Koszmary ślubne nas nękają, o goleniu nóg nam przypominają ! :D PM2013 cz.43 ! - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 21:56   #1531
famka89
Zadomowienie

Dot.: Koszmary ślubne nas nękają, o goleniu nóg nam przypominają ! :D PM2013 cz.43 !

Kupiłam suknię
(pół roku do ślubu)

Dziewczyny uczestnicze z Wami od dłuższego czasu w tym temacie a nie mam zielonego pojęcia jak wejść do Klubu Chciałabym umieścić sukienkę i inne zdjęcia
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:57   #1532
Kyiia
Zakorzenienie

Dot.: Koszmary ślubne nas nękają, o goleniu nóg nam przypominają ! :D PM2013 cz.43 !

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Ja sobie pomyślałam, że tydzień przed to za późno na fryzurę i make up próbny. Na makijaż bym poszła przed panieńsko-kawalerskim, a na fryzurę jakoś w tygodniu.
Ja fryzurę próbną mam mieć na początku czerwca dopiero z tym że ufam swojej fryzjerce i wiem że na siłę nie będę szukać innej. Tym bardziej że fryzura która mi się podobała została wybrana z jej albumu ze zdjęciami zrobionych przez nią fryzur. Więc nie jest to coś takiego że zobaczy zdjęcie i konsternacja "o ja cie... jak oni to zrobili? "
Nie wiem jeszcze co z próbnym makijażem i czy taki w ogóle będzie... ale to dlatego że za dnia nie mam kiedy podjechać niestety... a wieczorem to dopiero po 19.00 a często gęsto około 20.00... więc makijażu i tak nie zobaczę przy normalnym świetle tylko wszystko już przy sztucznym... a poza tym ile będę go testować? 2-3h? Bo potem najzwyczajniej trzeba będzie go zmyć żeby móc iść spać. Niestety nasze wesele otwiera sezon ślubny w obu rodzinach, więc próbny nie wypali nawet na inną okazję

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Ja też jakaś bardziej nerwowa i monotematyczna (ślub to, ślub tamto...) byłam pare miesięcy temu. Teraz mam z kolei poczucie, że ze wszystkim zdążę i że będzie po prostu fajnie, jak ten dzień już nadejdzie
Bo na bieżąco omawiamy, pokazujemy, pilnujemy i wzajemnie się wspieramy. I dlatego że wszystkim zdążymy
Inna sprawa że temat ślubu mógł się przez te kilka miesięcy troszkę nam oklepać Ale to nie zmienia faktu że mamy doskonale rozplanowane w czasie co, gdzie jak i kiedy. I w sumie to o czym nie pamięta jedna przypomni druga, trzecia, piąta i nawet dziesiąta Więc o niczym nikt nie zapomni

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
hahaha no to widzisz u mnie nie będzie takiego koszyczka
U mnie też nie. Dla mnie takie uszczęśliwianie ludzi na siłę. Poza tym... chyba krępowałabym się "pożyczyć" coś z takiego koszyka. Zazwyczaj jaki idę na weselę to staram się mieć ze sobą "zapasową torebkę" z rzeczami które mogą sie przydać i leży sobie ona spokojnie w samochodzie

Cytat:
Ja już teraz mam zaplanowane co kiedy trzeba zrobić, teraz jechać się spotkać z właścicielką sali, potem po mamy sukienkę, potem zaproszenia, potem suknia, potem spotkanie z zespołem, foto, video itd. i jestem spokojna, bo wiem, że każda rzecz ma swój czas i nie ma możliwości żebyśmy z czymś nie zdążyli.
O właśnie o coś takiego mi wcześniej chodziło
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:57   #1533
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
hahaha no to widzisz u mnie nie będzie takiego koszyczka

masakra ja ostatnio w ogóle loty obniżyłam z pisownią strasznie :P
mój tż zgodził się na koszyczki dla świętego spokoju

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:57   #1534
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a powiedzcie mi jak się zachowujecie względem swoich świadkowych? Mówicie po prostu tak i tak ma być, kwiatki będą takie, oczepiny będą takie itd. Czy pytacie ich o zdanie?
Kurcze mi jest jakoś głupio powiedzieć mojej świadkowej "Macie wejść z wszystkimi gośćmi", albo "Chcę żeby nasze bukiety były jednakowe". Wiem, że to mój ślub, ale głupio mi z tego względu, że wg mnie świadkowa nie jest od usługiwania i spełniania moich zachcianek i nie chcę żeby to tak wyglądało

Ja napisałam świadkowej,że wybrałam kolory - koral, pomarańcz i zieleń ( i mogła wybrać coś w tych kolorach/odcieniach) - miała kilka do wyboru ale akurat jej koralowy przypasował.
Z kwiatkami nie wiem, bo ja sobie bukiet sama zrobię ( będę próbowała) .Jeśli by mi sprawnie poszło to dla niej też bym zrobiła
Dużo zależy jaki macie kontakt. Może nie mówić " macie wejść" tylko opisz jak to widzisz i "czy mogłaby wejść do kościoła z resztą gości"
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:59   #1535
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie chyba nie bezpośrednio za nami... Chciałabym żeby ich krzesła były bardziej z boku. Więc chyba mogą od razu stanąć obok krzeseł?
A wymyśliłam, że Tż nie stanie przy swoim krześle, tylko stanie za krzesłami, tam na mnie poczeka, tata odda mu moją rękę i do krzesła już mnie Tż poprowadzi. Chyba będzie ok?

Wydaje mi się właśnie, że najlepiej jakby świadkowie weszli z gośćmi, bez żadnych procesji czy orszaków.
No ja to tak właśnie widzę

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez famka89 Pokaż wiadomość
Kupiłam suknię
(pół roku do ślubu)

Dziewczyny uczestnicze z Wami od dłuższego czasu w tym temacie a nie mam zielonego pojęcia jak wejść do Klubu Chciałabym umieścić sukienkę i inne zdjęcia
Klubem zarządza Yavanna84. napisz do niej prywatną wiadomość i w wątku w klubie użytkowniczki zdecydują, czy to już twój czas, czy nie

A tymczasem pokaż sukienkę!

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:00   #1536
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a powiedzcie mi jak się zachowujecie względem swoich świadkowych? Mówicie po prostu tak i tak ma być, kwiatki będą takie, oczepiny będą takie itd. Czy pytacie ich o zdanie?
Kurcze mi jest jakoś głupio powiedzieć mojej świadkowej "Macie wejść z wszystkimi gośćmi", albo "Chcę żeby nasze bukiety były jednakowe". Wiem, że to mój ślub, ale głupio mi z tego względu, że wg mnie świadkowa nie jest od usługiwania i spełniania moich zachcianek i nie chcę żeby to tak wyglądało
Zależy od tego jaką masz śwadkową, to twój ślub i twoja wizja a ona jest twoją prawą dłonią ma Ci pomagać i akceptować twoje pomysły oczywiście ma prawa do wyrażenia opinii.

Nie łatwo jest być świadkiem. Zawsze możesz ją porostu delikatnie nakierować jeżeli boisz się być bezpośrednia,

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:01   #1537
Misia89p
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ślub masz we wrześniu, a macie chyba więcej niż ja.
nieprawda większość z Was ma napoje czy ciasta w cenie, my wszystko musimy sami kupić, nawet szampany. chciało się pałacyk to tak jest teraz ale wiem, że jeszcze sporo zostało, ale damy radę

mell, my już mniej więcej powiedzieliśmy świadkom co mają robić, przed ślubem zorganizujemy spotkanie, żeby omówić szczegóły, będzie to dopiero piątek, bo moja świadkowa przylatuje z Włoch, a Tż brat mieszka w Warszawie. Świadkowa sama mi się pytała jaką ma mieć sukienkę, ale powiedziałam jej, że taką w której będzie się dobrze czuć i jak już wybierze to wybiorę dla niej bukiecik, taki żeby był też był podobny do mojego. Ale ogólnie oni pozytywnie do wszystkiego podchodzą

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:05   #1538
ila87
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też nie będzie. Jeszcze na żadnym weselu się z tym nie spotkałam. Ciekawe, czy wejdzie wkrótce w modę i stanie się standardem?
U nas chyba ja to zapoczątkuję

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
Fajna możliwość Ksiądz sam zaproponował, bo my byśmy nawet nie śmieli i nie pomyśleli o czymś takim wspominać
Widać, że ksiądz na luzie
Kupiłam niedawno talerzyk na obrączki, ale dopiero teraz moja mama mnie uświadomiła, że z naszym proboszczem to nawet ten talerzyk może nie przejść

Cytat:
Moja świadkowa jest koleżanką z pracy, gdyż poza specjalnie bliskich koleżanek nie mam. Poza pracą rzadko się spotykamy, więc nie chcę jej truć tyłka kolorami, czy kształtami wazonów. Kiedy czegoś nie wiem, to idę i się radzę, a jak kupię to przynoszę i się chwalę. Zawsze służy mi pomocą, ale nie chcę jej nadużywać, gdyż mieszka poza moją miejscowością, ma męża kapitana, który przez połowę życia jest na morzu oraz 2 małych dzieci, którymi się zajmuje. Nie ma zbytnio możliwości, choć jestem pewna, że zawsze jakoś znalazłaby czas.
Możesz zasugerować, że fajnie by było, gdyby... I zapytać co o tym sądzi

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
nieprawda większość z Was ma napoje czy ciasta w cenie, my wszystko musimy sami kupić, nawet szampany. chciało się pałacyk to tak jest teraz ale wiem, że jeszcze sporo zostało, ale damy radę

mell, my już mniej więcej powiedzieliśmy świadkom co mają robić, przed ślubem zorganizujemy spotkanie, żeby omówić szczegóły, będzie to dopiero piątek, bo moja świadkowa przylatuje z Włoch, a Tż brat mieszka w Warszawie. Świadkowa sama mi się pytała jaką ma mieć sukienkę, ale powiedziałam jej, że taką w której będzie się dobrze czuć i jak już wybierze to wybiorę dla niej bukiecik, taki żeby był też był podobny do mojego. Ale ogólnie oni pozytywnie do wszystkiego podchodzą
Kochana, spokojnie! My też musimy kupić ciasta, napoje, alkohole, szampana, chleb, kieliszki, załatwić sobie stojak na tort i tego typu duperele

Edytowane przez ila87
Czas edycji: 2013-03-10 o 22:06
ila87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:05   #1539
famka89
Zadomowienie

Cytat:

A tymczasem pokaż sukienkę!

I jak?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (9,3 KB, 131 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000891.jpg (111,4 KB, 302 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 517-5.jpg (36,2 KB, 73 załadowań)

Edytowane przez famka89
Czas edycji: 2013-03-10 o 22:08
Stary 2013-03-10, 22:06   #1540
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Świadkuje mi siostra, więc też inaczej niż miałaby to być jakaś przyjaciółka

Generalnie u mnie w okolicy utarło się że bukiet świadkowej jest miniaturą bukietu młodej, te same kwiaty i kolory. Więc co do tego nie ma zgrzytów
Kolor kiecki... nic nie narzucam. Ani siostrze ani koleżance jeśli ona by świadkowała. Nie mam aż takiego hopla żeby ktoś musiał się dostosowywać pod moje "widzi mi się". Tym bardziej że mi może się podobać zieleń a ktoś koszmarnie w tym kolorze wygląda Przyjść przyjdzie ale będzie sie źle bawił czy czuł. Po co robić zamęt i niepotrzebnie stresować?
Wejście do kościoła... wchodzimy razem tak jak to tradycyjnie bywa. Chciałam żeby tata mnie wprowadził i przy ołtarzu oddał rękę TŻtowi, ale jest w domu sytuacja jaka jest... nie wiadomo jak się dalej rozwinie i czy tata zaszczyci mnie swoją obecnością na ślubie czy weselu. Dlatego jakby nie było podjęliśmy decyzję ze wchodzimy razem. Natomiast gdyby było tak jak chciałam po prostu wyjaśniłabym świadkom jak to będzie wyglądało i zaproponowałabym żeby weszli razem z gośćmi i tyle
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:07   #1541
ila87
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam suknię
(pół roku do ślubu)

Gratuluję! Pokaż to cudo!
Ok, już widzę! Różyczka Podoba mi się
Masz ją już w domu?

Edytowane przez ila87
Czas edycji: 2013-03-10 o 22:09
ila87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:09   #1542
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Cytat:
I jak?
Bardzo ładnie
Stary 2013-03-10, 22:10   #1543
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
I jak?
nie w moim stylu, ale super w niej wyglądasz

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:12   #1544
famka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
nie w moim stylu, ale super w niej wyglądasz
kiedyś marzyła mi sie bardzo prosta ale w tej po przymierzeniu normalnie się zakochałam
Stary 2013-03-10, 22:13   #1545
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
I jak?
slicznie CI w niej

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:13   #1546
famka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość
Gratuluję! Pokaż to cudo!
Ok, już widzę! Różyczka Podoba mi się
Masz ją już w domu?
Tak jest w domu ale jeszcze jest do małych przeróbek
Stary 2013-03-10, 22:13   #1547
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
Ja napisałam świadkowej,że wybrałam kolory - koral, pomarańcz i zieleń ( i mogła wybrać coś w tych kolorach/odcieniach) - miała kilka do wyboru ale akurat jej koralowy przypasował.
Z kwiatkami nie wiem, bo ja sobie bukiet sama zrobię ( będę próbowała) .Jeśli by mi sprawnie poszło to dla niej też bym zrobiła
Dużo zależy jaki macie kontakt. Może nie mówić " macie wejść" tylko opisz jak to widzisz i "czy mogłaby wejść do kościoła z resztą gości"
Cytat:
Zależy od tego jaką masz śwadkową, to twój ślub i twoja wizja a ona jest twoją prawą dłonią ma Ci pomagać i akceptować twoje pomysły oczywiście ma prawa do wyrażenia opinii.

Nie łatwo jest być świadkiem. Zawsze możesz ją porostu delikatnie nakierować jeżeli boisz się być bezpośrednia,
Cytat:

Cytat:
Moja świadkowa jest koleżanką z pracy, gdyż poza specjalnie bliskich koleżanek nie mam. Poza pracą rzadko się spotykamy, więc nie chcę jej truć tyłka kolorami, czy kształtami wazonów. Kiedy czegoś nie wiem, to idę i się radzę, a jak kupię to przynoszę i się chwalę. Zawsze służy mi pomocą, ale nie chcę jej nadużywać, gdyż mieszka poza moją miejscowością, ma męża kapitana, który przez połowę życia jest na morzu oraz 2 małych dzieci, którymi się zajmuje. Nie ma zbytnio możliwości choć jestem pewna, że zawsze jakoś znalazłaby czas.
Moja świadkowa to moja najlepsza przyjaciółka, ale pod takim względem, że zawsze jest fair, że zawsze na nią można liczyć. Nie jestem z nią na tyle bezpośrednia, żeby no nie wiem... Rozmawiać z nią na tematy łóżkowe (inna sprawa, że z nikim o tym nie rozmawiam). Ale wiecie o co chodzi... Jesteśmy przyjaciółkami, ale są pewne bariery. Więc nie powiem jej zrób tak i tak, a jeżeli jej się ten pomysł nie spodoba to obróci to w żart i jakoś razem dojdziemy do porozumienia. To jest fajne, ale nie ma czegoś takiego. Ona się niby angażuje, chociaż ja jej nie zasypuję pomysłami, zresztą pisałam Wam kiedyś jak się skończyła nasza rozmowa na temat ślubu. Ona ma nieco inną wizję wynikającą z pewnych tradycji w jakich została wychowana i do jakich przywykła. Uprzedzam uwagi - wiem, że będzie idealną świadkową, bo idealnie nadaje się do tej roli, ma już pewne doświadczenie, jest towarzyska i operatywna, dlatego ją wybrałam. Tylko chyba nie powinnam jej pytać o to jak widzi wejście do kościoła, bo ona będzie mieć swoją wizję, ja mam swoją, jej wizji i tak nie wezmę pod uwagę i jak ona mi powie swoje zdanie to głupio mi będzie odwrócić je tak, żeby wyszło jednak na moje Dylemat polega na tym jak to zrobić, jak rozmawiać z nią o tych sprawach, tak, żeby jej nie urazić, żeby nie poczuła się tak jakby była tam tylko od usługiwania i spełniania moich zachcianek.

Ale chyba macie rację... Myślę, że najlepiej będzie zorganizować spotkanie za jakiś miesiąc, na którym będziemy my z Tż i świadkowie i porozmawiać o wszystkim. Zawsze to łatwiej w kilka osób niż w cztery oczy. I wtedy zapytać ich co o tym myślą, bo my mamy taką wizję.
Stary 2013-03-10, 22:15   #1548
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja świadkowa jest koleżanką z pracy, gdyż poza specjalnie bliskich koleżanek nie mam. Poza pracą rzadko się spotykamy, więc nie chcę jej truć tyłka kolorami, czy kształtami wazonów. Kiedy czegoś nie wiem, to idę i się radzę, a jak kupię to przynoszę i się chwalę. Zawsze służy mi pomocą, ale nie chcę jej nadużywać, gdyż mieszka poza moją miejscowością, ma męża kapitana, który przez połowę życia jest na morzu oraz 2 małych dzieci, którymi się zajmuje. Nie ma zbytnio możliwości, choć jestem pewna, że zawsze jakoś znalazłaby czas.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Kochana, spokojnie! My też musimy kupić ciasta, napoje, alkohole, szampana, chleb, kieliszki, załatwić sobie stojak na tort i tego typu duperele
Ja jak już znajdę świadkową to zastosuję technikę, o jakiej piszesz. Czyli będę opisywać, co i jak widzę i prosić, żeby się do tego ustosunkowała Nie będę jej nic kazać, narzucać.

Cytat:
I jak?
O rany, w sensie, że masz ją już w domu
W mój gust nie trafia, ale

mama 2015 i 2018
Stary 2013-03-10, 22:15   #1549
weronikad2
Rozeznanie

Cytat:
I jak?

baaardzo ladna. Slicznie w niej wygladasz

Co do swiadkowej to moja sie pytała jaki kolor ma miec sukienki. Ja stwierdzilam ze nie bede jej narzucac ani kloru ani nic innego, wybierze sobie taka w jakiej bedzie sie czula dobrze bo no nie wszystkim ladnie w zoltym i nie chce zeby sie zle czula... bukiecik albo bedzie miala podobny do mojego albo sie jej zapytam jaki by chciala;-)
weronikad2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:15   #1550
jjulkaaa
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie chyba nie bezpośrednio za nami... Chciałabym żeby ich krzesła były bardziej z boku. Więc chyba mogą od razu stanąć obok krzeseł?
A wymyśliłam, że Tż nie stanie przy swoim krześle, tylko stanie za krzesłami, tam na mnie poczeka, tata odda mu moją rękę i do krzesła już mnie Tż poprowadzi. Chyba będzie ok?

Wydaje mi się właśnie, że najlepiej jakby świadkowie weszli z gośćmi, bez żadnych procesji czy orszaków.
Ja też chciałabym, żeby tata mnie prowadził, muszę się tylko księdza jeszcze spytać, bo nie było okazji. Ale gorąco liczę na to, że nie będzie miał nic przeciwko
I pewnie będzie tak, że TŻ będzie stał przy krzesłach (czyli za tymi dla świadków), a świadkowie w nawie na chwilę zajmą miejsce, czyli wejdą z gośćmi, I jak TŻ mnie będzie prowadził na miejsce, to oni też sobie za nami usiądą. Taki jest plan

Cytat:
Ja ze świadkową często gadam na tematy ślubne więc jest na bieżąco ze wszystkimi - zmieniającymi się - poglądami i zachciankami. Wiem, że jak przesadę to mnie kopnie w d. i powie, że przeginam A tak serio, to pogadam z nią kilka dni przed ślubem co jak gdzie którędy i będzie dobrze
jjulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:16   #1551
acidka
Zakorzenienie

Podobają Wam się jej makijaże?
http://www.rokstylstudio.pl/o-mnie.html
Bo myślę, żeby napisać z pytaniem o ślubny...

mama 2015 i 2018
Stary 2013-03-10, 22:17   #1552
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
I jak?
Czy to Nuria

Pięknie

Pas jest boski

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Świadkuje mi siostra, więc też inaczej niż miałaby to być jakaś przyjaciółka

Generalnie u mnie w okolicy utarło się że bukiet świadkowej jest miniaturą bukietu młodej, te same kwiaty i kolory. Więc co do tego nie ma zgrzytów
Kolor kiecki... nic nie narzucam. Ani siostrze ani koleżance jeśli ona by świadkowała. Nie mam aż takiego hopla żeby ktoś musiał się dostosowywać pod moje "widzi mi się". Tym bardziej że mi może się podobać zieleń a ktoś koszmarnie w tym kolorze wygląda Przyjść przyjdzie ale będzie sie źle bawił czy czuł. Po co robić zamęt i niepotrzebnie stresować?
Wejście do kościoła... wchodzimy razem tak jak to tradycyjnie bywa. Chciałam żeby tata mnie wprowadził i przy ołtarzu oddał rękę TŻtowi, ale jest w domu sytuacja jaka jest... nie wiadomo jak się dalej rozwinie i czy tata zaszczyci mnie swoją obecnością na ślubie czy weselu. Dlatego jakby nie było podjęliśmy decyzję ze wchodzimy razem. Natomiast gdyby było tak jak chciałam po prostu wyjaśniłabym świadkom jak to będzie wyglądało i zaproponowałabym żeby weszli razem z gośćmi i tyle
Dzięki za opinię
Na początku mi mówiła, że pojedziemy razem wybierać sukienkę dla niej, że mnie też ma się podobać, wtedy jej powiedziałam, że to ona ma się w tym dobrze czuć, ale podobają mi się jasne i pastelowe sukienki dla świadkowej, fajnie by było jakby taką miała, wtedy to zaakceptowała, a teraz mi mówi o chabrowej.
Co do bukietu to też twierdzi uparcie, że ja wybieram dla siebie, ona dla siebie i dopasowuje go do swojej sukienki. Ale tutaj chyba będę twarda i będziemy musiały znaleźć jakiś kompromis, bo nie wiem dlaczego, ale po prostu mi się bardzo nie podoba jak PM i świadkowa mają bukiety każdy z innej parafii.
Stary 2013-03-10, 22:18   #1553
famka89
Zadomowienie

Cytat:
Czy to Nuria

Pięknie

Pas jest boski

.
Tak nuria miłość mojego życia hehe
Stary 2013-03-10, 22:21   #1554
Misia89p
Wtajemniczenie

Cytat:
a już myśłałam, że tylko my tak mamy chleb i szampan dla PM nam zagwarantowali tak samo jak kieliszki na zbicie , więc chociaż coś obsługa też jest gratis, na wszystkie moje widzi mi się zgodzili się np pokroją nam truskawki do szampana
najbardziej wkurza mnie poradnia, bo nie mamy kiedy tam iść na te 3 spotkania. albo Tż albo ja jesteśmy w pracy akurat w te dni kiedy jest :/ może w kwietniu coś się uda.

Tż brat ostatnio przyjechał, to pytałam się co sądzi o moich pomysłach na jego rolę, na wszystko się zgodził, sam coś tam dopowiedział, więc jest ok kuzynka powoli zapomina naszego języka, więc tu mogą się pojawić jakieś problemy, ale myślę, że damy radę

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Stary 2013-03-10, 22:21   #1555
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Cytat:
Czy to Nuria

Pięknie

Pas jest boski

Dzięki za opinię
Na początku mi mówiła, że pojedziemy razem wybierać sukienkę dla niej, że mnie też ma się podobać, wtedy jej powiedziałam, że to ona ma się w tym dobrze czuć, ale podobają mi się jasne i pastelowe sukienki dla świadkowej, fajnie by było jakby taką miała, wtedy to zaakceptowała, a teraz mi mówi o chabrowej.
Co do bukietu to też twierdzi uparcie, że ja wybieram dla siebie, ona dla siebie i dopasowuje go do swojej sukienki. Ale tutaj chyba będę twarda i będziemy musiały znaleźć jakiś kompromis, bo nie wiem dlaczego, ale po prostu mi się bardzo nie podoba jak PM i świadkowa mają bukiety każdy z innej parafii.
No tak, ale jak kupi chabrową suknię to jej może nie pasować taki jak Twój
Stary 2013-03-10, 22:22   #1556
jjulkaaa
Zadomowienie

Cytat:
Mi tak średnio, bardzo mocne te kolory i jakoś niezbyt ślubne mi się wydają... bo ślubnych typowych tam nie widzę, żadnych PM nie ma
Stary 2013-03-10, 22:22   #1557
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Całkiem ładnie, i ślubny nawet niedrogo.
Stary 2013-03-10, 22:25   #1558
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
a już myśłałam, że tylko my tak mamy chleb i szampan dla PM nam zagwarantowali tak samo jak kieliszki na zbicie , więc chociaż coś obsługa też jest gratis, na wszystkie moje widzi mi się zgodzili się np pokroją nam truskawki do szampana
najbardziej wkurza mnie poradnia, bo nie mamy kiedy tam iść na te 3 spotkania. albo Tż albo ja jesteśmy w pracy akurat w te dni kiedy jest :/ może w kwietniu coś się uda.

Tż brat ostatnio przyjechał, to pytałam się co sądzi o moich pomysłach na jego rolę, na wszystko się zgodził, sam coś tam dopowiedział, więc jest ok kuzynka powoli zapomina naszego języka, więc tu mogą się pojawić jakieś problemy, ale myślę, że damy radę
Ja też muszę kupić napoje, owoce, ciasta, tort. Na razie mam wódkę

Cytat:
Napisane przez jjulkaaa Pokaż wiadomość
Mi tak średnio, bardzo mocne te kolory i jakoś niezbyt ślubne mi się wydają... bo ślubnych typowych tam nie widzę, żadnych PM nie ma
Te pierwsze są moim zdaniem ślubne
http://www.rokstylstudio.pl/makijae.html

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Całkiem ładnie, i ślubny nawet niedrogo.
Hmmm mnie się właśnie drogo wydaje Ty już masz? Ile płacisz?

mama 2015 i 2018
Stary 2013-03-10, 22:27   #1559
jjulkaaa
Zadomowienie

Cytat:

Te pierwsze są moim zdaniem ślubne
http://www.rokstylstudio.pl/makijae.html[COLOR="Silver"]

Hmmm mnie się właśnie drogo wydaje Ty już masz? Ile płacisz?
Zalezy jakiego makijażu oczekujesz.. dla mnie niemal wszystkie zdecydowanie za mocne i kolory średnio mi się podobają, więc ja pewnie bym szukała dalej.. ale ja już swoją wybrałam, więc to Twoja decyzja.

ale drogo chyba aż tak nie jest... ja mam 130 albo 140, kępki w cenie i coś jeszze
Stary 2013-03-10, 22:28   #1560
Misia89p
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też muszę kupić napoje, owoce, ciasta, tort. Na razie mam wódkę
to już coś my jeszcze nic nie mamy... pewnie zaczniemy kupować od czerwca. w cenie mamy winogrona, ale chciałam jeszcze jakieś inne owoce

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości