|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
u nas dzisiaj była brokulowa i nawet smakowała chociaż burak jest najukochanszy |
|
|
|
#1653 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh u nas wieczór upłynął pod znakiem marudy
ale na szczęście zasnęła a ja przy okazji razem z nią dopiero tżt mnie zbudził jak z pracy wrócił ![]() Kraven ja olej zawsze daję do ugotowanej zupki przed zmiksowaniem ale jak widać są różne szkoły i pewnie każda jest dobra ![]() Ja też małej robiła zupę buraczkową ale tylko liznęła i nie wiem teraz czy jej nie smakowała (a może mieć genetycznie przekazany przez tżta wstręt do buraczków czerwonych ) czy po prostu miała taki dzień wczoraj, że wszystko było beeee...no nic w poniedziałek drugie podejście ![]() Ale mi się marzy kieliszek białego winka albo 2 ![]() już od 3 miesiąca ciąży to winko za mną chodzi ![]()
|
|
|
|
#1654 |
|
Wtajemniczenie
|
za mną winko tysz biega , stoi de w szafce kilka butelczyn co uzbierałam od kiedy zajszlam no pragnę je obalić ale jeszcze nie czas
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
A kupa buraczkowa była?
|
|
|
|
#1656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko zapach nie ten Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2013-03-10 o 22:40 |
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byłam dzis w Rossmanie i zerknęłam na te chusteczki Kindi Cleanic, były te 5-paki za 23,ale były tez 3-paki po 11,wiec jak ktos uzywa to warto podjechac. Ja wzielam,bo nam w miare sluzyly. Marcel jest gruboskórny ,ale jedyna rzecza na ktora byl uczulony to akurat chusteczki pampers sensitive(!).Najbardziej nam odpowiadala ta limitowana seria z bawełny dla biedronki,ale zapasy sie skonczyly i teraz szukamy czegos podobnego.Wiecie czy one sie jeszcze pojawiają?Bo nie bywam czesto w tym sklepie wiec niezbyt sie orientuje. Weekend nam sie super udał,wrocilismy z Gdanska pelni energii i nawet nie przejmuje sie,ze jutro pierwszy dzien pracy.Nastawiam sie optymistycznie. Zmykam do spania,bo moje chlopy juz dawno chrapia.Dobrej nocy. |
|
|
|
|
#1658 |
|
Raczkowanie
|
u nas byl dzis ciezki dzien,malutki zasnal i chyba mu się juz poprawilo samopoczucie i zdrowie
oby jutro bylo juz rownie dobrzeniegrzeczna ja chodziłam na przedluzenie rzęs,dla mnie super sprawa ale fakt..po tygodniu juz zaczynaja sie zakladac jedna na druga i wypadają a po 3 tyg są juz do roboty..ja bym radzila żeby choć raz sprobowac zanim sie weselne zrobi bo trzeba sie przyzwyczaić i myślę ze na jeden raz nie ma sensu niszczyć rzęs,jak robić to juz robić uzupelnianie z reguly jest tańsze. Ja mam swoje rzęsy straszne wiec zdecydowalam sie na sztuczne i jest super ale jakbym swoje rzesy miala fajne to bym sie nie zdecydowala na przedłużanie p.s.nie radze ich sciagac samemu bo to sie kiepsko kończy ![]() a co do rodzaju rzęs to sie nie orientuje,poljedwabne będą chyba sztywniejsze?jeżeli taka jest roznica to wolalabym jedwabne bo pewnie będą lżejsze i mniej ważą pewno (na początku powieka odczuwa ten ciężar)
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-03-10 o 23:00 |
|
|
|
#1659 |
|
Rozeznanie
|
A za mna pierwszy Dzień Mamy
![]() Fajny to był dzień!
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
|
#1661 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaaj! Noc u nas dzisiaj udana spal Dzidek od 21:30 do 3:00
a potem to spanie na cycu do t no ale się wyspalam a in nie ziewa i chyba zaraz będzie znowu a a a
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także mamuska wyspana bardzo. Teraz dziecię grzecznie siedzi i robi chyba kupke, bo tylko kolory na twarzy zmienia hehe
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas 2.50
Juz nie spimy...
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Moje dziecie pięknie sobie unormowało spanie ![]() jak idzie spać ok 20 to śpi do 0k 3-4 zje i pośpi jeszcze do 6-7 .Mama sie wysypia .Tylko Gracjankowi coś odbiło i co noc lata o 2 do stołowego i włacza tv. Obejrzy pół godziny i tam zasypia Ile u Nas śniegu dosypało przez noc ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- A co robicie ?
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
No i mamy jeszcze większą jasność - Ala zjadła kleik o 20:30, spała do 1, obudziła się, zjadła tylko 60ml mm bo była padnięta i zasnęła zaraz, budziła się o 3:20, zjadła 120 ml i spała do 7. Obie jesteśmy wyspane jak nigdy i zadowolone. Nie będę się już szarpać z cyckiem. Szkoda, ale tak będzie lepiej
Dobra, tyle w tym temacie, już Wam nie będę tym głowy zawracać |
|
|
|
#1667 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Gda oby Henio się sZybko przestawil i dał Wam dłużej pospać
![]() Anusia Gracjanek maly teleman hehe
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa to Ala maly glodomorek
u nas cyc od 2mc tylko w dzień między posilkami się uchowal. Tzn. Rano 3h przed mm, miedzy obiadem i deserem i popoludniu. To juz dla niej bardziej picie niz jedzenie i oduczam jej ale ciężko idzie tzn. wyciagam cyca i podmieniam na butle
|
#1670 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Justyna,Kasiam dzięki za opinie co do przedłużania rzęs, ja mam swoje krótkie i proste więc chciałabym no ale nie wiem już sama czy warto niszczyć faktycznie ![]() Dearlie byłabym wdzięczna gdybyś coś więcej się dowiedziała kurdę nie mam chwilowo tak dużo czasu na wizaż , więc nawet nie nadrobię co tam naskrobałyście
|
|
|
|
#1671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dawno mnie na wątku nie było ( aż 2 dni
U nas noce ostatnio zadziwiająco dobre ( tfu, tfu). Antek budzi się dopiero ok. 4 na butlę, później śpi jeszcze 2-3 godzinki, więc dla odmiany nie będę dziś narzekała na niego. Gdyby był jeszcze grzeczny w dzień, to było by bosko. ![]() W ogóle nie wiem czy Antkowi nie wyjdzie pierwszy górny kiełek. Będę mieć wampirka. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję Słońce. Ja też tak robię, bo tak polecałyście na wątku i jak dla mnie jest ok.
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() U nas spanko od 19 do 6 także jestem wyspana. Teraz ide sobie zrobić śniadanko a potem wizaż
|
#1673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Napisałam do niej, jak odpisze to dam znać.
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Po weekendowych ekscesach Jasiu spał dzisiaj do 8.30 i ja razem z Nim ![]() Gda powiedz ile macie stopni, pociesz nas
|
#1675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem, dearlue ubranka wysłane
|
#1677 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem zła!W domu znowu syf,już mi ręce opadają
co posprzątam za chwile to samo.No ale nic dziwnego skoro syfią wszyscy a sprzątam tylko ja .Nawet nie chcecie wiedzieć jak nasz samochód wygląda i musze takim jeździćA dziś zaczynamy rehabilitację z Hubkiem i będe musiała codziennie ten syf w aucie oglądać! |
|
|
|
#1678 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
U nas pobudka o 4.20, potem jeszcze godzina snu od 5 do 6. Ale,że mąż w domu, to wziął go do dużego pokoju, a ja spałam do 8.30 jeszcze Salud, jeśli o chusteczki z bawełną chodzi, bardzo fajne sa Happy Dziewczynki, pozwalam się bić, ale musze dopytać: jak wprowadzałyście mięso, tzn. od jakiego mięsa zaczęłyście i ilu łyżeczek oraz jak zwiększałyście dawkę? jakie słoiczki z mięsem najbardziej podpasowały Waszym maluchom? po ilu dniach wprowadzałyście nowe mięsko? dziękuję
|
|
|
|
#1679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja z Otylką
![]() Mała spała dzisiaj standardowo więc nie ma co narzekać...nawet kaszkę z rana pięknie zjadła Dziewczyny a Wy dajecie w ogóle takie te kaszki typu bobovita czy nestle? I jak je robicie to takie 100 % kaszki czy je mieszacie np z kleikiem?? Bo ja tak robię, że daję 1,5 łyżki kaszki i 1,5 łyżki kleiku ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

ale jak widać są różne szkoły i pewnie każda jest dobra 

ziewa i chyba zaraz będzie znowu a a a

Gdyby był jeszcze grzeczny w dzień, to było by bosko.
nie wiem co odbiło mojemu dziecku,bo jak obudził się o północy do do 4 nie spał,myślicie,że to przez marchewkę???
.Nawet nie chcecie wiedzieć jak nasz samochód wygląda i musze takim jeździć