|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kocyki bierzemy i na plażę idziemy!- Dieta South Beach część XIII
kala boziuuuuuniuuu 1,5kg?
chodz po połtora miesiaca niechudnięcia te 1,5kg to mało
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I widzę te wydane masy pieniędzy, a jak się czegoś niecodziennego używa tylko "szczypta", "kawałek" czy coś takiego to na pewno nie dla nas, bo co potem zrobić z resztą? Tak miałam z drożdżami, robiliśmy pizzę, tylko kawałek drożdży był potrzebny, a reszta poszła do śmieci jak już w lodówce na kamień stwardniała Teraz mąka pszenna cała stoi w szafce i będzie stała do śmierci, bo tylko 50 g do czegoś potrzebne było. Dlatego robimy posiłki tylko z produktów, które lubimy, mamy często w użyciu i są łatwo dostępne (czyt. w naszych okolicznych sklepach - Biedronka, Lidl, Netto).Jem sobie kolację, serek wiejski i dwie kromki z pomidorem ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Arschen, będą spadki!
|
|
#4473 | |
|
Wtajemniczenie
|
a ja bede sobie jadła na kolacje łososia w kolorowym pieprzu i słodkiej chilli
z piekarnika mniamkto mi sie siedzi na zalukaj pl przyznać sie Bo nie moge serialu ogladać tyle was siedzi na serwerze ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
bo ja juz na samąm myśl ![]() ![]() ![]() normalnie mam paniczny strach przed wstaniem na wage
![]() Edytowane przez Arschen Czas edycji: 2013-03-10 o 19:45 |
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwierzyć mi tu proszę a nie takie wątpliwości ![]() Mówię że będzie - 1,5kg to będzie hahaha uwielbiam Twoje "fuuuu" ![]() TŻ mówi że jestem uzależniona od forum Co on gada ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Smacznego ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Prąd mi w chacie wyłączyli
|
|
|
|
|
#4476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to ciekaweeee a internet ci działa?
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem uzależniona, powinnam już stąd uciekać, bo mogę Wam przeszkadzać, ale nie ma tego dobrego
![]() Może ma patyka
|
#4478 |
|
Wtajemniczenie
|
Asmenaa, wspólczuję kaca, wiem co czujesz. Ale chyba juz lepiej?
Ja sobie brokuła z wszystkim wyobrażam ![]() Dziś zapragnęłam budyniu otrębowego, nadejszła TA godzina zmierzam do kuchni, ślinka już mi cieknie i co ? Wszystkie garnki piorą się w zmywarce i jeszcze 45mni zostało. Myślałam, że szału dostanę. W garze do bigosu przecież nie ugotuje. Ale obudził się we mnie Pomysłowy Dobromir i zrobiłam budyn na patelni Nawet nie wiecie jaka dumna byłam z siebie, a jakie dobre było Ja blondyna jestem, to takie małe rzeczy też mnie ciesza ![]() Jutro wracam do pracy, na samą myśl o szufladzie pełniej papierzysk słabo mi się robi. Dobrze, ze mam5cio godzinny dzień pracy
|
|
|
|
#4479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj pozwolilam sobie na pizze :P W ogole poszalalam wieczorem z jedzonkiem, ale bylam ze znajomymi na wspolnym posiedzeniu, wiec nie ma sensu wiecznie sobie wszystkiego odmawiac. Pizza zrobiona przez moja mama na grubym ciescie- wlasnie wykorzystuje całe opakowanie drozdzy, ale robi taką wielka blache. Wszystkim smakowalo (przynajmniej tak mowili ). Wyrabia drozdzowe ciasto i na to daje leczo i ser. Mozna nawet troche zmienic i do SB zrobic Kala wiesz- ja mam jeszcze tłuszczyku w brzuchu i boczki ;/ 38 nie tak ciezko bylo mi osiągnac. Niektorzy stwierdzą, że juz no prawie 9kg zrzucilam, ale zrobilam to okropnie.... no niby zmienilam nawyki żywieniowe i w ogole, ale malo co cwiczylam, wiec staram sie to zmienic. A z drugiej strony to mi ciągle mało- moim załozeniem było 55 i to tego chce dązyc, ale jednoczesnie teraz cwiczyc. Arschen na pewno cos się ruszylo. Ja zazwyczaj mialam tak, ze im bardziej gadalam, ze wlasnie przytylam tym większy szok przezywalam na wadze, bo wlasnie wtedy chudłam a co do zalukaj to ostatnio mieli jakies awarie... a ja postanowilam, ze do matury nie wykupuje konta vip i nie moglam nic właczyc Ja juz po długim spacerku (1,5h), bratka wypiłam i musze dolac wody, bo za malo jej zaczynam pic. Ulozylam jadłospis, ale normalnie nie wiem co jesc! Myslalam, ze tak mało wypisuje, ale jak spojrzalam na przykladowe to się za głowe złapałam jakbym miala się tym najesc Wiec dorzucilam sobie od siebie. Ocencie jak to się miesci w normach. Chce chociaz tydzien na I fazie pociągnac, bo ostatnio mam za duzo węgli w diecie. Mozna tak tylko 1tydzien? Ś: 2jajka gotowane, taki duzy talerz warzyw: sałata, pół papryki i ogórek, polane łyżka oliwy, bratek do picia II: mały jogurt naturalny, 3łyzki siemia, 2łzyki domowego dzemu z agrestu, herbata O: piers z kurczaka, brokuły polane jogurtem naturalnym (wszystko na parze) P: pasta jajeczna (jajko, plaster białego sera, szczypiorek, troche jogurtu nat, sol, pieprz), pół papryki, kefir (400g) ZUMBA K: duzy talerz: sałata, pomidor, ogórek, ser biały chudy, polane łyzka oliwy Ś: taka mała miseczka: ser biały,jogurt naturlany, rzodkiewka,szczypiorek, bratek II: łosos wędzony (200g), poł papryki BASEN/SIŁOWNIA O: piers z kurczaka ze szpinakiem w sosie cytrynowym z ogórkiem P: orzechy włoskie (15sztuk) K: kawałek wędzonej makreli, ogórek, pomidor, sałata, 2łyzki oliwy Ś: jajecznica z 2jajek, 2plastry wędliny, pół papryki, ogórek, bratek II: cukinia i pol papryki- duszone O: dorsz z brokułami na parze P: mały jogurt naturalny, 3łyzki nasion słonecznika ZUMBA K: pomidor, ogórek, pół cebuli, 2łyzki oliwy Teraz ocencie
|
|
|
|
|
#4480 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem tak wkur...na TŻ ze mam ochote zjeść całe opakowanie ciastek i pójść spać
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#4481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mam Tż to chociaz nie mam się na kogo wkurzać W sumie mama mi wystarcza z 10 Tż Jutro rodzice uwędza mi wędlinki! Polędwica i schab- 100razy zdrowsze i smaczniejsze niz te ze sklepu. Nie wiem czy są light czy nie- w tym przypadku nawet o tym nie mysle. |
|
|
|
|
#4482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Indra, niezły pomysł z tą patelnią
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Schab i polędwica to chude mięso i jest dozwolone ![]() A jadłopis masz wymyślony cud miód malina
|
|
#4483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak mi pojdzie realizacja, bo potem w kuchni wszystko robie inaczej Jutro zumba! Ale się cieszę! Ostatni tydzien musialam w ogole zrezygnowac z cwiczen, bo się mocno przeziębiłam (poszlam z kolezanka biegac na mapie w lini prostej wyszlo, ze ponad 7km zrobilismy- rano czulam sie cud miod, a wieczorem gorączka...) i nie mialam siły na nic. W tym tygodniu wracam do żywych. Rozrobilam sobie lekarstwo po spacerze tak "na wszelki wypadek", bo nie chce rezygonowac z ruchu, bo się super czuje! Pochwale się wam po tygodniu jak mi poszło ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- A i sorry, ze tak długo piszę, ze gaduła jestem i to nie mała |
|
|
|
|
#4484 |
|
Wtajemniczenie
|
Ladywithweapon jedynie na 1 fazie nie pasuje dżem z agrestu bo to owoc
![]() kretka juz jest dobrze ale myslałam ze zabije ![]() zjadłam rybke na kolacje i odrazu lepiej Teraz pije herbatke mang-trukawka
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
Wyczytalam, ze domowe dzemy mozna, ale do 75kcal dziennie. Dorzucilam ogolnie te dwie łyzki, bo myślalam, ze za mało jem :P
|
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej jak ćwiczysz.Pisaj ile wlezie ![]() A stało się coś poważniego? Na I fazie lepiej sobie odpuścić, dżem to owoce = cukier, dużo węglowodanów. A na I fazie ograniczamy je do minimum dostarczanego przez warzywa,
|
|
#4487 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() FORUM FORUM FORUM ![]() haha Mobilny mam ![]() Blondyny rządzą haha te codzienne rozkminy Cytat:
Mnie mój dziś też dziś wkurzał cholery jedne ![]() Cytat:
A wędlinek zazdroszczę, jedz ile wlezie Cytat:
![]() ![]() Taki doktorkowi suchar wyszedł no |
||||
|
|
|
#4488 |
|
Wtajemniczenie
|
Dżem z owoców w 1 fazie odpada A dżem bez owoca to nie dżem
a ten mój dżem bez cukru to takie pysznosci takie słodkie że masakra TŻ mnie nie chciał słuchac zrobił coś co mu zabroniłam...ale zaraz i tak wyszło na moje wiec juz jet dobrze JA sie troche wyzywam przez ostatnie dni..bo naprawde żle na mnie wpływał okres ktory trwał az 6dni wrócił mi reumatyzm skecenia w kolanach i złe samopoczucie teraz juz jest lepiej a jutro mam nadzieje ze humor mi sie polepszy ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- wogóle to od jutra zaczynam ćwiczyć ![]() bedzie to KILLER ABS jillian ...chce sie pozbyć brzucha i ud mam nadzieje ze z tymi ćwiczeniami mi sie uda bo mam dosc ze waga nie leci i w lustrze tez nie widze zmiany w brzuchu wogole
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba się kochać i się szybko godzić Ahhh ta miłość ![]() A jak te kolanka teraz ? Dbasz o nie ???Jutro na pewno będzie lepszy coś czuję że już z samego rana |
|
|
|
|
#4490 |
|
Zadomowienie
|
Ok
Więc odstawiam dzem. I tak najlepsze juz zjedzone- za jagodowy dałabym się pociąc. Co do wędlin to dlugo męczylam mame, zeby mi zrobila :P Po prostu raz przygotowywalam jedzenie do szkoły i mialam chwycic za ogonówke- jak na nią spojrzalam to aż mi się niedorbze zrobiło- cała się błyszczała i w ogole. Druga partia wędlin będzie na święta. Fajne jest to, ze o wiele dluzej wytrzymują niz zwykle, wiec na pewno będę duzo korzystac. W ogole laski staram się namówic mame na dietke! Męczy się z waga i ze mną Jestem okropna- ciągle ją upominam za to co je Gubią ją owoce i to w ogromnych ilosciach wieczorami.... na nic moje tłumaczenie, ze to cukier i to szczegolnie jak je 4pomarancze o 20, kiedy o 22 idzie spac...
|
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długi ten trening ? ![]() Musisz pamiętać kochana, że żeby zrzucić tłuszcz to musisz przede wszystki postawić na cardio i spalanie... Ćwiczenia typowo na brzuch nie pomogą jak masz za dużo tłuszczu... Choć Ciebie pewnie to nie dotyczy za bardzo bo Ty masz ładny, szczupły brzuszek... Ja natomiast czuję że mięśnie brzucha (przez Jillian pewnie) najbardziej mi się polepszyły i są mocnijsze ale co z tego jak mam wuchta tłuszczu na brzuchu ![]() A więc najpierw spalanie, a potem rzeźba ![]() Pfffff. ale se napisałam mądrze, nie |
|
|
|
|
#4492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trzeba Trzeba ale kłócić też sie trzeba bo by było nudno
![]() no dbam ![]() słyszałaś o tym ABS jillian? kala oby było tak jak mowisz ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
bardzo podobne do shreda jest i cardio i spalanie bo sa te głupie podskoki itp KLIK Jesteś bardzo mądrą Kobitką
![]() Edytowane przez Arschen Czas edycji: 2013-03-10 o 22:31 |
|
|
|
|
#4493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem jak to jest, jak wszystko Cię wk*rwia i męczy. Najlepiej nie zwracać na to uwagi, zająć się czymś innym, nie myśleć.Cytat:
A u nas się tego zużywa sporo ![]() Namawiaj, będziesz miała kompana - a tak zawsze raźniej, wiem po sobie! No i korzyści zawsze z tego są, zdrowe odżywianie nie zabija Nawet jeśli u nas TŻ nie miałby do zrzucenia ani kilograma (a ogólnie to miał malutko, bo szczupły jest z natury ino brzuch zaczął się mniej płaski robić ) to i tak by przeszedł na zasady SB. Ja tak jem i będę jadła już zawsze, więc nie wyobrażam sobie, on również, jak można tak jeść zupełnie inne rzeczy przez cały czas? Że co, ja razowy chleb, on biały? Ja pełnoziarnisty makaron, a on zwykły? Bez sensu. A zdrowe jest lepsze i nikomu to nie zaszkodzi. W takim poczuciu chcę wychować swoje przyszłe dzieci. Nie widzę powodu dla którego dziecko musi jeść sklepowe słodycze, gotowe posiłki z fast foodu i pić słodkie gazowane napoje. Jak dorośnie i będzie chciało samo tak jeść to proszę bardzo, ale w domu wychowane zostanie inaczej, mam nadzieję, że to zaprocentuje
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez dzis tz wkurzyl niemilosiernie
![]() Rzucil we mnie frytka, ja sie odsunelam i wpadla na sciane... a byla z sosem chili ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- kala "wuchta tluszczu", jak to brzmi
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#4495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
------------------------------------ Od jutra ruszam z Ifazą diety south beach, ciekawe jak to wyjdzie i czy dam rade Miłej nocki
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
No i teraz bedzie czyscil sciane
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- nie musze dodawac, ze sciany mamy jasne
|
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawali wszystko, żebym nie jojczała i żebym była szczęśliwym, spełnionym dzieckiem. Z tego też powodu nie zmuszali mnie do niczego, nie musiałam chodzić na żadne zajęcia dodatkowe jeśli nie miałam takiej ochoty i w ogóle bajka. Niby. Teraz NIC nie umiem, nie mam rozwiniętego żadnego talentu. Bardzo mądrze Widzę po swojej kuzynce, która ma 12 lat i zdobywa medale, puchary na ogólnopolskich zawodach tenisa stołowego, że chwilowa nienawiść do rodziców za "zmarnowane dzieciństwo" i "brak czasu dla siebie" jest warta tego, co potem przychodzi, radość i wdzięczność ![]() Żeby było śmieszniej moja mama zawsze zdrowo się odżywiała i jest obeznana w tematach diet, zawsze dbała o linię, itp. ![]() A moje dziecko jak będzie jojczało dostanie kawałek fasolowca i będzie szczęśliwe! ![]() Trzymam kciuki, żebyś się dobrze czuła i dała radę, na pewno dasz!
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-03-10 o 23:01 |
|
|
|
|
#4500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Też tak myślę
my się dzisiaj bardzo ładnie pogodziliśmy ![]() ![]() Będzie Cytat:
![]() Shred śmierdzi ![]() ![]() Link nie działa wizaż go chyba zablokował ![]() My tu wszystkie takie piękne i mądre... A niedługo jeszcze chude i szczupłe będziemy... ![]() ![]() Ja nie wiem... Cytat:
I can't belive it ![]() Cytat:
Co dziś z tymi TŻ-ami ?!? ![]() Refleks to Ty masz Ściane masz od chilli teraz ??? Poznańsko
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

Teraz mąka pszenna cała stoi w szafce i będzie stała do śmierci, bo tylko 50 g do czegoś potrzebne było. Dlatego robimy posiłki tylko z produktów, które lubimy, mamy często w użyciu i są łatwo dostępne (czyt. w naszych okolicznych sklepach - Biedronka, Lidl, Netto).
Bo nie moge serialu ogladać tyle was siedzi na serwerze