Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-09, 12:58   #4111
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

mamad co czytasz?

Kolinka kciuki!

jacieee ale ładnie Domiś mówi! daj znać jak po alergologu.

Ja też podziwiam mamy pracujące. Teraz jak pomyślę o dłuższej rozłące z małym, to aż mnie boli wszystko. On jest jak mój cień

Brumek wstaw zdjęcie obstrzyżonego Tymka. Ja mojemu obstrzygłam sama w listopadzie - teraz zapuszczam, kilka tyg. wcześnej mu grzywkę podcięlam tylko. Długie już ma

Co to miałam jeszcze...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 14:03   #4112
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Kolina kciuki zaciśnięte!
daj znać co gin powie

my byliśmy na zakupach
kasy poszło....
ale Hania ma nową hulajnogę kupioną w Decathlonie
superowa, sama bym pojeździła
aluminiowa już taka normalna na 2 kółkach - uczy się jeździć bo do tej pory na 3 kołowej śmigała
no i tenisówki dziewczynom już kupiłam - Hani w CCC z Minnie
a Ali takie fajne wsuwane granatowe w kropeczki
tym sposobem do lata mam spokój bo zostały tylko sandały

no i noc znowu do bani.
Hania poszła do TŻ spać a ja Alę wzięłam do łóżka Hani i spałyśmy razem.
robię eksperyment i jak spać nie będzie to nie włączam Hani żadnych bajek - zobaczymy czy to nie przez nie bo jak Hania ogląda a Ala nie śpi to oczywiście oglądają razem

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 15:43   #4113
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dobry wieczór babole.

A ja dzisiaj wieczorem miałam z Hanią okazję poznać osobiście Naszą forumową Ankę. Wpadła przelotem po magnesy, zrobiła na Hani wrażenie i poleciała do Rafałka- może jeszcze będzie okazja spotkać się na dłużej. Kiedy wychodziła i zapytała Hani czy z Nią pójdzie, ta bez zastanowienia złapała ją za palucha i wyszła z mieszkania. To moje nieśmiałe dziewczę czasami mnie zaskakuje.
Marzenka - dziękuję bardzo za magnesy. Mały zachwycony, tylko niestety kotka musieliśmy reanimować klejem
Uściskaj swoją ślicznotkę!

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Hej,

No i jest tez smutna dla mnie wiadomosc, bo odkad poszlam do pracy, to ja jestem beee, Antek chce, zeby wszystko robil kolo niego tatus, nawet o buziaka nie moge sie doprosic. Nie che nawet ze mna chodzic spac, a przeciez do tej pory tylko ja to robilam. Smutno mi. Ale mysle, ze w przyszlym tygodniu wszystko wroci do normy, jak maz wroci do pracy.

Pozdrawiam.
Przejdzie mu...
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 16:06   #4114
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nie jadłam dwa dni więc dzisiejsza manna na wodzie to rarytas. Niby teście są na miejscu ale teściu to ma swoje akcje a teściowa nie da rady. Mariusz ma się pytać czy może iść na l4.
I jak się dzisiaj czujesz? Mąż dostął L4?

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
U nas też trzeba parę minut odczekać po szczepieniu

Radek dziś póki co bez drzemki przez co ja totalnie niezorganizowana, straszna to dla mnie nowość
Ja pierwszy raz słyszę o czekaniu

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
To i ja sie witam i zycze spelnienia marzen z okazji Naszego swieta.

Bylismy z Dominikiem w przychodni. Zostal zaszczepiony bo pani doktor nie widziala przeciwskazan. Mowilam o jego napadowym kaszlu, ale gardlo piekne, osluchowo czysty.
Pozostala Nam wizyta u alergologa. Dzis dzwonilam do poleconej pani doktor i najbizszy termin na koniec kwietnia, ale zaraz okazalo sie ze ktos odmowil i jedziemy w poniedzialek na 17.15 . Moze cos sie wyjasni.

AgaG nawet nie wiesz jak Cie rozumiem. Teraz Dominik juz inaczej na mnie reaguje, cieszy sie jak wracam, ale wczesniej bylo ciezko. Zreszta do tej pory jak np. bawimy sie w chowanego i mnie szuka, to krzyknie "baba". Jak wymienka kogo kocha, to jestem na szarym koncu, albo w ogole mnie nie ma. Tesc mnie pociesza, ze jak mnie nie ma to czesto o mnie mowi, wola mame ale ja i tak mam wyrzuty sumienia, ze malo z nim przebywam.
U nas jest tak samo, nieraz mały podejdzie jak wchodzę do domu, a nieraz w ogóle nie odnotuje tego faktu, bawi się dalej z babcią lub tatą.
Tata jest dla niego na pierwszymym miejscu.
Ja jestem potrzebna do ubrania po kompieli, podania mleka na dobranoc i uśpienia. W nocy jak się budzi to przeważnie też woła tata..
Jak się pytam kto jestem to może z raz powiedział mama. Jak się pyta tata/babcia - zawsze odpowie prawidłowo.
Przyzwyczaiłam się do tego, czasami trochę mi przykro.
Chociaż on jest cwaniak maly - dzisiaj rano w łózku uderzył mnei w twarzm, więc mówię do niego, że mamę boli, jest jej smutno i poszłam do łazienki. Rozpłakał się i podszedł do drzwi i zaczął wołąć mama, ale mnie to rozczuliło

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Hej Kobiety!

W pracy fajnie, juz tak nie przezywam ze Boryska nie mam przy sobie.Bardzo lubi p.opiekunke, nie płacze(2 razy troszke płakał jak wychodziłam w poniedzialek i wtorek), widze ze dobrze sie z nia bawi.
Bardzo mnie to cieszy bo chyba bym oszalała jak było by inaczej, a tak ze spokojem sobie pracuje.
Ciezko to wszystko pogodzić, jakos daje rade, ale padam wieczorami.Wszystko trzeba ogarnąc, obiad ugotować, posprzatać, a jeszcze 2 razy w tygodniu na aerobik chodze to wracam kolo 19.30.
Człowiek im wiecej ma obowiązków tym bardziej zorganizowany tylko bardzo zmęczony.

Wszystkiego dobrego Babki z okazji 8 marca
Ja dzisiaj nawet pare tulipanków dostałam w pracy, czekoladki i bransoletkę (juz mam ulubieńca w 1 klasie,pomagałam mu w lekcjach i teraz codziennie mi laurki robi-jakie to słodkie).
Dobrze, że tak szybko się odnalazłaś w nowej sytuacji i brawa dla Boryska

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A my ostrzyżeni Pani do nas przyszła, ja siedziałam na podłodze, Tymuś na mnie i bawił się zegarkiem, kubeczkiem, grzebieniem, a ona dookoła nas biegała i go strzygła I udało się. Fryzurka bardzo króciutka, więc na długo starczy
A gdzie zdjecie?

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Brumku o rajuśku dobrze, że Hania tej rynki Mini Mini z tej strony nie widzi
miałabym kolejne zamówienie
robiłam dzisiaj czapki myszki Minnie i jak Hania zobaczyła to ona oczywiście też by chciała
jak ona to i Ala na bank będzie chciała więc z 2, które miałam zrobić - robię 4

no i super komplecik dla noworodka mi wyszedł

ale pokażę Wam już wszystko hurtem jak skończę
Na pewno wszystko śliczne wyszło! Czekamy na zdjęcia!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
hej
wcisnęłam się na dodatkową wizytę do gina w związku z tymi wodami
jadę za chwilę
wcześniej krew i mocz oddam - to było planowane

trzymajcie kciuki
I jak po wizycie?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Pogoda się popsułą. Najchętniej to bym spała, a tu nie ma jak.

U nas też pogoda się popsuła.

My dzisiaj od 6 na nogach.Rafcio zawsze śpi tak do 9, ale chyba stwierdził, że skoro mam jest w domu to bez sensu jest spać.

Rano bylismy na spacerku "wiosennym" - zdjęcie w załączniku.
Przyjemnie mija mi dzisiaj dzien.... Mam chwile na komputer, mąż szaleje z małym... Sielanka...
Jutro z rana z małym jadę do rodziców, chyba na dwa tygodnie, bo mam w okolicach mojego domu rodzinnego delegacje. Ciesze się bardzo, że to blisko rodziców, bo nie będe musiała zostawiać małego, będe codziennie dojeżdzać. (Dyrektor idzie mi na rękę, bo miała tam jechać ktoś inny..)

Pozdrawiam sobotnio!
W załączniku zdjęcia mojego urwisa...

Sielanka przerwana - mały uderzył się w głowę o kaloryfer....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0014_1.jpg (109,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0036_2.jpg (158,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0041_3.jpg (85,9 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez anka_1984
Czas edycji: 2013-03-09 o 16:07
Stary 2013-03-09, 16:57   #4115
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Madziuka, pisałaś coś o Szymku na suficie? U nas jest to samo. Tymek jest WSZĘDZIE! Dziś wlazł do umywalki!!! Po bidecie się wspiął. Niestety na zdjęciu tego nie mam, bo jakoś nie myślałam wtedy o bieganiu po aparat. A tydzień temu wlazł na stół w kuchni, kiedy byłam w łazience, usiadł sobie i obgryzał wszystkie jabłka po kolei Bo szafy i biurko męża to już standard
Świetne ujęcia
Cytat:
A to mnie zaskoczyłyście, dziewczyny, bo w tej poprzedniej przychodni to na drzwiach wisiała wieka kartka i na czerwono było wydrukowane, że 30 min po szczepieniu trzeba odczekać w przychodni. A tu z kolei lekarz i pielęgniarka oboje to podkreślają. I potem nawet co jakiś czas któreś z nich wygląda i pyta czy wszystko ok i do dziecka zagadują. No ale to już dość nie typowe, jak na polskie przychodnie, wiem

U nas też się czeka 30 minut-my zawsze na dworze wtedy jesteśmy

za noc

Kolinka i jak po lekarzu?
Aga cieszę się, że się jakoś wdrożyłaś w pracę

Hej.
Wczoraj był ten maraton-koszulka mokra-czułam się o 2 kg lżejszaale było super-mógłby być o godzinkę dłuższy.
Była dzisiaj ciotka z tym płaszczykiem(narazie skrojony) dla Julci i jest tak elegancki, że absolutnie adidasy, które mamy do niej nie pasują(nie wspomnę o czapce i szaliku), że chciał nie chciał trzeba kupić jeszcze buty może jutro w ccc, bo mam kartę i podobno do jutra jest -10%.
Wogóle to mnie trochę wkurzała-bo ciągle nosiła Julkę na rękach, albo wyciągała grzecznego Mateuszka z łóżeczka i sobie nosiła-jak zabawkę-zwracałam jej uwagę wielokrotnie, ale jak grochem o ścianę
Potem Jula chciała do mnie na ręce-odmówiłam, to była tak zrozpaczona i obrażona, że uciekała do pokoju z fochem

Poza tym sprzedaję materac do łóżka sypialnianego i już były chyba ze 4 odzewy, a jak doszło co do czego to już nikt nie zadzwonił.Dzisiaj też rano rozmawiałam z jakąś Panią i ma zadzwonic o której przyjedzie obejrzeć...mam nadzieję, że tym razem naprawdę zadzwoni

Wytłumaczcie mi jak wyglądają kupki ze śluzem?On ma być biały, czy po prostu ciągnąca się kupka jak gęsty katar? Wczoraj teściowa zauważyła taką u Mateuszka-ja wcześniej nie widziałam i dzisiaj zrobił dwie i jedna była taka trochę ciągnąca, a druga wyszła aż na plecy(a to już się dawno bardzo nie zdarzało), no i dzisiaj ogólnie jakieś marudniejszy jest jak na Niego We wtorek mamy lekarza to zapytam.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 17:15   #4116
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
mamad co czytasz?
http://merlin.pl/Dawca_Tess-Gerritse.../1,840660.html
Cytat:
my byliśmy na zakupach
kasy poszło....
ale Hania ma nową hulajnogę kupioną w Decathlonie
superowa, sama bym pojeździła
aluminiowa już taka normalna na 2 kółkach - uczy się jeździć bo do tej pory na 3 kołowej śmigała
no i tenisówki dziewczynom już kupiłam - Hani w CCC z Minnie
a Ali takie fajne wsuwane granatowe w kropeczki
tym sposobem do lata mam spokój bo zostały tylko sandały
To chyba zadowolone jesteście z zakupów
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
U nas też się czeka 30 minut-my zawsze na dworze wtedy jesteśmy

Wytłumaczcie mi jak wyglądają kupki ze śluzem?On ma być biały, czy po prostu ciągnąca się kupka jak gęsty katar? Wczoraj teściowa zauważyła taką u Mateuszka-ja wcześniej nie widziałam i dzisiaj zrobił dwie i jedna była taka trochę ciągnąca, a druga wyszła aż na plecy(a to już się dawno bardzo nie zdarzało), no i dzisiaj ogólnie jakieś marudniejszy jest jak na Niego We wtorek mamy lekarza to zapytam.
U nas się nie czeka
Może być przezroczysty, ciągnący jak białko jaja kurzego/katar lub w kolorze kupki. U dzieci karmionych UU to jest normalne. Poza tym może oznaczać alergię na jakiś produkt lub rozwijającą się infekcję.
Stary 2013-03-09, 17:15   #4117
zanetaa88
Zakorzenienie

Oliweczka dla mnie kupy ze śluzem są takie, że jak zegniesz pampersa z kupą tak na pół to ta kupa się ciągnie, biały śluz jest u starszych dzieci raczej. U Mateuszka bym szukała takich glutów. Obserwuj kupki, jak będzie ich więcej i mały będzie marudniejszy to coś mu może dolegać, albo po prostu "oczyszczają" mu się jelitka. Emilie tak miała czasami, śluz w kupce i to było co jakiś czas, ale nie marudziła przy tym.

My byłyśmy wczoraj u dermatologa.
Damie wyskoczyły jakieś kuleczki na łokciu,
okazało się że jest to mięczak zakaźny.
Mamy specjalny rozczyn aby go usunąć,
jak nie zejdzie to trzeba będzie do wymrozić, czy coś takiego...

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2013-03-09 o 17:23
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 17:34   #4118
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Oliweczko potwierdzam z tym CCC
do jutra za okazaniem karty jest 10% zniżki na obuwie z nowej kolekcji

z kolei jeżeli macie Altero to tam za płatność kartą z mBanku jest 5% rabatu

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-09, 18:16   #4119
zanetaa88
Zakorzenienie

Ach nawet nic nie piszcie o CCC,
kupiłam mężowi mokasyny,
przyjechałam do domu i dostałam sms,
że jest rabat ;|

ale buty za małe, więc musi wymienić

Stary 2013-03-09, 21:22   #4120
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Hej.
1. Wczoraj był ten maraton-koszulka mokra-czułam się o 2 kg lżejszaale było super-mógłby być o godzinkę dłuższy.
2. Była dzisiaj ciotka z tym płaszczykiem(narazie skrojony) dla Julci i jest tak elegancki, że absolutnie adidasy, które mamy do niej nie pasują(nie wspomnę o czapce i szaliku), że chciał nie chciał trzeba kupić jeszcze buty może jutro w ccc, bo mam kartę i podobno do jutra jest -10%.
Wogóle to mnie trochę wkurzała-bo ciągle nosiła Julkę na rękach, albo wyciągała grzecznego Mateuszka z łóżeczka i sobie nosiła-jak zabawkę-zwracałam jej uwagę wielokrotnie, ale jak grochem o ścianę
Potem Jula chciała do mnie na ręce-odmówiłam, to była tak zrozpaczona i obrażona, że uciekała do pokoju z fochem

3. Wytłumaczcie mi jak wyglądają kupki ze śluzem?On ma być biały, czy po prostu ciągnąca się kupka jak gęsty katar? Wczoraj teściowa zauważyła taką u Mateuszka-ja wcześniej nie widziałam i dzisiaj zrobił dwie i jedna była taka trochę ciągnąca, a druga wyszła aż na plecy(a to już się dawno bardzo nie zdarzało), no i dzisiaj ogólnie jakieś marudniejszy jest jak na Niego We wtorek mamy lekarza to zapytam.
ad.1

ad. 2 Będziesz miała elegancką córcię - czekamy na zdjecie modelki w kompletnej stylizacji

ad. 3 Nie wypowiem się, bo nie wiem

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ach nawet nic nie piszcie o CCC,
kupiłam mężowi mokasyny,
przyjechałam do domu i dostałam sms,
że jest rabat ;|

ale buty za małe, więc musi wymienić
Ja nigdy nie kupiłam jeszcze butów bez mierzenia. A Ty sugerujesz się rozmiarem kupując meżowi, czy masz inny sposób na dobranie?
W sensie, że rozmiarówka u różnych producentów jest różna i i ja mam czasami rozbieznośc od 36-38.
Wysłałam w tyg. maila do Ciebie!
Stary 2013-03-09, 21:28   #4121
zanetaa88
Zakorzenienie

Aniu mąż ma albo 43-44 biorę na oko.
Jak nie pasuje to może oddać
Biorę to co mi się podoba i wg mnie wiem,
że będzie pasowało do rzeczy męża.
A mokasyny to takie buty, które uważam że do większości rzeczy pasują :P

Tak wiem, doczytałam i dzisiaj otworzyłam,
ale już nie mogłam na spokojnie usiąść i przeczytać,
no i męża nie miałam koło siebie aby doczytał i zerknął.
Dziękuje

Stary 2013-03-09, 21:59   #4122
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
a Hania nawet spała
o dziwo wczoraj i dzisiaj nawet sama zasnęła (tak to jednak woli żeby ją poprzytulać trochę w łóżku) za to Ala budzi się z płaczem
najpierw było zaraz po zaśnięciu
później koło 2
a jak po 4 się przebudziła to do 5.30 nie spała
mogłoby być gorzej, ale ja dziewczyny muszę najpóźniej o 7 obudzić do przedszkola i wtedy po zarwanej nocy oczywiście jest dramat ze wstawaniem :/
A zęby jej nie idą?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Brumek wstaw zdjęcie obstrzyżonego Tymka. Ja mojemu obstrzygłam sama w listopadzie - teraz zapuszczam, kilka tyg. wcześnej mu grzywkę podcięlam tylko. Długie już ma
Ja już nie mogłam wytrzymać z tymi długimi Raz mu ciachnęłam nożyczkami samą grzywkę, żeby do oczu nie wchodziła, ale reszty bałam się podjąć. Tzn. efektu się bałam

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Rano bylismy na spacerku "wiosennym" - zdjęcie w załączniku.
Przyjemnie mija mi dzisiaj dzien.... Mam chwile na komputer, mąż szaleje z małym... Sielanka...
Jutro z rana z małym jadę do rodziców, chyba na dwa tygodnie, bo mam w okolicach mojego domu rodzinnego delegacje. Ciesze się bardzo, że to blisko rodziców, bo nie będe musiała zostawiać małego, będe codziennie dojeżdzać. (Dyrektor idzie mi na rękę, bo miała tam jechać ktoś inny..)

Sielanka przerwana - mały uderzył się w głowę o kaloryfer....
Ale to już duży chłopiec! I jaki radosna

Bardzo współczuję upadku? Mocno było?

Cytat:
Wczoraj był ten maraton-koszulka mokra-czułam się o 2 kg lżejszaale było super-mógłby być o godzinkę dłuższy.
Ty twardzielko

Ze śluzem nie pomogę, bo nie wiem.

Hejka
A u nas dzień do połowy marudny bardzo, ale dałam nurofen, bo to przez piątkę - nie ma wątpliwości - i już potem było cudownie Widać było, jak mu ulżyło...
A po południu byli znajomi z rok starszą córeczką. I Tymuś chcia jej dać wszystkie swoje zabawki. Przynosił każdą po kolei i wręczał Za to ona mu wszystko wyrywała, biła i w końcu zwaliła z krzesełka, jak myślała, że nikt nie patrzy. Spryciula, bo zanim to zrobiła, to się rozejrzała szybko, czy oczy mamy odwrócone. Na jej nieszczęście ja i jej mama widziałyśmy Tymek przyleciał do mnie wołając zdziwiony "dzidzia baa", znaczy że dzidzia go zwaliła My pytamy "co się stało, synku?" A ta mała "on mnie zzucił" i w płacz, że niby to ona poszkodowana. Skubana, mówię Wam!

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Ma któraś z Was tę kuchnię?
http://www.ceneo.pl/589199

Albo jakąś inną fajną?
Stary 2013-03-09, 22:04   #4123
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Brumku kuchnię mamy taką:
http://alejka.pl/smoby-kuchnia-tefal-studio-24610.html
polecam - bardzo fajna, stoi stabilnie

oj idę dziewczyny kłaść bo jeszcze szaleją

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-09, 22:58   #4124
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku kuchnię mamy taką:
http://alejka.pl/smoby-kuchnia-tefal-studio-24610.html
polecam - bardzo fajna, stoi stabilnie

oj idę dziewczyny kłaść bo jeszcze szaleją
Kochana jesteś, ze tak szybko odpowiadasz
No to już wiem, ze tej poprzedniej nie kupię, bo jest malutka. Zdjęcia do sklepów i na aukcje robią tak, że wydaje się w sam raz, a potem się okazuje, że dziecko musi się bawić na kolanach. Ta Twoje wyższa, prawda? Na jakiej wysokości jest blat?
Stary 2013-03-09, 23:03   #4125
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Anka super masz synka!
duży chłopak!
buziaki w główkę! niedobry kaloryfer

Oliweczko szacun za zumbę!
kupka ze śluzem to właśnie takie ciągnące coś jak katar.
tyle, że nie zawsze musi to od razu coś złego oznaczać. czasami przy ząbkowaniu są takie brzydsze kupy ze śluzem, albo podczas infekcji. wiadomo, że jak to się powtarza albo trochę trwa to warto skonsultować z pediatrą
ja bym Wam coś napisała o dzisiejszej zawartości pampersa, ale oszczędzę Wam szczegółów bo temat wątpliwie przyjemny.
krótko: myślałam, że padnę aż przypomniało mi się, że Ala wczoraj kapustę kiszoną jadła. kamień z serca....

Mamad a no ja już przywykłam, że wszyscy obkupieni tylko nie ja :/
ale odbiję sobie jak sama na zakupy pojadę
ogólnie to Ali buty chyba bardzo spasowały bo sobie z szafki wyciągnęła i próbowała sama ubrać. jak już jej pomogłam założyć to nie chciała ściągnąć

Żanetaa a skąd taki mięczak się wziął?
buty też muszę jutro wymienić. te Hani z Minnie. jednak za duże są. tak mi się wydawało, ale dla pewności centymetrem sklepowym zmierzyłąm i wydawały się ok. jak zmierzyłam już w domu no to ewidentnie jednak te mniejsze byłyby idealne. dobrze, że sklep pod nosem to jutro wymienię

Anka mój TŻ to chyba nie ma innych butów niż 42
tyle, że on zazwyczaj w CCC kupuje
ale sama mu raz kupiłam i oddawałam bo jednak mu się nie podobały

Brumku nie wiem, coś tam niby przy 5-tce czuję, ale pewna nie jestem, jak jej przyświecę to i tak nic nie widzę bo język zasłania.
ciekawe co będzie dzisiaj :/

co do kuchni to blat jest na wys. 50-51 cm
u nas non stop kuchnia w użyciu
jak nie do "gotowania" to do chowana po szafeczkach różnych rzeczy
jak nie mogę nie raz niekapka albo myszy Ali znaleźć to na 99% są w tej kuchence
jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę

widziałaś to:
http://aros.pl/ksiazka/zegar-tik-tak...zesiowi-czas-2

a czy któraś z Was ma te puzzle?
http://aros.pl/ksiazka/puzzle-34567-farma-maxim
czy to jest taki papier jak w normalnych puzzlach czy jednak taka twardsza tektura?

no i pisałam ostatnio, że unikam książek z magnesami etc. bo Ala zaraz to pogubi tak od wczoraj jak dorwała książkę Hani z naklejkami wielorazowego użytku tak nic tylko przekleja te naklejki (już na wykończeniu są)
i myślę nad tym jeszcze:

http://aros.pl/ksiazka/magnetyczne-zwierzaki

ciekawe czy spodobałoby jej się

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-03-09 o 23:15
Stary 2013-03-09, 23:55   #4126
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku nie wiem, coś tam niby przy 5-tce czuję, ale pewna nie jestem, jak jej przyświecę to i tak nic nie widzę bo język zasłania.
ciekawe co będzie dzisiaj :/

co do kuchni to blat jest na wys. 50-51 cm
u nas non stop kuchnia w użyciu
jak nie do "gotowania" to do chowana po szafeczkach różnych rzeczy
jak nie mogę nie raz niekapka albo myszy Ali znaleźć to na 99% są w tej kuchence
jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę

widziałaś to:
http://aros.pl/ksiazka/zegar-tik-tak...zesiowi-czas-2

a czy któraś z Was ma te puzzle?
http://aros.pl/ksiazka/puzzle-34567-farma-maxim
czy to jest taki papier jak w normalnych puzzlach czy jednak taka twardsza tektura?

no i pisałam ostatnio, że unikam książek z magnesami etc. bo Ala zaraz to pogubi tak od wczoraj jak dorwała książkę Hani z naklejkami wielorazowego użytku tak nic tylko przekleja te naklejki (już na wykończeniu są)
i myślę nad tym jeszcze:

http://aros.pl/ksiazka/magnetyczne-zwierzaki

ciekawe czy spodobałoby jej się
- Obstawiam piątki
U nas tez niespanie, drażliwość i ogólna ciężkość bytu Ja tez sama nie mogłam tak głęboko zajrzeć, ale lekarz przy badaniu mówił, że bardzo spuchnięte.
- Bardzo się napaliłam na kuchnię, bo jak jedziemy do Ikei, to tam zawsze największym hitem dla Tymcia jest kuchnia w kąciku zabaw dla dzieci Super ona jest, ale jak kosztuje Więc chciałam troszke tańszą. Ale ta Wasze też niestety koło 2 stówek...
No, ale grunt że polecasz. Bo pewnie na niej się skupię. Może się uda gdzieś używaną wyszukać w dobrym stanie.
- Widziałam ten zegar Na razie 1 nam starczy I tak już jednej wskazówki nie ma
Ta ostatnia książeczka brzmi fajnie
Stary 2013-03-10, 07:36   #4127
83monia
Zakorzenienie

my wczoraj caly dzie na dzialce bo cieplo i slonecznie o dziwo bylo. Dzieci szalaly a my przycielismy czescioso drzewa i krzaczki. Odpalilismy nawet grilla.

Wieczorem juz wsiadamy do auta a tam rozladowany akumulator. Probowali nam odpalic od innego ale za slaby. Dopiero taxi podholowalo nas do domu. Okazalo sie ze na ta.z deas?owsa krowe mamy za slaby akumukator. Teraz mamy nowy i zobaczymy co bedzie dalej.

Dzis tez mielismy jechzc na dzialke a tu napadalo 20cm sniegu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 12:24   #4128
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Monia to nieźle z tym śniegiem

nie wiem czy w każdym sklepie, ale u nas (co prawda tylko do dzisiaj) w 5 10 15 kupując 2 rzeczy 3 jest za złotówkę
wchodzi to wszystko co jest na sklepie z wyjątkiem czapek
byłam wymienić buty i weszłam. za 3 bluzki zapłaciłam 41 zł

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-10, 13:02   #4129
marzena_S
Zadomowienie

Witam się weekendowo.
Dostałam wspaniały prezent na dzień kobiet. Tż wrócił po ponad tygodniowej nieobecności z gilami do pasa. Temperatury nie miał, ale stan oczywiście agonalny, wymagający troskliwej opieki żony - myślałam, że odsapnę przez weekend, a tu taka niespodzianka. Przytaszczył jeszcze kwiatki i ciacho, więc nie mogłam odmówić hospitalizacji.
Wczoraj poszłyśmy do Empiku odebrać "Miasteczko Mamoko" i " Wiosnę na ulicy Czereśniowej" (są rewelacyjne, Hania mogłaby oglądać i oglądać- a my razem z nią a powiem szczerze, że wcześniej jakoś nie przemawiała do mnie taka literatura "obrazkowa"). Wykorzystałam jeszcze dobry nastrój Hani na szybki maraton po sklepach i obkupiłam się- spodnie, półbuty, bluzka. Niestety pod wieczór Hania zaczęła gorączkować (w nocy nawet 39 st. miała i zaczęła gadać przez sen moja bidulka , do tego Panadolem nie mogłam zbić temperatury- dopiero Nurofen pomógł), więc mogę ogłosić, że w domu mamy szpital. Ja też zaczynam kichać, do tego wiosna za oknem zniknęła... Jednym słowem żyć nie umierać.

Iwa, chwal się czapami tutaj! Uwielbiam oglądać Twoje dzieła- blog to super pomysł.

Brumku
, rewelacyjne szydełkowe rzeczy. Chyba zapiszę się na jakiś kurs dziergania- podobają mi się takie rzeczy. Wszędobylski Tymek rozłożył mnie na łopatki - szczególnie ta miejscówka w bidecie przypadła mi do gustu.
Co do kuchni, to musisz zwracać uwagę na wysokość- na zdjęciach wszystkie wyglądają tak samo, a wymiary jednak różne. My mamy taką http://allegro.pl/kuchnia-smoby-mini...079490610.html -ma 86 cm i jest ok, ale widziałam że są i takie które mają 60 cm z tej samej firmy.

Marina, a jak tam Wasze zdrówko?

Anka, Rafałek bardzo się zmienił od ostatnich zdjęć jakie wstawiałaś, ale nadal jest do Ciebie bardzo podobny. Mam nadzieję, że będę miała kiedyś okazję poznać go osobiście. Fajnie, że pomimo delegacji, będziesz mogła go codziennie widzieć. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak ciężkie muszą być dla Ciebie takie ciągłe rozłąki.

DDewik, czuć optymizm z Twoich wypowiedzi- widać, że oboje sobie dobrze radzicie.

Oliweczko, podziwiam Cię za tyle motywacji do ćwiczeń. Koniecznie pochwal się płaszczykiem Julci.

Scio, a jak Twoje samopoczucie? Kiedy będziesz mogła wyjść do domu?

Miłego niedzielnego popołudnia.
Stary 2013-03-10, 13:23   #4130
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Marzenko zdrówka!
na dziewczyny preparaty z paracetamolem przy gorączce działają bardzo średnio :/
z ibuprofenem bardzo szybko gorączka spada. pediatra ostatnio poleciła nam Pedicetamol i ten nawet nawet ostatnio pomógł a jest na paracetamolu właśnie.

no i tata zaraz ma na obiad do nas przyjść. siedzi cały tydzień sam w domu bo mama na szkoleniu w Poznaniu i jeszcze tydzień tam posiedzi.
do tego był trochę chory no to nie przychodził żeby dziewczyn nie zarazić.
dzisiaj już na noc do pracy idzie do już mu się tak nie będzie nudzić

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-10, 14:07   #4131
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Iwa zarazilas mnie tym dzierganiem...wlasnie robie czapke. Z zalozenia dla Zuzi, ale nie wiadomo dla kogo wyjdzie

Anka sliczny Rafalek, fajna ma czuprynke. Ale macie sniegu...

Marzenko zdrowia dla Was!

A mi rece opadaja... jutro maz konczy urlop, a Wiki przeziebiona. Niby nic powaznego, katar, kaszel, ale nie moge jej takiej wyslac do przedszkola. Pewnie bede musiala wziac opieke na nia (jesli na katar mi dadza). Jezuuu przeciez ja zarobie ledwo na oplaty. Ze wszystkim sie szczypie ostatnio, po cholera mi taka praca? Sorki ide nie smece juz...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 15:38   #4132
Marina1
Zakorzenienie

Marzenko dzięki, a dusi mnie znowu od wczoraj (kaszel). A i Wam mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Aga kurde, bez sensu to wszystko, nie? najgorzej jak dzieci chore. Taka szarpanina cały czas. Przytulam słońce
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:09   #4133
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Marina nie rozłóż się!

Aga o kurcze współczuję :/
pochwal się koniecznie czapką jak zrobisz
u mnie w weekend to dziwne, ale mam mniej czasu na robienie

Ali coś oczko ropieje :/
ciekawe czy nie jakieś zapalenie spojówek się przyplątało znowu :/
takie troszkę czerwone ma i odrobinę ropki jej się zbiera...

i jestem w szoku.
kupiłam dzisiaj z zamysłem dla Ali puzzle 15 elementów - takie zwykłe w ramce
i no całych to nie ułoży, ale świetnie sobie radzi!
jak jej się ułoży 2-3 pierwsze puzzle to później większość potrafi ułożyć sama! czasami ma problem trafić wypustką do dziurki albo niekiedy ma problem z odpowiednim przekręceniem puzzla, ale myślałam, że sobie kompletnie nie będzie dawać rady.
znalazłam wczoraj coś takiego:

http://allegro.pl/eukacyjne-puzzle-d...075361001.html

ale wychodzi na to, że dla niej to za łatwe by było
obstawiam, że w mig by to rozpracowała

Stronczku pytałam dzisiaj tatę o to zgrywanie filmów
no i najważniejsze to trzeba mieć kartę graficzną z wejściem telewizyjnym albo kartę telewizyjną (w komputerze)
no i jak to jest to później odpowiedni kabel bo programów w necie to podobno od groma jest do ściągnięcia
nie wiem czy cokolwiek pomogłam....

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-03-10 o 18:20
Stary 2013-03-10, 20:31   #4134
CrazyMachine
Zadomowienie

Oliweczko, kupy ze śluzem zawierają taki przeźroczysty żel, coś właśnie jak katar. Może to być objawem alergii pokarmowej lub choroby/infekcji. U nas bywały takie, ale to nie trwało dużej niż dwa dni i nie każda kupa taka była, więc z perspektywy czasu nie uważam tego za poważne.

Muszę wam powiedzieć, że Ida to mała galerianka. Uwielbia takie centra handlowe. Nie chce z nich wychodzić, a najbardziej lubi jeździć na schodach ruchomych. Dziś wybrałam się z nią na małe zakupy do H&M. Była straszna. Nie chciała mierzyć czapek, biegała po całym sklepie (aż pan z ochrony się ze mnie śmiał). Oszalała przy stojaku z koralikami, a ja miękka matka kupiłam jej jedne - oczywiście z kotkiem, bo kocha kotki. Choć i tak koraliki to mniejsze zło, to zobaczyła też Elmo . Cała mokra wróciłam z tej wyprawy.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Brumku, zapomniałam napisać, że uśmiałam się z Twojej opowieści jak to Tymek poobgryzał wszystkie jabłka. Przypomniało mi się, jak Ida kiedyś paluszkiem porobiła dziurki w placku - cały wierzch był w dziurach co ok 2 cm. Dobrze, że nie spodziewałam się żadnych gości, to było ciasto dla nas, bo nie wiem jak bym się wytłumaczyła.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:23   #4135
brumek
Zakorzenienie

Hej

Marzenka - wiem o tych wielkościach, dlatego niektóre już odrzuciłam
A Hania lubię tę kuchnię? I dziewczyny, powiedzcie, one są porządne? Chodzi mi o firmę Smoby. Nie ma problemu np. z niedomykającymi się drzwiczkami itp?

Przykro mi że tak Was rozłożyło. I to hurtem Naganiasz się przy takiej chorej dwójce (szczególnie przy tym większym pewnie ).

Aga - współczuję. Teraz każda choroba faktycznie komplikuje sytuację Postanowione już, co zrobisz jutro?

Marina - żeby przeszło

Iwa - za oczko Ali Czyli miewała to już wcześniej, tak?

Crazy - niezłe mamy gagatki, oj niezłe

My dziś spędziliśmy szalone 2 godziny na zaśnieżonym placu zabaw. Oczywiście znowu żywej duszy w całym parku nie było Tak utytłany i wyhasany, jak dziś, to Tymuś chyba jeszcze nigdy nie był
Chcę mu kupić na lato na działkę jakąś zjeżdżalnie, bo uwielbia, ale te małe, dla dzieci w naszym wieku, się nie nadają dla nas, bo one przyzwyczajony do tych najwyższych. No a te duże kosztują min. 4 stówy A drewniane od tysiąca w górę. nawet używane A marzył mi się taki drewniany plac zabaw, coś jak te:
http://www.mulan.pl/little-tikes-dre...am-171802.html
http://allegro.pl/little-tikes-drewn...081803093.html
Ale cena niestety mnie sprowadziła na ziemię...
Stary 2013-03-10, 22:31   #4136
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

hej maminki

marzenko biedna Hania
mam nadzieje że jej szybko przejdzie
a tż na dłużej teraz z wami zostanie?
co do dziergania mam przeczucie że z Twoiją pomysłowością i dokładnością coś fajnego wyczarujesz

brumciu jak dziś Tymek,
kuchnia fajny pomysł- chociaż u nas juz powoli miejsca brak
chociaż wiem że sprawiło mu to radochę bo dużo razem gotujemy

Oliweczko tak chodze na cwiczenia pilates shape(czy jakoś tak) to połączenie pilatesu i świczeń na głębokie mięśnie(polecane właśnie min. po porodzie)-fajnie uelastyczniają takie cwiczenia ale nie odchudzją tak bardzo jak ćwiczenia aerobowe(w tym zumba)
świetnie jesteś zorganizowana że dajesz rade
podziwiam że znajdujesz czas- niejedna mama powinna brać z Ciebie przykład

a w telikowie:
- Jaś na przemian raz jest słodki raz zaczyna pokazywać fochy
-byłam na spotkaniu z dyrektorką w sprawie żłobka za pół roku
-w piątek z dziewczynami z pracy wybrałyśmy się na karaoke i telik był troche menelik
-jak ja pragnę wiosny
Stary 2013-03-10, 22:33   #4137
iustyna1
Wtajemniczenie

brumku mój znajomy sam zrobił taki plac córkom, super mu wyszło. kupił drewno i plastikową zjeżdżalnie.
mój tz też chce dzieciom taki plac zrobić, tylko ja się nie zgadzam na taki wysoki domek. nie chce dostać zawału ;-)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 23:01   #4138
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

tak na szybko bo kładę się spać

Brumku Smoby jak dla mnie jest bardzo dobrą firmą
fajny, wytrzymały plastik, wszystko w kuchni domyka się jak należy

co do zjeżdżalni to mamy taką (hehe też Smoby)

http://allegro.pl/smoby-zjezdzalnia-...062603207.html

na co dzień stoi na balkonie i co jakiś czas wciągamy do domu, przemywamy i nawet Hania jeszcze ma radochę zjeżdżając na niej

a zapalenie spojówek niestety dziewczyny miewały już nie raz
co najgorsze to to strasznie zaraźliwe jest więc jeżeli to jest to, to pewnie lada dzień Hania złapie i ciekawe czy ja też nie jak to ostatnio było.
dostałam ostatnio od sąsiadki przepis na miksturę ziołową do przemywania oczek tylko o ile świetlik i rumianek kupię bez problemu to chaber już chyba tylko w zielarskim a pod nosem brak takiego sklepu :/
do przychodni średnio uśmiecha mi się iść żeby Ala czegoś nie podłapała, ale jak nie będzie wyjścia no to trudno

odezwę się jutro bo TŻ wyjeżdża na cały tydzień to go muszę pożegnać

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-11, 00:03   #4139
mme_audrey
Raczkowanie

dobry wieczór
czemu te weekendy tak szybko mijają?! dopiero był piątek, a już niedziela...
byliśmy dziś na kinderbalu, Helutka się wyszalała, widać, jak jej kontaktu z dziećmi brakuje
a ja siedzę i duplo oglądam i nie wiem, co kupić... wszystko bym chciała najlepiej
i farma z ikea mnie korci, karmiąca świnia jest moją ulubienicą
tyle u nas, mam nadzieję, że wiosna niedługo przyjdzie... pewnie znów nie będzie okresu przejściowego i z mrozów w upały przejdziemy... ale już to gorąco wolę

dobrej nocy, miłego tygodnia!
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 00:12   #4140
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku Smoby jak dla mnie jest bardzo dobrą firmą
fajny, wytrzymały plastik, wszystko w kuchni domyka się jak należy

co do zjeżdżalni to mamy taką (hehe też Smoby)

http://allegro.pl/smoby-zjezdzalnia-...062603207.html

na co dzień stoi na balkonie i co jakiś czas wciągamy do domu, przemywamy i nawet Hania jeszcze ma radochę zjeżdżając na niej
Iwa, Wy macie istny raj dla dziecaków w domu! Nawet zjeżdżalnia!
Cały czas się zastanawiam nad tymi kuchniami. Bo z 1 strony wydają mi się fajne, a z drugiej opinie są mieszane...
W sumie waham się już miedzy dwoma:
- używana taka http://www.ceneo.pl/5864571
- lub nowa taka http://allegro.pl/kuchnia-dziecinna-...032419561.html
Drewniana mi się dużo bardziej podoba, ale zastanawiam się czy grająco-świcące kolorowe plastiki nie będą fajniejsze dla mojej sroczki kochanej

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
brumciu jak dziś Tymek,
kuchnia fajny pomysł- chociaż u nas juz powoli miejsca brak
chociaż wiem że sprawiło mu to radochę bo dużo razem gotujemy

a w telikowie:
- Jaś na przemian raz jest słodki raz zaczyna pokazywać fochy
-byłam na spotkaniu z dyrektorką w sprawie żłobka za pół roku
-w piątek z dziewczynami z pracy wybrałyśmy się na karaoke i telik był troche menelik
-jak ja pragnę wiosny
Ja też raczej bym ją na działkę kupiła niż do domu.

Teliku, a rozrabiałeś?

A jak przedszkole, bardzo jestem go ciekawa. To to montessori, tak?

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
brumku mój znajomy sam zrobił taki plac córkom, super mu wyszło. kupił drewno i plastikową zjeżdżalnie.
mój tz też chce dzieciom taki plac zrobić, tylko ja się nie zgadzam na taki wysoki domek. nie chce dostać zawału ;-)
Chętnie bym wyszła za tego znajomego Wiadomo, ze to najlepsza opcja. Nasz kumpel też swoim córkom zrobił takie coś, z elementów kupionych w castoramie. I już kilka lat stoi na podwórku i się świetnie trzyma.
Jak tak przeglądam teraz te kuchnie dla dzieciaków, to tez czasem widzę taką samoróbkę, wykonaną przez jakiegoś zdolnego ojca, np. ze starego regału. Cudne są.

Scio, jak się czujesz? Gdzie jesteś?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości