![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziecka szkoda bardziej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
Ktoś powiedział, że śmierć dziecka jest nienaturalna. Ja patrzę na to inaczej - każdą śmierć - dorosłego i dziecka widzę tak samo i jest ona tragedią. Śmierć dziecka nie jest dla mnie smutniejsza czy nienaturalna - przeciwnie - w świecie ludzi i to jeszcze jeszcze w XIXw wśród dzieci zawsze była ogromna śmiertelność. Nie wspominam już o świecie zwierząt, który jest wzorem naturalności. Obecna duża przeżywalność dzieci jest bardzo fortunnym i szczęśliwym zjawiskiem, ale nie ma w sobie nic z naturalności, dużo natomiast z postępu cywilizacji.
Edytowane przez Svadilfari Czas edycji: 2013-03-09 o 14:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale stawiasz znak równości nie mając pełnej wiedzy i świadomości obu wersji - czyli niestety niepodważalnie - nie możesz wiedzieć, jaki byłby Twój stosunek do śmierci dziecka nawet w tv, gdybyś sama była mamą, bo nią nie jesteś może głupie porównanie, ale to tak jakny wypowiadać się na temat dwóch smaków, z których jednego się w ogóle nie próbowało, tylko się uważa, że nie będzie smakował i już sorry, nie przekoczysz tego, póki dziecka mieć nie będziesz, wtedy jeśli nadal będziesz twierdzić, że stawiasz znak równości, będziesz wiarygodna nie mamy wpływu na procesy myślowe zachodzące w naszych głowach pod wpływem silnych emocji, nowych doznań, to się po prostu dzieje moja wrażliwość w stosunku do dzieci, nawet tych w tv zmieniła się kosmicznie do tego stopnia, że łzy mi często ciekną, chociaż coś zdarzyło się na drugim końcu świata, było nie do uniknięcia i takich dramatów codziennie jest wiele tak mnie ukształtowało moje dziecko, jego odczuwanie
![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2013-03-10 o 09:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na mózg mi się nie rzuciło, więc wyluzuj, nie dostrzegam w każdym dziecku swojego, co to za jakieś schizowate teorie tu tworzysz? w swoim życiu straciłam tak starsze osoby, jak i mogłam stracić swoje dziecko, sporo przeszłam, więc mam dość szeroki wachlarz odczuć i porównań i dlatego mam konkretną jednoznaczną opinię na ten temat, ja nie oglądałam, ja to przeżyłam, więc to nieporównywalne
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Ja straciłam i z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że nic gorszego mnie już w życiu spotkać nie może.
Nie ma takiego bólu, ani fizycznego ani psychicznego, który byłby w stanie złamać mnie i moje życie bardziej. Jest to jednak opinia subiektywna. Obiektywną wyraziłam wcześniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktem jest, że utrata osób dorosłych jest w stanie zniszczyć życie innych - w tym dziecka - w sposób wymierny, materialny i namacalny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.