Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 12:34   #2131
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Chyba tak, taką dużą. I pewnie mnie potem okradną, bo pomyślą, że coś tam cennego

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Może piwo
pomślałam właśnie o tym
że jade zz ta torba i ktoś mi ją kradnie

odwołałabym poród

spadam
mam nadzieję,że jeszcze mają otwarte

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 12:35   #2132
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak już była poruszona tematyka prasowania, to ja się zapytam czy pierzecie kocyki i beciki czy nie?
piorę - i za pierwszym razem po praniu mąż wyprasował wszystkie ciuszki. potem nie wiem czy będzie nam się chciało bawić

a ja chyba wezmę dziś od mamy taką dużą torbę na kółkach do szpitala. łatwiej mi się będzie z nią zabrać bo teraz mam zapakowaną taką wielką torbę ale jakbym musiała na szybko jechać sama do szpitala to będę miała z nią problem ;/

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 12:35   #2133
diabli
Zakorzenienie

bryyyy!
wstalam, czekala na mnie tztowska jajecznica teraz male obijanie i jedziemy na obiad do mamy.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
u mnie też pobudka o 6, mały głód, właśnie wypiłam kakao i wszamałam kanapki z tuńczykiem
małż ma mi dziś kupić wkładki do sprawdzania wycieku plynu owodniowego, bo mam ciągle mokro szczególnie przy zmianie pozycji ciała, np usiąde, wstanę, ukucnę, na razie nie chcę panikować z pogotowiem itp, najwyżej jak nie będzie tych wkladek w aptece to w pon zadzwonie do gina,
Aniu, ja tez tak mam, ale zwalam wszystko na nietrzymanie moczu i lekka infekcje...na pewno wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
=
Wszystkiego najlepszego dla naszych małych mężczyzn w brzuszkach z okazji ich święta
dolaczamy sie do zyczen! my dzisiaj tatusiowi powiedzialysmy, ze jego swieto jest we wrzesniu...bo to nasz chlopak kochany, a nie jakis mezczyzna ale ma obiecany masazyk, wiec mysle, ze bedzie zadowolony "z tej propozycji swietowania"

wczoraj przegapilam, my tez witamy sie w 30 tyg. (29t1d) dla wszystkich innych konczacych, zaczynajacych
jupi jeszcze 10 tygodni max. i bedziemy sie sciskac i przytulac
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 12:40   #2134
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie teeeeeeeż Pada i wieje... wszędzie śnieg. . .
u mnie zimno, szaro ale póki co śniegu nie ma. choć zapowiadają od jutra opady

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
podczytując marcowo-kwietniowe ukradłam fotkę z noworodkowej sesji
ale jak ukradłam to się podzielę

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1362866849

śliczna

Cytat:
możecie mnie zlinczowac ale nie cierpię widoku publicznego karmienia piersią
mi ogólnie to nie przeszkadza o ile ktoś robi to w miarę dyskretnie. ale widziałam raz w tramwaju która wywaliła cyca na wierzch, przystawiła dziecko i nawet nie przykryła się pieluchą czy coś. i taka skrępowana się czułam wtedy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 12:41   #2135
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
pomślałam właśnie o tym
że jade zz ta torba i ktoś mi ją kradnie

odwołałabym poród

spadam
mam nadzieję,że jeszcze mają otwarte
Albo pod łóżkiem w szpitalu sobie leży, idę do łazienki , wracam - nie ma...

Leć z wiatrem i śniegiem!
Stary 2013-03-10, 12:46   #2136
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
A poza tym, to Jurek waży 1708 g i określił mi lekarz, że to 30 tydzień i 4 dzień. I na USG ziewał Maleńki

Jurek kawał chłopa Gratki
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 12:48   #2137
vvgh
Wtajemniczenie

A wczoraj kupiłam sobie te butki: http://www.ccc.eu/pl/#/woman/catalog/lasocki/313117
Stary 2013-03-10, 12:48   #2138
niunka045
Zadomowienie

Ja się chyba i tak z tego całego porodu boję szukania miejsca na porodówkach tym bardziej że podobno w naszych miesiącach wysyp dzieciaczków będzie
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 12:49   #2139
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
pisałam z tel i takie koslawce mi wychodza XDchodzi o o to że część mam nie prasuje ubranek bo nie widzi w tym sensu;-)
ja planuję prasować tylko po pierwszym praniu w ramach sterylizacji. a później już mi się nie będzie chciało

Cytat:
Aha, a 28.03. mam USG. Będę błagać o kciuki, żeby z tą nereczką było OK.
kciuki masz zapewnione, przypomnij tylko Jurkowi o sikaniu

niunka i spóźnione 100 lat i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Stary 2013-03-10, 12:49   #2140
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Jurek kawał chłopa Gratki
Stary 2013-03-10, 12:50   #2141
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

mi bita śmietana pasuje akurat do wszystkiego
hehe dogadalabys sie z szymkiem, on ostatnio jadl bita smietane...z czerwona papryka i przegryzal szynka i zdziwiony byl, ze patrzymy na niego jak na ufo

bardzo polecamy rybkowe lezaczki

u nas sniegu jeszcze nie ma, ale chyba dzisiaj/jutro zrobi sie bialo

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dziewczyny wlacznie tvn style , umieram ze smiechuuu rodzice obserwuja nianie co one rozbia co mowia
widzialam fragment tego programu raz i musialam przelaczyc. strasznie rezyserowany... mi sie chce od tych wszystkich "trudnych spraw", "szpitali" "pamietnikow z wakacji" i innych ustawek.
a nianie szczegolnie mnie draznia
Stary 2013-03-10, 12:54   #2142
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
bryyyy!
wstalam, czekala na mnie tztowska jajecznica teraz male obijanie i jedziemy na obiad do mamy.

Aniu, ja tez tak mam, ale zwalam wszystko na nietrzymanie moczu i lekka infekcje...na pewno wszystko ok.

dolaczamy sie do zyczen! my dzisiaj tatusiowi powiedzialysmy, ze jego swieto jest we wrzesniu...bo to nasz chlopak kochany, a nie jakis mezczyzna ale ma obiecany masazyk, wiec mysle, ze bedzie zadowolony "z tej propozycji swietowania"

wczoraj przegapilam, my tez witamy sie w 30 tyg. (29t1d) dla wszystkich innych konczacych, zaczynajacych
jupi jeszcze 10 tygodni max. i bedziemy sie sciskac i przytulac

Mnie też dziś powitała jajecznica na kiełbasie, porcja jak dla budowlańca Lubimy z Wojtusiem, jak nam Tż śniadanka robi
Ale mam dziwny dzień, bo w ciaży mam dziwne sny. Kiedyś o tym czytałam i nie wierzyłam, ale tak rzeczywiście mam, pamiętam każdy co rano, czasem potrzebuję chwili, żeby zakumać, że to tylko sen... Czasem mam nawet kilka różnych, które potem dobrze pamiętam. Często się np. z matką we śnie kłóce, a gdy wstaję, to zła na nią jestem

Poza tym na krańcach dolnośląskiego jesteśmy szczęściarzami Jest +10 C, niebo wprawdzie zachmurzone, ale co tam

Życzę wszystkim miłego leniuchowania. Idę rozchodzić bolące plecki
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 12:54   #2143
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Ja się chyba i tak z tego całego porodu boję szukania miejsca na porodówkach tym bardziej że podobno w naszych miesiącach wysyp dzieciaczków będzie
Nie strasz. Muszę się umówić na obejrzenie oddziału w szpitalu, w którym chcę rodzić...
Stary 2013-03-10, 12:56   #2144
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Nie strasz. Muszę się umówić na obejrzenie oddziału w szpitalu, w którym chcę rodzić...
Daj spokój Kochana mi się to po nocach śni
Stary 2013-03-10, 12:57   #2145
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teeeeż nie!
Ale to dzieciątko taką minkę ma fajną.
Zawsze mnie jakoś wkurzało jak ktoś na ławce karmił albo gdzieś obok mnie No ale, jak trzeba to trzeba...
ale jakby obok facet jadl hamburgera to byloby wszystko ok hehe nie rozumiem takiego myslenia...jasne, ze kobieta moze nakryc dziecko pielucha itd. ale co w tym wkurzajacego to pojac nie moge
mam znajoma, ktorej maz zabronil karmic PRZY LUDZIACH, nawet jak wpadni do mnie w odwiedziny to wyszla do sypialni i tam plotkowalysmy, a jej maz i moj tz zostal w salonie...ze niby mial sie zgorszyc?
w tym programie "7 kobiet" o karmieniu piersia babeczka namowila laske zeby karmila na srodku centrum handlowego...i wiecie, ze zaden z mezczyzn tego nie zauwazyl?
Stary 2013-03-10, 13:00   #2146
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Daj spokój Kochana mi się to po nocach śni
Spokojnie, oddychamy . A ja się tak zastanawiam, jak się umówię że rodzę w TYM szpitalu a nie będzie wolnej porodówki, to co oni robią wtedy? Bo niby jak nas karetka wiezie, to musi nas zawieźć tam, gdzie się zgłosiłyśmy, a nie byle gdzie.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
ale jakby obok facet jadl hamburgera to byloby wszystko ok hehe nie rozumiem takiego myslenia...jasne, ze kobieta moze nakryc dziecko pielucha itd. ale co w tym wkurzajacego to pojac nie moge
mam znajoma, ktorej maz zabronil karmic PRZY LUDZIACH, nawet jak wpadni do mnie w odwiedziny to wyszla do sypialni i tam plotkowalysmy, a jej maz i moj tz zostal w salonie...ze niby mial sie zgorszyc?
w tym programie "7 kobiet" o karmieniu piersia babeczka namowila laske zeby karmila na srodku centrum handlowego...i wiecie, ze zaden z mezczyzn tego nie zauwazyl?
Nie wiem, mnie jakoś kogoś cyc na wierzchu odrzuca.
Stary 2013-03-10, 13:00   #2147
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Mojego męża to by mi spadła z każdego palucha.
u mnie to może na kciuka byłaby OK

Cytat:
nie lubię tego typu obrączek, ja lubię zwykłe złote. Te zdobione wg mnie nie wyglądają jak obrączki
ja lubię delikatne zdobienia. takie które jeszcze nie robią z obrączki pierścionka, a nadają obrączce bardziej indywidualny charakter

Cytat:

napisałam do tż "co chcesz na kolacje"
odpisał : "jasne"

Stary 2013-03-10, 13:00   #2148
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny dopiszesz mi na 1 str. imię moje Beata a wiek od 8 marca tegoż roku 22 lata ???
Beatko, dobrze rozumiem, ze wczoraj mialas urodzinki? jesli tak to STOOOOOO LAAAAAT , a jesli nie to...falstart
Stary 2013-03-10, 13:00   #2149
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nie słyszałam o tym
Jakie ma Ci kupić i ile takie coś kosztuje ??

zamówiłam przez internet, bo w żadnej aptece stacjonarnej nie mają, ogólnie to sprawdza ph płynu, mam nadzieję że to tylko zwiększona wydzielina lub nietrzymanie moczu przez ten cewnik, a nie wod, ale strasznie się martwie.
Nie chcę odrazu do szpitala jechać, bo mam wrażenie że u nas nawet z byle jakiego powodu zostawiają na 3 doby, a że już tam należałam się trochę, wolę sobie ten test w domu zrobić, niby jutro lub pojutrze ma być kurier
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...ego-1szt-.html

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 13:01   #2150
vvgh
Wtajemniczenie

Dziś zapiekanka z makaronem na obiad
Stary 2013-03-10, 13:02   #2151
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, a 28.03. mam USG. Będę błagać o kciuki, żeby z tą nereczką było OK.
my juz sciskamy ale obstawiam, ze Jerzyk nie chcial sobie siknac publicznie i czekal az sie od niego odwalicie
Stary 2013-03-10, 13:04   #2152
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie, oddychamy . A ja się tak zastanawiam, jak się umówię że rodzę w TYM szpitalu a nie będzie wolnej porodówki, to co oni robią wtedy? Bo niby jak nas karetka wiezie, to musi nas zawieźć tam, gdzie się zgłosiłyśmy, a nie byle gdzie.
.
Sprawdzają czy akcja porodowa się zaczeła czy jakoś tak i jak jeszcze nie to samą Cię odsyłają tzn. nie karetką, albo każą czekać. Chyba, że już tam dzidzia się ostro ciśnie to nawet na korytarzu Cię przyjmą
Cytat:
Beatko, dobrze rozumiem, ze wczoraj mialas urodzinki? jesli tak to STOOOOOO LAAAAAT , a jesli nie to...falstart
przed wczoraj ale dziękuję ślicznie
Stary 2013-03-10, 13:05   #2153
ankaaa206
Wtajemniczenie

idę się wziąć za obiad, jakoś strasznie mi smutno samej siedzieć przez weekend w domu i jeszcze się martwię pogodą, bo tż wieczorem wraca do domu ze szkoły, ponad 100 km a tu sypie aż końca nie widać, ehh jeszcze tylko 4 lata i skończą się te jego zjazdy

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 13:05   #2154
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już była poruszona tematyka prasowania, to ja się zapytam czy pierzecie kocyki i beciki czy nie?
tz powiedzial swojej mamie, ze wygralam rozek. "super, tylko go wypierzcie", po co jak jeste nowy no i tu dostal caly wyklad, ze wszystko sie pierze...
Stary 2013-03-10, 13:07   #2155
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj przegapilam, my tez witamy sie w 30 tyg. (29t1d)

Cytat:
hehe dogadalabys sie z szymkiem, on ostatnio jadl bita smietane...z czerwona papryka i przegryzal szynka i zdziwiony byl, ze patrzymy na niego jak na ufo

zjadłam cały sernik, praktycznie sama całą dużą tortownicę mąż mówi że on zjadł 2 kawałki, ale coś mi tu nie pasuje..ktoś nam na pewno podjada z lodówki
Stary 2013-03-10, 13:09   #2156
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
idę się wziąć za obiad, jakoś strasznie mi smutno samej siedzieć przez weekend w domu i jeszcze się martwię pogodą, bo tż wieczorem wraca do domu ze szkoły, ponad 100 km a tu sypie aż końca nie widać, ehh jeszcze tylko 4 lata i skończą się te jego zjazdy
Kurcze ja tu ciąże jako cała wieczność widzę a Ty jeszcze tylko 4 lata
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

zjadłam cały sernik, praktycznie sama całą dużą tortownicę mąż mówi że on zjadł 2 kawałki, ale coś mi tu nie pasuje..ktoś nam na pewno podjada z lodówki
Krasnoludki na zdrowie nich Ci idzie
Stary 2013-03-10, 13:11   #2157
maarchewka
Zakorzenienie

Ostatnio jak byłam na gimnastyce to babka miala taką chustę do karmienia:
http://www.google.pl/imgres?q=chusta...w=1173&bih=556

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 13:12   #2158
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdzają czy akcja porodowa się zaczeła czy jakoś tak i jak jeszcze nie to samą Cię odsyłają tzn. nie karetką, albo każą czekać. Chyba, że już tam dzidzia się ostro ciśnie to nawet na korytarzu Cię przyjmą

przed wczoraj ale dziękuję ślicznie
widzisz, dla mnie czas zatrzymal sie na Twoich urodzinach musze w koncu przewrocic kartke w kalendarzu, bo nadal mam luty...
Stary 2013-03-10, 13:13   #2159
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A poza tym, to Jurek waży 1708 g i określił mi lekarz, że to 30 tydzień i 4 dzień. I na USG ziewał Maleńki
Duży chłopczyk!

Cytat:
zamówiłam przez internet, bo w żadnej aptece stacjonarnej nie mają, ogólnie to sprawdza ph płynu, mam nadzieję że to tylko zwiększona wydzielina lub nietrzymanie moczu przez ten cewnik, a nie wod, ale strasznie się martwie.
Nie chcę odrazu do szpitala jechać, bo mam wrażenie że u nas nawet z byle jakiego powodu zostawiają na 3 doby, a że już tam należałam się trochę, wolę sobie ten test w domu zrobić, niby jutro lub pojutrze ma być kurier
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...ego-1szt-.html
Dzięki za info

Cytat:
jupi
Gratuluję kolejnego tygodnia!

Cytat:
jeszcze 10 tygodni max. i bedziemy sie sciskac i przytulac
Szybko zleci

---
Za chwilę jedziemy na zakupy i odwiedziny, więc życzę Wam miłego popołudnia i do usłyszenia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 13:13   #2160
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
widzisz, dla mnie czas zatrzymal sie na Twoich urodzinach musze w koncu przewrocic kartke w kalendarzu, bo nadal mam luty...
Ojej jak miło ja nie mam kalendarza nawet
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości