MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-08, 15:52   #2671
bzinka
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

a jakies wiesci od Ewki, pani i bzinki sa?

ahhh i kupilam sobie na dzien kobiet sliczne nugatowe czolenka mam nadzieje, ze po ciazy beda rownie dobrze pasowac, niby opuchnietych nog nie mam, ale kto tam wie, w ciazy to wszystko jest mozliwe

Ja jestem, nadrabiam wątek powoli....
Byłam rano na Kopernika w poradni cukrzycowej, poszło szybko wyjątkowo, miałam szczęście, gdybym pół godziny nie krążyła i nie szukała miejsca parkingowego, to załatwiłabym wszystko w godzinkę....
Mam dalej brać insulinę do porodu i robić pomiary, a jak nic się nie będzie działo, to już nie przychodzić do nich
Jak wróciłam, to się przespałam godzinkę z TŻ, biedny nie spał 1,5 dnia, bo wczoraj z pracy pojechał do wawy na nocny montaż i wrócił akurat do pracy, jak ja wychodziłam z poradni, dzwoni do mnie, że mu kurtkę z wszystkimi kluczami w wawie ukradli i nie ma jak do domu wejść, ani jak z pracy do domu pojechać, to go odebrałam. Dobrze,że w tej kurtce nie miał portfela z dokumentami, tylko przy sobie, ech.

Moderna za buciki, ja tez szukam jakiś wygodnych na wiosnę, bo stopy jednak mam spuchnięte i pewnie z rozmiar większe są.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 15:59   #2672
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle dostaniecie baty
Przez was muszę ruszyć tyłek po colę,takiego mi smaka narobiłyście

A mnie się Tż dziś spytał jak chcę spędzić Dzień Kobiet...
Eh...myślałam że od tego są dziś faceci,żeby wymyślać
Ja ewentualnie mogłabym się ładnie wypindrzyć żeby gdzieś z nim iść
eee tam czekaj czekaj .... powiec TZ ze chcesz isc na PIZZE do tego Duzo Coli ... pozniej wolny spacerek do domku ... po drodze wstap do sklepu i Kup najwieksze Lody jakie zobaczysz plus Cola

tak sie powinno spedzac ''ciezarowkowy'' dzien kobiet

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
W koncu was moge zacytować bo jestem u mamy, kupiałm sobie cole i zaraz zamawiam kebaba, a co!
kolejna do za Kebaba ....

ja za to sobie zrobilam Soku w wodzie .. malinowy z cytrynka
yhmmm nawet dobre ... ale czekam na Krzysia ciekawe czy nie zapomni mi tej Coli kupic ... a jak nie to beda ahahah

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 15:59   #2673
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Super co nie? a jak noce? Co ile się Jasiek budzi na karmienie?
na razie tak w kratkę, jedną noc budził się co dwie godz, następną co 3, jeszcze nie ma ustalonego rytmu.
Stary 2013-03-08, 16:12   #2674
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

Strippi - odnośnie pokarmu, pisałaś, że w lodówce może być 2 dni, a ja czytałam w przedostatnim numerze bodajże M jak Mama o regule trzech 6 - temperatura pokojowa 6 godzin, lodówka 6 dni a zamrażarka 6 miesięcy. Jak to w końcu jest?

A mi w szpitalu powiedzieli że 3 dni w lodówce i 3 m-ce w zamrażalce
Jak widać opinie różne są... zgłupieć można.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 16:16   #2675
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
A mój Jasiu kończy dziś tydzień, jak ten czas zapiernicza

Ja z kolei wracam powoli do formy, szwy zdjęte, z wagi zostało mi 5 kg na plusie. Może w weekend walnę sobie pedicure, bo w końcu mam dostęp do swoich stóp, niesamowite uczucie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

A u ginka:
Ogólnie wszystko ok. z tym że szyjka skrócona i miękka rozwarcie na 1cm.
Mały, no właśnie mało przybrał i waży 2750 także mam nadzieję że 3 kg przekroczy. Także niech grzecznie siedzi jeszcze brzuszku i rośnie.
Gin mówi że się wszystko powoli szykuje, ale ja przerażona i mam nadzieję że do 20 dotrzymam w dwupaku. Skoro wy tu niektóre z 2cm chodzicie to i ja mam nadzieję

Cytat:

Joanna czekam na Ciebie! Mimo że mi ciągle coś, a Tobie ciągle nic to i tak pewnie wylądujemy razem na porodówce ale by było fajnie
ja mam się zgłosić do szpitala 13.03 i jak będzie jakieś minimalne nawet rozwarcie to powiedziała gin, że będziemy rodzić, więc mam nadzieję że coś będzie i te przepowiadacze jednak nie są na marne..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, że Michaś od 9 dnia życia przesypia całe noce
no proszę proszę.. nie dość że poród 40 min to jeszcze tygodniowe dziecko śpiące całą noc..
pełen sukces..

nic tylko następne robić i rodzić..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 16:28   #2676
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Wróciliśmy z zakupów, kupiłam spodnie, płaszcz na wiosnę, bluzę i bluzkę wszystko w c&a i jeszcze koleżanka była co tam pracuje i dostałam 20% rabatu
Co Ty masz za pokarm ze tak sie najada na cala noc? chyba smietane kremowke 36
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 16:35   #2677
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej! przeleciałam Was na szybko bo u mnie się zaczęły wycieczki do Miśki dziś dwie zmiany - rano koleżanka ze studiów a teraz czekam na znajomych

Gratuluje rozwarć na 1 palec, 2 palce

Coco - wielkie gratulacje!!!! czekamy na foteczkę i relacje

Klementynka - trzymamy kciuki za Ciebie! Ani się waż wracać bez małego!

Strippi - odnośnie pokarmu, pisałaś, że w lodówce może być 2 dni, a ja czytałam w przedostatnim numerze bodajże M jak Mama o regule trzech 6 - temperatura pokojowa 6 godzin, lodówka 6 dni a zamrażarka 6 miesięcy. Jak to w końcu jest?

Super co nie? a jak noce? Co ile się Jasiek budzi na karmienie?
w szpitalu u nas pisze:
pokojowa do 3 godzin (ale znalazlam tez info ze najlepiej nie przechowywac)
w lodowce do 48 godzin
zamrazalniz 3-5 miesiecy w zaleznosci od temp jak dobrze pamietam to -18 C

takze nie wiem skad taka informacja ze 6 dni
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 16:44   #2678
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
w szpitalu u nas pisze:
pokojowa do 3 godzin (ale znalazlam tez info ze najlepiej nie przechowywac)
w lodowce do 48 godzin
zamrazalniz 3-5 miesiecy w zaleznosci od temp jak dobrze pamietam to -18 C

takze nie wiem skad taka informacja ze 6 dni
pierwsze lepsze strony:

http://www.mamazone.pl/artykuly/male...ego-mleka.aspx

http://porady-poloznej.pl/zasady-pos...kiem-kobiecym/

http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-poro...leka-mamy.html

tu jest od 2-5 dni w lodowce. Ja i tak nie trzymam tyle czasu mleka ale ciekawe ze kazdy inaczej mowi.

Stary 2013-03-08, 16:51   #2679
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
pierwsze lepsze strony:

http://www.mamazone.pl/artykuly/male...ego-mleka.aspx

http://porady-poloznej.pl/zasady-pos...kiem-kobiecym/

http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-poro...leka-mamy.html

tu jest od 2-5 dni w lodowce. Ja i tak nie trzymam tyle czasu mleka ale ciekawe ze kazdy inaczej mowi.
no ale zobacz w tym ostatnim linku jest osobno na wczesniaki i zdrowe dzieci takze moze o to tez chodzi?
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 16:57   #2680
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no ale zobacz w tym ostatnim linku jest osobno na wczesniaki i zdrowe dzieci takze moze o to tez chodzi?
a mozliwe. musze gazete odszukac gdzie byla ta regula trzech 6

Stary 2013-03-08, 17:11   #2681
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Ja z kolei wracam powoli do formy, szwy zdjęte, z wagi zostało mi 5 kg na plusie. Może w weekend walnę sobie pedicure, bo w końcu mam dostęp do swoich stóp, niesamowite uczucie
dobry prezent Jaś Ci zrobił
a jak brzusio? wchłania się?

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A u ginka:
Ogólnie wszystko ok. z tym że szyjka skrócona i miękka rozwarcie na 1cm.
Mały, no właśnie mało przybrał i waży 2750 także mam nadzieję że 3 kg przekroczy. Także niech grzecznie siedzi jeszcze brzuszku i rośnie.
Gin mówi że się wszystko powoli szykuje, ale ja przerażona i mam nadzieję że do 20 dotrzymam w dwupaku. Skoro wy tu niektóre z 2cm chodzicie to i ja mam nadzieję
za wizytę

Cytat:

a tak zapytam, po co polozna budzila malego podczas zapisu KTG?
przeciez to nie wplywa na wartosc zapisu .
sprawdza się jak pracuje serducho dziecka po ruchu i jak reaguje na ewentualne skurcze, czy nie spada tętno itd
nasz jak się poruszy to od razu serducho mocniej zaczyna walić. śmiejemy się z tż że jest jak stary dziadek taki to wielki dla niego wysiłek zrobić ruch no ale tak powinno być

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hej u nas bez rewelacji. Skurcze mniejsze plamienie jeszcze jest. Czekam na wynik gbs i od tego zależy czy jest ok czy jakiś stan zapalny który będę leczyć lekami. Dostaje luteine rutinoscorbin nospe kroplowki i czekam. Dzięki bogu nadal nie ma rozwarcia.
Buziaki
trzymaj się ważne że rozwarcia nie ma

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ja jestem, nadrabiam wątek powoli....
Byłam rano na Kopernika w poradni cukrzycowej, poszło szybko wyjątkowo, miałam szczęście, gdybym pół godziny nie krążyła i nie szukała miejsca parkingowego, to załatwiłabym wszystko w godzinkę....
Mam dalej brać insulinę do porodu i robić pomiary, a jak nic się nie będzie działo, to już nie przychodzić do nich
Jak wróciłam, to się przespałam godzinkę z TŻ, biedny nie spał 1,5 dnia, bo wczoraj z pracy pojechał do wawy na nocny montaż i wrócił akurat do pracy, jak ja wychodziłam z poradni, dzwoni do mnie, że mu kurtkę z wszystkimi kluczami w wawie ukradli i nie ma jak do domu wejść, ani jak z pracy do domu pojechać, to go odebrałam. Dobrze,że w tej kurtce nie miał portfela z dokumentami, tylko przy sobie, ech.
ale w jakim sensie się przespałaś?

ja po wizycie z ktg. cały jeden skurcz wyszedł, rozwarcie takie same jak było, główka dalej bardzo bardzo nisko - w spojeniu siedzi te wieczorne kucia w kroku to właśnie przez to że główka tak nisko
podczas ktg mały poruszył się może z 5 razy-bardzo mało jak na niego więc gin już się przeraził i kazał jeszcze uważniej obserwować ruchy i jeśli będzie przerwa 3-4 godz dzwonić do niego o każdej porze dnia i nocy. chciałby dla świętego spokoju i pewności że nic nie przeoczymy położyć mnie na oddział ale że to weekend to już nie będzie mnie męczył. ufff następne ktg we wtorek i wtedy pewnie wypisze skierowanie do szpitala

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

joanna ale Ty miałaś już regularne skurcze a my tylko rozwarte więc wiesz ale patrzę, że w środę tak czy siak wszystkie 3 będziemy w szpitalu

a nestelle nie ma...
Stary 2013-03-08, 17:24   #2682
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

dwa wielkie gary?
hehe, nom, ale zjemy tylko troszke z tego, a reszta leci do woreczkow do mrozonek i do zamrazarki - potem to stanowi dla mnie baze rosolowa do zup Gotowanie zupe trwa wtedy od 20 min do 45 min - w zaleznosci od zupy i skladnikow dorzucanych takze im wiecej za jednym razem tym lepiej
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 17:34   #2683
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej u nas bez rewelacji. Skurcze mniejsze plamienie jeszcze jest. Czekam na wynik gbs i od tego zależy czy jest ok czy jakiś stan zapalny który będę leczyć lekami. Dostaje luteine rutinoscorbin nospe kroplowki i czekam. Dzięki bogu nadal nie ma rozwarcia.
Buziaki

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Co do ciuszków, miałam dwa razy taką sytuacje jak Ty. Na szczęście ciuszki dali mi bez nakazu zwrotu, więc wszystko wylądowało w śmieciach. Nie rozumiem, jak można komuś dać poplamione, poniszczone, porozciągane ciuszki, które pamiętają króla Ćwieczka;/ bez kitu, ja bym się wstydziła komuś to zaproponować i za cholerę nie uwierzę,że dziewczyna która mi to dała ubierała w to swoje dziecko:|
może pomyśleli a damy mi te szmaty to przynajmniej prezent z glowy

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle dostaniecie baty
Przez was muszę ruszyć tyłek po colę,takiego mi smaka narobiłyście

Cytat:
Dragusia a próbowałaś jakiś sposobów? Masowanie sutków? Podobno przynosi efekty
oprócz oleju tego jakiegoś tam to wszystko zawodzi. jestem nie reformowalne

Cytat:
Wróciliśmy z zakupów, kupiłam spodnie, płaszcz na wiosnę, bluzę i bluzkę wszystko w c&a i jeszcze koleżanka była co tam pracuje i dostałam 20% rabatu
wow

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
nic tylko następne robić i rodzić..
Strippi co ty na to

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja po wizycie z ktg. cały jeden skurcz wyszedł, rozwarcie takie same jak było, główka dalej bardzo bardzo nisko - w spojeniu siedzi te wieczorne kucia w kroku to właśnie przez to że główka tak nisko
podczas ktg mały poruszył się może z 5 razy-bardzo mało jak na niego więc gin już się przeraził i kazał jeszcze uważniej obserwować ruchy i jeśli będzie przerwa 3-4 godz dzwonić do niego o każdej porze dnia i nocy. chciałby dla świętego spokoju i pewności że nic nie przeoczymy położyć mnie na oddział ale że to weekend to już nie będzie mnie męczył. ufff następne ktg we wtorek i wtedy pewnie wypisze skierowanie do szpitala

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Warunki przechowywania pokarmu dla dzieci urodzonych o czasie
Temperatura pokojowa Do 12 godz.
Torba lodówka Do 24 godz.
Lodówka(+4) 2-5dni
Zamrażalnik (-10) 2 tygodnie
Zamrażalnik(-14) 3 miesiące
Zamrażarka (-18 -20) 6-12 miesięcy
------
Warunki przechowywania pokarmu dla wcześniaków dzieci chorych
Temperatura pokojowa Do 1 godz.
Torba lodówka Tylko do transportu mleka z lodówki
Lodówka(+4) 48 godz.
Zamrażalnik (-10) 1 tydzieo
Zamrażalnik(-14) kilka tygodni
Zamrażarka (-18 -20) 3-6 miesięcy
-------
Mleka przechowywanego nigdy nie należy gotować (traci właściwości ochronne i odżywcze, przeciwinfekcyjne);
- Do podgrzewania mleka nie należy stosować kuchenek mikrofalowych (zmieniają konfigurację białek mleka);
- Pokarm rozmrażać w temperaturze pokojowej;
- Pokarm raz rozmrożony nie nadaje się do powtórnego zamrożenia;
- Przed podaniem dziecku pokarm podgrzać do temp około 36-37° C.
- Nie mieszać mleka świeżo odciągniętego z mlekiem rozmrożonym

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 17:42   #2684
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Klementynka napisała że została na oddziale ma rozwarcie na 2 luźne palce podobno do wtorku/środy ma urodzić...

Nie ma neta więc będę przekazywać wam relacje
Trzymamy mocno kciuki

Chanel_Coco Ksawery

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:

Zazdroszczę, moja to różnie, przeważnie to 0,5 godziny, czasem 2. Bardzo różnie. Dzisiaj nie spała od 1:30 w nocy do 12:00. Ale przysypia przy jedzeniu i przy czekaniu na odbicie
Strippi, jak Ty to robisz?? Co jesz :P

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2013-03-08 o 17:43
bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 17:44   #2685
megi-megi
Zakorzenienie

No padniecie - Nestelle urodziła!!!!!!!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 17:46   #2686
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Trzymamy mocno kciuki

Chanel_Coco Ksawery

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Zazdroszczę, moja to różnie, przeważnie to 0,5 godziny, czasem 2. Bardzo różnie. Dzisiaj nie spała od 1:30 w nocy do 12:00. Ale przysypia przy jedzeniu i przy czekaniu na odbicie
Strippi, jak Ty to robisz?? Co jesz :P
Nie spała aż tyle godzin???? o jaaaaaa a myślałam, że moja przegina jak nie spi w nocy 2-3 godziny dziś nie spała od 21.30 do 24.00

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa skubana! chodzi jak w zegarku no nie moge!!!!!!!!!!!!!!!!!! gratulacje hehehe

Stary 2013-03-08, 17:47   #2687
megi-megi
Zakorzenienie

Cytuję:
Tak jak pisałam - dziś sobie zrobiłam wolne, więc urodziłam. Roszek ma 55 cm i 3460. Przyjechaliśmy do szpitala o 8:40- już miałam w aucie parte i 9 cm rozwarcia. Mały urodził się o 9:46. Jest boski. Wychodzimy w niedzielę. Pozdrawiam - Nestelle

No brak mi słów
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 17:49   #2688
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Nie spała aż tyle godzin???? o jaaaaaa a myślałam, że moja przegina jak nie spi w nocy 2-3 godziny dziś nie spała od 21.30 do 24.00
Niby śpi jak je i jak się ją nosi do odbicia

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 17:50   #2689
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
no i padlam

ale zorganizowana, nawet porod dokladnie zaplanowany
torbe spakowala wczoraj, siadla, czekala i zgodnie z terminem urodzila

GRATULACJE!!!!
Stary 2013-03-08, 17:52   #2690
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Cytuję:
Tak jak pisałam - dziś sobie zrobiłam wolne, więc urodziłam. Roszek ma 55 cm i 3460. Przyjechaliśmy do szpitala o 8:40- już miałam w aucie parte i 9 cm rozwarcia. Mały urodził się o 9:46. Jest boski. Wychodzimy w niedzielę. Pozdrawiam - Nestelle

No brak mi słów
no masakra! mi też brak słów!
WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!
I WIDZĘ ŻE IMIĘ JUŻ ZADECYDOWANE
TA DZIEWCZYNA TO JEST, MASAKRA!!! klask i:

to czekamy teraz na foteczki

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 17:57   #2691
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytuję:

No brak mi słów

Stary 2013-03-08, 17:57   #2692
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cytat:
Cytuję:

No brak mi słów
Że jak???No kurczę ja też tak chcę!Gratulacje dla Nestelle!
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 18:01   #2693
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Super! Gratulacje
Mam nadzieję, że Sławek weźmie przykład z kolegi i też w terminie się pojawi, hehe

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 18:03   #2694
Zaciazona
Raczkowanie

Moderna
za zakupy, u nas tez srednio sie ten dzien kobiet obchodzi i chcialam sobie wlasnie sama isc zrobic prezent. Niestety po posprzataniu mieszkania bylam taka, ze poszlam w kimono na 2 godzinki.

Cytat:
Buziaki
super!

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Zaciążona , dlaczego jesteś szczęśliwa z paciora? Ja też mam i w sumie nie bardzo się cieszę Proszę, wytłumacz jak krowie na rowie bo nie rozumiem powodu,jaki napisałaś

Co do ciuszków, miałam dwa razy taką sytuacje jak Ty. Na szczęście ciuszki dali mi bez nakazu zwrotu, więc wszystko wylądowało w śmieciach. Nie rozumiem, jak można komuś dać poplamione, poniszczone, porozciągane ciuszki, które pamiętają króla Ćwieczka;/ bez kitu, ja bym się wstydziła komuś to zaproponować i za cholerę nie uwierzę,że dziewczyna która mi to dała ubierała w to swoje dziecko:|
Z paciora jestem szczesliwa z 2 powodow:
-bo go mam stwierdzonego i z tej racji dostane antybiotyk, a z paciorem jest tak, ze to bardzo niewinna infekcja dla kobiet, nie ma sie zadnych objawow, dla dzidzi moze byc natomiast niebezpieczna. Jeden na trzy kobity ma ta infekce w momencie porodu. Skoro nie ma objawow, to jak mozna byc pewnym, ze dzien po badaniu, przy braku paciora, nie zarazisz sie? Nie mozna. Ja bym miala obsesje, ze nie dostane antybiotyku a na pewno paciora akurat przed porodem zlapie.

-drugi powod to taki, ze u mnie w szpitalu(ale to akurat zalezy od szpitala) jezeli odejda ci wody a nie masz skurczy i paciora to puszczaja cie do domu i czekaj sobie na zmilowanie. Ja bym chyba zoszalala bez wod w domu sobie na skurcze czekac. A z paciorem nie maja wyboru, pojda mi wody to od razu zaczna mi wywolywac oksy skurczybyki.

Takze ja tam love mojego pociora i tyle

Cytat:
Hej! przeleciałam Was na szybko bo u mnie się zaczęły wycieczki do Miśki

chociaz ktos
a z tym pokarmem wazna rzecz, bo wiecie ja juz sie na imprezke szykuje

Cytat:

Chyba dlatego że wie na czym stoi i podadzą jej antybiotyk, a takto by się bała ze go gdzieś przed porodem złapie i nie dzadzą jej antybiotyku. Chyba
jeap!
Cytat:
za zakupy

Cytat:
Strippi- idealnie, pozazdroscic.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

ale w jakim sensie się przespałaś?
zboczek
i za ten 1 skurcz

Cytat:
No padlam!! Tak ladnie w terminie. GRATULACJE!!!

Cytat:
Cytuję:

No brak mi słów
O wow i jeszcze taka szybka pilka!

Edytowane przez Zaciazona
Czas edycji: 2013-03-08 o 18:10
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 18:05   #2695
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

oprócz oleju tego jakiegoś tam to wszystko zawodzi. jestem nie reformowalne
olejku rycynowego? Też bym go nie zastosowała.. chyba że by mi polecił lekarz

Cytat:
Cytuję:

No brak mi słów
haha skubana
Nie wiem czemu się dziwimy jak to było normalne. Wzieła wolne pojechała, urodziła, wraca w niedziele. Dzień jak codzień
Gratulacje Nestelle!!!!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 18:05   #2696
mariolci
Rozeznanie

Cytat:

no to super i nastepna szybki poród , tooo wspaniale, strasznie się ciesze, czekamy na więcej info, a dla Nestelle OGROMNIACHNE GRATULACJE !!!kl aski:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 18:08   #2697
jolanT
Zadomowienie

Coco, Nestelle

GRATULACJE!!!

no i dla wszystkich Pań wszystkiego naj naj naj z okazji Naszego Święta

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 18:15   #2698
Agnjeska
Zadomowienie

Nestelle gratulacje!
Genialnie
No zdążyła spakować tą torbę

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 18:15   #2699
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
masz racje, czas zapiernicza.. czasami za szybko
tego wlasnie sie obawiam, przy przewijaniu synka

i gratuluje powrotu do formy, pedicure zazdroszcze, ja juz nie dam rady .D

dwa wielkie gary?

bedzie dobrze, zaufaj lekarzowi

dobra rada, dzieki

a jakies wiesci od Ewki, pani i bzinki sa?

ahhh i kupilam sobie na dzien kobiet sliczne nugatowe czolenka mam nadzieje, ze po ciazy beda rownie dobrze pasowac, niby opuchnietych nog nie mam, ale kto tam wie, w ciazy to wszystko jest mozliwe
pokaż butki....

Cytat:
Cytat:
No nie mogę

Cytat:
Cytuję:

No brak mi słów
Już wiadomo czemu zwlekała ze spakowaniem torby. GRATKI Nestelle
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 18:19   #2700
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
Haha siadła gotowa ze spakowaną torbą i masz Gratulacje

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości