco Belogic (montaż z użyciem pasów i dodatkowego dolnego pasa kotwiczącego), ![]() w tej chwili najczęściej 2 - 3, max 4 h Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-08 o 10:22 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Zakorzenienie
|
Zmykamy na spacer, dzisiaj krótko bo pogoda taka sobie. A szkoda, już było tak pięknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Wtajemniczenie
|
który, który??
#2053 |
Zakorzenienie
|
A czy ktos kupil fotdlik mntowany przodem?
Wanilka ktorys fotelik bul testowany na ludziach? Kazdy jest na manekinie te tylem tez wiec jak tu sie nie sygerowac? Wiem ze prawa fizyki mowia same za siebie ale nie znaczy ze montowany przodem porzadny nie uchroni dziecka, ba nie dozna ono zadnych obrazen, tak samos nie powiedziane ze ten tylem uchroni zawsze |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za listę ![]() muszę coś raczej bez Isofixa szukać, bo nasza fura go nie ma.... no ichyba te Graco to tylko tyłem się montuje??nie ma opcji odwrócenia??
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-03-08 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny! Njalepszego na dzień kobitek!!!
Byłam dzis u neurologa i rzeczywiscie mam migreny. Dostałam leki mam brac je 3 miesiące . Moje dziekco od wczoraj raczkuje a dzis juz tak szybko i ładnie jakby robiła to juz długo ![]() ![]()
![]() |
#2056 | ||||||
Rozeznanie
|
Cześć,
na początku życzę wszystkim kobietkom wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet! ![]() ![]() ![]() Kochane, dziś jest mnóstwo okazji do świętowania, mianowicie: 1. Dzień Kobiet 2. Gosia kończy dziś 7 miesięcy! ![]() 3. Zaczynam dziś 18 tc, czyli wchodzimy w 5 miesiąc! 4. Moje imieniny (Beata). Także stawiam dziś pyszności owocowe ![]() Cytat:
![]() I zdrówka życzę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka życzę ![]() ![]() Cytat:
![]() Normalnie śpi bez jedzenia ok. 10-11 godzin. Ale teraz jak idą kolejne ząbki, to czasem budzi się po 6-7 godzinach na mleczko albo posmarowanie dziąsełek i śpi dalej do 8 rano. Cytat:
![]() ![]() ![]() Aaa, zapomniałam Wam napisać. Dowiedziałam się, że moja koleżanka jest w ciąży!!! Termin porodu ma na 15 października ![]() Edytowane przez bebe1987 Czas edycji: 2013-03-08 o 10:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Zakorzenienie
|
Bebe ale swiat w jeden dzwn gratulacje dla dzidziusiow i wszyatkiego najlepszegodla Ciebie!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Rozeznanie
|
Moje dziecko śpi już ponad 2h, przy pierwszej drzemce to się jeszcze nigdy nie zdarzyło. Latam co chwila sprawdzać, a on się nawet nie poruszył. Leży tak jak go odłożyłam chyba ma mocny sen.
wstał. Jak weszłam do pokoju to leżał na brzuszku, obrócony o 90 stopni i gmyrał pod przewijakiem Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-03-08 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeczytaj to: Dzięki profesorowi Aldmanowi odwrócone foteliki dla dzieci weszły do powszechnego użytku w Szwecji dużo wcześniej niż w innych krajach. Rezultaty widoczne są w statystykach wypadków. Badania przeprowadzane przez firmę ubezpieczeniową Folksam pokazują, że ryzyko śmierci lub poważnych obrażeń jest 5 razy większe w fotelikach ustawionych przodem do kierunku jazdy. Jeśli porównasz szwedzkie statystyki wypadków ze statystykami pochodzącymi z krajów, gdzie większość dzieci podróżuje siedząc przodem, różnice są uderzające!!! Przykładem może być Francja. Ryzyko śmierci dziecka w wypadku samochodowym (w przeliczeniu na 100 tys. mieszkańców) jest dwa razy większe niż w Szwecji. Niemieckie statystyki ujawniają podobną zależność. Szczególne, znaczące różnice zauważyć można u dzieci powyżej 1 roku życia. Większość niemieckich dzieci właśnie w tym wieku zaczyna używać fotelików mocowanych przodem, kiedy zaś większość szwedzkich dzieci używa fotelików odwróconych tyłem co najmniej do swoich 3. urodzin. Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-08 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla R. za raczkowanie! ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wanilka dzieki za rady oczywiscie biore je pod uwage natomiast pisalam montowany tylem i przodem jest fajny ale jak montaz tylem ma mi posluzyc np na 4 jazdy to czy jest sens kupowac taki o to sie rochodzi |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z graco nie wiem, musisz poczytać Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Zakorzenienie
|
Wanillka mój synek tez stoi na paluszkach i zastanawiam sie czy to dobrze na tym etapie...
#2066 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja uważam że warto :P ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- no właśnie :/ może Agunia nam cos napisze jak skończy prace |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
Wanilka Ty uparciuszku
![]() Co do stania na paluszkach nie wiem :/ napewno chodzenie na mich jest nieprawidlowe ale czy stanie na tym etpoe nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Zakorzenienie
|
fałszywy alarmy
![]() ![]()
#2069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Szwecji dzieci jeżdżą tyłem nawet w wieku 3 lat, tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.