|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Raczkowanie
|
Dostałam telefon...
Decyzja jest bardzo trudna i zostanie ogłoszona w poniedziałek, ale wrażenia po spotkaniu ze mną są bardzo pozytywne ![]() To ciekawe jak jedno spotkanie zmieniło mi priorytety. Gdy opowiedziano mi o szczegółach tej oferty stała się moim nr 1 z ofert w których brałam udział. Później poszłam na spotkanie do większej firmy której dyrektor polał mnie lukrem, zobaczył we mnie potencjał do realizacji wielkich projektów, kolejno spotykane osoby z tej firmy potwierdziły tę pozytywną opinię ale dopiero dadzą znać czy stać ich na zatrudnienie kogoś kto potrzebuje czasu na wdrożenie w zupełnie nieznaną branżę. Przynajmniej napięcie ze mnie zeszło i wiem że dylematy mam odroczone o weekend. |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Konto usunięte
|
Wdrożyć w branżę.
Kurde. A gdzie się ludzie mają uczyć tego wdrożenia?! Ja niby szukam pracy w branży, ale też przecież trzeba się w pracę wdrożyć, bo pomimo tego, że podobne stanowisko i organizacja pracy, to przecież są różnie wytyczne do wykonywanych czynności ![]() Ja dziś liczyłam, że zadzwonią z firmy, gdzie miałam rozmowę we wtorek. Dzwonili wczoraj, że są chętni i od kiedy mogę zacząć. Po cichu liczyłam, że przemyślą i dadzą znać dziś. A tu cisza. Nie jest to moja praca marzeń, ale z pracy marzeń nikt nie oddzwania a utrzymać się trzeba... ps. mąż wrócił z pracy z hiacyntem i czekoladkami ![]() Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-03-08 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39655559]po co im to
![]() [/QUOTE] mogą szukać kontaktów do specjalistów z tej firmy po to aby ich podkupić. Poza kontaktami do osoby x warto też znać opinię jaka krąży o tej osobie.
![]() |
#4206 |
Rozeznanie
|
A ja się pytam po co dzień kobiet?? Nażarłam się jak świnia czekoladek i teraz zdycham hehehe a tak to bym ich nie miała i by był spokój
![]() ![]()
#4207 |
Rozeznanie
|
a ja zjem pewnie całą milkę toffi wholenut - niebo w gębie!!!!
![]()
#4208 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() popatrzyłam na Kac Vegas, uwielbiam ten film. Bradley ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39662672]ja zawsze cierpię dwa dni urodziny+dzień kobiet
![]() ![]() Ja mam imieniny a zaraz potem jest Dzień Kobiet, więc jakoś prezent skumulowany zawsze. Dostałam olbrzymi, przepiękny bukiet tulipanów ślicznie przybrany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Konto usunięte
|
weekend - dziś o pracy nie myślimy.
niech psychika ma odpoczynek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Raczkowanie
|
Potwierdzam! Jedna z lepszych czekolad jakie jadłam. I jest wybitnie uzależniająca
![]() Z wdrożeniem w tę branżę akurat rozumiem obawy tej firmy. Mam doświadczenie w rekrutacji personelu biurowego, administracyjnego, HR ale przeskok w rekrutacje zawodów technicznych jest ogromną różnicą a moja wiedza nt. tej branży jest znikoma. Wczoraj byłam na imprezie ze znajomymi z pracy mojego chłopaka. Programiści ze swoimi dziewczynami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
BAN stały
|
Dostałam dziś wiadomość, ze strony strefa hostess, że na podkarpaciu w największych galeriach, szukają hostess. Przy próbie odp, na to ogłoszenie. pojawia się zapis dołącz CV, wciskam dołącz CV, a tu mi wyskakuje informacja, że dołączenie pliku do profilu kosztuje 14 zł za 1 miesiąc, później jakoś 9 zł za 3 miesiące. Szukają naiwnych. Od kiedy za dołączanie plików do wiadomości się płaci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39636201]z czego masz inż?
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- super, ja chyba zacznę taką chwytać, na trochę, aby dorobić, póki mam jeszcze płatne wypowiedzenie ![]() Wiem, że to śmieszne ale jestem inż. ogrodnictwa ![]() Na jednej z rozmów o prace babsko parsknęło śmiechem jak usłyszała co skończyłam, myslalam ze zapadne sie pod ziemie i zaluje ze jej nic nie odpyskowalam Edytowane przez marzycielka_ Czas edycji: 2013-03-09 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
BTW. kilka osób z mojej klasy z LO skończyło Ogrodnictwo na AR w Krakowie a teraz założyli firmy i świetnie na tym wychodzą. Praca nie jest łatwa ale daję im poczucie spełnienia a efekty robią wrażenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Inkwizytor
|
[QUOTE=marzycielka_;396717 13]Ja się pracy nie boję i chcę pracować z roslinkami tylko problem jest ze znalezieniem pracy, bo niby wszyscy mowia praca jest a w efekcie jej nie ma. Juz mnie dobija to szukanie i wysylam CV wszedzie gdzie sie da do sklepów, biur i nic z tego, a jeszcze rodzinka mu suszy glowe o magisterke masakra jednym slowem....[/QUOTE]
No to jest masakra, pracy nie ma a pokolenie wstecz tylko o tym magistrze gada jakby sytuacja miała się po tym zmienić...
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Konto usunięte
|
czemu? możesz projektować ogrody przecie. to nie głupi zawód. co za głupia baba!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39672517]czemu? możesz projektować ogrody przecie. to nie głupi zawód. co za głupia baba![/QUOTE] To byla jakas notariuszka z tego co mi sie wydaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Konto usunięte
|
Kurde,
siedzę cały wieczór w necie, przeglądam firmy z branży i każda, no może prawie każda szuka ludzi do pracy. I się wysyłam. Wiele firm nie daje ogłoszeń poprzez zewnętrzne portale jak widzę, tak więc, wysłałam tego wieczoru już 6 aplikacji. Rozglądam się dalej. Jestem żądna pracy!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama jest po technikum ogrodniczym, nie widzę w tym zawodzie nic śmiesznego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już kiedyś pisałam, że u mnie nie ma praktycznie żadnych normalnych ogłoszeń (tzn. nie telemarketing i "aktywna sprzedaż" z chodzeniem po domach), a w tematyce pracy ciągle coś się dzieje - zamykają jakiś sklep, otwierają inne, kogoś zwalniają, kogoś przyjmują, itd. Ogłoszeń nie ma, ludzie sami chodzą za pracą, szukają informacji i jakoś to się wszystko kręci... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pomysł z własną firmą jest tu ciekawy, chyba nie ma póki co ogromnej konkurencji a coraz więcej osób prywatnych korzysta z takich usług.
![]() |
#4224 |
Konto usunięte
|
Dziś ja zrobiłam jajecznicę. PYCHA!
Mąż pojechał po świeże bułeczki i mieliśmy pyszniutkie pieczywko! Śnieg spadł, zimno, ciemno... Chyba czas na kinecta i ćwiczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mysle o wlasnej firmie ale moze za jakies 4-5 lat, bo tearz chcialabym nabrac wprawy i doswiadczenia |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Zakorzenienie
|
Córka znajomej ukończyła technikum projektowania krajobrazu w PUP-ie jej powiedzieli żeby wyjechała do Holandii albo niech sobie szuka sama pracy po takiej szkole.
Bezrobocie wśród absolwentów szkół wyższych wynosi aktualnie 30 % i ma rosnąc trzeba było utworzyć jeszcze większą liczbę szkół prywatnych.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-03-10 o 11:02 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 |
Rozeznanie
|
A co dzieje się z sonnewampire?przepraszam że pytam , ale nie mam kiedy śledzić wątku strona po stronie..
#4229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niv, bo taka jest prawda, teraz każdy może mieć mgr..i już nie liczą się umiejętności, wiedza a głównie znajomosci. Śmiać mi się też czasami chce, jak słyszę, że dwie dziewczyny ukończyły ten sam kierunek, jedna na prywatnej uczelni, druga w państwowej, obydwie miały takie samo doświadczenie (brak doświadczenia w zawodzie) i pracę dostała ta z prywatnej.... poza tym są kierunki i są kierunki, na niektóre jest zapotrzebowanie, a na inne nie ma, np moja siostra skończyła można powiedzieć lajtowy kierunek, a na brak pracy nie narzeka, co rusz ma nową ofertę i bez przerwy do niej dzwonią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
BAN stały
|
Są też dobre uczelnie prywatne np w Rzeszowie. np ta na które ja studiowałam Jest ona wysoko w rankingach.
![]() ![]() Także nie można mówić , że wszystkie uczelnie prywatne są złe. Na uczelni państwowej też sa osoby nie przykładające się do nauki, która mają więcej szczęścia, podchodzą na luzie do egzaminów, zdają bo umieją ściągać itd. ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-03-10 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.