|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Właśnie uświadomiłyście mi, że na ten basen to nie miałabym w czym iść, no chyba, że mama by mi pożyczyła swój kostium, o ile bym weszła.
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
a to tankini przyda się też już po porodzie jeśli brzuch nie będzie za ładny na początku
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche a co sądzisz o olejku rycynowym na rzęsy? Tak mi się przypomniało, że jakiś czas temu ktoś polecał mi ten specyfik i chyba go jeszcze mam.
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
uroczy i ten kapelusz
![]() Hump - ja witaminy lykam (centrum materna dha), jest zelazo i jod. ale anemia tez...wiec trzeba sie wspomagac dodatkowym zelazem i "stalowa" dieta hehe. od 2 miesiecy lykam i plus jest taki, ze wynik stanal w miejscu, ale podskoczyc nie chce. ciagle 10,5. za glukoze! tak ladnie to opisalas, ze zapamietalam tylko makrele i maslanego rogala Cytat:
oczekiwanie i radosc! zreszta on teraz juz zrobi chyba wszystko zebym miala cesarke...chocby mial knuc za moimi plecami i blagac endo o swistek ze wskazaniem albo ginowi dac lapowe nie wiem czy mozna, siostra tak mnie natchnela moj gin jest ordynatorem, wiec pewnie sam sobie ustala terminy...ale 12 maja to niedziela i pewnie bedzie wolal rosolek z rodzina http://allegro.pl/42k-6-stroj-kapiel...066141130.html ten stroj jest swietny
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że przy planowanej cesarce można sobie ustalić z lekarzem datę, może nie do końca jakąś tam swoją wymyśloną ale dogadać się, że zamiast 12 woli się tam 13 czy 14
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
To pewnie kwestia ceny.
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
ciezarne to jednak maja te same problemy. niezaleznie od statusu
http://www.fakt.pl/Chrzestni-dziecka...,203093,1.html |
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
a bo to mało kiedy babcie się wtrącają?
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama się nie wtrąca, a mężowa nawet nie pytała. Ja mam raczej nie wtrącające mamusie, co najwyżej próbujące wymusić (teściowa), ale co do chrzestnych to myślę, że nie byłoby problemu. Powiedziałam męzowi, że mamy biorę na siebie
No ale to on nie chce odpuścić ... cóż, się Pchełka urodzi to będziemy dyskutować.
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/next-i-hm-74-cm-ze...075994250.html
http://allegro.pl/2017-hm-urocza-suk...077246584.html znalazlam jeszcze jedna, jesli ktoras mamuska chce |
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
oo, diabli pierwsza była
![]() dziękuję wam wszystkim za życzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do faktu, że babydream i hipp królują - to z bardzo prostego powodu: składy mają naprawdę dobre ![]() a im więcej ludzi będzie świadomie kupować i zwracać uwagę na składy, tym częściej firmy będą produkować sensowne kosmetyki. i może też coraz więcej naturalnych, prostych produktów znajdziemy na półkach sklepowych idę obiad robić, potem nadrobię resztę...
|
|
#1815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam na razie jedna koszule stara do porodu. Planuje kupic jeszcze 2-3 no i jakis cienki szlafrok |
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moi się nie wtrącają, może troszkę "podpowiadają" bo sami mieli spokój. Podobno moja ciocia zrobiła wykład dziadkom jak mama byla w ciąży, że oni swoje dzieci odchowali a to będzie ich wnuczka i dziecko ich dziecka i mają się nie wtrącać. Mama to przypadkiem podsłuchała na schodach
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
My juz w pociagu, mkniemy z zasypanego Mazowsza na jeszcze bardziej zasypane Podlasie
![]() Na szkole rodzenia byla mowa o tym rozchodzeniu sie spojenia lonowego. Po krotce Wam napisze co nam fizjoterapeuta w tym temacie mowil. Spojenie lonowe rozmieka tak jak kregi i jest to naturalne. Im blizej porodu tym bardziej kobieta moze odczuwac bole pachwin, kosci lonowej. I wszystko jest ok, dopoki bol nie jest bardzo silny, uniemozliwiajacy chodzenie i promieniujacy na wiazadla w udach. Jesli tak jest to trzeba koniecznie zglosic sie do lekarza i zazwyczaj konczy sie lezeniem przez 6 tygodni z nogami w jednej pozycji. Oczywiscie zdarza sie to zadko. Najwieksze ryzyko rozejscia sie spojenia lonowego jest przy porodzie, jesli dziecko jest bardzo duze i zle zostala wymierzona miednica i nie zostala kobieta skierowana na cc. Wtedy najprawdopodobniej wystapilby tez porod kleszczowy lub z vacuum,wiec generalnie kiepsko. Dlatego tak wazne jest,zeby jak najdokladniej wymierzyli dziecko i miednice rodzacej. W przypadku normalnego porodu spojenie ma prawo rozejsc sie do 10mm nie wiecej. Bylo tez o tym, ze kolejnym waznym elementem przygotowania do porodu zwlaszcza jesli chcemy uniknac naciecia jedt rozciaganie miesni przywodzeniowych ud(mam nadzieje,ze dobrze zapamietalam nazwe ) czyli wewnetrznej czesci ud.A i jeszcze fajna rzecz - cwiczenia przeciwzakrzepowe dla lezacych i tych, ktore maja sklonnosc do zylakow. Nalezy lezac zjhac noge z lozka i jak tak wisi 60 zagiac stope na siebie(tzw. Flex), pozniej to samo z noga wyprostowana na lozku i jeszcze raz ze stopa na podwyzszeniu. To tyle tak na swiezo. Mowilyscie o strojach na basen. Ja dostalam.sliczny stroj od tesciowki- wlasnie takie ciazowe tankini, ale nie dane mi bylo ani razu uzyc. Moze po ciazy zaloze. Albo w kolejnej
|
|
|
|
#1818 |
|
Wtajemniczenie
|
No i bym zapomniała witamy się w 27 tygodniu
|
|
|
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo fajny, odżywia i niby lekko przyciemnia ![]() Cytat:
Jeździmy do aquaparku 30km dalej.. i fakt ludzi duuużo, na początku się wstydziłam, ale to olałam ![]() na szczęście basen sportowy jest w oddzielnej części i tam jest już bardzo mało ludzi ![]() z reguły baseny sportowe w parkach wodnych są oddzielone i jest tam mniej ludzi więc dla nas to bardzo pocieszające. A po wczorajszej wizycie na basenie muszę Wam powiedzieć, że wszyscy się gapią na brzuch. Śmiałam się do koleżanki, że teraz więcej facetów się na mnie gapi niż jak byłam fit |
||
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym nacinaniem to na SR położna mówiła, że u nas w szpitalu nie nacinają. Nacinają jeżeli są ku temu wskazania i położne o tym decydują, ale wolą żeby rodząca pękła sama delikatnie, bo wtedy szybciej i lepiej się goi bo mniej się uszkadza. Jak widzą, że się nie rozszerza dostatecznie samo to oczywiście tną.
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja przez ten miesiąc skupiam się na samych witaminach, potem kontrolna morfologia i zobaczymy co dalej ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wskakiwalam do basenu i znow ten recznik...w koncu stwierdzilam, ze i tak wszyscy sie gapia, wiec odpuscilam hehe. oj i masz racje! faceci patrza sie jakby widzieli jakas sexi laseczke, a nie wielorybka
|
|
|
|
|
#1824 |
|
Wtajemniczenie
|
koszul mam spakowanych 3 - jakby co to w domu coś się znajdzie jeszcze.
jestem sobie u mamy, łóżeczko rozłożone, stos makulatury przygotowany (bez książek się nie ruszam ale mama odłożyła mi gazetki z ost. dwóch miesięcy ), ulubiona sałatka w lodówce czeka, soczek, kilka body 74 dla Przemka, michałki, zaraz przyjdzie babcia z barszczem i pierogami, mąż ode mnie odpoczywa u rodziny, koty po dwumiesięcznym nie widzeniu się nie pozabijały się tylko prychają dla porządku ... no prawie jak raj fatalnie mi się pisze na tym kompie więc bardziej podczytywać będę. |
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/super-zestaw-62cm-...084039866.html hump wielorybku
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
wyszłam z psem.. poganiała sobie,powąchała, załatwiła, ok.. jak paralita ledwo się schyliłam by posprzątać jak się załatwiła i zjadła w tym czasie gówno ale ok, przyszłam,zostawiłam ją i poszłam do biedry .. ile mnie nie było? 10min? zjadła torbę za którą ostatnio już ochrzan zgarnęła i tym ogówniałym ryjem łazi teraz i liże mi meble ![]() ten pies nawet jakby miał same ściany to by je zniszczył, nigdy przenigdy nie spotkałam tak głupiego zwierzęcia.. i nie wierzę,że mówie to JA,największa obrończyni zwierząt,serce i zycie bym za futrzaki oddała,w ogień skakała.. ale w tym wypadku do ognia bym dolewała benzyny ![]() kundelki ze schronu maltretowane pół życia,psy po walkach, biedne futrzane kulki których nikt nie chciał były wdzięczne, mądre,kochane..jak zrobiły coś źle, to się oduczało-chciały być grzeczne, starały się i yło im smutno jak się na nie złościło bo coś zrobiły xle.. mimo,że warunki w schronie były tragiczne.. a ta potrafi spać,obudzić się iść obgryźć wykładzinę,jeden gryz i wrócić spać dalej... ona chyba ma coś z psychą bo to już chyba nie kwestia nieposłuszeństwa.. eh.byle do poniedziałku... zamiast hawajskiej zrobie gyroske i grecką sałatkę ![]() kupiłam sobie maseczkę,potem kupie farbę i będe lezeć tak w wannie bo tż ma wziac psa i sc z nim na pare godzin.. |
|
|
|
#1828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś w nocy bóle się nasiliły, ale teraz znów jest ok. Kurde 6 tg leżenia A ja właśnie idę na basen, tak mnie natchnęło właśnie, czytając Was
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Axella ten pies chyba po prostu czuje, że Ty go nie lubisz i dlatego jest taki złośliwy... Od kiedy TŻ go ma? U niego też taki był?
|
|
|
|
#1830 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cloche!!! Happy birthday!!! Życzę Ci pięknego dnia, miłości nie tylko od święta, pogody ducha i słońca w sercu
![]() Cytat:
![]() a dziś skubańcvy przysłali smsa, że -25% w ten weekend na wszystkie usługi. a ja wczoraj podcięłam końcówki, buuu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za glukozę!!! kiedy wyniki?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

za glukoze! tak ladnie to opisalas, ze zapamietalam tylko makrele i maslanego rogala
moj gin jest ordynatorem, wiec pewnie sam sobie ustala terminy...ale 12 maja to niedziela i pewnie bedzie wolal rosolek z rodzina

Jest super - wczoraj czytałam i czytałam, nie mogłam się oderwać. Kurcze kto by pomyślał, że najlepsze są chusteczki z dyskontów, a te wielce reklamowane do doopy 

i zaczynam czuć że żyję