|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Płaszczyk się odprał, ale dopiero po 3 praniach
- wełna z płynem do prania, krótkie z płynem do prania, ale dopiero na wełnie z proszkiem do prania i vanishem puściło wszystko. Na szczęście nie ucierpiał. Dziękuję wszystkim za rady
|
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie się śmialiśmy, że Jasiu nie jest jeszcze gotowy na takie ostre kobiety
![]() Jasiu padł, padamy i my. Do jutra
|
#1593 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ciężki dzień u nas. Zaczęło się od poważnej rozmowy z Kropem że mi źle. No i niby ma być lepiej. Tak szczerze to sama za bardzo niewiem o co mi chodziło, no ale nakręciłam się i były nawet łzy
![]() Cytat:
Rano wypijam kawkę z cykorią Riccorre, a po południu Latte z ekspresu. Jak milo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale o co chodzi
|
||||
|
|
|
#1594 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
dzisiaj miałam parszywy dzień ![]() psiak z rana dziwnie się zachowywał, obejrzałam go i znalazłam na nim 3 kleszcze... od razu weterynarz i znowu walczymy o życie Odiego... mam nadzieję, że wyjdzie z tego choć szanse nie są zbyt duże bo przecież nie tak dawno chorował... śniegu po kostki a tu kleszcze ![]() także dziewczyny, które macie koty, psy uważajcie, sezon kleszczowy się zaczął. w tamtym roku jeden dziad zszedł z mojego psiaka i wlazł do środka rożka Leny, na szczęście nie zdążył się wbić ale co przeżyłam ![]() w poniedziałek idę do fryzjera obstrzyc go króciutko,będzie wyglądał jak pół dupy za krzaka ale trudno. Cytat:
my też mamy ćwiczyć ale przy każdej zmianie pieluchy po kilka minut. Tamlin, pieniążki przeleję Co jutro bo dziś już padam na pysk. jutro Lena jedzie na cały dzień do babci, cieszę się bardzo, o tak
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale się nie przyznaje tylko mówie, że sam powinien doskonale wiedzieć ![]() O co chodzi ze spamem? |
|
|
|
|
#1596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ani mleka ani słoiczków. przerwy między butlą ma dłuższe niż 6 godzin. w dodatku jeślii już je to mm zagęszczone mocno kleikiem. nie mam pomysłu co z tym zrobić
|
|
|
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do spamu to był tu jakiś troll ale chyba moderator usunął posta Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-03-09 o 22:41 |
|
|
|
|
#1598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatko za paczkę 11 zł wyszło, dziś nadałam. Cytat:
![]() Ja też niestety nie. Paula miała 5 miesięcy jak przestał pić mleko. Boję się że z Matim się to samo robi. |
||
|
|
|
#1599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() biedaczysko ![]() choc powiem ci ze moim zdaniem to tez zależy od psa czy jak, nasza nigdy nie miała, moich rodzicow pies tez nie, a z kolei moich dziadków( mieszkają dom obok) bez przerwy
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
aga ton trzymam kciuki,oby nie byli problemow zdrowotnych z Odim
katiem ja w sumie chcialam dwie bluzy z tego zestawu ale to wezme tylko ta w różnokolorowe paski - angel to doloz w takim razie ta bluze do ewentualnych nastepnych zakupów - bluzek z krotkim rękawkiem dziekuje i Tobie Katiem i Tobie Angel ![]() Tamlin ja tez tak mam czasem z TZtem ![]() ![]() Marta to super ze obiadek smakiwal,jutro moja kolej na gotowanie Szymonkowi
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-03-09 o 23:14 |
|
|
|
#1601 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedny Odi, faktycznie gdzie on teraz złapał kleszcze . Tżta pies też często miał, ale jakoś mu nie szkodziły, wyjęło się i tyle.Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Agaton biedny Odi! U nas obróżka plus krople i może z dwa kleszcze miała w zeszłym sezonie, a była dość długo na mazurach w lesie. Przy niemowlaku niestety obróżki antykleszczowej nie wolno stosować...
Za to strasznie się boję, żeby Henio nie miał kleszcza ![]() Ale noc straszna. Non stop na cycu! Może pierwsza noc w innym miejsu niż dom tak na niego działa... Wczoraj z nerwów cyce miałam puste. Mam nadzieję, że dziś już tak nie będzie. |
|
|
|
#1603 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Chcę spać Wprawdzie Kuba jeszcze śpi, ale Paweł już nie. A w nocy Kuba budzi się coraz częściej - takie mam wrażenie. eh...Agaton biedny Odi Sama miałam kleszcza rok temu.
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U Nas spadł śnieg gdzie moja wiosna |
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc. U nas dzisiaj cięzka noc. Jasiu się budzi co 1,5 godziny, bo miał straszne gazy
![]() Aga mam nadzieje, że z Odim będzie wszystko dobrze. Gda trzymam kciuki, zeby Henio już dzisiaj nie dostarczał więcej emocji A i u nas cały czas sypie śnieg
|
#1606 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
No i -4 stopnie. A miałam nadzieje, że pojade do pracy na rowerze... Cytat:
Nienormalna baba. Cytat:
Też bym się martwiła. |
||
|
|
|
#1607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rano kaszka-be, obiad - be banan-beeeeee ze spaniem problemy... obstawiam kolejne zeby.,.. dzis tez były cyrki przy sniadaniu.... ciekawe co bedzie z obiadem
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
. Jestem i ja - z kilkudniowym opóźnieniem, ale jestem:P---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Afternoon przeczytałam na wątku poprzednim że Fifi miał taką suchą skórę na łokciach, a Maja też tak miała. I też się bałam że to skaza. Mojej znajomej córcia poszła właśnie z takim liszajem do lekarza i własnie też powiedzieli jej, że to od wprowadzania pożywienia. Ja co prawda nie poszłam, tylko zaczekałam żeby sprawdzić czy się powiększa czy zmiejsza. U nas się zmniejszało, więc się tym nie przejęłam za bardzo. |
|
|
|
#1609 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też śnieg, ale ja akurat lubię.
Agnus mąż cały czas jeździ na rowerze do pracy. Chyba tylko ulewa by go zatrzymała ![]() Chciałam pochodzić na Zumbę, albo chociaż jakiś aerobik dance, ale terminy mi nie pasują - tzn. nie mam wtedy z kim dzieci zostawić ![]() Agaton pewnie ząbki idą - miejmy nadzieję, że to przejściowe. a jest różnica np, że deserek zje, a ciepły obiadek czy mleczko nie bardzo? |
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
No i chyba mamy jasność... gdy się pierwszy raz obudziła dałam butlę i spała kolejne 4 godziny... potem do rana już cyc i wtedy budziła się co 1,5h...
|
|
|
|
#1611 | |
|
Wtajemniczenie
|
LAski szukam piekarnika z funkcją mikrofali - może któraś posiada i jest zadowolona?
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
pewnie już to nasze mleczko to tylko zaspokaja pragnienie, a nie głód![]() Dearlie kochanie to nadal jesteś zainteresowana kurteczką?
|
|
|
|
|
#1612 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
u nas nocka taka w miarę pobudka o 1 i 5 ale od 5 już nie spała tylko się kotwsiła u nas w łóżku ale nie potrzebowała towarzystwa więc pospaliśmy jeszcze trochę z tżtem ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niegrzeczna przepraszam, ale ja na trwałym przedłużaniu zupełnie się nie znam, bo nie kończyłam kursy
mam kolezanke, ktora specjalizuje sie typowo w rzesach, wiec postaram sie podpytac ja Iwa spóźnione sto lat dla Ali Aga_ton zmroziła mnie wiadomosc o Odim trzymam z calych sil kciuki, aby wyszedł z tego.Cytat:
Cytat:
dzieki dziewczyny! ![]() kochana jeżeli to nie problem, to chetnie te sztruksowa za 5zł bym wziela dla Antka, ale jesli chcialabys ja dla Kubusia to odstapie oczywiscie Angel ja odwoluje moja prosbe o szukanie innych kurtek dla nas, skoro u Was takie wysokie ceny na te grubsze, ale dziekuje za chec pomocy.
|
|
#1614 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok czyli Angel ja biorę resztę - wszystko oprócz bluzy w paski i kurtki sztruksowej.
![]() A w Rossku są 5-paki mokrych chusteczek dla maluszków - cleanic kindii bez parabenów itd za 23zł. |
|
|
|
#1615 | |||
|
Zadomowienie
|
dziekujemy za miłe przyjęcie i komplementy,ja się czuję nieco skrępowana w imieniu syna,bo on się nawet nie zarumienił.
Dzięki Kraven za info o sklepie,rodzice mieszkają w tej dzielnicy,to na pewno tam zajrzę jak będziemy jechac z wizytą. Na razie przydałyby się jakieś warzywka,owoce i kasze. Przestałam mu dawac kaszke typu Nestle czy Bobovita bo porcja ma ok 200 kcal!Teraz dostaje normalną kaszkę z owocem lub sokiem jabłkowym,który wyciskałam w wakacje i tez wcina aż uszy mu się trzęsą.A przynajmniej wiem,ze nie dostaje cukru i aromatów idenycznych z naturalnym .Cytat:
Wiszę,że tamlin tez o tym pisze. Kurcze mały woła o drogie śniadanko,zaraz będę nadrabia dalej ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
[QUOTE=lilka00;39666619]Tz mój jednak pojechał po bio warzywa i owoce . Wróci, to pójdziemy na spaecrek, a potem będę gotować, zobaczymy co mi wyjdzieLilka do tego sklepu na Twardzickiego?Jeśli tak to daj znac jak wrażenia.Jakby co to nie polecam pseudoekologicznych warzyw ze sklepu na Kolbego na osowej gorze Monarika,karmię piersią i kawę niestety piję,bom uzależniona.Dobrze ,że w ciąży mnie d niej odrzuciło bo chyba bym nie umiała sobie odmówic.Taki nałóg ![]() Kurcze najadł się to teraz czuje mega kupsko,syn nie da mi na spokojnie nadrobic ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() Niegrzeczna ja nie jestem kosmetyczka,ale przedluzałam sobie rzesy przed slubem i nie czylam sie komfortowo,radze troszke wczesniej,zeby sie przyzwyczaic,no ale nie 2-3 tyg przed bo zdazy troche wypsc i nie wyglada to ciekawie. |
|||
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Ugotowałam zupkę z buraczkową z kurczakiem, ale tak się rozpędziłam z ilością że wyszło mi 6 porcji
mi smakuje |
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
No zasypało nas, normalnie biało jak w bajce ![]() Spaliśmy do 10.40 No ale w nocy pobudki częste były.Nie lubię tych chustek strasznie. |
|
|
|
#1618 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz zasnę
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
200 ml buraczkowej opędzlowane
Jeździłam oglądać spacerówkę Graco Mirage... poważnie się zaczynam nad nią zastanawiać - używka ale w super stanie... |
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laski!
czytam was na bieżąco, ale mam jakiś spadek formy ogólnej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

- wełna z płynem do prania, krótkie z płynem do prania, ale dopiero na wełnie z proszkiem do prania i vanishem puściło wszystko. Na szczęście nie ucierpiał. Dziękuję wszystkim za rady

Jestem żonką 

to nas wykańcza, a i ją ten nocny głód męczy... Chyba przejdziemy całkowicie na butlę
A tak chciałam ją jeszcze pokarmić...
mnie na są mysl juz czyści

kasza z rana bee, zupka bee, jabłko bee, banan bee
a jeszcze jak ja myję naczynia albo smażę kotlety na przykład i hrabianka musi posiedzieć 5 minut w nosidełku to jest dziki wrzask a jak tżt coś robi i ją włoży to siedzi i grzecznie się bawi 
Masakra jak to leci
Kupiłam sobie właśnie w lumpku krótki wiosenny płaszczyk - 55% wełna, 45% poliester. Na metce zalecenie - nie prać, czyścic chemicznie. Czy mogę jednak zaryzykować i wrzucić go do pralki, bo nie uśmiecha mi się płacić 30 zł za czyszczenie czegoś co kosztowało 20 zł
zaraz zasnę