|
|
#2191 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
W ogóle to jestem w szoku jak cierpliwy jest mój pies...
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
u nas to inaczej, bo my to BLW i cały czas bazujemy na mleku (które pije bardzo chętnie
)a z innym jedzeniem, na początku tylko miała "ale" do brokułów, a teraz szamie je aż miło. Je niby wszystko, ale widać preferencje. Woli gruszkę od jabłka, jak ma warzywa i mięsko podane zawsze najpierw wybiera brokuły, potem cukinię, a potem resztę. Nie bardzo podchodzi jej wołowina. No i jak ma do wyboru warzywa i owoce to zawsze wybierze... gruszkę
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd bierzecie gruszkę, chętnie bym dała małemu?---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- aha zapomniałam napisac o nowej umiejętności, choc mały wykorzystuje ja nie tak jakbym chciała kręci głową pokazując "nie" gdy nie chce jeść
|
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak te owoce z warzywniaka są o niebo lepsze od marketowych, to już w smaku samym czuć. Aaaa i nie chwaliłam się, wczoraj po raz pierwszy Luśka dostała "dorosły" obiad, czyli to samo co my - roladę z indyka ze szpinakiem, ziemniaka pieczonego i fasolkę na parze (plus bonus w postaci marchewki i brokuła). Zajadała aż jej się uszy trzęsły ![]() A poza tym jak ostatnio jem kanapki to podchodzi do mnie, wspina się na mnie i uparcie doprasza o porcję dla siebie. Muszę jej dawać kawałek skórki, inaczej się nie odczepi
|
|
#2195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mama całe dzieciństwo próbowała mu mleko przemycać
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moje dziecię jeszcze śpi, normalnie w szoku jestem Dzisiaj czeka mnie trochę roboty, bo po pracy Tz zacznie nam w sypialni robić taka duża szafę już sie nie mogę doczekać jak będzie gotowa, bo nie mam gdzie tych wszystkich rzeczy układać! A teraz będę miała wszystko na wymiar ładnie zrobione tylko na drzwi będę musiała poczekać, bo Tz chce z polski ściągnąć... Ale zrobimy ładna kotare i będzie ok chyba
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie
najlepszego dla solenizantów ![]() ![]() klask i:Bebe za 18 tydzień ale czas leciZa kolejne raczkujące dzieciaczki :jupi :Wczoraj teściowa była u lekarza i tym razem doktor stwierdziła , że to zęby (widać 2 białe kreski ). Niby stąd te wszystkie objawy : kaszel lekki chwilowy, częste lużne stolce, marudzenie, katar ...masakra najgorsze co może być Nie podoba mi się jednak to , że mała robi tak często kupy dość płynne, około 5/6 na dzień w tym w nocy 1/2 i do tego są dość zielone co o tym myślicie ??? Biorąc pod uwagę fakt, że trwa to już 6 dni chyba powinnam iść jeszcze do innego lekarza ?
|
|
|
|
#2198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() U nas ok. Nocka jak zawsze. Maly grzeczny - właśnei drzemie. Ja po śniadaniu. mam zamiar dziś wymyć chociaż dwa okna. No i ok. 14 wybywamy na urodziny do 5letniej cioci Kubusia ![]() ![]() Cytat:
Młody miał katar i po 7 dniach przeszedł, zgodnie z zasadą, że leczony tydzień, nie leczony 7 dni. My leczyliśmy dlatego piszę, że po 7 dniach No i żadnych cudów na katar lekarz nie przepisał tylko kropelki do nosa. Proponuję się uzbroić w cierpliwość jeśli nie ma żadnych innych objawów.Co do kup to nie wiem ale ponoć przy ząbkowaniu można znaleźć prawdziwe "cuda" w pieluszce
|
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś pisałam, że u nas była dzień w dzień po południu zielona kupa, i w końcu samo to przeszło. Ja myślę, że dopóki nie ma innych niepokojących objawów (śluz, krew w kupie, strasznie kwaśny zapach) to jeszcze się wstrzymaj i obserwuj
|
|
#2200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() dołączam do tych zakatarzonych tzn dzieć dołącza:/ nocka z dupy :/ Viki nie wiem jak będzie z przyszłym tygodniem pumcia współczuję nawet ne umiem sobie tego wyobrazić, pewnie ząbki, dla B.Cytat:
Cytat:
w moim też, dziś prawie nie spałam ale basen i tak już zaliczyłam![]() natalka dziś rok? a ja myślałam że jesteś tu od zawsze
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-09 o 12:23 |
||
|
|
|
#2201 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Branzoletka witaj Brawa za wagę Mojego pod tym względem już wyprzedziła nawet prawie 3 m-ce młodsza kuzynka I niepotrzebnie się martwisz, bo ma na wszystko czas, każde dziecko jest inne, spokojnie ![]() Nadalka, chce_byc_mama, ewka5891 brawa dla pociech za umiejętności ![]() Ja też wczoraj zostałam zaskoczona, bo dostałam kupony na śniadanie do łóżka, romantyczną kolację itd. itp. i jeszcze kilka in blanco gdzie mogę wpisać co chcę Aaa i był nawet taki na kolejnego dzidziusia, czyli jednak są szanse No i słodycze - jestem od nich uzależniona, dlatego podziwiam, że potraficie bez nich tyle wytrzymać Od braci i taty też słodkości i jeszcze kwiatka od szwagra ![]() Pumas współczuję ![]() Buena dla Nadii za mama oby dobry humor i pozytywne nastawienie wróciło Nicki86 za ząbka oby kolejne tak łatwo wychodziły ![]() Nadalka ![]() Phdwao dla synusia za wszystkie nowe umiejętności i za "nie" ![]() Agunia82 ja też nie przyzwyczajam do słodkiego, bratowa męża od małego dawała dziecku do picia glukozę, teraz daje słodkie soczki i jogurty. Dziecko ma 5 m-cy i waży 8,5 kg, podczas gdy mój 8 miesięczniak 8.400g ![]() No i za ładne jedzenie ![]() Balbinka1983 fajne czapeczki ![]() Ja kupiłam w końcu 7 książeczek (m.in. tą na wsi też) od tego sprzedawcy, ale mam upatrzonych dużo, dużo więcej ![]() Aa i taka zabawkę dla mojego fana gumi misia http://allegro.pl/maskotka-grajacy-g...086259260.html ![]() Zdrówka wszystkim chorusianym! |
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my dzis wybywamy do znajomych. Tak dawno nigdzie nie bylismy. A jutro jest dzien matki wiec tz z Amelka zabieraja mnie na obiad.
Pdhwao a jakbys sprobowala jogurt naturalny i do tego sama owoce wrzucala. Ja mam tak zamiar robic Amelce podwieczorek. |
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
My będziemy obchodzić dzien matki normalnie w maju, tzn jak Tz nie zapomni
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
Noc lepsza ale dzien do bani. 3h noszenia 7kg mi wystarcza. Czekam na tz i spadam na zakupy oderwac sie od tego wszystkiego. Przy zyciu trzymaja mnie wakacje majowe!!! |
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wróciliśmy z zakupów - trochę spożywki, ale naszym głównym celem była wizyta w sklepie dzieciowym. Sklep dość spory, całe piętro przeznaczone na wózki i foteliki samochodowe. Bardzo, bardzo dużoooo tego. No i co z tego. Co wiedział sprzedawca? NIC. Absolutne zero wiedzy. Kobieta nie była w stanie udzielić żadnej fachowej porady, jedyne co to mogła przekazać mi plotki na temat tego kto co kupował i że na ogół przychodzą ludzie po tanie foteliki, aby były.... |
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez raz ze re jogurciki dla dzieci sa strasznie drogie dwa ze wlasnie zawieraja duzo cukru.
|
|
|
|
#2209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak daleko tam macie, ale może się przyda informacja http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...-17-marca.html jest okazja, żeby skorzystać z jego wiedzy, w sklepie, więc i o foteliki można wypytać Cytat:
dlaczego do jogurtów dla dorosłych to wiem, Polacy zwłaszcza są przyzwyczajeni do smakowych, słodkich jogurtów (mowa o dorosłych osobach) i jak któraś firma zmniejszyła ilość cukru to im jogurty po prostu nie schodziły, bo ludziom nie smakowały. Ale dzieci nie mają jeszcze tak wyrobionych smaków, więc po co
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
Od kilku dni mała słabo je obiadki . Więc dzis uznałam że będzie bez obiadu i jak jadłam ja ( dziś pierś parowaną z brokułem i marchewką) mała podjadała ode mnie chyba jej aż tak nie smakowało tylko się ekscytowała że ode mnie z talerza i tak razem zjadłyśmy obiad. Jak jaskiniowce rękami
Może ona nie lubi papek bo jak jej dodaje do słoiczka mniej rozdrobnione ziemniaczki czy ryż to lepiej jej się je. muszę chyba sama zacząć gotować albo parować
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Byliśmy na basenie Na widok wody lecącej z prysznica - ryk. Pierwsze wejście do wody - ryk, ale jak przyniosłam jej kaczuszkę, to było spoko. Była zainteresowana i czujna, ale nie mega radosna Umęczyliśmy się z małżem Później szybkie zakupy w Lidlu, które spędziła siedząc na specjalnym miejscu w wózku sklepowym (brak parasolki Przy zdejmowaniu kurteczki praktycznie spała. Super przedpołudnie!Cytat:
![]() Ja też bardzo szybko nie chciałam pić mleka... ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Pumas, w sumie moje pytanie było idiotyczne, bo to oczywiste, że próbowałaś jej dać coś przeciwbólowego. Mam nadzieję, ze to się wreszcie zakończy
|
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Zgłosiłam już "koleżankę", jakby co
![]() Co do wakacji, to właśnie spędziliśmy sporo czasu na planowaniu i bardzo trudno nam wybrać, gdzie najlepiej udać się z Tynią. Jak wpadniecie na jakieś pomysły, to dajcie znać ![]() Nadalka, to wcale nie jest egoistyczne |
|
|
|
#2214 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej,
u nas nocka jedna z cięższych - mała budziła się co 3h... I postanowiła wstać o 6:30. Na szczęście mąż wstał i wziął ją do pokoju dziennego a ja mogłam spokojnie dospać do 9 .Cytat:
. Trzymam kciuki, żeby szybko wszystko wróciło do normy!Prezent od tż bardzo fajny ![]() Cytat:
, czuję się w miarę dobrze - mdłości już przeszły ale jestem bardzo senna i wiecznie zmęczona i do tego pobolewa mnie brzuch... Jednak to wszystko normalne, więc staram się z tym żyć. za mama!!!Cytat:
. , u mnie będzie w kwietniu .Cytat:
!Moja już dawno tak robi - pisałam przy okazji jak ktoś pisał (nie wiem czy to nie była czasem Agunia), że dziecko kiwa głową na tak Cytat:
.Cytat:
.Na katar dobre są kropelki Nasivin. |
||||||
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, pisałaś, że w poszukiwaniu spacerówki stawiałaś na mocno zabudowaną budkę. Powiedz, dlaczego? Rozumiem, że ma to osłonić od słońca, ale wtedy też zakrywa dziecku świat? Młoda strasznie się wkurza, jak już takie słoneczko, jakie widzieliśmy kilka dni temu świeciło jej w oczka. Zastanawiam się, czy mimo wszystko parasolka do takich celów nie jest lepszym rozwiązaniem?
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wmawiają już od maleńkości że dzieci muszą mieć słodkie np. syrop na kaszel, herbatkę do picia itp. i póżniej coś o zaniżonej ilości cukru faktycznie im nie smakuje
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do parasolek do wózków wszyscy mi mówią, że są one cholernie niewygodne i niepraktyczne
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-09 o 17:17 |
|
|
|
|
#2219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pytanie, czy jak buda jest zabudowana, jak tu to parasolka będzie potrzebna? Pytałam o te spacerówki koleżankę z dwójką maluchów i powiedziała, ze nie opłaca się wydawać więcej niż 500zł. Ile ludzi, tyle opinii. |
||
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tak jak mówię, zawsze jak świeci słońce mamy problem, Luśce bardzo przeszkadza jak świeci jej w oczy) i następnym razem wyciągnę chyba po prostu lekką parasolkę... ze zdjęcia wygląda, że chyba nie, ale to tylko zdjęcie i perspektywa może psuć ocenę.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-09 o 18:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

a skąd bierzecie gruszkę, chętnie bym dała małemu?
kręci głową pokazując "nie" gdy nie chce jeść
przez nowego avjatora chwilę CIe nie poznałam
tak wzięłam na wyprobowanie mysle z ejak raz na tydzien dam to sie nic nei stanie
klask i:
co o tym myślicie ??? Biorąc pod uwagę fakt, że trwa to już 6 dni
chyba powinnam iść jeszcze do innego lekarza ?

kiedyś pisałam, że u nas była dzień w dzień po południu zielona kupa, i w końcu samo to przeszło. Ja myślę, że dopóki nie ma innych niepokojących objawów (śluz, krew w kupie, strasznie kwaśny zapach) to jeszcze się wstrzymaj i obserwuj

dla B.

Przy zdejmowaniu kurteczki praktycznie spała. Super przedpołudnie!
, czuję się w miarę dobrze - mdłości już przeszły ale jestem bardzo senna i wiecznie zmęczona i do tego pobolewa mnie brzuch... Jednak to wszystko normalne, więc staram się z tym żyć.