Zuzana Light - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 20:10   #1561
mara30
Zadomowienie

Dot.: Zuzana Light

Cytat:
Słyszałam o tej całej Jilian, fajna jest?
fajna energiczna i motywująca, dobrze tłumaczy, pokazuje prawidłowość ćwiczeń ale jak ćwiczysz z Zuzką, to obawiam się, że może być dla Ciebie zbyt lajtowa
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 20:20   #1562
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Nikki 18 m-cy
Malusio Szczęściary, że mają taką mamę

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 09:02   #1563
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość

ale teraz Zuzka jest the best a u mnie na pierwszym miejscu co do celów ćwiczenia jest psychika, a dopiero potem figura
A to też
Cytat:
wiesz, ja myślę, że tutaj dużo robi nastawienie - tzn jak ćwiczymy, to ze wzrostem sprawności poprawia się też postrzeganie swojego ciała no i ładnie, sprężyście poruszająca się osoba sprawia lżejsze wrażenie
ja postępy widzę w sile i kondycji
Oczywiscie na pewno i np łatwiej proste plecy trzymać
łatwiej tez o dobrą dietę - szkoda niszczyć tego, co się wypracowało, prawda?
Ale mi nie chodzi tylko o nastawienie i postrzeganie - chodzi mi o widoczne wizualne efekty brzuch jest płaski, a uda twardsze. Oczywiście moim celem jest widoczne to i owo na brzuszku, i ogólnie nie zamieniłam sie raptem w boginię z morskiej piany wychodzącą , ale jestem zmotywowana ( coś zaczęło z boku na mięśniach skośnych wychodzić, no ale ja je kiedyś miałam już całkiem nieźle zrobione ) na pewno wpływ na to miało też całkowite odstawienie słodyczy, wcale mi za nimi jakoś nie tęskno W każdym razie porównując moją poprzednią aktywność, to stosunkowo szybko po Zuzce coś zaczyna być widać.

edit, zrobiłam do wczoraj 20, nie 19 zwowów, 3-jak mi w notatkach zaginęła

wczoraj mój 21 zwow - nr 9 - fajny, prosty, no i najbrdziej cieszy mnie ze burpeesy robie na równi z Zuzką

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2013-03-07 o 09:04
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 12:44   #1564
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Dzisiaj padło na zwow #39 - łatwy! Znowu byłam szybsza od Zuzki, wyprzedzałam ją we wszystkich ćwiczeniach. Do ostatniego używałam hantla 5kg i było mi ciężko (ręce mam słabe). Gdyby wziąć jako obciążenie np. 0,5 l butelkę wody, byłby stworzony wprost dla początkujących. Zarówno pod względem technicznym jak i kondycyjnym wszystkie ćwiczenia są absolutnie do ogarnięcia.
Natomiast wczoraj był zwow #14 i tu już był większy hardkor. 6 ćwiczeń siłowych w pięciu rundach naprawdę daje popalić, aczkolwiek używałam naprawdę raczej śmiesznego obciążenia - dwa hantle po 3 kg. Następnym razem spróbuję wziąć po 5 kg na rękę.
koko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 13:08   #1565
sarayy
Raczkowanie

wzrost motywacji jest wprost proporcjonalny do zauważalnych efektów
dlatego tak trudno zaczynającym odchudzanie/ujędrnianie/umięśnianie ruszyć z miejsca, powstrzymać się od wafelka, zebrać się do ćwiczeń ..a Ci już w świetnej formie z six packami lecą na trening z radością..

mnie ćwiczenia również motywują do zdrowszego jedzenia (lepiej i więcej) I tak powoli powolutku zauważam zmiany w wyglądzie

dziś Zwow 41 - work that booty
sarayy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 14:38   #1566
malvinus
Raczkowanie

u mnie 20 minutowy zwow wlasny w systemie 50/10 - uwielbiam tak cwiczyc jutro cos silowego

co do motywacji to ja bym strasznie chciala zejsc ponizej 70 kg, zeby to juz szlo z gorki wiem ze im dluzej sie odchudzam tym trudniej ale to taka magiczna granica dla mnie ktorej nie przekroczylam od 6lat... ma dla mnie ogromne znaczenie zalozylam sobie ze do moich urodzin (16 maja ) to osiagne, teraz waze ok 74kg (nie mam wagi...)
Stary 2013-03-07, 17:31   #1567
aven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koko Pokaż wiadomość
Dzisiaj padło na zwow #39 - łatwy! Znowu byłam szybsza od Zuzki, wyprzedzałam ją we wszystkich ćwiczeniach. Do ostatniego używałam hantla 5kg i było mi ciężko (ręce mam słabe). Gdyby wziąć jako obciążenie np. 0,5 l butelkę wody, byłby stworzony wprost dla początkujących. Zarówno pod względem technicznym jak i kondycyjnym wszystkie ćwiczenia są absolutnie do ogarnięcia.
Natomiast wczoraj był zwow #14 i tu już był większy hardkor. 6 ćwiczeń siłowych w pięciu rundach naprawdę daje popalić, aczkolwiek używałam naprawdę raczej śmiesznego obciążenia - dwa hantle po 3 kg. Następnym razem spróbuję wziąć po 5 kg na rękę.

14 to jeden z moich ulubionych i najczęściej powtarzanych,ja co prawda z braku sprzętu stosuje hantle 4 kg i w całym tym zwowie najbardziej męczy mnie ostatnie ćwiczenie.
ostatnio zuzka bardzo polubiła to bossu - czym to zastąpić?
aven jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-07, 21:29   #1568
kometa90
Raczkowanie

Wczoraj i dziś zwow#52. Dziś decyzja zapadła, we wtorek idę na siłownie. Mam w planach trening obwodowy trzy razy w tygodniu i zwowy 2-3 razy w tygodniu, mam nadzieję, że ogarnę to czasowo

kometa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 07:02   #1569
mara30
Zadomowienie

ja wczoraj 43 niby łatwy, ale chair climbers mnie zniszczyły szczególnie, że miałam wcześniej ciężki dzień i chciałam wybrać coś nienajcięższego i myślałam, że chair climbers liczy się jak normalne mountain climbers, pewnie mózg mi się wyłączył na wieczór a tu się okazało, że 2 razy po 10 plus 2 pompki to dopiero 1 powtórzenie

do tej pory mój ulubiony to chyba 31 muszę w końcu zacząć spisywać, które ćwiczę i swoje wrażenia, bo się zaczynam gubić
Stary 2013-03-08, 09:19   #1570
Trixxi
Zadomowienie

50, tak się śpieszyłam żeby zrobić w mniej niż 19 minut, nie robiłam żadnych przerw i dupa 21 minut. Ale świadczy to o tym że cały czas nie umiem dawać z siebie wszystkiego przy tych zwowach bo dołożyłam jeszcze 6 rundę. I dlatego wolę niektóre stare workouty nie sposób się nie zmęczyć jeśli trzeba wykonać po 30 powtórzeń pod rząd każdego ćwiczenia. Po dwóch już można stracić oddech
Trixxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 15:39   #1571
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
ja wczoraj 43 niby łatwy, ale chair climbers mnie zniszczyły szczególnie, że miałam wcześniej ciężki dzień i chciałam wybrać coś nienajcięższego i myślałam, że chair climbers liczy się jak normalne mountain climbers, pewnie mózg mi się wyłączył na wieczór a tu się okazało, że 2 razy po 10 plus 2 pompki to dopiero 1 powtórzenie

ja dopiero po kilku razach z tym Zwowem zaczęłam czuć mięsnie brzucha w ostatnim ćwiczeniu zamiast nadgarstków

Cytat:
Napisane przez kometa90 Pokaż wiadomość
Wczoraj i dziś zwow#52. Dziś decyzja zapadła, we wtorek idę na siłownie. Mam w planach trening obwodowy trzy razy w tygodniu i zwowy 2-3 razy w tygodniu, mam nadzieję, że ogarnę to czasowo
pisz relacje z siłki
początkowo jedno drugiemu może przeszkadzać ze względu na zakwasy...

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
50, tak się śpieszyłam żeby zrobić w mniej niż 19 minut, nie robiłam żadnych przerw i dupa 21 minut. Ale świadczy to o tym że cały czas nie umiem dawać z siebie wszystkiego przy tych zwowach bo dołożyłam jeszcze 6 rundę. I dlatego wolę niektóre stare workouty nie sposób się nie zmęczyć jeśli trzeba wykonać po 30 powtórzeń pod rząd każdego ćwiczenia. Po dwóch już można stracić oddech
muszę kiedyś usiąść i ogarnąć te stare workouty ze strony Daily Hiit (body rock) zeby mieć gotową liste przynajmniej kilku 'killerów'

dziś Zwow 51. skończony równo z Zuzką (w drugiej części jest lżej, to tu dogoniłam Z.) ale 100+100 mountains climbers już nie takie straszne
sarayy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 16:01   #1572
mara30
Zadomowienie

Cytat:
ja dopiero po kilku razach z tym Zwowem zaczęłam czuć mięsnie brzucha w ostatnim ćwiczeniu zamiast nadgarstków
no ja akurat mięśnie brzucha mam dość mocne, gorzej z rękami

Cytat:
muszę kiedyś usiąść i ogarnąć te stare workouty ze strony Daily Hiit (body rock) zeby mieć gotową liste przynajmniej kilku 'killerów'
taaaa, im bardziej się człowiek sponiewiera, tym większa radocha czy my tutaj na pewno jesteśmy normalne?
ja dziś mam day-off z rozsądku i już nie mogę się doczekać jutra
Stary 2013-03-08, 16:01   #1573
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarayy Pokaż wiadomość

dziś Zwow 51. skończony równo z Zuzką (w drugiej części jest lżej, to tu dogoniłam Z.) ale 100+100 mountains climbers już nie takie straszne
jeśli chcesz prawdziwego killera to polecam 400 reps for abs, satysfakcja gwarantowana
Stary 2013-03-08, 17:47   #1574
aven
Raczkowanie

dziewczyny macie całkowitą rację!!! jeśli po zwow dajecie jeszcze rade na inne ćwiczenia tzn, że dobrałyście sobie za słaby ciężar ( jeśli mowa o zwowach z hantlami) jeden z moich ulubionych zwow 56 wykonywałam zazwyczaj 3-4 rundy - oryginalnie są tylko 2 , z tym, że z braku sprzętu korzystałam z hantli 4kg. dziś na siłowni wzięłam hantle po 7,5 kg i po 2 rundach byłam mokra jakbym biegała z godzinę.

Dla tych poszukujących hantli ( regulowanych) - wiele dziewczyn poleca tutaj hantle hop-sport, znalazłam ciut tańszy odpowiednik polecany na forach typu sfd - hantle xylo

a z innej beczki - możecie polecić jakąś stronę lub wzór gdzie mogę rzetelnie obliczyć zapotrzebowanie na kalorie?
Stary 2013-03-08, 18:15   #1575
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aven Pokaż wiadomość
a z innej beczki - możecie polecić jakąś stronę lub wzór gdzie mogę rzetelnie obliczyć zapotrzebowanie na kalorie?
Tutaj masz post Rzabby:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=34

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 19:58   #1576
aven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość

dziękuję - widziałam już ten wzór u Ciebie na blogu
Stary 2013-03-08, 20:19   #1577
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję - widziałam już ten wzór u Ciebie na blogu
To nic innego sprawdzonego nie mam

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 21:56   #1578
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny macie całkowitą rację!!! jeśli po zwow dajecie jeszcze rade na inne ćwiczenia tzn, że dobrałyście sobie za słaby ciężar ( jeśli mowa o zwowach z hantlami) jeden z moich ulubionych zwow 56 wykonywałam zazwyczaj 3-4 rundy - oryginalnie są tylko 2 , z tym, że z braku sprzętu korzystałam z hantli 4kg. dziś na siłowni wzięłam hantle po 7,5 kg i po 2 rundach byłam mokra jakbym biegała z godzinę.
Racja pierwszy powtarzany drugi raz - 14 z 5,5kg... nic już nie dam rady

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-03-09, 06:42   #1579
aven
Raczkowanie

zuzka codziennie na swojej stronce zamieszcza krótkie filmiki. okazuje się, że zgodnie z płytami DVD zcut i kalendarzem, który dołączany jest do nich w drugim miesiącu ćwiczeń , w niektóre dni będzie się wykonywać 2 filmiki w ciągu dnia, nie wiem jeszcze tylko czy jeden po drugim, czy z odstępem kilku godzin, któraś z Was próbowała 2 w ciągu dnia, ale nie pod rząd? jakie są wrażenia i efekty?

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
zuzka codziennie na swojej stronce zamieszcza krótkie filmiki. okazuje się, że zgodnie z płytami DVD zcut i kalendarzem, który dołączany jest do nich w drugim miesiącu ćwiczeń , w niektóre dni będzie się wykonywać 2 filmiki w ciągu dnia, nie wiem jeszcze tylko czy jeden po drugim, czy z odstępem kilku godzin, któraś z Was próbowała 2 w ciągu dnia, ale nie pod rząd? jakie są wrażenia i efekty?

sprawdziłam, to na kalendarzu dostępnym na stronie - 2 zwow w ciągu dnia jeden rano drugi popołudniu, w jednym miesiącu 1 x w tyg, w kolejnym - 2 x w tyg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-09, 09:48   #1580
la figa
Wtajemniczenie

moze wiecie jakich ciezarkow uzyla zuzana w zwow 14?

ja wczoraj wzielam 10kg. po 5 kg na reke i w o wiele dluzszym czasie skatowalam 4 z 5 rund. tlumacze to tym, ze wczoraj cos mnie bralo i nawet mialam odpuszczac trening jednak wzielam sie za siebie
Stary 2013-03-09, 10:12   #1581
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:

Dla tych poszukujących hantli ( regulowanych) - wiele dziewczyn poleca tutaj hantle hop-sport, znalazłam ciut tańszy odpowiednik polecany na forach typu sfd - hantle xylo

xylo nie polecam, niestety kupiłam sobie takie i po paru miesiącach gryf nadaje się do wywalenia za to hop-sport jak najbardziej
Stary 2013-03-09, 10:25   #1582
mara30
Zadomowienie

a czy któraś z Was ma hantle z decathlonu? http://www.decathlon.pl/zestaw-hantl...d_1042451.html
wyglądają na żywo dość porządnie, a co ważne, można dokupić talerze w różnych wagach, więc przyszłościowe są
jestem na nie prawie zdecydowana, ale przydałaby się opinia kogoś, kto używa
Stary 2013-03-09, 11:35   #1583
kama150
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
moze wiecie jakich ciezarkow uzyla zuzana w zwow 14?

ja wczoraj wzielam 10kg. po 5 kg na reke i w o wiele dluzszym czasie skatowalam 4 z 5 rund. tlumacze to tym, ze wczoraj cos mnie bralo i nawet mialam odpuszczac trening jednak wzielam sie za siebie

W 0:13 sekundzie są pokazane hantle i jest 8 funtów, czyli jakieś 3,6 kg.. No to się już nie dziwię, dlaczego mam o dłuższy czas przy tym zwowie. Ja robię z 6kg na rękę, 4kg to lajcik
kama150 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-09, 12:21   #1584
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kama150 Pokaż wiadomość
W 0:13 sekundzie są pokazane hantle i jest 8 funtów, czyli jakieś 3,6 kg.. No to się już nie dziwię, dlaczego mam o dłuższy czas przy tym zwowie. Ja robię z 6kg na rękę, 4kg to lajcik
3,6 a tak sapie przy nim a pff jak na takie mięśnie to bardzo mało ma siły...
Stary 2013-03-09, 13:07   #1585
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kama150 Pokaż wiadomość
wow i zrobilas wszystkie rundy? podziw
Stary 2013-03-09, 20:33   #1586
konspiracja
Zakorzenienie

To mnie podbudowalyście, nie ma co
czyli te moje 5,5 kg na rękę tez coś znaczy?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2013-03-09 o 20:34
Stary 2013-03-09, 20:53   #1587
kama150
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
wow i zrobilas wszystkie rundy? podziw

Tak. Na początku był to mój najczęściej wykonywany zwow z obciążeniem 4kg x 2. Po dwóch miesiącach zmieniłam na 6kg . Ale nie powiem, że jest lekko bo nie jest szczególnie z taką ilością powtórzeń.
kama150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 20:58   #1588
201604250941
Konto usunięte

Ale się zasiedziałam nad nauką Czas się ruszyć. Tylko co ja dzisiaj sobie zapodam?
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 22:07   #1589
dygotka8
Zakorzenienie

miałam dizs poćiwczyć,ale czasu zabrakło,jestem wkurzona

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 22:19   #1590
201604250941
Konto usunięte

Dopiero 23 ;p Jeszcze masz chwilę.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości