Macierzyństwa kolejne odsłony: miały być laseczki, a są balerony - mamy XI-XII 2012 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-09, 16:13   #121
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa kolejne odsłony: miały być laseczki, a są balerony - mamy XI-XII

Witam sie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
byłam wczoraj na naukach przed chrztem i prowadził je taki dziadziuś, który ma 9 dzieci i 36 wnuków
niezle a my nie mielismy zadnych nauk przed chrztem

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
trzymamy kciuki za synusia! jak dowiedzieliscie sie o anemii? byly jakies objawy czy przez przypadek?

wlasnie nie bylo zadnych objawow, chyba, ze ja cos przeoczylam, albo zle interpretowalam. Nasza pediatra, tak profilaktycznie wypisala nam skierowanie na morfologie, zeby zobaczyc, czy wszystko ok. no i wyszlo, ze nie jest do konca ok.

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku!
Ale ja dziś miałam dzień!!!!!!!!
Koleżanki wydarły mnie z okazji dnia kobiet do saloonu kosmetycznego i miałam:
- relaksacyjny masaż pleców
- kąpiel parafinową dłoni (szumna nazwa na oblepienie dłoni woskiem i zapakowanie tego w folię spożywczą na 20 min.)
- mikrodermabrazje rubinową twarzy (można czegoś innego? )
- i jakieś sreczki-maseczki po tym wszystkim.
Czuje sie jak nowo narodzona. A wszystko to w promocyjnej cenie 70zł Potem poszłyśmy do restaurant na włoskie żarcie i zjadłam rawioli serowe w sosie szpinakowym z parmezanem i rukolą
uuu jak fajnie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a powiedzcie mi, pod czym spią Wasze maleństwa w nocy? Ja jeszcze zapinam w beciku.
albo pod kolderka, albo kocykiem grubszym.

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Madzius akurat wpadła mi w ręce książka Dr Preeti Agrawal, bo jutro będę ją oddawała. Na fb któraś z dziewczyn pisała, że niski poziom żelaza w niektórych miesiącach życia jest normalny. Mnie też coś chodzi po głowie, że w którychś tam miesiącach życia jest to fizjologiczne.
Zacytuję co jest w tej książce, bo w sumie sama jestem trochę zaskoczona:

"Dzieci karmione wyłącznie piersią otrzymują niezbędną ilość żelaza wraz z pokarmem matki. Żelazo znajduje się w pokarmie kobiecym w niewielkich ilościach z ważnych powodów. Żelazo jest potrzebne do rozmnażania się wielu bakteriom, zatem jego niski poziom hamuje ich rozwój. Dziecko żywione wyłącznie piersią nie potrzebuje dodatkowego żelaza do 6 miesiąca życia. Istnieją jednak wyjątki - wcześniaki przykładowo mogą nie zdążyć zgromadzić odpowiednich zapasów w ostatnich 3 miesiącach ciąży, w takim przypadku suplementacja żelaza może być konieczna"

Jeszcze ciekawa rzecz odnośnie wit. D czy jest konieczne jej dodatkowe podawanie:

"W związku z tym, że jest ona rozpuszczalna w tłuszczach, organizm może gromadzić jej zapasy, które wykorzystuje w okresach niedoboru. Najprostszą drogą pozyskania witaminy D jest wyeksponowanie ciała na działanie promieni słonecznych (ultrafioletowych). Promienie ultrafioletowe wchodzą w reakcję ze związkami chemicznymi (prowitaminami) zawartymi w skórze i w ten sposób wytwarzają witaminę D. Pogoda niekoniecznie musi być słoneczna, bowiem promienie ultrafioletowe przenikają przez pokrywę chmur. Pamiętaj jednak, że eksponowanie ciała na promienie słoneczne przez szybę nie skutkuje produkcją witaminy D. W trakcie ciąży matka przekazuje dziecku wit. D zapewniając mu zapasy na kilka miesięcy.
Jednym z powodów wystąpienia niedoborów tej witaminy jest to, że ludzie coraz rzadziej wychodzą na świeże powietrze, a zatem w coraz mniejszym stopniu wystawiają się na działanie promieni ultrafioletowych. Zapasy witaminy D są na bieżąco uzupełniane dzięki wystawieniu dziecka na zewnątrz. W związku z tym niektórzy specjaliści sądzą, że dzieci karmione wyłącznie piersią nie potrzebują dodatkowych dawek witaminy D".
dziękuje bardzo za info
ciekawe czemu nasza pediatra, nie powiedziala o tym, ze taki spadek moze byc "normalny", tylko od razu przepisala zelazo..

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
byliśmy w środę na naukach przed chrztem i ksiądz do mnie "pani to się nic nie zmienia, taka jak w dniu ślubu"
także tytuł do mnie nie pasuje sorrrry
u was tez nauki przed chrztem?

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
mój nie ma anemii (troszkę niską hgb), ale wg doktorki musi dostawać żelazo, żeby mieć wyższą hemoglobinę.
dostaje już jakiś czas actiferol, wit b6 i kwas foliowy + cebion multi i wit k.
a co jesz z żelazem? ja nie dostałam takiego zalecenia, ale bym z chęcią zaczęła, żeby już więcej Kuby nie kuli...

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

aaa, no i informuję Was ciotki kochane, że dziś mieliśmy pierwszą próbę z marcheweczką!
chciałam dodać foto do albumu, ale od wczoraj mi wyświetla, że się nie powiodło...
wiecie może o co chodzi?
pediatra kazala mi jesc wiecej pasztetow, szpinaku, watrobki no i oczywiscie buraki

za marcheweczke. My dopiero za miesiac zaczynamy zabawe z rozszerzaniem diety

aaaa wlasnie, moj Synek skonczyl dzis 4 miesiace jak to zlecialo
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 16:51   #122
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa kolejne odsłony: miały być laseczki, a są balerony - mamy XI-XII

Oooo już nowy wątek, ale ktoś tytuł wymyślił dobry.
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 17:12   #123
villemi
Zadomowienie

Cytat:
aaa, no i informuję Was ciotki kochane, że dziś mieliśmy pierwszą próbę z marcheweczką!

a sama mu gotowalas marcheweczke czy że sloiczka?
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 17:19   #124
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Bylismy na warsztatach chustonoszenia dziś.
Dowiedziałam sie fajnych rzeczy i ciesze sie w ogólnym rozrachunku ze poszliśmy. NAjgorzej zniosła je Ulka bo zaburzylismy jej rytm dnia, no i wkurzała sie ze ją przekłądamy non stop
Oo, no to rzuć jakimiś ciekawostkami Jak nosisz Ulke? My Franka w podwójnym X, jakoś tak nam najwygodniej. Kuszą mnie te wszystkie wiązania na pleckach i na biodrze, ale on jeszcze zbyt mało stabilny jest.
I jakie chusty polecali?
Muszę mojego elastyka na allegro wystawić bo mi zalega, a Franek już jakieś 5 kilo za ciężki na nią.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
pediatra kazala mi jesc wiecej pasztetow, szpinaku, watrobki no i oczywiscie buraki
Ze szpinakiem to mit! Chemiczna zawartość żelaza w szpinaku jest faktycznie wysoka, ale jego wchłanialność nie przekracza 1% ! (dla porównania z cięlęciny ponad 20%). Więc szpinak warto jeść dla smaku, ale dla żelaza to niekoniecznie
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 17:39   #125
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
moze za duze zdjecie lub nieprawidłowy format pliku
właśnie je zmniejszę i sprawdzę jeszcze raz.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość

a sama mu gotowalas marcheweczke czy że sloiczka?
słoiczek gerbera, ale nie dobry jak cholera...
o, nawet mi się zrymowało
spróbowałam sama, zanim podałam Kubie. mnie wykrzywiło. nie smakowało zbyt zachęcająco, więc nie zdziwiło mnie, kiedy mały nie chciał bardzo tego jeść.
mam też bobovity marcheweczkę z ryżem, może to będzie lepsze.
w lecie będzie dostawał swoją, z własnego pola, nie będę go wtedy męczyć słoikami

dostał dziś też soczek jabłko z marchewką (hippa) i nawet się złościł, że dostał tylko 30 ml dostał następne 30 i na dzisiaj koniec...

a tak w ogóle, to dostajecie laseczki pudełka właśnie z tych firm z takimi deserkami lub obiadkami?
Kuba właśnie dostał 2: bobovita i hipp (do odebrania w rossmanie za grosza )

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Edytowane przez lady_kiss
Czas edycji: 2013-03-09 o 17:41
lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 17:43   #126
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuje bardzo za info
ciekawe czemu nasza pediatra, nie powiedziala o tym, ze taki spadek moze byc "normalny", tylko od razu przepisala zelazo..
Jeszcze mi się przypomniało że jak starszy miał anemię to neonatolog powiedziała że to może być przez szybki przyrost masy ciała (organizm nie nadąża produkować odpowiedniej ilości krwinek). Ale ile w tym prawdy

Ja się jeszcze zastanawiam czy ma znaczenie czy krew jest z palca czy z żyły Młodej z palca wyszło 11 a z żyły niecały tydzień później ponad 12

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 17:49   #127
villemi
Zadomowienie

Cytat:
właśnie je zmniejszę i sprawdzę jeszcze raz.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

słoiczek gerbera, ale nie dobry jak cholera...
o, nawet mi się zrymowało
spróbowałam sama, zanim podałam Kubie. mnie wykrzywiło. nie smakowało zbyt zachęcająco, więc nie zdziwiło mnie, kiedy mały nie chciał bardzo tego jeść.
mam też bobovity marcheweczkę z ryżem, może to będzie lepsze.
w lecie będzie dostawał swoją, z własnego pola, nie będę go wtedy męczyć słoikami

dostał dziś też soczek jabłko z marchewką (hippa) i nawet się złościł, że dostał tylko 30 ml dostał następne 30 i na dzisiaj koniec...

a tak w ogóle, to dostajecie laseczki pudełka właśnie z tych firm z takimi deserkami lub obiadkami?
to napisz pozniej czy ten ryz z marchewka lepszy, bo on po 4 miesiącu jest?
i jak brzuszek zareagował na nowosci

pudelek zadnych nie dostaje
a Ty rejestrowalas się gdzieś zeby to dostac?

ja dzis kupilam tak na przyszlosc 3.deserki bobovita po 4 mies bo byla promocja w polo 3 w cenie 2.

w.ogole mam.jeszcze w sloiczkach mus jablkowy z jablek z naszej dzialeczki, siostra mi zrobila z mysla o Czarusiu jak jeszcze w brzuszku siedzial

Edytowane przez villemi
Czas edycji: 2013-03-09 o 17:56
Stary 2013-03-09, 17:57   #128
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
i jak tam buzka umalego?
widzę małą poprawę, dzisiaj w kąpieli zeszła skorupa, którą miał na prawym policzku(najgorszym) stosuję od czwartku, więc myślę, że trzeba jeszcze poczekać
Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
a jekie dokladnie? z ikei?
takie
http://allegro.pl/krzeselka-do-karmi...024607138.html
ten mini blacik się później odkręca i jest krzesło ze stolikiem, jak na samym dole aukcji

byłam na zakupach, kupiłam kolejne buty pasujące do nowej torebki

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

oczywiście jeden cytat wcieło
Dzika czekam na relację z uczłowieczania brata
Stary 2013-03-09, 18:12   #129
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 18:13   #130
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
to napisz pozniej czy ten ryz z marchewka lepszy, bo on po 4 miesiącu jest?
i jak brzuszek zareagował na nowosci

pudelek zadnych nie dostaje
a Ty rejestrowalas się gdzieś zeby to dostac?

ja dzis kupilam tak na przyszlosc 3.deserki bobovita po 4 mies bo byla promocja w polo 3 w cenie 2.

w.ogole mam.jeszcze w sloiczkach mus jablkowy z jablek z naszej dzialeczki, siostra mi zrobila z mysla o Czarusiu jak jeszcze w brzuszku siedzial
tak, po 4 miesiącu. Kuba kończy 4 miesiąc dopiero 11 marca, ale kilka dni w tą czy w tamtą chyba nie robi różnicy. poza tym chcieliśmy, żeby tatuś był przy pierwszym nowym posiłku i robił fotki
jasne, dam znać na pewno

podejrzewam, że dostałam to z ankiety szpitalnej. chociaż też wypełniłam ankietę w domu (bobovita - z poradnika) i wysłałam do nich pocztą.
z hippa nic nie wysyłałam, jestem tylko zarejestrowana w klubie maluszka na ich str internetowej

zazdroszczę tego swojego musu
i nie mogę się doczekać lata, kiedy będą nasze, polskie owoce.

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-03-09, 18:14   #131
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Oo, no to rzuć jakimiś ciekawostkami Jak nosisz Ulke? My Franka w podwójnym X, jakoś tak nam najwygodniej. Kuszą mnie te wszystkie wiązania na pleckach i na biodrze, ale on jeszcze zbyt mało stabilny jest.
I jakie chusty polecali?
Muszę mojego elastyka na allegro wystawić bo mi zalega, a Franek już jakieś 5 kilo za ciężki na nią.
ja wiążę młodego w kieszonkę, z pieluchy robię "kołnierzyk" zeby główka byla stabilniejsza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-09, 18:15   #132
lady_kiss
Rozeznanie

zapraszam Was serdecznie do moich albumów
dodałam moje zdjęcia, Kuby i naszego psiaka

i przypominam się oczywiście z głosowankiem
jeszcze tylko 6 dni do końca!
https://www.bebiklub.pl/home/konkurs...=11640&id=4267

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-03-09, 18:17   #133
Ma_majka
Zakorzenienie

z hippa dostałam chyba w listopadzie próbki mleka po 6 miesiacu, z terminem przydtnosci marzec 2013
Stary 2013-03-09, 18:26   #134
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wiążę młodego w kieszonkę, z pieluchy robię "kołnierzyk" zeby główka byla stabilniejsza
A próbowałaś podwójnego X? Chodzi mi o to, czy kieszonka jest wygodniejsza (i dla kangura i dla kangurowanego). Ja się jej - może niepotrzebnie - obawiam, że mi wypadnie bo ma ta chuste pod kolankami i mam schiza, że się wysunie. Niepotrzebnie, prawda?
Stary 2013-03-09, 18:34   #135
emylka86
Zakorzenienie

no i sobota za nami, drugi dzień siedzenia w domu, ale katary nam mijają. jednak dobrze czasem tak się "wyleżeć" jeśli z młodym można takie siedzenie nazwać wyleżeniem ; p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 18:54   #136
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ze szpinakiem to mit! Chemiczna zawartość żelaza w szpinaku jest faktycznie wysoka, ale jego wchłanialność nie przekracza 1% ! (dla porównania z cięlęciny ponad 20%). Więc szpinak warto jeść dla smaku, ale dla żelaza to niekoniecznie
no wlasnie mi doktorka mowila, ze szpianku musialabym chyba z kilogram jesc dziennie, zeby mi cos tam sie wchlonelo z niego.
a i jeszcze kaszanki mi polecala

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Jeszcze mi się przypomniało że jak starszy miał anemię to neonatolog powiedziała że to może być przez szybki przyrost masy ciała (organizm nie nadąża produkować odpowiedniej ilości krwinek). Ale ile w tym prawdy

Ja się jeszcze zastanawiam czy ma znaczenie czy krew jest z palca czy z żyły Młodej z palca wyszło 11 a z żyły niecały tydzień później ponad 12
hmm.. Bartek nie rosnie za szybko, chyba wszystko w normie jest. W poniedzialek bedziemy u neonatologa to zobaczymy ile juz wazy i mierzy.
Ale z tym szybkim przyrostem masy ciala i niedoborem żelaza to pewnie prawda, bo moj brat za szybko rósł i musial brać żelazo, tylko on byl juz w starszym wieku, bo mial juz zęby, które mu przez to żelazo strasznie się popsuły na szczęście teraz ma zdrowe.

Cytat:
z hippa dostałam chyba w listopadzie próbki mleka po 6 miesiacu, z terminem przydtnosci marzec 2013
no to na pewno się przydadzą

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
no i sobota za nami, drugi dzień siedzenia w domu, ale katary nam mijają. jednak dobrze czasem tak się "wyleżeć" jeśli z młodym można takie siedzenie nazwać wyleżeniem ; p
dobrze, że już Wam przechodzi

A my zaraz będziemy sie kąpać, tylko musze dziecko obudzić kurcze, jak trzeba to nie chce spać, a jak nie trzeba to wtedy śpi w najlepsze
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 19:01   #137
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
A próbowałaś podwójnego X? Chodzi mi o to, czy kieszonka jest wygodniejsza (i dla kangura i dla kangurowanego). Ja się jej - może niepotrzebnie - obawiam, że mi wypadnie bo ma ta chuste pod kolankami i mam schiza, że się wysunie. Niepotrzebnie, prawda?
próbowałam, ale wolę kieszonkę póki co, jest bardziej stabilna wg mnie, lepiej główka się trzyma, w X cały czas główkę Daśkowi trzymałam a chyba o to chodzi w chustowaniu żeby mieć wolne ręce nie ma opcji że się wysunie
Stary 2013-03-09, 19:08   #138
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
no to mogłaś wypić żeby się nie zmarnowało, w końcu 6 miesięcy masz, nie wypominając, dawno skończone
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 19:08   #139
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Brawo
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-09, 19:11   #140
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
widzę małą poprawę, dzisiaj w kąpieli zeszła skorupa, którą miał na prawym policzku(najgorszym) stosuję od czwartku, więc myślę, że trzeba jeszcze poczekać

takie
http://allegro.pl/krzeselka-do-karmi...024607138.html
ten mini blacik się później odkręca i jest krzesło ze stolikiem, jak na samym dole aukcji

byłam na zakupach, kupiłam kolejne buty pasujące do nowej torebki

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

oczywiście jeden cytat wcieło
Dzika czekam na relację z uczłowieczania brata
pięćdziesiąte pierwsze
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 19:36   #141
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
no to mogłaś wypić żeby się nie zmarnowało, w końcu 6 miesięcy masz, nie wypominając, dawno skończone
czyżbym wyczuwała jakąś złośliwość
Stary 2013-03-09, 19:52   #142
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
pięćdziesiąte pierwsze
nie no teraz mam mniej, koło 40 pisałam, że najwięcej miałam 50 par i wtedy troche przystopowałam z zakupami, poniszczyły się i zostało nieco ponad 30, znowu nadrabiam kocham buty
Stary 2013-03-09, 19:57   #143
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Mam przepis na "przeczyszczające" ciasteczka- tak na mnie działają. Co prawda nie znam bonitek - choć biedra pod nosem, ale te są zbożowe, fajnie smakują i wcinam bez wyrzutów sumienia, a rano 1-2 musowe wizyty w wc....nie miałam tak, kiedy ich nie jadłam
Czekam na przepis jak na zbawienie

Cytat:
zapraszam Was serdecznie do moich albumów
dodałam moje zdjęcia, Kuby i naszego psiaka

i przypominam się oczywiście z głosowankiem
jeszcze tylko 6 dni do końca!
https://www.bebiklub.pl/home/konkurs...=11640&id=4267
Zaprzyjaźnij bo nie widu
I kliknięte!

Mój brat jednak jest niereformowalny. Dziecko jakby dla niego nie istniało. Trochę się do niej pouśmiechał, ze dwa razy powiedział gu-gu-gu i tyle Ale nie będę narzekać bo za sprawą mamy mam od niego 2 paczki Pampersów, sam przecież by nie pomyślał
Poza tym byliśmy dzisiaj mocno zakręceni bo mamy wspólny dom do sprzedania/przebudowania, w którym na razie mieszka mój brat i nie możemy dojść do wspólnej koncepcji przyszłości a ja z tżtem mieszkam gdzie indziej i też nie możemy dojść do wspólnej koncepcji a ja się strasznie nakręciłam teraz jednak na domek z dużym ogrodem, ze względu na dziecko. Ale żeby wilk był syty i owca cała to brakuje nam jakieś marne 500 tyś Także dzisiejsza burza mózgów skutecznie zakłóciła zacieśnianie więzi rodzinnych aczkolwiek mój brat wyraził wolę zamieszkania ze mną

Jestem padnięta i idę się odmóżdżyć filmowo i wannowo. Do jutra!
A! Jeszcze tylko powiem, że moje dziecko ma nową ulubioną zabawkę http://www.boskasteddies.com/sklep/g...laki,t,zabawki taką sowę jak na górze. Gada do niej jak najęta, zaśmiewa się od ucha do ucha a dziś o nawet walnęła kupę z przejęcia jak z nią gadała

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-09, 19:59   #144
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
nie no teraz mam mniej, koło 40 pisałam, że najwięcej miałam 50 par i wtedy troche przystopowałam z zakupami, poniszczyły się i zostało nieco ponad 30, znowu nadrabiam kocham buty
Jak można zniszczyć 20 par butów
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 20:07   #145
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Jak można zniszczyć 20 par butów
można, w przeciągu kilku lat, część wywaliłam, bo z przed potopu świata

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2013-03-09 o 20:10
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 20:07   #146
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
aaa wlasnie, moj Synek skonczyl dzis 4 miesiace jak to zlecialo

Cytat:
Oo, no to rzuć jakimiś ciekawostkami Jak nosisz Ulke?
wiesz dla mnie wszystko było nowością i ciekawostką, bo chuste mam od miesiąca, a motaała ule tylko 2 razy z miernym skutkiem, bazując na instruktażu z jutuba. Jednak pomoc "żywej" osoby jest lepsza. Babeczka pokazała nam takie głupotki np. jak dociągać chuste, żeby zaczynać od wewnętrznej poły, i takie tam. Samo to że zamotałam małą, a ona oceniła czy dobrze czy źle, to już mi dużo dało.
JA osobiście polubiłam kieszonkę, a Ulka podwójnego X, bo zasnęła tyle że 2x jeszcze nie dla nas bo głowy nie trzymamy.

Cytat:
nie

Cytat:
brawa dla siostry

Cytat:
podejrzewam, że dostałam to z ankiety szpitalnej. chociaż też wypełniłam ankietę w domu (bobovita - z poradnika) i wysłałam do nich pocztą.
z hippa nic nie wysyłałam, jestem tylko zarejestrowana w klubie maluszka na ich str internetowej
cholera a ja to wywaliłam

Cytat:
Ula dzis spędziłą w 2x prawie godzine i sobie spała smacznie. Schowałam jej tylko łepek za chuste zeby jej nie dyndał. I nie wypadła. Instruktorka mówiłą że 2x jest o tyle fajny ze można się omotać, podjechac gdzies autem i dopiero potem włożyć dziecko i podociągać i z tego będę korzystać

Cytat:
próbowałam, ale wolę kieszonkę póki co, jest bardziej stabilna wg mnie, lepiej główka się trzyma, w X cały czas główkę Daśkowi trzymałam a chyba o to chodzi w chustowaniu żeby mieć wolne ręce nie ma opcji że się wysunie
tak jak pisałam wyżej- 2x jest dla starszych trzymających główkę sztywno. U nas to dziś przeszło bo ula była cała schowana, tylko jej nóżki dołem wystawały

Cytat:

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 20:13   #147
villemi
Zadomowienie

moje dziecko było dziś cały dzień tylko na cycku, a po kapieli dalam mu mm, był tak wygłodniały, że wciagnal 190ml!
a teraz nie chce spac tylko sobie lezy i wciska rece do buzi

edit:
zapchalam go smoczkiem i chyba zasypia

Edytowane przez villemi
Czas edycji: 2013-03-09 o 20:18
Stary 2013-03-09, 20:21   #148
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
ja do kwietnia ale to i tak nic nie daje, oddałam koleżance.
a ostatnio znowu mi przysłali (tym razem nie zamawiałam) do 2014 roku

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Zaprzyjaźnij bo nie widu
I kliknięte!
już
i dziękuję za klik

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
cholera a ja to wywaliłam
zapisz się na ich stronie, może jeszcze nic straconego
i hippa też proponuję

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

dodałam jeszcze jedną fotkę do albumu Kuby, więc te co już widziały zdjęcia wcześniej, zapraszam ponownie

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-03-09, 20:30   #149
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
To jutro będę robić podejście do kieszonki. Chciałam już dzisiaj, ale mi tż chusty oddać nie chciał, bo on wyznaje filozofię, że jeśli ja miałam 9 miesięcy Franka w brzuchu tylko dla siebie to teraz on ma większe prawo go chustować

Cytat:
a ja się strasznie nakręciłam teraz jednak na domek z dużym ogrodem, ze względu na dziecko
Myśmy się też nakręcili na wieść o ciąży i nawet spełniliśmy tę wizję, a teraz sobie myślę jak cudnie było na 40 metrach, bo jak zaczynam sprzątać na jednym końcu to na drugim już jest bajzel i w kółko tak, nie wyrabiam, nogi mnie bolą od łażenia i wszystko jest daleko.

Cytat:
Jestem padnięta i idę się odmóżdżyć filmowo i wannowo. Do jutra!
A! Jeszcze tylko powiem, że moje dziecko ma nową ulubioną zabawkę http://www.boskasteddies.com/sklep/g...laki,t,zabawki taką sowę jak na górze. Gada do niej jak najęta, zaśmiewa się od ucha do ucha a dziś o nawet walnęła kupę z przejęcia jak z nią gadała
Mamy od nich Ciepłą kluchę (termofor) i jest uroczy Wszystko mają urocze

Cytat:
wiesz dla mnie wszystko było nowością i ciekawostką, bo chuste mam od miesiąca, a motaała ule tylko 2 razy z miernym skutkiem, bazując na instruktażu z jutuba. Jednak pomoc "żywej" osoby jest lepsza. Babeczka pokazała nam takie głupotki np. jak dociągać chuste, żeby zaczynać od wewnętrznej poły, i takie tam. Samo to że zamotałam małą, a ona oceniła czy dobrze czy źle, to już mi dużo dało.
JA osobiście polubiłam kieszonkę, a Ulka podwójnego X, bo zasnęła tyle że 2x jeszcze nie dla nas bo głowy nie trzymamy.
Ja mu wkładam główkę do środka, zakrywam chustą i tylko szłapki wystają, a głowa jest trzymana przez chustę, bo on sam też jeszcze niet.

Cytat:
Ula dzis spędziłą w 2x prawie godzine i sobie spała smacznie. Schowałam jej tylko łepek za chuste zeby jej nie dyndał. I nie wypadła. Instruktorka mówiłą że 2x jest o tyle fajny ze można się omotać, podjechac gdzies autem i dopiero potem włożyć dziecko i podociągać i z tego będę korzystać
O tak tak, to jest plus, że można wstępnie zawiązać, się przemieścić i włożyć dziecko z fotelika prosto do gotowego wiązania. I tylko dociągnąć.

Cytat:
tak jak pisałam wyżej- 2x jest dla starszych trzymających główkę sztywno. U nas to dziś przeszło bo ula była cała schowana, tylko jej nóżki dołem wystawały
No to my właśnie tak robimy
Ale jutro będę próbowała kieszonkę
Stary 2013-03-09, 20:44   #150
villemi
Zadomowienie

Cytat:
dodałam jeszcze jedną fotkę do albumu Kuby, więc te co już widziały zdjęcia wcześniej, zapraszam ponownie
ja.obejrze jutro, bo już dziś nie będę korzystac z laptopa, a na telefonie nie wlaczaja mi się profile, tylko nie pamiętam czy jesteśmy zaprzyjaznione
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości