Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-09, 14:23   #4771
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
U mnie się nie spaceruje, u mnie jeździ się na łyżwach po chodniku
hahaha u nas nie jest tak źle

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Posprzatalam sobie w naszej wielgachnej pieciodrzwiowej szafie w sypialni ale jestem z siebie zadowolona.
Poogarniam jeszcze ciut i moze sie wezme za kilka krawieckich przerobek i reperacji, do ktorych podchodze od tygodni jakl pies do jeza

A tu moj wielki balonik w 23 tc :
Boże jaka Ty jesteś pracowita Ten Twój Mąż to ma skarb w domu

A Lilo ma śliczny apartament

Kopie mnie cały czas syn i w końcu przyłożyłam rękę i nawet mówić do niego zaczęłam.. a on przestał. Zdjęłam rękę- znowu zaczął. Tżta rozumiem- ale że własnej matki nie poznaje

(haha zabrzmiało to jakbym syna miała co najmniej z listonoszem, a tu chodziło, że Tż nie kładzie ręki na brzuchu )
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-03-09 o 14:33
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 14:34   #4772
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Oliath faaajny balonik

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 14:36   #4773
roxi1980
Zakorzenienie

Heloooooooł!

Witamy się w 19 tygodniu!!!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
To opowiem Wam jeszcze coś.. byliśmy u rodziców Tżta i jak wracaliśmy była już 22:40.. a tu ani prezentu, ani życzeń na dzień kobiet.. sobie myślę "ooooo jakiego Ci focha strzelę to się z radości nie pozbierasz" i wjechał do tesco pod pretekstem kupienia gąbki do szyby auta (jakbym nie wiedziała że jedzie po badylka hahaha ) i otwiera drzwi po mojej stronie- daje rafaello i orchidee i mówi: "To są dwie rzeczy, które symbolizują nas i naszą miłość.. rafaello bo JEST MIĘKKIE NA ZEWNĄTRZ I MA TWARDY ORZESZEK W ŚRODKU i orchidea- bo jest taka długa i ona dojrzewa. zupełnie jak my. I tam dwa pędy- jeden już kwitnie, a na drugim są pączki.. a on: no właśnie.. Ja jestem już tym kwitnącym i dojrzałym, a Ty dopiero starasz się dorosnąć i być taka jak ja, ale i tak Cię kocham" po czym podaje mi ścierkę do okna auta i mówi: no. a to dla mnie- możesz mi teraz okno umyć.
Życzenia typowe dla mojego Tżta

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Madi ... Dzień dobry się mówi
W sobotę też kultura obowiązuje

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
oby były fajne bo kosztowały spoko jak na ok.7 elementów...w smyku 49zł:/ jak kupiłam tak potem myślę...czy ja nie zwariowałam..
drogo... jak większość rzeczy w smyku ja zawsze jak mam coś kupić to poglądowo idę do smyka, potem na real i najczęściej na realu 30-40% taniej

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
No to też ryzyko, że mi się odechce Mąż powtarza 'jeszcze pierwszego nie urodziłaś, a już o drugim myślisz' A on się boi, że jak miałam tragiczne dni w pierwszym trymestrze, to jak ja dam radę przy drugiej ciąży i mając już jednego szkraba, którym trzeba się opiekować, a nie leniuchować zdychająco na kanapie
ja po tej ciąży widzę jak różne mogą być ciąże... Pierwsza trwała tylko 11tyg, wszystko był ok, bezobjawowo zarodki umarły. Druga (Norbercikowa) plamienia, krwawienia, szpitale, od 6tc poronienie zagrażające - nawet w 18tc plamiłam, po 22 tc skrócona szyjka i rozwarcie i zagrożenie porodem przedwczesnym - to była masakra! 7x szpital - od tygodnia do 3,5... Trzecia, czyli teraz póki co bez żadnych powikłań i niedogodności (poza mdłościami jakich wcześniej nie doświadczyłam)

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A jeszcze tu się na chwilę pochwalę Boryskiem
jaki słodziak

Cytat:
W ogóle chłopcy mają kolki.. no i koleżanka mi mówiła, że dobrym sposobem na kolki jest suszarka- w bezpiecznej odległości, bo szum po pierwsze uspokaja, a po drugie ciepły strumień skierowany na brzuszek małego rozluźnia mięśnie.. i przeczytałam w internecie dużo opinii pozytywnych rzeczywiście. Mówię to wczoraj mojemu M. a on na to: "jeżeli kiedykolwiek zobaczę Cię z suszarką przed moim dzieckiem przysięgam, że włożę Ci ją do d*py" chyba zrozumiał, że chcę ususzyć dziecko na wiór

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
moja dopoki nie zaczela chodzic czyli do 13 miesiaca byla aniolkiem, a teraz jaaaaaaaaaaaaa
Jak sie urodzila, wszyscy mi zazdroscili ze taka grzeczna, bo ja mozna bylo polozyc w lozeczku, jak miala spac spala, jak nie ogladala raczki. Plakala tylko jak glodna byla lub miala mokro. Pozniej jak byla odrobine wieksza lezala na lezaczku bujaczku i sama sie bujala, to i sama usypiala, A teraz nie spuscisz jej z oczu....
u nas był ciężki 1 rok, kolki, ulewanie, alergia, skaza, potem już coraz lepiej i mam dość usłuchane i rozsądne dziecko, choć z ogromnym temperamentem

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
no dobra, pocwiczyłyście? to kilka moich notatek po szkole. Na pierwszych zajęciach tematem był: zdrowy tryb życia i odżywianie. Mąż się śmiał, że prawie wszystko wiem (aa co mówię, na wizażu jest świetny przepływ informacji.. również tych przydatnych:P). Z tych rzeczy, których nie wiedziałam (pewnie większość z was jest bardziej douczona):
- unikać łososia norweskiego i kurczaka - bo tuczone specjalne sterydami i potem dziecko gigant wychodzi, a na dodatek ma wiekszą skłonność do alergii. Poza tym wpływa na rozwój i dojrzewanie dziecka... Pani położna opowiedziała do tego historię która na pewno zapamiętam; mówi że ma przykład wlasnie ze szkoły (potem też prowadzi gimnastyke dla mam z dziecmi itd) i jedna mama wcinała kurczaki w ciąży i teraz córka ma 3 lata i piersi już, i że to straszne bo pewnie bedzie miała 5 lat i okres dostanie. To juz taki ekstremalny przykład, no ale daje po wyobraźni. (mela: zapewne po raz kolejny cieszysz się że masz gospodarstwo:P). Dla jedzących mięcho Pani polecała raczej indyka niż kurczaka (chyba że oczywiście z domowego chowu)
- zapotrzebowanie na jaja do 6 szt tygodniowo (i tylko klasy 0 i wiejskie). Teraz nie pamiętam dlaczego dokładnie....(
- glukoza - odchodzi sie od 50tki, powinno się robić 75 bo mniejszy prawdopodobienstwo błędu
- ryba maślana i panga też odpada
- mleko UHT powoduje alergie, więc najlepiej pić prosto od krowy, chociaż i to trzeba odstawić w ostatnim miesiącu - powoduje alergie i skazę białkową. Za to dozwolone wszelkie przetwory
- sok marchwiowy 0,3ml na dwa dni - bo szwankuje wątroba - nie ylko w ciąży ale i normalnie
- suszone owoce - bardzo wskazane (to wiedziałam), ale trzeba zwracać uwagę czy w składzie nie jest napisane że siarkowane lub konserwowane za pomocą siarki (i tutaj musiałam się pożegnać z paczką suszonych żurawin...do owsianki()
- Dicoflor (nie wiem czy dobrze napisałam) - dobrze brać w ostatnim miesiącu ciąży, w dużej mierze zapobiega alergiom potem
- paracetamol - to 6 tabletek na dzień max,
fajne rzeczy
co do kurczaków, to mnie koleżanka (dr biotechnologii) na nie uczulała, głównie przez stężoną ilość szkodliwych dioksyn

Cytat:
Roxi: oj mam nadzieję że dobrz enicka zapamięałam. szacun za wykład o wymieraniu/umieraniu
dzięki, staram się, choć nadzwyczajnego nic w tym nie widzę każdą z nas to czeka, ja mam jednak dość trudne zadanie, bo moje dziecko jakieś naddojrzałe i pytania zadaje niewłaściwe do wieku

Nie wiem czy podawałam - wizyta 26.03, połówkowe prawdopodobnie 4.04

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 14:39   #4774
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Wróciłam z zakupków...

Powiem tylko jedno:

W ALDIM SĄ CZIPSY CZEKOLADOWE

Się zaopatrzyłam

Cytat:
Persephone W takim razie mi też się czasami macica stawia, pocieszyłaś mnie, że to nie bardzo groźne, bo gdyby szyjka mi się skracała to gin by mnie o tym powiadomiła

Powie
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 14:41   #4775
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Heloooooooł!

drogo... jak większość rzeczy w smyku ja zawsze jak mam coś kupić to poglądowo idę do smyka, potem na real i najczęściej na realu 30-40% taniej

ja po tej ciąży widzę jak różne mogą być ciąże... Pierwsza trwała tylko 11tyg, wszystko był ok, bezobjawowo zarodki umarły. Druga (Norbercikowa) plamienia, krwawienia, szpitale, od 6tc poronienie zagrażające - nawet w 18tc plamiłam, po 22 tc skrócona szyjka i rozwarcie i zagrożenie porodem przedwczesnym - to była masakra! 7x szpital - od tygodnia do 3,5... Trzecia, czyli teraz póki co bez żadnych powikłań i niedogodności (poza mdłościami jakich wcześniej nie doświadczyłam)

jaki słodziak

u nas był ciężki 1 rok, kolki, ulewanie, alergia, skaza, potem już coraz lepiej i mam dość usłuchane i rozsądne dziecko, choć z ogromnym temperamentem

fajne rzeczy
co do kurczaków, to mnie koleżanka (dr biotechnologii) na nie uczulała, głównie przez stężoną ilość szkodliwych dioksyn

dzięki, staram się, choć nadzwyczajnego nic w tym nie widzę każdą z nas to czeka, ja mam jednak dość trudne zadanie, bo moje dziecko jakieś naddojrzałe i pytania zadaje niewłaściwe do wieku

Gratuluję i współczuję przejść w poprzedniej ciąży, oby ta do szczęśliwego rozwiązania była bezproblemowa

Stary 2013-03-09, 14:41   #4776
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
czerwony balonik przyjdzie czasi na ciebie i poznasz płeć.
ja stawiam na dziewczynke.
No w lipcu to już napewno Nasze dzecko chce nam zrobić niespodziankę widocznie Większość osób znajomych i z rodziny i nawet mój tż twierdzi że to będzie dziewczynka, a ja jednak sądzę że chłopiec
Stary 2013-03-09, 14:44   #4777
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

No w lipcu to już napewno Nasze dzecko chce nam zrobić niespodziankę widocznie Większość osób znajomych i z rodziny i nawet mój tż twierdzi że to będzie dziewczynka, a ja jednak sądzę że chłopiec
U mnie sytuacja wygląda identycznie

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39670379]Wróciłam z zakupków...

Powiem tylko jedno:

W ALDIM SĄ CZIPSY CZEKOLADOWE

Się zaopatrzyłam

Powie [/QUOTE]

No to na razie się nie denerwuję, całe szczęście bardzo rzadko mi się to zdarza

Stary 2013-03-09, 14:50   #4778
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Posprzatalam sobie w naszej wielgachnej pieciodrzwiowej szafie w sypialni ale jestem z siebie zadowolona.
Poogarniam jeszcze ciut i moze sie wezme za kilka krawieckich przerobek i reperacji, do ktorych podchodze od tygodni jakl pies do jeza

Pracowita Mamusia. Już kolejny raz mnie zadziwiasz ile jesteś w stanie zrobić jednego pochmurnego, leniwego dnia
No i oczywiście śliczny balonik
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 14:51   #4779
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Najprzyjemniejsza część dnia
I o dziwo nie kupiłam nic słodkiego, ale tż pomyślał i wrzucił mleczko w tubce do wózka

Cytat:
Wszystkie spacerują w ten piękny dzień rozumiem?
U mnie jest ta pochmurno, zimno i brzydko, że gdyby nie pustki w lodówce, to tyłka bym z domu nie ruszyła

Cytat:
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 14:52   #4780
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
enlevee prosiła,żeby terminy jej wysyłać na pw,bo tutaj może nie zauważyć wszystkich,żeby dopisać na 1 str
Stary 2013-03-09, 14:56   #4781
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
I o dziwo nie kupiłam nic słodkiego, ale tż pomyślał i wrzucił mleczko w tubce do wózka

U mnie jest ta pochmurno, zimno i brzydko, że gdyby nie pustki w lodówce, to tyłka bym z domu nie ruszyła

Ooo boooniuuu jak mi się chce mleczka w tubce a w żadnym pobliskim sklepie nie ma, musiałabym specjalnie do marketu popylać

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Tak tu spokojnie, że idę sobie poleżeć

Stary 2013-03-09, 15:07   #4782
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Ponadto mam pytanko ktora byscie sukienke wybraly, mam te chrzciny i chcialabym w miare wygladac:
1 - http://moda.allegro.pl/sukienka-ciaz...047121335.html kolor pepitko
2 - http://moda.allegro.pl/sukienka-ciaz...081074696.html i tu mysle chabrowa lub czerwona

:pro si:
Wybrałabym tą z 2 aukcji czerwoną lub niebieską Ta z 1 z tym czarnym panelem jakoś mi ne podchodzi
Stary 2013-03-09, 15:10   #4783
dzoan
Zakorzenienie

Starałam się Was podczytywać na bieżąco..a teraz już uciekam na imieninki mamy.. Miłego popołudnia i wieczora..papa

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 15:18   #4784
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Kalisto: aż tak źle na drogach?

Envelee: hihii... no coż pewnie ma ochoę się z Tobą pobawić

Oliath: piękny balonik, a Ty jak zwykle zawstydzasz nas swoją pracowitością

roxi: )

surka
: kochany mąż mój ostatnio poszedł do Auchana, poprosiłam o lody, a przyniósł pizzę, krewetki, bawarię)) a zapomniał lodów i tak wszystko co wyjątkowo lubię, ale lodów niet( hahhahaha

balonik: Dziecko Niespodzianka ujawni się wczęsniej, tak mi się wydaje.

Co do sukienek, raczej jednokolorowe bym wybrała... W szkole dostałam subtelną reprymendę:P bo pani stwierdziła że dobrze nosić lekkie jasne kolory i często odsłaniać brzuch bo dziecko otwiera oczy po 22 tygodniu.. i żeby unikać czarnych ciuchów, żeby ciągle mu ciemno ne było.. a ja cała na czarno

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 15:22   #4785
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
No to mała korekta: witam sie w 18 tc

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Heloooooooł!

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 15:28   #4786
lachryma
Zakorzenienie

my juz na miejscu w Krakowie, pogoda nieciekawa podobnie jak w Poznaniu:/
trasa 500 km w samochodzie nie nalezy do najprzyjemniejszych, czule sie polamana i zaspana. a wieczor zapowiada sie dlugi
Stary 2013-03-09, 15:39   #4787
Konto usunięte

U nas też bardzo brzydka pogoda, taki przenikliwy chłód :/ Teraz piję herbatę z cytryną, a raczej cytrynę z herbatą

W Aldiku kupiliśmy ramkę na zdjęcia (wreszcie, mam gołe ściany bo nie umiałam się zebrać i kupić takiej dekoracji, a tam była po całe 25 zł, teraz tylko wywołać zdjęcia i gotowe

W Lidlu pełno pierdół kupiliśmy :P Jakieś masło orzechowe, słodycze, takie tam.

Dziś zrobię tartę z sosem pomidorowym i fetą.

Jutro będą kotlety z kurczaka, kartofelki i buraczki na ciepło.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 15:44   #4788
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję i współczuję przejść w poprzedniej ciąży, oby ta do szczęśliwego rozwiązania była bezproblemowa
oby, oby dziękuję!

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 15:48   #4789
fiazo
Zakorzenienie

ja dziś robię makaron z sosem, a wieczorem pizze

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 15:49   #4790
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

lachryma: dobrze, ze droga choc długa, bez większych problemów

Perse: porządne zakupy) też muszę sie zabrać za ramki na ściany i album, ale to pewnie na l4 już. jak brzuch?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 15:50   #4791
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Rodzeństwa mam 4
Czyli porodów było 5

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Ale mam koleżankę, która ma jedenaścioro rodzeństwa
fajnie masz, że tyle rodzeństwa, wesoła rodzinka święta wszyscy razem spędzacie?

Cytat:
sliczny jest))

no dobra, pocwiczyłyście? to kilka moich notatek po szkole. Na pierwszych zajęciach tematem był: zdrowy tryb życia i odżywianie. Mąż się śmiał, że prawie wszystko wiem (aa co mówię, na wizażu jest świetny przepływ informacji.. również tych przydatnych:P). Z tych rzeczy, których nie wiedziałam (pewnie większość z was jest bardziej douczona):
- unikać łososia norweskiego i kurczaka - bo tuczone specjalne sterydami i potem dziecko gigant wychodzi, a na dodatek ma wiekszą skłonność do alergii. Poza tym wpływa na rozwój i dojrzewanie dziecka... Pani położna opowiedziała do tego historię która na pewno zapamiętam; mówi że ma przykład wlasnie ze szkoły (potem też prowadzi gimnastyke dla mam z dziecmi itd) i jedna mama wcinała kurczaki w ciąży i teraz córka ma 3 lata i piersi już, i że to straszne bo pewnie bedzie miała 5 lat i okres dostanie. To juz taki ekstremalny przykład, no ale daje po wyobraźni. (mela: zapewne po raz kolejny cieszysz się że masz gospodarstwo:P). Dla jedzących mięcho Pani polecała raczej indyka niż kurczaka (chyba że oczywiście z domowego chowu)
- zapotrzebowanie na jaja do 6 szt tygodniowo (i tylko klasy 0 i wiejskie). Teraz nie pamiętam dlaczego dokładnie....(
- glukoza - odchodzi sie od 50tki, powinno się robić 75 bo mniejszy prawdopodobienstwo błędu
- ryba maślana i panga też odpada
- mleko UHT powoduje alergie, więc najlepiej pić prosto od krowy, chociaż i to trzeba odstawić w ostatnim miesiącu - powoduje alergie i skazę białkową. Za to dozwolone wszelkie przetwory
- sok marchwiowy 0,3ml na dwa dni - bo szwankuje wątroba - nie ylko w ciąży ale i normalnie
- suszone owoce - bardzo wskazane (to wiedziałam), ale trzeba zwracać uwagę czy w składzie nie jest napisane że siarkowane lub konserwowane za pomocą siarki (i tutaj musiałam się pożegnać z paczką suszonych żurawin...do owsianki()
- Dicoflor (nie wiem czy dobrze napisałam) - dobrze brać w ostatnim miesiącu ciąży, w dużej mierze zapobiega alergiom potem
- paracetamol - to 6 tabletek na dzień max,

Bardzo te zajęcia mi się podobały... tym bardziej ze sama od jakis 2 lat zwracam uwagę mocno an skład w jedzeniu, które kupuje. I widać mega dużo doświadczenia i lat pracy pani położnej (barbara rybicka). Duży nacisk kładzie na tematy alergii, jak jej uniknąć.

Wczoraj mieliśmy - Ciążą i kontakt z nienarodzonym dzieckiem. Tamz ciekawszych rzeczy, to do panów bardziej, tych którzy raz czuja ruchy dziecka raz maleństwo milknie jak przykładają rękę. Koniecznie powinni mówić jak przykładają rękę do brzucha bo dziecko ich głos rozpoznaje, a jak ktoś przykłada rękę i się nie odzywa, bądź jest obcym głosem to maleństwo się chowa bo traktuje jako obcego. I wczoraj wieczorem mąż zaczął gadać już na maksa i Igor mu odkopywać
Poza tym powiedziała o kilku fajnych zabawach - w berka, chowanego itd i fochach jakie małe strzela, bo coś mu nie podpasuje...i ze mamy się nie martwic jeśli na tym etapie dzień.dwa malenstwo sie nie odzywa. Musimy się wtedy zastanowic po czym ma focha:P i o tym jak samo ze sobą się bawi - wspinanie po pępowinie (powoduje uczucie drętwienia jakiejś części brzucha lub nagłe uczucie gorąca - a włąsnie sie zastanawiałam dlaczego czasami biję nagle takie ciepło od brzucha).

aa z ciekawych rzeczy, które mnie zainteresowały to : adhd u dziecka można rozpoznać już po urodzeniu i własciwie od razu można też nad tym pracowac... a powoduje w dużej mierze długotrwały silny stres (np taki trwający 10-15 dni... tutaj np podawała utrata bliskiego, rozwód, ślub itp). Jak mamy takie chwilowe stresy to mamy sie nie przejmować. I że nasze nastawienie do życia przekazujemy też dziecku, ale to już pisałam kiedys:P

dużo fajnych rzeczy mówili, muszę sobie sok marchwiowy kupować na wątrobę, a z tym mówieniem do brzuszka też mądre, ja mówię, a tz nie bardzo

Cytat:

Cytat:

śliczny brzusio i fajne zakupy sobie zrobiłaś
Cytat:
Jest to rozwiązanie

My też czujemy Dziewczę, jak się urodzi chłop to karzemy włożyć go z powrotem i wyjąć nasze dziecko

Cytat:
za zakupki super wszystko.

o dokładnie taki KLIK

Witam sie po sniadanku i ogolnym wku,r.w.i.e Marysia wstala z katarem gigantem i pokasluje

Ponadto mam pytanko ktora byscie sukienke wybraly, mam te chrzciny i chcialabym w miare wygladac:
1 - http://moda.allegro.pl/sukienka-ciaz...047121335.html kolor pepitko
2 - http://moda.allegro.pl/sukienka-ciaz...081074696.html i tu mysle chabrowa lub czerwona

:pro si:
mi się obje podobają, czerwone fajniejsze

ale śpiąca jestem, w nocy się obudziłam i spać nie mogłam, za bardzo sobie kaloryfer odkręciłam. Teraz zjadłam pierogi z truskawkami i chyba zaraz zasnę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 15:55   #4792
Charlize89
Rozeznanie

Eh...wzięłam się do roboty.
W końcu znajomi przyjdą na kawę i zrobiłam croissanty z dżemem brzoskwiniowym, sałatkę i pizze na kolacje plus sprzątanie domu .... i tak mnie kręgosłup rozbolał, że szok i teraz czekamy aż przyjadą

Zajrzę do was wieczorkiem
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 15:56   #4793
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Heloooooooł!

brawo za 19 tydzień

dziewczyny w którym tygodniu zaczyna się 3 trymestr?

Łukaszek
Stary 2013-03-09, 16:02   #4794
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Wielki Mój to taka połowa z Twojego
Ale u mnie pierwszy Dzidziuś a u Ciebie 3
Cytat:
Kopie mnie cały czas syn i w końcu przyłożyłam rękę i nawet mówić do niego zaczęłam.. a on przestał. Zdjęłam rękę- znowu zaczął. Tżta rozumiem- ale że własnej matki nie poznaje
Wychowany i nie będzie kopał Mamusi po rękach
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
my juz na miejscu w Krakowie, pogoda nieciekawa podobnie jak w Poznaniu:/
trasa 500 km w samochodzie nie nalezy do najprzyjemniejszych, czule sie polamana i zaspana. a wieczor zapowiada sie dlugi
Przyjemnego wieczoru

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

dziewczyny w którym tygodniu zaczyna się 3 trymestr?
Z początkiem 27

A co do świąt... to teraz ja i mój starszy brat mamy "swoje rodzinki"...My jeździmy na zmianę raz u moich rodziców, raz u męża...
Brat podobnie...
Ale tam zawsze jeszcze dziadki, ciotki... więc generalnie na święta zwykle dużo osób

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 16:06   #4795
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej! Ja wróciłam z pracy - mój mąż robi stronę www i robiliśmy zdjęcia. Mam sweetfocię z fotelem ginekologicznym Wstawię później do klubu. Ale zmęczyłam się tą sesją :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 16:12   #4796
Konto usunięte

Cytat:
lPerse: porządne zakupy) też muszę sie zabrać za ramki na ściany i album, ale to pewnie na l4 już. jak brzuch?

Dziękuję, już OK, tzn. pobolewa od czasu do czasu po pojedzeniu, ale to już jest mój zwykły problem
Stary 2013-03-09, 16:13   #4797
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

jaka ty jestes pracowita - ja przy tobie to leniwiec pospolity
A brzusio rewelacja wogole jestes bardzo szczuplutka co widac po nogach i reszcie tulowia.

Moje dziecko niedawno wstalo i zwinelo mamie ciasteczko owsiane W czasie jej snu obejrzalam 3 odcinek PnŻ i 1 odcinek Kuchennych rewolucjia kurze sie same poscieraja.

roxi my w pierwszym roku jej zycia przezylismy jedynie refluks, do 7 miesiaca byla na Enfamilu AR - masakra ile to kasy pochlonelo, ale jej pomagalo. A od pazdziernika non stop katar i chora teraz tez gile po pas

Zjadlabym truskawek

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 16:14   #4798
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny: dla mnie własnie sporym zaskoczeniem te kurczaki, pewnie dlatego ze od kilku lat nie tykam miesa (oprocz ryb).. a jak byly kurczaki to zawsze wiejskie (tata wet pod Łebą,a tam sporo wiosek dookoła).....
Dla mnie to też jest dużym zaskoczeniem i uważam że nie trzeba aż tak tych kurczaków demonizować To znaczy,wiadomo,że z supermarketów są gorsze i mniej zdrowe, ale np. w porządnym sklepie mięsnym można dostać normalną kurę, nienafaszerowaną tak chemią. No w każdym razie ja nie zrezygnuję z kurczaka w czasie ciąży, nie dajmy się zwariować Kurczak jest chudym mięsem, jednym zresztą z moich ulubionych. Więcej chemii jest w sklepowych wędlinach niż w surowym kurczaku moim zdaniem. Ważne tylko,żeby kupować ze sprawdzonego źródła, a nie w supermarkecie, np.ten z Biedronki jest ochydny i smakuje kukurydzą.
Stary 2013-03-09, 16:14   #4799
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Z początkiem 27

A co do świąt... to teraz ja i mój starszy brat mamy "swoje rodzinki"...My jeździmy na zmianę raz u moich rodziców, raz u męża...
Brat podobnie...
Ale tam zawsze jeszcze dziadki, ciotki... więc generalnie na święta zwykle dużo osób
a resztę rodzeństwa masz młodszą? fajnie jak jest tyle osób

Łukaszek
Stary 2013-03-09, 16:20   #4800
Oliath
Zakorzenienie

wszystkim za komplementa dla brzusia.
Wlasnie wrabalam odsmazane pierogi ze szpinakiem i jest teraz JESZCZE wiekszy Zobaczymy, jak waga - u ginki we wtorek mialam 7 na plusie, a NIE CHCE przekroczyc 10-12 na finiszu, bo w moim wieku nie jest tak latwo zrzucic jak przed trzydziestka
Maz mowi, ze poszlo mi glownie w brzuszek i biust, ale ja tam swoje wiem, doopa tez urosla .

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Podlaczylam sobie radio w kuchni i mam Rage Against The Machine akurat
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości