|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#6691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!
dzis mam juz 15.
#6692 |
Raczkowanie
|
To juz sporo, nawet jelsi nie bedziesz dala rady cwiczyc 3 serii na raz, cwicz tak jak robilas to wczesniej, wzmocnisz miesnie brzucha, z czasem zrobienie 600brzuszkow nie bedzie przysparzalo Ci zadnych problemow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6693 |
Zadomowienie
|
600 brzuszkow to dla mnie mega mega ilosc.
Faktycznie wcze
#6694 |
Zadomowienie
|
Przepraszam za post pod postem, ale nie ma opcji edytuj. A ja dodatkowo nie mam polskich liter i jak pisze polskie (z przyzwyczajenia) to zaznacza sie wyslij i wysyla.
Chcialam jeszcze napisac, ze wczesniej raczej nie robilam brzuszkow i pewnie dlatego musze wlozyc wiecej wysilku, ale staram sie je robic dokladnie, bez nadwyrezenia karku. Postaram sie robic wszystkie serie pod rzad, mam nadzieje ze mi sie uda (jakos).
#6695 |
Raczkowanie
|
dokładnie. te ćwiczenia na pewno nie są dla początkujących - ale ja mimo wszystko od nich zaczęłam bo wymagają dyscypliny, której mi brakło i jestem barrrrdzo zadowolona z tej decyzji ( 5 cm mniej pod biustem a 2 cm w talii było z tydzień temu
![]() tylko właśnie ta koncówka jest problematyczna lekko ![]() ![]() ![]() ale wiem że juz niedługo pewnie wrócę do a6w, teraz będzie juz na pewno łatwiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#6696 |
Raczkowanie
|
kiaa1, powiem Ci jak ja to robie. Jestem na 18 powtorzeniach i zajmuje mi to okolo 21 minut. Podczas cwiczenia 1 i 3 nie klade plecow calkowicie na ziemi - podnosze lopatki i sciagam miesnie brzucha podciagajac kolano, a opuszczajac kolano lekko rozluzniam miesnie brzucha ale nie na tyle by polozyc cale lopatki na ziemi. Podczas cwiczen 2 i 4 dotykam tylko palcami stop do ziemi i jak pacne tak palcami o ziemie to od razu wracam do spiecia. Najwiecej czasu zajmuje mi ostatnie cwiczenie, prawie po kazdym powtorzeniu klade cale plecy na ziemi i wtedy wiecej czasu zajmuje mi zanim sie podniose spowrotem :P
jednak jesli dojde przy mojej metodzie do ponad 30 min mysle ze robilabym je nadal tak samo nie zwazajac na czas. Tymbardziej ze to moja pierwsze a6w (Twoja jak wnioskuje tez) A i jeszcze, bo zdaje sie ze czytalam cos takiego: jesli czas cwiczen zajmuje wiecej niz (powiedzmy te) 30 min, zatrzymaj sie na danej ilosci powtorzen i cwicz je az zaczniesz je wykonywac szybciej? Dopiero kiedy wykonane 3 serii w okreslonym czasie (do 30 min) przestanie Ci sprawiac trudnosc, zwieksz powtorzenia... Przysnilo mi sie to czy serio jest cos takiego? |
![]() ![]() |
![]() |
#6697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie, mimo, ze nie cwicze miesnie brzucha mam na prawde mocne, ale okryte sa gruba warstwa tluszczu :/ Zrobienie 3 sterii po 30 rosyjslkich brzuszkow nie jest dla mnie wiekszym problemem. ![]()
![]() |
#6698 |
Raczkowanie
|
to chyba Ci sie przyśniło
![]() ![]() ![]() ![]() chociaż trochę bardziej przekonuje mnie metoda nie zwracania uwagi na czas bo wtedy skończe w 42 dniu tak jak powinnam ![]() ![]() 18 powtórzeń to była właśnie baja dla mnie.. ![]() ![]() ![]() skoro w 21 minut robisz 18 powtórzeń to w 30 minutach zmieścisz sie spokojnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#6699 |
Raczkowanie
|
taaa, mozliwe - ostatnio dosyc czesto sen miesza mi sie z rzeczywistoscia
![]() Dzisiaj czytalam na innym forum ze trzymanie nog kilka cm nad ziemia (zamiast stawiani ich na ziemi) w 2 i 4 cwiczeniu powoduje wieksza prace dolnych miesni brzucha no i to prawda ale to juz wyzsza szkola jazdy. Ja osobiscie bez wzgledu na ilosc powtorzen najbardziej lubie pierwsza serie ![]() jaga_2001 przeczytalam Twoja wiadomosc 3 razy, w ktorej czesci sie ze mna niezgodzilas? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie zgadzam sie z tym, ze te cwiczenia sa dla osob o slabej kondycji lub ze slabymi miesniami ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym te cwiczenia tak sa skonstruowane, by na samym pozatku przygotowac orgaznim na dalsze trudy ![]() ![]()
![]() |
#6701 |
Raczkowanie
|
napisalam ze raczej NIE jest dla osob o slabej kondycji :PPP
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#6703 |
Raczkowanie
|
heh heh no ja tez przeczytałam posta jagi raz, potem drugi i sie zamysliłam z czym się tu nie zgodziła
![]() mi się wydaje że nie jest dla początkujących w tym tylko sensie, że na pewno nie rzeżbi tak dobrze brzucha, jak umięśnionemu juz człowiekowi który jest w stanie podnieść się wyżej i zrobić to wszystko szybciej ( ehh ![]() ![]() dziś 20 powtórzeń ![]() no dokładnie miszczuII, być może byłyby lepsze efekty gdyby miało sie już fajne mięśnie i sie je poprawiało i gdyby ;p... ryby gdyby ptaki ![]() ![]() dlatego staram się odpędzać te myśli że robie źle i coś będzie przez to gorzej ![]() ![]() ![]() idę na glebę ![]() ![]() pozdrawiam
#6704 |
Raczkowanie
|
dziś już 3 dzionek, a zapał nadal jest...i to coraz większy... to chyba dobrze, co nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6705 |
Raczkowanie
|
kiaa1 podoba mi sie Twoje podejscie, takie zapalczywe i rozsadne
![]() ![]() kurde, ale mnie nakrecilas na pump it up :P musze znalesc gdzies wsrod 20000 cd :P vea16 ![]() ja zauwazylam ze podczas 6 cwiczenia wstrzymuje oddech, jakos nie moge swobodnie oddychac z tymi nogami w gorze :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#6706 |
Raczkowanie
|
dziewczyny-krzyczcie , zbijcie, wychłostajcie, czy co tam jeszcze chcecie ale po tym co zyskałam i mimo całej motywacji straciłam chęć ćwiczenia....
...niezbyt dobrze się u mnie ostatnio dzieje ... zbyt smutno...i mi sie przestało chciec przejmować ![]() ...pomimo tego,ze po 7 dniach zgubiłam 10 cm....pomimo tak cholernie ogromnej motywaćji.... ..nie chce mi się ...mam to wszystko gdzieś...nic nie jest juz w stanie mnie zmotywować ...mogę byc gruba, tłusta i mam to gdzieś...nie ma szans mnie zmotywować ![]() ![]()
#6707 |
Raczkowanie
|
he he no tak zapalczywość towarzyszy mi od urodzenia
![]() ![]() no nieźle bo ja wszędzie czytałam że najlepiej wieczorem, na kulturystyce bodajże, muscle.pl i sfd ![]() ![]() ja ćwiczyłabym wcześniej ale trzymają mnie w obozie pracy na uczelni od rana do 17 i jeszcze prace zadają ![]() vea szczerze mówiąc a też miałam zapał coraz większy z dnia na dzień i kwestia w tym żeby jak sie kiedyś skończy zastąpić go rozsądną decyzją w momencie kryzysu - mi sie skończył tak gdzięs po 3 tygodniach ale obiecałam sobie że dotrzymam danego sobie słowa exterior ja też niestety nie umiem zapanować czasem nad oddychaniem - najłatwiej jakos przychodzi mi to w 3 ćwiczeniu gdzie robię skłon do nogi, wdech wydech i wtedy opuszczam się - za jednym zamachem załatwiam zatrzymanie i oddech ![]() to ja idę poszaleć na pumpie ![]() ![]() ![]()
#6708 |
Raczkowanie
|
Milcząca smutne jest to co piszesz, zreszta kazdy z nas ma chwile...
Pamietaj, ze mozesz sobie zrobic jeden dzien wolnego jelsi serio nic Ci dzis nie zmusi do zrobienia 6 :P a moze jednak... wiem ze to cios ponizej pasa... ale rozbierz sie do naga i stan przed lustrem (badz w stroju kapielowym) jesli tak chcesz wygladac w tym roku na plazy.... ![]() Nie niwecz swojego wspanialego osiagniecia! AAA i najwazniejsze, wysilek fizyczny wyzwala hormon szczescia ![]() ![]() kiaa1 mialam kiedys rosyjski filmik sprzed ok 15 lat :P hehe muzyka orientalna, stroje jeszcze lepsze niz gacie tego kolesia z 8min :P na poczatku sie smialam, ale pozniej nie raz cwiczylam z tymi paniami - calkiem ciekawe a cop najwazniejsze cos innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6709 |
Raczkowanie
|
..mieszkam w akademiku -tak apro po lustra i juz zrobiłam sobie jeden dzień przerwy-wczoraj a przedwczoraj zrobiłam jedna serie , zeby nie było całkowitego lezenia odłogiem
...help...
![]() |
#6710 |
Raczkowanie
|
heh no to spalilam z tym rozbieraniem sie
![]() Nic na sile, cwiczenia maja przynosic Ci przyjemnosc i efekty. Miejmy nadzieje ze w raz z jutrzejszym sloncem poprawi Ci sie humor i odnajdziesz chec na cwiczenia i na wszystko inne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6711 |
Raczkowanie
|
..pomórzice mi...ja juz nie moge...niech ktos mnie dobije...przestanie boleć...
#6712 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem dokladnie jaki jest powod tego anty-humorku, ale wiem jedno: jesli sie poddasz, to potem bedziesz zalowala ze to zrobilas i nie walczylas dalej. potem przyjdzie kolejna proba i kolejna. jak raz dasz rade, to bedziesz mogla przenosic gory ![]() ![]() ![]() a powiedzcie mi jeszcze dziewczynki, co to jest to pump it up??? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#6713 |
Zadomowienie
|
Dobra,poczytałam o tym troche,wydrukowałam sobie ćwiczenia i od jutra zaczynam.Trochę mięśni brzucha już "mam",ale niestety dużo tłuszczu na nim też i właśnie chcę się go pozbyć.Tylko jak ja wytrzymam to,że trzeba ćwiczyć codziennie i to bez przerw na odpoczynek..no nie wiem.Już widzę jak wracam ze szkoły,przede mną popołudnie zakówki i najlepiej byłoby "zanorować" się pod kołdrą...
|
![]() ![]() |
![]() |
#6714 |
Zakorzenienie
|
Ale ja mialam slaba kondycje, a przy tych cwiczeniach mi sie polepszyla
![]() ![]()
#6715 |
Raczkowanie
|
The Ultimate Dance Workout By Deanne Berry - Pump it to jedna z czesci
![]() jaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#6717 |
Raczkowanie
|
exterior hmmm no własnie jak to jest z tymi częściami pump it upa - ja mam godzinny film od razu podzielony na części - a może jest coś jeszcze Deanne Berry tylko ja o tym nie wiem? uwielbiam tą babkę w porównaniu do 'a6w' pump it sprawił mi dzis po prostu czysta przyjemność - zrobiłam heat i dance it out czyli 30 minut
![]() 35 minut --> 20 powtórzeń heh no coosh, spróbowałam przyspieszyć a zwolniłam, pewnie przez to że wczoraj miałam pierwszy raz jednodniową przerwę.. przestało mi się podobać a6w przy 20 powtórzeniach więc wolę na razie nie przechodzić do 22 ![]() ![]() ![]() Milcząca to że masz powód do smutku to nie znaczy że trzeba usiąść i tonąć we łzach i jeszcze samej sobie dokładać nowych zmartwień - przecież nie zrobi Ci się weselej tylko smutniej kiedy się poddasz. więc czemu to robisz. Zrób a6w bez rozgrzewki bez specjalnego wykonania ale zrób ![]() może jesteś przed okresem ? ![]() dobranoc Weiderki ![]()
![]() |
#6718 |
Raczkowanie
|
jaga i exterior - moim zdaniem po prostu obie macie rację - jeśli ktoś ma słabą kondycję brzucha to mu się bardzo szybko polepsza dzięki temu wystopniowaniu a6w - ale z drugiej strony może mieć problem z najbardziej efektywnym wykonaniem i nie chodzi może nawet o wprawę i technikę tylko o to, że nie jest np w stanie podnieść się wyzej
no ale czym to poprawiać jak nie ćwiczeniami właśnie ![]() ![]()
#6719 |
Rozeznanie
|
ten weider to jakby nie bylo swietny facet byl [jest?].
z dnia na dzien patrze w lustro i coraz bardziej podoba mi sie to co widze ;D dzieki ze jestescie wizazowe weiderki, bez Was sama bym sie nie zmobilizowala ![]() dobranoc
![]() |
#6720 |
Raczkowanie
|
Co do pory cwiczen.. Ja robie poznym wieczorem, codziennie mam na rano do szkoly (a za nic nie wstane wczesniej
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.