|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
hej dziewczyny
![]() GRATULACJE WSZYSTKICH SKURCZY!!! u nas po wczorajszej wizycie: - Mała wazy - UWAGA - już 3500g - mamy 36tc 4d (wg pierwszych wyliczeń z staniej miesiączki) LUB 37tc 4d (wg koputera i jego pomiarów...) będzie co pchać ![]() - na tą chwilę jestem pozamykana, szyjka długa twarda i sztywna, skurczy żadnych oczywistych tylko takie minimikro małych ![]() - lekarz powiedział że 2 tygodnie na pewno będziemy jeszcze w dwupaku ![]() ehhhhh...a ja taaaaaak liczyłam na wiadomość że mam już z 3cm rozmawiać i po niedzieli będziemy rodzić a tu masz... ![]() myślałam że mój rozwolniony stolec, ból piersi i nieziemski ból kręgosłupa, mocne ciągnięcie w pochwie w zwiastują właśnie na jakiś poród a tu nie ma szans... tak się chyba przez Was nakręciłam że to już i proszę... jutro pakuję torbę wyprawkową - jak to nie pomoże to się poddaje ![]() aaaaaa.... doradźcie co robić... Mąż ostał ofertę pracy na tą chwilę na zastępstwo na okres 2/3msc jako fizjo, nie wiemy nic więcej poza tym że to praca w szpitalu ok 40km od naszego obecnego miejsca zamieszkania... złożył dokumenty do policji, ale wiadomo terminy mają tam kosmiczne więc i tak bd siedział w domu... tam pracują na dwie zmiany i tak mu poradziłam, żeby pojechał się dopytać co i jak, zobaczył ile mogą mu zaoferować i czy np. poszliby mu rękę i np. mógłby pracować 2 dni całe i jednego pół wtedy mniej by dojeżdżał (reszta ekipy z miasta gdzie ta praca jest i to są jego znajomi) ... jako fizjo ma pracować 7h dziennie - przerwa... sama nie wiem... on też mówi, że zawód fizjo był dla niego wielką porażką i największym błędem w życiu ... ale chyba i tak warto spróbować nie? |
|
|
|
|
#2762 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i tak sobie mysle z tym pokarmem, skoro w nocy jest najbardziej wartosciowe i ominiemy karmienie to rano powinno miec taka sama wartosc ![]() Cytat:
![]() kazdy lekarz ma inny sprzet, kazdy inaczej mierzy, stad wynikaja odchylenia.. bedzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2763 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://parenting.pl/portal/brak-kupy-u-noworodka ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- malpka - zagłosowane ! Cytat:
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
nestelle - gratulacje! Zagłosowane![]() Cytat:
![]() Ja bym na jego miejscu łapała tę robotę. 40km to nie jest dużo. |
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma sie co martwic niepotrzebnie ![]() Cytat:
na wykresie widac jak ladnie tetno rosnie i spada w roznych przedzialach - i lekarz wylapuje tez ruchy dziecka. A co do wykresu skurczy to wedlug mnie ruch dziecka nie ma na niego wiekszego wplywu, gdyz skurcz jest dluzszy i powinien na wykresie wygladac jak taka fala - a przy ruchach dziecka to taki jednorazowy skok. Cytat:
![]() musze sie rozgladnac za jakimis niskimi (moze na koturnie), wygodnymi, by ladnie wygladac a byc w stanie pchac wozek ![]() a czolenka kupilam takie (foto), na szpileczce, na zywo cudowne ![]() Cytat:
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-03-09 o 09:09 |
||||
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam jak to jest z tym KTG, bo ja miałam robionego wcale, a termin mam przed Tobą? To jest konieczne? Sorry, ale jestem zielona w tym temacie
|
|
|
|
|
#2768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a cisnienie juz lepiej? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
tylko, ze tez lekarz nie zaglada do szyjki, nie sprawdza dlugosci, skracania itp. moze dlatego tez wola wykonac KTG, czy pojawiaja sie skurcze, czy tetno dziecka jest w normie, zamiast inwazyjnie zagladac co wizyte do srodka
|
|
|
#2769 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobitki u nas dzisiaj pierwszy tydzień z maluszkiem
tydzień temu o tej godzinie walczyłam jeszcze na porodówce![]() bardzo Was przepraszam, że rzadko się odzywam ale jak narazie uczmy się małego (myślałam, że jest to dużo łatwiejsze) niestety mały karmiony jest bebilonem bo u mnie baaardzo kiepsko z pokarmem tzn. pojawił się w 4 dobie na następny dzień pokarmu w ogóle nie było, wczoraj udało mi się wydusić 40 ml dzisiaj znów nic dziewczyny a jak u waszych maluszków z kupkami ??? czy podajecie rumianek ??
|
|
#2770 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#2771 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
teraz doczytałam, że masz ten sam problem mały puszcza super bączki ale kupke zrobił ostatnią wczoraj rano i to bardzo małą... a inf. mam od położnej środowiskowej, która była u nas z wizytą. Mamy podawać małemu troszeczkę przed podaniem mleka i jak zauważymy, że kupy są luźne to odstawić.... sposób przygotowania: (zaparzyć rumianek w 200ml wody i dodać 1 płaską łyżeczkę glukozy)
|
|
|
#2772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz chcą w szkole zorganizować lekcje ze sztuk walki, taki kurs. Mój drugi brat powiedział, że jeśli mały będzie chodził, to mu to nawet opłaci, ale ma chodzić i się uczyć. Jednak zobaczymy co z tego wyjdzie, bo szkoła jest bardzo mała i czy będzie tylu chętnych aby opłacało się kurs prowadzić.
|
|
|
|
#2773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ale nic to, pewnie mi zrobią też dopiero na porodówce. A swoją drogą dziś mi się śnił ordynator z mojego szpitala![]() Jeszcze 4 tygodnie i 6 dni muszę się porozglądać za torbą i skoczyć zakupy, ale strasznie mi się nie chce. W dodatku wkurza mnie postawa męża, bo cieszy się z małego, nie może się doczekać, ale żeby wybrać się na zakupy to już ciężko
|
||
|
|
|
|
#2775 | ||||||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry..
![]() moja córa nie śpi od 5 ![]() nie mam siły i łep mi pęka.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę.. nie martw się.. i piękny wózek.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak serio to chyba się zaczyna.. poszło.. ![]() Cytat:
![]() a karmieniem się nie przejmuj.. nie każdemu dane.. za to..
|
|
|
#2776 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Liwka a na KP w ogóle nie ma po co dopajać ! i to jeszcze glukozą... aaaa
|
|
|
#2778 | ||
|
Zadomowienie
|
dalej jestem w domu. miałam już skurcze co 3-4 minuty, potem co 5-6, w łazience byłam już 4 razy i dzwoniłam do gina ale odebrała jego żona i kazała zadzwonić później bo on jeszcze śpi
no i po tym telefonie skurcz dopiero po 12 minutach i teraz mam takie nieregularne- co 5,8,12, 6 minut... no i weź tu bądź mądry. jechać czy nie jechać do szpitala? jak to jeszcze nie to to wolę w domu sobie postękać niż komuś nad uchem w szpitalu a i już mogę powiedzieć, że jak dla mnie to te całe oddychanie przeponą można sobie... albo ja nie umiem Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
torbę już tż wziął do samochodu
|
|
|
#2779 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
położna mówiła też, że możemy podać małemu koperek lub łyżeczkę wody... ja zaczęłam od rumianku i przez 2 dni było ok... Cytat:
coco nestell ![]() gratulacje
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
kwiatuszek - może lepiej faktycznie pojedź do tego szpitala, lepiej dwa razy za dużo niż raz za mało. Tak w ogóle to jedź, urodź i wracaj do nas
|
|
|
|
|
#2781 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wizyteA co do meza, to chyba bym wykopala z domu jakby sie zastanawial. Nie wyobrazam sobie, zeby zdrowy facet siedzial cale dnie w domu. Ja do 35tyg ciazy pracowalam minimum 10h dziennie i dojezdzalam 50km pociagiem w jedna strone. Mysle, ze jak sie chce to sie da. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz co położna to inaczej radzi na SR położna mówiła co innego ta przychodzi na wizytę i też inaczej gada niestety człowiek na początku jest zielony i sam nie wie co zrobi dobrze a co nie....
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
45 km
|
|
#2784 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla kolejnej mamusija też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne kwiatuszek ja na Twoim miejscu chyba bym spanikowała i wydzwaniała wszędzie, gdzie się da też mam do szpitala kawąłek, bo 50 km![]() Gratuluję wszystkich wizyt ![]() Wczoraj byłam na zakupach, kupiłam dwa śpiworki dla małego, sweterk i półśpiochy ![]() Idę się brać za gołąbki
|
|||||
|
|
|
|
#2785 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
zagłosowane
I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN Cytat:
Dziecko na dniach ma się urodzić a on tak wybrzydza, każdy inny facet na jego miejscu by się cieszył, że wogóle ma jakąś pracę. A sama piszesz, że to tylko na 2-3 miesiące wiec chyba lepiej iść robić cokolwiek niż nic nie robić i siedzieć w domu, dla mnie to oczywiste, no ale nie wiem... może się nie znam ![]() O kurcze to kawałek drogi, ja bym pojechała chyba. |
|
|
|
|
|
#2787 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
no to do przodu z tymi skurczami---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
Tak na szybko tylko wpadłam powiedzieć że Ksawery jest cudny !
A ile ma włosków!(: Ja mam dzisiaj mega spóźnienie bo z Jaśką na kanapie zasnęłyśmy... zaraz goście wpadają a potem na weekend do teściowej. Jak nie wrócę to zostałam zamknięta za morderstwo. (Myślicie że hormony mogą być okolicznością łagodzącą? ) No nic trzymajcie się, będę podczytywać na telefonie (:
|
|
#2789 | |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle to wstałam jakiś kwadrans temu
![]() w nocy śniły mi się jakieś koszmary obudziłam się przerażona! - musiałam się mocno przytulić do tż ( a nie zbyt to lubię bo zaraz brakuje mi tlenu i się duszę ) nie mogłam zasąć - masakra jakaś!!!wczoraj po ostatnim formalnym dniu pracy ( choć pewnie co jakiś czas jeszcze będę do nich zaglądać) pojechaliśmy na zakupy i mam już prawie wszystko na pierwszy rzut dla dzidziuni. a i zamówiliśmy łózeczko które będzie za 3 tyg---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-03-09 o 11:15 |
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Rozeznanie
|
KWIATUSZEK tożzz to kawał drogi masz do tego szpitala, a lekarz co za burak, ze spi to żadna wymówka, zona powinna go obudzić noooo !!!! lepiej jedź do szpitala i czekamy na dobre wieści o szyyybkim porodzie
![]() Malpka zagłosowane i stoo lat !!! a ja wstałam dzis późno i zajadam ptasie mleczko , które dostałam wczoraj od męża hiiii Myaja niech mąż bierze prace, nawet niech sie nie zastanawia nad tym, moze akurat mu sie zwidzi, a jak nie to zawsze moze zrezygnowac, a może pozna kogoś kto mu cos zaproponuje lepszego, nawiąże nowe kontakty w tej dziedzinie, takze Twoja rola w tym aby podjął taka decyzję będzie dobrze
Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-03-09 o 11:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

będzie co pchać 

w zwiastują właśnie na jakiś poród a tu nie ma szans... 

Z 10 min. szukał pępowiny żeby przepływy zbadać. i powiem szczerze że po wyjściu z gabinetu się z Tżtem zastanawialiśmy czy faktycznie ją znalazł...

muszę się porozglądać za torbą i skoczyć zakupy, ale strasznie mi się nie chce. W dodatku wkurza mnie postawa męża, bo cieszy się z małego, nie może się doczekać, ale żeby wybrać się na zakupy to już ciężko

obudziłam się przerażona! - musiałam się mocno przytulić do tż ( a nie zbyt to lubię bo zaraz brakuje mi tlenu i się duszę