|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
mamad co czytasz?
Kolinka kciuki! jacieee ale ładnie Domiś mówi! daj znać jak po alergologu. Ja też podziwiam mamy pracujące. Teraz jak pomyślę o dłuższej rozłące z małym, to aż mnie boli wszystko. On jest jak mój cień ![]() Brumek wstaw zdjęcie obstrzyżonego Tymka. Ja mojemu obstrzygłam sama w listopadzie - teraz zapuszczam, kilka tyg. wcześnej mu grzywkę podcięlam tylko. Długie już ma ![]() Co to miałam jeszcze...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Kolina kciuki zaciśnięte!
daj znać co gin powie ![]() my byliśmy na zakupach kasy poszło.... ale Hania ma nową hulajnogę kupioną w Decathlonie ![]() superowa, sama bym pojeździła ![]() aluminiowa już taka normalna na 2 kółkach - uczy się jeździć bo do tej pory na 3 kołowej śmigała ![]() no i tenisówki dziewczynom już kupiłam - Hani w CCC z Minnie ![]() a Ali takie fajne wsuwane granatowe w kropeczki tym sposobem do lata mam spokój bo zostały tylko sandały ![]() no i noc znowu do bani. Hania poszła do TŻ spać a ja Alę wzięłam do łóżka Hani i spałyśmy razem. robię eksperyment i jak spać nie będzie to nie włączam Hani żadnych bajek - zobaczymy czy to nie przez nie bo jak Hania ogląda a Ala nie śpi to oczywiście oglądają razem
|
#4113 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uściskaj swoją ślicznotkę! Cytat:
|
||
|
|
|
#4114 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tata jest dla niego na pierwszymym miejscu. Ja jestem potrzebna do ubrania po kompieli, podania mleka na dobranoc i uśpienia. W nocy jak się budzi to przeważnie też woła tata.. Jak się pytam kto jestem to może z raz powiedział mama. Jak się pyta tata/babcia - zawsze odpowie prawidłowo. Przyzwyczaiłam się do tego, czasami trochę mi przykro. Chociaż on jest cwaniak maly - dzisiaj rano w łózku uderzył mnei w twarzm, więc mówię do niego, że mamę boli, jest jej smutno i poszłam do łazienki. Rozpłakał się i podszedł do drzwi i zaczął wołąć mama, ale mnie to rozczuliło Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas też pogoda się popsuła. My dzisiaj od 6 na nogach .Rafcio zawsze śpi tak do 9, ale chyba stwierdził, że skoro mam jest w domu to bez sensu jest spać.Rano bylismy na spacerku "wiosennym" - zdjęcie w załączniku. Przyjemnie mija mi dzisiaj dzien.... Mam chwile na komputer, mąż szaleje z małym... Sielanka... Jutro z rana z małym jadę do rodziców, chyba na dwa tygodnie, bo mam w okolicach mojego domu rodzinnego delegacje. Ciesze się bardzo, że to blisko rodziców, bo nie będe musiała zostawiać małego, będe codziennie dojeżdzać. (Dyrektor idzie mi na rękę, bo miała tam jechać ktoś inny.. Pozdrawiam sobotnio! W załączniku zdjęcia mojego urwisa... Sielanka przerwana - mały uderzył się w głowę o kaloryfer....
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2013-03-09 o 16:07 |
|||||||
|
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za nocKolinka i jak po lekarzu? Aga cieszę się, że się jakoś wdrożyłaś w pracę Hej. Wczoraj był ten maraton-koszulka mokra-czułam się o 2 kg lżejsza ale było super-mógłby być o godzinkę dłuższy.Była dzisiaj ciotka z tym płaszczykiem(narazie skrojony) dla Julci i jest tak elegancki, że absolutnie adidasy, które mamy do niej nie pasują(nie wspomnę o czapce i szaliku), że chciał nie chciał trzeba kupić jeszcze buty może jutro w ccc, bo mam kartę i podobno do jutra jest -10%.Wogóle to mnie trochę wkurzała-bo ciągle nosiła Julkę na rękach, albo wyciągała grzecznego Mateuszka z łóżeczka i sobie nosiła-jak zabawkę-zwracałam jej uwagę wielokrotnie, ale jak grochem o ścianę Potem Jula chciała do mnie na ręce-odmówiłam, to była tak zrozpaczona i obrażona, że uciekała do pokoju z fochem ![]() Poza tym sprzedaję materac do łóżka sypialnianego i już były chyba ze 4 odzewy, a jak doszło co do czego to już nikt nie zadzwonił.Dzisiaj też rano rozmawiałam z jakąś Panią i ma zadzwonic o której przyjedzie obejrzeć...mam nadzieję, że tym razem naprawdę zadzwoni ![]() Wytłumaczcie mi jak wyglądają kupki ze śluzem?On ma być biały, czy po prostu ciągnąca się kupka jak gęsty katar? Wczoraj teściowa zauważyła taką u Mateuszka-ja wcześniej nie widziałam We wtorek mamy lekarza to zapytam.
|
||
|
|
|
#4116 | ||
|
Zadomowienie
|
http://merlin.pl/Dawca_Tess-Gerritse.../1,840660.html
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może być przezroczysty, ciągnący jak białko jaja kurzego/katar lub w kolorze kupki. U dzieci karmionych UU to jest normalne. Poza tym może oznaczać alergię na jakiś produkt lub rozwijającą się infekcję.
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka dla mnie kupy ze śluzem są takie, że jak zegniesz pampersa z kupą tak na pół to ta kupa się ciągnie, biały śluz jest u starszych dzieci raczej. U Mateuszka bym szukała takich glutów. Obserwuj kupki, jak będzie ich więcej i mały będzie marudniejszy to coś mu może dolegać, albo po prostu "oczyszczają" mu się jelitka. Emilie tak miała czasami, śluz w kupce i to było co jakiś czas, ale nie marudziła przy tym.
My byłyśmy wczoraj u dermatologa. Damie wyskoczyły jakieś kuleczki na łokciu, okazało się że jest to mięczak zakaźny. Mamy specjalny rozczyn aby go usunąć, jak nie zejdzie to trzeba będzie do wymrozić, czy coś takiego... Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2013-03-09 o 17:23 |
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko potwierdzam z tym CCC
do jutra za okazaniem karty jest 10% zniżki na obuwie z nowej kolekcji z kolei jeżeli macie Altero to tam za płatność kartą z mBanku jest 5% rabatu
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Ach nawet nic nie piszcie o CCC,
kupiłam mężowi mokasyny, przyjechałam do domu i dostałam sms, że jest rabat ;| ale buty za małe, więc musi wymienić |
|
|
|
#4120 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ad. 2 Będziesz miała elegancką córcię - czekamy na zdjecie modelki w kompletnej stylizacji ![]() ad. 3 Nie wypowiem się, bo nie wiem ![]() Cytat:
W sensie, że rozmiarówka u różnych producentów jest różna i i ja mam czasami rozbieznośc od 36-38. Wysłałam w tyg. maila do Ciebie! |
||
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu mąż ma albo 43-44 biorę na oko.
Jak nie pasuje to może oddać ![]() Biorę to co mi się podoba i wg mnie wiem, że będzie pasowało do rzeczy męża. A mokasyny to takie buty, które uważam że do większości rzeczy pasują :P Tak wiem, doczytałam i dzisiaj otworzyłam, ale już nie mogłam na spokojnie usiąść i przeczytać, no i męża nie miałam koło siebie aby doczytał i zerknął. Dziękuje
|
|
|
|
#4122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Raz mu ciachnęłam nożyczkami samą grzywkę, żeby do oczu nie wchodziła, ale reszty bałam się podjąć. Tzn. efektu się bałam ![]() Cytat:
![]() Bardzo współczuję upadku? Mocno było? Cytat:
Ze śluzem nie pomogę, bo nie wiem. Hejka ![]() A u nas dzień do połowy marudny bardzo, ale dałam nurofen, bo to przez piątkę - nie ma wątpliwości - i już potem było cudownie Widać było, jak mu ulżyło...A po południu byli znajomi z rok starszą córeczką. I Tymuś chcia jej dać wszystkie swoje zabawki. Przynosił każdą po kolei i wręczał Za to ona mu wszystko wyrywała, biła i w końcu zwaliła z krzesełka, jak myślała, że nikt nie patrzy. Spryciula, bo zanim to zrobiła, to się rozejrzała szybko, czy oczy mamy odwrócone. Na jej nieszczęście ja i jej mama widziałyśmy Tymek przyleciał do mnie wołając zdziwiony "dzidzia baa", znaczy że dzidzia go zwaliła My pytamy "co się stało, synku?" A ta mała "on mnie zzucił" i w płacz, że niby to ona poszkodowana. Skubana, mówię Wam! ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Ma któraś z Was tę kuchnię? http://www.ceneo.pl/589199 Albo jakąś inną fajną?
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku kuchnię mamy taką:
http://alejka.pl/smoby-kuchnia-tefal-studio-24610.html polecam - bardzo fajna, stoi stabilnie oj idę dziewczyny kłaść bo jeszcze szaleją
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to już wiem, ze tej poprzedniej nie kupię, bo jest malutka. Zdjęcia do sklepów i na aukcje robią tak, że wydaje się w sam raz, a potem się okazuje, że dziecko musi się bawić na kolanach. Ta Twoje wyższa, prawda? Na jakiej wysokości jest blat?
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Anka super masz synka!
duży chłopak! buziaki w główkę! niedobry kaloryfer ![]() Oliweczko szacun za zumbę! kupka ze śluzem to właśnie takie ciągnące coś jak katar. tyle, że nie zawsze musi to od razu coś złego oznaczać. czasami przy ząbkowaniu są takie brzydsze kupy ze śluzem, albo podczas infekcji. wiadomo, że jak to się powtarza albo trochę trwa to warto skonsultować z pediatrą ![]() ja bym Wam coś napisała o dzisiejszej zawartości pampersa, ale oszczędzę Wam szczegółów bo temat wątpliwie przyjemny. krótko: myślałam, że padnę aż przypomniało mi się, że Ala wczoraj kapustę kiszoną jadła. kamień z serca.... Mamad a no ja już przywykłam, że wszyscy obkupieni tylko nie ja :/ ale odbiję sobie jak sama na zakupy pojadę ![]() ogólnie to Ali buty chyba bardzo spasowały bo sobie z szafki wyciągnęła i próbowała sama ubrać. jak już jej pomogłam założyć to nie chciała ściągnąć ![]() Żanetaa a skąd taki mięczak się wziął? buty też muszę jutro wymienić. te Hani z Minnie. jednak za duże są. tak mi się wydawało, ale dla pewności centymetrem sklepowym zmierzyłąm i wydawały się ok. jak zmierzyłam już w domu no to ewidentnie jednak te mniejsze byłyby idealne. dobrze, że sklep pod nosem to jutro wymienię ![]() Anka mój TŻ to chyba nie ma innych butów niż 42 ![]() tyle, że on zazwyczaj w CCC kupuje ![]() ale sama mu raz kupiłam i oddawałam bo jednak mu się nie podobały ![]() Brumku nie wiem, coś tam niby przy 5-tce czuję, ale pewna nie jestem, jak jej przyświecę to i tak nic nie widzę bo język zasłania. ciekawe co będzie dzisiaj :/ co do kuchni to blat jest na wys. 50-51 cm u nas non stop kuchnia w użyciu jak nie do "gotowania" to do chowana po szafeczkach różnych rzeczy ![]() jak nie mogę nie raz niekapka albo myszy Ali znaleźć to na 99% są w tej kuchence ![]() jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę ![]() widziałaś to: http://aros.pl/ksiazka/zegar-tik-tak...zesiowi-czas-2 ![]() a czy któraś z Was ma te puzzle? http://aros.pl/ksiazka/puzzle-34567-farma-maxim czy to jest taki papier jak w normalnych puzzlach czy jednak taka twardsza tektura? no i pisałam ostatnio, że unikam książek z magnesami etc. bo Ala zaraz to pogubi tak od wczoraj jak dorwała książkę Hani z naklejkami wielorazowego użytku tak nic tylko przekleja te naklejki (już na wykończeniu są) i myślę nad tym jeszcze: http://aros.pl/ksiazka/magnetyczne-zwierzaki ciekawe czy spodobałoby jej się
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-03-09 o 23:15 |
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez niespanie, drażliwość i ogólna ciężkość bytu Ja tez sama nie mogłam tak głęboko zajrzeć, ale lekarz przy badaniu mówił, że bardzo spuchnięte.- Bardzo się napaliłam na kuchnię, bo jak jedziemy do Ikei, to tam zawsze największym hitem dla Tymcia jest kuchnia w kąciku zabaw dla dzieci Super ona jest, ale jak kosztuje Więc chciałam troszke tańszą. Ale ta Wasze też niestety koło 2 stówek...No, ale grunt że polecasz. Bo pewnie na niej się skupię. Może się uda gdzieś używaną wyszukać w dobrym stanie. - Widziałam ten zegar I tak już jednej wskazówki nie ma ![]() Ta ostatnia książeczka brzmi fajnie
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
my wczoraj caly dzie na dzialce bo cieplo i slonecznie o dziwo bylo. Dzieci szalaly a my przycielismy czescioso drzewa i krzaczki. Odpalilismy nawet grilla.
Wieczorem juz wsiadamy do auta a tam rozladowany akumulator. Probowali nam odpalic od innego ale za slaby. Dopiero taxi podholowalo nas do domu. Okazalo sie ze na ta.z deas?owsa krowe mamy za slaby akumukator. Teraz mamy nowy i zobaczymy co bedzie dalej. Dzis tez mielismy jechzc na dzialke a tu napadalo 20cm sniegu
|
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Monia to nieźle z tym śniegiem
![]() nie wiem czy w każdym sklepie, ale u nas (co prawda tylko do dzisiaj) w 5 10 15 kupując 2 rzeczy 3 jest za złotówkę wchodzi to wszystko co jest na sklepie z wyjątkiem czapek ![]() byłam wymienić buty i weszłam. za 3 bluzki zapłaciłam 41 zł
|
#4129 |
|
Zadomowienie
|
Witam się weekendowo.
Dostałam wspaniały prezent na dzień kobiet. Tż wrócił po ponad tygodniowej nieobecności z gilami do pasa. Temperatury nie miał, ale stan oczywiście agonalny, wymagający troskliwej opieki żony Przytaszczył jeszcze kwiatki i ciacho, więc nie mogłam odmówić hospitalizacji. ![]() Wczoraj poszłyśmy do Empiku odebrać "Miasteczko Mamoko" i " Wiosnę na ulicy Czereśniowej" (są rewelacyjne, Hania mogłaby oglądać i oglądać- a my razem z nią a powiem szczerze, że wcześniej jakoś nie przemawiała do mnie taka literatura "obrazkowa"). Wykorzystałam jeszcze dobry nastrój Hani na szybki maraton po sklepach i obkupiłam się- spodnie, półbuty, bluzka. , do tego Panadolem nie mogłam zbić temperatury- dopiero Nurofen pomógł), więc mogę ogłosić, że w domu mamy szpital. Ja też zaczynam kichać, do tego wiosna za oknem zniknęła... Jednym słowem żyć nie umierać.Iwa, chwal się czapami tutaj! Uwielbiam oglądać Twoje dzieła- blog to super pomysł. Brumku, rewelacyjne szydełkowe rzeczy. ![]() Co do kuchni, to musisz zwracać uwagę na wysokość- na zdjęciach wszystkie wyglądają tak samo, a wymiary jednak różne. My mamy taką http://allegro.pl/kuchnia-smoby-mini...079490610.html -ma 86 cm i jest ok, ale widziałam że są i takie które mają 60 cm z tej samej firmy. Marina, a jak tam Wasze zdrówko? Anka, Rafałek bardzo się zmienił od ostatnich zdjęć jakie wstawiałaś, ale nadal jest do Ciebie bardzo podobny. Fajnie, że pomimo delegacji, będziesz mogła go codziennie widzieć. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak ciężkie muszą być dla Ciebie takie ciągłe rozłąki.![]() DDewik, czuć optymizm z Twoich wypowiedzi- widać, że oboje sobie dobrze radzicie. ![]() Oliweczko, podziwiam Cię za tyle motywacji do ćwiczeń. Koniecznie pochwal się płaszczykiem Julci.Scio, a jak Twoje samopoczucie? Kiedy będziesz mogła wyjść do domu? Miłego niedzielnego popołudnia. |
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko zdrówka!
na dziewczyny preparaty z paracetamolem przy gorączce działają bardzo średnio :/ z ibuprofenem bardzo szybko gorączka spada. pediatra ostatnio poleciła nam Pedicetamol i ten nawet nawet ostatnio pomógł a jest na paracetamolu właśnie. no i tata zaraz ma na obiad do nas przyjść. siedzi cały tydzień sam w domu bo mama na szkoleniu w Poznaniu i jeszcze tydzień tam posiedzi. do tego był trochę chory no to nie przychodził żeby dziewczyn nie zarazić. dzisiaj już na noc do pracy idzie do już mu się tak nie będzie nudzić
|
#4131 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa zarazilas mnie tym dzierganiem...wlasnie robie czapke. Z zalozenia dla Zuzi, ale nie wiadomo dla kogo wyjdzie
![]() Anka sliczny Rafalek, fajna ma czuprynke. Ale macie sniegu... Marzenko zdrowia dla Was! A mi rece opadaja... jutro maz konczy urlop, a Wiki przeziebiona. Niby nic powaznego, katar, kaszel, ale nie moge jej takiej wyslac do przedszkola. Pewnie bede musiala wziac opieke na nia (jesli na katar mi dadza). Jezuuu przeciez ja zarobie ledwo na oplaty. Ze wszystkim sie szczypie ostatnio, po cholera mi taka praca? Sorki ide nie smece juz... |
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko dzięki, a dusi mnie znowu od wczoraj (kaszel). A i Wam mam nadzieję, że szybko przejdzie.
![]() Aga kurde, bez sensu to wszystko, nie? najgorzej jak dzieci chore. Taka szarpanina cały czas. Przytulam słońce
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Marina nie rozłóż się!
Aga o kurcze współczuję :/ pochwal się koniecznie czapką jak zrobisz ![]() u mnie w weekend to dziwne, ale mam mniej czasu na robienie ![]() Ali coś oczko ropieje :/ ciekawe czy nie jakieś zapalenie spojówek się przyplątało znowu :/ takie troszkę czerwone ma i odrobinę ropki jej się zbiera... i jestem w szoku. kupiłam dzisiaj z zamysłem dla Ali puzzle 15 elementów - takie zwykłe w ramce i no całych to nie ułoży, ale świetnie sobie radzi! jak jej się ułoży 2-3 pierwsze puzzle to później większość potrafi ułożyć sama! czasami ma problem trafić wypustką do dziurki albo niekiedy ma problem z odpowiednim przekręceniem puzzla, ale myślałam, że sobie kompletnie nie będzie dawać rady. znalazłam wczoraj coś takiego: http://allegro.pl/eukacyjne-puzzle-d...075361001.html ale wychodzi na to, że dla niej to za łatwe by było ![]() obstawiam, że w mig by to rozpracowała ![]() Stronczku pytałam dzisiaj tatę o to zgrywanie filmów no i najważniejsze to trzeba mieć kartę graficzną z wejściem telewizyjnym albo kartę telewizyjną (w komputerze) no i jak to jest to później odpowiedni kabel bo programów w necie to podobno od groma jest do ściągnięcia ![]() nie wiem czy cokolwiek pomogłam....
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-03-10 o 18:20 |
|
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczko, kupy ze śluzem zawierają taki przeźroczysty żel, coś właśnie jak katar. Może to być objawem alergii pokarmowej lub choroby/infekcji. U nas bywały takie, ale to nie trwało dużej niż dwa dni i nie każda kupa taka była, więc z perspektywy czasu nie uważam tego za poważne.
Muszę wam powiedzieć, że Ida to mała galerianka. Uwielbia takie centra handlowe. Nie chce z nich wychodzić, a najbardziej lubi jeździć na schodach ruchomych. Dziś wybrałam się z nią na małe zakupy do H&M. Była straszna. Nie chciała mierzyć czapek, biegała po całym sklepie (aż pan z ochrony się ze mnie śmiał). Oszalała przy stojaku z koralikami, a ja miękka matka kupiłam jej jedne - oczywiście z kotkiem, bo kocha kotki. Choć i tak koraliki to mniejsze zło, to zobaczyła też Elmo . Cała mokra wróciłam z tej wyprawy.---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Brumku, zapomniałam napisać, że uśmiałam się z Twojej opowieści jak to Tymek poobgryzał wszystkie jabłka. Przypomniało mi się, jak Ida kiedyś paluszkiem porobiła dziurki w placku - cały wierzch był w dziurach co ok 2 cm. Dobrze, że nie spodziewałam się żadnych gości, to było ciasto dla nas, bo nie wiem jak bym się wytłumaczyła. |
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Marzenka - wiem o tych wielkościach, dlatego niektóre już odrzuciłam ![]() A Hania lubię tę kuchnię? I dziewczyny, powiedzcie, one są porządne? Chodzi mi o firmę Smoby. Nie ma problemu np. z niedomykającymi się drzwiczkami itp? Przykro mi że tak Was rozłożyło. I to hurtem ).Aga - współczuję. Teraz każda choroba faktycznie komplikuje sytuację Postanowione już, co zrobisz jutro?Marina - żeby przeszło ![]() Iwa - za oczko Ali Czyli miewała to już wcześniej, tak?Crazy - niezłe mamy gagatki, oj niezłe ![]() My dziś spędziliśmy szalone 2 godziny na zaśnieżonym placu zabaw. Oczywiście znowu żywej duszy w całym parku nie było Tak utytłany i wyhasany, jak dziś, to Tymuś chyba jeszcze nigdy nie był ![]() Chcę mu kupić na lato na działkę jakąś zjeżdżalnie, bo uwielbia, ale te małe, dla dzieci w naszym wieku, się nie nadają dla nas, bo one przyzwyczajony do tych najwyższych. No a te duże kosztują min. 4 stówy A drewniane od tysiąca w górę. nawet używane A marzył mi się taki drewniany plac zabaw, coś jak te:http://www.mulan.pl/little-tikes-dre...am-171802.html http://allegro.pl/little-tikes-drewn...081803093.html Ale cena niestety mnie sprowadziła na ziemię...
|
#4136 |
|
Wtajemniczenie
|
hej maminki
marzenko biedna Hania mam nadzieje że jej szybko przejdzie a tż na dłużej teraz z wami zostanie? co do dziergania mam przeczucie że z Twoiją pomysłowością i dokładnością coś fajnego wyczarujesz brumciu jak dziś Tymek, kuchnia fajny pomysł- chociaż u nas juz powoli miejsca brak chociaż wiem że sprawiło mu to radochę bo dużo razem gotujemy Oliweczko tak chodze na cwiczenia pilates shape(czy jakoś tak) to połączenie pilatesu i świczeń na głębokie mięśnie(polecane właśnie min. po porodzie)-fajnie uelastyczniają takie cwiczenia ale nie odchudzją tak bardzo jak ćwiczenia aerobowe(w tym zumba) świetnie jesteś zorganizowana że dajesz rade podziwiam że znajdujesz czas- niejedna mama powinna brać z Ciebie przykład a w telikowie: - Jaś na przemian raz jest słodki raz zaczyna pokazywać fochy -byłam na spotkaniu z dyrektorką w sprawie żłobka za pół roku -w piątek z dziewczynami z pracy wybrałyśmy się na karaoke i telik był troche menelik ![]() -jak ja pragnę wiosny
|
#4137 |
|
Wtajemniczenie
|
brumku mój znajomy sam zrobił taki plac córkom, super mu wyszło. kupił drewno i plastikową zjeżdżalnie.
mój tz też chce dzieciom taki plac zrobić, tylko ja się nie zgadzam na taki wysoki domek. nie chce dostać zawału ;-)
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
tak na szybko bo kładę się spać
Brumku Smoby jak dla mnie jest bardzo dobrą firmą fajny, wytrzymały plastik, wszystko w kuchni domyka się jak należy ![]() co do zjeżdżalni to mamy taką (hehe też Smoby) http://allegro.pl/smoby-zjezdzalnia-...062603207.html na co dzień stoi na balkonie i co jakiś czas wciągamy do domu, przemywamy i nawet Hania jeszcze ma radochę zjeżdżając na niej ![]() a zapalenie spojówek niestety dziewczyny miewały już nie raz co najgorsze to to strasznie zaraźliwe jest więc jeżeli to jest to, to pewnie lada dzień Hania złapie i ciekawe czy ja też nie jak to ostatnio było. dostałam ostatnio od sąsiadki przepis na miksturę ziołową do przemywania oczek tylko o ile świetlik i rumianek kupię bez problemu to chaber już chyba tylko w zielarskim a pod nosem brak takiego sklepu :/ do przychodni średnio uśmiecha mi się iść żeby Ala czegoś nie podłapała, ale jak nie będzie wyjścia no to trudno ![]() odezwę się jutro bo TŻ wyjeżdża na cały tydzień to go muszę pożegnać
|
#4139 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór
![]() czemu te weekendy tak szybko mijają?! dopiero był piątek, a już niedziela... byliśmy dziś na kinderbalu, Helutka się wyszalała, widać, jak jej kontaktu z dziećmi brakuje ![]() a ja siedzę i duplo oglądam i nie wiem, co kupić... wszystko bym chciała najlepiej ![]() i farma z ikea mnie korci, karmiąca świnia jest moją ulubienicą ![]() tyle u nas, mam nadzieję, że wiosna niedługo przyjdzie... pewnie znów nie będzie okresu przejściowego i z mrozów w upały przejdziemy... ale już to gorąco wolę dobrej nocy, miłego tygodnia! |
|
|
|
#4140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cały czas się zastanawiam nad tymi kuchniami. Bo z 1 strony wydają mi się fajne, a z drugiej opinie są mieszane... W sumie waham się już miedzy dwoma: - używana taka http://www.ceneo.pl/5864571 - lub nowa taka http://allegro.pl/kuchnia-dziecinna-...032419561.html Drewniana mi się dużo bardziej podoba, ale zastanawiam się czy grająco-świcące kolorowe plastiki nie będą fajniejsze dla mojej sroczki kochanej ![]() Cytat:
Teliku, a rozrabiałeś? A jak przedszkole, bardzo jestem go ciekawa. To to montessori, tak? Cytat:
Jak tak przeglądam teraz te kuchnie dla dzieciaków, to tez czasem widzę taką samoróbkę, wykonaną przez jakiegoś zdolnego ojca, np. ze starego regału. Cudne są. Scio, jak się czujesz? Gdzie jesteś?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

zapraszam

.Rafcio zawsze śpi tak do 9, ale chyba stwierdził, że skoro mam jest w domu to bez sensu jest spać.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Więc chciałam troszke tańszą. Ale ta Wasze też niestety koło 2 stówek...
Przytaszczył jeszcze kwiatki i ciacho, więc nie mogłam odmówić hospitalizacji.