Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-09, 11:54   #1531
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Nic nadzwyczajnego nie robimy, na czuja. Najpierw jakby lekko ją drapiemy opuszkami po pleckach, szyjce i główce. Ogólnie robić to co Tobie sprawiałoby przyjemność
Mmmm, takie mizianie Fajna fotka. Moja za nic nie położyłaby głowy, nie ma siły ale walczy i krzyczy żeby tylko nie opadła
Stary 2013-03-09, 11:55   #1532
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

mamusie karmiące cycami pijecie kawę??
Co prawda już prawie nie karmię, ale piłam Inkę codziennie, kilka razy w tygodniu zwykłą rozpuszczalną i od czasu do czasu mocną fusiarę. Ogólnie mniej niż przed ciążą i karmieniem, ale nie odmawiałam sobie jak miałam ochotę

W ogóle jestem chyba zmuszona zrezygnować z karmienia nocnego

I dziękujemy za życzenia. Alicja zaprasza na pół tortu
Stary 2013-03-09, 11:57   #1533
jjb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dziękuje Kochana Moja

Witaj serdecznie

Śliczny! I jakie ma włosy piękne

Ale pochmurno,no nic mi sie nie chce przez tą pogode.
Włosy niestety mu sie wytarły i nie sa juz takie bujne.

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ja bym wyprała normalnie tylko tak jak któraś z dziewczyn pisała w mniejszej temp. 30 stopni i ok.

Ooo witam Boryska i nową mamę, Maks nareszcie ma kolegę z 28 września karmisz piersią i napisz jak rodziłaś?

Blee nie dobrze mi, zladłam pół makreli i popiłam kawą z mlekiem i zjadłam czekolade, i do tego leci ze mnie dzisiaj jak nie wiem. Jadę do siostry do pracy mam nadzieje, że nie będę miała przygód po drodze bo ciężko tam z kibelkiem
Ooo super Tak karmie piersią. Urodziłam silami natury w 37 tygodniu ciąży poszło mi sprawnie i szybko bo od położenia się na stole do zobaczenia małego minęło jakieś 45 min ..ale ja od 30 t.c. jechalam na fenoterolu a mino to skurcze miałam bardzoo często nie wiem czy to zasluga TEGO ale tak mi sie wydaje.

Cytat:
Dzień dobry,

A u nas słoneczko pięknie świeci, ale pewnie zimno jest. Spacer będzie.
Na razie brzdącuń ma drzemkę.

Witaj jjb. Nowe mamusie mile widziane.
Borys przystojniaczek. Super fryz.

Ja często dodaje do obiadku bo wtedy przynajmniej zostaje zjedzony.

100 lat dla Alusi!

Moje dziecko polubiło masaże Normalnie kładę ją na brzuszku, ona oczywiście głowa do góry itp, a jak zaczynam ją masować po pleckach i główce to się relaksuje, kładzie głowę i grzecznie leży
Dziekuje chociaz tak jak pislalam z fryzu niewiele zostało.

O rany bycie na bieżąco tylko czytając jest łatwe a już z odpisywaniem gorzej mam nadzieje ze jakoś nabędę wprawy. Dzisiaj na szczęście tatuś zajmuje się młodym
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 11:59   #1534
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
O proszę, masażyk i pełen relaks
kocham takie mizianie po pleckach

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Co prawda już prawie nie karmię, ale piłam Inkę codziennie, kilka razy w tygodniu zwykłą rozpuszczalną i od czasu do czasu mocną fusiarę. Ogólnie mniej niż przed ciążą i karmieniem, ale nie odmawiałam sobie jak miałam ochotę

W ogóle jestem chyba zmuszona zrezygnować z karmienia nocnego

I dziękujemy za życzenia. Alicja zaprasza na pół tortu
a co się stało?

muszę też spróbować wypić z raz kawę i zobaczyć co się będzie działo...bo chce mi się, że masakra
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 12:00   #1535
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jutro idę na parapetówę do kumpeli, chciałabym jej jakiś drobiazg kupić, doradźcie
Kwiat doniczkowy,jakiś bibelot do postawienia na komodzie, ramkę na zdjęcia, obraz
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 12:02   #1536
marzenka1984
Rozeznanie

Iwa dlaczego rezygnujesz, przecież w nocy miałaś karmić właśnie bo w dzień do pracy tak?

jjb aaaha ja nie karmie piersią i też urodziłam w 37 tygodniu ale ja przez ciśnienie wylądowałam w szpitalu a cesarkę mi zrobili bo poród nie postępował, a już miałam wody spuszczone i zakażenie do dzidzia szło..więc po 10h się zlitowali Brrr jak sobie przypomnę ten cewnik i takie tam fuuuj...

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2013-03-09 o 12:03
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 12:02   #1537
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
a co się stało?
Cytat:
Iwa dlaczego rezygnujesz, przecież w nocy miałaś karmić właśnie bo w dzień do pracy tak?
Przez to że nie karmię już w dzień, mleka mam chyba mało i Alicja bez przerwy się budzi - dziś od północy do 5 rano 4 razy to nas wykańcza, a i ją ten nocny głód męczy... Chyba przejdziemy całkowicie na butlę A tak chciałam ją jeszcze pokarmić...

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-03-09 o 12:04
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 12:05   #1538
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Dzięki. To tak po krótce o nas. Mam na imię Agnieszka,mam 30 lat.22 września urodził się nasz synek,Marcel. To nasze pierwsze dzieciątko.No i mam nadzieję,że nie ostatnie,najlepiej jakby była siostra do pary. Nie mamy z nim prawie kłopotów,jest spokojny, pogodny,nocki przesypia nam od dawna całe. Chyba od czasu jak się wycwanilam i robiłam mu butlę mm na noc,bo na moim mleku nie bylo tak różowo. Generalnie na jedzenie nie wybrzudza i widac to po nim,od urodzenia ok 90 centyla sie plasuje,wiec teraz juz ma ponad 8,6 kg. Chyba z powodu wagi tez mu lepiej wychodzi "gadanie" niz obracanie.Dzis kończę urlop macierzynski i od poniedzialku wracam na kilka godzin do pracy i mam lekki kryzys psychiczny,ze to tak szybko minelo.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Przyznam się,ze od czerwca kiedy wylądowałam na zwolnieniu to Was namiętnie czytałam,mój mąż się śmiał,że się uzależniłam od wizazu. Chciałam się włączyc jak juz przeszłyście na odchowalnię,ale tak mnie mały zaabsorbował,że komp poszedł w odstawkę.Dzis nadrobiłam aktualną częśc, na dniach przejrze wczesniejsze,żeby glupich pytan nie zadawac. To chyba tyle. Dzięki za przyjęcie
Gratulacje przespanych nocy
No i witaj w klubie uzależnionych od wizażu
Stary 2013-03-09, 12:05   #1539
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Przez to że nie karmię już w dzień, mleka mam mało i Alicja bez przerwy się budzi - dziś od północy do 5 rano 4 razy to nas wykańcza, a i ją ten nocny głód męczy... Chyba przejdziemy całkowicie na butlę
może poczekaj jeszcze kilka dni...może laktacja musi się unormować i przestawić na nocne karmienie
Stary 2013-03-09, 12:08   #1540
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
może poczekaj jeszcze kilka dni...może laktacja musi się unormować i przestawić na nocne karmienie
już tydzień jak nie karmię w dzień... poczekam jeszcze kilka dni, ale czarno to widzę
Stary 2013-03-09, 12:08   #1541
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Przez to że nie karmię już w dzień, mleka mam chyba mało i Alicja bez przerwy się budzi - dziś od północy do 5 rano 4 razy to nas wykańcza, a i ją ten nocny głód męczy... Chyba przejdziemy całkowicie na butlę A tak chciałam ją jeszcze pokarmić...
Może cycochy Ci się przyzwyczają i laktacja się unormuje szkoda by było. Nie masz możliwości ściągania pokarmu? A z drugiej strony mm nie jest takie złe, więc nie ma się co smucić
Stary 2013-03-09, 12:10   #1542
ula2689
Wtajemniczenie

[QUOTE=salud;39661602]
Cytat:
Witaj,
Pewnie, że można. Napisz coś o sobie, o porodzie, o swoim maleństwu. [COLOR="Silver"]

Aha, jeszcze o porodzie. Hmm,nie wiem czy kogoś jeszcze interesują te porodówkowe historie.Rodziłam w 40 tyg, siłami natury. Nad ranem odpłynęły mi wody,ale czynności skurczowej niet,szyjka nieprzygotowana,ale od progu porodówki krzyczałam,ze nie chce ani oxy ani znieczulenia. Pewnie mysleli,że pomylona jakas,ale tak sobie wymyslilam. Po 8 godzinach bolesnych skurczy i braku postepu porodu skapitulowalam i bralam wszystko jak popadnie,a moje wrzaski to pewnie słyszeli nawet na ulicy. Sam porod to juz pikus,10 minut i po sprawie. Maly mial 3820,10 pkt.
A tak wyglądał
Boziu...jak ja dawno takiego zdjęcia nie widziałam...ale mnie rozczuliłaś
Stary 2013-03-09, 12:11   #1543
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Może cycochy Ci się przyzwyczają i laktacja się unormuje szkoda by było. Nie masz możliwości ściągania pokarmu? A z drugiej strony mm nie jest takie złe, więc nie ma się co smucić
No właśnie też sobie powtarzam że są dzieci od urodzenia na mm i są zdrowiutkie i to przecież też jest dla dzieci. I tak udało mi się ją długo karmić a powrót do pracy jest nieunikniony, a może i w nocy zacznie lepiej spać, bo aktualna sytuacja wykańcza wszystkich. To w mojej głowie ten smutek siedzi... coś się kończy, mama nie będzie już niezbędna... (wiem wiem, głupoty opowiadam )
Stary 2013-03-09, 12:12   #1544
angel166
Zakorzenienie

Wszystkiego naj dla Ali

Witam Boryska z mama w naszym gronie
Ale on fajny! Super fryz

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 12:13   #1545
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
już tydzień jak nie karmię w dzień... poczekam jeszcze kilka dni, ale czarno to widzę
spróbuj jeszcze a jak się nie uda to też tragedii nie będzie i tak długo karmiłaś
Stary 2013-03-09, 12:16   #1546
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Mmmm, takie mizianie Fajna fotka. Moja za nic nie położyłaby głowy, nie ma siły ale walczy i krzyczy żeby tylko nie opadła
Dokładnie, takie mizianie. Moja też kiedyś za nic by nie położyła główki. Kobita dorasta i wie co dobre.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Może rób tak jak my? Jakieś pół godziny do godziny przed kąpielą dajemy kolacje w postaci kleiku zmieszanego z owocami. Po kąpieli cycek i tak zasypia. Śpi spokojnie z 6 godzin lub więcej. Potem cyc i wtedy też budzi mi się często, ale te kilka godzin mam spokojnie przespane.
Stary 2013-03-09, 12:19   #1547
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość

Ja bym na program do wełny i bez wirowania prała w płynie nie proszku

Ja pije kawe z mlekiem słaba ale wielka za to

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

a ztymi bobkami to my mielismy tez raz problem jak zaczełam zupki dawac... w koncu wsadziłam czopek glicerynowy, po pół godzinie kupsko gigant wyszło i od tej poty 3 razy dziennie kupsztal jak ta lala jest nooo a najlepioej kupa idzie po buraku

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

a ztymi bobkami to my mielismy tez raz problem jak zaczełam zupki dawac... w koncu wsadziłam czopek glicerynowy, po pół godzinie kupsko gigant wyszło i od tej poty 3 razy dziennie kupsztal jak ta lala jest nooo a najlepioej kupa idzie po buraku
no u nas dwa dni był burak i nie pomogło dzis mega ilość jabłek, moze pomoże
Kompot, jabłko w szpinaku, jabłko na deser: mnie na są mysl juz czyści

Cytat:
Ale zrelaksowana, wie co dobre Jagoda na brzuchu wiecznie głowę w górze trzyma. Mało kiedy tak ja położy

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Ja to mam sny... śniło mi się że moją przyjaciółkę jakiś facet zabił tłuczkiem do mięsa a potem że byłam z mężem na plaży nudystów i niektórzy wokół uprawiali seks.
ale masz sny

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 12:24   #1548
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie też sobie powtarzam że są dzieci od urodzenia na mm i są zdrowiutkie i to przecież też jest dla dzieci. I tak udało mi się ją długo karmić a powrót do pracy jest nieunikniony, a może i w nocy zacznie lepiej spać, bo aktualna sytuacja wykańcza wszystkich. To w mojej głowie ten smutek siedzi... coś się kończy, mama nie będzie już niezbędna... (wiem wiem, głupoty opowiadam )
Ja cie rozumiem bejbe gdyz ponieważ pomimo tego ze jeszcze mam mleczka sporo i karmic będę moze nawet i do roczku... chociaz wyjdzie to w praniu no ale jak pomysle sobie o tym ze nie będe juz karmic to smutno tak mi na sercu ... bo juz ta więx taka sie przerywa jednak karmiac butlą to juz nie to samo no tez niby taki kontakt i w ogóle ale cyc to cyc a ja do roku bede karmic bo kurde butli un nie chce no i co mam zrobic?? jak mam go w nocy kubeczkiem karmic??? juz wole sie przemeczyc a nie wiele zostało.. za chwile 6 mc i jak to zleciało szybko wiec kolejne 6 tysz tak szybko zleci dam rade co nie? no

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 12:28   #1549
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Hej kochane
Wróciłam z miasta, kupiłam jednak zestaw 2 filiżanek z talerzykami
Ale dziękuję za wszystkie pomysły.

Mam pytanko do Ciebie Dearlie - jesteś kosmetyczką więc liczę że mi coś doradzisz, chciałabym przedłużyć sobie rzęsy na ślub, tylko nie wiem na które się decydować jedwabne, półjedwabne ? Masz jakieś doświadczenie w tym temacie? Nie wiem też zrobić je trochę wcześniej dla pewności jak będe się czuć, czy śmiało mogę od razu zrobić tylko na ślub ? I jakie to są koszty ? Bo wiadomo że są tańsze i droższe a nie chce mieć byle czego. U mnie w mieście koleżanka zaoferowała jedwabne za 180 zł. Czy to dobra cena ?Doradzisz mi coś?

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2013-03-09 o 12:30
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 12:31   #1550
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Witamy nowa mamę.

Sojka alez nam sensacje sprzedajesz hmmmm brakowało nam takich rzeczy

Czekamy ba pizzę i oby nie poszło w cycki po za tym dostałam i ja i Zuza po bukiecoku i zrobiłam zakupy w douglasie i zostawilam tam kupę kasy ale pani tak pieknie wciskala ze nie umialam odmówić
Stary 2013-03-09, 12:35   #1551
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Może rób tak jak my? Jakieś pół godziny do godziny przed kąpielą dajemy kolacje w postaci kleiku zmieszanego z owocami. Po kąpieli cycek i tak zasypia. Śpi spokojnie z 6 godzin lub więcej. Potem cyc i wtedy też budzi mi się często, ale te kilka godzin mam spokojnie przespane.
Ala po kąpieli dostaje kleik, a potem się jeszcze cyckiem dopycha. Potem śpi ok 5h no ale w tym czasie to ja nie śpię bo trzeba posprzątać, koło siebie zrobić, z mężem posiedzieć...

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj dla Ali

Cytat:

Ja cie rozumiem bejbe gdyz ponieważ pomimo tego ze jeszcze mam mleczka sporo i karmic będę moze nawet i do roczku... chociaz wyjdzie to w praniu no ale jak pomysle sobie o tym ze nie będe juz karmic to smutno tak mi na sercu ... bo juz ta więx taka sie przerywa jednak karmiac butlą to juz nie to samo no tez niby taki kontakt i w ogóle ale cyc to cyc a ja do roku bede karmic bo kurde butli un nie chce no i co mam zrobic?? jak mam go w nocy kubeczkiem karmic??? juz wole sie przemeczyc a nie wiele zostało.. za chwile 6 mc i jak to zleciało szybko wiec kolejne 6 tysz tak szybko zleci dam rade co nie? no
do roku to może zacznie noc przesypiać...
Stary 2013-03-09, 12:41   #1552
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej nie śpię od 4:40. Zjadłam śniadanie i zżarłam wszystkie dzieńkobietowe rafaello od męża, wszędzie kokos
Nie będzie mnie ani dziś, ani jutro więc miłego weekendu kochane!

Poczta zmieniła cennik i wymiary przesyłek ostatnio i zrobili to chyba na złość sklepom www i allegro, żeby nie wysyłali drobnego towaru w listach bąbelkowych - ma być to paczka od tej pory, nie obowiązuje to ponoć książek i czegoś jeszcze
co Ty gadasz????no jaja se robią normalnie,mi listonosz wszystko przynosi duże listy też nawet sama ostatnio kolka takich listów wysyłałam.
Maggie ja też bym chyba jakąś skargę napisała...
Stary 2013-03-09, 12:42   #1553
afternoon
Rozeznanie

Iwa, rozumiem Cię Kochana w kwestii karmienia, ja bardzo to przeżywałam ale czas leczy rany, pocieszam się, że było mi dane przez 5 miesięcy karmić Filipka piersią. A co do odporności...to chyba jest kontrowersyjna teoria, mam znajomą, która karmiła piersią synka 2 lata, a co chwilę coś łapał i pamiętaj, plusy niekarmienia dla matki istnieją, egocentryczne to podejście, ale możesz np. jeśc do woli to czego nie mogłaś karmiąc
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 12:47   #1554
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Iwa, rozumiem Cię Kochana w kwestii karmienia, ja bardzo to przeżywałam ale czas leczy rany, pocieszam się, że było mi dane przez 5 miesięcy karmić Filipka piersią. A co do odporności...to chyba jest kontrowersyjna teoria, mam znajomą, która karmiła piersią synka 2 lata, a co chwilę coś łapał i pamiętaj, plusy niekarmienia dla matki istnieją, egocentryczne to podejście, ale możesz np. jeśc do woli to czego nie mogłaś karmiąc
Wiem wiem, to wszystko w głowie siedzi. Jakoś to przeżyję i tak jestem szczęśliwa że po początkowej walce o karmienie było mi to dane A co do jedzenia to ja akurat jadłam wszystko prócz cytrusów, więc nie jestem poszkodowana w tej kwestii Ale piwa się w końcu napiję, a co! się pocieszam

Ala zjadła obiadek, zaraz małż wróci z pracy i idziemy na pizzę w ramach połaczonego świętowania dnia kobiet i dnia mężczyzn

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-03-09 o 12:48
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 12:48   #1555
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie Czy i mnie przyjmiecie ? czytam Was od dawna, korzystam z Waszych cennych rad wiec postanowiłam się przywitać i przedstawić
witamy, witamy
A co do tych przesyłek, to faktycznie macie rację, że to przecież ciężkie i do skrzynki się nie mieści.Ja na wiosce mieszkam to nasz listek autem śmiga
Stary 2013-03-09, 12:49   #1556
Hatti
Rozeznanie

dzien dobry
Odsypiamy noc,tzn.Milka spi a ja kawe popijam.
Ida zeby.teraz to juz napewno.coraz mocniej 'gryzie' zabawki z calej sily,jakby dziasla chciala zedrzec.jest bardzo poirytowana i zlamda oraz jeczy od wczorajszego wieczoru.Goraczki nie ma.ale jest strasznie marudna.pospala do 2 a pozniej jeczala..usnela nad ranem i pospala do 8.dalam jej magiczny proszek,ktory aliyah polecila (gdzie sie podziewasz,kobieto?)
no czemu te dzieci musza tak cierpiec..

Cytat:
sliczne zdjecie!

witajcie nowe mamy!!
Stary 2013-03-09, 12:52   #1557
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

zapomniałam przywitać nowe mamy

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 12:57   #1558
Iwa844
Zakorzenienie

Alicja dostała klocki i sprawdza w jakich są smakach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12279.jpg (65,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12286.jpg (53,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12295.jpg (72,4 KB, 20 załadowań)
Stary 2013-03-09, 12:57   #1559
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
dla Jasia. Doczytałam, że sam sie nie dźwignal to nie boisz sie go tak sadzac? mi pediatra tak ostatnio Jagode posadzila to myślałam, że zemdleje myślałam, że tak mozna jak samo dziecko usiadzie.

Ok nie ma problenu to podjęte jutro za koszulkami zobaczyć, bo bluz nie było takich.

witamy napisz coś więcej o sobie

Storczyk przyszedł mi pierwszy na myśl nie jestem widzę oryginalna

Jagoda spi 1,5h, a 3razy sie budziła z płaczem i musiałam ja uspokajać ciekawe czy to koniec na dzis. Oby dzisiejsza noc była spokojna

ja prawie padłam ze strachu jak w szpitaku na badaniach podnieśli Polę za jedną nogę do góry i wisiała tak główką do dołui na bilansach też tak robią

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
teraz chyba pójdzie
witajśliczny synek

Cytat:
ta ma zatwardzenie a ja odkryłam ze mam w pasazera na gape kuwa mam hemoroida bosze co za temat niiiieeee

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Witamy nowa mamę.

Sojka alez nam sensacje sprzedajesz hmmmm brakowało nam takich rzeczy

Czekamy ba pizzę i oby nie poszło w cycki po za tym dostałam i ja i Zuza po bukiecoku i zrobiłam zakupy w douglasie i zostawilam tam kupę kasy ale pani tak pieknie wciskala ze nie umialam odmówić
dlatego nie lubie tam chodzić

Cytat:
Szpinak liście czy rozdrobniony???

Melduję się z półroczną Alicją Masakra jak to leci

Laski, Wy wszystko wiecie Kupiłam sobie właśnie w lumpku krótki wiosenny płaszczyk - 55% wełna, 45% poliester. Na metce zalecenie - nie prać, czyścic chemicznie. Czy mogę jednak zaryzykować i wrzucić go do pralki, bo nie uśmiecha mi się płacić 30 zł za czyszczenie czegoś co kosztowało 20 zł

100 latek

Cytat:

a jak sie robi taki masaż????

ja też robię Polce masaż po kąpieliale mam ściągawkepotem wrzuce zdjęcia jakby któraś chciała

dzien dobry
ładnie naskrobałyście

miałam dziś wychodne do miastasama 1,5 godziny

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 13:10   #1560
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
no u nas dwa dni był burak i nie pomogło dzis mega ilość jabłek, moze pomoże
Kompot, jabłko w szpinaku, jabłko na deser: mnie na są mysl juz czyści
u nas kompot pomogl,ale duzo go wypila na raz(120ml).jablka nie chce jesc..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości