|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
Jeszcze przykro mi się zrobiło, bo babki w tym UP narzekały, że nie mają czasu nawet kawy wypić, bo ludzi dużo. A ja myślałam, że ile bym dała za taką pracę ![]()
![]() |
#4172 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zadomowienie
|
Ach ten PUP
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Konto usunięte
|
a ja jutro znów w domu bez pracy, oszaleję!
jeszcze pogoda ma być do d.... :| poćwiczę sobie jutro i biorę się się za angielski. będę czytać, słuchać, oglądać. bo czuję lęk przed ogłoszeniem "bardzo dobra znajomość ang" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zakorzenienie
|
ja mam kolejną wizytę 20.06 nie wiem śmiać się, czy płakać
![]()
#4176 |
Raczkowanie
|
Ja jak byłam na stażu do odpisywałam się co miesiąc, a tak to co dwa trzy. Też nie wiem po co te pielgrzymki. Chyba tylko po to, żeby owe Panie miały prace...
![]() Ja dziś wysłałam dwa CV i wreszcie skompletowałam materiał na sukienkę ![]() ![]()
Moje hobby origami ![]() Edytowane przez Agnieszka 512 Czas edycji: 2013-03-07 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39630356]tylko go nie bij
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- dokładnie![/QUOTE] Jak już to dostanie klapsa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39630466]praca w sklepie jest fajna i ciężka. ja mogłabym wrócić do sklepu ![]() dziewczyny mam rozmowę kolejną we wtorek!!! na asystentkę managera, pani prześle mi maila to obczaję firmę ![]() Osz Ty! Znowu więc będę trzymać kciuki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4178 |
Raczkowanie
|
fajnie, że coraz więcej z was ma pracę
![]() Ja zaliczyłam sesję ale z wyników jestem niezadowolona... Teraz się zaczynam martwić bo niby od kwietnia miałam mieć staż z pup a jak na złość nie ma żadnych informacji o naborze wniosków... Jestem totalnie wściekła na ten PUP bo jak w zeszłym roku nie miałam pracodawcy to co chwilę były jakieś nabory a teraz jak mam to cisza... ![]() Ale jakby mało tego żadnych ogłoszeń o pracę....
#4179 |
Raczkowanie
|
Z mojego doświadczenia widzę, że PUPy to działają tylko sobie i dla siebie. Nas traktują jak wrogów...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
Zostałam zaproszona jutro na rozmowę kwalifikacyjną.. i zaczynam się trochę denerwować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nic się nie denerwuj - uśmiech tylko załóż i idź ![]() ja ani dziś, ani wczoraj - zero cv :| ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- nie pójdę, popytałam w branży - oszukańce i wyzyskiwacze non stop zmieniający pracowników. ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- chyba śmiać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Rozeznanie
|
Kurczę chciałabym dorobić ze 200-300 zł ale nie ma ofert ciekawych. Macie jakieś pomysły, żeby chociaż tyle dorobić??
#4183 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39640469]
nie pójdę, popytałam w branży - oszukańce i wyzyskiwacze non stop zmieniający pracowników. ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- chyba śmiać...[/QUOTE] Ja za każdym razem, jak szłam na rozmowy to widziałam negatywne opinie o firmach. Jakbym uzależniała chodzenie na rozmowy od tych głupot, które piszą sfrustrowani anonimowi ludzie, to nigdzie bym nie pracowała. No ale widziałam, że zasięgnęłaś opinii ludzi z branży i opinie się potwierdziły, więc zgadzam się. W tym przypadku nie ma co iść na rozmowę. ![]() Firma w której pracuję miała fatalne opinie w necie - mobbing, krzyki, wrzaski przełożonych, stres. Chyba jakieś lenie śmierdzące pisały takie rzeczy. Jeśli komuś nie odpowiada odpowiedzialna, samodzielna praca pod presją czasu, to po cholerę pcha się do takiej roboty??? Są terminy wyznaczone odgórnie i trzeba się w nich zmieścić, bo inaczej oferta firmy nie weźmie udziału w przetargu. Jak ktoś się nie wyrabia to znaczy, że musi zmienić pracę. Wkurza mnie, jak ktoś uważa, że praca w biurze, to siedzenie i pierdzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4186 |
Wtajemniczenie
|
Studiuję wieczorowo i będę musiała szukać nowej pracy i tu rodzi się problem... Muszę mieć prace którą można pogodzić z zajęciami.
Wiem że można znaleźć w takiej sytuacji jakieś prace w sklepach w galeriach czy gdzieś na recepcji itd ale problem w tym że dotychczasowe doświadczenie mam na dobrych poważnych stanowiskach i wiem na własnym przykładzie że w takich miejscach od razu na rozmowie odpadam bo "no dla pani to pewnie nie jest docelowa praca, będzie pani szukać pewnie czegoś innego?". No i raczej nikt nie wierzy że serio moim marzeniem jest sprzedawanie ciuchów, wiadomo że jak dostanę propozycje pracy w "mojej branzy' to odejdę... A muszę opłacić mieszkanie i studia więc jak zostanę beż żadnej pracy to będzie nieciekawie...
Edytowane przez whoa Czas edycji: 2013-03-08 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ze śląska jesteś to smg/krc poszuje ludzi.
![]() |
#4188 |
BAN stały
|
Nie dostałam się na ten staż do placówki ubezpieczeń. A tak Pan na rozmowie chwalił moje CV i mówił, że mam dobre doświadczenie w sam raz pod ten staż. Mówił też , szefostwo nad nim chce osobe do 25 roku życia i raczej taką, co stażu nie miała jeszcze, a ja już miałam.
Dziś dostałam maila w sprawie stażu "Witam, serdecznie dziękuję Pani za przybycie na rozmowę kwalifikacyjną. W tym momencie, po rozpatrzeniu wszystkich ofert, mogę zaproponować pracę w charakterze Agenta Ubezpieczeniowego (własna działalność gospodarcza). Jednocześnie zapewniam, ze przy następnej rekrutacji weźmiemy Pani ofertę pod uwagę." Na agenta w terenie się nie nadaję. Nie umiałabym sprzedawać w terenie ubezpieczeń, chodzić po domach. Na dodatek na własną działalność gospodarczą. Na sam ZUS ile miesięcznie trzeba kasy, a jak nie złapie klienta to nawet na ZUS nie zarobię ![]() Po co chwalił moje CV, doświadczenie na rozmowie, dawał człowiekowi nadzieje. ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-03-08 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Raczkowanie
|
Witam,
mam małe pytanie. Korzystał ktoś z Was z dofinansowania na studia poodyplomowe z UP? słyszałam, że UP może sfinansować całość. Zastanawiam się czy nie zacząć podyplomówki w jakimś bardziej przyszłościowym zawodzie. I tak nie mam pracy, pewnie długo nie będę mieć, to bym trochę znów postudiowała.
#4190 |
BAN stały
|
Z dofinansowaniem z up na studia podyplomowe, to nie taka prosta sprawa. U mnie w up wymagają przy staraniu się o dofinansowanie studiów podyplomowych, aby przynieś od przyszłego pracodawcy zaświadczenia, że nas po studiach podyplomowych zatrudni lub zadeklarować, że po studiach podyplomowych założymy własną działalność. Tak przynajmniej mówiła Pani z up na kursie jak aktywnie szukać pracy. Nie zatrudni cię pracodawca po tych studiach lub nie założysz działalności zwracasz kasę, którą up ci dał . Nie wiem, czy w każdym up jest tak samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tajkuna Wiem, że Ci przykro, ale jak w ofercie była staż dla osoby do 25 r.ż to sama wiesz.... Mogliby z PUP nie dostać kasy na Ciebie, więc wybrali inną osobę.
![]() |
#4192 |
Raczkowanie
|
Ja już byłam dowiadywać się w sprawie dofinansowania do studiów podyplomowych. U mnie powiedzieli, że nie ma problemu, można samemu wystąpić z wnioskiem i raczej nie odrzucają. Tylko trzeba się poważnie zastanowić, co chce się studiować. Takie studia podyp. wybrać żeby po nich była praca, bo studiowanie dla studiowania nie ma sensu.
Zastanawiam się nad tą możliwością, mam dość siedzenia i kombinowania. Powiedzcie mi czy szkolenia z UP mają sens, bo kobieta mówiła, że mogą indywidualnie wysłać, ale muszę im powiedzieć na co chce. Czy takie szkolenie poprawi jakoś sytuację na rynku? Na staż się nie łapie, na pracę in. też nie, muszę próbować coś innego, pukać do każdych drzwi jak nie ma pracy.
#4193 |
Rozeznanie
|
U mnie w PUP nie dofinansowywali w poprzednim roku podyplomówki bo powiedzieli, że nie mają na to funduszy. Jak jest w tym roku nie wiem bo już nie jestem tam zapisana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Inkwizytor
|
Najlepszego z okazji dnia kobiet!
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Zakorzenienie
|
Ech, byłam dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej i wyszłam z jakimś takim dziwnym niesmakiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Raczkowanie
|
Uffff... jestem już po wszystkich rozmowach o pracę w tym tygodniu. A doszło ich jeszcze kilka bo tylko poza jednym projektem przechodziłam dalej i dalej.
W środę gdy już przysypiałam przygotowując się do kolejnej rozmowy wyobrażałam sobie to błogie, bezstresowe piątkowe popołudnie a denerwuję się bardziej niż na tych rozmowach! W ciągu 2 godzin ma odezwać się z odpowiedzią firma w której miałabym zacząć od poniedziałku i oczekują ode mnie odpowiedzi natychmiast. A czuję że spodobałam się Pani dyrektor. Z drugiej strony w innej firmie zaproponowano mi coś wielkiego, niesamowitą szansę która z pewnością już się nie powtórzy. Tylko muszą przekalkulować czy stać ich na zatrudnienie osoby która nie będzie samodzielna od początku. Obiecali odezwać się w przyszłym tygodniu ale powiedziano mi też że gdy pojawi się inna interesująca oferta żebym z niej skorzystała bo lepiej mieć coś niż zostać na lodzie. Boję się że przejdzie mi koło nosa coś wielkiego ale chyba nie mogę sobie pozwolić na zostanie z niczym. Czuję się jakbym dzieliła skórę na niedźwiedziu ale rekrutacje w tym tygodniu dodały mi skrzydeł po wszystkich miłych rzeczach jakie usłyszałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rany Carpathia gratuluję! Zdolna dziewczyna! Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-03-08 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 |
Rozeznanie
|
Nie pozostaje nic innego jak dokładnie przemyśleć wszystkie za i przeciw. Z drugiej strony nie masz 100% pewnosci,że w tej drugiej firmie dostaniesz na pewno pracę........
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39655559]po co im to ![]() Sama nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Póki jednak nie mam niczego innego w zanadrzu, z uśmiechem odpowiadam że życie osobiste nie jest mi potrzebne bo żyję tylko myślą żeby zarabiać dla nich krocie ![]() ![]() I gdyby nie rozwój zawodowy to chętnie wróciłabym do uczenia dzieci bo miałam z tego większe zarobki niż niektóre firmy oferują, podczas gdy oczywiście o umowie można zapomnieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.