|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
no ja przed ciążą chciałam córeczkę, ale teraz sie cieszę z chłopca, ważne żeby zdrowy
|
#3902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() fajne O matko! było. Pamiętajcie, żeby unikać kontaktów płciowych z serem pleśniowym hehe czasami już sama nie wiem w co wierzyć![]() Właśnie zaczynam pakowanie i o 4 rano na lotnisko ale ciesze... Jutro ogórkowa u mamy![]() i to moja fotka... zaznaczam, że po obiedzie ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#3903 |
|
Raczkowanie
|
|
#3904 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałam napisać 11t4d
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
nena_milkaale ładnie już widać
|
|
#3906 |
|
Wtajemniczenie
|
super brzuszki
Gratuluje udanych wizyt i przyszłych syneczków Jejku wy już na imiona prawie zdecydowane a mi ani jedno do głowy nie przychodzi;/ W pierwszej ciąży chciałam strasznie Juliana ale nie przeszło więc i tym razem nie przejdzie;/ Wszystkie fajne imiona sa w bliskiej rodzinie . Co do dziewczynki chyba nie będzie problemu bo Adi już dawno zdecydował że będzie Karolcia , bo będzie jej mówił " król Karol podarował królowej Karolinie..... |
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też taki chcę
U mnie 13 tc. a jeszcze brzuszek raczej symboliczny, choć nie należę do wybitnie chudych dziewcząt
|
#3908 |
|
Wtajemniczenie
|
matallewar chyba niedługo na I stronie zaczniemy dodawać :It's a boy/girl
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Klusek ma nowe ubranka
na 5-10-15 jest dostawa za 1zł i ostatnie rzeczy na wyprzedaży
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mnie łapie za język:P i nie chcialam tam zbytnio chodzić po dziale dla mam bo by podpadlo Przeszlam tylko jeden dzial i tam były koszule akurat ale skoro mowisz ze byly i ciążowe w takichkolorkach to musze tam koniecznie wrocic, albo w PL sobie kupię, bo bede juz za 2 tygodniea to mój skromny (przy Waszych:P) brzuch:P |
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie musisz tam wrocic sama lub z tz ![]() nie taki skromny juz troszke widac
|
|
|
|
|
#3912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetne wieści Serdecznie gratuluję Cytat:
My stawiamy na Jędrusia.Ależ zachłopaczony wątek nam się robi ![]() nena_milka,_Paulinka_ super brzuszki
|
||
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
kaskaJuż szalejesz
?
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hehe no hm generalnie to robię zawsze na oko więc tak na dół szklanej michy daję pokrojoną sałatę pekińską, polewam ją sosem (niżej napiszę jak go robię) później pokrojony kurczak w małe kawałeczki w przyprawie do kurczaka oraz baaaaardzo dużo przyprawy gyros, kebab-gyros, takie dwie miałam i zawsze je łącze i ten kurczak musi być brązowy od tych przypraw przynajmniej ja tak robię ale nie wydaje mi się że to za dużo choć może tak wyglądać, kiedyś może porobię fotki ;D i tak sobie leży trochę z pół godz dziś tylko bo sałatka miała być NA JUŻ bo ciocia przyjeżdza więc musiałam krótko. Później warstwa kukurydzy, później warstwa cebulki, sparzona i jak już nie jest gorąca, aa i tak samo kurczak też jak już przestygnie na patelni. Później ogórek kiszony, później jajka, a na końcu znów sałata pekińska i na niej sos. Ja myślę że sekret jest w mojej sałatce bo właśnie wszyscy mówią że pyszna, że dużo przyprawiam kurczaka oraz sos, dużo sosu ;p Sos robię z ketchupu łagodnego akurat miałam tortex oraz z majonezu, wsumie może pół na pół jakoś tak i trochę jogurtu naturalnego i przyprawy czyli sół, dużo pieprzu, wegety też w miarę sporo, no i mieszam i próbuję i mam już taki wyczuty ten sos że wiem czego dałam mało a czego nie, no ciężko kurcze tak wytłumaczyć teraz kurcze wsumie tak ładnie mi dziś ta sałatka wyszła że żałuję że nie zrobiłam zdjęcia eh, bo mama dostała na imieniny nowe szklane naczynie duuuże i na takiej nóżce ono jest, fajne bardzo i ładnie wyglądało, nie tak jak w zwykłych miskach.Aha i w tym naczyniu zmieściło mi się pół pekinki i trochę pokrojone z drugiej połówki, kurczaka to było no sporo nie wiem pół kg, może 600g, kukurydzy to nie wiem bo miałam jedną otwartą i drugą otworzyłam ale tak żeby z 1,5 może 2 cm była warstwa, ogórków nie wiem ile ale chyba z 9 może 10 bo miałam też malutkie i 10 jajek, cebula no to chyba 2, mama kroiła i parzyła bo ja nie lubię a sosu dużo czyli mam taki garnuszek mały do pogrzewania małych rzeczy chyba 0,5L tam się mieści ale pewnie z 400ml wychodzi mi tego sosu, zazwyczaj z takiej ilości robiłam w 2 salaterkach, ale dzisiaj zrobiłam w tej jakby wazie i to weszło w nią wszystko ![]() jakby były jakieś pytania pisz ![]() Cytat:
też bym chciała Cytat:
kolejny chłopak ! szansę moje rosną ![]() ![]() Cytat:
jak wyżej ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3916 | |
|
dryfuję słowami
|
Mój teść to Mietek... z przeterminowanych tabletek
i to są słowa mojego męża, żeby nie było! Cytat:
ja będę musiała sporo poczekać zanim się dzidziol przez zwały tłuszczu przewali ![]() ja to w ogóle jakaś dziwna jestem. pieczarki wzdymają,a mnie do wc gonią. mak ponoć zapiera, a dziś wystrzeliłam ja do wc jak z procy aż się mąż ze mnie śmiał. a w toalecia miałam piegowatą... kupę. ciekawy widoczek...
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
inwersja'piegowata kupa' ,hahahahahaha
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze ja znam wersje bez jajek i tak: na spod dawalam kurczaka upieczonego w duzej ilosci przypraw, na to keczup chyba, potem kolejno warstwy cebuli albo pora nie pamietam (ale nie parzylam nic) kukurydzy i ogorkow konserwowych... tylko nie pamietam w jakiej kolejnosci musialabym zerknac w przepis... na to sos z pomieszanego majonezu z keczupem i na gore pokrojona pekinska pycha musze sprobowac Twojej wersji z jajkami
|
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście tych, co już wiedzą ![]() A jak nie wiedzą, to synek/córcia Chłopaki śpią, a ja wcinam kiwi
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
nie mówcie że już płeć wszystkie poznajecie
zazdroszczę troszkę- ja dopiero 11 tydzień zaczęłam więc przy was to jak sto lat za murzynami![]() ale żeby nie było że taka całkiem do tyłu jestem to zaczęłam porządki w szafie i komodzie i zwolniłam pół komody oraz jedną półkę w szafie- będzie na dzidziowe rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze kupiłam w Home&You biały kocyk milutki i mięciutki na wyprzedaży- potem przetnę go na pół i będą dwa kocyki dla dzidzi do wózka jeden a drugi do domku![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jest taki milutki że aby go tulić![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaaaaaa i mój upolowany na allegro używany śpiworek przyszedł! jest super! niezniszczony, niezaplamiony- no jak za 15zł to po prostu cud miód i orzeszki ;D
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2013-03-09 o 18:58 |
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo kiwi tez dzisiaj kupilam i ide wcinac
|
|
|
|
|
#3922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
rano nie jest aż taki jak na zdjęciu. Ale wieczorem już tak fajnie go głaskać![]() czy któraś z Was ma dolce gusto? kupiłam pierwszy raz choccocino... no jakie dobre ![]() chyba w życiu lepszej czekolady nie piłam.
||
|
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3924 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() tak w ogóle to ku przestrodzę powiem wam jedną historię. siostra koleżanki do 18r.ż. wszędzie miała powpisywane Magdalena, na dyplomach, w papierach. poszła do urzędu złożyć wniosek o dowód i wpisała Magdalena. a panie w urzędzie, że pod tym nazwiskiem i nr pesel nie figuruje żadna Magdalena tylko Magda. okazało się, że tatuś jak poszedł ją rejestrować do urzędu podał Magda, a panie w urzędzie wpisały to dosłownie. żeby się chociaż upewniły, że facet chce rejestrować skrót jako oficjalne imię, to po co? a tatuś zakręcony też mu nie przyszło do głowy, że trzeba podać dosłownie tak jak się chce zarejestrować. zapomniałam dodać, że u mnie kiwi to tylko ze spritem
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-09 o 19:08 |
|
|
|
|
#3925 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() U mnie ciągle ten Amadeusz Jan na tapecie.A co co dziewczynki to wogóle nie mamy ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny
![]() gratuluję synków! ![]() Nieśmiało powiem że i ja się ucieszyłam że "rosną" moje szanse na dziewczynkę :P:P:P I musze się przyznać że wczoraj w SH nie wytrzymalam i kupiłam parę ubranek.......... ![]() Kiepsko się czuję, rozłożyło mnie przeziębienie... Z brzuchem dziś niby lepiej, ale wczoraj mnie mocno bolał... Miałam iść na badania krwi, ale stwierdziłam że jak się kiepsko czuję, to lepiej nie ryzykować.
|
#3927 |
|
BAN stały
|
Męskie towarzystwo rożnie na tym forum widze. U mnie 13 tydzień się zaczął i dalej nic nie wiem.22 następna wizyta o może coś wyjdzie, o ile zrobi USG.
|
|
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz czekam na paczkę z 5-10-15 ![]() Cytat:
także dla dziewczynki też można powiedzieć, że nie mieliśmy, ale problem się n a80% sam rozwiązał
|
|
#3929 |
|
Raczkowanie
|
Miałam ambitne plany, by przeczytać cały wątek, ale dziewczyny tak produkujeie, ze skapitulowałam. będę po prostu czytac na bieżąco.
Coś o mnie: 14 tydzień, mieszkam w tak dziwnym kraju, ze dopiero 3 dni temu miałam pierwsze jakiekolwiek badanie (i krwi i USG) i dopiero sę dowiedziałam jak 'zaawansowana' jestem. Bo do 3 m-ca uznają tu (UK) ciąże za nic. a ze miałam b nieregularne cykle, nie mozna było wyliczyc TP, więc dłuugo byłam w nieświadomości. Nigdy nie byłam bardzo za dziećmi, za to mój mąż b chciał (choć nie naciskał), mi też coś drgnęło w uczuciach (na pewno pobyt na emigracji i rózne tęsknotki się do tego przyczyniły) i na 5 rocznicę słubu mężu dostał w prezencie 'zgodę na dzidziusia'. Nie spał z wrażenia 2 noce. "próby' zaczelismy od początku grudnia (złozyło sie to na wyjazd na wczasy) i po tygodniu już się udało!! Szybkość zrealizowania 'prezentu' tak mnie zaskoczyła, ze az przeraziła i jeszcze oswajam się z ta myslą. Dobrze, ze tu tyle pozytywnych babeczek, to moze radosny nastrój wyczekiwania mi się udzieli.
|
#3930 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj mnie juz dawno, chyba od miesiaca.
Cytat:
a czemu jestes niezadowolona z tej bluzki mama licious w kwiaty? sciagnelam po tobie i kupilam nowa na allegro za chyba 19 zl plus przesylka i jestem z niej zadowolona, fajny mieciutki material, dopasowana dzisiaj poszlam w niej na uczelnie to od razu panienki z tekstem do mnie ze sie im zaokraglilam bo wczesniej nie widzialy ![]() Cytat:
swoja droga, tez genetyczne mialam rowno w 13 tc i moje mlode mialo 7 cm ![]() tez u siebie obstawiam siusiaka, chyba ze sie pepowina zakrecila miedzy nogami ale poki co, lekarz nic nie gadal. 25 marca mam nadzieje sie dowiem ![]() o jaki piekny, w koncu ktos kto mi dorownuje ![]() maly ale piekny ![]() Kaska tobie rowniez gratuluje syncia i bardzo udanej wizyty ![]() Natala, bardzo mi przykro z powodu dziadka
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

nosek śliczny jest
a w ogóle mąż ze mną był jak lekarz robił usg i normalnie jak na niego patrzyłam to chciało mi się płakać taki zakochany i wzruszony
Gratuluję 

no i mowie mezowi czekaj to przymierze 42 i patrze a ja juz mam na dupce 42 

a sosu dużo czyli mam taki garnuszek mały do pogrzewania małych rzeczy chyba 0,5L tam się mieści ale pewnie z 400ml wychodzi mi tego sosu, zazwyczaj z takiej ilości robiłam w 2 salaterkach, ale dzisiaj zrobiłam w tej jakby wazie i to weszło w nią wszystko
też bym chciała
i to są słowa mojego męża, żeby nie było! 

chyba w życiu lepszej czekolady nie piłam.

także dla dziewczynki też można powiedzieć, że nie mieliśmy, ale problem się n a80% sam rozwiązał