Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz9 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 16:34   #1561
agunineczka
Zakorzenienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
okropnie boję się pierwszego tańca, pomimo, że tańczyć lubię to na samą myśl, że będzie na mnie patrzyło ok 120 osób, a ja sama z Tż na środku będziemy tańczyć to mnie wzdryga zawsze gdy mam jakieś wystąpienie (zazwyczaj jest to grupa na studiach, maz 19 osób) to dostaję paraliżu twarzy oraz niedowład kończyn zarówno dolnych jak i górnych i co ja mam biedna począć..

Poddasz się Tżowi, on Cię poprowadzi i zatańczycie
Stary 2013-03-10, 16:41   #1562
KaMilka4891
Zadomowienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość

Ja teeeeeż Tylko ja pod koniec lipca... Orientowałaś się może jak cenowo to wygląda? Skąd oni je ściągają?
Najpierw jak mi tu myha powiedziała, że czasem piwonii nie ma już w czerwcu to się starałam z nimi pożegnać...ale później patrzę na te wszystkie zdjęcia, dekoracji, bukietów...no i chciałabym mieć kolor przewodni fiolet i jaśniutki róż...taki jak te biało jasne piwonie...i znowu na nie zachorowałam...i ściągnę je skąd tylko będzie można!

ile u Was w ogóle stopni przy tym śniegu jest?
U nas przez cały tydzień było po 15 st i piękne słonce! A jak mamy wolny weekend to od wczoraj pada deszcz
O kwiaty jeszcze się nie dowiadywałam, ale jak się da to biorę za wszelką cenę oszczędzam na innych rzeczach, więc chociaż bukiet i kwiaty na sali będę miała takie jak sobie wymarzylam, no i ten zapach
a śniegu nad morzem po pachy... i ciągle pada...
Stary 2013-03-10, 16:41   #1563
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Poddasz się Tżowi, on Cię poprowadzi i zatańczycie
mam nadzieję, że temu podoła też nie lubi takich wystąpień, ale w końcu to on jest facetem i będzie musiał mnie poprowadzić
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:47   #1564
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Puściłam teledysk TŻ'owi i się popłakałam! Oni są tacy naturalni, zero udawania... Też tak chcę.

Witam nową PMkę!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:53   #1565
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Hej, ja już po kursie

Powiem Wam, że każdemu życzę takiego kursu przedmałżeńskiego jaki my mieliśmy, bo było po prostu świetnie
Spodziewałam się, że będzie fajnie, ale naprawdę nie myślałam, że aż do tego stopnia Bez zbędnego umoralniania, z klasą, z odpowiednim podejściem, z dużą dozą humoru - no po prostu rewelka
Warto było troszkę zapłacić i spędzić ten weekend w taki sposób
Naprawdę wiele wyniosłam z tego kursu, mam nadzieję, że mój narzeczony też (choć zbyt religijny nie jest). A na dodatek magia tego miejsca (bo to mała miejscowość - sanktuarium).
Cudnie

A tak poza tym to kupiłam sukienkę na poprawiny (a raczej mama wypatrzyła, pojechaliśmy zmierzyć w trójkę, bo jeszcze z TŻ-tem no i mi kupiła :P). Do tego chyba jeszcze kupimy taką szarfę przewiązywaną w kolorze fuksji i buty też będą fuksja - taki plan
Piękna, mój ulubiony fason
Stary 2013-03-10, 16:57   #1566
anka1897
Wtajemniczenie

https://www.youtube.com/watch?v=kY-68SQd8ZU

Podoba mi się jak "wirują" po parkiecie, też bym tak chciała U nas raczej też będzie walc - Tż wymyślił wiedeńskiego do muzyki z Nocy i Dni oraz zadymiarke aby był lepszy efekt Przez rok chodziliśmy do szkoły tańca więc jakoś powinniśmy podołać

monikkad śliczna sukienka na poprawiny

agunineczka widzę że śubujesz godzinę wcześniej niż ja krócej się będziesz stresować również brałam pod uwagę walca z Anastazji - jest piękny.

kroooliczek89 gratuluję spadku wagi trzymam kciuki aby wytrwałość Cię nie opuściła

Witam nową PMkę

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 17:12   #1567
monikkad
Wtajemniczenie

Miło mi, że Wam się podoba sukienka W moim stylu właśnie nie jest, bo ja nigdy nie lubiłam takich rozszerzanych tylko zawsze takie obcisłe, ale mama mnie przekonała i pojechałam z nią przymierzyć TŻ powiedział, że wyglądam uroczo jak calineczka, hehe :PP
Myślę, że jak dodam do niej te fuksjowe elementy to będzie fajnie. W sumie chciałam na poprawiny jakąś kolorową sukienkę, no ale cóż, kobieta zmienną jest :P

Anka, a co do tej sesji narzeczeńskiej to może macie jakiegoś znajomego fana fotografii, który zrobiłby Wam za free narzeczeńską? Nam np. narzeczeńską robi kolega TŻ-ta i to zupełnie za darmo
Stary 2013-03-10, 17:18   #1568
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
pozdrawiam znad hula hop
też kręce

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
Mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie do swojego grona PM-ek 2014 Ślub bierzemy w maju przyszłego roku, więc trochę czasu jeszcze zostało (dokładnie 440 dni ), ale przygotowania już w toku - póki co mamy kościół, salę i mam nadzieję, że w środę się okaże, że mamy też fotografa.
Witaj
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 17:20   #1569
monikkad
Wtajemniczenie

A ja Wam powiem, że mnie tam pierwszy taniec nie przeraża

A powinien, bo chcemy jakiś w miarę wyuczony układzik :PP
Stary 2013-03-10, 17:32   #1570
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

Tobie to wstyd pokazywać zdjęcia więc nie przypatruj się za bardzo
Oj tam oj tam, nie przesadzajcie

Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość
Zgłoszę się do Ciebie niebawem
Foto porady, kaciak 0 zapraszam

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Czeeeeść
Nadrobiłam

U mnie też pogoda do chrzanu, a miałam z TŻ na spacer wyruszyć
U nas na weekend byli zanjomi, ktorzy mieszkaja w Londynie. Dzis bylo zimno, ale poszlismy na spacer do lasu, powiem wam, ze fajnie odswieza. tylko sie trzeba ubrac odpowiednio

Cytat:
Hej, ja już po kursie

Powiem Wam, że każdemu życzę takiego kursu przedmałżeńskiego jaki my mieliśmy, bo było po prostu świetnie
Spodziewałam się, że będzie fajnie, ale naprawdę nie myślałam, że aż do tego stopnia Bez zbędnego umoralniania, z klasą, z odpowiednim podejściem, z dużą dozą humoru - no po prostu rewelka
Naprawdę wiele wyniosłam z tego kursu, mam nadzieję, że mój narzeczony też (choć zbyt religijny nie jest). A na dodatek magia tego miejsca (bo to mała miejscowość - sanktuarium).
Cudnie
Tez bym chciala taki kurs ...

Cytat:
My tniemy koszty, więc akurat z kamerzysty zrezygnowaliśmy, ale chyba zrobimy sobie prezentację ze zdjęć z podkładem muzycznym, bo na sali mamy telebimy i możliwość puszczenia czegoś takiego.
witamy!

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=kY-68SQd8ZU

Podoba mi się jak "wirują" po parkiecie, też bym tak chciała U nas raczej też będzie walc - Tż wymyślił wiedeńskiego do muzyki z Nocy i Dni oraz zadymiarke aby był lepszy efekt Przez rok chodziliśmy do szkoły tańca więc jakoś powinniśmy podołać
to jest jeden z niewielu przykladow gdzie pierwszy taniec wyuczony nie wyglada zle, sztucznie, i na sile. Widac, ze facet tanczy na codzien.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 19:07   #1571
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
alloffkowa, napisałam Ci na privie

Agunineczka, zabiłaś mnie tym Westlife :PP
Katuję teraz to jak potłuczona :PP
dziękować

Wróciłam z kościólka, meega zimno u nas i zawieje śnieżne i tak cały dzień -6 stopni
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 19:17   #1572
Waniliova
Zakorzenienie

Hejo ale mamy dzisiaj leniwy dzień z TŻ byczymy się na maksiora

Cytat:
Miło mi, że Wam się podoba sukienka W moim stylu właśnie nie jest, bo ja nigdy nie lubiłam takich rozszerzanych tylko zawsze takie obcisłe, ale mama mnie przekonała i pojechałam z nią przymierzyć TŻ powiedział, że wyglądam uroczo jak calineczka, hehe :PP
Myślę, że jak dodam do niej te fuksjowe elementy to będzie fajnie. W sumie chciałam na poprawiny jakąś kolorową sukienkę, no ale cóż, kobieta zmienną jest :P

Anka, a co do tej sesji narzeczeńskiej to może macie jakiegoś znajomego fana fotografii, który zrobiłby Wam za free narzeczeńską? Nam np. narzeczeńską robi kolega TŻ-ta i to zupełnie za darmo
My sesję narzeczeńską mamy w cenie zaraz obakam Twoją suknie

karoolecka ja się tak pierwszego tańca nie boję, ale może dlatego, że będzie tylko ok. 40 osób

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Hej, ja już po kursie

Cudnie

A tak poza tym to kupiłam sukienkę na poprawiny (a raczej mama wypatrzyła, pojechaliśmy zmierzyć w trójkę, bo jeszcze z TŻ-tem no i mi kupiła :P). Do tego chyba jeszcze kupimy taką szarfę przewiązywaną w kolorze fuksji i buty też będą fuksja - taki plan
Śliczna sukienka fajnie z tymi naukami, mam nadzieję, że nam też się takie trafią

Cytat:
Witajcie Dziewczyny!
Mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie do swojego grona PM-ek 2014 Ślub bierzemy w maju przyszłego roku, więc trochę czasu jeszcze zostało (dokładnie 440 dni ), ale przygotowania już w toku - póki co mamy kościół, salę i mam nadzieję, że w środę się okaże, że mamy też fotografa.
Witaj jak załatwicie fotografa to będziecie mieli tyle samo co my

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
piękne
Cudne

Cytat:
My tniemy koszty, więc akurat z kamerzysty zrezygnowaliśmy, ale chyba zrobimy sobie prezentację ze zdjęć z podkładem muzycznym, bo na sali mamy telebimy i możliwość puszczenia czegoś takiego.
My też nie będziemy mieć kamerzysty, tzn. znajomy i i przyjaciółka będą najważniejsze momenty kręcili

alloffkowa omg dobra jesteś ja kiedyś w trakcie okichałam TŻ

anka1897 porozmawiajcie na spokojnie... przecież to ma być Wasz dzień idźcie na jakiś kompromis, ok, samochód ojca, ale sesja narzeczeńska tak. Spróbój mu to zaproponować
Stary 2013-03-10, 19:30   #1573
karoolecka
Zadomowienie

zazdroszczę Wam, że się nie boicie ja na pewno pójdę na kurs, chcielibyśmy coś oryginalnego, ale nie wiem jak to będzie z tą moją tremą golnę sobie kilka przed, to powinno pójść łatwiej
Stary 2013-03-10, 19:31   #1574
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszczę Wam, że się nie boicie ja na pewno pójdę na kurs, chcielibyśmy coś oryginalnego, ale nie wiem jak to będzie z tą moją tremą golnę sobie kilka przed, to powinno pójść łatwiej
Hehe no golnij se tylko nie za dużo my też pójdziemy na kurs tańca
Stary 2013-03-10, 19:34   #1575
Opiumalfa
Zakorzenienie

WENEDKA i lublinianki - co sadzicie o Zajezdzie pod Kosztanami/ Restauracji Portofino nad Zalewem?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 19:36   #1576
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

w temacie ślubnym, to my skorzystamy najpewniej z oferty http://www.inwhite.pl/

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 19:38   #1577
agunineczka
Zakorzenienie

A wiecie dziewczyny co mnie stresuje? Nie pierwszy taniec, bo go zatańczę z moim juz mężem, a tańczenie z niektórymi wujkami... Bo zazwyczaj jednak tańczy sie praktycznie z każdym, a u nas na weselu będą też tacy, których ja sama bym nie zaprosiła, ale ze względu na to, że albo są partnerami jakiejś ważnej dla mnie cioci, albo po prostu rodzice uznali, ze wypada zaprosić to będą...(moi rodzice opłacają nam wesele - w sensie talerzyk każdego gościa to maja prawo do zaproszenia w sumie kogo chcą)... No a przecież tańca nie odmówię..

A ja nie lubię takich sztucznych, wymuszanych sytuacji... I to mnie właśnie stresuje
Stary 2013-03-10, 19:39   #1578
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
my też pójdziemy na kurs tańca
myślicie, że ile wcześniej trzeba taki kurs zacząć? bo to, że będziemy musieli na niego pójść i prawdopodobnie będziemy najbardziej nieudolnymi uczestnikami jest pewne

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 19:40   #1579
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie dziewczyny co mnie stresuje? Nie pierwszy taniec, bo go zatańczę z moim juz mężem, a tańczenie z niektórymi wujkami... Bo zazwyczaj jednak tańczy sie praktycznie z każdym, a u nas na weselu będą też tacy, których ja sama bym nie zaprosiła, ale ze względu na to, że albo są partnerami jakiejś ważnej dla mnie cioci, albo po prostu rodzice uznali, ze wypada zaprosić to będą...(moi rodzice opłacają nam wesele - w sensie talerzyk każdego gościa to maja prawo do zaproszenia w sumie kogo chcą)... No a przecież tańca nie odmówię..

A ja nie lubię takich sztucznych, wymuszanych sytuacji... I to mnie właśnie stresuje
Ja też takich sytuacji nie lubię i m.in. dlatego nie zapraszamy kogoś kogo nie lubimy, nie odzywamy się za Wasze wesele płacą rodzice, ok, ale żeby decydować kogo zaprosić hmmm... przecież to Wasz dzień...
Stary 2013-03-10, 19:43   #1580
mysza_myszowska
Raczkowanie

Powiem Wam, że ja się wyleczyłam z zapraszania "bo wypada". Zapraszamy najbliższą rodzinę i tych, na których obecności nam zależy. Zresztą za przyjęcie płacimy sobie sami, więc raczej mamy coś do powiedzenia Nie zamierzam naszych ciężko zarobionych pieniedzy wydawać na wódkę dla jakiegoś wujka zenka, który czerwony i schlany będzie leżał pod stołem. Ot, co!

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
Stary 2013-03-10, 19:45   #1581
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny!
Witamy serdecznie

Cytat:
Ja na pierwszy taniec to najbardziej bym chciała jakiegoś walca, najlepiej wiedeńskiego, może tego z Anastazji?
uwielbiam ten motyw muzyczny z Anastazji

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 19:47   #1582
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
myślicie, że ile wcześniej trzeba taki kurs zacząć? bo to, że będziemy musieli na niego pójść i prawdopodobnie będziemy najbardziej nieudolnymi uczestnikami jest pewne
Ja myślę, że tak dwa miesiące przed i jedna lekcja w tygodniu ale to na pewno zależy od tego, jaki kto taniec wybierze

Cytat:
Powiem Wam, że ja się wyleczyłam z zapraszania "bo wypada". Zapraszamy najbliższą rodzinę i tych, na których obecności nam zależy. Zresztą za przyjęcie płacimy sobie sami, więc raczej mamy coś do powiedzenia Nie zamierzam naszych ciężko zarobionych pieniedzy wydawać na wódkę dla jakiegoś wujka zenka, który czerwony i schlany będzie leżał pod stołem. Ot, co!
O, dokładnie z tego samego założenia wychodzimy nie po to zbieramy pieniądze, żeby zapraszać ''byle kogo''. Już już na 18nastkę pozapraszałam nie tylko przyjaciół, ale i znajomych, czego bardzo żałuję
Stary 2013-03-10, 19:48   #1583
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też takich sytuacji nie lubię i m.in. dlatego nie zapraszamy kogoś kogo nie lubimy, nie odzywamy się za Wasze wesele płacą rodzice, ok, ale żeby decydować kogo zaprosić hmmm... przecież to Wasz dzień...

Fakt, nasz dzień, tyle, że u mnie w rodzinie to jest pomieszana sprawa...
Mam np. kuzynkę - moja chrzestna, którą uwielbiam i jak najbardziej chce ją zaprosić, ale meża ma tragicznego, gdybym tylko mogła to bym go nie zapraszała... No ale jak, dam jej zaproszenie, że zaprazsamy sz.p. s. u..... z dziećmi? A co z mężem? No wiadomo, że by nie przyszła sama...
Taka sama sytuacja jest z mężem mojej cioci - siostry mojej mamy.. No nie zaproszę jej bez męża... I tak to wygląda..

Normalnie, na uroczystościach rodzinnych, razczej nie rozmawiam z takimi osobami, bo najzwyczajniej w świecie nie mamy o czym, jest tylko dzień dobry, dowidzenia i tyle... No a na weselu, jak sobie wypiją, to na ban kbędą chceli zatańczyc z panią młoda.. no i co, odmówię im?

Edytowane przez agunineczka
Czas edycji: 2013-03-10 o 19:50
agunineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 19:52   #1584
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
a ja rozumiem w tym wypadku agunineczke, nasi rodzice także wszystko (większość) sponsorują, więc nie potrafiła bym odmówić im zaproszenia osoby która według nich powinna być na ślubie/weselu. Z mojej strony mogę walczyć o tych, których ja chcę zaprosić, ewentualnie jeśli kogoś okropnie nie trawię to też będę walczyć o ich zapraszanie..
To jest też tak, że dalsza rodzina mamy rozjechała się po pobliskich miastach i nie mamy z nimi kontaktu, ja ich widziałam może ze 2 razy w życiu, ale wiem, że moja mama pod pretekstem mojego ślubu może ich wreszcie zaprosić, a oni ciężko będą mieli odmówić Jeśli jej to sprawi przyjemność - mi przecież nie zaszkodzi

Ja za to tańców z wujkami się nie boję, przez ostatni okres ślubów w rodzinie Tż nauczyłam się walnąć uśmiech nr 6 i przetańczyć te dwie minuty z podpitym wujkiem Tż bez większych obaw.. zazwyczaj podczas tańczenia rozmyślałam co mam do roboty na przyszły tydzień, albo, że kelner niesie kotleciki i chętnie bym je zjadła

Edytowane przez karoolecka
Czas edycji: 2013-03-10 o 19:55
Stary 2013-03-10, 20:00   #1585
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, nasz dzień, tyle, że u mnie w rodzinie to jest pomieszana sprawa...
Mam np. kuzynkę - moja chrzestna, którą uwielbiam i jak najbardziej chce ją zaprosić, ale meża ma tragicznego, gdybym tylko mogła to bym go nie zapraszała... No ale jak, dam jej zaproszenie, że zaprazsamy sz.p. s. u..... z dziećmi? A co z mężem? No wiadomo, że by nie przyszła sama...
Taka sama sytuacja jest z mężem mojej cioci - siostry mojej mamy.. No nie zaproszę jej bez męża... I tak to wygląda..

Normalnie, na uroczystościach rodzinnych, razczej nie rozmawiam z takimi osobami, bo najzwyczajniej w świecie nie mamy o czym, jest tylko dzień dobry, dowidzenia i tyle... No a na weselu, jak sobie wypiją, to na ban kbędą chceli zatańczyc z panią młoda.. no i co, odmówię im?
My mamy taką sytuację z moim chrzestnym, zapraszamy jego z dziećmi, ale jego żony nie nie znoszę jej i nie mam zamiaru użerać się z nią w ten dzień. Zresztą ona pije i może jakąś akcję odwalić liczę się z tym, że wujek powie ''W takim razie ja nie przyjdę'', ale mam nadzieję, że coś zaradzimy na to. Jeszcze sporo czasu, więc zobaczymy.

Odmówić kapa, dlatego ja wolę nie zapraszać osób, z którymi nawet rozmawiać nie chcę, ale u Was w takim przypadku koło się zamyka...

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
a ja rozumiem w tym wypadku agunineczke, nasi rodzice także wszystko (większość) sponsorują, więc nie potrafiła bym odmówić im zaproszenia osoby która według nich powinna być na ślubie/weselu. Z mojej strony mogę walczyć o tych, których ja chcę zaprosić, ewentualnie jeśli kogoś okropnie nie trawię to też będę walczyć o ich zapraszanie..
To jest też tak, że dalsza rodzina mamy rozjechała się po pobliskich miastach i nie mamy z nimi kontaktu, ja ich widziałam może ze 2 razy w życiu, ale wiem, że moja mama pod pretekstem mojego ślubu może ich wreszcie zaprosić, a oni ciężko będą mieli odmówić Jeśli jej to sprawi przyjemność - mi przecież nie zaszkodzi

Ja za to tańców z wujkami się nie boję, przez ostatni okres ślubów w rodzinie Tż nauczyłam się walnąć uśmiech nr 6 i przetańczyć te dwie minuty z podpitym wujkiem Tż bez większych obaw.. zazwyczaj podczas tańczenia rozmyślałam co mam do roboty na przyszły tydzień, albo, że kelner niesie kotleciki i chętnie bym je zjadła
Tak, jeśli Tobie nie zaszkodzi to też nie widzę problemu, ale agunineczke mówi, że się tego boi, więc mówię, że ja bym nie zapraszała. Rodzicom sprawi przyjemność, ok, ale to Młodzi są najważniejsi w tym dniu. Poza tym, ktoś kogo nie widzieliśmy x lat może się nieźle opić i narobić nam wstydu ja np. takich akcji wolę uniknąć
Stary 2013-03-10, 20:00   #1586
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy taką sytuację z moim chrzestnym, zapraszamy jego z dziećmi, ale jego żony nie nie znoszę jej i nie mam zamiaru użerać się z nią w ten dzień. Zresztą ona pije i może jakąś akcję odwalić liczę się z tym, że wujek powie ''W takim razie ja nie przyjdę'', ale mam nadzieję, że coś zaradzimy na to. Jeszcze sporo czasu, więc zobaczymy.

Odmówić kapa, dlatego ja wolę nie zapraszać osób, z którymi nawet rozmawiać nie chcę, ale u Was w takim przypadku koło się zamyka...

Dokładnie, jeśli byśmy ich nie zaprosili, to pewnie nie przyszłyby też te osoby, na których obecności nam zależy.. I weź tu człowieku bądź mądry i cos wymyśl...
Stary 2013-03-10, 20:01   #1587
monikkad
Wtajemniczenie

Mnie też będzie stresowało tańczenie z wujkami, partnerami towarzyszącymi itp. Ale nie dlatego, że to jakieś niebliskie dla mnie osoby itp tylko po prostu NIE ZNOSZĘ tańczyć z kimkolwiek innym niż mój facet. Nie wiem, jakoś to trzymanie za rękę, obejmowanie, to są dla mnie takie dość intymne gesty, nie wiem, może źle do tego podchodzę, no ale już tak mam, odczuwam jakąś taką barierę - zakłócenie mojej przestrzeni własnej. Krępują mnie takie sytuacje.

I mam chyba tak jak Aga, że właśnie to mnie bardziej stresuje, o wiele bardziej niż ten pierwszy taniec - a niech sobie patrzą na nas I podziwiają Jak to mówi mój TŻ - i tak będą bić brawo i mówić, że pięknie - nawet jak się pomylimy
Stary 2013-03-10, 20:05   #1588
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, jeśli byśmy ich nie zaprosili, to pewnie nie przyszłyby też te osoby, na których obecności nam zależy.. I weź tu człowieku bądź mądry i cos wymyśl...
Tak źle i tak niedobrze jeszcze zobaczymy jak to dokładnie będzie, nie myślę teraz tak o tym wesele robimy w restauracji sąsiadów, więc nie musimy dużo wcześniej podawać ilości osób

Cytat:
Mnie też będzie stresowało tańczenie z wujkami, partnerami towarzyszącymi itp. Ale nie dlatego, że to jakieś niebliskie dla mnie osoby itp tylko po prostu NIE ZNOSZĘ tańczyć z kimkolwiek innym niż mój facet. Nie wiem, jakoś to trzymanie za rękę, obejmowanie, to są dla mnie takie dość intymne gesty, nie wiem, może źle do tego podchodzę, no ale już tak mam, odczuwam jakąś taką barierę - zakłócenie mojej przestrzeni własnej. Krępują mnie takie sytuacje.

I mam chyba tak jak Aga, że właśnie to mnie bardziej stresuje, o wiele bardziej niż ten pierwszy taniec - a niech sobie patrzą na nas I podziwiają Jak to mówi mój TŻ - i tak będą bić brawo i mówić, że pięknie - nawet jak się pomylimy
A mnie tańczenie z kimś innym nie przeszkadza tzn. ze starszym Panem, którego nie lubię wolałabym nie tańczyć, ale zapraszamy tylko te osoby, które chcemy, więc takiej sytuacji raczej nie będzie a co do pomyłki w tańcu to uważam tak samo jak Twój TŻ

mysza_myszowska a na ile osób robicie wesele?
Stary 2013-03-10, 20:07   #1589
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:

mysza_myszowska a na ile osób robicie wesele?
na +/- 50 osób. mamy liczbę gości ostatecznie podać 7 dni przed ślubem, więc sie na razie tak bardzo tym nie przejmujemy
A Wy?
Poza tym to bardziej będzie przyjęcie niz wesele, bo nie robimy całonocnej imprezy.

NASZ DZIEŃ 24.05.2014

Edytowane przez mysza_myszowska
Czas edycji: 2013-03-10 o 20:09
Stary 2013-03-10, 20:09   #1590
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Tak, jeśli Tobie nie zaszkodzi to też nie widzę problemu, ale agunineczke mówi, że się tego boi, więc mówię, że ja bym nie zapraszała. Rodzicom sprawi przyjemność, ok, ale to Młodzi są najważniejsi w tym dniu. Poza tym, ktoś kogo nie widzieliśmy x lat może się nieźle opić i narobić nam wstydu ja np. takich akcji wolę uniknąć
no tak prawda, w sumie to każdy może się upić, dlatego ja już zapowiedziałam, że zwalimy na świadków odpowiedzialność wypraszania takich ludzi z sali na altankę, lub do pokoju na górę tylko musimy jeszcze świadków znaleźć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości