Przyjazny szpital- tam warto rodzić! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-12, 14:46   #391
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Przyjazny szpital- tam warto rodzić!

Ja serdecznie polecam Rude Slaska - Godula, opieka cudowna, polozne przy porodzie niesamowicie kochane i pomocne, na oddziale noworodkowym tez bardzo sympatycznie, w kazdej chwili mozna pojsc, zapytac sie o cokolwiek, porada laktacyjna na miejscu, w razie problemow wystarczy po prostu pytac. Jestem 4 dni po porodzie, takze relacja na swiezo

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 10:19   #392
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś zna jakieś aktualne opinie o porodówce na Solcu w Warszawie? Planuję tam rodzić. W czasie ciąży byłam tam dwa razy na patologii i było super, lekarze ok, położne bardzo miłe, generalnie bardzo spokojnie w szpitalu, niewiele chyba tam porodów
Wiem, że sale porodowe są pojedyńcze, poporodowe 2-osobowe, ZZO za darmo na życzenie, więc niby ok. Nie znam za to opinii o opiece położnych podczas porodu i po. Coś wiecie na ten temat?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 14:03   #393
Lenova
Wtajemniczenie

Witam,
Nieubłagalnie zbliża się mój termin porodu i chciałabym zaczerpnąć Świeżej informacji na temat szpitala na Madalińskiego w Warszawie
Wiem, że już było tutaj kilka opinii ale chciałabym zapytać czy są jakieś nowe wieści?
Leżałam tam na patologii ciąży i opieką jestem zachwycona i zastanawiam się czy na porodówce jest równie dobrze , miło i kompetentnie?
I Jeszcze takie pytanie mam : czy po porodzie noworodki są kąpane , i czy wszystkie czynności przy dziecku po porodzie są konsultowane z rodzicami( właśnie kąpanie, szczepienie, badania itp)
Z góry dzieuje za odp.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 21:58   #394
Niuniaczek
BAN stały

Ja o tum szpitalu usłyszałam po raz pierwszy tydzień temu w szkole rodzenia. Był polecany jako drugi po św. Zofii pod kątem podejścia do rodzącej - chodzi mi o dbanie by poród przebiegał niezakłócany - zgaszone światła, nie przeszkadzanie itp.
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 13:20   #395
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Lenova, szpital ma obowiązek pytać o szczepienia i badania i na wsio musisz zgodę podpisem dać, więc tu spokojnie, niczego nie zrobią bez twojej wiedzy

-----------------------
Ja z całego serca polecę szpital miejski nr 2 w Rudzie Śląskiej - Goduli. Rewelacja. Podkreślam - zaczęło się naturalnie, skończyło cc, szpital miał gigantyczne obłożenie (jednego dnia do późnego wieczora 5 nieplanowanych cc!), dziewczyny noworodkowe i położne na położnictwie (lekarze też zresztą) zapierdziel mieli OGROMNY - i słowo honoru, byli na każde wezwanie. Wiadomo, przy dużej ilości cc robota dodatkowa, system był taki, że po prostu w salach drzwi pootwierane i jak ktoś czegoś potrzebował to wołał "siostrooooo" i któraś zawsze przychodziła - pomijam, że co kwadrans ktoś zaglądał do sali z opieki właśnie, bo to kroplówka, to antybiotyk, to ciśnienie i takie tam - i jeszcze dziewczynom żartować się chciało

Jedna laktacyjna tylko mnie wpieniła, bo głupoty straszne gadała i nie słuchała, co się do niej mówi i jedna lekarka na obchodzie, karmiłam akurat a ona z pretensjami że nie leżę do badania no cóż zawsze się ktoś niemiły trafi. Ale ogólnie naprawdę cud. Do koleżanki z sali latały dziewczyny laktacyjne aż miło, bo był problem z dostawianiem, pokazywały, tłumaczyły, do drugiej - dzieciątko kupę walnęło, ona nigdy nie przewijała i przerażona, a we 3 po cc leżałyśmy i każda jak zombie się ruszała też kilka razy dziewczyny przychodziły i pokazywały co i jak.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 06:21   #396
patiwwa
Raczkowanie

Ja polecam Inflancką w Warszawie, zwłaszcza jeśli chodzi o prowadzenie ciąży. W tej chwili tam chodzę i muszę przyznać, że opieka jest na najwyższym poziomie, sprzęt nowoczesny, a przede wszystkim moja doktor, dzięki której szybko wykryto nieprawidłowości zlekceważone przez innego lekarza.
Co do porodu to 1 dziecko rodziłam tam 5 lat temu, na "starej sali", która była paskudna, mimo to wspominam poród dobrze (może oprócz niezbyt przyjaznej położnej) ogólnie opieka naprawdę ok.
MINUS - sala poporodowa 4 albo 5 pacjentek, nie pamiętam dokładnie ale dziecko wariowało od tych hałasów, w ciągu dnia zero intymności, tabuny odwiedzających - masakra
Czy któraś z Was rodziła ostatnio na inflanckiej i jest w stanie opowiedziec jak teraz jest na poporodowym?

A może któraś z Was rodziła w Domu Narodzin na żelaznej? (chodzi mi o te 3 nowe sale z opieką wyłącznie położnej)

czy faktycznie do takich szpitali jak żelazna (normalny blok) i karowa tak trudno się dotac?
patiwwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 23:33   #397
czerwony_balonik
Zadomowienie

[QUOTE=dzika_kaka;38408437]
Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość

Ja jestem na świeżo po porodzie na żelaznej (29.12) i nie zamieniłabym mojej położnej na żadną inną. Naprawdę świetna babka z doświadczeniem umiejąca odpowiednio pokierować akcją. Jeśli tylko ktoś ma możliwość zapłacić za 'opiekę' takiej prywatnej położnej to naprawdę polecam.
Inna inszość, że 600zł. za znieczulenie to przegięcie i ja np. strasznie się zaparłam, że nie wezmę ale w ostateczności ból był tak wielki, że wzięłam. Poród wspominam więc całkiem spoko, gorzej późniejszy pobyt w szpitalu ale to raczej z sprawą depresji niż personelu.
A nie miałaś opcji dostania znieczulenia ze wskazań lekarskich? Wogóle jak to jest z tymi znieczuleniami? Czy jest możliwość dostania za darmo znieczulenia przy porodzie na NFZ? Czy zawsze się za to płaci takie kosmiczne kwoty 500-700zł?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-10, 10:01   #398
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja dostałam za free, bez wskazań żadnych. Tyle, że trzeba miec badania krzepliwości i czasu krwawienia.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 10:27   #399
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

A nie miałaś opcji dostania znieczulenia ze wskazań lekarskich? Wogóle jak to jest z tymi znieczuleniami? Czy jest możliwość dostania za darmo znieczulenia przy porodzie na NFZ? Czy zawsze się za to płaci takie kosmiczne kwoty 500-700zł?
u mnie w mieście są trzy porodówki i w kazdej znieczulenie jest bezpłatne.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 20:43   #400
Niuniaczek
BAN stały

[QUOTE=czerwony_balonik;39 144181]
Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość

To nie ja pisałam, coś źle zacytowałaś ja zamierzam dopiero urodzić na żelaznej no i będę płacić za znieczulenie niestety. Słyszałam takie historie, że w szpitalach gdzie to znieczulenie jest za darmo to jakimś dziwnym trafem bardzo często anestezjolog jest zajęty i nie może go podać. Ja wolę już zapłacić i mieć pewność ze dostanę. Choć w pierwszej kolejności zakłądam że urodzę bez ale chyba sama w to nie wierzę
Stary 2013-02-13, 19:20   #401
karolina2121
siedzę i myślę

Może jakieś opinie na temat szpitala w Lubartowie?
Stary 2013-02-14, 13:57   #402
sura2
Raczkowanie

Cytat:
Choć w pierwszej kolejności zakłądam że urodzę bez ale chyba sama w to nie wierzę
problem w tym, że na znieczulenie trzeba się zdecydować zanim bóle staną się bardzo silne i bardzo częste - ale może to tylko moje doświadczenia.
sura2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 10:50   #403
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sura2 Pokaż wiadomość
problem w tym, że na znieczulenie trzeba się zdecydować zanim bóle staną się bardzo silne i bardzo częste - ale może to tylko moje doświadczenia.
E nie, ja się właśnie zdecydowałam jak ból wydawał mi się już nie do zniesienia, czyli po jakichś 8h porodu Co prawda nie bardzo chcieli mi je wtedy dać, że niby "już się nie opłaca" ale się uparłam i chociaż ostatnią godzinę skurczy rozwierających nie czułam.
Stary 2013-02-15, 15:40   #404
czerwony_balonik
Zadomowienie

[QUOTE=Niuniaczek;39176591]
Cytat:
To nie ja pisałam, coś źle zacytowałaś ja zamierzam dopiero urodzić na żelaznej no i będę płacić za znieczulenie niestety. Słyszałam takie historie, że w szpitalach gdzie to znieczulenie jest za darmo to jakimś dziwnym trafem bardzo często anestezjolog jest zajęty i nie może go podać. Ja wolę już zapłacić i mieć pewność ze dostanę. Choć w pierwszej kolejności zakłądam że urodzę bez ale chyba sama w to nie wierzę
No własnie też słyszałam, że np. na Karowej nie chcą poprostu dawać tego znieczulenia za free... Mnie niestety nie stać,żeby płacić 500zł czy więcej za to i boję się że będzie bardzo boleć podczas porodu. Czy w Warszawie,lub okolicach są jakieś szpitale,gdzie dają to znieczulenie bezpłatnie?
Stary 2013-02-15, 15:45   #405
UnholyOne
Ola-Unhola

[QUOTE=czerwony_balonik;39 254314]
Cytat:

No własnie też słyszałam, że np. na Karowej nie chcą poprostu dawać tego znieczulenia za free... Mnie niestety nie stać,żeby płacić 500zł czy więcej za to i boję się że będzie bardzo boleć podczas porodu. Czy w Warszawie,lub okolicach są jakieś szpitale,gdzie dają to znieczulenie bezpłatnie?
http://znieczulenie.webd.pl/znieczul....szpitali.html
Z tej strony wynika, że tylko na Inflanckiej free.
Ale Dziewczyny, dacie radę
Ja dwójke bez znieczulenia urodziłam to i Wam się uda
Stary 2013-02-16, 19:38   #406
Niuniaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sura2 Pokaż wiadomość
Na znieczulenie jest czas do 7cm rozwarcia , później już nie dają, więc zobaczę. Korci mnie poród w wodzie, ale z tego co mi się obiło o uszy to albo zzo albo woda
Stary 2013-02-17, 10:55   #407
humant
Raczkowanie

A może któraś z Was rodziła w Elblągu? Który szpital w tym mieście polecacie?
humant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-18, 12:47   #408
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
http://znieczulenie.webd.pl/znieczul....szpitali.html
Z tej strony wynika, że tylko na Inflanckiej free.
Ale Dziewczyny, dacie radę
Ja dwójke bez znieczulenia urodziłam to i Wam się uda
O,dzięki za linka Ten szpital na Inflandzkiej wydaje się fajny, piszą że wszystko mają bezpłatne łącznie ze znieczuleniem i że nie odsyłają pacjentek rodzących gdzie indziej Czy któraś z was rodziła na Inflandziej ostatnio i może napisać coś o porodzie tam?
Stary 2013-02-19, 21:25   #409
Lenova
Wtajemniczenie

Na Madalińskiego jest znieczulenie za free, a szpital polecam jak najbardziej! Urodziłam tam 3tyg temu co prawda miałam cc ale dziewczyny ode mnie z sali miały znieczulenie bez problemu.
Opieka przed porodem rewelacja do tego wyposażane sal na medal po porodzie opieka również super ,położne bardzo pomocne w każdej dziedzinie,a lekarze każda pacjentkę traktują jak vipa. Szłam tam z nastawieniem raczej średnim ale jak wyszłam to nachwalić się nie mogę.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 13:41   #410
Klarissa
Zakorzenienie

Czy któraś z was miała poród indukowany w Krakowie na Ujastku? Mam mieć jutro, niby lekarz ma wszystko wyjaśnić podczas wcześniejszej wizyty, ale ja słabo ufam lekarzom bo niestety się wiele razy zawiodłam i wolałabym opinię jakiejś mamy jak takie wywoływanie wygląda - tylko kroplówka z oxy czy coś jeszcze?
Stary 2013-02-20, 21:10   #411
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Czy któraś z was miała poród indukowany w Krakowie na Ujastku? Mam mieć jutro, niby lekarz ma wszystko wyjaśnić podczas wcześniejszej wizyty, ale ja słabo ufam lekarzom bo niestety się wiele razy zawiodłam i wolałabym opinię jakiejś mamy jak takie wywoływanie wygląda - tylko kroplówka z oxy czy coś jeszcze?
Ja nie z Krakowa. U mnie w szpitalu zamiast kroplówki z oksy dostałam żel zakładany na szyjkę macicy (aby ta zaczęła się sama rozwierać). Po dwóch godzinach zaczęły sie regularne skurcze. Urodziłam po 12 godzinach od pierwszych skurczów. Oksytocynę dostałam dopiero do rodzenia łożyska. Ale co szpital to obyczaj.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:59   #412
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja nie z Krakowa. U mnie w szpitalu zamiast kroplówki z oksy dostałam żel zakładany na szyjkę macicy (aby ta zaczęła się sama rozwierać). Po dwóch godzinach zaczęły sie regularne skurcze. Urodziłam po 12 godzinach od pierwszych skurczów. Oksytocynę dostałam dopiero do rodzenia łożyska. Ale co szpital to obyczaj.
Hmmm, tylko ja jakieś tam rozwarcie mam, nie mam skurczy i to jest właśnie problem
Ale dzięki za info.
Stary 2013-02-20, 22:07   #413
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
O,dzięki za linka Ten szpital na Inflandzkiej wydaje się fajny, piszą że wszystko mają bezpłatne łącznie ze znieczuleniem i że nie odsyłają pacjentek rodzących gdzie indziej Czy któraś z was rodziła na Inflandziej ostatnio i może napisać coś o porodzie tam?
Ja tam rodziłam 1,5 roku temu, więc nie tak dawno-niedawno, zależy jak spojrzeć... Dla mnie było super! Mimo, ze jeszcze poporodówka nowa nie była oddana. Porodówka rewelacja, sprzęty nowe, ładne, funkcjonalne, każdy może korzystać z czego tylko ma ochotę, bo w każdej sali wszystko jest.
Poporodówka wtedy była ciasna i zniszczona, ale z opieki byłam zadowolona (choć często słyszę narzekania na tamtejszy personel). Dla mnie był bez zarzutu - pomocny i miły.
Znieczulenie jest za darmo i żadnych problemów nie robią. Ja nie miałam, bo nie zdążyłam Tak szybko poród szedł.
Tylko na jedną niemiłą lekarkę trafiłam, jak przyszłam na porodówkę, ale tylko raz mnie badała, a potem był już przemiły lekarz
No i dziecko dali mi na ponad 2 godziny na brzuch zaraz po porodzie, co dla nas było bardzo ważne.
Stary 2013-02-27, 11:46   #414
gosiula10
Przyczajenie

Hej wszystkim!! Spodziewam się maleństwa, termin porodu mam na lipiec i jeszcze nie jestem zdecydowana gdzie lepiej było by mi urodzić. Jestem z Głogowa i zastanawiam się nad Głogowem lub Lubinem. Poproszę o porady!
gosiula10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 19:59   #415
Sztynka
Rozeznanie

GG do Sztynka

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Może jakieś opinie na temat szpitala w Lubartowie?
Hej, ja w prawdzie nie rodziłam w Lubartowie, nawet w ciąży nie jestem, ale moje siostry rodziły. Każda po pierwszym dziecku, drugie już na szczęście w Lublinie. Moim zdaniem odpuść sobie ten szpital. Marna opieka, łaskawie pielęgniarki przychodziły. Musiałam jeździć do siostry by mogła się umyć jak się dziecko dosłownie darło co chwila, bo nie miała z kim zostawić. Była zostawiona sama sobie i wieczne pretensje personelu. Potem siostry rodziły na Lubartowskiej i były już bardziej zadowolone, ale nie do końca. Ja rozważam tylko szpital na Kraśnickiej.

Mój blog:
http://stylizacjaiwizaz.blogspot.com/
Sztynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:35   #416
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sądzę, żebym się łapała na te wskazania chociaż sama położna powiedziała, że z moją szyjką pewnie bym nie urodziła bez znieczulenia. Było minęło, w takich momentach ciężko walczyć o swoje. Najgorsze, że musisz podpisać oświadczenie, że składasz darowiznę na cele charytatywne i pod przykrywką tego dają Ci znieczulenie...

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 16:50   #417
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny ze ŚLĄSKA!
czy któraś z was rodziła lub słyszała opinie o szpitalu w ŚWIĘTOCHŁOWICACH?
Stary 2013-03-10, 21:17   #418
basiaporc
Raczkowanie

Witam, ja rodziłam w 2010 roku w Katowicach na Łubinowej - polecam tą klinikę. Miła obsługa, profesjonalni lekarze. Urodziłam szybko, bez nacięcia, bez szycia. Podczas problemu z karmieniem również otrzymałam pomoc. Chodziłam tam też do szkoły rodzenia, uważam, że dużo nam to pomogło - zwłaszcza mężowi, który nie miał do czynienia z malutkimi dziećmi. Teraz jestem w drugiej ciąży, chodzę nadal na Łubinową do dr. Wieczorka i jeśli wszystko pójdzie OK, to we wrześniu urodzę dzidziusia . jedyny minus to wysoka cena wizyty ale poród za darmo i wszystkie inne zabiegi również (typu laparoskopia, usuwanie mięśniaków ). Pozdrawiam!!!
Stary 2013-05-02, 21:26   #419
Linka25
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Przyjazny szpital- tam warto rodzić!

Łódź - odradzam CZMP. Przyśpieszanie porodu sn bez zadnych wskazan (m.in. rutynowe przebijanie pęcherza plodowego)

Cytat:
Napisane przez Karolina30 Pokaż wiadomość
a na pierwszy obiad matkom karmiącym podano ziemniaki z ostrym sosem i ogórki kiszone!!!
Jezuuu skandal :d a tak serio, to co z tego?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2013-05-02 o 21:29
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 18:39   #420
Atomoowka
Wtajemniczenie

Ze znieczuleniem jest tak przynajmniej w stolicy,że w większości jest ono płatne- co według mnie jest absurdem.
Jak sobie wejdziecie na stronę szpitali to tam zawsze jest info, co jest darmowe a co nie.
Na Karowej znieczulenie jest płatne, a na Inflanckiej np jest darmowe.

Ja rodziłam na Inflanckiej rok temu i wspominam wszystko ok.
Znieczulenie darmowe, poród rodzinny darmowy ( a za to też sporo szpitali pobiera opłatę) Położna akurat mi sie trafiła nie miła, ale opiekowała sie mną dobrze.
Poródówki jednoosobowe, super odnowione. W każdej są rzeczy niwelujące ból jak piłki, drabinki, wanna, łózka stworzone do wielu pozycji rodzenia. W każdym pokoju porodowym łazienka.
Sale poporodowe też bardzo fajne, 3 osobowe. Każdy pokój z własną łazienką i TV. Odwiedzać można pojedyńczo więc tłumów w pokoju niema

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości