Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 16:17   #4051
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Zrobilam lazanię, ale stracilam na nią ochote:P
A jak przeczytalam tutaj o ogórkowej to normalnie nabralam takiej ochty zjadlabym cały gar!! szkoda, że nie mam ogorkow a tutaj takich nie ma musze mamie powiedziec zeby mi koniecznie zrobila jak przyjade

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wczoraj w H&M mierzyłam taką sukienkę.. z przeceny za 60 zł.. D. powiedział, że nie powinnam chodzić w takich obcisłych, bo nie wiadomo czy tak przytyłam czy co.. że wygląda to niekorzystnie.. i w obcisłych to mogę chodzić jak brzuch już będzie taki mocno duży i wyraźny... no i się popłakałam po raz kolejny..

no i oczywiście jej nie kupiłam..
moim zdaniem super w niej wyglądasz! i bralabym ją! TZ się nie zna.. przecież w worku chodzic nie bedziesz

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
no i godzina opóźnienia. .. już mnie dupsko boli od siedzenia. ..
wiecie co... jaką niektórzy Polacy robią nam wiochę po świecie... Wsiadanie do samolotu to normalnie wyścigi jakieś jakby miało im miejsca braknąć... Stratować potrafią. ..
Z kolei dwóch typów siedziało koło mnie i wlewali sobie piwo do kubków po kawie i potem tacy weseli wsiadali, że wchodząc po schodach postanowili sobie jeszcze zapalić. .. Rozumiem, może lecieli pierwszy raz i nie wiedzieli, że na płycie lotniska się nie pali ale tam stało to auto co tankuje samoloty!!! no ślepi?! I ktoś z obsługi ich zaczął opieprzać a ci najpierw dopalili, dopiero weszli do samolotu... Mogli ich w ogóle nie zabierać. Co to jest ku.rwa wycieczka klasowa gimnazjalistów? A Norwegowie ich tu ładnie komentowali przez szybę. no wstyd...
eh.. no niestety co wyjazd też widze takie akcje... najlepsze są teksty w samolocie pt:" nie dam starej ani grosza, niech spier**la" .. eh żal sie na takich ludzi patrzy.. i jak muszą się koniecznie napić wódki czy piwa i przemycają do samolotu i piją własnie w kubkach po kawie ale to co w samolotach się dzieje, to nic w porownaniu z tym co ludzie wyprawiają na promie (z Szwecji do PL) .. w koncu płynie się ok 10h i oczywiscie piją caly czas a potem taki wstyd jak sie zataczają i krzyczą na caly prom

Ja też jestem w szoku, że za zwolnienie lekarskie placi sie cos. no jakim cudem? oszaleli!

A i dziewczyny z tymi "czaszkami" co pokazują się zamiast przekleństw to uważajcie, bo dostaniecie bana... niestety na wątku żonkowym już nie jedna tak miala i stracila dostep do forum na 2 tygodnie za przeklinanie.. więc nie warto
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:17   #4052
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
chyba poszukam jakiegoś info o tym..
Ja też muszę o tym poczytać. Bo moja koleżanka chodziła do gina prywatnie i akurat L4 musiała mieć wypisywane np. pod koniec miesiąca, a wizyty miała w połowie miesiąca, i za te wypisanie L4 płaciła 50 złotych
Na szczęście nie chodzę do tego gina a nie wiem jak jest u mojego.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:22   #4053
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Kochane Wizażanki mam prośbę do wszystkich korzystających obecnie lub kiedykolwiek z mediów o dzieciach/parentingowych (prasa, Internet), by wypełniły mi ankietę do pracy magisterskiej

http:// www. ankietka. pl/ankieta/108346/prasa-i-portale-parentingowe.html

Link należy skopiować i z nazwy serwisu usunąć spacje.
Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam za zakłócanie Waszych wątków
Done

A tak właściwie kupujecie jakieś pisma?Bo ja nie.Po co skoro tyle darmowych artykułów w necie.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:24   #4054
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
A i dziewczyny z tymi "czaszkami" co pokazują się zamiast przekleństw to uważajcie, bo dostaniecie bana... niestety na wątku żonkowym już nie jedna tak miala i stracila dostep do forum na 2 tygodnie za przeklinanie.. więc nie warto
ja tylko raz napisałam chcąc sprawdzić
Stary 2013-03-10, 16:24   #4055
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Done

A tak właściwie kupujecie jakieś pisma?Bo ja nie.Po co skoro tyle darmowych artykułów w necie.
wszystko jest w necie:P

a mam takie pytanko: macie też ciepłe brzuchy? Moj TZ mowi, że jak sie do Niego przytulam to mam teraz cieply brzuch, a przed ciąża tak nie mialam
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:25   #4056
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Toż to ograniczenie wolności słowa.Nawet cieżarna nie może sobie nerwów upuścić
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:25   #4057
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Done

też jestem tego zdania
Stary 2013-03-10, 16:26   #4058
tancerka212
Zakorzenienie

cześć dziewczynki
strasznie rzadko wpadam do was ostatnio aż to do mnie niepodobne ale jutro mam wolne więc posiedzę z wami cały dzień
wczoraj wzięłam się za sprzątanie, pół komody już zwolniłam z gratów, powywalałam stare nieużywane ciuchy, dzisiaj zakupiłam 2 ładne eleganckie pudełka w które zapakuję różne książki, albumy ze zdjęciami i takie ważne rzeczy itp i ustawię je na szafie żeby dzidziuś mi ich nigdy bez nadzoru w swoje łapki nie dorwał a tymsamym cała komoda będzie jego
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:26   #4059
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
a mam takie pytanko: macie też ciepłe brzuchy? Moj TZ mowi, że jak sie do Niego przytulam to mam teraz cieply brzuch, a przed ciąża tak nie mialam
nie zauważyłam..
wzięłam APAP bo już nie mogłam z tą migreną wytrzymać..
Stary 2013-03-10, 16:30   #4060
tancerka212
Zakorzenienie

3 razy przecierałam oczy czytając o waszych opłatach za L4 to sa jakieś żarty? nic tylko to zgłaszać!!!!!!!! mój znajomy ostatnio taką akcję urządził bo ktoś w sklepie chciał go okantować więc jak zaczął dzwonić po różnych urzędach do spraw konsumentów itp i oni się za głowę złapali i podziękowali jeszcze za informację i kontrolę nasłali na ten sklep. Co więcej szef tego sklepu teraz traktuje tego znajomego jak jakiegoś VIPa bo się go boi i przyjmuje wreszcie z szacunkiem na swoich włościach także widzicie- kilka telefonów i od razu cię inaczej traktują
Stary 2013-03-10, 16:32   #4061
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
spiżarka ogórki sama robisz?

Chciałam teściowej wczoraj podkraść ale jakieś podpsute się wydawały ;/
Mieszkamy w starej,przedwojennej kamienicy -uwielbiam ją Mamy i spiżarnię na dole i strych na górze-cały segment
Ogórki i sporą część przetworów w tym sok pomidorowy mam od mojej kochanej mamy.Jako,że mój K. i jego okolice są zagłębiem malinowym to ja z kolei całą rodzinę zaopatruję w sok malinowy Co rok kupuję ok. 20kg malin,masę cukru i przerabiam to Taki domowy soczek jest przepyszny-nie to co te kupne sikacze które mają 0,01 czy 0,05 % soku malinowego

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
(...)
A dzisiaj moja pięcioletnia siostrzenica dała mojemu mężowi czekolade na 'dzień mężczyzny' a mi bodziaki dla Dzidziusia
Słodziara
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:32   #4062
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

temeratura kobiety w ciazy oscyluje w ok 37 st. (tak samo jak maleńkich dzieci jak sie urodzą!)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:49   #4063
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Jako,że mój K. i jego okolice są zagłębiem malinowym to ja z kolei całą rodzinę zaopatruję w sok malinowy
zagłębie malinowe? a gdzie to konkretnie? czyżby jakiś Kazimierz Dolny i okolice? bo moi rodzice tam mają działkę i też zawsze domowy soczek malinowy z malin ekologicznych mam miałam i ja swoje maliny ale własnie działkę malinową przerobiliśmy w plac budowy naszego domu więc już po naszych własnych osobistych malinkach... za to mam 20 rządków truskawek i też dżemiki własnej roboty co roku robię i wisienki mamy swoje, porzeczki, ogródek warzywny w tym roku sama założę żeby dla dzidzi warzywka były teściowa ma swoje kurki z wolnego podwórkowego wybiegu więc tylko takimi się żywimy jednak wieś nie jest taka zła do miasta rzut beretem a jakie korzyści
Stary 2013-03-10, 16:53   #4064
kaska87
Zakorzenienie

Tancia ja też myślałam, żeby zrobić jakiś ogródek warzywny, ale nie mam za bardzo gdzie wszędzie mam trawnik, miejsce grillowe hmmm jedyne co mam jadalnego to czereśnie, maliny i jeżyny ale ja NIENAWIDZĘ dłubać w ogrodzie ja się kur boję

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:56   #4065
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
zagłębie malinowe? a gdzie to konkretnie? czyżby jakiś Kazimierz Dolny i okolice? bo moi rodzice tam mają działkę i też zawsze domowy soczek malinowy z malin ekologicznych mam miałam i ja swoje maliny ale własnie działkę malinową przerobiliśmy w plac budowy naszego domu więc już po naszych własnych osobistych malinkach... za to mam 20 rządków truskawek i też dżemiki własnej roboty co roku robię i wisienki mamy swoje, porzeczki, ogródek warzywny w tym roku sama założę żeby dla dzidzi warzywka były teściowa ma swoje kurki z wolnego podwórkowego wybiegu więc tylko takimi się żywimy jednak wieś nie jest taka zła do miasta rzut beretem a jakie korzyści
Kraśnik i okolice:Urzędów,Dzierzkow ice Do Kazimierza mam za daleko co by jechać na maliny-całe 60km.Od Ciebie to rzut beretem
Moja mama również ma działkę-latem jak u Niej jesteśmy to zawsze pomagam bo roboty sporo.Masa warzyw i sad Miód kupuję tu u nas od lokalnych pszczelarzy a jajka również mam od kurek z wolnego wybiegu-od zaprzyjaźnionej Pani A chleb piekę sama
Jakie my eko jesteśmy
Stary 2013-03-10, 17:05   #4066
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wszędzie mam trawnik
no to może trawnik zmniejszyć o 3 metry kwadratowe

Cytat:
Jakie my eko jesteśmy
ja to w sumie mało eko bym była ale jak samo pod nosem wszystko rośnie to aż grzech nie korzystać teściowa do tej pory nawet własne świnki miała więc i mięsko miałam eko ale teraz jakoś zaprzestała tej rozrywki... za to już obiecała że latem kupi jakieś specjalne kurki żeby dzidzia potem miała świeże eko mięsko z kurczaczka i z jakiś gołąbków jakieś chudziutkie piersi są podobno zdrowe... ja tam jakaś eko nie jestem ale już dla dzidzi to się chyba rozsądniej produkty wybiera więc jestem zadowolona że się na wieś wyprowadziłam te 10 km z miasta
już nie mówiąc o świeżym powietrzu, zielonej trawce latem, basenik dziecku można rozstawić pompowany, piaskownicę, huśtawkę mamy i zabawa od rana do wieczora przed domem
Stary 2013-03-10, 17:07   #4067
kaska87
Zakorzenienie

no właśnie nie wiem gdzie bym mogła to wydzielić

ja się wyprowadziłam aż 500m od domu rodzinnego

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-03-10 o 17:08
Stary 2013-03-10, 17:07   #4068
201704210903
Konto usunięte

Cytat:

mój TZ powiedział, że zapach mi się zmienił na taki dzidziusiowy....
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 17:10   #4069
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sobie kupiłam zwykły paracetamol, ten sam składnik co apap, w tej samej dawce, a kosztuje połowę mniej.

Wogóle robiłyście testy na HIV?
Ja się dowiadywałam w labolatorium, chciałam zrobić prywatne, powiedzieli mi, że owszem, można zrobić za 30 parę zł, ale i tak trzeba mieć skierowanie.Bez sensu.Dziwić się potem, że ludzie nie wiedzą i zarażają innych.
w de jest za darmo w ciazy tylko trzeba wyrazic chec i zgode

a mnie mezunio wzial dzisiaj na obiad do knajpki jadlam kotleta z pomidorem i mozzarella, do tego pyszna salatka i frytki i swiezo wyciskany sok pomaranczowy mniam mniam
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 17:13   #4070
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
no to może trawnik zmniejszyć o 3 metry kwadratowe

ja to w sumie mało eko bym była ale jak samo pod nosem wszystko rośnie to aż grzech nie korzystać teściowa do tej pory nawet własne świnki miała więc i mięsko miałam eko ale teraz jakoś zaprzestała tej rozrywki... za to już obiecała że latem kupi jakieś specjalne kurki żeby dzidzia potem miała świeże eko mięsko z kurczaczka i z jakiś gołąbków jakieś chudziutkie piersi są podobno zdrowe... ja tam jakaś eko nie jestem ale już dla dzidzi to się chyba rozsądniej produkty wybiera więc jestem zadowolona że się na wieś wyprowadziłam te 10 km z miasta
już nie mówiąc o świeżym powietrzu, zielonej trawce latem, basenik dziecku można rozstawić pompowany, piaskownicę, huśtawkę mamy i zabawa od rana do wieczora przed domem
Oj to racja,że aż żal nie korzystać Ja zaczęłam rozsądniej wybierać produkty właśnie jak się mała urodziła. O kilku lat jak coś kupuję to zawsze zwracam uwagę na skład Masz super teściową-troskliwą
Piaskownicy,huśtawki i samej możliwości posiedzenia przed domem zazdroszczę.U nas tylko beton,beton

Dobra uciekam bo na 18tą do kościoła idziemy
Stary 2013-03-10, 17:19   #4071
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to racja,że aż żal nie korzystać Ja zaczęłam rozsądniej wybierać produkty właśnie jak się mała urodziła. O kilku lat jak coś kupuję to zawsze zwracam uwagę na skład Masz super teściową-troskliwą
Piaskownicy,huśtawki i samej możliwości posiedzenia przed domem zazdroszczę.U nas tylko beton,beton
no teściowa ma swój charakterek ale dla swoich małych wnusiątek jest super opiekuńcza- widze jak sie opiekuje dzidzią brata męża i o ile na początku nie ze wszystkim może się zgadzałam tak teraz jestem pewna że jak pójdę po macierzyńskim do pracy to zostawię dzidzię w dobrych rękach codziennie świeża zupka z warzywek z jej ogródka ugotowana, kisielek to tylko domowy na deserek niuni robi, codziennie spacerek po świeżym powietrzu musi być, dba żeby dziecko miało zawsze na nogach kapcie bo na płytkach jak na boso sie przebiegnie to zaraz albo katar albo co innego złapie... niby takie pierdoły ale przez 2 lata mała ani razu nie chorowała czasem złapała jakis lekki katarek ale teściowa zaraz swoje malinki ze spiżarki wyciągała itp i dzidzia za 2 dni jak nówka była
Stary 2013-03-10, 17:20   #4072
kaska87
Zakorzenienie

Samba a jak z mdłościami, przeszło już? u mnie już spoko od dłuższego czasu, ale np owoce dalej nie przejdą wczoraj 2 truskawki zjadłam i mnie mdliło 2 godziny i w końcu się w kibelku skończyło

Stary 2013-03-10, 17:21   #4073
201704210903
Konto usunięte

co do HIV można się ewentualnie zgłosić na oddanie krwi i wtedy badanie jest gratis... tylko w ciąży pewno nie można oddawać krwi
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 17:22   #4074
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Samba a jak z mdłościami, przeszło już? u mnie już spoko od dłuższego czasu, ale np owoce dalej nie przejdą wczoraj 2 truskawki zjadłam i mnie mdliło 2 godziny i w końcu się w kibelku skończyło
u mnie z owoców nic.. ale od niedawna jabłka smakują
Stary 2013-03-10, 17:25   #4075
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
jest lepiej, ale jeszcze nie zupelnie....od jakis 7 tyg mialam raptem 2 dni bez wymiotow w ogole, a tak to przynajmniej jeden raz dziennie pawik jest... na szczescie coraz rzadziej na wskutek jakiegos zapachu, takze moge bez obaw wyjsc z domu bo juz mnie nie naciaga na ulicach... ale najczesciej przy myciu zebow wymiotuje... i do tego mam taka slodka sline w ustach i z tego powodu mi niedobrze...bleeee

o to ja owoce moge ale tez wczoraj wymiotowalam mieszanka kiwi-pomaranczy-pistacji i soku malinowego
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 17:54   #4076
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie z owoców nic.. ale od niedawna jabłka smakują
Ja pochłaniam duże ilości jabłek, co wcześniej nie miało miejsca.
Za to pomarańcze mi się przejadły

I dzisiaj zgrzeszyłam. Wypiłam kawe i mnie głowa rozbolała
Stary 2013-03-10, 17:55   #4077
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja pochłaniam duże ilości jabłek, co wcześniej nie miało miejsca.
Za to pomarańcze mi się przejadły

I dzisiaj zgrzeszyłam. Wypiłam kawe i mnie głowa rozbolała
eh ja wzięłam APAP ale nic nie pomaga na ból głowy..
Stary 2013-03-10, 18:03   #4078
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
eh ja wzięłam APAP ale nic nie pomaga na ból głowy..
Ja przetrwałam bóle głowy, które miałam na początku ciąży, bez zażywania tabletek
Ale pewnie, że jak bardzo boli to lepiej wziąć.
Mnie się wydaje, że apap to raczej słaba tabletka. A niestety wyboru nie mamy
Stary 2013-03-10, 18:06   #4079
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Wogóle robiłyście testy na HIV?
Ja się dowiadywałam w labolatorium, chciałam zrobić prywatne, powiedzieli mi, że owszem, można zrobić za 30 parę zł, ale i tak trzeba mieć skierowanie.Bez sensu.Dziwić się potem, że ludzie nie wiedzą i zarażają innych.
ja robiłam. dostałam skierowanie od swojej gin przy pierwszej wizycie m.in. na hiv i kiłę chyba. nie płaciłam nic.
no i wiem, że jestem czysta. nie mam hiva, ani syfa

mam schize jutro mam wizyte kontrolą u gin, pokażę wypis ze szpitala, wynik z USG, ale nie mam jeszcze wyniku z tego cholernego testu PAPP-A boję się, że wynik będzie zły, albo, że zwyczajnie go odbiorę i za chuja (pamiętam, że chujować można) nie będę wiedziała jak go zinterpretować, a kolejna wizyta u gin standardowo za miesiąc
naczytałam się w sieci o przypadkach, że USG genetyczne było idealne, a wyniki testu PAPP-A tragiczne i ryzyko trisomii gignatycznie rosło , no zaczęłam się bać
Stary 2013-03-10, 18:10   #4080
tancerka212
Zakorzenienie

nie chcę zapeszyć ale i u mnie mdłości troszkę zahamowały się... to znaczy mdlić mnie jeszcze mdli ale nie rzygałam już dobrych kilka dni- jak dla mnie to meeeega sukces
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości