|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.4
dziewczyny pochwaliły się swoimi kawalerami, ja zostawię trochę babskiego fluidka, prawie rocznego
Dzisiejsza pogoda pachniała prawie jak ta sprzed roku. Słonecznie, dość ciepło ale chłodny wiatr... O grzeczności Ewelinki nic nie piszę, bo twarz ma aniołka, takiego do całowania i zjedzenia... ale to tylko pozory Istny diabeł z niej. Biega, stuka i puka we wszsytko co sięgnie, wspina się na wszystko i po wszystkim, przewraca się (specjalnie)... Mam urwanei glowy. Cieszę się, bo nie wybrzydza z jedzeniem, teraz po biegunce jada mi za dwoje - co godzinę pełną porcję posiłku. No, czasem ma dwie godziny przerwy Cieszy mnie to.A tak nie mam na nic czasu, jestem przemęczona ale jakoś leci Byle ten okres diabełka minął i będzie dobrze. ![]() 533028_10200809427306994_589889104_n.jpg 859236_10200809442307369_886419686_o.jpg
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to ten etap dopiero przede mną... ![]() Dziewczyny dzięki za komplementy dla mojego chłopczyka
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia, zapewne tak, taki wiek. Próbuje naśladować czynności domowe - wkłada i wyjmuje pranie z pralki, pomaga mi przy wieszaniu ubrań na suszarkę. Z miski wyciąga jedną rzecz, "trzepie nią" tak jak ja to robię, i mi podaje. Dziś wkładała pranie do pralki (oczywiście musze jeszcze jej podawać, bo trochę pokracznie to idzie), 'zamknęła' drzwiczki, próbowała nacisnąć przycisk zasilania a potem start
Bierze sobie mopa i myje podłogę. Cóż, kij trzy razy większy od niej, wygląda komicznie. Próbuje ubierać skarpetki, buciki.Muszę powiedzieć, że rozumie niemal wszystko co do niej mówię. Wczoraj zaskoczyła pradziadka, bo ten pyta "a gdzie masz zęby?". Więc otworzyła szeroko buzię i pokazała paluszkiem na ząbki A po zmianie pieluchy poszła wyrzucić brudnego pampersa do kosza na śmieci.
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Idzie wiosna i niech kiełkują nam nowe fasoleczki ![]() cherubinko mam nadzieje,że uda wam się bez in vitro witam nową staraczkę i o byś tu zagościła jak najkrócej nadia,bo później testy już nie wychodzą,tzn w późniejszym okresie ciąży. Mi w 36 dc pokazał się cień coś około 40 mocniejsza krecha,poźniej już nie robiłam Tacca witaj oj wiem jak trudno tu wpaść,ale czasem wpadnij Oj to się męczycie z tymi alergiami,ale ważne,ze dajecie radę.I kawaler przystojny ![]() Jak to za starzy,nigdy nic nie wiadomo jak to będzie My sobie nie możemy pozwolić,bo finansowo nie dalibyśmy rady niestety,ale się cieszę,że chodź mojego jednego skarba mam,że udało się.Karolca śliczna księżniczka i super,że taka pomocnica,Raf też taki pomocnik,ale zarazem brojas.I bym nie była taka pewna,że taki wiek,że lepiej będzie.Ja widzę,po Rafim,że czym strszy tym gorszy jak to mówią małe dzieci mały problem,duże dzieci duży problem i to prawda.Mój od zawsze był diabełkiem,a gdy większy i umie mówić,to pyskuje i ma więcej sił i więcej okresów buntowniczych On doskonale rozumie,ale jak się tu mamusi nie sprzeciwiać ![]() libra to działaj działaj ![]() Irmusia kiedy twój kawaler tak wyrósł,przystojniak
|
|
#3247 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Śliczne dzieciaczki na zdjęciach! karolca u nas tez tak wygląda,Lila wszystko sama chce robic,pranie,odkurzanie i mycie mopem.Śmiesznie to wygląda ![]() dra chyba wykrakałaś Dzisiaj zrobiłam test i dwie kreski wyszły...Oczywiście niespodziewanie,o Lilę staralismy sie 3 lata ,a 2 w 1 cyklu i to przypadkowo ![]() Lilus bedzie miec rodzeństwo w połowie listopada
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
coralady super wiadomość!!!!
dziewczyny dzieciaczki super. tacca no chcemy rodzenstwo dla Gabrycha aby kogoś miał jak nas zabraknie..... karolca super ze niunia zaczeła jesc z twojego posta wyżej jakbym czytała o Gabrychu ![]() Gabyrs mi wczoraj stracha napedził bo zwracał i miał biegunkę, ze złobka go zabrałam i prosto do lekarza, leków nie chciał przyjmowac, może połowę saszetki wypił, ale na szczescie od 15 wczoraj juz w miare ok jest tylko apetytu nie ma, bo kolejna trójka daje o sobie znac; jeszcze dwie zostały, mogły by juz wszystkie wyjsc bo wymeczą go pożadnie. ja jestem zakatarzona, meczy mnie ten nos i tez nie mam na nic ochoty.
MY http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007081800800830.png jak ten czas leci ![]() GABRYŚ http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlanli1urid44j.png Laura http://www.suwaczki.com/tickers/bhywt5od6j7a6i21.png Edytowane przez magdulec Czas edycji: 2013-03-08 o 16:56 |
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam kiedy zajrzeć
![]() Coralady GRATULUJĘ KOCHANA!!!!!! co do dzieciaczków to zgadza się z Darią im starsze tym więcej broją, pyskują i "się stawiają" więc nie liczcie na to, że za kilka miesięcy będzie lżej maluszki wszystkie cudniaste ![]() Trzymam za wszystkie staraczki i zostawiam dwa fluidki (Kinga jak miała jakieś 2,5-3 lata i Izul obecnie )
Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2013-03-08 o 21:17 |
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas też ząbkowanie... Teraz wychodzą górne dwójki![]() Kuruj się Cytat:
|
|
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Lila też dużo robiła, pampersy wyrzucała, pranie z pralki itd. Ale teraz ma lenia... żeby wyniosła pampersa to musze się nagadać A pranie wyciaga z pralki ale jak w pore nie wezme od niej, to rzuca na podłogę i idzie sobie :P
|
|
|
#3253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię takie niespodzianki,sama bym chciała taką niespodziankę bo wiadomo nieraz się trudno zdecydować,albo finansy brak,a jak taka niespodzianka to wiadomo dać radę trzeba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A powiedz kochana jak tam Kinga jak nauka idzie,uczy się chętnie,czy nie bardzo? A Izulka też taka żywa? w tym roku idzie do przedszkola czy nie dajesz jej? A do pracy wróciłaś,myśliś nad powrotem czy nie?
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga stopnie ma nawet/nawet ale leń jest okropny i zagonić ją do lekcji i nauki to masakra po prostu
aż się boję co będzie w przyszłym roku - w 4 klasie już wiadomo,z ę jest sporo ciężej, więcej przedmiotów, nauki... no ale nie ma się co martwić na zapas - póki co mogłoby być lepiej ale źle też nie jest ![]() Izul to diabeł wcielony, wszędzie wlezie, wszystko sciągnie itd. przydałaby się jeszcze jedna para oczu i co najmniej ze 3 ręce ![]() Do przedszkola ją zapisałam - czy się dostanie to się okaże dopiero w maju - oby tak bo inaczej to chyba mnie szlag trafi ![]() Ja póki co siedzę z nią w domu - jeśli wypali to gdzies od czerwca planuję wrócić do pracy ale czy się uda to jeszcze nie wiem niestety a Rafcio idzie do przedszkola? Dalej taki łobuziak z niego czy już ci troszkę odpuścił?
|
|
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Tak dawno mnie tu nie było...przyznam, że podczytywałam Was czasami i jestem w miarę na bieżąco Najbardziej się cieszę, że Pacierpek w ciąży Zdjęcia Waszych pociech cudowne ![]() A ja też mam dobrą wiadomość... w poniedziałek testowałam i ujrzałam II kreseczki ![]() W lutym polecieliśmy do Polski na 3 dni, zrobiliśy inseminację i się udało Buziaki dziewczyny i trzymam kciuki za wszystkie staraczki
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaa
Paula cos mnie natchnęło, żeby do Was dziś wejść ale się cieszę, przytulas mocny i wiruski wiruski
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko! CUDOWNA WIADOMOSC
|
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
PAULINAIZABELA
sikam ze szczescia wkoncu sie doczekalam GRATULUJE cudowniedziewczyny gratuluje kazdej brzuszka i dzidziusia kiedys bywalam tu czesciej na tym watku.od niego wszysto sie zaczelo a teraz sama juz mam 3-letnia coreczke i poltorarocznego synka
|
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
o ja! megaaaaa!!
super wiadomosci,zatkalo mnie! colorady!super paulinko o masakraaaa jak super!gratki
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko!!!! gratuluję!!!
Cora super,ze Lilka będzie mieć rodzeństwo! a mnie tu wieki nie było,aż wstyd
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
Coralady, gratuluję!
![]() Paulinko Tobie również!!! Tak się cieszę Życzę zdrówka i spokojnej ciąży! |
|
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
Paulinko
..jestem w szoku..gratuluje ci z calego serca...widzisz wystarczy Polske zobaczyc ..ale po jednej inseminacji wam sie udalo?(czy robilas wczesniej)..sorki ale nie pamietam...super ze tak szybko...noi czekam na zdjecie brzuszka..Pacierpek tez mial wstawic i nic sie nie odzywa...nawet nie napisze jak sie czuje... ..mam nadzieje ze ty czesciej bedziesz...a mialam do ciebie za niedlugo pisac.choc sie wahalam i czytalam ten watek z nadzieja ze odpiszesz i udalo sie To teraz zycze ci przyjemnej,bezproblemowej i zaskakujacej ciazy,na pewno nie zapomnisz tego uczucia i ciesz sie kazdym dniem,ogladaj brzuszek kazdego dnia...ja wspominam czasem tez swoj ...Coralady tez ci gratuluje drugiego dzidziusia..fajna niespodzianka..takie niezaplanowane najlepsze bo im dluzej planujesz to tym dluzej czekasz...
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
O rany Paula tak się ciszę!!! GRATULUJĘ!!!
![]() Coralady również wielkie gratulacje! Jola a co u Ciebie, jak się czujesz? Dziewczyny jakieś zmiany na liście? Poza Paulą i Coralady oczywiście Paula który to cykl starań ? Liczyłaś jeszcze? Coralady znasz może termin planowanego porodu ?
Tutuszka Edytowane przez libra22 Czas edycji: 2013-03-13 o 22:23 |
|
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Paula, ale wieści Cora, gratuluję niespodzianki Dra, dziękuję ...i też Ci życzę niespodzianki, a co ![]() Libra, możesz mi zmienić termin @ na 13.03., co prawda prosiłam, żeby opóźniła się cholera jedna, abym mogła w tym cyklu podejść do IUI, no to się opóźniła, aż musiałam brać leki na wywołanie To zaczynamy ostatnie podejście. Pozdrowionka dla wszystkich, teraz pędzę do pracy, a głowa mnie boli jak diabli ...czeka mnie dziś ciężki dzień
|
|
#3266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiedziałam, że Wam się uda Polska zrobiła swoje a jak się czujesz masz już jakieś dolegliwości ciążowe??Coralady również gratulacje i dużo zdrówka w oczekiwaniu na drugiego maluszka ![]() cherubinka zaciskam mocno kciuki aby tym razem i Tobie się udało ![]() Libra22 a jak tam Wasze staranka??
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Edytowane przez ewakol Czas edycji: 2013-03-14 o 08:15 |
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Po pierwsze...paulina jak sie cieszę! Po drugie dziekuje za gratulacje ![]() Libra termin mam na połowę listopada,cos ok.12 listopada.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
chrubinka teraz się uda
ewakol w sobotę planowany termin @ ale brzuch mnie już teraz boli jakbym miała zaraz @ dostać ![]() paula zanim zrobiłaś test czułaś się jakoś na ciążę :P jakieś dolegliwości, coś zauważyłaś. Wybacz ja właśnie czekam na @ i wyszukuję znowu objawów magdulec jak u Ciebie? Coralady mogę prosić o Imię i wiek ![]() Niech zimowy dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 5 staraczek KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone Cherubinka (Aga, 29 lat, Podlasie) cykl 51, last @ 13.03 Libra22 (Monika, 28 lat, Bydgoszcz) cykl 13, last @ 18.02 Malinka123108(Marlena, 22 lata, Podkarpacie) cykl 4, last @ 23.01 Magdulec (Magda, 31 lat, lubelskie) cykl 1, last @ 11.02 Magduś2 (Magda, 27 lat, warszawa) cykl 1, last @ 01.02 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 5 zafasolkowanych: Kadia83 (Anna, 28 lat, Anglia) gratulujemy! dwie kreseczki w 14 cyklu (t.p 13-18.03.2013r.) Ewakol (Ewa, 25 lat, Poznań)gratulujemy! dwie kreseczki w 34 cyklu (tp.19.04.2013r.) yolanda9 (Jola, 31 lat, Pomorze) gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu - (tp. 13.08.2013 r.) Coralady gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu - (tp. 12.11.2013 r.) paulinaizabela (Paulina, 28 lat, Irlandia) gratulujemy! dwie kreseczki w ... cyklu Szczęśliwe mamusie i ich maleństwa, czyli nasze "wątkowe" spełnione marzenia !! Dra - Rafał - ur.14.09.2010r. Lisica1 - Małgorzata - ur.26.10.2010r. Kotek81 - Izabela - ur.21.11.2010r. Coralady - Liliana - ur.08.04.2011r. Bella7 - Lena i Liliana - ur.26.04.2011r. Nadiazloto1 - Amadeusz i Sergiusz - ur.14.06.2011r. Edzia - Camilla - ur.24.06.2011r. Malinka123108 - Lena - ur.13.07.2011r. Egwene6 - Gabriel i Emma ur.12.09.2011r. Magdulec - Gabriel - ur.27.09.2011r. Danika - Olga - ur.04.10.2011r. Tincia - Liliana - ur.04.11.2011r. Karolca - Ewelina - ur. 22.03.2012r. Rinco - Sebastian - ur. 20.05.2012r. Tacca - Piotr - ur. 17.06.2012r. Sas - Lena - ur.07.07.2012r. Irmusia81 - Leon - ur.11.07.2012r. Agasobo(Agnieszka, 29 lat, Łódź) (II w 17 cs)- Antoni (3900g 59 cm) ur. 13.11.2012 cc Kobra913 - Mateusz - ur. 10.01.2013 r.
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Dziękuję za gratulacje W sobotę jedziemy do lekarza zobaczyć korpeczkę LibraCo do objawów to głownie jest to senność...zamula mnie cały dzień, trochę też kręci mi się w głowie, no i mam takie bóle brzucha jak na okres czasami...aaa i lekko mi się piersi powiększają A cykle to już dawno przestałam liczyć...ze 4 lata się zeszło ![]() Trzymam mocno kciuki, żeby @ nie przylazła ![]() Coralady Również Tobie Gratuluję Byłaś już u lekarza? Yolanda Gratki Lisica w sumie miałam tu 2 razy IUI, ale można ich wogóle nie liczyć ,bo lekarz chyba tylko dla kasy je zrobił amatorka...jak powiedziałam mojej lekarce w Polsce jak to wyglądało u niego to powiedziała, że nawet tego nie skomentuje... a w Gdańsku w profesjonalnej klinice prawdłowo się mną zajęli i są efekty ![]() Cherubinko Kochana bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie teraz musi się udać |
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie tez lekarz (prof.)z kliniki pomogl...konkretnie i na temat..przynajmniej kasy nie zdzieral....szkoda ze takich jest malo i nie ma na nfz... Cherubinka to ty teraz zostalas z weteranek ....nie mysl ze zapomnielismy o tobie..ja czytam i czekam....i na pewno sie doczekam?prawda?...nie musisz odpowiadac..bo wiem ze szczescie tez przyjdzie do ciebie Moje ma juz prawie 2,5 roku i juz siku robi ladnie..bez pampersa chodzi jakies 3 miesiace..wyjatki to dwor i spanie..ale jak bedzie cieplo to zrezygnuje z pieluchy w dzien..ladnie wola..Mowi tez wyraznie,ogolnie jest dobrze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

Istny diabeł z niej. Biega, stuka i puka we wszsytko co sięgnie, wspina się na wszystko i po wszystkim, przewraca się (specjalnie)... Mam urwanei glowy. Cieszę się, bo nie wybrzydza z jedzeniem, teraz po biegunce jada mi za dwoje - co godzinę pełną porcję posiłku. No, czasem ma dwie godziny przerwy
Cieszy mnie to.
Byle ten okres diabełka minął i będzie dobrze. 

Bierze sobie mopa i myje podłogę. Cóż, kij trzy razy większy od niej, wygląda komicznie. Próbuje ubierać skarpetki, buciki.
My sobie nie możemy pozwolić,bo finansowo nie dalibyśmy rady niestety,ale się cieszę,że chodź mojego jednego skarba mam,że udało się.

za wszystkie staraczki i zostawiam dwa fluidki
U nas też ząbkowanie... Teraz wychodzą górne dwójki

aż się boję co będzie w przyszłym roku - w 4 klasie już wiadomo,z ę jest sporo ciężej, więcej przedmiotów, nauki... no ale nie ma się co martwić na zapas - póki co mogłoby być lepiej ale źle też nie jest
..jestem w szoku..gratuluje ci z calego serca...widzisz wystarczy Polske zobaczyc
..mam nadzieje ze ty czesciej bedziesz...a mialam do ciebie za niedlugo pisac.choc sie wahalam i czytalam ten watek z nadzieja ze odpiszesz i udalo sie
...
? Liczyłaś jeszcze?