Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 21:50   #2311
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Super My też chcemy sesję w plenerze, w kwietniu i mam zamiar założyć taką sukienkę:
http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/Galeria/1402169/1
właśnie! Przypomniałaś mi, żeby ją wreszcie zamówić mam nadzieję, że będzie dobra...
Pamiętam jak pisałaś ja się obawiam, że w sukience będę źle wyglądać

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
mi takie sesje czarno-białe się podobają mamuska trochę w tiulu, trochę w białej koszuli faceta z podwiniętymi rękawkami
no nie wiem czy będą warunki aby się przebierać, zobaczymy

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ooo super
też muszę się umówić na jakąś sesję... znam tyle fotografów a z nikim nie mogę się dogadać
a czemu tylko plener wchodzi w grę ?
najfajniej chyba w jakiejś sukience
no bo ona nam to zrobi "na lewo" więc nie ma studia do dyspozycji, u nas w mieszkaniu nie ma fajnego tła a i ona takich specjalnych nie ma

jak znajdę sukienkę, w której nie będę wyglądała jak beczka to przemyślę to

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:52   #2312
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

a pasty do dziąseł/ząbków pierwszych kupujecie ?
ja na początek nic nie kupuję, tylko tą żelową szczoteczkę na palec.
a położna mi mówiła, że higienę j.ustnej najlepiej się wykonuje palcem, na który nawijamy zmoczoną pieluszkę tetrową

Cytat:
mi takie sesje czarno-białe się podobają mamuska trochę w tiulu, trochę w białej koszuli faceta z podwiniętymi rękawkami
mi tez się podobają sesje jak kobitka jakoś fajnie jest owinięta w zwiewny materiał..
i myślałam też o sesji w klasycznej białej koszuli mojego Tż, z podwiniętymi rękawami i w bokserkach..
ale oba te pomysły to na studio a nie na plener

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:52   #2313
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
"Na pierwszą szczoteczkę dla niemowlaka powinniśmy zdecydować się już w momencie pojawienia się pierwszych ząbków. W przypadku najmłodszych idealnym rozwiązaniem są szczoteczki zakładane na palec, delikatnie masujące dziąsła i oczyszczające zarówno dziąsła, jak i płytkę nazębną z nagromadzonych bakterii."

takie info znalazłam..ale co,samą szczoteczką? większość past to takie od roku
Ale ząbki pojawią się najwcześniej 4-5 miesiąc... Nie ma co sobie tym zawracać głowy teraz. Na początek ta szczoteczka na palec tylko do osadu z mleka, a jak zaczną wychodzić ząbki to są specjalne pasty na mleczaki, ale nie wiem od jakiego m-ca życia można je stosować ale na razie ta wiedza nie jest aż tak potrzebna
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:55   #2314
axella
Zakorzenienie

GG do axella

za godzine będzie tz..
wyjde po niego z psem..
jakis Pan mi wlasnie odsnieza przed domkiem co za miły czlowiek..o tej godzinie...

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
ja na początek nic nie kupuję, tylko tą żelową szczoteczkę na palec.
a położna mi mówiła, że higienę j.ustnej najlepiej się wykonuje palcem, na który nawijamy zmoczoną pieluszkę tetrową

mi tez się podobają sesje jak kobitka jakoś fajnie jest owinięta w zwiewny materiał..
i myślałam też o sesji w klasycznej białej koszuli mojego Tż, z podwiniętymi rękawami i w bokserkach..
ale oba te pomysły to na studio a nie na plener
Cytat:
Ale ząbki pojawią się najwcześniej 4-5 miesiąc... Nie ma co sobie tym zawracać głowy teraz. Na początek ta szczoteczka na palec tylko do osadu z mleka, a jak zaczną wychodzić ząbki to są specjalne pasty na mleczaki, ale nie wiem od jakiego m-ca życia można je stosować ale na razie ta wiedza nie jest aż tak potrzebna

no właśnie nad tym myśle, tzn o tym czym i jak czyścić dziąsełka.. przecież będą się brudzić od pierwszego jedzonka

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:56   #2315
banka26
Zakorzenienie

Axela jedno dziecko dostanie 1 zabka w wieku 4 mc a drugie kolo roku moj dawid dostal jak mial 8 mc i na poczatku sama szczoteczka wystarczyla a jak mu juz wyszedl to mslo pasty dawalam tej od roku
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:56   #2316
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Może się mylę ale jak się karmi piersią to chyba nie trzeba tych dziąsełek niczym przemywać? Ale fakt, coś do przecierania by się przydało chyba anim pojawią się ząbki, nie wiem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:57   #2317
karota11
Zadomowienie

Cytat:
ojjj.. nie.. "nic" to bardzo niesmaczne danie, lepiej zjedz coś innego

zaczynam od hipp, do tego żelu do kąpieli dodam chyba naturalny olejek migdałowy, później pewnie babydream..
jeśli nie będę musiała to nie będę używała emolientów.. mimo, że położna mnie do nich zmusza/namawia

Witaj przyjemnego gadulenia
mamy podobne terminy, ja według usg mam termin na 20.05, 23.05, 25.05 i na 30.05
ile Wasz Maluszek już waży ? ile Ty przytyłaś ?

o wyprawkę się nie martw, tu na pewno znajdziesz cenne wskazówki. Większość dziewczyn wyprawki już ma ogarnięte

ale śliczny sensorek

kurde... wjeżdżacie mi na ambicję...
muszę koniecznie zrobić drugi

ooo super
też muszę się umówić na jakąś sesję... znam tyle fotografów a z nikim nie mogę się dogadać
a czemu tylko plener wchodzi w grę ?
najfajniej chyba w jakiejś sukience
nie wiem ile mój Mały waży, ginek mi starsznie ubogo wykonuje usg, teraz to pewnie dopiero za miesiąc pewnie, strasznie mnie tym denerwuje , ale twierdzi,z e nie ma potrzeby więcej ja sporo juz przytyłam, tyłam bo na początku brałam luteinę i nie służyła mi, poza tym amło ruchu bo panikuję po pierwszej ciąży i już z 15 na plusie jest

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
uff nadrobiłam

dla mnie rajstopy są dla dziewczyn ja wiem, że to dzieci, ale jednak

co do karmienia publicznie - mam podobne zdanie jak część z Was, nie jets to obrzydliwe, ale nie chce tego robić publicznie, kiedyś byliśmy na czekoladzie w wedlu a baka przy stoliku nad ciastkiem wyciągnęła cyca i dla mnie to nie było fajne jako, że jadłam obok:/ można wyjść do łazienki albo chociaż się obrócić bokiem

kosmetyki mam z ziajki i linomagu myślę też nad hipp i baby dream
ja też prawdopodobnie wybieram hipp i babydream

A ma któraś moze problemy z obciążeniem glukozy?
u mnie kosmiczna wyszła, ponad 160 po 2 h, a teraz jak mierzę glukometrem to mam ok, jutro wizyta u diabeteologa, zobaczę co powie
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:59   #2318
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ja też szukam i szukam...koleżanka mi polecała braun do ucha, i też biorę taki pod uwagę, ale wolę bezdotykowy sprawdzony
to do ucha podobno oszukują, mamy nie są z nich zadowolone

my chcemy bezdotykowy tech-med, ewentualnie myślę jeszcze o microfile

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Pamiętam jak pisałaś ja się obawiam, że w sukience będę źle wyglądać

no bo ona nam to zrobi "na lewo" więc nie ma studia do dyspozycji, u nas w mieszkaniu nie ma fajnego tła a i ona takich specjalnych nie ma

jak znajdę sukienkę, w której nie będę wyglądała jak beczka to przemyślę to
eee.. głupotki gadasz.. jest dużo fajnych sukieneczek, na pewno znajdziesz coś odpowiedniego..
a jak nie to może jakieś leginsy, balerinki i tuniczkę
a co do pomieszczenia, to sesja nie musi być koniecznie w studio przy tle, w mieszkaniu też można zrobić sesyjkę, a masz więcej możliwości, możesz bardziej odkryć ciało, spróbować sesji bieliźnianej, z jakimś misiem czy malunkami na brzuszku

Stary 2013-03-10, 22:01   #2319
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nad tym myśle, tzn o tym czym i jak czyścić dziąsełka.. przecież będą się brudzić od pierwszego jedzonka
No raczej niczym... Do 4m.ż. dziecko może przyjmować tylko mleko. Jeśli taki środek ze śliną przedostanie się do żołądka najprawdopodobniej go podrażni. Myślę, że taka szczoteczka czy tetra nawinięta na palec jest jak najbardziej ok dla maluszka żyjącego na mleku, który nie ma jeszcze zębów.

Za to bardzo ważne jest by nie próbować dziecięcego mleka z butelki, nie oblizywać łyżeczki, którą dziecko karmimy itd, bo próchnica jest zaraźliwa No chyba, że któraś z Was nigdy nie miała próchnicy
Stary 2013-03-10, 22:01   #2320
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Może się mylę ale jak się karmi piersią to chyba nie trzeba tych dziąsełek niczym przemywać? Ale fakt, coś do przecierania by się przydało chyba anim pojawią się ząbki, nie wiem
Ja nie przecierałam małemu niczym, ale i zęby późno mu zaczęły wychodzić bo dopiero przed pierwszymi urodzinami. Później kupiłam pastę Elmex 0-6 lat.

Bardzo ładne te sensorki dziewczyny robicie, nawet nie wiedziałam, że taki wybór tasiemek jest

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:02   #2321
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
no właśnie tez o tm nie myślalam kompletnie hehe

Cytat:

eee.. głupotki gadasz.. jest dużo fajnych sukieneczek, na pewno znajdziesz coś odpowiedniego..
a co do pomieszczenia, to sesja nie musi być koniecznie w studio przy tle, w mieszkaniu też można zrobić sesyjkę, a masz więcej możliwości, możesz bardziej odkryć ciało, spróbować sesji bieliźnianej, z jakimś misiem czy malunkami na brzuszku
Ju nie lubi leginsów
mi się podobają te typowe sesje-koszule/materiał/bielizna
ale chyba nam sie nie uda, pozatym wyszlo mi uczulenie na brzuchu oblecha

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-10, 22:03   #2322
karota11
Zadomowienie

Cytat:

a to dobrze wiedzieć, bo nie słysząłam opini o tych dousznych
u mnie tez faworytem jest microlife
Stary 2013-03-10, 22:04   #2323
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
No raczej niczym... Do 4m.ż. dziecko może przyjmować tylko mleko. Jeśli taki środek ze śliną przedostanie się do żołądka najprawdopodobniej go podrażni. Myślę, że taka szczoteczka czy tetra nawinięta na palec jest jak najbardziej ok dla maluszka żyjącego na mleku, który nie ma jeszcze zębów.

Za to bardzo ważne jest by nie próbować dziecięcego mleka z butelki, nie oblizywać łyżeczki, którą dziecko karmimy itd, bo próchnica jest zaraźliwa No chyba, że któraś z Was nigdy nie miała próchnicy
tak,to już wyczytałam

tetra na palcu-ooooouuukej trzeba zapamiętac

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-10, 22:04   #2324
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
ja też szukam i szukam...koleżanka mi polecała braun do ucha, i też biorę taki pod uwagę, ale wolę bezdotykowy sprawdzony
Też się zastanawiałam nad tym Braunem, ale chyba wolałabym bez tych nakładek i żeby był też do czoła. Szukam i szukam i nie mogę się na nic zdecydować W ogóle muszę coś ruszyć z wyprawką, bo oprócz zarezerwowanego wózka to nie mam jeszcze nic:banghead: Cały czas mam wrażenie, że mam jeszcze tyle czasu
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:05   #2325
niunka045
Zadomowienie

Hejka wieczornie widzę że tylko 4 strony do nadrabiania fajnie
Właśnie wróciliśmy od teściowej z całymi torbami zapakowanymi nie wiem czy wam pisałam ale mama TŻ jest kucharka w restauracji i zawsze od nich wyjeżdżamy z torbami pełnymi jedzenia W ogóle super atmosfera, sis TŻ nakupowała nam kupe rzeczy dla Jaśka od pampersów przez chusteczki nawilżające po kosmetyki hippa
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:06   #2326
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
położna mi ostatnio mówiła że właśnie z mleczka przecierasz j. ustną
pokazywała mi to dokładnie, wystarczy palcem owiniętym w pieluszkę lekko dzięsełka, podniebienie i język, jednym ruchem przetrzeć

Cytat:
nie wiem ile mój Mały waży, ginek mi starsznie ubogo wykonuje usg, teraz to pewnie dopiero za miesiąc pewnie, strasznie mnie tym denerwuje , ale twierdzi,z e nie ma potrzeby więcej ja sporo juz przytyłam, tyłam bo na początku brałam luteinę i nie służyła mi, poza tym amło ruchu bo panikuję po pierwszej ciąży i już z 15 na plusie jest

u mnie kosmiczna wyszła, ponad 160 po 2 h, a teraz jak mierzę glukometrem to mam ok, jutro wizyta u diabeteologa, zobaczę co powie
nasz w zeszłym tygodniu ważył prawie 1,5kg
a ja przytyłam 13kg

co do glukozy, na naszym wątku jest kilka cukrzycowych mam
Ashysqa jest jedną z nich i świeci przykłądem jeśli chodzi o dietę

Stary 2013-03-10, 22:07   #2327
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie mamusie majowo-czerwcowe
Wszystkim serdecznie gratuluję
Czy jest szansa, zeby dołączyć do grupy wiem, ze już się znacie, ale postarams ie nadrobić Ja mam termin z OM na 23.05.2013, a z usg na 10.06.2013 r.i chętnie Wam potowarzyszę
Witaj
Gratuluje synka

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
ogólnie też pisałam że jest to zmiana mimo wolna ..raczej nieszkodliwa.. przecież wszystkie widzą tylko własne dziecko a nie gapiów..ale masz racje takie tematy mają wiele zdań..i oczywiście również szanuje kazde..piszę tylko z własnego doświadczenia..jak po sobie widzę ile mi się odmieniło.. zbuntowana niegdyś i roztrzepana..kochająca zwierzęta ponad ludzi..po urodzeniu syna (mając ledwo 19 lat) wzruszająca się oglądając krzywdę ludzką czy nie daj boże dzieci.. w wiadomościach zwykłych.. rozumiejąca wszystko i wszystkich ...i nie do poznania empatyczna...takie rzeczy dzieją się..tak po prostu jak sie staję matką!!!
tak też takie rzeczy jak karmienie tu czy tu własnego dziecka nie robi dla mnie wiekszego wstydu ..owszem instynktownie wiem że zakrywam się czy robię unik ale to nie istotne w ogóle dla mnie jest....
Heh, w sumie bym się nie obraziła jakbym po ciąży np. nieco bardziej wyrozumiała się stała

Pawie Oczko
śliczny kocyk

I ja z kolejnym pytaniem. Tym razem poglądowym, bo w sumie my z TŻ już podjęliśmy decyzję, ale zastanawiam się nad zdaniem innych.
Wyobraźcie sobie, że macie mieszkanie do wynajęcia. Kuchnia i łazienka oczywiście zagospodarowane pod wymiar, 2 pokoje:duży i mały mają po kilka szaf i tapczany. I wpadają potencjalni najemcy. I pytają się czy np. zgodzilibyście się by obecne meble ( dobre) wynieść, a w zamian kupić nowe, które sobie oni wybiorą, ale na Wasz koszt ( tzn. niby zapłacą, ale później w czynszu przez x czasu sobie odbijają). Co Wy na to?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:10   #2328
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Witaj
Gratuluje synka

Heh, w sumie bym się nie obraziła jakbym po ciąży np. nieco bardziej wyrozumiała się stała

Pawie Oczko
śliczny kocyk

I ja z kolejnym pytaniem. Tym razem poglądowym, bo w sumie my z TŻ już podjęliśmy decyzję, ale zastanawiam się nad zdaniem innych.
Wyobraźcie sobie, że macie mieszkanie do wynajęcia. Kuchnia i łazienka oczywiście zagospodarowane pod wymiar, 2 pokoje:duży i mały mają po kilka szaf i tapczany. I wpadają potencjalni najemcy. I pytają się czy np. zgodzilibyście się by obecne meble ( dobre) wynieść, a w zamian kupić nowe, które sobie oni wybiorą, ale na Wasz koszt ( tzn. niby zapłacą, ale później w czynszu przez x czasu sobie odbijają). Co Wy na to?
nie zgodzilabym się
po pierwsze-Ty meble już im oferujesz i co? będziesz je wymieniać pod każdego lokatora?
nieeee,kolor ścian czy coś ok,ale nie meble pod wymiar:P

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-10, 22:11   #2329
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
z innej beczki-ciekawe czy po porodzie wyłączy mi się tryb "płacz o wszystko",czy to juz tak zostanie..
nawet nie strasz, że zostanie ja też płacze totalnie o wszystko, bez powodu i nie moge tego powstrzymac

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:11   #2330
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
"Na pierwszą szczoteczkę dla niemowlaka powinniśmy zdecydować się już w momencie pojawienia się pierwszych ząbków. W przypadku najmłodszych idealnym rozwiązaniem są szczoteczki zakładane na palec, delikatnie masujące dziąsła i oczyszczające zarówno dziąsła, jak i płytkę nazębną z nagromadzonych bakterii."

takie info znalazłam..ale co,samą szczoteczką? większość past to takie od roku
ja planuje kupic nuby http://allegro.pl/nuby-zel-do-mycia-...067796251.html
szczoteczke juz mam. i nie chodzi o zabki, ale wlasnie o zmywanie pozostalosci mleka z dziasel jakos boje sie plesniawek i innych cudow. porozmawiam jeszcze ze swoja dentystka...

melduje sie wieczorowa pora
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:12   #2331
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Też się zastanawiałam nad tym Braunem, ale chyba wolałabym bez tych nakładek i żeby był też do czoła. Szukam i szukam i nie mogę się na nic zdecydować W ogóle muszę coś ruszyć z wyprawką, bo oprócz zarezerwowanego wózka to nie mam jeszcze nic:banghead: Cały czas mam wrażenie, że mam jeszcze tyle czasu
ja też, nie mam czasu ogarnąć listy itp. ale dzisiaj postanowiłam to zmienić bo jakoś nie wiem kiedy i jak i o co w tym chodzi, ale tak szybko zrobił się 11 marca jak już będzie cieplej to poleci momentalnie, trzeba się brać
Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Hejka wieczornie widzę że tylko 4 strony do nadrabiania fajnie
Właśnie wróciliśmy od teściowej z całymi torbami zapakowanymi nie wiem czy wam pisałam ale mama TŻ jest kucharka w restauracji i zawsze od nich wyjeżdżamy z torbami pełnymi jedzenia W ogóle super atmosfera, sis TŻ nakupowała nam kupe rzeczy dla Jaśka od pampersów przez chusteczki nawilżające po kosmetyki hippa
Ale miło
Stary 2013-03-10, 22:12   #2332
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
A jeszcze tak zapytam, bo mi się rzuciło w oczy, że ktoś (chyba Sharp) napisał, że na nasz termin będzie dużo rodzących - skąd takie dane?

Aha, witamy się w 32 tc
Ja pisałam informacje są może mało wiarygodne ale słyszałam tak od dwóch ginów i połoznych z mojej kliniki
za 32tc
Cytat:
a pies jak go wyjęłam z klatki i wyprowadzilam usiadła i sie gapi. nie robi nic-nie chodzi,nie wącha,nie idzie się napić czy spać, nawet zabawki ma w doopie,nie rusza się tylko się wgapia
byle do jutra, choć ja wiem co jutro usłyszę "mam 3dni wolnego,to niech zostanie,co? będę przecież na miejscu,odwioze ją w środę"

na 100%
Może czuje co się święci ja tam bym za chiny nie oddała swojego psa. Nawet mamie. Problemy były z nią straszne nie powiem ale kupa mojej ciężkiej pracy i psiak jak marzenie No ale komfort ten że mam własne mieszkanie także nie martwie się w sumie o tak ważny fakt jak właściciel
Stary 2013-03-10, 22:15   #2333
axella
Zakorzenienie

GG do axella

żegnam sie!
czas zmykać,tż zaraz będzie

miłego gadanka
jutro od rana na nogach będę więc majcie kciuki bym dała radę

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-10, 22:15   #2334
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Witaj
Gratuluje synka

Pawie Oczko śliczny kocyk

nie zgodziłabym się, a co ja bym z tymi meblami robiła, jakby lokatorzy się częściej zmieniali jak chcąm to ew. wyniosę swoje,a oni na właśny koszt niech sobie wstawiają, ale nie na mój koszt
Stary 2013-03-10, 22:15   #2335
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj biedaku :glaszcze:
Masz cukrzycę ciążową... Miałam bardzo podony wynik i od 4 tygodni jestem na diecie. Będziemy się wspierać w takim razie Choć są też przypadki cudownego cofnięcia się cukrzycy i tu przykładem jest Aaś ale nikt jej nie chce słuchać i dalej ma cukrzycową dietę

Cytat:
co do glukozy, na naszym wątku jest kilka cukrzycowych mam
Ashysqa jest jedną z nich i świeci przykłądem jeśli chodzi o dietę
No właśnie przez ten weekend nie świeciłam ... Co prawda słodyczy nie jeadłam, ale mało regularnie i kilka niedozwolonych rzeczy się przewinęło co odbiło sie na pomiarach niestety... Ale od jutra obiecuję poprawę

Cytat:
Nie, nie zgodziłabym się... Ewentualnie jeśli chcą swoje meble to mogłabym przemyśleć zabranie tych co są, bo mogli wstawić swoje ale po wyprowadzce je zabierają a Ty nie ponosisz kosztów. Innej opcji bym nie brała pod uwagę
Stary 2013-03-10, 22:19   #2336
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Oj biedaku :glaszcze:
Masz cukrzycę ciążową... Miałam bardzo podony wynik i od 4 tygodni jestem na diecie. Będziemy się wspierać w takim razie Choć są też przypadki cudownego cofnięcia się cukrzycy i tu przykładem jest Aaś ale nikt jej nie chce słuchać i dalej ma cukrzycową dietę

No właśnie przez ten weekend nie świeciłam ... Co prawda słodyczy nie jeadłam, ale mało regularnie i kilka niedozwolonych rzeczy się przewinęło co odbiło sie na pomiarach niestety... Ale od jutra obiecuję poprawę

Nie, nie zgodziłabym się... Ewentualnie jeśli chcą swoje meble to mogłabym przemyśleć zabranie tych co są, bo mogli wstawić swoje ale po wyprowadzce je zabierają a Ty nie ponosisz kosztów. Innej opcji bym nie brała pod uwagę
oj to będziemy się wspierać, chociaz mój gin mówi, ze to pomyłka jakaś, a powiedz mi czy w moczu tez miałaś cukier? bo ja nie miałam, a teraz jak mierzę, to dzisiaj zjadłam cały rządek ptasiego mleczka, piłam nestea i kilka delicji i coś ponad godzinę 111 mg., na czczo mam 82 tak przeważnie, po obiedzie 125 mg ;/ sama nie wiem co o tym myśleć ;/
Stary 2013-03-10, 22:22   #2337
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie mamusie majowo-czerwcowe
Wszystkim serdecznie gratuluję
Czy jest szansa, zeby dołączyć do grupy wiem, ze już się znacie, ale postarams ie nadrobić Ja mam termin z OM na 23.05.2013, a z usg na 10.06.2013 r.i chętnie Wam potowarzyszę
Witamy się z Jasiem i zapraszamy na pogaduszki
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie wieczorowo

Miałam wczoraj wrzucić zdjęcie sensorka, ale jakoś zabrakło czasu, więc dziś nadrobię z nawiązką

sensor by me polarek taki mięciusi, że mam ochotę sama z nim sypiać i ręczniczek z kapturkiem
śliczny
Cytat:
hemoglobinę miałabyś niską i chyba jeszcze coś...

Aaaa miałam Wam pisać - czy ja wczoraj się żaliłam, że moje dziecko jakieś spokojne było przez dwa dni? Dziś nadrobił Przez całe zajęcia w szkole nie dał mi się skupić i hulał caaaały dzień, dopiero teraz się uspokoił
u mnie też zawsze tak jest w domu cisza wychodzę na uczelnie grzecznie siadam i wywija fikołki

nadrobione
co do kosza oddzielnego to pewnie będę mieć, prać będę raczej oddzielnie chyba, że zostanie dużo miejsca to będę dokładać nasze rzeczy
Stary 2013-03-10, 22:23   #2338
Ashyshqa
Zakorzenienie

To może powtórz badanie. Ja słodyczy nie jem, ale juz po białym pieczywie (dziś mi się zdarzyło zjeść ) mam skoki cukru
W moczu nigdy nie miałam cukru
Stary 2013-03-10, 22:29   #2339
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
glupia propozycja...jesli chca swoje meble, to niech je kupia na swoj koszt i dla siebie, a Tobie zorganizuja jakies lokum zeby obecne meble mogly tam sobie przeczekac...to przeciez ich kaprys jesli chca wynajac mieszkanie to chyba zwracaja uwage czy umeblowane czy nie.

Pawie - Nelcia bedzie miala sliczny sensorek! zazdroscimy
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:30   #2340
karota11
Zadomowienie

Cytat:
To może powtórz badanie. Ja słodyczy nie jem, ale juz po białym pieczywie (dziś mi się zdarzyło zjeść ) mam skoki cukru
W moczu nigdy nie miałam cukru
zobaczę co mi powie jutro ta diabetolożka może będę musiała powtórkę glukozy zrobić ;/
włąsnie zmierzyłam po kolacji ( 4 kromki tostowego zapiekane z serem i pieczarkami) i mam 113 mg.

A ile po posiłku masz mierzyć 1h czy 2 h?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości