![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyjazny szpital- tam warto rodzić!
Ja serdecznie polecam Rude Slaska - Godula, opieka cudowna, polozne przy porodzie niesamowicie kochane i pomocne, na oddziale noworodkowym tez bardzo sympatycznie, w kazdej chwili mozna pojsc, zapytac sie o cokolwiek, porada laktacyjna na miejscu, w razie problemow wystarczy po prostu pytac. Jestem 4 dni po porodzie, takze relacja na swiezo
![]()
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś zna jakieś aktualne opinie o porodówce na Solcu w Warszawie? Planuję tam rodzić. W czasie ciąży byłam tam dwa razy na patologii i było super, lekarze ok, położne bardzo miłe, generalnie bardzo spokojnie w szpitalu, niewiele chyba tam porodów
![]() Wiem, że sale porodowe są pojedyńcze, poporodowe 2-osobowe, ZZO za darmo na życzenie, więc niby ok. Nie znam za to opinii o opiece położnych podczas porodu i po. Coś wiecie na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Wtajemniczenie
|
Witam,
Nieubłagalnie zbliża się mój termin porodu i chciałabym zaczerpnąć Świeżej informacji na temat szpitala na Madalińskiego w Warszawie Wiem, że już było tutaj kilka opinii ale chciałabym zapytać czy są jakieś nowe wieści? Leżałam tam na patologii ciąży i opieką jestem zachwycona i zastanawiam się czy na porodówce jest równie dobrze , miło i kompetentnie? I Jeszcze takie pytanie mam : czy po porodzie noworodki są kąpane , i czy wszystkie czynności przy dziecku po porodzie są konsultowane z rodzicami( właśnie kąpanie, szczepienie, badania itp) Z góry dzieuje za odp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
BAN stały
|
Ja o tum szpitalu usłyszałam po raz pierwszy tydzień temu w szkole rodzenia. Był polecany jako drugi po św. Zofii pod kątem podejścia do rodzącej - chodzi mi o dbanie by poród przebiegał niezakłócany - zgaszone światła, nie przeszkadzanie itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Konto usunięte
|
Lenova, szpital ma obowiązek pytać o szczepienia i badania i na wsio musisz zgodę podpisem dać, więc tu spokojnie, niczego nie zrobią bez twojej wiedzy
![]() ----------------------- Ja z całego serca polecę szpital miejski nr 2 w Rudzie Śląskiej - Goduli. Rewelacja. Podkreślam - zaczęło się naturalnie, skończyło cc, szpital miał gigantyczne obłożenie (jednego dnia do późnego wieczora 5 nieplanowanych cc!), dziewczyny noworodkowe i położne na położnictwie (lekarze też zresztą) zapierdziel mieli OGROMNY - i słowo honoru, byli na każde wezwanie. Wiadomo, przy dużej ilości cc robota dodatkowa, system był taki, że po prostu w salach drzwi pootwierane i jak ktoś czegoś potrzebował to wołał "siostrooooo" ![]() ![]() Jedna laktacyjna tylko mnie wpieniła, bo głupoty straszne gadała i nie słuchała, co się do niej mówi i jedna lekarka na obchodzie, karmiłam akurat a ona z pretensjami że nie leżę do badania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Inflancką w Warszawie, zwłaszcza jeśli chodzi o prowadzenie ciąży. W tej chwili tam chodzę i muszę przyznać, że opieka jest na najwyższym poziomie, sprzęt nowoczesny, a przede wszystkim moja doktor, dzięki której szybko wykryto nieprawidłowości zlekceważone przez innego lekarza.
Co do porodu to 1 dziecko rodziłam tam 5 lat temu, na "starej sali", która była paskudna, mimo to wspominam poród dobrze (może oprócz niezbyt przyjaznej położnej) ogólnie opieka naprawdę ok. MINUS - sala poporodowa 4 albo 5 pacjentek, nie pamiętam dokładnie ale dziecko wariowało od tych hałasów, w ciągu dnia zero intymności, tabuny odwiedzających - masakra Czy któraś z Was rodziła ostatnio na inflanckiej i jest w stanie opowiedziec jak teraz jest na poporodowym? A może któraś z Was rodziła w Domu Narodzin na żelaznej? (chodzi mi o te 3 nowe sale z opieką wyłącznie położnej) czy faktycznie do takich szpitali jak żelazna (normalny blok) i karowa tak trudno się dotac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=dzika_kaka;38408437]
Cytat:
![]() |
![]() |
#398 |
Konto usunięte
|
Ja dostałam za free, bez wskazań żadnych. Tyle, że trzeba miec badania krzepliwości i czasu krwawienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
u mnie w mieście są trzy porodówki i w kazdej znieczulenie jest bezpłatne.
![]() |
#400 | |
BAN stały
|
[QUOTE=czerwony_balonik;39 144181]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
siedzę i myślę
|
Może jakieś opinie na temat szpitala w Lubartowie?
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#404 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Niuniaczek;39176591]
Cytat:
![]() |
![]() |
#405 | |
Ola-Unhola
|
[QUOTE=czerwony_balonik;39 254314]
Cytat:
Z tej strony wynika, że tylko na Inflanckiej free. Ale Dziewczyny, dacie radę ![]() Ja dwójke bez znieczulenia urodziłam to i Wam się uda ![]()
![]() |
![]() |
#406 |
BAN stały
|
Na znieczulenie jest czas do 7cm rozwarcia , później już nie dają, więc zobaczę. Korci mnie poród w wodzie, ale z tego co mi się obiło o uszy to albo zzo albo woda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
A może któraś z Was rodziła w Elblągu? Który szpital w tym mieście polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#409 |
Wtajemniczenie
|
Na Madalińskiego jest znieczulenie za free, a szpital polecam jak najbardziej! Urodziłam tam 3tyg temu co prawda miałam cc ale dziewczyny ode mnie z sali miały znieczulenie bez problemu.
Opieka przed porodem rewelacja do tego wyposażane sal na medal po porodzie opieka również super ,położne bardzo pomocne w każdej dziedzinie,a lekarze każda pacjentkę traktują jak vipa. Szłam tam z nastawieniem raczej średnim ale jak wyszłam to nachwalić się nie mogę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z was miała poród indukowany w Krakowie na Ujastku? Mam mieć jutro, niby lekarz ma wszystko wyjaśnić podczas wcześniejszej wizyty, ale ja słabo ufam lekarzom
![]()
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dzięki za info.
![]() |
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poporodówka wtedy była ciasna i zniszczona, ale z opieki byłam zadowolona (choć często słyszę narzekania na tamtejszy personel). Dla mnie był bez zarzutu - pomocny i miły. Znieczulenie jest za darmo i żadnych problemów nie robią. Ja nie miałam, bo nie zdążyłam ![]() Tylko na jedną niemiłą lekarkę trafiłam, jak przyszłam na porodówkę, ale tylko raz mnie badała, a potem był już przemiły lekarz ![]() No i dziecko dali mi na ponad 2 godziny na brzuch zaraz po porodzie, co dla nas było bardzo ważne.
![]() |
![]() |
#414 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Rozeznanie
|
Hej, ja w prawdzie nie rodziłam w Lubartowie, nawet w ciąży nie jestem, ale moje siostry rodziły. Każda po pierwszym dziecku, drugie już na szczęście w Lublinie. Moim zdaniem odpuść sobie ten szpital. Marna opieka, łaskawie pielęgniarki przychodziły. Musiałam jeździć do siostry by mogła się umyć jak się dziecko dosłownie darło co chwila, bo nie miała z kim zostawić. Była zostawiona sama sobie i wieczne pretensje personelu. Potem siostry rodziły na Lubartowskiej i były już bardziej zadowolone, ale nie do końca. Ja rozważam tylko szpital na Kraśnickiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Nie sądzę, żebym się łapała na te wskazania chociaż sama położna powiedziała, że z moją szyjką pewnie bym nie urodziła bez znieczulenia. Było minęło, w takich momentach ciężko walczyć o swoje. Najgorsze, że musisz podpisać oświadczenie, że składasz darowiznę na cele charytatywne i pod przykrywką tego dają Ci znieczulenie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ze ŚLĄSKA!
czy któraś z was rodziła lub słyszała opinie o szpitalu w ŚWIĘTOCHŁOWICACH?
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
Witam, ja rodziłam w 2010 roku w Katowicach na Łubinowej - polecam tą klinikę. Miła obsługa, profesjonalni lekarze. Urodziłam szybko, bez nacięcia, bez szycia. Podczas problemu z karmieniem również otrzymałam pomoc. Chodziłam tam też do szkoły rodzenia, uważam, że dużo nam to pomogło - zwłaszcza mężowi, który nie miał do czynienia z malutkimi dziećmi. Teraz jestem w drugiej ciąży, chodzę nadal na Łubinową do dr. Wieczorka i jeśli wszystko pójdzie OK, to we wrześniu urodzę dzidziusia
![]() ![]()
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Przyjazny szpital- tam warto rodzić!
Łódź - odradzam CZMP. Przyśpieszanie porodu sn bez zadnych wskazan (m.in. rutynowe przebijanie pęcherza plodowego)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-05-02 o 21:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Wtajemniczenie
|
Ze znieczuleniem jest tak przynajmniej w stolicy,że w większości jest ono płatne- co według mnie jest absurdem.
Jak sobie wejdziecie na stronę szpitali to tam zawsze jest info, co jest darmowe a co nie. Na Karowej znieczulenie jest płatne, a na Inflanckiej np jest darmowe. Ja rodziłam na Inflanckiej rok temu i wspominam wszystko ok. Znieczulenie darmowe, poród rodzinny darmowy ( a za to też sporo szpitali pobiera opłatę) Położna akurat mi sie trafiła nie miła, ale opiekowała sie mną dobrze. Poródówki jednoosobowe, super odnowione. W każdej są rzeczy niwelujące ból jak piłki, drabinki, wanna, łózka stworzone do wielu pozycji rodzenia. W każdym pokoju porodowym łazienka. Sale poporodowe też bardzo fajne, 3 osobowe. Każdy pokój z własną łazienką i TV. Odwiedzać można pojedyńczo więc tłumów w pokoju niema
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.