|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.
|
|
|
|
#3542 |
|
Raczkowanie
|
debilkowata trzymam kciuki
![]()
|
|
|
|
#3544 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
![]() Postanowiłam do Was dołączyć Przede mną piąte podejście (21.03 o 7:50) Co tu dużo pisać... Za pierwszym razem nie zdałam na łuku, za drugim zrobiłam dwa błędy przy zawracaniu na jezdni, za trzecim też oblałam na zawracaniu (i żeby było śmieszniej na tej samej drodze co poprzednio) a ostatnio nie wyjechałam z placu ![]() Największym moim problemem jest stres. Teraz chcę podejść do egzaminu na luzie i w spokoju. Grunt to nie poddawać się i być dobrej myśli ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
justka89, annakondzia ja też 14.03 zdaję
|
#3546 | |
|
Raczkowanie
|
Więc powodzenia Cytat:
Podejście jest bardzo ważne. Ja już przeróżne podejścia miałam...1 egz - lekki stresik, ale bardziej przed teorią niż praktyką... ( łuk )' 2 egz - szłam z myślą, że znowu skopię łuk, nie nastawiałam się że wyjadę na miasto ( wyjechałam, skręcając ścięłam zakręt, przejechałam po podwójnej ciągłej ) 3 egz - cieszyłam sie na ten egzamin jak na żaden poprzedni, podejście że do 3x sztuka, teraz na pewno zdam itp. ( łuk ) 4 egz - całkowity lajt - jeździłam ponad 40 min już widziałam parking na którym bym parkowała, ale jak na złość podczas lewoskrętu na środku zgasł mi samochód 2 razy, samochodny ruszyły i dziękujemy... 5 egz - godzina wybitnie mi nie pasowała ( jakoś o 13 wyjechałam ), ale dlatego się 2razy mocniej skupiłam na jeździe i przedobrzyłam. Nie zachowałam odpowiedniej odległości przy omijaniu... Mnie najbardziej stresuje jak słucham jak ktoś opowiada o egzaminatorach, ile to razy podchodzi no i samo czekanie. Ale jak już wchodzę do auta, cały stres ulatnia się
|
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
I wzajemnie
mój to już 5 egzamin będzie..
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
To jest nas trójka
Będzie to szczęśliwy dzień.Mój drugi.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
#3549 |
|
Raczkowanie
|
Jedwabna, Mandy20
świetnie się czyta dobre wiesci az sama przypominam sobie swoj egz. ![]() ja jestem świeżo po odebraniu prawka ![]() ![]() ![]() A tu coś na dobry humor ![]() http://www.youtube.com/watch?v=7KUOw...&feature=share
Edytowane przez malma22 Czas edycji: 2013-03-08 o 21:50 |
|
|
|
#3550 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za trzymanie kciuków
;*Niestety oblałam znowu Aż wstyd się przyznać- na łuku. heheWszystko było pięknie. Jazda do przodu bez błędna, do tyłu również...aż na samym końcu kiedy już wcisnęłam sprzęgło..hamulec do polowy-uderzyłam w pachołek. Żałuję, bo miałam świetnego egzaminatora. Podczas obsługi w sumie się nie wysiliłam-pomagał mi ![]() Jeszcze jak ruszałam, to myślałam, że się spalę ze wstydu: zapomniałam o ręcznym Dostałam jakiegoś chwilowego odmóżdżenia, ale Pan Egzaminator powiedział, że chyba coś tutaj nie gra..żebym przyjrzała się dokładnie dlaczego samochód nie chce ruszyć dobrze Byłam przekonana, że już podczas ruszania mnie obleje.. Ale okazał się być naprawdę baardzo wyrozumiały i miły Wyszłam z samochodu uśmiechnięta, śmiałam się w sumie. Ale nie ukrywam, że jest mi trochę przykro Mam nadzieję, że wszystkie będziecie miały więcej szczęścia );*
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dawno mnie tu nie było
![]() Przyszłam napisać, że zakończyłam jazdy trwało to od października do marca ![]() Teorię zdałam 8.01, 7.03 miałam praktyczny... zdałam |
|
|
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetny prezent miałaś dzień przed dniem kobiet
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
chwilowo tu nie zaglądałam, a tu proszę...Kolejne z Was zdały prawko!
za mną dopiero 4 h jazd, na razie miałam zawracanie ( oczywiście z pomocą instruktora ), parkowanie równoległe i jazda po mieście - koordynacja ruchów na drodze itp. najbardziej boję się zakrętów,że nie wceluję w jezdnię, a w krawężnik
|
|
#3555 | |||
|
Raczkowanie
|
Powodzenia dziewczyny . Oby tego dnia przybyło 3 kierowców więcej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze się zresetowac trochę i odpocząć. Jakoś nie chcę pędzić, żeby tylko zdąc. ale pewnie za tydzien pojade tam znowu i ustale termin ![]() No i gratuluję dziewczyny zdania!! Teraz czekam na relacje z pierwszych samodzielnych jazd
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy to prawda, że łatwiej się jeździ samochodami na gaz niż na benzynę (podobno nie gasną tak łatwo)? Uczę się na takim na gaz więc jeśli na egzaminie by był inny to koniec...
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
dziś jeżdziłam z nowym instruktorem - i nie ma porównania! spokojny zero krzyku czy nawet podniesionego głosu spokojnie wszystko tłumaczył, nie irytował się jak mi ciągle gasło przy ruszaniu z ręcznego (standard) ja też nie robiłam tylu błędów co zawsze jechałam na luzie i fajnie się gadało
żałuję ze nie z nim miałam od początku jazdy, pewnie by to zupełnie inaczej wyglądało - dziś po raz pierwszy poczułam ze jazdy za szybko się skończyły, wcześniej marzyłam żeby ten koszmar się skończył. zostały mi tylko 2 godziny - na bank wykupię jeszcze kilka, oczywiście u tego sympatycznego pana
|
|
|
|
#3560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
totalnie inaczej jezdzi sie bez elki :Pa kurcze nie wiem na gaz na pewno taniej
Edytowane przez malma22 Czas edycji: 2013-03-09 o 19:38 |
|
|
|
|
#3561 |
|
Raczkowanie
|
annakondzia
Tak, nastawienie to podstawa. Mam podobnie jak ty. Za pierwszym razem stresowałam się więcej testami niż jazdą, więc nawet nie przejełam się tak bardzo, że nie zdałam. Za drugim byłam pewna siebie (łuk przez ten czas doszlifowałam), ale znowu na mieście mi źle poszło. Na trzeci egzamin poszłam z myślą "do trzech razy sztuka", a za czwartym skopałam łuk. Czytałam na jednym z forum, że dobze jest zjeść przed egzaminem (np. na poczekalni) batonika; podobno to pomaga na odstresowanie się i wiele osób potwierdza, że po zjedzeniu batona zdaje Muszę to wypróbować!chocolate_monster Tak, to prawda. Jest różnica pomiędzy samochodem na gaz a benzyną. Na egazminie (w moim miescie) jest benzyna. Natomiast ja uczyłam się na gazie. Na benzynie szybciej gasnie i trudno ruszyc. Ale nie martw się! Poproś instruktora (jesli jest taka mozliwosc) zeby przed egazminem moglabys pojezdzic na benzynie )
|
|
|
|
#3562 |
|
Raczkowanie
|
ja słyszałam o czymś takim ale to było porównanie samochodu z dieslem i benzyną, ale już nie pamiętam jak to z tym było, który nie gasł tak łatwo...
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
diesel nie gaśnie tak łatwo - jeżdżę tż autkiem oczywiście tylko po podwórku
i nie ma siły żeby zgasł ale to diesel i ma ponad 100 koni. na gaz też może mniej gasnąć jeśli jest ustawiony na wysokie obroty jednak lepiej chyba nauczyć się na autku które może zgasnąć żeby potem nie było zdziwienia na ulicy
|
|
|
|
#3564 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam auto na gaz, na kursie jeździłam na benzynę. Mój ma większe obroty i jest inaczej ustawiony, nie gaśnie tak łatwo podczas jazdy. Za to problem z nim jest taki, że przy ruszaniu trzeba dodać bardzo dużo gazu. Tak samo jak chcę cofać - na samym sprzęgle nie ma mowy, przy cofaniu też muszę dodawać dużo gazu, bo inaczej od razu gaśnie.
Jechałam tym samochodem od zdania prawka [trochę ponad miesiąc temu] raz i strasznie się boję znowu do niego wsiąść. Nie wiem, czemu. Na kursie całkiem lubiłam jeździć i się nie bałam, teraz jak tylko pomyślę o jeździe to aż się trzęsę ze strachu |
|
|
|
#3565 |
|
Catleesi Morza Kocimiętki
|
ja jeździłam autem na gaz, na benzynę i dieslem. I łatwość jazdy nie zależy od tego, na czym auto jeździ, tylko od samego samochodu. Diesel - pestka, ale potężne auto, kilkuletnie, proste w obsłudze. Gaz - też spoko, co prawda miało już wyjeżdżone sprzęgło, a jak jechałam samochodem na benzynę to mi zgasł jak ruszałam z ręcznego, bo go przydusiło.
Ale fakt, na gaz najtaniej ;P |
|
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
To czy auto gaśnie łatwiej, zależy od tego jak "duży" jest silnik
A nie od tego czy to gaz,diesel czy benzyna
|
|
|
|
#3567 |
|
Raczkowanie
|
annakondzia
Wiem o czym mówisz. Najbardziej nie lubię czekać na tej poczekalni i patrzeć na zdenerwowanych ludzi. ![]() Za pierwszym razem denerwowałam się testami niż sama jazdą, więc nie przejejęłam się tak bardzo oblaniem egzaminu. Za drugim podejsciem szlam z pewnoscia, że umiem łuk i to mnie zgubiło. Na trzeci egzamin szlam z mysla "do trzech razy sztuka". A ostanio powiedzialam sobie ze "teraz albo nigdy"... ![]() Na jednym z forum czytalam ze dobrym 'sposobem na zdanie' jest zjedzenie batona przed egzaminem. Musze to teraz wyprobwac.
|
|
|
|
#3568 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam do was na chwilę :P
Jutro mam egzamin....masakra, próbuję się odstresować, bo to dopiero jutro, ale już mam skurcz w żołądku.....
|
|
|
|
#3569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na gaz na początku bardzo mi gasł, trzeba przy ruszaniu sporo gazu dodać
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

Będzie to szczęśliwy dzień.
świetnie się czyta dobre wiesci az sama przypominam sobie swoj egz.