|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
ja się obawiam, że w sukience będę źle wyglądać Cytat:
![]() Cytat:
więc nie ma studia do dyspozycji, u nas w mieszkaniu nie ma fajnego tła a i ona takich specjalnych nie ma ![]() jak znajdę sukienkę, w której nie będę wyglądała jak beczka to przemyślę to |
|||
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
ja na początek nic nie kupuję, tylko tą żelową szczoteczkę na palec.
a położna mi mówiła, że higienę j.ustnej najlepiej się wykonuje palcem, na który nawijamy zmoczoną pieluszkę tetrową Cytat:
i myślałam też o sesji w klasycznej białej koszuli mojego Tż, z podwiniętymi rękawami i w bokserkach.. ale oba te pomysły to na studio a nie na plener |
|
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na razie ta wiedza nie jest aż tak potrzebna
|
|
|
|
|
#2314 | ||
|
Zakorzenienie
|
za godzine będzie tz..
wyjde po niego z psem.. jakis Pan mi wlasnie odsnieza przed domkiem co za miły czlowiek..o tej godzinie...![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Cytat:
no właśnie nad tym myśle, tzn o tym czym i jak czyścić dziąsełka.. przecież będą się brudzić od pierwszego jedzonka
|
||
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Axela jedno dziecko dostanie 1 zabka w wieku 4 mc a drugie kolo roku moj dawid dostal jak mial 8 mc i na poczatku sama szczoteczka wystarczyla a jak mu juz wyszedl to mslo pasty dawalam tej od roku
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Może się mylę ale jak się karmi piersią to chyba nie trzeba tych dziąsełek niczym przemywać?
Ale fakt, coś do przecierania by się przydało chyba anim pojawią się ząbki, nie wiem |
|
|
|
#2317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ma któraś moze problemy z obciążeniem glukozy? u mnie kosmiczna wyszła, ponad 160 po 2 h, a teraz jak mierzę glukometrem to mam ok, jutro wizyta u diabeteologa, zobaczę co powie
|
||
|
|
|
#2318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my chcemy bezdotykowy tech-med, ewentualnie myślę jeszcze o microfile Cytat:
a jak nie to może jakieś leginsy, balerinki i tuniczkę ![]() a co do pomieszczenia, to sesja nie musi być koniecznie w studio przy tle, w mieszkaniu też można zrobić sesyjkę, a masz więcej możliwości, możesz bardziej odkryć ciało, spróbować sesji bieliźnianej, z jakimś misiem czy malunkami na brzuszku
|
||
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to bardzo ważne jest by nie próbować dziecięcego mleka z butelki, nie oblizywać łyżeczki, którą dziecko karmimy itd, bo próchnica jest zaraźliwa No chyba, że któraś z Was nigdy nie miała próchnicy
|
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne te sensorki dziewczyny robicie, nawet nie wiedziałam, że taki wybór tasiemek jest
|
|
|
|
|
#2321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi się podobają te typowe sesje-koszule/materiał/bielizna ![]() ale chyba nam sie nie uda, pozatym wyszlo mi uczulenie na brzuchu oblecha
|
||
|
|
|
#2322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to dobrze wiedzieć, bo nie słysząłam opini o tych dousznych ![]() u mnie tez faworytem jest microlife
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tetra na palcu-ooooouuukej trzeba zapamiętac
|
|
|
|
|
#2324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle muszę coś ruszyć z wyprawką, bo oprócz zarezerwowanego wózka to nie mam jeszcze nic:banghead: Cały czas mam wrażenie, że mam jeszcze tyle czasu
|
|
|
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
Hejka wieczornie
Właśnie wróciliśmy od teściowej z całymi torbami zapakowanymi nie wiem czy wam pisałam ale mama TŻ jest kucharka w restauracji i zawsze od nich wyjeżdżamy z torbami pełnymi jedzenia W ogóle super atmosfera, sis TŻ nakupowała nam kupe rzeczy dla Jaśka |
|
|
|
#2326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazywała mi to dokładnie, wystarczy palcem owiniętym w pieluszkę lekko dzięsełka, podniebienie i język, jednym ruchem przetrzeć Cytat:
![]() a ja przytyłam 13kg ![]() co do glukozy, na naszym wątku jest kilka cukrzycowych mam Ashysqa jest jedną z nich i świeci przykłądem jeśli chodzi o dietę |
||
|
|
|
#2327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje synka Cytat:
![]() Pawie Oczko śliczny kocyk ![]() I ja z kolejnym pytaniem. Tym razem poglądowym, bo w sumie my z TŻ już podjęliśmy decyzję, ale zastanawiam się nad zdaniem innych. Wyobraźcie sobie, że macie mieszkanie do wynajęcia. Kuchnia i łazienka oczywiście zagospodarowane pod wymiar, 2 pokoje:duży i mały mają po kilka szaf i tapczany. I wpadają potencjalni najemcy. I pytają się czy np. zgodzilibyście się by obecne meble ( dobre) wynieść, a w zamian kupić nowe, które sobie oni wybiorą, ale na Wasz koszt ( tzn. niby zapłacą, ale później w czynszu przez x czasu sobie odbijają). Co Wy na to?
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po pierwsze-Ty meble już im oferujesz i co? będziesz je wymieniać pod każdego lokatora? nieeee,kolor ścian czy coś ok,ale nie meble pod wymiar:P |
|
|
|
|
#2329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też płacze totalnie o wszystko, bez powodu i nie moge tego powstrzymac
|
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczoteczke juz mam. i nie chodzi o zabki, ale wlasnie o zmywanie pozostalosci mleka z dziasel jakos boje sie plesniawek i innych cudow. porozmawiam jeszcze ze swoja dentystka...melduje sie wieczorowa pora
|
|
|
|
|
#2331 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jakoś nie wiem kiedy i jak i o co w tym chodzi, ale tak szybko zrobił się 11 marca jak już będzie cieplej to poleci momentalnie, trzeba się brać ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2332 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 32tc ![]() Cytat:
ja tam bym za chiny nie oddała swojego psa. Nawet mamie. Problemy były z nią straszne nie powiem ale kupa mojej ciężkiej pracy i psiak jak marzenie No ale komfort ten że mam własne mieszkanie także nie martwie się w sumie o tak ważny fakt jak właściciel
|
||
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
żegnam sie!
czas zmykać,tż zaraz będzie ![]() miłego gadanka jutro od rana na nogach będę więc majcie kciuki bym dała radę
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak chcąm to ew. wyniosę swoje,a oni na właśny koszt niech sobie wstawiają, ale nie na mój koszt
|
|
|
|
|
#2335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz cukrzycę ciążową... Miałam bardzo podony wynik i od 4 tygodni jestem na diecie. Będziemy się wspierać w takim razie Choć są też przypadki cudownego cofnięcia się cukrzycy i tu przykładem jest Aaś ale nikt jej nie chce słuchać i dalej ma cukrzycową dietę ![]() Cytat:
... Co prawda słodyczy nie jeadłam, ale mało regularnie i kilka niedozwolonych rzeczy się przewinęło co odbiło sie na pomiarach niestety... Ale od jutra obiecuję poprawę ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2337 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w domu cisza wychodzę na uczelnie grzecznie siadam i wywija fikołki ![]() nadrobione ![]() co do kosza oddzielnego to pewnie będę mieć, prać będę raczej oddzielnie chyba, że zostanie dużo miejsca to będę dokładać nasze rzeczy |
|||
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
To może powtórz badanie. Ja słodyczy nie jem, ale juz po białym pieczywie (dziś mi się zdarzyło zjeść
) mam skoki cukru ![]() W moczu nigdy nie miałam cukru |
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chca wynajac mieszkanie to chyba zwracaja uwage czy umeblowane czy nie.Pawie - Nelcia bedzie miala sliczny sensorek! zazdroscimy ![]() |
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może będę musiała powtórkę glukozy zrobić ;/włąsnie zmierzyłam po kolacji ( 4 kromki tostowego zapiekane z serem i pieczarkami) i mam 113 mg. A ile po posiłku masz mierzyć 1h czy 2 h? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

mam nadzieję, że będzie dobra... 
więc nie ma studia do dyspozycji, u nas w mieszkaniu nie ma fajnego tła a i ona takich specjalnych nie ma 

?
ale na razie ta wiedza nie jest aż tak potrzebna 

Ale fakt, coś do przecierania by się przydało chyba anim pojawią się ząbki, nie wiem 

oblecha

07.07.2012