|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
po miesiącu Lena nadal nie lubi jabłka marchewki też dzisiaj przy zupie jarzynowej bobovity miała taki odruch wymiotny że aż się bidulka zakrztusiła. musiałam ją szybko wyciągać z krzesełka i poklepać po pleckach. Cytat:
najgorzej, że nie umie jeszcze w drugą stronę i muszę być blisko niej by w razie czego jej pomóc. |
|||
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
hej Laski Julicie wychodzą dwa ząbki i jest bardzo dzielna mam pytanie czy mogę podac małej starte jablko z marchewką takie surowe???
co do wypadania włosow to u mnie też lecą a i okresu też jeszcze nie mam...
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2013-03-08 o 19:13 |
|
|
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
Cześc dziewczyny,jestem mamą wrześniową,czy można się dołączyc mimo,że to juz czwarty wątek?
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
Czy Wasze dzieci też z czasem wydają się Wam co raz grzeczniejsze. Moja kruszynka jest co raz fajniejsza Chociaż fakt, że jeszcze nie ząbkuje więc mamy spokój.Cytat:
też mi się coś takiego porobiło. Taki baner reklamujący pampersy teraz wszędzie widać. Jest na nim taki fajny niemowlak leżący na pleckach, a rączkę do czegoś wyciąga. Tak mi się ten maluszek podoba bo przypomina mi bardzo Alicję.Kiedyś dzieci nie robiły na mnie żadnego wrażenia, a teraz uważam je za najcudowniejsze stworzenia na świcie. Są takie niewinne i warte wszelkiego poświęcenia. |
|
|
|
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
moszna !!! :d
|
|
|
|
#1416 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie, że można. Napisz coś o sobie, o porodzie, o swoim maleństwu. ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() Aleńka za to ziemniaków nie lubi. |
|||
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, jutro idę na parapetówę do kumpeli, chciałabym jej jakiś drobiazg kupić, doradźcie
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz coś o Was ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- storczyk w jakieś ładnej osłonce,swieczki ozdobne,ramka na zdjecie,tyle mi przychodzi do głowy
|
|
#1419 |
|
Rozeznanie
|
Niegrzeczna, może podkładki na stół, np. jakiś zestaw świeczek zapachowych, może jakaś miska na sałatki ze sztućcami do jej nakładania? W Pepco są fajne , niedrogie bajery do domu
|
|
|
|
#1420 |
|
Wtajemniczenie
|
ale taka marchewke z jabłkiem mozna zmiksowac blenderem tysz i nie bedzie twrda
bo tarta to faktycznie nie bałdzooo...ja ide tysz jutro na poarapetówe z natem idziemy razem do cioci i kupilam jej filizanki dwie w kropki i podstawki do bjajek w kropki tysz dwie bo ona kropki kocha jak ja i ma sypialnie wytapetownaą w carnobiałe paski i kropki wlasnie wiec jej zestaw sniadaniowy kupilam dla dwojga ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- a w obi mini storczyki w szklanej piknej osłonce boooooskie takie w tych zdelowych kulkach co od wody pęcznieja i za 39,90 one ale cudne seriooo |
|
|
|
#1421 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za propozycje, będę wiedzieć za czym się rozglądać jutro
to taki spontan, więc dużo czasu nie mam bo dziś się dowiedziałam |
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Wróciłam własnie z dodatkowej Zumby z okacji dnia kobiet. A w domku Jasiu wykąpany, nakarmiony i śpi. Mąz się spisał
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
ja też okresu jeszcze nie mam ale coś chyba mi się mocno na niego zanosi bo tak mi mokro tam na dole i dziś coś w brzuchu ćmi
włosy też już tak nie llecą i odrasta szczecina nawet tam, gdzie przed ciążą nie rosły włosy ![]() Maggie po kontroli dziś dostałam wyniki i źle nie jest ale mogłoby być lepiej muszę się bardziej przyłożyć do kontroli pracowników i ich pracy, bo liczą towar i spawdzałam wyrywkowo no i niestety okazało się, że te ich liczenia można sobie w d.upę wsadzić Sojka jak przeczytałam co napisałam o tym jedzeniu cycuszków to od razu pomyślałam, która z was to podłapie ![]() mnie też wzrusza wszystko co dotyczy dzieci i nie mogę słuchać o tym, że ktoś dziecku nie pomógł i zmarło albo nie daję rady patzreć na zdjęcia tej Madzi Waśniewskiej - normalnie serce mi się rozpada wtedy wszystkiego naj dla Jasieńka!!! no i dla nas choć dzień już się kończy |
|
|
|
#1424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam.
Zrelaksowałam się, a jak wracałam włączylam sobei muzyczkę, która mnie totalnie rozwala, przenosi w inny świat i pojeździłam po mieście ![]() Hmmm pomyślmy... nie ![]() Cytat:
Cytat:
Czyja? Natanka? Co z nią? ![]() Świeczkę ładną ozdobną, kwiatka. |
||
|
|
|
#1425 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Jasia. Doczytałam, że sam sie nie dźwignal to nie boisz sie go tak sadzac? mi pediatra tak ostatnio Jagode posadzila to myślałam, że zemdleje myślałam, że tak mozna jak samo dziecko usiadzie.Cytat:
to podjęte jutro za koszulkami zobaczyć, bo bluz nie było takich.Cytat:
Cytat:
![]() Jagoda spi 1,5h, a 3razy sie budziła z płaczem i musiałam ja uspokajać ciekawe czy to koniec na dzis. Oby dzisiejsza noc była spokojna
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Kate no u nas na wycenie strasznie drogo dlatego ja chodzę tylko w piątki i soboty. Czasem w środy jak 50% ale to gdy lepsze czasy były hehe
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla Jasia za siedzenie
Zmykam do TŻ bo zafundował nam miły wieczór.
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
W jednym mają tanio co plaszczyk kupiłam za 2zl ale tam dostawa raz na 2tyg, a przecena raz w mc
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
. To tak po krótce o nas. Mam na imię Agnieszka,mam 30 lat.22 września urodził się nasz synek,Marcel. To nasze pierwsze dzieciątko.No i mam nadzieję,że nie ostatnie,najlepiej jakby była siostra do pary . Nie mamy z nim prawie kłopotów,jest spokojny, pogodny,nocki przesypia nam od dawna całe. Chyba od czasu jak się wycwanilam i robiłam mu butlę mm na noc,bo na moim mleku nie bylo tak różowo. Generalnie na jedzenie nie wybrzudza i widac to po nim,od urodzenia ok 90 centyla sie plasuje,wiec teraz juz ma ponad 8,6 kg. Chyba z powodu wagi tez mu lepiej wychodzi "gadanie" niz obracanie .Dzis kończę urlop macierzynski i od poniedzialku wracam na kilka godzin do pracy i mam lekki kryzys psychiczny,ze to tak szybko minelo.---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Przyznam się,ze od czerwca kiedy wylądowałam na zwolnieniu to Was namiętnie czytałam,mój mąż się śmiał,że się uzależniłam od wizazu. Chciałam się włączyc jak juz przeszłyście na odchowalnię,ale tak mnie mały zaabsorbował,że komp poszedł w odstawkę.Dzis nadrobiłam aktualną częśc, na dniach przejrze wczesniejsze,żeby glupich pytan nie zadawac. To chyba tyle. Dzięki za przyjęcie |
|
|
|
#1430 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo to piknie, sie marcelek urodzil w moje urodziny
![]() a natus nie chce wcale butli.... to jak bedzie pil mleko jak mojego juzx nie bedzie
|
|
|
|
#1431 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj Agnieszko i Marcelku ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
i ząbi bedzie miał piekne
|
||
|
|
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
tak z tematów na tapecie,a mianowicie fitnessu i zumby itp-ja juz nie kupuje karnetów w klubach od kiedy przez przypadek dowiedzialam się,ze w naszym zakladzie pracy mozna wyrobic kartę multisport. Mogę wybierac nieodplatnie zajęcia w wielu klubach,na basenach,szkolach tanca,szkołach sztuk walki i saunach za pare zl na miesiac.Warto zapytac w kadrach czy mają taką umowę.
|
|
|
|
#1433 |
|
Raczkowanie
|
salud witamy i czekamy na wkupne fotki
p.s.Moj Szymek tez mial byc Marcel :p
|
#1434 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kasiam187;39660947]Witaj Agnieszko i Marcelku
[COLOR="Silver"]Postaram się,co prawda na weekend wyjeżdzam nad morze,żeby nabrac powera do pracy,ale postaram się byc na biezaco i stuknąc cos z telefonu. |
|
|
|
#1435 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ufff! Mam chwilę dla siebie
tzn dla Was Samych radosnych chwil, kobiety! I Jasiu niech żyje nam 100 lat! Cytat:
Cytat:
mąż w trosce o moją łysinę kupił mi nawet drożdże w tabletkach ale zacznę je jeść dopiero jak skończę karmić. Cytat:
![]() Ale dziś marchewka jej nie wchodziła... No i nauczyła się pluć jedzeniem! I jeszcze zołzę to bawiło ewidentnie. Cytat:
A moje włosy są faktycznie WSZĘDZIE.
|
||||
|
|
|
#1436 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
całusy kobitki dla was i dla waszych dzieci
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
teraz chyba pójdzie
|
|
|
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- o rany jaki przystojniak do nas dołącza
|
|
|
|
#1440 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nie będę Cię bić bo zazdroszczę eksplozji smaków!
Cytat:
![]() Hihi udało się samej tuż po karmieniu jak nie jest śpiąca to mam jakieś 20 min bez Yyyyyy yyyyy, bawi się na macie. Ponadto odkurzacz skutecznie zagłuszył jojczenie Ciasto na ciasteczka - siedziała w leżaczku w kuchni a ja cały czas mówiłam do niej. Formowanie ciasteczek i pieczenie było po powrocie ze spaceru i karmieniu. Jak się nie muszę intelektualnie skupić to nawet da się coś robić Cytat:
Cytat:
A z Kingi spryciula |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

to moze tutaj pokaze tez
a co 

dla Jasia. Doczytałam, że sam sie nie dźwignal to nie boisz sie go tak sadzac? mi pediatra tak ostatnio Jagode posadzila to myślałam, że zemdleje
myślałam, że tak mozna jak samo dziecko usiadzie.
ciekawe czy to koniec na dzis. Oby dzisiejsza noc była spokojna

Mała ciągle ma moje włosy na sobie, w rączkach, jak smaruję jej pupę kremem to oczywiście z włosem zawsze