|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Dziewyczyny,może któraś z was bardziej ogarnia ten temat,bo już nie wiem... Jeśli test glukozy się robi między 24 a 28tc, a moje dziecko wg om ma teraz 22tyg i 4dni,ale wg ostatniego usg jest młodsze o 5 dni od om, to kiedy będie najlepszy czas na zrobienie glukozy?
Czy do testu glukozy patrzy się na usg czy om?
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
to tak na dobranoc
http://bebzol.com/pl/Rok.105642.html
|
#183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też już zmykam, dobranoc |
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja w nowej czesci
Oliath naprawde szacuneczek. Kwestia finansowa a szczegolnie brak gotowki niestety moze byc proba dla naszych zwiazkow, tym bardziej jak sie ma malenstwo ktore trzeba ubrac, wykarmic, pieluchy kupic itp. Niestety u mnie takze nie bylo cudownie i nie jest do tej pory. Do tego wszystkiego tesciowie moi chcieli rozbic nasze malzenstwo ale udalo sie przetrwac. Dziewczyny glowy do gory bedzie dobrze ![]() A humorki ciazowe i watpliwosci i takie dziwne uczucia niepokoju a szczegolnie brak poczucia atrakcyjnosci takze sa mi znane nawet teraz ale nie poddaje sie ![]()
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie w nowym watku i melduje ze dolecialam do polski
jutro postaram sie zmienic termin na usg bo moja mama ma ochote na male szalenstwa zakupowe ale nie wiem na ile to w ultramedice mozliwe
|
#186 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Musiałam zajrzec przed kimonkiem
![]() Cytat:
No i odpoczywaj w oparach londyńskiego powietrza ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39692590]Pomóżcie! 1 czy 2? Bo ja tam nie widzę wielkiej różnicy, ale może Wy już kupowałyście takie i macie jakieś zdanie? Irmith myślałam ostatnio, gdzie się podziewasz ![]() Dotka - super, że szczęśliwie doleciałaś [/QUOTE]Ja tez nie widze roznicy.Zrobiliby jedne uniwersalne i nie byłoby trudnych spraw tego typu Ciężki wybór![]() Cytat:
Trzymam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Głowy do góry ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Dobranoc juz na 100%
|
|
#187 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doraźnie ostatnio biorę również Ventolin, a te co zaniedbałam to Serevent i Flixotide. Wszystko w dyskach. Ja również się obawiam lata, zwłaszcza, że astma się rozwinęła w wyniku bardzo ostrej alergii ![]() Cytat:
I z tego co czytałam rzeczywiście informacje odnosnie przewidywanej daty porodu są najdokładniejsze z pierwszych 3msc. Ale odnośnie testu glukozy nie wiem jak biorą- u mnie i tak muszą wszystko z usg, bo ostatniej miesiączki nie pamiętam ![]() Cytat:
Odnośnie ultramedici to jak najbardziej możliwe, zalezy tez jakie mają obłożenie Cytat:
![]() Dziewczyny napisała do mnie Seona- moderatorka z informacją jak dodać post jeden pod drugim, więc następny wątek już będzie perfekcyjny Również otrzymałam informację, że lecimy jak szalone z wątkami więc jest to już zauważalne jakie z nas gaduły hahah ![]() Chciałam oficjalnie podziękować i pozdrowić Panią Moderator
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#188 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jak będzie do kitu to Tż kupi wanienkę, a wiaderko sprzedamy ![]() Trzymania za główkę się nie boję, na początek boje się o kikut, ale skoro kilka tysięcy ludzi na świecie kąpie Dzieci w wiaderku z kikutem to znaczy, że musi się udać A co do tego, że wiadro na długo nie starczy- zgadzam się z tym w 100% ale jak Tylko Glutek zacznie stabilnie siedzieć wyląduje w dużej wannie No i u nas jest też ważna kwestia wyjazdu do Dziadków ![]() Jak będę odwiedzać rodziców to łatwiej do auta zapakować mi wiadro niż wanienkę ze względu na miejsce![]() Cytat:
A co do gofrów, to teraz Ty będziesz nam robić ochotę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przecież, jak pójdziesz w 25, 26, 27, 28 tygodniu wg om to zmieścisz się w granicy z usg też ![]() Cytat:
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
DZień dobry, w końcu będę pierwsza rano....
Brzuch w nocy pobolewał...ale jakoś dospaliśmy...ale jak rano dalej mam "wzdęty" i taki dziwny to umówiłam sie do gina na 10.30 i cisnę... muszę sie upewnic czy z młodym wsio ok!!!!bo do środy bym nie wytrzymała... |
|
|
|
#190 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry zimowo
))Cytat:
fajnie że dajesz znać że wszystko ok.Cytat:
Też się cieszę, zaplanowałam że po ostatnim wyjeździe do UK, ten słuzbowy do Neapolu będzie ostatnim dalszym.. ale kto wie. Tyle teraz promo na kwietniowe wyloty w ciepłe miejsca... niestety żeby prywatnie polecieć to kaski brakuje.. trzeba zbierać na dzidziusia i aplikację męża.. Cytat:
) jak sie udał wyjazd? pogoda? zakupy? cos zwiedzałaś?Cytat:
))Cytat:
Cytat:
)) ja dzisiaj od 5tej spać nie mogę. Mały kopał jak szalony i do 6 20 poleżałam,a potem się podniosłam. Zaraz lecę zawieźć mocz, potem praca, potem przed 17tą z mężem na odczulanie i na 19 15 do Gina (3majcie kciuki, bo to połówkowe):P Życzę ciepłego dnia, bo za oknem -7
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczynki po weekendzie i w nowej części wątku
Weekend przeleciał na spotkaniach rodzinnych. W sobotę na imieninach mamy, a wczoraj świętowaliśmy w gronie moich rodziców, teściów brata i naszych rodzeństw obronę bratowej i imieniny naszych mam. Pojechaliśmy do restauracji, w której kiedyś mieszkał jakiś generał...wszystko urządzone w starym stylu..siedzieliśmy w odgrodzonym pomieszczeniu przy okrągłym stole.. na dwóch ścianach okna..bardzo jasno było..takie typowo jadalniane pomieszczenie Atmosfera trochę sztywniacka, jak to na ekskluzywne warunki przystało, wolę troszkę swobodniejsze miejsca..ale dzięki temu można się było odchamić trochę Raz na jakiś czas nie zaszkodzi Wróciliśmy do domu popołudniu i resztę dna przelezałam przed tv w wygodnym dresiku (tak mnie poobciskały w brzuchol moje eleganckie materiałowe spodnio-getry ). Teraz parę słów odnośnie treści z poprzedniego wątku Oliath póki nasze dzieciaczki jeszcze w brzusiach naszych i póki czekamy aż swoimi narodzinami dodadzą nam energii, Ty dajesz nam tu siłę, moc i nadzieję na wytrwanie ![]() Enlevee tulam Cię mocno i mam nadzieję, że dzisiaj już dobrze się czujesz i wszelkie czarne myśli uciekły sobie hen hen Mela pytałaś o Perfecta mama.. Rzeczywiście kupiłaś w promocyjnej cenie..17,99 jakoś tak? Ja kupowałam za 22 z groszami w Rossmannie, a w Smyku widziałam za podobną cenę..więc myślę, że one tak za 22-23zł chodzą.. ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- A teraz poczytam co tam piszczy w nowej części
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze idziesz do gina to się troszkę uspokoisz ![]() Umyłam podłogi w korytarzu i kuchnię
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Znowu po 6 już byłam wyspana Do tego nasz dzidziol kopie ostatnio jak szalony. Czuję go dosłownie non stop, jak siedzę, chodzę, bo wcześniej to tylko jak leżałam. Nawet TŻ się zdziwił ostatnio, że tak mocno go czuć![]() Jedziemy do biura rachunkowego odebrać rozliczenia i zawieźć je do US. Mam nadzieję, że jakiś zwrocik, chociaż malutki tam będzie Zrobię w końcu zakupki dla dzidziola A potem do pracy. Jakoś mi się ciężko zaczęło robić, męczy mnie to już, więc popracuję do końca marca i pomyślę o zwolnieniu na poważnie.
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Ajlooo
Gratuluje płciów i zakupów, witam malabp za posta i podejscie.Ja juz bylam z psem (zamarzlam ), zdjelam sobie dwa prania ze strychu (zamarzniete ), poskladalam do szaf, zjadlam sniadanko Zaraz ide do lazienki na spa przed-wizytowe. W planach mam prasowanie, cd szycia, wyszorowac przed poludniem wozek i wyprac mu pokrycie. Maz go wczoraj przytachal z piwnicy, zebym mogla ostatecznie zdecydowac, czy dla mnie jest wygodny - i oto potwierdzam, ze ESPIRO ATLANTIC jest mega wygodny w prowadzeniu, plus do tego ma: - skretne przednie kola z mozliwoscia blokady - kola wszystkie duze, pompowane, idealne na wertepy, normalnie terenowka - nie jest bardzo ciezki - gondola zakladana na klik - stelaz sklada sie jednym ruchem - ma okienko w budce odwijane do gory - wyscielenie gondolki mozna zdjac i uprac w pralce - mnostwo miejsca na zakupy pod wozkiem Przypominam cichutko, ze dostalam go za darmo od kolezanki
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania ![]() Zastanawiam się, czy wniosek o becikowe trzeba złożyć w miejscu zameldowania dziecka czy można w miejscu zameldowania ojca? Generalnie jest jakaś różnica czy nie?
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się po weekendzie, pierwszy z Tż po tej "akcji" i tak czytając Olaliah to co pisała o swoim chyba na mojego też taki prysznic zadziałał bo był idealny, mówi że w końcu jest sobą i robi to co by chciał. Bardzo się mną i małą opiekował, akurat było tak że 2 wieczory czułam się słabiej dosyć i brał mnie pod rękę i prowadził do toalety, przytulał się i głaskał. Zaczął mówić do brzusia co było bardzo urocze
maluch nie skąpił mu kopniaków i wiercenia się tak że doskonale wszystko czuł a nawet momentami widział ^^Póki co wszystko idzie w genialnym kierunku, kwestia tego czy mu to nie minie Pierwszy raz mi się przyznał że jak Wiedźma robiła te akcje to On tylko udawał że ją zlewa a tak na prawdę wszystko mocno przeżywał od środka tylko nie chciał mnie martwić bo widział że jest mi ciężko. Po weekendzie tu jest bardzo zadowolony, nawet nie miał ochoty jechać do Krk bo tak mu tu dobrze było ![]() Mi za to utrzymują się mdłości i tak się zastanawiam czy tosty z serem na śniadanie to byłby dobry pomysł? |
|
|
|
#198 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
zima u mnie:/[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39692590]Pomóżcie! 1 czy 2? Bo ja tam nie widzę wielkiej różnicy, ale może Wy już kupowałyście takie i macie jakieś zdanie? Irmith myślałam ostatnio, gdzie się podziewasz ![]() Dotka - super, że szczęśliwie doleciałaś [/QUOTE]1 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zamaczanie nie ma znaczenia dla czasu odpadania jak ma odpaść to odpadnie co do kąpania w zwykłej wannie polecam zakup maty antypoślizgowej ![]() Cytat:
![]() pobudki współczuję, ja mam dyskoteki w brzuchu wieczorem, rano tylko wypnięcie tyłeczka do pogłasknia bardziej uporczywe jest ząbkowanie mojej córy
|
|
#199 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż u nas będzie to to samo miejsce, więc nie ma dla nas różnicy![]() Cytat:
A kiedy przeprowadza się do was? Powiedzieliście twojej mamie o ciąży?A ja bym chyba tostów nie odpuściła nawet przy mdłościach :brzyd al:
|
|
#200 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
, trzymam kciuki za usg Twoje i innych dziewczyn
|
|
#201 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam poniedziałkowo - śniegowo!
i melduję, że czujemy się już lepiej ale cóż, trzeba się trochę pouczyć i starczy tego leniuchowaniaCytat:
Cytat:
Nie cierpię kopiowania imion po rodzinie, a on koniecznie chce zachować u chłopca inicjały SS
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Witam się ZIMOWO
U mnie tyle śniegu że szok a ja buty zimowe mam już pochowane na strych ... ![]() No cóż małż będzie skakał po strychu i znosił znów ![]() Oczywiście za 8 już część naszego wątku A teraz mogę iść nadrabiać
|
#203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja obecnie męczę zakup parsolki, dobrze że podstawowy mam z głowy bo naprawdę ciężko wybrać.Cytat:
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja trzymam mocno kciuki za Was . Kiedy TZ jezdza do Ciebie na dobre?---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
jak sie zdrabnia Sergiusza?
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Neni gratuluję zakupu wózka
cena super! My mieliśmy kupować od koleżanki w tym miesiącu, ale stwierdziliśmy, że poczekamy o kwietnia/maja, żeby nie stał bezsensownie w kącie...a koleżanka też go nie sprzeda nikomu innemu, więc luz.. nasz za 700zł będzie ![]() malabp witaj ![]() kayka ita83 witaj spoworotem cała i zdrowa ![]() enlevee a czy Pani Moderator nie zamierz nas 'wyłączyć' przez to nasze gadulstwo?
|
|
|
|
#206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O macie pamiętam ![]() Cytat:
) I ja się nie kwalifikuje do becikowego samorządowego- krakowskiego, a on owszem- więc chyba by wypadało, żeby złożył w swoim?
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
APEL MAM
![]() DZIEWCZYNY, KTORE ZNAJA PLEC, a nie ma plci na 1szej str. - piszcie DZIEWCZYNY, KTORE WYBRALY IMIE, a nie ma imionka na 1szej str. - piszcie DZIEWCZYNY, KTORE ZNAJA TERMIN WIZYTY, a nie ma daty na 1szej str. - piszcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
No i po co komu znowu ten śnieg ![]() Miałam iść dziś na glukozę ale zaćmienie miałam z rana i po otworzeniu oczu wciągnęłam ciasteczko i popiłam słodka herbatą Idę was ponadrabiać przy śniadanku.
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
też się nad nim zastanawiamy - czytałam, że po pół roku już jest za małe dla dzieciaczka. Mnie bardziej zastanawia odwieczna trauma powtarzana przez wszystkie babcie i ciocie przy każdym dziecku - 'TYLKO PĘPKA NIE ZAMOCZ!!!' jak tego w tym wiaderku uniknąć? jedyna opcja to ten pierwszy moment kąpać jakoś inaczej, albo kupić jakieś z tych nowych zabezpieczeń na pępek (ktoś mi o czymś takim mówił)
|
#210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie na szczęście śniegu nie ma, ale zimno jest A mnie przytyka ciągle tydzień temu złapał mnie katar i o ile z nosa mi się nie leje, to ciągle jest zatkany, zwłaszcza jak siedzę lub leżę. Jak się ruszę, to spoko, ale tak jest masakra. A wysmarkać się nie da
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

Czy do testu glukozy patrzy się na usg czy om?

No i odpoczywaj w oparach londyńskiego powietrza

melduję tylko że żyjemy i proszę o zmianę płci malucha na niebiesko 

Do tego nasz dzidziol kopie ostatnio jak szalony. Czuję go dosłownie non stop, jak siedzę, chodzę, bo wcześniej to tylko jak leżałam. Nawet TŻ się zdziwił ostatnio, że tak mocno go czuć
Zrobię w końcu zakupki dla dzidziola
za posta i podejscie.
), zdjelam sobie dwa prania ze strychu (zamarzniete
zamaczanie nie ma znaczenia dla czasu odpadania
co do kąpania w zwykłej wannie polecam zakup maty antypoślizgowej