Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz9 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 22:14   #1621
little_zosh
Rozeznanie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

My zapraszamy z mojej strony 100 osób ( mój tata dużo rodzeństwa ma ), ze strony TŻ 20 i 20 najbliższych znajomych, z czego, patrząc realnie, spodziewamy się 120 gości. Lista też jest po dużym okrojeniu, więc dla znajomych zrobimy imprezę po weselu już Tak byśmy finansowo nie wyrobili.

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:19   #1622
anka1897
Wtajemniczenie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=-4Xy7NBmIZA
Dziewczyny bierzemy pod uwagę taką opcję żeby nam to w kościele zaśpiewała moja koleżanka.. przy akompaniamencie skrzypiec mi się marzy na moje wejście
Cudnie

U nas w Kościele oprawa będzie zapewniona przez http://siostryjeremiasza.pl/.

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
Ja mam 25, a TŻ 26 Poznaliśmy się na początku liceum i byliśmy wtedy parą przez krótki okres czasu. Ponad dwa lata temu odświeżyliśmy znajomość i okazało się, że stara miłość nie rdzewieje

Zaręczyny były zabawne i mega zaskakujące Byliśmy razem przed świętami wybrać pierścionek i byłam przekonana, że oświadczy mi się w Wigilię, u swojej mamy a tu tego samego dnia, jak przyjechaliśmy do mnie do domu, uklęknął przy moich rodzicach i siostrze i poprosił o rękę efekt zaskoczenia został osiągnięty, bo ja już planowałam, jak pomaluję paznokcie na Wigilię, żeby pasowalo do pierścionka
W tym samym wieku jesteśmy a już myślałam że tylko ja tak długo z zamążpójściem czekam

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
przesadziłam w hula. Tż do mnie: zrób zdjęcie, wstaw na wizaż i napisz że Cię biję
Musiałaś nieźle poszaleć

Oto nasz fotograf: http://marcinzak.pl/fotografia-slubna/

Ps. już wymyśliłam jak przekonać Tż do sesji narzeczeńskiej

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:24   #1623
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
W tym samym wieku jesteśmy a już myślałam że tylko ja tak długo z zamążpójściem czekam
O kochana, u nas jest taki rozstrzał wiekowy, że może i do dolnej granicy wieku się łapiesz dwudziestki, trzydziestki, do wyboru :P

A ja zastanawiam się czy przyjaciel tż nam czegoś nie zmontuje np.:podziękowań dla rodziców. Kupił niedawno kamerę, oglądam jego filmiki na yt i juz widzę, że go to rajcuje,a i jakość ok
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:28   #1624
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=-4Xy7NBmIZA
Dziewczyny bierzemy pod uwagę taką opcję żeby nam to w kościele zaśpiewała moja koleżanka.. przy akompaniamencie skrzypiec mi się marzy na moje wejście
fajna piosenka!

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Opiumalfa, nigdy nie byłam w tych lokalach, ale na watku 'Lokale lubelskie' była mowa o Portofino. Podobno jest nie za dużo miejsca i sala jest podzielona jakimś murkiem czy czymś... Myślałam, że jednak zdecydowaliście się na BE (?)
nie ma jeszcze 100& decyzji:/ bo rodzice TZta sa w polu i nie wiedza ile finansowo moga nam pomoc. Wiec czekamy :/
A ten zajazd pod kasztanami obok?

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-03-10 o 22:30
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:31   #1625
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
WENEDKA i lublinianki - co sadzicie o Zajezdzie pod Kosztanami/ Restauracji Portofino nad Zalewem?
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
fajna piosenka!

nie ma jeszcze 100& decyzji:/ bo rodzice TZta sa w polu i nie wiedza ile finansowo moga nam pomoc. Wiec czekamy :/
A ten zajazd pod kasztanami obok?

Tak, zajazd jest obok Tylko tam robią wesele na powyżej 90 osób- taką odpowiedź od nich dostałam.
W końcu nawet nie oglądałam Portofino, a zamierzałam, bo skończyło się na jednym miejscu.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:44   #1626
Opiumalfa
Zakorzenienie

WENEDKA - pisalam z kasztanami, bylas tam? ladnie jest? czy jest daleko do zalewu? znasz opinie o tym lokalu? szukalam w wyszukiwarce, ale znalazlma moze ze 3 opinie z zeszlego roku tylko...
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:44   #1627
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
przesadziłam w hula. Tż do mnie: zrób zdjęcie, wstaw na wizaż i napisz że Cię biję
wow nieźle.... mnie nic nie boli jak kręce, na szczęście chyba xD
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:47   #1628
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
U mnie tak samo, na początku 2 małe siniaki i to wszystko

Za to ostatnio biegałam i zrobiłam z tż wyścigi do domu. Wyrżnęłam pod samą klatką na asfalt, całe kolana zdarte. Dobrze że kolanami się podparłam,a nie nosem bo dopiero bym wyglądała
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:56   #1629
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Z mojej strony zapraszamy 60 osób, a ze strony TŻ 110 W dodatku po dużym okrojeniu. Na początku wyszło nam razem 240

Też najbardziej obawiam się tańczenia z innymi - najbardziej z jakimś wypitym wujkiem ;/
o matko! majątek za salę!
ale tak szczerze mi też się takie marzyło. Ale tż by na to się nie zgodził.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 23:07   #1630
garfieldek
Zakorzenienie

witajcie

ja dzis dopiero wrocilam, padam na pysk i w dodatku jakies chorobsko mnie dopadlo
ale jest TZ, wiec mnie wygrzeje

do jutra

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 23:36   #1631
cikulada
Zadomowienie

Witam się po weekendzie spędzonym na uczelni Widzę, że pojawiła się nowa PMka którą serdecznie witam

Mnie TŻ wczoraj wyciągnął po zajęciach do ikei i zakochałam się w niektórych meblach kuchennych W ogóle sporo rzeczy stamtąd mi się spodobało i mogłabym zamieszkać w tym sklepie

Króliczku gratuluję zrzuconej wagi

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 23:39   #1632
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie spędzonym na uczelni Widzę, że pojawiła się nowa PMka którą serdecznie witam

Mnie TŻ wczoraj wyciągnął po zajęciach do ikei i zakochałam się w niektórych meblach kuchennych W ogóle sporo rzeczy stamtąd mi się spodobało i mogłabym zamieszkać w tym sklepie

Króliczku gratuluję zrzuconej wagi
nie wiem czy to o mnie,czy nie, więc sie witam na wszelki wypadek
Spadam spać, jutro idę się dokształcać w zakresie prokreacji, standardów i procedur..
dobranoc!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 23:42   #1633
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Ale naklepałyście
Witam, po cudownym weekendzie z TŻ. Właśnie pojechał, a mi smutno Po 1.00 dojedzie do domu, więc do tej pory i tak nie zasnę.

Pamiętacie jak zrzędziłam, że nauki tragiczne. Na szczęście każde zajęcia prowadzi inna osoba i te wczorajsze i dzisiejsze były świetne. Słuchałam z zaciekawieniem, jak wczoraj pani mówiła o miłości, jak wielokrotnie zwracała nam uwagę, żebyśmy rozmawiali ze sobą, żeby pielęgnować miłość itp. Dzisiaj było z inną babeczką o odpowiedzialnym rodzicielstwie. Też świetnie. Mężczyznom przypominała, żeby pamiętali być oparcie dla kobiety w ciąży i po porodzie i mówiła naprawdę mądrze. Jeszcze przyszły weekend i po naukach

Nie wspominałam, ale jestem ogromną wielbicielką bielizny. Na Dzień Kobiet oprócz pięknego bukietu tulipanów i nowego dużego wazonu dostałam komplet bielizny Obsessive. Moja kolekcja liczy ładnych parę kompletów i TŻ o tym pamięta
obsessive_servanta_set_6g30bb.jpg

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-03-10 o 23:49
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 23:51   #1634
misiadelko
BAN stały

Ja i moja grypa się żegnamy
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 00:05   #1635
tajik girl
Raczkowanie

Hej dziewczyny, rzadko tu zaglądam, ale powoli się podnosimy po kryzysie z tż. Proszę o dalsze trzymanie kciuków

magdalenka_w_86 też dostałam bieliznę w kropki

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Mnie też będzie stresowało tańczenie z wujkami, partnerami towarzyszącymi itp. Ale nie dlatego, że to jakieś niebliskie dla mnie osoby itp tylko po prostu NIE ZNOSZĘ tańczyć z kimkolwiek innym niż mój facet. Nie wiem, jakoś to trzymanie za rękę, obejmowanie, to są dla mnie takie dość intymne gesty, nie wiem, może źle do tego podchodzę, no ale już tak mam, odczuwam jakąś taką barierę - zakłócenie mojej przestrzeni własnej. Krępują mnie takie sytuacje.

I mam chyba tak jak Aga, że właśnie to mnie bardziej stresuje, o wiele bardziej niż ten pierwszy taniec - a niech sobie patrzą na nas I podziwiają Jak to mówi mój TŻ - i tak będą bić brawo i mówić, że pięknie - nawet jak się pomylimy
Mnie też stresuje tańczenie z innymi ludźmi niż tż i ja już zastrzegłam, że nie ma takiej opcji, bo to mi zniszczy cały dzień. Na początku wesela albo ktoś przy toaście albo zespół powie jakoś kulturalnie (), że tańczę tylko z tż. I zamierzam innym konsekwentnie innym odmawiać, jeśli po tym przemówieniu znajdą się jacyś śmiałkowie

Edytowane przez tajik girl
Czas edycji: 2013-03-11 o 00:06
tajik girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 00:15   #1636
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
Mnie też stresuje tańczenie z innymi ludźmi niż tż i ja już zastrzegłam, że nie ma takiej opcji, bo to mi zniszczy cały dzień. Na początku wesela albo ktoś przy toaście albo zespół powie jakoś kulturalnie (), że tańczę tylko z tż. I zamierzam innym konsekwentnie innym odmawiać, jeśli po tym przemówieniu znajdą się jacyś śmiałkowie
Ja akurat nie mam tego problemu i mogę tańczyć ze wszystkimi Owszem wolałabym z TŻ, ale tak to już jest z tym obtańcowywaniem Pary Młodej, więc przeżyje ten jeden dzień

453 DDŚ

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-03-11 o 00:21
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 00:19   #1637
KaMilka4891
Zadomowienie

odpisywałam do Was, i przyszli znajomi i Jasiu Wędrowniczek mnie pokonał... tak jak zapowiedziałam, zrobiłam prototyp zaproszenia rano, ale jak z Jasiem w ręku na to popatrzyłam, to zmieniłam zdanie i chyba będzie inna wersja nie mówiłam, że chcę zaproszenia w formie tzw. folderów, czyli rozkładane zaproszenie z kieszonką, w której są dodatkowe informacje o weselu i prośba o RSVP i mam wizję zrobienia mapki dojazdu (chociaż większość gości mamy z naszego miasta )
na jutro zostawiłam sobie taką oto robótkę
http://www.welonimuszka.pl/index.php.../poczuj-miete/
dobrej nocy PMki
Stary 2013-03-11, 07:11   #1638
aneczka25057
Rozeznanie

Witam Was po weekendzie spędzonym na uczelni... melduję, że wszystko nadrobiłam
Co to za pogoda, ja pytam?
A na dodatek potwornie boli mnie gardło, a w sobotę ze szkoły wróciłam z gorączką i mam taką kluchę, że przełykać nie mogę i wszystko co jem to takie nijakie, bez smaku
Oczywiście teoria co niektórych jest taka, że za bardzo piszczałam podczas piątkowego występu "pikantnej niespodzianki" na babskim wieczorze (po południu wrzucę fotki), oj działo się działo
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-03-11 o 07:12
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 07:22   #1639
docik10
Zakorzenienie

Witam po weekendzie z tż wczoraj tż zabrał mnie z okazji dnia kobiet na film "Dzień Kobiet" Fajny był ten weekend Nadrobię was w pracy a teraz uciekam na śniadanko i się szykować
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 08:11   #1640
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Jejku jak się tego dorobiłaś?
Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Jeej... Zaczynam się bać i nie wiem, czy się cieszyć jak moje dostanę. Jak się tego dorobiłaś? Może za ciężkie masz? Albo za lekkie?
Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Hula hop z masażerami Nie boli i jak kręciłam też nie bolało, a wieczorem jak się myłam zobaczyłam xd
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 08:12   #1641
Piankka
Zadomowienie

Witam się
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 08:14   #1642
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
o matko! majątek za salę!
ale tak szczerze mi też się takie marzyło. Ale tż by na to się nie zgodził.

Moja kuyznka robi takie na 280 osób. Moi rodzice też chcieliby takie duże, ale bardzo protestowałam, wielkie kłótnie były i w końcu poszliśmy na kompromis.

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość

Ale wiadomo, że na weselu wszyscy chcą tańczyć z PM. Po co w takim razie wesele robić i gości zapraszać jak się nie zamierza bawić z innymi?

EDIT: Bardzo proszę o wysłanie linka na allegro z hula

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life

Edytowane przez Shiruvii
Czas edycji: 2013-03-11 o 08:18
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 08:41   #1643
misia880
Zakorzenienie

Witam Was
podczytuje was ciągle Co u Was słychać

witam nowe PM

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:02   #1644
misiadelko
BAN stały

Siemanejro dziewuchy
Stary 2013-03-11, 09:07   #1645
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry w paskudny poniedziałek
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:12   #1646
misiadelko
BAN stały

Ktoś za wycueraczkę mojego 18-letniego grata wsadził karteczkę z telefonem i napisem "Kupię państwa samochód" Ciekawe czy ktoś sobie jaja robi czy serio chciałby tym jeździć . Tż urażony, że jego auta nikt nie chciał kupić do tej pory
Stary 2013-03-11, 09:28   #1647
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
Mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie do swojego grona PM-ek 2014 Ślub bierzemy w maju przyszłego roku, więc trochę czasu jeszcze zostało (dokładnie 440 dni ), ale przygotowania już w toku - póki co mamy kościół, salę i mam nadzieję, że w środę się okaże, że mamy też fotografa.
Witaj

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Ktoś za wycueraczkę mojego 18-letniego grata wsadził karteczkę z telefonem i napisem "Kupię państwa samochód" Ciekawe czy ktoś sobie jaja robi czy serio chciałby tym jeździć . Tż urażony, że jego auta nikt nie chciał kupić do tej pory
Miałam taką samą karteczkę, podkusiło mnie i zadzwoniłam - skup złomu, więc lepiej niech Twój TŻ będzie urażony chęcią zakupu, niż tym, że ktoś nazwał jego samochód złomem

U Was dziewczyny dziś też jest tak zimno, u mnie jest -14, jak wstałam rano to myślałam, że się przewidziałam, ale zadzwoniłam do TŻ (ma dziś służbę i ma tam najdokładniejszy termometr w Toruniu)
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:41   #1648
misiadelko
BAN stały

hahahaha rzeczywiście a może zadzwonić z ciekawości? w życiu bym go nie sprzedała, ale zapytać mogę
Stary 2013-03-11, 09:52   #1649
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Z mojej strony zapraszamy 60 osób, a ze strony TŻ 110 W dodatku po dużym okrojeniu. Na początku wyszło nam razem 240

Też najbardziej obawiam się tańczenia z innymi - najbardziej z jakimś wypitym wujkiem ;/
U mnie będzie 120: 40 moich i 80 od tż'a Jak dla mnie to całe wesele mogło by być na 50 osób... ale tż sie nie zgodził

Też boję się pijanych ludzi... szczególnie kolegów tż'a Jak dobrze popiją to będą rzucać mną po ścianach. Przypał będzie jak się wywalę Będę musiała pogadac o tym z tż i jego bratem (który zabija wzrokiem)

tajik girl trzymam kciuki
jednak obawiam się, że i tak będziesz musiała zatańczyć z każdym bo inaczej goście mogą poczuć się urażeni... przynajmniej u mnie jest taki zwyczaj.

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Miałam taką samą karteczkę, podkusiło mnie i zadzwoniłam - skup złomu, więc lepiej niech Twój TŻ będzie urażony chęcią zakupu, niż tym, że ktoś nazwał jego samochód złomem
właśnie miałam pisać też dostaliśmy

http://www.youtube.com/watch?v=-TsAxZOkIvY chcę coś w tym typie na wejście

Kiedyś znajomy opowiadał, że była na weselu na 500 osób. Nie mogłam pojąć jak to możliwe... aż w końcu ostatnio mi jedna dziewczyna wytłumaczyła Po prostu zaprasza się sąsiadów z całej ulicy, lub wsi. Dla nie wesele na 200os jest za duże a co dopiero na 500
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:04   #1650
misiadelko
BAN stały

500 osób.. wow... No ale kiedyś i u nas tak się robiło. Mój dziadek jeszcze coś tam się pruł, że sąsiadów (czyich niby, tu z Gdańska czy stamtąd ) nie mamy zamiaru zaprosić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości