|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: A może byśmy tak coś pooglądały??
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Zastój jaki, czy co?
|
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie
No to przywołujemy wiosnę i lato Teraz coś dla "grzybiar" Kanie i kurki
|
|
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
Rany,ale te kurki smakowicie wyglądają.
Taką namiętną grzybiarką jest moja mama i w czasie wysypu grzybów z lasu jej nie idzie wyciągnąć. Ja za bardzo boję się kleszczy,węży i innego robactwa żeby zapuszczać się w lasy z ognistym błyskiem w oczach.Tą przyjemność zostawiam dla nałogowców,ale przyznaję,że grzybki smażone,duszone są mniam mniam
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro jesteśmy przy grzybach - |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Mniam mniam......zjadlabym sobie taka jajecznice z lesnymi grzybami.....ale niestety wszystkie ,ktore nazbieralam tamtego roku juz zjedlismy......Narobilysc ie mi smaku,nie powiem......
Ps.super zdjecia!!! |
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oto zdjęcia wyrobów mojej Wspaniałej Babci - miejscami i moich
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko jedno , pożarłabym oba ( co na to moja dieta )A w temacie: zapowiadam lato
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
Karolina ale pysznosci
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to my jesteśmy jej niewolnikami Roz-ter-ko - pierwsze zdjęcie jest piękne...zamyśliłam się... Nika - sr.johanna- czekamy na zdjęcia od Ciebie |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,Pychotka
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
oj dziewczyny ja tam zadnych zdjec nie robie,bo nie lubie.Za to uwielbiam ogladac zdjecia.....Ale obiecuje ze jak znajde cos ciekawego to wstawie.....Tylko ze wy robicie tak wspaniale fotki.....
carolinascotties ja tez mam taka wspaniala Babcie i tez gotuje takie wspanialosci.....tylko ze mam ja tak daleko od siebie....
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Jak jestem w Polsce to codziennie(moi Rodzice i Dziadkowie mieszkaja w jednym domu) na szczescie!!!!!!
|
|
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Karolina, tak cudne te twoje sosnowe, że aż zatyka. U mnie rosną świerkowe i dębowe, a tak bardzo podobają mi się właśnie te ciemne...
Muszę wkleić jeszcze swoje Jedzonko... co tu dużo mówić, nigdy nie będę wiotką trzcinką, bo... nie Rozterko, śliczne fotki To ja teraz przywołam wiosnę i lato. W ubiegłym roku, w Bieszczadach były takie połacie kaczeńców i to tak wielkich, jakich w życiu nie widziałam Zobaczcie same |
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
sr.johanna - wierzę, że tęsknisz...na tęsknotę nie ma rady...
Poziomko- jesteś Królową Grzybów!!! jakie olbrzymy - coś pięknego!!! ale, ale- widzę mentolowe papierowy...hmmm- palisz?
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedyna rada przyjeżdżać Jestem nałogowcem i to mój drugi nałóg. (poza papierosami, plus książki, perfumy, kosmetki, no i oczywiście Moje Słonko )Niestety jestem niepoprawna, niereformowalna, poza nawiasem społeczeństwa i uwielbiam palić Bardzo proszę o nieumoralnianie mnie za chwilę, wiem wszystko na ten temat
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zamierzam Cię umoralniać Poziomko- sama paliłam... teraz zdarza mi się to raz na miesiąc
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Zamieszczam następne zdjęcia. Wyglądają jak fototapety
.Jest to jesień nad moim ukochanym jeziorem Mausz na Kaszubach, nad które jeżdżę od kiedy pamiętam. Nie mam zdjęcia prawdziwków, ale muchomor tez nie jest zły. |
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
A to żeby udowodnić, że mieszkam nad morzem... Zimowe morze i ptaszyska.
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Karolino, no niech mnie! coz za uczta grzybowa!
Elu, Twoje umilowanie do lasow znane mi bylo, alem nie wiedziala ze az Tak... a swoja droga, dziewczyny - Poziomka robi "taaakie" grzybki w zalewie. Kota - pieknie... po prostu. |
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
A tutaj - w środku- ja... mało widoczna.... to celowe- a nuż zawisne tu do końca działalności portalu wizaż i ktoś wyśledzi, że zdjęcia umieszczałam w czasie pracy
Kotulek na kanapie to mój ulubieniec- Śliwek mojej siostry. Niestety nie mam swojego z różnych względów, ale czasami Śliwek gości u mnie. No i widok Gdańska, a jakże. |
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie podobają mi się te zwały grzybów Caroliny i Poziomki, jest to dla mnie też wspaniałe zajęcie- ich zbieranie.
Carolinie dodatkowo małe baciki Coco dzięki za komplement
|
|
|
|
|
#115 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) czyszczenie, gotowanie i jedzenie. Pokaż się bardziej, zawsze możesz mieć sobowtóra Mój brat mieszka w Krakowie i też tam dwukrotnie spotkałam tego sobowtóraKarolinko, zdjęcia przepiękne. Sama robiłaś? Cytat:
A teraz na zasadzie kontrastu z Karolinkowymi luksusami zamieszczę zdjęcie z ulubionym letnim jedzeniem (duuużo nas wtedy było) W garze młode ziemniaczki, w wiadrze zsiadłe mleko od prawdziwej krowy przyniesione z kamiennej piwniczki, gdzieś w ukryciu micha ze skwarkami z cebulką i koperek
|
||
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Jeść dajcie takiego
![]() Zamieszczam jeszcze trzy miasta- niebo, światło, chmury i architektura... Barok kocham. |
|
|
|
|
#118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdjęcie przedstawiające młode ziemniaczki, mleko od krowy... ślinka mi cieknie, że hej!!! uwielbiam ten zestaw... zazdroszczę dostępu do krowiego mleka... Tu gdzie mieszkam - co tydzień, przyjeżdżała Pani, która sprzedawala mleko prosto od krowy...niestety w tym roku ani razu jej nie widziałam... |
||
|
|
|
|
#119 |
|
Wiedźma
|
I moim.
Poziomko - Twoje zdjęcia grzybów łamią mi serce. Po prostu ubóstwiam zbierać grzyby, a nie miałam okazji od dobrych kilku lat... Mój najmilejszy nie zoczy grzyba nawet kiedy w niego wlezie. ![]() Nie mogę za to napisać, bym lubiła wszystko, co związane z grzybami: lubię zbierać i jeść, czyli początek i koniec procesu. Hihih. Kiedyś, jak jeździłam w Bory Tucholskie z kumplami i prowadziliśmy możliwie dziki tryb zycia, do moich obowiązków należało zbieranie grzybów, łowienie ryb i jeżdżenie stopem po chleb. Reszta mnie nie obchodziła. A już czyszczenie grzybów, patroszenie ryb i zbieranie jagód i poziomek najmniej... Brrr... Żmudne prace nie dla mnie. Karolino - łomatko! Zgłodniałaaaam, a nie mam w domu nic do jedzenia. Twoje zdjęcia wygonią mnie zaraz po zakupy.W ogóle to, co wypisujecie na sześćdziesiątkach mnie dobija. Ja nienawidzę gotować, ciast piec nie umiem, o pasztecie nawet nie marzę. To znaczy, kiedy Wasz czytam - marzę, ale nie o robieniu go...
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
Co w trawie piszczy część II
Dziś zapiszczało to: Jak widać grzyby już rosną Karolina, muchomory cudne są... Zwłaszcza młode. Mam w okolicy "czerwoną łąkę" a i w moim sadzie nie brakuje... Kota, zdolniacha z Ciebie,no, no.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

)
i to mój drugi nałóg. (poza papierosami, plus książki, perfumy, kosmetki, no i oczywiście Moje Słonko
) czyszczenie, gotowanie i jedzenie.